Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-20, 23:34   #3181
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
czy my możemy czasem zlozyc jakies SH zamówienie? zazdroszczę jak diabli!!! za 2 tyg. przylatuje bratowa z CA i do niej tez nie omieszkałam się usmiechnac. w dolaramie woreczki do mrozenia pokarmu, pieluszki dla małych plywakow i inne cuda za 1$ caly czas mam w glowie myśl by przelecieć się z mala choćby na 2 tyg ogarne tarczyce i poczekam na posezonowe bilety...tylko czy tatuś pusci mala? bo mnie to pewnie bez obaw hehe.

suuuuuper! w końcu jesz jak człowiek przy fragmencie o ciastkach az mi się buzia ucieszyla, bo to musial być rarytas po tym wszystkim co ostatnio jadlas opychalas się nimi jak nikt nie widział? ja jak odkryłam, ze malej nie straszna czekolada i ciacho-murzynek to wstawałam w nocy niby na szybki sik, ale po drodze zaliczałam kolejna kostke/kawalek

fiu fiu jaki zdolny tata, ze umial się tak ladnie omotać a jaka corka zadowolona! w Polsce na ulicy zrobilby furore
Zamowienia chetnie.przyjme choc z sh to nigdy nie wiadomo co sie znajdzie. Leccie koniecznie.za.wielka wode. Tatus moze z tesknoty nie uschnie

No widziala mnie tylko corka jak jadlam a z tym jedzeniem to troche sobie pluje w brode. Moja restrykcyjna dieta wynikala z mega paniki I strachu przed placzem. A podejrzewam, ze wcale go dzieki niej nie bylo mniej

Tatus sie sam nie zamotal, mial asystentke ale w sumie mi wiele razy.pomagal wiec pewnie sam tez by dal rade, choc raczej by nie dociagnal za dobrze. mi zawsze wypomina,ze chce dziecko zmiazdzyc

Dziewczyny jak ja mam dosyc mew Mieszkamy na.ostatnim pietrze w kamienicy I mamy pod okmami mewie przedszkole, maluchy dra sie ciagle o jedzenie dzien I noc doslownie! Mamy troche atrakcji ogladajac ich proby latania ale ten wieczny pisk.przyprawia mnie o bol glowy :zly:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
jeśli nie placze to nie musisz stać nad lozeczkiem poloz ja, wlacz na chwile karuzele...daj buziaka i wyjdz z pokoju. u nas wystarczy zaslonic rolete, po kapieli i cycu mala od razu pada. Ty tez nie zasnelabys gdyby ktoś nad Toba stal i się gapil
Oj, zeby to nas dzialalo czasem Sofia zasnie sama,ale nie daj Boze, wypadnie jej za wczesnie smoczek I jest ryk. Albo przez odruch moro zarzuci sobie reke do tylu (spi wciaz na boczku, na plecach.jej duzo trudniej zasnac). Wiec tez zdarza mi.sie stac I wkladac.smoczka I ukladac raczki razem. I tak kilka razy musze do niej wracac. Wiec Sofcia zasypia wciaz z asysta...

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 23:49   #3182
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja też już coraz rzadziej daję młodego do odbicia, w nocy zazwyczaj przy cycu zaśnie, więc zostawiam go a w dzień czasem podniosę a czasem nie, jak leży i memla, męczy się to wtedy wiem, że musi odbić a czasem na leżąco, zaraz po karmieniu odbije i coraz rzadziej ulewa
u nas dokładnie jak u Was i tez coraz mniej ulewa ja jakos po cesarce przyzwyczaiłam się do karmienia na lezaco, wiec jak mala wypluje cyca i zasnie to już jej nie ruszam bez sensu ja rozbudzać (bo przy odbijaniu najważniejsze sa lampy, w nocy latarnia za oknem, każdy cien itd.) moja mala sowa! wiedziałam o tym już jak była w brzuchu, hehe.

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
w ciechocinku trwa festiwal romów
mieszkamy dosyć daleko od tężni ,a muzykę słychać na całego ;p
fajnie tak mieszkac przy tężniach...zazdroszczę!

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ale klebsielle są różne. Z opisu pewnie mieli tą pneumoniae. Z tego co ta koleżanka napisała to u niego wychodziło w moczu a to co innego niż w kale. Dopytałabyś?
jasne, ale dzisiaj już pewnie odp. nie dostane, bo ona ogarnia trojke maluchow i często pada przed nimi

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
dzięki, ciekawy artykul zaczytalam się jak w dobra ksiazke
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 23:55   #3183
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Dziękujemy za gratulacje i miłe słowa

Cytat:
łazienkę też macie skończoną?
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
metamotfoza super kuchnia extra z tym rozem a wlasnie a co z lazienka?
W kuchni mamy "żakardowy amarant" z dekorala, zaszalałam A zastanawiałam się jeszcze nad jakimś zielonym jasnym, ale zielone są/będą dodatki w łazience

Łazienka też już skończona, ale nie zdążyłam zrobić w tym dniu fotki, bo akurat zaczęli wnosić meble Może jutro zrobię to też wrzucę

Cytat:

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
jak on się ślicznie uśmiecha

Na dniach spróbuję go nagrać jak gada z zabawkami z leżaczka, ale co się zbliżam z kom to zaczyna tak jakby pozować albo się patrzy i koniec gadania

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jestescie guru remontowym Bardzooo oszybko Wam to poszło
Mój mąż i teść to guru, praktycznie wszystko sami zrobili

Cytat:
Wojtuś na nowej macie
dzisiaj o 18:45 kończy 3 miesiące
Wszystkiego najlepszego Wojtusiu

Nam mata ma przyjść w pon Ciekawe czy W. się zainteresuje
W końcu zamówiłam z Tiny Love.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
dzisiaj kończymy 6 tygodni młody właśnie ma krótką drzemkę

wrzucam fotkę mojego diabełka
Śliczniutki

za 6 tyg

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Wybiera się ktoś z dzieciaczkiem na wakacje?? bo my byśmy chcieli gdzieś pojechac ale nie wiemy gdzie można z takim maluszkiem i co by bylo dla niego najlepsze.. prawdopodobnie w Polsce..
Ja chcę/planuję/potrzebuję wyjechać i odpocząć po całym intensywnym roku na przełomie września/października

Jeśli z biura podróży to jakaś grecka wyspa; jak organizować wszystko samemu łącznie z samolotem to może Hiszpania, a jak autem to Chorwacja... A jak wyjdzie to pojedziemy gdzieś odpocząć w Polsce, ale w PL póki co nie planuję. Zobaczymy co samo wyjdzie

Cytat:

Ja pierdziele nie moge wyjsc z postuuu

A ja chciałam dzisiaj odpowiedzieć z mobilnego wizażu i nie umiałam znaleźć opcji "odpowiedz"

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-07-20 o 23:56
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 23:57   #3184
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
nie mam już sił.
i przestaje tu pisać na czas jakiś. ciao
niefajnie wracaj szybko
Stary 2013-07-21, 00:02   #3185
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Jenny super sobie.uwiliscie gniazdko, gratuluje I zazdroszczr (jak dobrze pojdzie to moze na jesien zycia osiadziemy na swoim )
Trzymam mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Tylko sie zastanawiam co w sytuacjach kiedy nie bede w stanie nakarmic piersia dziecka?? np chrzest, czy jakis wypad do sklepu czy cokolwiek, czy moge podac wtedy herbatke? wode? ew. jakas mieszanke (tak jednorazowo), nie wiem czy jasno napisałam moje watpliwosci i o co mi chodzi
To może kup laktator i odciągnij trochę mleka ewentualnie lepsza chyba butla z mm niż woda/herbatka

Cytat:
no ja oglądałam na yt filmik o szczęśliwym niemowlęciu tego faceta i naprawdę coś w tym jest dlatego też owijam moje dziecko do spania, noszę w chuście i przytulam ile można
podaj linka z yt

a jaki masz otulacz ??

Cytat:
swietna metamorfoza, smiem rzec megamorfoza! to który pokoik oddajecie Wiktorkowi? uroczy usmiechniety maluch! mialas zgage w ciąży jak Mysia? bo chłopaczki maja cudne kudelki

Fioletowy pokój to póki co nasza sypialnia i tutaj też jest łóżeczko i będzie kącik dla W.; a jak podrośnie to będzie jego (i może rodzeństwa) pokój, a my się wyniesiemy do niebiesko-brązowego

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-07-21, 00:05   #3186
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

podaj linka z yt

a jaki masz otulacz ??
http://www.youtube.com/watch?v=ASEjSYlnbzM

otulacz z motherhood, żałuję, że tak późno kupiłam bo zaraz będzie za mały :/

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 00:07   #3187
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja ostatnio myślałam o Tobie i Twoich wózkach (jak spojrzałam, że Bartek zaraz przestanie się mieścić w gondoli, która jest dość duża) i pomyślałam sobie, że na Twoim miejscu bym już chyba nie kupowała tylko korzystała z tych, które dostałaś a później kupiła super wypas spacerówkę

w każdym razie Anoxee ma Tako Captive i powiedziała, że jest mega zadowolona koleżanka ma Lareta i też sobie chwali
i tak wlasnie chcemy zrobić spacerówka - myslalam o murze 4 plus, ale tz stwierdził, ze zapłacimy za firme, a ten wozek nic w sobie nie ma. śpiworek nam się średnio podoba, a jednak licze na snieg i zime stulecia coraz bardziej skłaniam się do tako...i chyba napisze do producenta i dopytam czy nie mogę kupic bez gondoli :P ewentualnie kupimy komplet - będzie "na zas" hehe. a co do gondoli - mowilam, ze one sa na moment, bo dzieciaki szybko robia się dluuugie i nie chcą grzecznie "dzidziusiowo" lezec Nelka w gondoli nie spedzila ani jednego dnia...bo oba pożyczone wozki okazaly się spacerówkami (jeden ma gondole-wkladke, ale taka ortalionowa i w lecie to byłoby chore wlozyc do srodka dziecko). także temat wozka u nas dalej nierozwiązany i jak tak dalej pojdzie to moje dziecie zacznie biegac siostra już nawet wyciagnela swój graco i mnie nim kusi...a to naprawdę nie pomaga mi w podjęciu zakupowej decyzji!
dzisiaj ogladalismy na str. tako captive, perso i z tych nowych modeli alive, city move i jakas jego odmiane sportravel laret ma okropna torbe
gdybym miała wybrać wozek, który podoba mi się tylko wizualnie wzielabym quinny moodd - sliczny! ale to taki wozek do lansu w centrum handlowym
Stary 2013-07-21, 00:09   #3188
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=ASEjSYlnbzM

otulacz z motherhood, żałuję, że tak późno kupiłam bo zaraz będzie za mały :/
Dzięki

Też się zastanawiałam nad tym otulaczem, ale w końcu do tej pory nie kupiłam Póki co W. mieści się w jeszcze jeden rożek to w niego zawijam na wieczór do spania

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-07-21, 00:15   #3189
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
Oj, zeby to nas dzialalo czasem Sofia zasnie sama,ale nie daj Boze, wypadnie jej za wczesnie smoczek I jest ryk. Albo przez odruch moro zarzuci sobie reke do tylu (spi wciaz na boczku, na plecach.jej duzo trudniej zasnac). Wiec tez zdarza mi.sie stac I wkladac.smoczka I ukladac raczki razem. I tak kilka razy musze do niej wracac. Wiec Sofcia zasypia wciaz z asysta...
ale Neli tez smok wypada slysze stekanie to wracam, trafiam po ciemku do buzi i znow wychodzę. czasem takich podejść jest kilkanaście, az w końcu zasnie czasem już sobie pod nosem brzydko powiem jak znow musze do niej wrocic, a w glowie mam wizje smoczka i super glue ale jestem dumna z młodej, ze tak dobrze sobie sama radzi. u Was tez tak będzie
Stary 2013-07-21, 00:22   #3190
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
i tak wlasnie chcemy zrobić spacerówka - myslalam o murze 4 plus, ale tz stwierdził, ze zapłacimy za firme, a ten wozek nic w sobie nie ma. śpiworek nam się średnio podoba, a jednak licze na snieg i zime stulecia coraz bardziej skłaniam się do tako...i chyba napisze do producenta i dopytam czy nie mogę kupic bez gondoli :P ewentualnie kupimy komplet - będzie "na zas" hehe. a co do gondoli - mowilam, ze one sa na moment, bo dzieciaki szybko robia się dluuugie i nie chcą grzecznie "dzidziusiowo" lezec Nelka w gondoli nie spedzila ani jednego dnia...bo oba pożyczone wozki okazaly się spacerówkami (jeden ma gondole-wkladke, ale taka ortalionowa i w lecie to byłoby chore wlozyc do srodka dziecko). także temat wozka u nas dalej nierozwiązany i jak tak dalej pojdzie to moje dziecie zacznie biegac siostra już nawet wyciagnela swój graco i mnie nim kusi...a to naprawdę nie pomaga mi w podjęciu zakupowej decyzji!
dzisiaj ogladalismy na str. tako captive, perso i z tych nowych modeli alive, city move i jakas jego odmiane sportravel laret ma okropna torbe
gdybym miała wybrać wozek, który podoba mi się tylko wizualnie wzielabym quinny moodd - sliczny! ale to taki wozek do lansu w centrum handlowym
no ja miałam na myśli lekką spacerówę nie wiem czy warto samą wielką spacerówkę kupować, zależy gdzie spacerujecie też.. ciężka sprawa :P
i wydaje mi się, że tylko komplet można kupić...
Bartek na szczęście lubi jeździć w wózku choć czasem go to nudzi i woli oglądać świat
Cytat:
Dzięki

Też się zastanawiałam nad tym otulaczem, ale w końcu do tej pory nie kupiłam Póki co W. mieści się w jeszcze jeden rożek to w niego zawijam na wieczór do spania
Bartek też się mieści w rożek ale on jest gruby :/ no i jednak nie mogę w nim tak spacyfikować młodego a ten otulaczek fajny, cienki, nie przegrzewa

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Cytat:
może jakbyś ją otuliła? Bartek się wybudzał przez odruch moro a jak jest otulony to śpi jak szalony

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Jenny którą matę wybraliście??

kurczę czekam aż Bartek się zbudzi na jedzenie a on nic pewnie jak zasnę to on wstanie z krzykiem wczoraj też tak czekałam i w końcu się położyłam ale obudził się zanim zasnęłam i później co równe 3 godziny się budził na jedzonko, w szoku byłam

oho! stęka! lecę, dobranoc

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-07-21 o 00:24
Stary 2013-07-21, 00:29   #3191
JennyAniolek
Zakorzenienie

W. jeszcze śpi (ciekawe jak długo ) to spróbuję nadrobić co nieco od ostatniego razu

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Zdrówka dla Wiktora, powiedz co ci lekarz przepisał ?

Stodal 3x 0.5 ml
Calcium bananowe 2x 0.5 ml
Cebion 2x 5 kropelek
Nasivin 3x 1 kropelka

+ psikać nosek 2 dawkami co 2-3h. Psikam tym => http://allegro.pl/frida-spray-do-nos...364477272.html

Cytat:
ja bym wzieła trzecią
W końcu zamówiłam 2 => http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...382015082.html
Zobaczymy czy spodoba się W.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilke, bo znowu jesteśmy zabiegani..
Właśnie wróciliśmy ze szczepienia. Byłam zdecydowana na 5w1 ale na miejscu kupiliśmy jednak 6w1 za 200zl
W. Był mega dzielny.. Płakał po badaniu troszke, a jak miał mieć juz wklucie to pozwolili żebym dała mu cyca. Pomogło super !!!
Polecam !!!
Mały przyssal sie do cyca, przy wkluciu żałośnie zaplakal ale po 2sekundach dalej ssal tylko szklane oczka miał. Pozniej jeszcze go troszke pokarmilam i teraz śpi spokojnie moje szczęście kochane

Wczoraj tatuś wrócił z delegacji i przywiózł prezent dla W. - mate z fisher price rain forest z żyrafa
To nic ze dał za nią 300zl zalamalam sie jak zobaczyłam paragon..
Ale uśmiech małego szybko nam to wynagrodzil i utwierdził ze warto było.

Mały jest zachwycony ta mata bawi sie, śmieje ze szok.. I kopie w grzechotke w rytm muzyki
dla dzielnego W. i dla tatusia za prezent

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
My także dzis po szczepieniu, Nikoś waży już 5,600 kg, przytył ponad 2 kg w 6 tygodni, panie zachwycone że tak ładnie na cycku.
Szczepiliśmy na nfz, maly śmiał się do doktora podczas badania, pierwsze 2 ukłucia przyżył dzielnie, popkłakał 5 seksund i luzik ale ostatnia na żółtaczkę masakra biedny nie mógł się uspokoić, a jak juz to zrobil to w drodze do domu mu się chyba przypomniał ból i znowu zaczął płakać, teraz w domu dałam mu cycusia, włączyłam suszarkę i zasnął spokojnie, jestem ciekawa co będzie potem

Cytat:
podzieiam z takim maluszkiem przeprowadzka....
Ja nadzorowałam przeprowadzkę, a moja mama w tym czasie pilnowała W. - przyjechał jak już wszystko było gotowe

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
A właśnie z narzeczonym........wczora j dostałam pierścionek zaręczynowy, więc już oficjalnie jestem narzeczoną Oświadczyny to była jedna wielka komedia. My jakimiś romantykami nie jesteśmy, kolacje przy świecach nas nie kręcą. Ślub planujemy od dawna, a zaręczyny to już miała być formalność bo ja chciałam mieć pierścionek Wybrałam pierścionek, wczoraj wrócił tż z pracy taki zadowolony i mi go pokazuje i zaczął wciskać na palec. A ja do niego, że nie tak szybko, a gdzie to pytanie które się zadaje zawsze To on czy wyjdę za niego. A ja na to, że znowu robi coś nie tak, bo przy zaręczynach pada się na kolana. To mój tż uklękną, w ręku trzymał pierścionek, obok przysuną Adiego w nosidełku. I pyta czy przyjmę jego i małego na wieczne odchowanie A ja na to: a mam jakieś inne wyjście? On: no już nie masz I tak zostałam narzeczoną
Gratulacje !!!

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Cytat:

Jenny którą matę wybraliście??
z Tiny Love => http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...382015082.html

Ostatnio spodobały mi się zabawki tej firmy i będzie kolejna po książeczce ( http://allegro.pl/tiny-love-ochrania...349409735.html ) do kolekcji. Teraz poluję jeszcze na karuzelkę , ale używkę.

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

Cytat:
może jakbyś ją otuliła? Bartek się wybudzał przez odruch moro a jak jest otulony to śpi jak szalony
Ja w rożku umiem fajnie zawinąć, W. zaśnie i potem albo go odkrywam całkiem albo tylko troszkę lub sam się odpakuje ale śpi dalej. Ale może zamówię jeszcze ten otulaczek hmm tylko ciekawe czy chociaż z miesiąc by jeszcze posłużył Ile Bartuś ma cm ? Mieści się jeszcze czy na styk ? W. ma jakieś 60-61 cm.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-07-21, 00:41   #3192
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mój też uspokajał się tylko na rękach i ze smokiem w buzi... wył jakieś 3 godziny... mąż musiał go nosić, bo mi już plecy wysiadały, a ja chodziłam za nimi i trzymałam mu smoczek w buzi, bo często mu wypadał upiorna noc
A to mój max 5-10 min

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

Mamuski- czy podajecie wit C ? Bo dziś na szczepienie pediatra mi mówiła żeby podawać
Podaję od wtorku Cebion.

Cytat:
Napisane przez czarnaola Pokaż wiadomość
Cześć. dziewczyny nasza malutka kończy dzisiaj dwa miesiące. a ją chciałabym zapytać was o paznokcie u stopek waszych dzieci... Naszej coreczce w ogóle one nie rosną ... nie obcinalam ani razu od urodzenia.. u raczek rosną jej szybko i dosyć często trzeba je skracać .. jak to jest u was? pozdrawiamy

U rączek paznokcie rosną szybko i często obcinamy, a u nóżek nie pamiętam kiedy obcinaliśmy... Chyba same się łamią

Cytat:
Zunia po wizycie u lekarza.
wazy juz 6300 gram moj rudy wielkoludek

Cytat:
Misiek
Uroczy
Gdzie dorwałaś taki śmieszny smoczek ??

Cytat:
pawie - brawo za ogarnięcie chrzcin czy ja jako jedyna jeszcze niczego nie ogarnialam??
My też jeszcze nie, bo chrzciny planujemy dopiero na połowę października

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-07-21, 01:01   #3193
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy dziś 8 tygodni

Cytat:
głupie pytanie, ale licze na madre odpowiedzi Xal mnie dzisiaj natchnela...
zawsze ubieracie dzieciom skarpetki?
bo mój tz coraz częściej mowi "mamusia znow ci nie ubrala skarpetek" i nie wiem czy cos sugeruje, czy jak? jego mama za każdym razem jak do nas przychodzi przynosi nowa pare ale jak jest cieplo to po co? sama nie chodze...ogolnie lubie bose stopy, nie lubie kapci, nawet zima wracam do domu, zdejmuje skarpety i chodze boso. tz smieje się, ze robie z Nelki małego Cejrowskiego (boso przez swiat), no ale ona ma wiecznie spocone, choć chlodne nozki...

Cytat:
moj maly zwariowany baczek smieje się coraz czesciej
Urocza

Cytat:
Za nami mily dzień Xal&Paulinka dziękujemy za spotkanie! Obie z Nelka zapraszamy ponownie.

matki plotkowaly, a tak bawily się nasze dziewczyny Paulinka po prawej, Nela po lewej
Fajnie, że spotkanie udane A dziewczynki śliczne

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Słuchajcie jakie smoczki zaakceptowały Wasze dzieci? Bo ja oszaleje.Avent nie i jakiś tam jeszcze też nie...nie wiem co kupować
Używamy tylko Lovi i jest ok

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Bioderka ok, dziękujemy za kciuki

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Jenny przyjemności w nowym mieszkanku

Cytat:
a Waszym dzieciom już pękły te bąble od szczepionki na gruźlice? bo u nas aż lekarz sie zdziwił że taki wielki bąbel mu się zrobil i jeszcze nic nie pękło
Tak, już dawno.

Cytat:
Hej, czytam Was ale jakoś nie mogę się zebrać na pisanie Kuba skończył dzisiaj 3 mieiące i małe podsumowanie dokonań i umiejętności oraz nieumieętności :
- najważniejsze od jakiś 2 tygodni skończyły się problemy z brzuchem, kupą i bąkami podejrzewam, że pomagają powidła śliwkowe
- mały od 3 tygodni przesypia całe noce tzn. od 9 do 5-6 bez pobudki na karmienie, a pozniej po jedzeniu dosypia do 9
- w dzień śpi 3-4 razy po 30 min (mogło być lepiej, ale nie ma co narzekać)
- na nocne spanie odkładany jesst do łóżeczka i zasypia sam , w dzień trzeba się namęczyć i rozpacza strasznie jak jest zmęczony
- uśmiechy rozdaje na całego
- głuży, ale bez szaleństw, mniej niż 3 tygodnie temu
- zabawki boksuje, ale nie umie złapać i wsadzić do buzi (Przemek )
- ssie piątke tak, że słychać w całym domu, ale nie umie ssać smoka
- lubi leżeć na brzuszku, ale ani razu nie udało się mu przewrocić na plecy
- nie śmieje się na głos
- karmimy się cycem z powodzeniem, w dzień co 2-3 godziny, w nocy nic
- nie musze juz spac w biustonoszu i wkładek uzywam czaem tylko
-waży 7 kg
za 3 miesiące i umiejętności

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-07-21, 01:12   #3194
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
A ta lekarka co nami się opiekawala to jakaś z kosmosu.. typ ludzi ktorych najbardziej niecierpie.. tak to mila ze do dupy wchodzi bez wazeliny a jak przychodzi co do czego to taka wredna ze masakra...

Przy wypisie pyta się czy mamy jakieś pytania - ja ze co ze szczepieniami mamy robić bo mialy być w tamtym tygodniu, a trafilismy do szpitala no i byl ten antybiotyk czy ma jakąs odpornośc czy to trzeba przelożyc itp.. to stwierdzla, ze nie to ja mam się tym martwić tylko lekarz... no to ja ze to co mam robic.. a ona ze ma mnie mąż wyrzucić z dzieckiem w lesie a sam pojechać zawieść dokumentacje do swojej przychodni i oni już się będą tym martwić.. no dobra..
to się pytam czyli spacerow mamy nie ograniczac - no nie.. a wizyty innych ludzi w domu?? - to ona czy ja maturę robilam, że ja takie glupie pytania zadaje?? moj męzu do niej, że jego profesor mowi, że nie ma glupich pytań, tylko są glupie odpowiedzi...
ona - że ostatnią rzeczą jaka jest dziecku potrzebna to wizyty innych ludzi.. ze ona ma wnuczkę i jej nie odwiedza, bo dziecku potrzebne jest tylko mleko matki i milość ojca a nie to zeby inni ludzie się na niego patrzyli... taaa pewnie wlasna corka ja widziec nie chce we wlasnym domu... i jej nie zaprasza..
Co za babsko :killer:

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Heja

ja tylko wstawiam foto a nadrobię pozniej. Walczymy z ciemieniucha i czeszemy pod włos
Cześć Ninka

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Moja Lenka kończy dziś miesiąc także już nie mam w domu noworodka

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ja tylko szybko, bo zaraz spacer, jesteśmy po szczepionce skojarzonej i wszystko ok, trochę więcej śpi i tyle. Mała waży 5150g i ma 57 cm - karmię tylko piersią. Po odstawieniu delicolu jest super, wiem tylko, że jej wiśnie szkodzą, więc dalej zero owoców :-( skończyłyśmy 2 miesiące, śmiejemy się, głużymy, gapimy na zabawki, na brzuszku patrzymy na wprost, wodzimy wzrokiem za mamą i tatą. Lilo jest kochaniutka i z każdym dniem coraz doroślejsza

dla Lili

Cytat:
Zasnal na rekach, wiec dodam jeszcze fotki z okazji urodzinek

1. you again ...... (moj syn ma problem z tym motylem)
2. płyne - taki duzy
3. i usmieszki musza byc
Uroczy Kubuś

Cytat:
w ogóle dziś Ignaś skończył 4 tygodnie, więc już nie mamy noworodka tylko ma dziwny sposób na świętowanie, bo od wczoraj praktycznie wciąż wisi na cycu i nie chce spać (chyba że na rękach)..

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Co dzisiaj robicie na obiad??? U mnie wczoraj zupa jarzynowa była a dzisiaj kasza gryczana,sos i ogórek.
Schabowy, ziemniaczki z koperkiem i mizeria Na dziś (niedzielę) póki co nie ma pomysłu

Cytat:
my po wizycie u gina, wszystko ok, przez rok mam nie zachodzić w ciąże
dostałam receptę na tabletki anty przy kp, minusem ich jest to że nie można mieć przerwy dłuższej niż 3 godz, więc muszę się pilnować
No to super

Cytat:

my wychodzimy na prostą
, oby tak dalej

Cytat:
my jak byliśmy z młodym ostatnio u gina to była dziewczyna w ciąży. zachwycała się małym, aż ten puścił takiego bąka że cała poczekalnia słyszała jakie kupsko poszło i zachwyt się skończył

Cytat:
hej
byłam wczoraj w przychodni, chciałam zważyć małą ale strona zdrowa była zamknięta. Pomyslalam, nie po to szłam 1.5 km z dzieckiem na ręku ( bo w wózku się darła ) żeby teraz jej nie zważyć. Zawołałam pielęgniarkę z chorej strony i powiedziałam że muszę zważyć, bo mi dziecko się szarpie przy piersi i cholera wie czy ona zjada i czy czasem dokarmiać nie muszę. Otworzyła mi baba przychodnię, kazała rozebrać dziecko.. a jak zobaczyła te wałeczki na udach, ogromny brzuch i druga brodę to powiedziała "co Pani wymyśla, na niedożywioną to ona nie wygląda " No i kluska waży 5900. Pomysleć, że całą ciąże schizowałam, że mam małe dziecko

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny co za piękna noc. Młody sprzedany mężowi na całą noc, ja się wyspałam. Bosko! A mąż biedny, taki zaspany rano
Super!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-07-21 o 01:16
Stary 2013-07-21, 01:20   #3195
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
A tu obiecane zdjęcie mężczyzny w chuście
Wow!

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Hejka. Nie mam czasu pisać ale pokaże Wam mają 25dniową charakterną Julkę Mała terrorystka Jak śpi to słodka, jak się coś nie podoba to cała ulica ją słyszy
Śliczna!

---
Nadrobione W. śpi już 2.5h, póki co jest cicho to też idę się w końcu położyć. Do usłyszenia, dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-07-21, 02:46   #3196
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Justi, masz racje z tym otulaniem, ale nie.potrafie jej dobrze w kocyk zawinac a inwestowac w otulacz juz jest zdecydowanie za pozno... No trudno. Z nastepnym dzieckiem bede juz wiedziec, ze warto sie w otulacz zaopatrzyc

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 08:51   #3197
ankaaa206
Wtajemniczenie

witamy niedzielnie, pogoda piękna i zaraz jedziemy nad jezioro
muszę pochwalić Nikosia - od 4 dni śpi w nocy po 7-8 godzin na poczatku moje cycki tego nie ogarniały ale teraz sie dostosowały do mojego śpioszka, ale żeby nie było za pięknie maly nie chce spać w dzien, jak zaśnie na 30 min to jest super a tak to tylko drzemki na 15 minut
miłej niedzieli!

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 09:22   #3198
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Ostatnio spodobały mi się zabawki tej firmy i będzie kolejna po książeczce ( http://allegro.pl/tiny-love-ochrania...349409735.html ) do kolekcji. Teraz poluję jeszcze na karuzelkę , ale używkę.

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

Ja w rożku umiem fajnie zawinąć, W. zaśnie i potem albo go odkrywam całkiem albo tylko troszkę lub sam się odpakuje ale śpi dalej. Ale może zamówię jeszcze ten otulaczek hmm tylko ciekawe czy chociaż z miesiąc by jeszcze posłużył Ile Bartuś ma cm ? Mieści się jeszcze czy na styk ? W. ma jakieś 60-61 cm.
Fajna Daj znać jak się sprawuje
Ja mam karuzelę Tiny love i uważam, że to był super zakup, którą chcesz? Wy mieliście misie z FP? Nie spodobała się W.?

Bartosz ma jakieś 60cm, mieści się i troszkę luzu jeszcze ma, śpi głównie w podkurczonymi nóżkami więc daje radę no i raz go tylko w to włożyłam i zapięłam pod paszkami, żeby był przykryty i nie rozkopał się nóżkami

Cytat:
Justi, masz racje z tym otulaniem, ale nie.potrafie jej dobrze w kocyk zawinac a inwestowac w otulacz juz jest zdecydowanie za pozno... No trudno. Z nastepnym dzieckiem bede juz wiedziec, ze warto sie w otulacz zaopatrzyc

O to szkoda, ja też nie potrafiłam ale jakoś później to ogarnęłam.

===

hej! Bartek wczoraj w końcu się nie obudził jak stękał, dopiero o 1:30, później o 4:00 i o 6:00, do 7:00 zamiast spać gadał i się śmiał ale pospaliśmy w końcu jeszcze do 9:00

Martwi mnie jedna sprawa, mam wrażenie, że on mało siusia Jak położyłam go o 20:00 tak do tej 1:30 miał suchutką pieluszkę dopiero o 4:00 miał nasiusiane Chyba muszę się zacząć baczniej temu przyglądać i może zapisywać... mam jeszcze zrobić badanie moczu, to jak wyjdą ketony to się dowiem czy przypadkiem nie jest odwodniony

Stary 2013-07-21, 09:34   #3199
xal
Zakorzenienie

Cytat:
i bardzo dobrze ubierasz lato jest! kiedyś uslyszalam madra rade, ze dziecko ubiera się tak jak siebie plus jedna warstwa. zatem na spacer body/rampers/sukienka (odkryte konczyny jak mamusia ) plus okrycie pieluszka/cienkim kocykiem. spie w cienkiem piżamie i nawet koldra mnie denerwuje, wiec mloda tez ma body i przykrywam ja cienkim kocykiem.
To ja śpię w krótkim rękawku i pod kołdrą, no muszę coś czuć na sobie młoda ma pajaca i kołderkę letnią na nogi.

Diabli teraz to już nie kupuj wózka 2w1 , ile jeszcze 3miesiące gondoli? To się nie opłaca, lepsza spacerówka, zwłaszcza, że Nelcia przyzwyczajona do spacerówek leżących. Ja się zastanawiam, że jak moja będzie jeszcze bardziej ciekawa świata to chyba dam nadstawkę spacerówki bo tam na brzuszku czy pleckach więcej widać. No, ale może jeszcze się uda ze 2-3 miesiące.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 09:37   #3200
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:

Ja wiazalam M. Poszewka super wychodzilo
:p

Cytat:
A to mój max 5-10 min

Podaję od wtorku Cebion.

U rączek paznokcie rosną szybko i często obcinamy, a u nóżek nie pamiętam kiedy obcinaliśmy... Chyba same się łamią

Uroczy
Gdzie dorwałaś taki śmieszny smoczek ??

My też jeszcze nie, bo chrzciny planujemy dopiero na połowę października

na allegro

Cytat:
W. jeszcze śpi (ciekawe jak długo ) to spróbuję nadrobić co nieco od ostatniego razu

Stodal 3x 0.5 ml
Calcium bananowe 2x 0.5 ml
Cebion 2x 5 kropelek
Nasivin 3x 1 kropelka

+ psikać nosek 2 dawkami co 2-3h. Psikam tym => http://allegro.pl/frida-spray-do-nos...364477272.html

W końcu zamówiłam 2 => http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...382015082.html
Zobaczymy czy spodoba się W.

dla dzielnego W. i dla tatusia za prezent

Ja nadzorowałam przeprowadzkę, a moja mama w tym czasie pilnowała W. - przyjechał jak już wszystko było gotowe

Gratulacje !!!

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Aaa to dobrze ze mama w poblizu jest
Ja mam karuzelje tinylove 3w1 mozna ja zawieszac w foteliku , wozku i w lozeczku
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 09:45   #3201
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
ale Neli tez smok wypada slysze stekanie to wracam, trafiam po ciemku do buzi i znow wychodzę. czasem takich podejść jest kilkanaście, az w końcu zasnie czasem już sobie pod nosem brzydko powiem jak znow musze do niej wrocic, a w glowie mam wizje smoczka i super glue ale jestem dumna z młodej, ze tak dobrze sobie sama radzi. u Was tez tak będzie
Oo z tym klejem to ja tak co wieczor mam ochote zrobic hee

Cytat:
Dzięki

mieszxza sie wam dziieci w rozki?? Moj juz z miesiac nie spi w nimm bo nogi do kolan wylazily i wtedy jego posciela go wiazalam

Cytat:
Dziękujemy za gratulacje i miłe słowa

W kuchni mamy "żakardowy amarant" z dekorala, zaszalałam A zastanawiałam się jeszcze nad jakimś zielonym jasnym, ale zielone są/będą dodatki w łazience

Łazienka też już skończona, ale nie zdążyłam zrobić w tym dniu fotki, bo akurat zaczęli wnosić meble Może jutro zrobię to też wrzucę

Na dniach spróbuję go nagrać jak gada z zabawkami z leżaczka, ale co się zbliżam z kom to zaczyna tak jakby pozować albo się patrzy i koniec gadania

Mój mąż i teść to guru, praktycznie wszystko sami zrobili

Wszystkiego najlepszego Wojtusiu

Nam mata ma przyjść w pon Ciekawe czy W. się zainteresuje
W końcu zamówiłam z Tiny Love.

Śliczniutki

za 6 tyg

Ja chcę/planuję/potrzebuję wyjechać i odpocząć po całym intensywnym roku na przełomie września/października

Jeśli z biura podróży to jakaś grecka wyspa; jak organizować wszystko samemu łącznie z samolotem to może Hiszpania, a jak autem to Chorwacja... A jak wyjdzie to pojedziemy gdzieś odpocząć w Polsce, ale w PL póki co nie planuję. Zobaczymy co samo wyjdzie

Zanim ja ogarnelam mobilny wizaz ooo nie wiedzialam o co w nin chodzi hiii

A ja chciałam dzisiaj odpowiedzieć z mobilnego wizażu i nie umiałam znaleźć opcji "odpowiedz"
Fajnie z tym rozem a to lazienki nie moge sie doczekac :p
Stary 2013-07-21, 09:47   #3202
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
mieszxza sie wam dziieci w rozki?? Moj juz z miesiac nie spi w nimm bo nogi do kolan wylazily i wtedy jego posciela go wiazalam
ja jak mojego ostatnio do rożka położyłam to nie zawijałam nóżek, tylko boki bo już na styk się mieścił

Stary 2013-07-21, 10:13   #3203
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No i jeszcze jedno pytanie czy Waszym dzieciom też się odbija na "mokro" tzn. chodzi mi o odgłos, bo czasami to jest zwykły bek, a czasami bez ulania taki jakby mokry odgłos, że zawsze sprawdzamy czy się nie ulało.
No i ostatnie pytanie czy to ulanie to naprawdę nic takiego? Czy po kilku razach w ciągu dnia to za dużo? Bo mojemu od kilku dni co jedzenie się ulewa i czasami sporo.
No i czy po takim ulaniu karmić czy nie? Czy to znaczy, że już jest za dużo?
też tak mamy. Poniewą Niki często ulewa więc wydaje mi się, że ulal po takim odbiciu, ale okazuje się, że jednak nie

Cytat:
Moja beka jak stary facet ale się nie zastanawiam czy to mokro czy sucho. Ja tam jak sobie przypomnę to daję ją do odbicia a zazwyczaj wychodzę z założenia że po piersi nie trzeba. Np w nocy jak karmię albo na leżąco i mała po karmieniu zasypia.. to już nie tykam. Mojej rzadko się ulewa, ale miała taki czas że kilka razy na dzień ulała, i pediatra mi powiedziała, że to chyba z przekarmienia (mała przybrała mi w miesiąc ok 1.4 kg) czyli tak mogło być. Więc ja bym po ulaniu już nie przystawiała.A i moja zawsze chętnie chwyta cycka, bo ma bardzo silną potrzebe ssania, wiec cyc zastępuję smoczkiem i jest git. Jak się nie drze to znaczy że już nie jest głodna.
w nocy w ogóle nie podnoszę do odbicia, szkoda mi go budzić. Je przez sen, co prawda nie na leżąco, ale jak go delikatnie odkładam do łóżeczka to śpi. Nawet pieluchy w nocy nie sprawdzam, bo od pewnego czasu zauważyłam, że kupe robi dopiero rano

Cytat:
DZIEWCZYNY KTORE MAJA TAKO ALBO MURE - PROSZE O RECENZJE dzisiaj znow zmieniłam zdanie i chyba wole tako ale już mnie kropki nie przekonują, hehe. daaaawno nie był otematu wozkow napiszcie wady i zalety Waszych bryk...
ja mam tako acoustic, ponieważ lubię prostotę i klasykę i jestem baaardzo zadowolona. Wózek jest na dużych kołach idealnie nadaje się do lasu, na wertepy i trudne tereny. Gorzej w supermarkecie bo nie ma skrętnych kół, ale mnie zależałao właśnie na takich. Dobrze się prezentuje, jest wygodny, ma dużo gadżetów. Łatwo składa i rozpina. Ma sztywny pałąk w budce gondoli wiec można dziecko w niej nosić no i lekko zaokrąglony spód więc może służyć jako kołyska. Nie wiem jak spacerówka, nie używałam jeszcze.
Ja zakochałam się w tym wóżku od pierwszego wejrzenia z wzajemnością

Cytat:
witamy niedzielnie, pogoda piękna i zaraz jedziemy nad jezioro
muszę pochwalić Nikosia - od 4 dni śpi w nocy po 7-8 godzin na poczatku moje cycki tego nie ogarniały ale teraz sie dostosowały do mojego śpioszka, ale żeby nie było za pięknie maly nie chce spać w dzien, jak zaśnie na 30 min to jest super a tak to tylko drzemki na 15 minut
miłej niedzieli!
my mamy znowu trzy karmienia w nocy. Zaczynam się poważnie zastanawiać czy nie ma skoku rozwojowego. Dzisiaj ma pełne 11 tyg. Jak wyglądają u Was te skoki rozwojowe?? Da się zauwązyć, że dziecko jest bardziej marudne?? ile czasu to trwa??
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 10:18   #3204
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
W. kolejną nockę pięknie przespał Od 23 do 8, z pobudką na karmienie i przewijanie o 4. Po 8 go nakarmiłam, przewinęłam, dostał syropki i się z nami rozgadał , potem włożyłam go do leżaczka, ale przed chwilą położyłam go spać, bo miał już małe oczka i się jakby żalił zabawkom. Jak ogarnę worki i kartony to zacznę go w końcu nagrywać Normalnie od przeprowadzki mam w domu inne dziecko - bardziej rozgadane i uśmiechnięte + dłużej śpi

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-07-21, 10:20   #3205
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
ja jak mojego ostatnio do rożka położyłam to nie zawijałam nóżek, tylko boki bo już na styk się mieścił
No wlasnie hiii

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Ja na sekunde bo pijemy z kolezanka a zaraz na impreze Przemek dzis trzy razy mial ataki placzu po jedzeniu, po prostu wrzaski nie do utulenia.... od srody nie podajemy delicolu bo zapomnialam spakowac do torby i muslelismy ze juz nie trzeba udalo sie go uspokoic po 20 min ale jak sobie pomysle ze niektore zWas maja to godzinami.... masakra po prostu pojechalam po delicol, Mlody na szczescie padl w tym czasie...

ja robie experyment co drukie karmie sab daje i co drugie delicol zobacZymy co bedzie

Cytat:
nie mam już sił.
i przestaje tu pisać na czas jakiś. ciao
;( trzymaj sie

Stary 2013-07-21, 10:26   #3206
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Fajna Daj znać jak się sprawuje
Ok

Cytat:
Ja mam karuzelę Tiny love i uważam, że to był super zakup, którą chcesz? Wy mieliście misie z FP? Nie spodobała się W.?
A jaką masz ??

Tak, mamy FP z misiami. Średnio jest nią zainteresowany i szukam czegoś innego. Spodobały mi się z Tiny Love. Ostatnio o 4 zł przegrałam aukcję z karuzelą klasyczną

Cytat:
na allegro
No tak allegro

Cytat:
Ja mam karuzel tinylove 3w1 mozna ja zawieszac w foteliku , wozku i w lozeczku
Jaką ??

Cytat:
Cytat:
Bartosz ma jakieś 60cm, mieści się i troszkę luzu jeszcze ma, śpi głównie w podkurczonymi nóżkami więc daje radę no i raz go tylko w to włożyłam i zapięłam pod paszkami, żeby był przykryty i nie rozkopał się nóżkami
W rożku, który miałam przy komplecie z pościelą Wiktorek już się nie mieści tzn. mogę zapiąć tylko boczki; a w Smyku dorwałam jakiś większy rożek i w nim W. mieści się bez problemu - właśnie śpi zawinięty

Cytat:
a to lazienki nie moge sie doczekac :p
Skończę ją porządkować, zrobię foty i potem wrzucę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg karuzela-klasyczna_1840.jpg (45,5 KB, 18 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-07-21, 10:29   #3207
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ok

A jaką masz ??

Tak, mamy FP z misiami. Średnio jest nią zainteresowany i szukam czegoś innego. Spodobały mi się z Tiny Love. Ostatnio o 4 zł przegrałam aukcję z karuzelą klasyczną
Ja mam wyspę marzeń

Stary 2013-07-21, 10:38   #3208
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
udzisiaj po takiej "sesji" wyznal mi, ze ma skojarzenie: "w Egipcie jak balsamowali mumie to im mozg przez nos wysysali"
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 10:40   #3209
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Ok

A jaką masz ??

No tak allegro

Jaką ??

W rożku, który miałam przy komplecie z pościelą Wiktorek już się nie mieści tzn. mogę zapiąć tylko boczki; a w Smyku dorwałam jakiś większy rożek i w nim W. mieści się bez problemu - właśnie śpi zawinięty

O taka
Ma dodatkowa klamre do wozka i rzepa , przekonalo mnie to ze 30 min leca melodie a zazwyczaj pare minut tylko i jest przelacNik ze kreci sie bez melodii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1374395925752.jpg (40,6 KB, 27 załadowań)
Stary 2013-07-21, 10:45   #3210
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Ok

A jaką masz ??

No tak allegro

Jaką ??

Ta karuzela wypasiona super jest

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości