Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-22, 08:51   #2251
Scarrabeo
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
Ja też! Chce sobie przebić ucho tylko jeszcze nie wiem które i w którym miejscu
Omnomnom. Tyle mi wystarczy.

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
A tak zbaczając z offtopu, to cholernie się cieszę, że w śr idę do fryzjera. Już na te włosy nie mogę patrzeć, nie że są zniszczone, rozdwojeń to bardzo niewiele. Ale już są takie przerzedzone, że wyglądam jakby mnie ktoś brzytwą dopadł. Dziewczyny które mnie widziały: ile radzicie obciąć 2 cm? 5? 10? Tak szczerze, bez krępacji.
Bez krępacji góra dwa centyle.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 08:51   #2252
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne w

Cytat:
W tych czasach dla mało których rodziców jest to oczywiste. Wszędzie rozwszeczane bachory, które nie potrafią się zachować nigdzie tylko biegają i sie drą w miejscach publicznych. Biegać i sie drzeć to można w domu w parku. Ale nie w centrum handlowym czy restauracji.
Albo co jest dla mnie szczytem. Jedzie babcia z dzieckiem. babcia ma wyładowane siaty. Oczywiście kto usiądzie na wolnym miejscu? Dziecko. A potem się stare kobity dziwią skąd młodzież nie ma szacunku i sobie siada i nie ustępuje miejsca. Ja zawsze ustępuję miejsca chyba że wracam z mamą z zakupów i mam tyle siatek że nie byłabym w stanie sie trzymać.
Mam wrażenie, że rodzice często mają swoje dzieci głęboko w d**, nie potrafią sobie z nimi poradzić i je olewają, co mnie zwyczajnie doprowadza do szału. Coraz rzadziej mam okazję spotkać fajne, grzeczne dziecko. Grzeczne to nie znaczy niebiegające, nieśmiejące się, ale takie słuchające rodziców i potrafiące poddać się pewnej dyscyplinie, prośbom bez nadmiernego powtarzania i wrzasku.

Przypomniało mi się, jak to ostatnio wybrałam się z TŻ zwiedzić ruiny starego, znanego zamku. Po prostu przeraziła mnie liczba ludzi z małymi dziećmi- 3,4,5 latkami które nie radziły sobie ze schodami, przepadały co kawałek, a rodzice cisnęli je tylko na te mury, wieże, a tam wrzask, płacz bo ono się boi, kolejne biegnie, włazi na mury, spada ze schodów, ono tam chce a że nie można, to wrzask i ryk. Dzień miał być miły a te rozwrzeszczane dzieci doprowadziły mnie do szału. Rodzice często nie mają za grosz wyobraźni! Jeśli nie mają z kim zostawić tego dziecka, to niech nie pchają się z nim w takie miejsca, gdzie dopiero 7-8 latek sobie poradzi.
I żeby były to pojedyncze sytuacje... Ale skąd, przecież tych par z małymi dziećmi było ok. 70% w stosunku do reszty zwiedzających.
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 08:53   #2253
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Ja się zastanawiam, czy zapuszczać, czy może jednak taka długość jaką mam jest ok, bo krótszych na razie nie chcę po bobie zeszłorocznym. I im więcej myślę tym bardziej nie wiem cyz mi dobrze w dłuższych będzie
Stary 2013-08-22, 08:54   #2254
Limone
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne w

Cytat:
Albo co jest dla mnie szczytem. Jedzie babcia z dzieckiem. babcia ma wyładowane siaty. Oczywiście kto usiądzie na wolnym miejscu? Dziecko. A potem się stare kobity dziwią skąd młodzież nie ma szacunku i sobie siada i nie ustępuje miejsca. Ja zawsze ustępuję miejsca chyba że wracam z mamą z zakupów i mam tyle siatek że nie byłabym w stanie sie trzymać.
Akurat to zachowanie ma swoje uzasadnienie. Nie siedzące dziecko bardzo łatwo może w autobusie polecieć przy hamowaniu, bo albo się puści, albo nie będzie się wstanie utrzymać. Gdybym jechała ze swoim dzieckiem i stertą zakupów, sama wolałabym aby to dziecko usiadło niż ja, bo jest to bezpieczniejsze. Co innego właśnie gdy tych zakupów nie ma i jest się wstanie dziecko trzymać i pilnować, aby się nie przewróciło. Jak we wszystkim chodzi o konkretne sytuacje i zachowania, moim zdaniem jak w opisanej przez Ciebie sytuacji się dziecko posadzi, niekoniecznie oznacza to, że dziecko nie będzie innym ustępować miejsca. Ja na pewno dziecku kazałabym wstać, gdyby weszła starsza osoba, która ma problem z utrzymaniem się w autobusie.

