Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-31, 09:54   #3691
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Hej,
u nas noc taka sobie. Teraz na szczęście mała śpi.

Elaine, na jakie szczepienia się decydujecie?u nas pediatra raczej kierunkowal nas na skojarzone.Teraz już sami nie wiemy...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-31, 09:55   #3692
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Dzień dobry

Miałam iśc dzisiaj do labo oodac mocz bo ostatnio wyszło mi sporo leukocytów i ginka kazała powtórzyć, ale mie się nie chciało pójdę jutro.

Dziś znów zapowiada się taki gorąc a wczoraj było taaaak przyjemnie. No nic, jakoś trzeba przetrwać.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Dziękuję za gratulacje ale nie wiem czy do końca mu się należą bo nie dałam rady. Darlam się tak że podobno na ulicy byli slychac. Brzuch trochę bóli ketonal niewiele pomaga. Ten poród to była walka, krzyk i wyzwiska. Dobrze że byłam sama na porodowce to inne laski mi nie wtorowaly. Lekarz powiedział że jakbym wspolpracowala lepiej to mała by sama wyszła, ale ja po przebiciu pęcherza nie dawalam już sie dotknac. Kopalam i uciekalam. Jest mi trochę wstyd i już przepraszalam wszystkich. Jest mi teraz goraco i smutno bo mała w innej sali i ja tez w innej. Nawet się jej dobrze nie przyjrzalam.
Mela nie rób sobie wyrzutów najważniejsze, że Mała już jest na świecie. No i Alicja bardzo ładne imię

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Wybaczcie, ze nie cytuje wiecej, ale czuje sie juz zmeczona.
Dzis znalezlismy kuchenke, wprawdzie w second hand, ale jest nowa i z gwarancja, po prostu z delikatnie zarysowana raczka, wiec nie mogla pozostac w sklepie. Oczywiscie byla tez tansza, niz nowa. W czwartek wieczorem zostanie do nas dostarczona i zainstalowana, mam nadzieje, ze bedzie sprawna i posluzy nam godnie i dlugo
Przy okazji upolowalam fotel Poang z IKEI za kwote 75zl, a wiec za grosze. Tez uzywany, jedynie co to kupie nowy pokrowiec, a puki co poscielilam na niego kocyk i juz ladnie sie prezentuje. Taki fotel chcialam wlasnie dla karmienia i bardzo sie ciesze, ze go zauwazylam.
Poza fajnymi lupami bylismy tez w odwiedzinach u mojej mamy, z ktora wybralismy sie na kolacje. Ogolnie to byl fajny dzien, duzo lepszy od wczorajszego
za kuchenkę i fotel

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
A właśnie. Miałam pytać- co z Roxy? Dawno jej nie było... Albo Ja słabo nadrabiam co jest bardziej prawdopodobne
no dawno nie zaglądała, nawet nie wiem czy ze szpitala już wyszła z Małą

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość

tylko się pochwalę - złożyliśmy łóżeczko

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Witamy się w 38tc, czyli mój słodki Kluseczek jest już donoszony i może wychodzić
choc ja usłyszałam ostatnio od swojej ginki, że ciąża donoszona liczona jest od skończonego 38 tc nie wiem już sama jak ona liczy te tc ale do połowy ciązy wpisywała mi w kartę tc rozpoczęte, a od pewnego momentu ukończone

Cytat:
Info od idzi:

"Idę właśnie na kroplówkę. Na 10 planują cc. Trzymać kciuki"

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

miałam ktg, skurcze regularne co 6 minut. czekam na obchod na glodniaka, bo może mnie zabiorą na porodowke... Chciałabym...

Nieustanne kciuki, żeby się rozkręciło albo żeby zrobili cc. Życzę Ci, żebyś dzisiaj już miała Filipa przy sobie

Sam
podziwiam Cię, że po takim hardkorze nie zdecydowalaś się na cc tylko czekasz na sn. Szacun bo mi by było już pewnie wszystko jedno, byleby tylko dziecko było na świecie

Stokrotko trzymam mocno kciuki i za Ciebie, oby ruszyło po oxy konkretnie

Dzoan biedaku Ty faktycznie, skoro masz sie po dziabaniu tak męczyć z tymi bólami a nic konkretnego z tego nie ma to ja bym sobie odpuściła. Życzę Ci, żeby Cię złapało niedługo i Lol byl jednak lipcowy tak jak chciałaś

Elaine za wizyte u pediatry i ładną wagę Igorka.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 09:56   #3693
magdalennne
Wtajemniczenie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Napisałam do stokrotki i odpisała, że o 8 dostała oxy i trochę ma skurcze, ale to jeszcze nie to. Zaraz znowu ma mieć badanie i już się boi, bo to boli.

Dziewczyny to jeszcze kciukasy mocne dla stokrotki żeby się migusiem rozkręciło i dzieciaczek jeszcze dzisiaj wyskoczył będzie do pary z idzią, a może i też z malaczarną
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:03   #3694
Samantha7
Zakorzenienie

Jakierka - dziekuje

Dzoan - no masz racje, ale ja mam taki juz duzy brzuch ze niedlugo bede naprawde tylko mogla lezec, a ja nie umiem mam robaki w d...

To trzymam zeby wyszedl 1sierpnia

Elaine - dziekuje

Straszne to z ta strata pokarmu. Dobrze ze odzyskalas
No stres jest straszny w przypadku kp.

Lachryma pij meliske to i maluch bedzie spokojniejszy

Wiecie co ja zauwazylam ze mialam na sutkach takie zaschnite cos bialego i to sie opruszylo i troszke wyskrobalam. Nie wiem czy to siara mi zaschla ze nie moglam wziac prysznica i nie pismarowalam sutkow czy co?
Teraz tego juz nie mam, ale to dziwne bylo.

I teraz mi z kapy taki zel wychodzi z takimi bialymi jak twarog grudkami bialymi i czerwonymi. No i ma troche nieprzyjemny zapach.
Umylam kape jak wrocilam ze szpitala , poszlam spac i potem po kilku h robilam siku i siedzac czulam taki dziwny zapach. Fujc!
Mam nadzieje ze nie mam infekcji od tego ich grzebania i ze to poprostu moze ten czop taki jest

Bo jakos w 35 tyg jak Tz mnie dziabnal to potem taki glut mi wypadl ale byl jasny bez krwi etc.i wlasnie nie wiem czy to ten czop byl czy to Tz sprzetu tyle az sie nazbieralo od celibatu
Nie wiem 35 tydzien to moze za wczesnie na wypadanie czopa?
Moze teraz po tych mekach sie odkleja?
Trzeba obserwowac .

Dziad mnie tak juz meczy moj ze go bym nozyczkami obciela tzn.juz dwa dziady

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:04   #3695
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Ale i tak pewnie sie obie wyspalyscie
Rozczulilam sie, jakie wspaniale muszą być poranki gdy budzisz sie i widzisz w lozeczku swoje malenstwo, a jeszcze jak przywita uśmiechem to

No wlasnie zapomniałam o tym "cudownym" uczuciu przy przewalaniu sie na bok. Normalnie jakby kapa miała rozleciec sie na kawałki.
za 38tc, ja od dzis mam w planach wciagac piri piri
Potwierdzam wspaniale tym bardziej jak ten usmiech zaczyna byc swiadomy. Ostatnio jak wstalam to sie okazalo ze Hania nie spi tylko sobie lezy w lozeczku wiec wzielam ja na przewijak a ta sobie na mnie popatrzyla,skupila sie i usmiech od ucha do ucha

A do Piri Piri polecam basen i uwalnianie orki

Stary 2013-07-31, 10:07   #3696
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
MELA od 14 jest na porodowce, czeka na magiczne 4 cm, zeby wziac znieczulenie, bo nie wyrobi z bolu, a do tego mecza ja badaniami.

Mela, kochanie, mam nadzieje, ze juz dawno doczekalas sie ulgi, a juz niedlugo doczekasz i coreczki!!!

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Dziewczyny, Lilo tez charczy na poczatku kazdego karmienia... myslalam, ze to z lakomstwa
za rozwoj akcji

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
To napierw dobra nowina:
Charlize: Dzisiaj na świat przyszła ANulka o godz. 12.30 przez cc. Waży 4720g i ma 59cm" !!!!!

"od wczorajszego wieczora miałam skurcze. Dość bolesne. O 9.00 pojechałam z mężem na IP a tam zrobili mi ktg i usg i zdecydowali o szybkim cięciu. Mala jest do schrupania. Jak zrobię zdjęcia to prześlę.

Neni: super, że brzuszka już prawie nie ma. A kg zlecą same.
Gartuluje maluszka

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Tomcio dziekuje i przyzwolił na pokazanie jeszcze jednej foty ciotkom
ale ślicznotek ztego Tomaszka

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak to właśnie jest ze zużytymi pampersami? macie osobne kosze na nie? rozumiem, że codziennie opróżniacie (to chyba idiotyczne pytanie)? takiego zużytka wkładacie do woreczka foliowego co by mniej smierdział?
My mamy kosz na pampki, takie wiaderko na proszek z auchana, świetnie sie sprawdza, wynosimy dwa razy dziennie, nie wydostają sie z niego zapachy i w domu nie śmierdzi kupą

Cytat:
mela miała cesarkę o 18.15, malenka 3340 i 56 cm, jest juz na swiecie nasz maluszek!!!
witamy kolejną wątkową ślicnzotke

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Was i zaraz chyba ide spać bo padam z nóg- a nic dzis nie robiłam, żeby nie było

Dziś miałam wizyte i ostatnie usg z czego się b. ucieszyłam bo myślałam, ze już mi nie zrobi. I tak:
-Mikołaj waży 3323g
- łożysko 2/3 stopień
- wód mało ale ponoć to normalne
- jest główką w dół
- niestety szyjka nie gotowa do porodu, nic sie nie dzieje
- rozmiary miednicy ok
- serduszko Małego ok
- paciora nie ma

Kolejna wizyta dzień po terminie jak nie urodzę. A mam przeczucie, że ta wizyta się odbędzie
za wizyte i same dobre wiesci

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Dziękuję za gratulacje ale nie wiem czy do końca mu się należą bo nie dałam rady. Darlam się tak że podobno na ulicy byli slychac. Brzuch trochę bóli ketonal niewiele pomaga. Ten poród to była walka, krzyk i wyzwiska. Dobrze że byłam sama na porodowce to inne laski mi nie wtorowaly. Lekarz powiedział że jakbym wspolpracowala lepiej to mała by sama wyszła, ale ja po przebiciu pęcherza nie dawalam już sie dotknac. Kopalam i uciekalam. Jest mi trochę wstyd i już przepraszalam wszystkich. Jest mi teraz goraco i smutno bo mała w innej sali i ja tez w innej. Nawet się jej dobrze nie przyjrzalam.
urodziłąś dziecko i nie wiesz czy CI sie gratulacje należą?? nie przesadzaj!! wracj do formy i koniecznie podeślij zdjecie małej Alicji

Cytat:
Info od idzi:

Idzia czekamy na kolejnego maluszka

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
witam
gratuluje maluszków i czekamy na więcej

ja do 2 w nocy nie spałam bo miałam bóle jak na okres + upał = kompletny brak snu
później ponadrabiam, teraz lecę pod prysznic i chyba do Rossmana skoczę, może połażę po CH to mnie jakieś skurcze dopadną (oby)
jaka ta końcówka ciąży jest straszna, a to oczekiwanie takie dołujące
to razje, oczekiwanie na maluszki w terminie porodu jest nie do opisania meczące, trzymam kciuki za rozwoj akcji

Cytat:
Napisałam do stokrotki i odpisała, że o 8 dostała oxy i trochę ma skurcze, ale to jeszcze nie to. Zaraz znowu ma mieć badanie i już się boi, bo to boli.

Dziewczyny to jeszcze kciukasy mocne dla stokrotki żeby się migusiem rozkręciło i dzieciaczek jeszcze dzisiaj wyskoczył będzie do pary z idzią, a może i też z malaczarną
moje i od Zuzi, oby szybko, i na temat i czekamy na wiesci

Ale wysyp dzieciaczków!
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:10   #3697
rasha90
Raczkowanie

gratuluję wszystkich Maluszków i tym 'walczącym' życzę szybkiego rozwoju akcji

u mnie nocka jak zwykle już słabo. Przez tą miednicę w ciągu dnia ledwo chodzę, a jakieś zakupy trzeba zrobić (samo przejście z pokoju do pokoju jest problemem), przekręcanie się w łóżku z boku na bok boli, nie mówiąc o wstawaniu do wc i jak się picie skończy (czyli tak do wpół do czwartej co noc wycieczkuję). Do tego stopy... czysta masakra, niechby to dziecko już wyszło
Lecę na te zakupy, planuję nadziewaną cukinię na obiad zrobić, muszę jeszcze poszukać inspiracji czym ją nadziać a do tego bankomat zaliczyć i za mieszkanie zapłacić... padnę jak wrócę, ale jakoś do 13 powinnam do Was wrócić na chwilę dłużej i wtedy wstawię dowód naszej wczorajszej pracy ja nie rozumiem, pochwaliliśmy się wszystkim naszym rodzicom (mój tata w rozjazdach, dlatego dużo telefonów), i wszyscy tacy zdziwieni że daliśmy radę sami i podkreślają jacy są dumni i jakie mają zdolne dzieci. czy my im na aż tak niezaradnych manualnie wyglądamy?!
Trzymajcie się w cieniu
Stary 2013-07-31, 10:11   #3698
paulinka777
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkie Mamusie!!
Szybko się witamy i zmykamy na szybciutki przedpołudniowy spacerek

Cytat:

A dzisiaj muszę cisnąć do przychodni do mojego ogólnego lekarza.. na 14:35 jestem zarejestrowana. L4 od gina miałam do wczoraj i jak nie dostanę kolejnego, to macierzyński zacznie lecieć. Mam nadzieję, ze lekarka nie będzie robić problemów. Tylko zastanawiam się o ile dni prosić..niby od piątku czy soboty będę już w szpitalu się meldować.. ale z drugiej strony może warto brać od ogólnego na tydzień, w tym czasie urodzę i nie będę już musiała w szpitalu kombinować z kolejnym zwolnieniem?? Już zgłupiałam
Bierz na maxa na ile Ci da ;-) Tak jak dziewczyny pisały- szpital nie wystawia zwolnienia. Ja miałam farta- bo zwolnienie mi internista wypisał do 16.07, w tym dniu trafiłam do szpitala na patologię, a 17.07 urodziłam, dzięki temu miałam na maxa wykorzystane L4

Cytat:
no właśnie..ja tak samo jak inwalidka.. a teraz też cały czas mnie pobolewa i pewnie cały dzień tak będzie.. coś, ale nic tylko tyle, że sobie postękam.. a Lol w dodatku strasznie się rozpycha.. a w szpitalu gadali, żeby się nie martwić, że ruchy na koniec coraz słabsze będą.. ja tutaj nie widzę takiej zależności.. czyli potworek nie zamierza wychodzić
To nieprawda!! Moja Mała szalała do ostatniej chwili w brzuchu. Jak leżałam pod KTG na 2 godz przed urodzeniem to dawała takiego czadu, że ho ho ho... i tak leżałam i sobie przypominałam o tym rzekomym uspokajaniu się dziecka i jedyna myśl "jeju... taki ból i to jeszcze nie to????? Przecież dziecko miało sie uspokoić..."
Stary 2013-07-31, 10:13   #3699
sammi24
Zadomowienie

Dzień dobry
Dziewczyny jak ja się wyspałam wstałam tylko 2 razy do wc, reszta to nieprzerwany sen
Cytat:
mela miała cesarkę o 18.15, malenka 3340 i 56 cm, jest juz na swiecie nasz maluszek!!!
MELA GRATULACJE!!!klas ki: WITAJ ALICJO

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Kapiel poszła ok ciszej jak z tatą.w wanience mi nie plakał

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Was i zaraz chyba ide spać bo padam z nóg- a nic dzis nie robiłam, żeby nie było

Dziś miałam wizyte i ostatnie usg z czego się b. ucieszyłam bo myślałam, ze już mi nie zrobi. I tak:
-Mikołaj waży 3323g
- łożysko 2/3 stopień
- wód mało ale ponoć to normalne
- jest główką w dół
- niestety szyjka nie gotowa do porodu, nic sie nie dzieje
- rozmiary miednicy ok
- serduszko Małego ok
- paciora nie ma

e

Cytat:
stokrotka napisała, że jeszcze nie rodzi, zero skurczy, jutro o 7 będą wywoływać. Gratuluje Charlize i meli. I pozdrawia.
Mocne kciuki

Cytat:
Info od idzi:

Czyli własnie się zaczęło :kc iuki:

Elaine za wizytę
Tweed za 38 tc
Kejt żeby teraz czekała tylko porodówka
Sam cieszę się, że dochodzisz do siebie
Magolina to ja miałam ostatnio tę samą taktykę - każdego ranka przez trzy dni przesuwałam pójście do labu na następny poranek

Własnie, gdzie jest Roxi i Arrabiata???

A ja sobie zaczęłam coś wkręcać...tydzień temu na usg lekarz pytał, czy zawsze miałam tyle wód płodowych, mówię mu, że zawsze były w normie (nigdy nie podawano dokładnej ilości). No i ten tydzień temu niby były w normie - ale główna granica. I tak dzisiaj sobie zaczęłam o tym czytać, oczywiście wujek google napędził mi niezłego stracha. Bo pod koniec ciąży ich ilość powinna maleć do ok 800ml, a nawet mniej, a u mnie wynika z tej granicy, że jest ok 2l ...
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:13   #3700
Samantha7
Zakorzenienie

Magolina - dziekuje

Stokrotko - ogromniste

Ja ide spac dalej. Maly se fika cos kombinuje, ale czas odpoczac i nabrac sil na wypedzanie dziecia

Milego dzionka

Stary 2013-07-31, 10:13   #3701
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Po obchodzie powiedzieli, że może indukcja. Wzięli mnie na badanie, to myślałam, że trafiłam do rzeźnika! Wczoraj badalo mnie 6 osób, dziś on i ruszył mi czop. Bolało jak diabli, no ale cały czas bez postępu. Zapytał, czy mam umówiony poród z polozna-powiedziałam, że się nie umawialam. Popytal mnie o wzrost, wagę, powiedział, że brzuch duży i że zastanowią się nad sposobem porodu i mnie poinformują. Także czekam na glodniaka...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:15   #3702
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

i dalej, bo nie wszystko zdążyłam, a chciałam prysznic wziąć póki mały śpi. Jednak auto go usypia) wyciągnełam go z fotelika i przerzuciłam do łóżeczka i na razie cisza.. śpi dalej...

Kejt: 3mam kciuki cały czas. Trochę sie też wymeczysz w tym szpitalu...

Idzia: pewnie już maleństwo tuli albo lada moment będzie. Czekamy na wieści!

Stokrotka: 3mam kciuki mocno!

Dzoan: wspólczuję nocki ale brawo za dziabnięcie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Hej,
u nas noc taka sobie. Teraz na szczęście mała śpi.

Elaine, na jakie szczepienia się decydujecie?u nas pediatra raczej kierunkowal nas na skojarzone.Teraz już sami nie wiemy...

właśnie też na te skojarzone naprowadzała, mówiąc że lepsze niż te na nfz. Ale dopytałam jeszcze o i chyba krztusiec.blonnica+trzeci e coś weźmiemy nie na nfz, ale też nie 6w1 tylko kupimy taką, któa jest lepsza niż nfz. Podobno dawka 60zł i nazywa sie Inferix DTPa. Zaraz poczytam sobie o tym. Żóltaczkę i Hb pewnie z nfz. Może poszukam jeszcze jakie są zamienniki do kupienia, ale nie skojarzone.

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Potwierdzam wspaniale tym bardziej jak ten usmiech zaczyna byc swiadomy. Ostatnio jak wstalam to sie okazalo ze Hania nie spi tylko sobie lezy w lozeczku wiec wzielam ja na przewijak a ta sobie na mnie popatrzyla,skupila sie i usmiech od ucha do ucha
super, ze Hania już sie tak ładnie świadomie uśmiecha. Mi się tak wczoraj wydawało, ale to za wcześnie u nas...

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:16   #3703
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Po obchodzie powiedzieli, że może indukcja. Wzięli mnie na badanie, to myślałam, że trafiłam do rzeźnika! Wczoraj badalo mnie 6 osób, dziś on i ruszył mi czop. Bolało jak diabli, no ale cały czas bez postępu. Zapytał, czy mam umówiony poród z polozna-powiedziałam, że się nie umawialam. Popytal mnie o wzrost, wagę, powiedział, że brzuch duży i że zastanowią się nad sposobem porodu i mnie poinformują. Także czekam na glodniaka...

niech szybko cos zacznadziałać, bo pewnie juz jestes na skraju wytrzmałosci?? trzymam mocno kciuki za Ciebie i czekam na zdjecie Fi
Stary 2013-07-31, 10:17   #3704
rasha90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
To nieprawda!! Moja Mała szalała do ostatniej chwili w brzuchu. Jak leżałam pod KTG na 2 godz przed urodzeniem to dawała takiego czadu, że ho ho ho... i tak leżałam i sobie przypominałam o tym rzekomym uspokajaniu się dziecka i jedyna myśl "jeju... taki ból i to jeszcze nie to????? Przecież dziecko miało sie uspokoić..."

też o tym czytałam, ale doszłam do wniosku najpierw w 39 tygodniu a teraz w 40 też, że może i do mnie dotarły takie wieści, ale Wiktorii NA PEWNO nikt o tym nie powiedział i nic sobie z tego nie robi jedyne co ją uspokaja to gorąca pogoda i chłodna woda w wannie no i czasem mój czas spania
Stary 2013-07-31, 10:18   #3705
Samantha7
Zakorzenienie

Sammi - dziekuje

Ja kupy bede do wc spuszczac. Czytalam ze tak najlepiej.
Sa takie kosze specjalne ale narazie zobacze jak bedzie bez. Napewno kupie jakis porzadny kosz z zamknieciem bo poki co mam otwarte zwykle wiaderko :/

Stary 2013-07-31, 10:19   #3706
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:

Oby szybko podjęli jakąś decyzję. Trzymam kciuki.

Stary 2013-07-31, 10:28   #3707
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

my już po wizycie u pediatry.
Igorek waży 4kg, czyli ładnie przybrał przez 9 dni.. poza tym jest zdrowy, płucka i oskrzela czyste.
Ma katarek delikatny, stąd charczenie..mam nawilżać wodą morską izotoniczną i ściągać fridą, do tego jak leży na brzuszku oklepywać plecki żeby żadna wydzielina mu na płucach i oskrzelach nie osiadała i inhalować solą fizjologiczną 2xdziennie. Poza tym miałam szkolenie ze szczepień i generalnie nawet nie darł paszczy został pochwalony że taką ładną skórę ma, lekarka pytała w czym kąpie - woda z kilkoma kropelkami oliwki.
dla Was, oby tylko katarek minal i bedzie super

Cytat:
Napisałam do stokrotki i odpisała, że [B]o 8 dostała oxy i trochę ma skurcze, ale to jeszcze nie to. Zaraz znowu ma mieć badanie i już się boi, bo to boli.
Stokrotko, przyj!!! Oby poszlo jak najszybciej i jak najmniej bolesnie

Dzoan, za Ciebie tez trzymam aby sie rozkrecilo!!

Kejt, Ciekawe co zadecyduja lekarze
Stary 2013-07-31, 10:37   #3708
enlevee
Zakorzenienie

Kejt- trzymam mocno kciuki zeby szybko podjęli decyzje i maluszek niedługo już był z Tobą!

Mela- najważniejsze, ze Alicja już jest na świecie. Niech nie będzie Ci głupio, bo na pewno nie wymyślalas ze boli i czy sn czy cc- jest tak samo wartościowym porodem odpoczywaj!

Samantha- biedaku, Ty to sie nameczysz.. podziwiam ze jeszcze masz sile walczyć

Dziewczyny.. Może to okropne co napisze ale dzisiaj w nocy nie miałam serca do Tomka teściowie go przyzwyczaili trochę na łóżku u siebie leżeć i tak mi sie darl, ze zamiast dziecko uspokajac to siedziałam obok łóżeczka, słuchałam jak krzyczy i sama ryczalam. Za to tz stanął na wysokości zadania i go uspokajał i przytulal. Ja byłam dzisiaj wręcz na niego zła ze śpi tak ładnie jak go dziadkowie zabiorą, a matce robi taki kosmos w nocy
Głupio mi trochę, ale tak właśnie odczuwalam to dzisiaj
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:47   #3709
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

rasha, paulinka: moje dziecię do końca było bardzo aktywne)

En: to nic złego, myślę że każda matka ma takie momenty

ktoś wie co u Ghia? dawno się nie odzywała..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:49   #3710
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Sammi - dziekuje

Ja kupy bede do wc spuszczac. Czytalam ze tak najlepiej.
Sa takie kosze specjalne ale narazie zobacze jak bedzie bez. Napewno kupie jakis porzadny kosz z zamknieciem bo poki co mam otwarte zwykle wiaderko :/
a jak kupy beda wodniste to jak je wyrzucisz?

Cytat:
Kejt- trzymam mocno kciuki zeby szybko podjęli decyzje i maluszek niedługo już był z Tobą!

Mela- najważniejsze, ze Alicja już jest na świecie. Niech nie będzie Ci głupio, bo na pewno nie wymyślalas ze boli i czy sn czy cc- jest tak samo wartościowym porodem odpoczywaj!

Samantha- biedaku, Ty to sie nameczysz.. podziwiam ze jeszcze masz sile walczyć

Dziewczyny.. Może to okropne co napisze ale dzisiaj w nocy nie miałam serca do Tomka teściowie go przyzwyczaili trochę na łóżku u siebie leżeć i tak mi sie darl, ze zamiast dziecko uspokajac to siedziałam obok łóżeczka, słuchałam jak krzyczy i sama ryczalam. Za to tz stanął na wysokości zadania i go uspokajał i przytulal. Ja byłam dzisiaj wręcz na niego zła ze śpi tak ładnie jak go dziadkowie zabiorą, a matce robi taki kosmos w nocy
dlaCiebie, to nic strasznego co piszesz, chyba wiekszosc z nasma takie odczucia od czasu do czasu, jato chetnie czasami Zuzie bym oddała komus na pół dnia i zeby mi jej na oczy nie pokazywali. A płakałam z nią razem już nie raz ... ale to chyba nie oznacza wyrodnej matki?
Stary 2013-07-31, 11:10   #3711
lachryma
Zakorzenienie

Elaine, mi pediatra polecał infanrix hexa,z tym że teraz patrzę a ona kosztuje ponad 200 zł

Edytowane przez lachryma
Czas edycji: 2013-07-31 o 11:14
lachryma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:17   #3712
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
jak czest sciagasz pokarm? bo ja na razie co karmienie ale mnie meczy to
Jak ściągam, to mam zwykle na 2-3 (czasami 4) karmienia, więc co tyle, na ile mam mleka

Młody się obudził, a niecałe 3 godziny temu zjadł 100 i potem dopił 30....

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:20   #3713
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Biedulka wymęczą ciebie też. Oby szybko podjęli właściwą decyzję A ile Fi waży wg USG?

Cytat:
Powiem ci, że to raczej normalne jest. Ja mam tak jak u mnie mały płacze, a jak TŻ weźmie go na ręcę to momentalnie jest spokój. Nie wiem on chyba wyczuwa, że TŻ bardziej go "chciał". A TŻ zakochany na zabój... Chociaż dzisiaj przyszedł mi się żalić, że skupiłam uwagę na Kamilku i nie okazuję mu czułości...
A z teściami może porozmawiaj, żeby go tak nie uczyli w łóżku spać?
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:29   #3714
dzoan
Zakorzenienie

tweed, paulinka no to mnie pocieszyłyście z tymi ruchami.. czyli jest szansa, że Mały swoimi częstymi ruchami nie bawi się ze mną, tlyko wierci sobie drogę do wyjścia

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziewczyny jak ja się wyspałam wstałam tylko 2 razy do wc, reszta to nieprzerwany sen

A ja sobie zaczęłam coś wkręcać...tydzień temu na usg lekarz pytał, czy zawsze miałam tyle wód płodowych, mówię mu, że zawsze były w normie (nigdy nie podawano dokładnej ilości). No i ten tydzień temu niby były w normie - ale główna granica. I tak dzisiaj sobie zaczęłam o tym czytać, oczywiście wujek google napędził mi niezłego stracha. Bo pod koniec ciąży ich ilość powinna maleć do ok 800ml, a nawet mniej, a u mnie wynika z tej granicy, że jest ok 2l ...
Wiesz ja już od kilku tygodni słyszałam, że mam jeszcze dużo wód, że Mały ma dużo miejsca..co prawda nie przeliczali mi tego, ale żaden lekarz nie uznał by to było coś nienormalnego. Nie czytaj wujka googla, bo w panikę tylko wpadniesz niepotrzebnie

za przespaną noc! (zazdrość mnie ściska )

Cytat:

no to kciuki by coś mądrego postanowili i szybko..żebyś z głodu nie zeszła

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

en czekam aż sama będę płakać przy łóżeczku razem z Lolem.. myślę, że wszystko z Tobą w porządku.. przebywanie z dzieckiem właściwie non stop przy różnych jego i swoich nastrojach, to nie taka prosta sprawa..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:38   #3715
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

[QUOTE=magdalennne;4203491 2]Biedulka wymęczą ciebie też. Oby szybko podjęli właściwą decyzję A ile Fi waży wg USG?

/QUOTE]
3800-4100
Jeszcze nic nie zdecydowali :-(

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 12:01   #3716
d0tkaaa
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

nadrobialm 5/10:-P u nas noc taka sobie niewiem co sie dzialo mala co chwile sie budzila i chciala cyca...dzis rano tez jakas dziwna wogole spac ani nic..uspokojala sie tylko przyccycu.. cumlala cumlala i usnela ale zaraz oczy jak 5 cos mnie tknelo i wzielam ja do odbicia...jak sobie zygla to ja musialam przebrac i siebie...!ale to dlatego ze jest lapczywa...smoczka nie chce a ssac chce to cycek ...no i taki skutek...ale jej ulzylo chyba bo zaraz usnela...dzis odziemy do lekarza zobaczymy ile wazy mala itp a poznirj na poczukiwanie krotkiego smoczka,to jedyna rada chyba....moze taki nie bd wywolywal u niej odruchu wymiotnego..no i z...nikt nie mowil ze bd latwo...:-P

En..ja tez mam nieraz takie mysli,mydle ze kazda nieraz ma poprostu dosc...

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 12:06   #3717
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Elaine, mi pediatra polecał infanrix hexa,z tym że teraz patrzę a ona kosztuje ponad 200 zł

My tym szczepimy za tydzien

Stary 2013-07-31, 12:06   #3718
kubus puchatek
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Cytat:

Witamy się w 38tc, czyli mój słodki Kluseczek jest już donoszony i może wychodzić
za tydzień

Cytat:
Dzień dobry

my już po wizycie u pediatry.
Igorek waży 4kg, czyli ładnie przybrał przez 9 dni.. poza tym jest zdrowy, płucka i oskrzela czyste.
Ma katarek delikatny, stąd charczenie..mam nawilżać wodą morską izotoniczną i ściągać fridą, do tego jak leży na brzuszku oklepywać plecki żeby żadna wydzielina mu na płucach i oskrzelach nie osiadała i inhalować solą fizjologiczną 2xdziennie. Poza tym miałam szkolenie ze szczepień i generalnie nawet nie darł paszczy został pochwalony że taką ładną skórę ma, lekarka pytała w czym kąpie - woda z kilkoma kropelkami oliwki.
!
za wizytę

Cytat:

wielkie kciuki za stokrotkę!!!

Cytat:
3800-4100
Jeszcze nic nie zdecydowali :-(

oby decyzja została jak najszybciej podjeta! bezustannie trzymam mocne kciuki za Ciebie i Filipka

Samantha za Ciebie oczywiście też bezustannie trzymam kciuki Biedactwo,żeby Cię już tak nie męczyli,oby dzidzia sama postanowiła przyjść na świat,bez wywoływania. Trzymaj się!
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 12:13   #3719
d0tkaaa
Zakorzenienie

Czy wasze dzieci jak spia to tez nieraz zaplacza jakby przez sen wystarczy do nich podejsc(albo i nie) i zasypiaja spowrotem?

niewiem czy malej sie cos sni czy cos...

trzymam kciuki za eszystkie dziewczyny oby szybko i bezbolesnie i sprawnie poszlo!

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 12:20   #3720
sarna405
Zadomowienie

eline za udaną wizyte u pediatry...
ja dziś kończe 36 tc-teraz liczę skończone tc tak jak lekarz
I brzycholek się czesciej napina-jutro izyta u zrytego lekarza moze powie coś konkrentego
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości