Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-19, 20:36   #541
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Mam pytanie
czy są tu jeszcze jakieś dzieciaczki (oprócz mojej Darii) które jeszcze nie pełzają, nie raczkują????
Pola nie pełza i nie raczkuje, nie siada sama. No, ona jakoś tak obraca się wokół własnej osi i przemieszcza jakoś po łóżku, ale to nie jest pełzanie. Obróci najpierw w jedną stronę, a jak potem w drugą, to nagle jest w innym miejscu.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:37   #542
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Myślałam że tylko moja w brutalny sposób okazuje swoją miłość

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:39   #543
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Deli GRATULACJE
Piekny piersionek

Lady widzialam zdjecie na fb swietny krokodyl az probowalam zrobic ale mi nie wychodzi przez brak miesni na brzuchu
Co do odparzenia pytalam jux czy probowalas gancjany u nas pomogla przy mega odparxeniu az ranke do krwi mieliśmy

Marsi u nas podobnie ze spaniem i co zabek sie pojawil dzis chyba lepiej bo nrazie spi ale zobaczymy jak dalej a sama jestem bo tz w delegacji i az sie boje wcxoraj przy usypianiu egzorcyste chcialam wxywac

Patrze na wasze dxieciaczki i mysle ze Julciu w zyciu nie nadrobji umiejetnosci straszne plecy mamy
Trzymajcie kciuki jutro dzwonie do neuro czy cos sie dowiedziala odnosnie wynikow i rezonansu
Pytanie odnosnie kaszek holle kupie je w Niemczech w zwyklym sklepie typu Real ? Bo kazalam tz zrobic zakupy w realu i rossmanie niemieckm

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Witam nowe mamusie na watku

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:41   #544
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Ale historia!
Rozmawiam właśnie z moja siostra,ta co jest w NY. I mówi że ją napadł jakiś gość na rowerze,zabrał jej telefon,bilet do metra i słuchawki. Nic się jej nie stało. Ale znaleźli go z policja w parku tylko siostra nie potrafiła wskazać winnego,bo... było ich dwóch bliźniaków! Takie rzeczy tylko w Nowym Jorku się dzieją

To faktycznie numer dobrze że jej nic nie jest.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:42   #545
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
biedny Kubulek

Hanisława wymiata dosłownie trzeba było sie mamuska lepiej postarac a nie dzieckiem nadrabiac

a co do pożalsiebożerodzinki- za☠☠☠isci są ale - rodzinki wiecej ogladac nie mam zamiaru, a mieszkac tu tylko do dnia jak mi kase odda i ariwederczi roma

wrócilismy ze spaceru-
Bartulo posadzony przed wiadereczkiem z kolorowymi spinaczami do prania- nie ma dziecia, jest szał wyjmuje-wkłada-wyjmuje-wkłada-wyjmuje........
na spacerze zjadłam megapake lejsów cebulowych, teraz dwa ptysie,chyba bede

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Fewciu, chyba buraczki czerwone, ale musiałabys sobie dokladnie sprawdzic

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Fewciu, prosze:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=30782

A co on na to że ma oddac Ci pieniądze?? mówi że odda czy co?

Cytat:
Sylwietta dziękuję

Laski mam myszy w domu!! Na trzecim piętrze w dwuletnim bloku!!!! Nie mam pojęcia jak się tutaj dostały!!!! Dwie wyrzucił Mariusz jak jeszcze był, trzecią ja dzisiaj (fuuuuuuuuj) i teraz słyszę jak sobie jakaś łazi! Poszłam po sąsiada, ale się wystraszyła i zwiała chyba

ps. Ale mam przystojnego sąsiada (tzn to brat sąsiadki, pomieszkuje u nich od czasu do czasu). Przyszedł jeszcze bez koszulki

bez koszulki ????
Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
No Marsi gdyby nie Ty to w życiu bym się nie odważyła
Chyba udało mi sie wstawić zdjęcia te gdzie jesteśmy razem to najaktualniejsze z chrzcin. W "Heniu" jak miał tydzień i reszta jak Krzysiulek miał 2-3 miesiące.
Aktualnie mieszkam na Różance a wcześniej była legnicka, daszyńskiego i czajkowskiego
Mam do was pytanie a w sumie to mój mąż ma bo nie umiem mu w sensowny sposób wytłumaczyć dlaczego nie jest wskazane żeby takie maluszki oglądały tv ? Wiem wiem była tu dyskusja na ten temat ale wniosków jakoś nie wyłapałam ?! Dlaczego pytam - otóż jak jeździmy w rodzinne strony ( Góra 80 km pod Wrocławiem w stronę Poznania) to dziadkowie pięknie zajmują sie małym ale w ciągłym akompaniamencie tv i bardzo sie cieszą że mały zainteresowany. Mówimy im z mężem że raczej niech wymyślą inną formę zabawiania ale nie mam silnych argumentów i tu zwracam się do Was moje drogie co im konstruktywnego powiedzieć
No wdrożyłam się już ładnie w wątek to od następnego poscika zacznę cytować jak się należy
piękna mama synuś oczywiście też :P

Kurde dziewczyny co ja przeżyłam! 1,5h płakanie! tfu! darcie normalnie ! jeszcze takiego czegoś od urodzenia Hania nie zrobiła... bidulka ;( normalnie płakałam razem z nią wczoraj było podobnie ale w wersji lajt nie wiem co się dzieje? Może zęby bo tak smoczka gryzła, tylko, że posmarowałam dziąsła to na minute była cisza....ehhh teraz zasnęła mam nadzieję, że już bedzie lepiej
Stary 2013-08-19, 20:46   #546
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Patrze na wasze dxieciaczki i mysle ze Julciu w zyciu nie nadrobji umiejetnosci straszne plecy mamy
Trzymajcie kciuki jutro dzwonie do neuro czy cos sie dowiedziala odnosnie wynikow i rezonansu
Pytanie odnosnie kaszek holle kupie je w Niemczech w zwyklym sklepie typu Real ? Bo kazalam tz zrobic zakupy w realu i rossmanie niemieckm
mika, co do Holle - nie wiem, ale w Rossie niemieckim sa bezcukrowe kaszki BD - skladowo bardzo podobne do Holle, a taniutkie jak barszcz.
My mamy jaglana i trzy ziarna bodajze (glutenowa).

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

sylwia, co za pi*da z tej Twojej tesciowej!!!!
Jaka bezczelna, ze Cie nawet nie raczyla zaprosic!

Ustalilas cos z mezem odnosnie tego zwrotu kasy? Przystal na to w ogole?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:47   #547
Delicjanka
Zakorzenienie

10 min skalpela i padam codziennie bede zwiekszac trening, zeby sie nie zajechać, a wczesniej skalpel to byl pikus;]..qrna, Lady mega Ci zazdroszczetego biegania........... gdybym miala mozliwosc;/ ajj moment bym wrocila do dawnej wagi;/ ;/ lipa, zdolowalams ie;(

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:49   #548
iffonka7
Zadomowienie

bokeh współczuje 1,5 godzinnego płaczu, miejmy nadzieje że to ząbki i szybko wyjda

P.S. Hania jest boska na tych filmikach gdyby nie była jeszcze zajęta to marze o takiej pracowitej synowej

mika mój TŻ szukał w Niemczech holle i nie znalazł ale może źle szukał bo z nim to nigdy nic nie wiadomo

wrrrr nigdy mi się nie chce cytować a później nie pamiętam co miałam pisać
Stary 2013-08-19, 20:49   #549
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Tak Bokeh,bez koszulki,akurat się kąpał i z ręcznikiem na plecach biegł mi na ratunek

Biedną Hania! Może faktycznie coś się szykuje i biedną się męczy. Mam nadzieję że noc będzie lepszą
Stary 2013-08-19, 20:50   #550
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
mika, co do Holle - nie wiem, ale w Rossie niemieckim sa bezcukrowe kaszki BD - skladowo bardzo podobne do Holle, a taniutkie jak barszcz.
My mamy jaglana i trzy ziarna bodajze (glutenowa).

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

sylwia, co za pi*da z tej Twojej tesciowej!!!!
Jaka bezczelna, ze Cie nawet nie raczyla zaprosic!

Ustalilas cos z mezem odnosnie tego zwrotu kasy? Przystal na to w ogole?
Wlasnie te chcialam z rossa a Kubusiowi smakuja?

Stary 2013-08-19, 20:52   #551
eff8
Zakorzenienie

Witam sie i powoli nadrabiam...

U Nas nocki tez tragiczne dzis juz jedna pobudka byla i dlugie usypianie, wczoraj w nocy mozna by powiedziec ze prawie nie spalam tylko ciagle malego usypialam - tragedia jestem wykonczona

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Wczoraj odparzenie juz bylo okej, a dzisiaj patrze.....az sie wyc chce wsadzilam golasa do lozeczka niech wietrzy jajca. Tylko jak ma wietrzyc, jak ciagle lezy na brzuszku? wszystko przez ta pieronska czike, od tamtego czasu sie ciagnie i ciagnie i ciagnie

bidus, lepiej cos ?

Cytat:
Napisane przez Blugirl80 Pokaż wiadomość
Czesc, jestem mama lutowa i w koncu znalazlam odpowiednia motywacje zeby sie odezwac (czyt. kop od TZ ktory juz pogodzil sie ze spedzam na podczytywaniu duzo czasu).
Tak naprawde czytam Was od samego poczatku i to bardzo nie fair z mojej strony (bo ja Was troche znam, a wy mnie w ogole) ale moj strach ciazowy byl naprawde ogromny ( po poronieniu w czerwcu 2011 odkryto u mnie wadliwy gen, przez cala ciaze zastrzyki i dopiero gdy tulilam moja Zosie uwierzylam, ze to mozliwe). Po porodzie to juz bylam 40 stron do tylu,a nie chcialam wparowac ot tak nie wiedzac co sie dzieje, co nie zmienia faktu, ze teraz jestem do tylu stron chyba znow 40 ale walcze..

Zosia urodzila sie we Wroclawiu, 2 lutego przez CC. Po tygodniu na patologii z powodu mojego problemu (o ktorym lekarze procz jednego z rozbrajajaca szczeroscia przyznawali, ze nie wiedza co to) i narastajacych wod plodowych, trzech oksytocynach i zadnej ochoty na opuszczenie mnie. Bylam juz w szpitalu kiedy urodzila Bokeh i pisala, ze porod to wszystko prawda a ja dalej nie wierzylam...

Wiem, ze stracilam ogromnie duzo odzywajac sie dopiero teraz ale mam nadzieje, ze znajdzie sie dla mnie malutkie miejsce wsrod Was

A przede wszystkim dziekuje Wam ogromnie, bo tak naprawde utrzymalyscie moje nerwy w ryzach przez tyle czasu i choc moje zycie to jeden wielki balagan gdziekolwiek bylam i jestem odkad tu trafilam nigdy nie jestem sama. Buziaki wielkie za to!

(Uprzedzam, ze jestem gadula, ale niesmiala)
witamy i zosia jest przesliczna

Cytat:
Mam dola jak stąd na Marsa i z powrotem. Nienawidzę być sama

Fewciu glowa do gory

Cytat:
dokładnie o to chodzi...

My też jeszcze bezzębne ale my młodsze sporo

Lady my jak miałyśmy odparzenie, to tylko alatan pomógł.
nam tez alantan
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
halo halo my tez nie mamy zębów
i my bez zebow

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Ogloszenia parafialne- chyba zadna nie pisala.
- od 22 sierpnia promocja na Dady- 2 paczki za 50 zl
- promocja na chusteczki Dady- 3.69 za paczke.

Koniec.
dzieki Ci dobra kobieto

Cytat:
Witajcie !!!
Wywołana do tablicy przez Marsi postanowiłam się ujawnić
Wiem nie mam nic na swoje usprawiedliwienie prócz szczęśliwego bobasa który został obdarowany mnóstwem rzeczy z Waszego polecenia ! I tak skusiłam się na chustę, obala i żyrafę prosto z Francji :p
W wielu przypadkach rozwiązałyście też moje problemy za co chwała Wam!
Powinnam należeć do mamuś marcowo-kwietniowych i długo je podczytywałam ale kiedyś jedna z dziewczyn też podczytujących ten wątek opowiedziała coś o Was postanowiłam zerknąć okiem i tak oto nastąpił rozwód :p Wedle mojego gustu jesteście EXTRA ponieważ każda z Was jest dobra w innym i nie ukrywacie tego dzieki czemu wątek jest bardzo ciekawy i pomimo że dzieciowy można znaleźć tu również przepisy na ciasto, pooglądać piękne zdjęcia itd...
Cały dzień myślałam co napisze a i tak wyleciało mi z głowy...
Po krótkim wstępie pora na przedstawienie się :
CZEŚĆ JESTEM KAROLINA I JETEM WIZAZANKĄ hahahaha
Moje największe szczęście urodziło się 14.03 przez cc . Krzyś ważył 3400 g, miał 54 cm dł i dostał 8 pkt. Uprzedzając wasze pytania dlaczego cc - byłam już po terminie a mały miał bardzo brzydkie zapisy ktg( zwężała się oscylacja tętna) przyjeli mnie do szpitala po czym czekali jeden dzień, następnie robili próbę oksytocynową która wyszła prawidłowo, następnie chcieli mi założyć cewnik lub potraktować żelem ale wcześniej musieli sprawdzić czystość wód i jakaś doktórka KONOWAŁ stwierdziła u mnie kłykciny kończyste czyli uwaga wirusa HPV i zakwalifikowano mnie do natychmiastowej operacji żebym przypadkiem nie urodziła naturalnie i zaraziła synka !!! Operacja się udała a ja trafiłam na salę poporodową pojedynczą i traktowano mnie jak trędowatą !!! Położne niby starały być obojętne ale i tak dostawało mi się i kazały jak najszybciej potwierdzić diagnozę i zacząć się leczyc. Już nie powiem jak ja się czułam bo właśnie urodziło mi sie śliczne zdrowe dziecko o które walczyliśmy z mężem bardzo długo, byliśmy razem 10 lat i każde było dla siebie pierwszym partnerem a tu wiadomość o chorobie wenerycznej ?! O rzesz załapałam mega doła !Ale mąż zapewniał o wierności i bardziej niż lekarzom podświadomie wierzyłam jemu a decyzję o cc tłumaczyłam sobie tym że sala była pusta i jest okazja rozwiązać problem. Intuicja jeszcze nigdy mnie nie zawiodła - jakie było moje zdziwienie gdy na wizycie po połogu doświadczony lekarz powiedział że ja poprostu mam taką budowę anatomiczną a badanie kolposkopem nic nie wykazało! Ale nic to . Taka oto moja historia po krótce... przygarniecie zbłąkaną duszyczkę ?? A teraz uwaga zagadka z jakiego jestem miasta ???
p.s. blogerka przecież pojechała do chorwacji i pewnie nie ma neta żeby wam podesłać linka na jej modowy blog
witamy kolejna nowa mamusie
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Kochane,

Stało się!! doczekałam się!! Tzt mi się oświadczył !!!!
GRATULACJE

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:53   #552
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A co on na to że ma oddac Ci pieniądze?? mówi że odda czy co?

bez koszulki ????

piękna mama synuś oczywiście też :P

Kurde dziewczyny co ja przeżyłam! 1,5h płakanie! tfu! darcie normalnie ! jeszcze takiego czegoś od urodzenia Hania nie zrobiła... bidulka ;( normalnie płakałam razem z nią wczoraj było podobnie ale w wersji lajt nie wiem co się dzieje? Może zęby bo tak smoczka gryzła, tylko, że posmarowałam dziąsła to na minute była cisza....ehhh teraz zasnęła mam nadzieję, że już bedzie lepiej
Biedna Hancia
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-08-19, 20:55   #553
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Sylwietta, nie wiem o co mi chodziło, bo nie pamiętam w jakim kontekście to mówiłam? Pewnie chodziło mi o to, ze wygranelas komuś co Ci leży od wątrobie.
Nic nie załatwiłam poszłam z Lenovą na piwo poszłam w pociągu do wniosku, ze jeszcze parę rzeczy w tym piśmie zmienię, w dodatku nie chciałam z Lenovą tracić czasu, bo rano się okazało, ze to jest aż na bemowie i autobusem byśmy pewnie z 50 min jechały w jedną stronę! W czwartek będę w tamtej okolicy i tak i tak, więc poprawie co trzeba wydrukuje i zawiozę.

W ogóle co do spotkania to LENOVA... wiecie jaka to jest laska?! no taka hot mama, czułam się trochę jak plebs przy niej ale fajna jest też, gadałysmy o serialach, dzieciach i takie tam

Widzę ze nasza nowa mama światowa taka, fajnie

MARTA no co Ty kochana opowiadasz, pamiętamy o Tobie

DELI ale się wzruszyłam! Pięknie, gratuluję! Nawet myślałam o Was ostatnio jak pisałaś ze ruszacie z budowa i myślałam ze jak nic ślub tuż tuż

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dziewczyny mam glupie pytamie otoooooz, mamy sypialnie bezowo-fioletowa jak wiecie. musimy rolety kupic, malz chce brazowe (meble w tej chwili mamy brazowo-czarne, ale bedziemy zmieniac, marzy mi sie sypialnia na bialy polysk) no i kwestia koloru rolet-ja nie chce brazowych bo pasowac nie beda, chce takie lniane , rolety rzymskie, ale bezowe, no i sie z malzem klocimy przeciez nawet jak bedzie swiecic slonce to beda chronic, co z tego, ze nie bedzie mega ciemno?
no

lady, ja się zgadzam z Tobą co do rolet, brązowe to tak nie bardzo chyba

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Hejka

Witam się na nowym wątku
Powoli Was nadrabiam ale nie mam za bardzo czasu.
Pamiętacie jak Wam pisałam, że idę z małym do lekarza?
No więc byliśmy. Osłuchowo nie było źle ale od czasu do czasu pojawiały się jakieś szmery na oskrzelach Pani dr była w szoku, że to tak długo trwa bo pierwszy raz byliśmy u niej 7.08 później 12 no i ostatnio 16 a poprawy ni hu hu nie widać. Lekarka stwierdziła, że mały na 99,9% jest alergikiem i przy byle infekcji uaktywnia sie też alergia i dlatego to tak trwa. Cały czas jedziemy na inhalacji z berodualu. poza tym dostaliśmy jakieś saszetki montelukast czy jakoś tak. Jak do jutra nie bedzie poprawy to mamy dołączyć jakieś tabletki na kaszel a po polejnych 3 dniach antybiotyk w razie braku poprawy. Na szczęście wydaje mi się że jakaś tam poprawa jest więc pozostaniemy na tylko inhalacji i tych saszetkach jeszcze ze dwa dni i zobaczymy co bedzie dalej.

To tyle co u nas.

Witam serdecznie nowe mamusie

aha zapomniałabym Delicjanko Gratulacje.

dobrze, ze przynajmniej masz diagnozę i wiesz co dziecku dolega, życzę zdrówka

Cytat:
wiecie, ale mam mega wqrwa.... wrrrrr..... wlasnie słyszałam jak tesciówa przez tel rozmawia z siostrą, której córka bedzie teraz miała 18-stkę i co? impreza na 57 osób w barze wynajetym- a zawsze były lamenty, ze oni pieniędzy nie mają..... jak im sie auto zepsuło to ciotkę i dziewczyny woziłam swoim, kasy mi mąz zabraniał brac od nich bo "Przeciez one nie mają", wszystkie ubrania, buty, kurtki, torebki dawalam, w których juz nie chodziłam, wszystko skoro im tak ciezko to dlaczego mialabym nie dac skoro i tak chodzic w nich nie bede. A tu co? na zarcie i bibe kasa jest....
w ogóle, zaproszenie jest na tą impreze wypisane Mariusza D. z synkiem Bartusiem. O mnie ani słowa, ale mnie to zwisa i tak bym nie poszła, bo całkowicie olewam system, ale jak myslą, ze dziecko dam to sa w wielkim błedzie takiego wała jak Polska cała

idziemy na spacer, dziec wyspał sie dwie godziny, zjadł pięknie ugotowany rosolek to wybywamy

kurna ale chamstwo! Niech się pocałuja i tak byś nie poszła, a dziecka nie daj , nie będą do Bartusia szczebiotać!

Cytat:
my też mamy tefala

Ja też sie boje spać z Małą... śpi między nami ale raz była taka sytuacja, że ona się obudziła a mi sie przysnęło i nie wiem jak że nie poczułam od przepełzła przezemnie i spadła, na szczęście też na poduszki ale się wystraszyłam ja i ona już teraz odkłądam ją w nocy do łózka ale męczące to jest...

ja to samo dziwne to....

ja nie wiem, u mnie Hania też się tak ostatnio budzi z płaczem, i nie wybudza się tylko przez sen płace i nawet tulenie nie pomaga..... jakby ją brzuszek bolał? i tak sobie myslę bo przedwczoraj dawałm pół żółtka, możliwe że od tego robiła wczoraj dużo kup?bo już nie wiem sama...

co za patafiany ! fanie mają Mariusz z synkiem pffff. Ciekawe czy by w ogóle wiedział co z dzieckiem zrobić .... i w ogóle co za perfidia. Wiadomo że byś nie szła ale helou

macie Hanisławę http://www.youtube.com/watch?v=ZfLde...ature=youtu.be poprawia po mamie podłogę :P

Marsi miałam pytać, znasz ten sklep? http://www.kuchnieswiata.com.pl/sklepy.html#wroc tzn raczej stoisko takie, u nas w Kce nie ma ale jak byłam w Krk na szybko tylko kupowałam cole waniliową i sos chili to nie wiedziałam na co paczeć

Hanisława

Ja nie Marsi, ale też znam kuchnie świata. Jak tam wchodzę to oczy z orbit wychodzą i też nie wiem cojapacze w ogóle ale drogo tam i się nie opyla, lepiej iść tam na zwiad a potem na all wyszukać lub ogólnie w niecie czy cuś

Aaa i moja mała też czasem przez sen zaczyna płakać , tłumacze sobie: TAKI ETAP

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
No własnie nie wiem, co dzisiaj tak krucho.
Nie ma Charlizz, Całej i Illusion, to od razu spokojnie jakoś, dziwnie.
E e e , do Całej to ja chyba zara zadzwonie, bo brakuje jej tu!
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:56   #554
charlizz
Zadomowienie

Cytat:

U nas tak max 10 min i łe łe łe :/

bez śliniaka nie da rady

Co za p.o.s.r.a.n.a rodzinka

ale fajnie sprząta

MYSZY?!?!?!?! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ..!!!

ZGADZAM SIĘ! Czekamy na fote

Prześliczny Krzysiulek
A Ty jaka ładna

Mam pytanie
czy są tu jeszcze jakieś dzieciaczki (oprócz mojej Darii) które jeszcze nie pełzają, nie raczkują????
Silver, nasze dzieci z tego samego dnia i moja też nie raczkuje, nawet nie siedzi posadzona. Tylko jak leży na brzuchu to tak się obraca dookoła nogami odpycha i rękami pomaga ale nie do przodu. Od wczoraj klęka jakby i ręce cały czas oparte na łokciach (nie dźwiga się na nadgarstkach jeszcze) i tak się buja przód tył jak dziewczyny pokazywały. nie wiem czy wiesz ocb bo chyba niejasno to napisałam
NETI jak dziecko je stale posiłki to kupa różna może być, u nas rzadko kiedy jest rzadka raczej zbita. wydaje mi się, ze na tym etapie jak dziecko nie płacze nie męczy się jak robi, to jest ok.

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:58   #555
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
ja mysle, bo inaczej bedzie lańsko ładni jestescie a moge zapytac ile masz latek bo nie doczytałam?
dobrze, że Ci żelazka z duszą nie wcisnęła takie to by ci rękę urwało

a ja tez tak robie tyle, ze ja na małzenskim łożu spię sama z małym, to miejsca mamy full ale asekuruje sie łóżeczkiem własnie, bo młody ostatnio strasznie po łózku skacze- pcheła moja

MARTA- noooo, poszło na noże rzec by można, w klubie sobie poczytasz

Nie wiem, czy któras z Was ogląda ten serial, ale ja namiętnie- wlasnie leci odcinek Rancza, gdzie wójtowa uczy sie jezdzic

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

skoro kilka nowych mamus sie ujawniło to wzywam do tablicy kinię
Ja lubię ranczo, ten odcinek oczywiście, że pamiętam

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ehem
Już wczesnym rankiem tracę garść włosów,mam sprawdzane otwory nosowe,uszne (czy wszystko jest na miejscu )
czy żebra są elastyczne jak guma i w ogóle czy jestem sprawna
Ot taki przegląd techniczny
haha

Cytat:
Tak Bokeh,bez koszulki,akurat się kąpał i z ręcznikiem na plecach biegł mi na ratunek

Biedną Hania! Może faktycznie coś się szykuje i biedną się męczy. Mam nadzieję że noc będzie lepszą
ale dół zdążył ubrać

Ciekawe jak tam zasypianie Leosia... widze, że jakoś nam się to zasypianie skumulowało jeszcze Mika, wszystkie bezzębne może serio coś na rzeczy...

Eff, współczuje nocek
Stary 2013-08-19, 20:58   #556
calawdeszczu
Wtajemniczenie

witam serdelecznie
Nadrobilam i jade z pamieci, te ktore pomine przepraszam, ale nie umiem dalej ladnie cytowac na tablecie

deli gratuluje oswiadczyn. Czekamy teraz az wyznaczycie date i bedziemy odliczac
sylwietta zenua z tym zaproszeniem, kupa czubow i nic wiecej. Tak jak dziewczyny mowia z daleka od takiej rodzinki. A jak t. Nie przylazi do malego?
fewcia nic sie nie martw, bedzie dobrze. Najwazniejsze, ze to tylko lekka anemia a nie nic powazniejszego. Myszy wspolczuje, ale sasiada juz nie
nawijko kciuki za Kubusia. Pewnie taka jego uroda. Moja Julka tez nie przybrala duzo pomiedzy ostatnimi wazeniami.

marta witaj w klubie
jakajakaja rozanka, to juz calkiem blisko mnie. Mam tam rodzine od strony meza. Super sliczni jestescie oboje

Teraz. Pochwale Julaska, ze juz pieknie sama siedzi. Nie podpiera sie raczkami

Aha jeszcze bokeh, Hancia uczy mamunie jak sie porzadnie myje, bo pewnie stwierdzila, ze duzo brakuje do fewciowego balaganu jak sie zakonczyla sprawa tego wesela?

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 21:03   #557
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja lubię ranczo, ten odcinek oczywiście, że pamiętam

haha

ale dół zdążył ubrać

Ciekawe jak tam zasypianie Leosia... widze, że jakoś nam się to zasypianie skumulowało jeszcze Mika, wszystkie bezzębne może serio coś na rzeczy...

Eff, współczuje nocek
My juz zebne mamy 1/10 zeba na wierzchu ale ostre taka szpilka nie wiem jak bedziemy sie karmic

Stary 2013-08-19, 21:04   #558
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Wlasnie te chcialam z rossa a Kubusiowi smakuja?

Wiesz, poki co jadl jaglana dopiero 2 razy, z tym, ze moj jest raczej z tych żertych, wiec nie wybrzydza.

Z niemieckiego Rossa smakuje mu jeszcze herbatka BD z jablkiem, marchewa i dzik roza - taka w saszetkach do zaparzania

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 21:08   #559
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
Kuba niezaszczepiony.
Przez 1,5miesiaca przybral, uwaga, 140g..... :/

Jutro pobieranie krwi (znow z glowki ) i lapanie sikow.

Albo infekcja, albo taka jego uroda :/

Ide Was czytac.

Przytulam Cie kochana. Oby to się okazało że to "tylko " infekcja

Cytat:
Sylwietta dziękuję

Laski mam myszy w domu!! Na trzecim piętrze w dwuletnim bloku!!!! Nie mam pojęcia jak się tutaj dostały!!!! Dwie wyrzucił Mariusz jak jeszcze był, trzecią ja dzisiaj (fuuuuuuuuj) i teraz słyszę jak sobie jakaś łazi! Poszłam po sąsiada, ale się wystraszyła i zwiała chyba

ps. Ale mam przystojnego sąsiada (tzn to brat sąsiadki, pomieszkuje u nich od czasu do czasu). Przyszedł jeszcze bez koszulki
brr jak ja się tego dziadostwa boję. Ehh taka to ma dobrze Ja mam wolnego sąsiada około 30l ale co z tego jak on ze 4 zęby na krzyż może ma i urodą nie grzeszy

Cytat:
Chyba udało mi sie wstawić zdjęcia te gdzie jesteśmy razem to najaktualniejsze z chrzcin. W "Heniu" jak miał tydzień i reszta jak Krzysiulek miał 2-3 miesiące.
Aktualnie mieszkam na Różance a wcześniej była legnicka, daszyńskiego i czajkowskiego
Mam do was pytanie a w sumie to mój mąż ma bo nie umiem mu w sensowny sposób wytłumaczyć dlaczego nie jest wskazane żeby takie maluszki oglądały tv ? Wiem wiem była tu dyskusja na ten temat ale wniosków jakoś nie wyłapałam ?! Dlaczego pytam - otóż jak jeździmy w rodzinne strony ( Góra 80 km pod Wrocławiem w stronę Poznania) to dziadkowie pięknie zajmują sie małym ale w ciągłym akompaniamencie tv i bardzo sie cieszą że mały zainteresowany. Mówimy im z mężem że raczej niech wymyślą inną formę zabawiania ale nie mam silnych argumentów i tu zwracam się do Was moje drogie co im konstruktywnego powiedzieć
No wdrożyłam się już ładnie w wątek to od następnego poscika zacznę cytować jak się należy
Śliczne foteczki. Piękna mamusia i uroczy synek

Cytat:

Mam pytanie
Mój smyk
zamiast raczkować woli sie turlać jak piłeczka potrafi zrobić kilkanaście obrotów bez przerwy ale żeby 4litery podnies do góry to już niet. No ale podejrzewam, że tu waga robi swoje bo to niezły klocek jest.
6.08 ważył 9140g
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 21:08   #560
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Synek cudny aleee Ty masz przepiekne doleczki Moj TZ ma i nasza coreczka tez jak sie usmiecha

Cytat:
Ale historia!
Rozmawiam właśnie z moja siostra,ta co jest w NY. I mówi że ją napadł jakiś gość na rowerze,zabrał jej telefon,bilet do metra i słuchawki. Nic się jej nie stało. Ale znaleźli go z policja w parku tylko siostra nie potrafiła wskazać winnego,bo... było ich dwóch bliźniaków! Takie rzeczy tylko w Nowym Jorku się dzieją

Ozeszkurna. Dobrze, ze nic sie nie stalo ale motyw dobry A jak sie siostrze podoba w tam?

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Sylwietta, nie wiem o co mi chodziło, bo nie pamiętam w jakim kontekście to mówiłam? Pewnie chodziło mi o to, ze wygranelas komuś co Ci leży od wątrobie.
Nic nie załatwiłam poszłam z Lenovą na piwo poszłam w pociągu do wniosku, ze jeszcze parę rzeczy w tym piśmie zmienię, w dodatku nie chciałam z Lenovą tracić czasu, bo rano się okazało, ze to jest aż na bemowie i autobusem byśmy pewnie z 50 min jechały w jedną stronę! W czwartek będę w tamtej okolicy i tak i tak, więc poprawie co trzeba wydrukuje i zawiozę.

W ogóle co do spotkania to LENOVA... wiecie jaka to jest laska?! no taka hot mama, czułam się trochę jak plebs przy niej ale fajna jest też, gadałysmy o serialach, dzieciach i takie tam

Jaaa ale bym chcialam sie z wami spotkac

Dzidzia spi, ja sama bo TZ w pracy do 2 rano ;/ Fajnie, ze sa nadgodziny jakies ale przykro tak samej zasypiac.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 21:09   #561
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
wiec bylo tak, nawet mi nie przeszło przez myśl ze ten dzien bedzie tym dniem ;p
rano sobie wstaliśmy, zrobiłam śniadanko i pojechalismy do tesciów, mielismy jechać na działke poleżakować no i wcześniej jeszcze poszlam na targ(w tej miejscowosci jest mega wielki targ co niedziela;p kupilam sobie mini piekarnik ) no i pojechaliśmy na tę działkę, tzt mi mówił wcześniej ze może jechać na miasto do mojego szwagra podpisać tam jakąś umowę związaną z samochodem. No i jak zadzwonił szwagier to tzt oznajmia mi że jedzie, a ja... a ja sobie myśle, skoro jest tesciowa, to moze zajmie się Amelką a ja pojadę sobie z tztem na miasto, on se załątwi swoją sprawę a ja pojadę do rosmana no i nie chcial mnie wziąć!!! no to sie troche obraziłam i w koncu mnie wziął prawie bym popsula wszystko;> ale... on pojechal w sumi zalatwić tą sprawę z autkiem i jeszcze gdzies (niby tez cos zalatwić a po pierscionek pojechał ) no a ja bylam w pepco rosmanie i biedrze (przy okazji super spodenki Amelce kupilam w pepco i komplecik) no i tzta nie bylo jeszcze to pojechalam do siostryyyy i tak czekam i czekam, w koncu przyjechal to jesszcze go wyciagnelam na pizzeno i w koncu dojechalismy na dzialke i po 15 minutach tztowi zachcialo sie isc do lasu (nadal nic nie czaiłam) no to z nim poszłam z przerażeniem ze zaraz mnie pożree stado komarów idziemy idziemy idziemyyyyy no i dostarlismy do slepej sciezki leśnej i tzt tak stoi niby szuka (grzybow ) nooooo i podchodzi dooooooo mnie i mnie przytulaaaa (wyjmowal pierscionek z kieszeni a ja myslalam ze on cos chce ten tego ) i nagle kleknał i mnie przytul i mowi ze jest mu ze mna dobrze itd...i wyjmuje pudełeczkooooooooooo z pierscionkiem :O a ja takiszokkkkkk i taki banan no w takim szoku bylam ze nie zdążyłam się popłakać, ale jak teraz to pisze to becze. Powiedzial ze mnie strasznie kocha, ze chce spedzic ze mna reszte zycia i ze mnie nigdy nie zostawi jeju laski, jak ja go kocham!! w sumie jak pozniej gadalismy to stwierdzilismy ze to tylko formalnosc hahah bo tyle lat razem itd ale wiadomo, pierscionek juz do czegos zobowiązuje;>( )ale no serioooooo nie spodziewalam sie!!!! jestem taka szczesliwaaaaaa ze nie umiem nawet tego opisać.
wzruszylam sie - pieknie!
Cytat:
Ty nie pracujesz i dostała się do przedszkola? Dziwne.
Od mojej siostry synek nie dostał się do przedszkola a i ona i jej mąż pracują.
oni jeszcze nie wiedza ze ja nie pracuje dowiedza sie jak maz zaniesie tam papiery - myslisz ze moze to cos zmienic w koncu placimy za to...

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Czy któraś z Was ma fotelik samochodowy 9-25 kg kupiony za ok 300 zł? Jeśli tak to jaki?
ja mam coneco za 350 zl albo cos ponad i nawet 1 mam taki do sprzedania juz o tym kiedys pisalam oczywiscie nie za cene kupna tylko mniej

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ratunku !!! jeczy, jeczy, jeczy i jeszcze raz jeczy

Cytat:
Kuba niezaszczepiony.
Przez 1,5miesiaca przybral, uwaga, 140g..... :/

Jutro pobieranie krwi (znow z glowki ) i lapanie sikow.

Albo infekcja, albo taka jego uroda :/
zeby byla taka jego uroda

U nas wlasnie druga pobudka az sie boje tej nocy..

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 21:15   #562
mala_19kw
Zakorzenienie

Oskar się właśnie uspał (chyba bo z nim to nigdy nic nie wiadomo-taki cichociemny szpieg z niego )

Jeszcze mi wbija kopyta(przez sen) w żebra także tego... Kolacja jeszcze poczeka chwilę (właściwie obiado-kolacja).

Charlizz-no kurna jak nie wiemy? jak wiemy! że Lenova to szprycha
Fajnie że spotkanie udane

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Przytulam Cie kochana. Oby to się okazało że to "tylko " infekcja

brr jak ja się tego dziadostwa boję. Ehh taka to ma dobrze Ja mam wolnego sąsiada około 30l ale co z tego jak on ze 4 zęby na krzyż może ma i urodą nie grzeszy

Śliczne foteczki. Piękna mamusia i uroczy synek

Mój smyk
zamiast raczkować woli sie turlać jak piłeczka potrafi zrobić kilkanaście obrotów bez przerwy ale żeby 4litery podnies do góry to już niet. No ale podejrzewam, że tu waga robi swoje bo to niezły klocek jest.
6.08 ważył 9140g
Znaczy się piękny od boskich?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-08-19, 21:17   #563
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Little podoba jej się bardzo! Właśnie jest w trakcie załatwiania wizy pracowniczej i trzymam za to kciuki!

Stary 2013-08-19, 21:20   #564
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

U nas tak max 10 min i łe łe łe :/

bez śliniaka nie da rady

Co za p.o.s.r.a.n.a rodzinka

ale fajnie sprząta

MYSZY?!?!?!?! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ..!!!

ZGADZAM SIĘ! Czekamy na fote

Prześliczny Krzysiulek
A Ty jaka ładna

Mam pytanie
No mój Antonio..na razie wysoko w górę wyciąga sie na rączkach....lub podnosi wysoko pupe (na raz jeszcze tego nie opatentował)...no i kręci się na brzuchu 360°..ale to chyba nie jest zle jak na wczorajsze 6 m-cy?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 21:21   #565
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Co do zabaw naszych dzieciaczkow terrorystow to mam pol wlosow wyrwane a wczoraj tak sie bawił moja głową ze az tz mowi synku mama nie ma wyjmowanej glowyale jakos dla Julka to niepojete i dalej swoje

Stary 2013-08-19, 21:23   #566
Delicjanka
Zakorzenienie

dziewczyny, bo dręczy mnie dziś temat witaminy d. do kiedy trzeba dzieciowi podawac? chyba trzeba się skonsultować z pediatrą co nie, zeby ustalil czy zmniejszyc/zwiększyć lub odstawić bo ponoć do roku czasu sie podaje?

kupilam Amelce w pepco ->
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08870.jpg (105,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08871.jpg (90,5 KB, 17 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-08-19 o 21:25
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 21:25   #567
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Kurcze tz pojechal do Holandii powinien na 19 zjechać a do teraz sie nie odzywa tel nie odbiera a drugi numer wyłączny ma martwie sie nawet sms nie napisał

Stary 2013-08-19, 21:26   #568
calawdeszczu
Wtajemniczenie

charlizz, gdzie foty ze spotkania?

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 21:26   #569
hje
Zakorzenienie

wit. D podaje się do 3 lat, a po "stanie" ciemiączka decyduje się czy zostawić/zmniejszyć/zwiększyć dawkę.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 21:29   #570
LadyWhisper
Zakorzenienie

mika sprobujemy jutro tej gencjany, dziekuje
a co do krokodylka to kurde zrobilam z silowki, sama jestem w szoku! chyba te bieganie tak na mnie dziala, bo przed porodem d.upska nie moglam podniesc a po porodzie taki numer

deli, no ja dzisiaj odpuscilam bieganie bo kurka plecy mnie napitalaja tak ze ooo mamusku

jakajakaja sliczni jestescie

kija!!!!! a ja juz dawno chcialam, wrzuc swoje zdjecie slubne!!!!!

Lenova! kuuuurde, tak se przypomnialam teraz, Ty pamietasz, ile my ze soba smsow wypisalysmy przed samym porodem??? az mi sie lezka zakrecila normalnie

slunsk! to kiedy spotkanie? mialam sie z ewulka spotkac ale cos nie smiglo

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości