|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Cytat:
a co do słodkiego - ja uwielbiam sunbites Cytat:
belvita jest pyycha
|
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
|
|
|
|
|
#1863 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do dodawania kropelek do mleka. My dajemy Bobotic i też chciałam tak robić. Mąż jednak powiedział, żebym lepiej tak nie próbowała, bo one są słodkie i mają smak malinowy. Bał się, żeby mi Leon nie odrzucił mleka później, jak odstawimy kropelki. No i dawałam przed karmieniem kropląc prosto do buzi. Teraz już daję tylko jak widzę, że problem z brzuszkiem jest, czyli zazwyczaj 2 razy na dobę. Pojemniki Kupiłam w realu taki pojemnik hermetycznie zamykany i nie mam tam odmierzonej ilości mleka na jedno karmienie, tylko więcej i wkładam tam miarkę. Często chodzę do mamy na dłużej i potrzebowałam mleka tak na 2, a czasem nawet 3 karmienia i nauczyłam się mieć miarkę. ![]() Cytat:
Cytat:
Widzę, że macie książeczkę z Rossmanna. ![]() Troszkę nadrobiłam, ale jeszcze spoooro mi zostało. My też kupiliśmy ostatnio matę z tiny love - małpia wyspa, ale na razie Leon się z małpami oswaja. Pewnie już wiecie, ale od jutra dwa opakowania pampów Dada w pierdonce kosztują 50 zł. Kurde, no i muszę iść, bo lord farquad się budzi. ![]() Buziaki! Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2013-08-21 o 11:29 |
|||||
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko pozbawiło się swojej porannej drzemki... Dobrze, że na basen mamy godzinę spacerku to może pośpi w wózku, bo jak nie to kaplica. Już teraz ledwo oczy otwarte utrzymuje, ale spać nie pójdzie ![]() Anka, ja sobie zamiast słodkości wcinam suszone owoce. Na śniadanie jem musli z masą bakalii i podgryzam je tez w ciągu dnia. Ale nie ukrywam, ciastka wciaż mnie pokonują Ale jeśli chodzi o belvity i inne ciastka zbożowe, to one mają w sobie tyle samo cukru co inne słodycze...Coś jeszcze miałam pisać... A uśmiałam się z dra Kraba ![]() Mysia trzymam za Was kciuki, żeby to szybko mineło i wróciło do normy. Ale powiem Ci szczerze, że wiedząc, że Twojego mleczka jest pod dostatkiem to wydaje mi się, że podanie mm może niewiele zmienić w kwestii jego łakomstwa i będzie się budził tak samo... Ale mam nadzieję, ze nie będziesz musiała się przekonywać bo wszystko wróci do normy |
|
|
|
#1865 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakocha
Cytat:
![]() hee ja sie do tej pory smieje Cytat:
dobrze ze Tymus pozwala moj ma drzemmki w domu 15-20 min:banghead: Cytat:
moze wroci ![]() Cytat:
|
|
#1866 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szalona! Ja bym nawet połowy nie wymieniła. Cytat:
Ale to bardzo rzadko. W każdym razie trzymam kciuki za Was. ![]() Cytat:
Podobno dopiero około drugiego roku życia dziecko jest w stanie skumać, że ten ktoś w lustrze, to ono. Można to sprawdzić np. poprzez przeglądanie się dziecka w lustrze, później maznąć mu kremem kropkę na nosku i znowu pokazać w lustrze. Jeśli będzie chciało zmazać krem rączką na swoim nosku, to znaczy, że się poznaje, a jeśli będzie próbowało zmazywać na lustrze, to jeszcze nie. Ciekawe czy to tak działa. Terrorysta dalej kima, więc nadrabiam.
|
|||
|
|
|
#1867 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Położna przychodziła do 6 tyg życia Małego, a teraz przejęła Go środowiskowa.Cytat:
Cytat:
![]() Mysiu, ja rad nie mam, bo sama ich potrzebuję. U nas pomaga kładzenie Małego na noc na brzuszku. Mamy wtedy jedno nocne karmienie, ale zdaję sobie sprawę z tego, że jest ono wymuszone tym, że leży na brzuszku. pewnie jakby leżał na pleckach byłaby pobudka co 2-3 godziny. Głupio się przyznać, ale robię tak ze względu na to, że chcę się wyspać. Chociaż i tak nastawiam sobie budzik między 2 a 4 w nocy żeby Kubę obudzić i opróżnić cycki. Jeżeli chodzi o walkę ze sobą, to ja też walczę... Walczę z cholernym bólem. Z jednej strony chcę kp, ale z drugiej karmienie prawą piersią jest dla mnie tak bolesne i traumatyczne, że praktycznie zawsze mam łzy w oczach, zasikam pięści i wciskam nogi w podłogę. I ciągle się zastanawiam ile jeszcze wytrzymam... Cytat:
![]() Cytat:
----- Środowiskowa była, posiedziała 10 minut, powypisywała jakieś papiery, pozachwycała się Młodym i sobie poszła Miałam więcej popisać, ale właśnie Kuba się wybudził, więc czas na cyca.
|
|
#1869 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Laseczki
![]() dzisiaj dobra noc przed 21 Młody już spał, o 4 zaczął kwękać, więc go nakarmiłam i spał do 8 ![]() teraz leży koło mnie i stęka, bo od 3 dni nie robił kupki... ![]() mam nadzieję, że dzisiaj zrobi. dałam mu pół czopka glic, chociaż wiem, że to w jego przypadku nic nie daje... aaa i cześć Kociak ![]() wrzuć fotkę swojej niuni <<--- właśnie dopatrzyłam, że już wrzuciłaś, śliczna jest![]() === kiedyś się pytałyście o to czy dzieci płaczą ze łzami- mój już tak płacze od dobrych 2 miesięcy, czasami jak go brzuszek boli i łezki lecą to jeszcze bardziej mi jest go żal... ![]() vil- pytałaś o leżaczek mnie też kusi zakup, ale jakoś obyłam się bez niego przez 4 miesiące, więc chyba wytrzymam![]() a co do podtrzymywania główki, to ja nie podtrzymuję
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-08-21 o 12:20 |
|
|
|
#1870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() Najważniejsze, że się szybko zmyła
|
||
|
|
|
#1871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1873 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
pierwszy raz nie bylo zle mowisz hee Cytat:
ooo nasi ida rowno Cytat:
|
|
#1874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Cytat:
hee u mnie byla polozna srodowiskowa hee ale do 6 tyg. A pozniej nikt nami sie interesowal heee
|
|
#1875 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-08-21 o 12:29 |
|
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Vill super ta hustawko krzeselko hee kurcze bardzo fajne dobry pomysl maszz heee teraz i ja bede sie zastanawiala hwhw
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Teraz nikt nas nie odwiedza ![]()
|
|
|
|
|
#1879 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczną masz córeczkę. Chyba mi gdzieś umknęło jak ma na imię? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dodam jeszcze, że dostaje te leki na kolki i one też może coś dają. Opakowanie na mleko też mam takie hermetyczne i jest wygodniejsze niż te torebki z NAN. Masakra z nimi. Szkoda, że tego Pro 1 nie robią w puszcze. --- Dzięki dziewczyny za wsparcie wczoraj. Julka przespała mi pięknie noc. Przed 4 zjadła na śpiocha, potem obudziła się 6.40 zjadła i poszła dalej spać do 10.40 ![]() ![]() Teraz też mi śpi. Chyba kończą się te problemy brzuszkowe i kolki. Boje się to pisać ale już od 8 dni nie było kolki
|
|
#1880 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
mi tez sie podoba, z tym,ze to tylko do 18 miesiaca zycia jest... troche krotko... i konstrukcja wyglada na dosyc mało stabilna....
|
|
|
|
#1881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w Biedronce Pro 1 duże i małe opakowania są kartonowe, ale np. w Tesco są już duże i małe opakowania kartonowe i puszki; tylko cena w Tesco ciut większa niż w Biedronce ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
--- Mąż pojechał do pracy, W. śpi to chwilę posiedzę z Wami
|
||
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
troszkę ponadrabiam ale nie wiem ile mała pośpi, coś dziś od rana nie ma humiru
![]() może przez pogodę bo pada... Cytat:
![]() kurcze a u nas już jest problem z "obcymi". Karolcia zaczyna się bać ludzi, w ogóle ona od urodzenia mało komu dawała się brać na ręce a teraz to też tylko mama i tatuś. Chociaż to może kwestia jej noszenia, bo ona wybredna jest i jak już kiedyś pisałam uznaje noszenie tylko jak do odbicia albo samolocik. No i nie można jej ściskać. |
|
|
|
|
#1883 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo diabli -przeczytałam,ze dostałas okres
![]() ja nadal nie mam ostatni raz miałam rok i 2 tyg temu ![]() po połogu miałam kilka dni plamienia ale mineło, ciekawe kiedy i mnie dopadnie prawdziwy okres ![]() ![]() -- a mysia - to moze sprobuj zostawiac Małego w jego pokoiku na noc ![]() ja juz od jakiegos czasu znowu spie z Tztem a W spi sam w swoim pokoju
|
|
|
|
#1884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musze się lepiej rozejrzeć
|
|
#1885 |
|
Wtajemniczenie
|
mysia - nie wiem co Ci poradzic
Twój synek to chyba od zawsze chciał tak często jesc no nie?może faktycznie dla obojga z Was będzie lepiej jak przejdziesz na butelkę? może najpierw spróbuj swoje odciągnięte mu dawać? sama nie wiem... to musi być tylko Twoja decyzja i Ty musisz się dobrze z tym czuć, nie możesz się zadręczać widocznie Maluszek bardzo lubi Twojego cycusia ![]() a Twój Młody ulewa ?? bo mój jak tak często je (czasem ma takie fazy) to strasznie ulewa, wręcz chlusta Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-08-21 o 12:49 |
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
a dlaczego chcesz ją oduczać? przecież to jest normalne
Elusiek ja się właśnie zastanawiałam nad takim wiatraczkiem. Fajnie że "działa" puchatkowa ja mam taki pojemnik http://allegro.pl/pojemnik-na-mleko-...459355216.html i jest bardzo fajny. Gdyby nie to że dostaliśmy go w prezencie to bym nawet nie wiedziała że jest takie coś. JA ogólnie robię sobie tam miarki na cały dzień a później od razu do buteleczki. szprotka współczuję zapalenie piersi, wiem jak to boli bo też to przeszłam. Gorączkę też miałaś? u mnie było 40 stopni;/ dobrze że już jest lepiej, dostałaś antybiotyk? salviae u nas też w pewnym momencie spanie na brzuszku było be. Trochę się męczyliśmy ale od miesiąca kładłam się z małą na łóżku, picie, przytrzymywanie smoczka i śpimy. Ale teraz (chyba ten skok) mała nie chce smoczka i jest ze spaniem problem. Płacz i w końcu usypianie na rękach;/ |
|
|
|
#1887 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) by coś pomogło?Cytat:
za brzuszek! Co do sabu i delicolu, może uderzę do Ciebie, muszę się skontaktować ze szwagierką. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() antoinette, Nan pro 1 jest w puszce. ![]() Idę zbierać pupkę na pocztę. |
|||||
|
|
|
#1888 |
|
Zadomowienie
|
Padam na ryjek
kurde jak cały tydzien siedze sama jak kołek to dzisiaj dostałam info, że przyjadą do mnie najpierw kolezanki, a pozniej kuzynka z ciocia z Irlandii, bardzo się ciesze ale padam. Wczoraj mój za☠☠☠isty pies narzygał na dywan w całym domu śmierdziało bo nie umiałam go doczyścić - gruby wełniany dywan, dziaj dywan pojechał do czyszczenia, w domu syf jak 150, do jedzenia nic, nie ma dywanu, ale już wszystko ogarnełam młody na zakupach grzeczny jak nigdy, lodówka pełna, prezent dla 2,5 letniej Irlandki od bejbisia kupiony, chałupa czysta, dywan zastepczy załatwiony padam na ryjecKociak witaj długo czekałaś z ujawnieniem, a widziałam, że podczytujesz na pasku Karolcia słodkaMysia to napewno jest skok, przejdzie mu, nie poddawaj się z tym kp jak masz mleko, kciuki Banka dr Krab Ash ale jestem ciekawa jak na basenie, wracajcie szybko ![]() Veronic ekstra, że małżenskie łoże jest znowu małżenskie Cały czas myśle o tym wczorajszym filmiku i ulewaniu, byłam przekonana, że to nie boli, a teraz sobie myśle, że jak Kubulka pali tak jak mnie zgaga w ciąży to jest mi meeega przykro mam nadzieje, że ten facet się myli bo małemu tak z 3 razy dziennie coś podejdzie
|
|
#1890 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Posiłków mamy 6, w tym 1 nocny około 4 rano. Temperatura w sypialni około 22-23 stopnie, ale okno rozszczelnione lub uchylone. Na przeciągi przez łóżeczko mamy ochraniacz ale jak my śpimy pod kołdrą letnią to małą też przykrywam letnią kołderką, ona i tak rączki wygrzebuje na górę, więc długi rękawek dostaje.Wszyscy mówią że dziecko troszkę cieplej ubrać niż dorosłego. Hmmm jak mnie czy jak męża? Dzisiaj po szczepieniu ja w długim rękawie i kurtka przeciwdeszczowa zapięta pod brodę, a mąż koszula z krótkim rękawem. No i jak tu ubrać dziecko ![]() Cytat:
jakoś tak, altacet z ziai ![]() Na temperaturę mam pedicetamol Cytat:
ale 200 zl za nówkę bym nie dała, bo właśnie nie wiem jak będzie z korzystaniem. Jak bym była pewna, to kupiłabym taki co teraz leży, później może siedzieć (prawie krzesełko) na większy limit wagowy, bez bajerów wibrujących ale za to możliwość huśtania/blokady huśtania.Cytat:
Falbanki mi się nie odciskają, tzn musze luźniej zapinać a nie na ścisk a kupa to by jej pewnie i z 4 wyleciała, takie mi wali co 2 dzień ![]() To tak jak moja ale ja miałam donoszone.Cytat:
A co w takich organizerach się trzyma ![]() Podeslij mi mailem z ciekawości jak wygląda to co szyjesz i cenę, może się zdecyduję jak stwierdzę, że mi potrzeba, na razie nie wiem po co to ![]() Cytat:
Możesz też spróbować dać mu smoczka w porze "nie karmienia" wcześniejszego, ja tak robiłam czasami jak wiedziałam, że jest prawie ustabilizowana na 3-4 godzinę a o 1 słyszałam jęki i stęki. Zasypiała czasami do tej 4, a czasami na godzinkę. Jak jest głodna faktycznie to smoczkiem nie da się oszukać.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

i nie eksmituj go
to odłożyłam do łóżeczka i śpi dalej - mówiłam już że to gienialny wynalazek 
tylko nie wiem jak z ich kalorycznością,owoce, jugurty? to chyba lepsze od chipsów a słodkie

(z czym sobie nie mogę poradzić)..

Widzę, że macie książeczkę z Rossmanna. 
moje dziecko pozbawiło się swojej porannej drzemki... Dobrze, że na basen mamy godzinę spacerku to może pośpi w wózku, bo jak nie to kaplica. Już teraz ledwo oczy otwarte utrzymuje, ale spać nie pójdzie
Szalona! Ja bym nawet połowy nie wymieniła. 

padam na ryjec
już widze te dylematy - co robic w domu z roczniakiem, który trzesie chalupa