Starsi ludzie to też osobna historia, niby chcą aby im ustępować, ale ile takich starszych ludzi widziałam pędzących z prędkością torpedy, bo wolne miejsce zobaczyli i jeszcze przepychających się. Albo zmieniających miejsca, gdy się inne zwolni, bo obecne im nie odpowiada Szlag mnie trafia jak takich ludzi widzę. Ja jak siadam i jestem chora, zmęczona, czy z zakupami, to ani myślę zmieniać miejsca czy wydziwiać jak niektórzy. Podobnie jak czuje śmierdzących papierosami, ma zdrowie aby palić, powinien mieć zdrowie aby stać.
Limone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 08:58   #2255
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

W pracy ostatnio była u nas kobieta z dwoma synami, na oko 5 i 7 lat, w życiu tak grzecznych dzieci nie widziałam, mam oglądała co na wieszakach, a dzieci:
-Mamo, a mogę zdjęć kurtkę?
- możesz, tylko jej nie zapomnij potem zabrać.
- to ja zdejmę i posiedzę tu i poczytam,
Wchodzi drugie dziecko i ta sama rozmowa.
Dzieci grzecznie czytają, matka skończyła oglądać po 2 minutach, chce wychodzić, na to dzieci:
- Ale mamo już? A mogę stronę chociaż d końca przeczytać, bo tak mało przeczytałem
Stary 2013-08-22, 09:03   #2256
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wegolka Pokaż wiadomość
Ja unikam niepotrzebnych ingerencji w ciało ... mam takie a nie inne zdanie ... ale przecież każdy ma prawo do wyboru, prawda?
chociaż. w sumie nie każdy bo widzę czasem malutkie dziewczynki które chodzić jeszcze nie potrafią a maja kolczyki ... dla mnie to troche absurdalne bo przecież ta dziewczynka nie miała wyboru ... a powinna moim zdaniem sama zadecydować .
Co innego jak dziecko jest troszkę starsze i samo chce... jak np moja siostra w wieku 13 lat sama poszła do kosmetyczki , nikt jej nie zmuszał ,
Niektóre dziewczynki chcą mieć koniecznie na komunie i mają ale to ich własny wybór ,
Mnie wiele osób próbowało przekonać że będę pięknie wyglądać, że będę mogła sobie zmieniać na jakie będę chciała ...
Kilka razy myślałam nad tym, argumentem było zdanie "przecież wszystkie dziewczyny mają" ale mój zapał znikał kiedy (jak to mam w zwyczaju) zaczęłam zastanawiać się nad konsekwencjami i ideologią w której żyje... i wybrałam ideologie
A dziary nigdy mi się jakoś super nie podobały ...
Tusz pod skórą źle mi się kojarzy
Mi chodzi bardziej o to, że używasz słów których znaczenia nie rozumiesz, a cały ten elaborat jest nie na temat.
Twoja ideologia jest bardzo wybiórcza - dzieci często nie chcą chodzić do szkoły. Skoro taka ich decyzja, to mają nie chodzić?

Cytat:
Ale zrobienie dziecku dziury w uszach to raczej nie odwracalna zmiana... może wyjąć ale dziura zostanie , jeżeli chodzi o chrzest i itp. to jak dziecko dorośnie może samo zadecydować czy zostaje w tej religii czy nie, mnie to chodzenia do kościoła nikt nie zmuszał ... domownicy mieli gorsze zmartwienia niż odpatrywanie się czy byłam na mszy ...
Przecież takie małe dziecko może zahaczyć się o poduszkę tym kolczykiem... nie wie że trzeba uważać ....
Rozumiem potrzebne ingerencje np. szczepionki ,,,, bo to chociaż do czegoś służy
Ciekawa rzecz, większe halo o dziurkę w uchu (czego nie popieram u małych dziewczynek, chodzi mi teraz o porównanie) niż o chrzest
Cytat:
Napisane przez luxorzyna Pokaż wiadomość
To chyba jestem zbyt surowa dla swoich włosów. Ale mówię Wam. Na tym zdjęciu miałam piękny, przerzedzony przedzialek. Gęsta kitka nic nie da jeśli włosy są cienkie i przyklapnięte.
Jak umyję włosy "na stojaka" to mam wielki przedział

Jesteś za surowa
Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Czytając dzisiejszą rozmowę zapałałam nagłą chęcią bycia samookaleczającą się lesbijką.
Ja też, a na dzisiaj się do kolczykowni nie umówię
Cytat:
A tak zbaczając z offtopu, to cholernie się cieszę, że w śr idę do fryzjera. Już na te włosy nie mogę patrzeć, nie że są zniszczone, rozdwojeń to bardzo niewiele. Ale już są takie przerzedzone, że wyglądam jakby mnie ktoś brzytwą dopadł. Dziewczyny które mnie widziały: ile radzicie obciąć 2 cm? 5? 10? Tak szczerze, bez krępacji.
2 maksymalnie.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 09:09   #2257
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

W ogóle dziś będę teścić, odebrałamw czoraj od halb moje odżywki
do tego w rossmanie kupiłam kokosowy żel pod prysznic isany, szampon pokrzywowy GP i mydełko aalterry konwaliowe, jak ono pachnie!
Tylko tego żelu do intymnej Bielendy nie mogę znaleźc, a na dozie nie ma, jakieś inne propozycje poza nim i tym z biedry macie może
Stary 2013-08-22, 09:09   #2258
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
Omnomnom. Tyle mi wystarczy.

Bez krępacji góra dwa centyle.
Omnomnomnomnom podobie mi się.

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42385352]Mam wrażenie, że rodzice często mają swoje dzieci głęboko w d**, nie potrafią sobie z nimi poradzić i je olewają, co mnie zwyczajnie doprowadza do szału. Coraz rzadziej mam okazję spotkać fajne, grzeczne dziecko. Grzeczne to nie znaczy niebiegające, nieśmiejące się, ale takie słuchające rodziców i potrafiące poddać się pewnej dyscyplinie, prośbom bez nadmiernego powtarzania i wrzasku.

Przypomniało mi się, jak to ostatnio wybrałam się z TŻ zwiedzić ruiny starego, znanego zamku. Po prostu przeraziła mnie liczba ludzi z małymi dziećmi- 3,4,5 latkami które nie radziły sobie ze schodami, przepadały co kawałek, a rodzice cisnęli je tylko na te mury, wieże, a tam wrzask, płacz bo ono się boi, kolejne biegnie, włazi na mury, spada ze schodów, ono tam chce a że nie można, to wrzask i ryk. Dzień miał być miły a te rozwrzeszczane dzieci doprowadziły mnie do szału. Rodzice często nie mają za grosz wyobraźni! Jeśli nie mają z kim zostawić tego dziecka, to niech nie pchają się z nim w takie miejsca, gdzie dopiero 7-8 latek sobie poradzi.
I żeby były to pojedyncze sytuacje... Ale skąd, przecież tych par z małymi dziećmi było ok. 70% w stosunku do reszty zwiedzających.[/QUOTE]

Otóż to. TŻ ostatnio był w górach w pracy. A tam na trudnych szlakach pełno dzieci, w nieodpowiednich butach.

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
Akurat to zachowanie ma swoje uzasadnienie. Nie siedzące dziecko bardzo łatwo może w autobusie polecieć przy hamowaniu, bo albo się puści, albo nie będzie się wstanie utrzymać. Gdybym jechała ze swoim dzieckiem i stertą zakupów, sama wolałabym aby to dziecko usiadło niż ja, bo jest to bezpieczniejsze. Co innego właśnie gdy tych zakupów nie ma i jest się wstanie dziecko trzymać i pilnować, aby się nie przewróciło. Jak we wszystkim chodzi o konkretne sytuacje i zachowania, moim zdaniem jak w opisanej przez Ciebie sytuacji się dziecko posadzi, niekoniecznie oznacza to, że dziecko nie będzie innym ustępować miejsca. Ja na pewno dziecku kazałabym wstać, gdyby weszła starsza osoba, która ma problem z utrzymaniem się w autobusie.

Starsi ludzie to też osobna historia, niby chcą aby im ustępować, ale ile takich starszych ludzi widziałam pędzących z prędkością torpedy, bo wolne miejsce zobaczyli i jeszcze przepychających się. Albo zmieniających miejsca, gdy się inne zwolni, bo obecne im nie odpowiada Szlag mnie trafia jak takich ludzi widzę. Ja jak siadam i jestem chora, zmęczona, czy z zakupami, to ani myślę zmieniać miejsca czy wydziwiać jak niektórzy. Podobnie jak czuje śmierdzących papierosami, ma zdrowie aby palić, powinien mieć zdrowie aby stać.
Dziecko można wziąć na kolana. Zawsze jeździłam mamie na kolanach jak byłam mała. Jak miałam 5 lat to już sama stałam i siedziałam tylko jak było pusto. Pewnie zapytasz a co z siatkami. Coś można postawić pod nogami, coś można samemu trzymać, Jakąś małą siateczkę dziecku dać. Wszystko sie da zrobić wystarczy pomyśleć.

Mnie tacy starsi ludzie bawią. Biegnie babcia o kulach do miejsca. Co do zmieniania miejsc ja też czasem zmieniam. Nie lubię jeździć tyłem więc jak się zwolni miejsce że moge usiąść przodem to sie przesiadam. Ale często jak już siadam to w takich miejscach że starsi nie usiądą. Nie wiem czy wiesz jak jest w pesach w warszawie. Na końcu sa takie jakby miejsca gdzie by sie jeszcze jeden fotel zmieścił. Ale jest tam poręcz taka. Zazwyczaj mnie tam można znaleźć jak wracam ze szkoły

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
W pracy ostatnio była u nas kobieta z dwoma synami, na oko 5 i 7 lat, w życiu tak grzecznych dzieci nie widziałam, mam oglądała co na wieszakach, a dzieci:
-Mamo, a mogę zdjęć kurtkę?
- możesz, tylko jej nie zapomnij potem zabrać.
- to ja zdejmę i posiedzę tu i poczytam,
Wchodzi drugie dziecko i ta sama rozmowa.
Dzieci grzecznie czytają, matka skończyła oglądać po 2 minutach, chce wychodzić, na to dzieci:
- Ale mamo już? A mogę stronę chociaż d końca przeczytać, bo tak mało przeczytałem
Słodko Takie dzieci to ja rozumiem.

Chyba nie moge jeść jogurtów. Tak jak mleka

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 09:13   #2259
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Omnomnomnomnom podobie mi się.

Otóż to. TŻ ostatnio był w górach w pracy. A tam na trudnych szlakach pełno dzieci, w nieodpowiednich butach.

Dziecko można wziąć na kolana. Zawsze jeździłam mamie na kolanach jak byłam mała. Jak miałam 5 lat to już sama stałam i siedziałam tylko jak było pusto. Pewnie zapytasz a co z siatkami. Coś można postawić pod nogami, coś można samemu trzymać, Jakąś małą siateczkę dziecku dać. Wszystko sie da zrobić wystarczy pomyśleć.

Mnie tacy starsi ludzie bawią. Biegnie babcia o kulach do miejsca. Co do zmieniania miejsc ja też czasem zmieniam. Nie lubię jeździć tyłem więc jak się zwolni miejsce że moge usiąść przodem to sie przesiadam. Ale często jak już siadam to w takich miejscach że starsi nie usiądą. Nie wiem czy wiesz jak jest w pesach w warszawie. Na końcu sa takie jakby miejsca gdzie by sie jeszcze jeden fotel zmieścił. Ale jest tam poręcz taka. Zazwyczaj mnie tam można znaleźć jak wracam ze szkoły

Słodko Takie dzieci to ja rozumiem.

Chyba nie moge jeść jogurtów. Tak jak mleka
też nie jem jugurtów, no maks pół małego kubeczka, tak jak i maks pół szklanki mleka/kakao, inaczej źle się czuję
Stary 2013-08-22, 09:24   #2260
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Ale zrobienie dziecku dziury w uszach to raczej nie odwracalna zmiana... może wyjąć ale dziura zostanie , jeżeli chodzi o chrzest i itp. to jak dziecko dorośnie może samo zadecydować czy zostaje w tej religii czy nie, mnie to chodzenia do kościoła nikt nie zmuszał ... domownicy mieli gorsze zmartwienia niż odpatrywanie się czy byłam na mszy ...
Przecież takie małe dziecko może zahaczyć się o poduszkę tym kolczykiem... nie wie że trzeba uważać ....
Rozumiem potrzebne ingerencje np. szczepionki ,,,, bo to chociaż do czegoś służy
Zależy o jak małych dzieciach mówimy. Rocznemu dziecku faktycznie bym dziurek w uchu nie robiła, ale sześcioletniej dziewczynce już co innego. Kolczyki można dopasować do wieku, tak aby jednak ryzyka nie było.
Potrzebne ingerencje - szczepionki na tak, operacje na nie? Coś dziurawa ta Twoja ideologia.

Cytat:
Ja unikam niepotrzebnych ingerencji w ciało ... mam takie a nie inne zdanie ... ale przecież każdy ma prawo do wyboru, prawda?
chociaż. w sumie nie każdy bo widzę czasem malutkie dziewczynki które chodzić jeszcze nie potrafią a maja kolczyki ... dla mnie to troche absurdalne bo przecież ta dziewczynka nie miała wyboru ... a powinna moim zdaniem sama zadecydować .
Co innego jak dziecko jest troszkę starsze i samo chce... jak np moja siostra w wieku 13 lat sama poszła do kosmetyczki , nikt jej nie zmuszał ,
Niektóre dziewczynki chcą mieć koniecznie na komunie i mają ale to ich własny wybór ,
Mnie wiele osób próbowało przekonać że będę pięknie wyglądać, że będę mogła sobie zmieniać na jakie będę chciała ...
Kilka razy myślałam nad tym, argumentem było zdanie "przecież wszystkie dziewczyny mają" ale mój zapał znikał kiedy (jak to mam w zwyczaju) zaczęłam zastanawiać się nad konsekwencjami i ideologią w której żyje... i wybrałam ideologie
A dziary nigdy mi się jakoś super nie podobały ...
Tusz pod skórą źle mi się kojarzy
Coraz bardziej jestem przekonana, że Ty nie masz ideologi, ale kupkę wymieszanych ze sobą zasad, które wydają Ci się ok. Patrz, co napisałam wyżej, popierasz szczepionki, ale operacji (np cesarskiego cięcia) już nie. Jedno i drugie potrzebne, a w zasadzie w ostatnim czasie to szczepionki budzą więcej kontrowersji niż operacje.

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Twoja ideologia jest bardzo wybiórcza - dzieci często nie chcą chodzić do szkoły. Skoro taka ich decyzja, to mają nie chodzić?

Ciekawa rzecz, większe halo o dziurkę w uchu (czego nie popieram u małych dziewczynek, chodzi mi teraz o porównanie) niż o chrzest
No właśnie.

Podsumowując, Wegolka żyj sobie jak chcesz, masz do tego prawo. Masz jakieś tam swoje zasady według, których żyjesz, każdy takie ma. Ale przestań z rozdmuchiwaniem tej swojej ideologii, która ma więcej dziur niż treści.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:

Co do pierwszej części posta, nie będę o nic pytać Ani wdawać się w dyskusje, bo jak najbardziej się z Tobą zgadzam Chodziło mi tylko o to, że są pewne sytuacje, kiedy zachowanie o jakim pisałaś jest uzasadnione i nie oznacza od razu, że taka sytuacja się powtarza notorycznie i dziecko nie będzie starszym ustępować miejsca

Co do drugiej części - to ja miejsca też zmieniam, też wolę siedzieć do przodu, nie lubię siedzieć np na łączeniu dwóch części autobusu itd Ale gdy wracam do domu wykończona, czy chora, to w takiej sytuacji zwykle nawet nie przychodzi mi do głowy kombinowanie ze zmianą miejsc, byleby dotrzeć do domu. No i uważam, że skoro wielu starszych ma siłę na kombinacje ze zmianami miejsc w jadącym autobusie, to chyba nie do końca tak bardzo tych siedzących miejsc potrzebują. Zresztą już nie pamiętam gdzie ale widziałam/słyszałam sytuację kiedy siedziała kobieta w ciąży i ktoś starszy nadawał, że nie ustąpi miejsca, bo ciąża to nie choroba itp. W zasadzie starość to też nie choroba. Co nie zmienia faktu, że oczywiście miejsca ustępuję, ale podejście wielu starszych osób mi się bardzo nie podoba.
Stary 2013-08-22, 09:48   #2261
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
ja uważam że dziary i kolczyki to samookaleczanie siebie...
Nie mam sama ani jednej dziury nawet w uszach. lecz każdy posiada swoje zdanie, jeżeli komus się podoba to ok...
Mam 4 kolczyki w lewym uchu i industriala w prawym. Nie czuję się okaleczona w żadnym stopniu.

Cytat:
Zależy o jak małych dzieciach mówimy. Rocznemu dziecku faktycznie bym dziurek w uchu nie robiła, ale sześcioletniej dziewczynce już co innego. Kolczyki można dopasować do wieku, tak aby jednak ryzyka nie było.
Potrzebne ingerencje - szczepionki na tak, operacje na nie? Coś dziurawa ta Twoja ideologia.

Coraz bardziej jestem przekonana, że Ty nie masz ideologi, ale kupkę wymieszanych ze sobą zasad, które wydają Ci się ok. Patrz, co napisałam wyżej, popierasz szczepionki, ale operacji (np cesarskiego cięcia) już nie. Jedno i drugie potrzebne, a w zasadzie w ostatnim czasie to szczepionki budzą więcej kontrowersji niż operacje.

No właśnie.

Podsumowując, Wegolka żyj sobie jak chcesz, masz do tego prawo. Masz jakieś tam swoje zasady według, których żyjesz, każdy takie ma. Ale przestań z rozdmuchiwaniem tej swojej ideologii, która ma więcej dziur niż treści.
Zgadzam się z każdym słowem

Na włosach olej lniany i kakaowa Isana. Czuję się okropnie
aleeexandra jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-22, 09:51   #2262
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

ma może któraś na nie ochotę, zużycie widać mniej więcej chyba
używalam ich wysypując na spodek, więc ani paluchy, ani pędzle w nich nie lądowały
Próbki AM
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010028.jpg (44,4 KB, 18 załadowań)
Stary 2013-08-22, 09:51   #2263
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Dzięki za analizę tego kremu dove, chociaż przestałam mieć na niego ochotę i już mnie tak nie kusi
ale czuję potrzebę kupienia 'czegoś' kusi mnie też ten fructis damage, bo fp i oleo spisują się świetnie, więc kiedyś przyjdzie pora i na tego
ja właśnie wczoraj po raz pierwszy użyłam Fructisa Damage i jest wow znaczy głupek jestem, bo położyłam się z mokrymi spać i włosy są wszędzie, ale tak błyszczące i śliskie dawno nie były. może niedomyte

Cytat:
Napisane przez patu323 Pokaż wiadomość
Dzwonił kurier, będzie za godzinę wreszcie się doczekałam paczki po południu próba bycia ruda

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
trzymam kciuki może ja też w końcu szamponetkę kupię

Cytat:
Pamiętam wakacje z mamą w górach jak byłam mała. Mama zawsze mi kupowała taki błyszczyk w kulce. Owocowy. Pachnący. Były pyszne. I ich używałam ciągle.
też takie miałam

Cytat:
Napisane przez siiesta Pokaż wiadomość
Wczoraj po raz pierwszy umyłam włosy szamponem pokrzywowym z 4 kroplami MLECZKA PSZCZELEGO. Piana jakoś była suuuper lekka ale i taka jakby mięsista. Chwilkę trzymałam to na włosach a następnie spłukałam. Poszłam spać w mokrych.

Dziś rano patrzę na efekt- a tu wow! Włosy bez GRAMA puszenia, takie zbite i śliskie. Do tego całkiem błyszczące. Efekt na moich półkręconych włosach jest super!

Będę częściej mleczka używała to fakt!
skusiłaś gdzie można to mleczko dorwać?

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
W ogóle dziś będę teścić, odebrałamw czoraj od halb moje odżywki
Alverdziaki kupowałaś? co wybrałaś?

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 09:54   #2264
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
kallos + isana kakaowa (ten krem do ciała)
taaakie mięsiste miałam loczki po tym
Uwielbiam to połączenie!
Cytat:
Napisane przez FeelingLost Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Macie
Czesane były wczoraj na mokro z odżywką d/s. Kolor to efekt płukanki z gencjany - chwyciła na końcówkach, a góra jest dalej żółta.
Niestety fota z fleszem, ale przynajmniej kolor widać
(bejbiszony już powoli zaczynają przesadzać ).

Jakie długie i śliczne
Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Dzięki za analizę tego kremu dove, chociaż przestałam mieć na niego ochotę i już mnie tak nie kusi
ale czuję potrzebę kupienia 'czegoś' kusi mnie też ten fructis damage, bo fp i oleo spisują się świetnie, więc kiedyś przyjdzie pora i na tego
Mnie też ten damage kusi

Przebrnęłam przez spam

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 09:57   #2265
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Starsi ludzie to też osobna historia, niby chcą aby im ustępować, ale ile takich starszych ludzi widziałam pędzących z prędkością torpedy, bo wolne miejsce zobaczyli i jeszcze przepychających się. Albo zmieniających miejsca, gdy się inne zwolni, bo obecne im nie odpowiada Szlag mnie trafia jak takich ludzi widzę.
Widzę oczyma wyobraźni scenę w autobusie z filmu 'Dzień Świra'. Widzę to.

Zmyłam maskę, wyrypałam, wypierdziałam z opakowania resztki Fruity Passion. Obym była ładna dzisiaj.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:00   #2266
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
ja właśnie wczoraj po raz pierwszy użyłam Fructisa Damage i jest wow znaczy głupek jestem, bo położyłam się z mokrymi spać i włosy są wszędzie, ale tak błyszczące i śliskie dawno nie były. może niedomyte

trzymam kciuki może ja też w końcu szamponetkę kupię

też takie miałam

skusiłaś gdzie można to mleczko dorwać?

Alverdziaki kupowałaś? co wybrałaś?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...amarantem.html

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...del-argan.html

http://www.dm.de/de_homepage/alverde...e-avocado.html
Stary 2013-08-22, 10:04   #2267
kwrobel2
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do drugiej części - to ja miejsca też zmieniam, też wolę siedzieć do przodu, nie lubię siedzieć np na łączeniu dwóch części autobusu itd Ale gdy wracam do domu wykończona, czy chora, to w takiej sytuacji zwykle nawet nie przychodzi mi do głowy kombinowanie ze zmianą miejsc, byleby dotrzeć do domu. No i uważam, że skoro wielu starszych ma siłę na kombinacje ze zmianami miejsc w jadącym autobusie, to chyba nie do końca tak bardzo tych siedzących miejsc potrzebują. Zresztą już nie pamiętam gdzie ale widziałam/słyszałam sytuację kiedy siedziała kobieta w ciąży i ktoś starszy nadawał, że nie ustąpi miejsca, bo ciąża to nie choroba itp. W zasadzie starość to też nie choroba. Co nie zmienia faktu, że oczywiście miejsca ustępuję, ale podejście wielu starszych osób mi się bardzo nie podoba.
Bardzo słuszne stwierdzenie... I wydaje mi się, że kobieta w zaawansowanej ciąży, czy z komplikacjami może czuć się gorzej niż niejeden starszy człowiek... Powiem to głośno... Ja nie ustępuje miejsca osobom starszym, chyba, że idą o kuli, albo widać że źle się czują albo są schorowani, bo starsze osoby, które nie są chore często mają więcej energii niż ja po całym dniu zajęć i jak widzę babcie która wpycha mi łokcie pod żebra, bo ona chce usiąść, to przykro mi bardzo, ale nie usiądzie... Wredna jestem, wiem, ale nic na to nie poradzę... I jeszcze jak pomyśle, że emeryci płacą za kartę miejsą w stolicy 50 zł za rok, a student 120 na kwartał, to jeszcze bardziej się wkurzam... Bo student często nie ma żadnego źródła pieniędzy i jest na utrzymaniu rodziców, choć wcale tego nie chce i nie ma możliwości zarobić... Jeśli ktoś się z tym nie zgadza, to trudno... Takie jest moje zdanie i nie ma w tym żadnej ideologii...
ilość porażek: 12
2016

kwrobel2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:04   #2268
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę oczyma wyobraźni scenę w autobusie z filmu 'Dzień Świra'. Widzę to.
Ja też
Stary 2013-08-22, 10:17   #2269
Ronnea
Raczkowanie

Znowu sie nie umiem wbić w wątek, więc powiem, że mam dziś dzień ładowania baterii i bez kija możecie nie podchodzić

A co do dzieci to przypomniała mi sie sytuacja sprzed mniej wiecej tygodnia. Pojechałyśmy z przyjaciółką do pobliskiej wsi/ miasteczka, jak zwał tak zwał, na wycieczkę rowerową. Zmęczone po jeździe wstąpiłyśmy do sklepu, co by kupić sobie lody. Kupiłyśmy wyszłyśmy, odpinamy rowery, a tu koło nas przechodzi grupka 11 letnich (jeden z nich jest bratem kolegi mojej przyjaciółki ( ), dlatego wiemy, że 11) dzieciaków, 4 chłopczyków, ze 2 dziewczynki. Nie zwracamy na nich uwagi, ale nagle koło nas zatrzymuje się ze dwóch chłopaków i jeden mówi "E, fajne z Was dupy". I banan na mordzie. Nie myśląc wiele odpowiedziałam "A z Was fajne durnie ", na co dziecko błyskotliwie "Może i dureń, ale mam dużego" i zaczyna się śmiać.
No błagam, dziecko 11 lat i takie teksty? Już mu miałam coś odpowiedzieć, ale uznałam, że z głupszym to nie ma dyskusji.

And be a simple kind of man. Oh, be something you love and understand...
Ronnea jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-22, 10:23   #2270
Nieszka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Opis pielęgnacji obecnej z nazwami produktów + zdjęcie?
Pierwsze dwie foty - moje włosy kiedyś. Używałam szampon BD, olej winogronowy, odżywkę Alterra, żel Isana, czasem Joaśka pokrzywa bs i basta.
Następne (jaka siara) zdjęcia przedstawiają już włosy rzadkie (miałam problem z wypadaniem, leciały i leciały... Teraz widzę już poprawę, pomogło żelazo A teraz pomogą już chyba tylko nożyczki.) Nie ścinałam włosów od pory pierwszych dwóch zdjęć, a wyglądają na krótsze...? Jak widać jakiś oklap, wyglądają na tłuste mimo iż fotki są zrobione dopiero po myciu włosów, rzekomym odżywianiu i stylizowaniu. Żelu nałożyłam mniej niż kiedyś, więc wątpię, że to przez nadmierne napakowanie "stylizatorów". Co używam... Hmm, nadal olej winogronowy, dorzuciłam krem Isana kakaowy, BD, AiK, maska Alterra i Bingo z algami. Płukanka octowa (dawałam za dużo octu, ale od 2 tyg już to poprawiłam.) Joaśka len i rumianek, żel Isana, jedwab na końcówki w ramach zabezpieczania. Coś czuję, że stan moich włosów jest przez niedoproteinowanie? Już gdzie indziej też jedna z użytkowniczek napomknęła mi o tym. Zauważyłam też, że włosy jakby nie reagują już na olej winogronowy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0326.jpg (69,0 KB, 100 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia CAM006253.jpg (72,5 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00998.jpg (99,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00999.jpg (87,1 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez Nieszka__
Czas edycji: 2013-08-22 o 10:24
Nieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:29   #2271
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:

W życie nie zrozumiem czemu dla niektórych ważnejsze jest cierpienie zwierząt niż cierpienie ludzi

One są po prostu złośliwe - zaczęły rosnąć kiedy się zaczęłam farbować
Cytat:
A ja rozumiem i sama mam takie podejście. Dla mnie zwierzęta są o tyle lepszymi stworzeniami, że nie są fałszywe, nie robią krzywdy bez powodu i najczęściej bezbronne, a najgorsze, że często zależne od ludzi, którzy już mnie ogólnie frustrują swoim zachowaniem i podejściem do zwierząt. Ludź to takie stworzenie, które niestety jest silniejsze, ma mózg, którego często nie używa. Oczywiście nie oznacza to, że jeżeli w rodzinie, albo ktoś mi bliski cierpi fizycznie, a jednocześnie jakieś zwierzę to większą empatię i współczucie odczuwam do zwierza - jasne że do człeka. Ale jak już obca osoba mi osoba cierpi i obce mi zwierzę to niestety większą empatię odczuwam do zwierzęcia. Tak już mam, o. I myślę, że większość ludzi, którzy również mają takie podejście jak ja kieruje się podobnymi argumentami.
No to takie moje dyrdymały filozoficzne-życiowe.

A bejbiki to zawsze miałaś. Pewnie rosną tyle co zawsze tylko przy falach tego się tak nie odczuwa, a teraz widzisz po odroście
Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha Pokaż wiadomość
Dokładnie Zwierzęta są jak dla mnie ważniejsze. Nie mówię,że nie obchodzą mnie ludzie,ale patrząc na to,co robią ze zwierzakami, to z dnia na dzień tracę w nich wiarę i szacunek do nich. Człowiek to brzmi dumnie
A ja rozumiem takie podejście. Moim zdaniem nie ma tak podłej istoty jak człowiek, bo nikt nie potrafi wykonać tyle zła co on. Zwierze świadomie tego nie potrafi. Na fretkowym forum za dużo widziałam przykładów ludzkiego zła. Poza tym przykład człowieczego zła miałam w domu- fretkę Rózię i mam teraz- kotkę Lunę. Ale nie zmienia to faktu, że potrafię współczuć i pomóc obcej osobie.
Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:34   #2272
deszczowypies
Zakorzenienie

fajne zakupy mam migdał i argan i nie martw się złymi ocenami na KWC, mi naprawdę fajnie służy. o reszcie zdaj relację

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
Pierwsze dwie foty - moje włosy kiedyś. Używałam szampon BD, olej winogronowy, odżywkę Alterra, żel Isana, czasem Joaśka pokrzywa bs i basta.
Następne (jaka siara) zdjęcia przedstawiają już włosy rzadkie (miałam problem z wypadaniem, leciały i leciały... Teraz widzę już poprawę, pomogło żelazo A teraz pomogą już chyba tylko nożyczki.) Nie ścinałam włosów od pory pierwszych dwóch zdjęć, a wyglądają na krótsze...? Jak widać jakiś oklap, wyglądają na tłuste mimo iż fotki są zrobione dopiero po myciu włosów, rzekomym odżywianiu i stylizowaniu. Żelu nałożyłam mniej niż kiedyś, więc wątpię, że to przez nadmierne napakowanie "stylizatorów". Co używam... Hmm, nadal olej winogronowy, dorzuciłam krem Isana kakaowy, BD, AiK, maska Alterra i Bingo z algami. Płukanka octowa (dawałam za dużo octu, ale od 2 tyg już to poprawiłam.) Joaśka len i rumianek, żel Isana, jedwab na końcówki w ramach zabezpieczania. Coś czuję, że stan moich włosów jest przez niedoproteinowanie? Już gdzie indziej też jedna z użytkowniczek napomknęła mi o tym. Zauważyłam też, że włosy jakby nie reagują już na olej winogronowy...
spoko, moje wyglądają podobnie dlatego mój plan na dziś to rypacz i porządne doproteinowanie (polecam odżywkę Artiste różową, można dostać za niecałe 5 zł w Naturze), Tobie też taki proponuję
a swoją drogą to włosy ze sporym potencjałem

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:34   #2273
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne loki, ale końce zdecydowanie są do ścięcia Używasz sporo kosmetyków w wnikającymi olejami - Isana kakaowa, AiK, Bingo shea.
Stary 2013-08-22, 10:38   #2274
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
fajne zakupy mam migdał i argan i nie martw się złymi ocenami na KWC, mi naprawdę fajnie służy. o reszcie zdaj relację

spoko, moje wyglądają podobnie dlatego mój plan na dziś to rypacz i porządne doproteinowanie (polecam odżywkę Artiste różową, można dostać za niecałe 5 zł w Naturze), Tobie też taki proponuję
a swoją drogą to włosy ze sporym potencjałem
zdam oczywiście
Stary 2013-08-22, 10:41   #2275
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Uwielbiam to połączenie!
a ty to zdaje się dzięki mnie

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:44   #2276
201703240903
Konto usunięte

Hej!

Dzisiaj rano dostałam telefon w sprawie pracy. Praca na pół etatu, ale za to przy kosmetykach w nowo otwartym punkcie . 3majcie kciuki o 17 .

Cytat:
Hyhy
Nieprawda, flesz jest różowy

A przed chwilą mówiłaś, że się cieszysz, że obcięłaś

Dziękuję, dziękuję
Ale nie ma moich faaaal

Cieszę się, że ścięłam zniszczone końcówki. Co nie zmienia faktu, że zapuszczam, zapuszczam, zapuszczam

Mirando czemu śmiejesz się z kotka TŻ?
201703240903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:53   #2277
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
a ty to zdaje się dzięki mnie
tak
Cytat:
Napisane przez FeelingLost Pokaż wiadomość

Mirando czemu śmiejesz się z kotka TŻ?
Bo jest taki uroczy, że aż się sam uśmiech ciśnie

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-22, 11:00   #2278
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
a moze powinnas odstawic olej na jakis czas? krem isany tez

generalnie (choc wiadomo sa wyjatki) wlosom oleje sluza w zimie, wtedy nawet codzienne olejowanie moze byc (jak ktos myje codziennie)

w cieple miesiace lepiej sprawdza sie olejowanie 1 raz w tygodniu (a czasem raz na 2 tygodnie)

wlosy masz ladne ale teraz wygladaja jak piorka i wydaje mi sie ze to wynik nadmiernej pielegnacji, w tym za duzo olejow jak ktos zauwazyl

odstaw oleje na 2-3 tygodnie, stosuj czesciej alterre i ginko, AiK co trzecie mycie

i pomysl o zrobieniu glutka z siemienia jako stylizatora - stylizuje, odzywia i nawilza

moglabys wtedy tylko myc, potem odzywka ds i tutaj w zaleznosci co lepiej dziala - albo na wilgotne glutek lniany albo na suche (glutek bedzie jak 2 w 1: odzywka bs i stylizator)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 11:03   #2279
justusia16
Wtajemniczenie

Wink Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Cytat:
Huehuehue.

Miałam nadzieję, że zrobią Ci szał.

Ja tam poczekam aż ciepną we wrześniu -40% na kolorówkę, co podobno mają uczynić. Wtedy pogadamy co z Wibo mi się podoba a co nie.
Ja tez,bo aktualnie w tych cenach nic mnie nie kusi

Cytat:
Napisane przez patu323 Pokaż wiadomość
Dzwonił kurier, będzie za godzinę wreszcie się doczekałam paczki po południu próba bycia ruda

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To po poludniu zdaj relacje lub foto relacje

ver ale dlugie i lsniace
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 11:07   #2280
wee_girl
Przyczajenie

Dzień dobry. Nie chciałam zaśmiecać forum i postanowiłam udać się po poradę do was.
Czytałam już dużo o pielęgnacji włosów, od kilku miesięcy o nie dbam intensywniej. Jutro chcę nałożyć na nie hennę. Stąd moje pytanie, których kosmetyków używać nie powinnam po hennie? Posiadam maski Scandic, maski Receptury Babci Agafi, Kallosy, Odżywkę Mrs Potter's, maski Bingo, apteczną maskę WAX i BIOWAX, Isanę Kakaową, maski oraz odżywki Alterra. Drogie wizażanki, które z nich powinnam odstawić po hennie? Oraz czy mogę dodać łyżkę któregoś z wyżej wymienionych kosmetyków aby włosy po hennie rozczesały się łatwiej?
Będę wdzięczna za odpowiedź, pozdrawiam wszystkich.
wee_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości