|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2252 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne w
Cytat:
Przypomniało mi się, jak to ostatnio wybrałam się z TŻ zwiedzić ruiny starego, znanego zamku. Po prostu przeraziła mnie liczba ludzi z małymi dziećmi- 3,4,5 latkami które nie radziły sobie ze schodami, przepadały co kawałek, a rodzice cisnęli je tylko na te mury, wieże, a tam wrzask, płacz bo ono się boi, kolejne biegnie, włazi na mury, spada ze schodów, ono tam chce a że nie można, to wrzask i ryk. Dzień miał być miły a te rozwrzeszczane dzieci doprowadziły mnie do szału. Rodzice często nie mają za grosz wyobraźni! Jeśli nie mają z kim zostawić tego dziecka, to niech nie pchają się z nim w takie miejsca, gdzie dopiero 7-8 latek sobie poradzi. I żeby były to pojedyncze sytuacje... Ale skąd, przecież tych par z małymi dziećmi było ok. 70% w stosunku do reszty zwiedzających. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam, czy zapuszczać, czy może jednak taka długość jaką mam jest ok, bo krótszych na razie nie chcę po bobie zeszłorocznym. I im więcej myślę tym bardziej nie wiem cyz mi dobrze w dłuższych będzie
![]()
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne w
Cytat:
Starsi ludzie to też osobna historia, niby chcą aby im ustępować, ale ile takich starszych ludzi widziałam pędzących z prędkością torpedy, bo wolne miejsce zobaczyli i jeszcze przepychających się. Albo zmieniających miejsca, gdy się inne zwolni, bo obecne im nie odpowiada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
W pracy ostatnio była u nas kobieta z dwoma synami, na oko 5 i 7 lat, w życiu tak grzecznych dzieci nie widziałam, mam oglądała co na wieszakach, a dzieci:
-Mamo, a mogę zdjęć kurtkę? - możesz, tylko jej nie zapomnij potem zabrać. - to ja zdejmę i posiedzę tu i poczytam, Wchodzi drugie dziecko i ta sama rozmowa. Dzieci grzecznie czytają, matka skończyła oglądać po 2 minutach, chce wychodzić, na to dzieci: - Ale mamo już? A mogę stronę chociaż d końca przeczytać, bo tak mało przeczytałem ![]()
#2256 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja ideologia jest bardzo wybiórcza - dzieci często nie chcą chodzić do szkoły. Skoro taka ich decyzja, to mają nie chodzić? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jesteś za surowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
W ogóle dziś będę teścić, odebrałamw czoraj od halb moje odżywki
![]() do tego w rossmanie kupiłam kokosowy żel pod prysznic isany, szampon pokrzywowy GP i mydełko aalterry konwaliowe, jak ono pachnie! Tylko tego żelu do intymnej Bielendy nie mogę znaleźc, a na dozie nie ma, jakieś inne propozycje poza nim i tym z biedry macie może ![]()
#2258 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42385352]Mam wrażenie, że rodzice często mają swoje dzieci głęboko w d**, nie potrafią sobie z nimi poradzić i je olewają, co mnie zwyczajnie doprowadza do szału. Coraz rzadziej mam okazję spotkać fajne, grzeczne dziecko. Grzeczne to nie znaczy niebiegające, nieśmiejące się, ale takie słuchające rodziców i potrafiące poddać się pewnej dyscyplinie, prośbom bez nadmiernego powtarzania i wrzasku. Przypomniało mi się, jak to ostatnio wybrałam się z TŻ zwiedzić ruiny starego, znanego zamku. Po prostu przeraziła mnie liczba ludzi z małymi dziećmi- 3,4,5 latkami które nie radziły sobie ze schodami, przepadały co kawałek, a rodzice cisnęli je tylko na te mury, wieże, a tam wrzask, płacz bo ono się boi, kolejne biegnie, włazi na mury, spada ze schodów, ono tam chce a że nie można, to wrzask i ryk. Dzień miał być miły a te rozwrzeszczane dzieci doprowadziły mnie do szału. Rodzice często nie mają za grosz wyobraźni! Jeśli nie mają z kim zostawić tego dziecka, to niech nie pchają się z nim w takie miejsca, gdzie dopiero 7-8 latek sobie poradzi. I żeby były to pojedyncze sytuacje... Ale skąd, przecież tych par z małymi dziećmi było ok. 70% w stosunku do reszty zwiedzających.[/QUOTE] Otóż to. TŻ ostatnio był w górach w pracy. A tam na trudnych szlakach pełno dzieci, w nieodpowiednich butach. Cytat:
Mnie tacy starsi ludzie bawią. Biegnie babcia o kulach do miejsca. Co do zmieniania miejsc ja też czasem zmieniam. Nie lubię jeździć tyłem więc jak się zwolni miejsce że moge usiąść przodem to sie przesiadam. Ale często jak już siadam to w takich miejscach że starsi nie usiądą. Nie wiem czy wiesz jak jest w pesach w warszawie. Na końcu sa takie jakby miejsca gdzie by sie jeszcze jeden fotel zmieścił. Ale jest tam poręcz taka. Zazwyczaj mnie tam można znaleźć jak wracam ze szkoły ![]() Cytat:
![]() Chyba nie moge jeść jogurtów. Tak jak mleka ![]()
![]() |
#2259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2260 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrzebne ingerencje - szczepionki na tak, operacje na nie? Coś dziurawa ta Twoja ideologia. Cytat:
Cytat:
Podsumowując, Wegolka żyj sobie jak chcesz, masz do tego prawo. Masz jakieś tam swoje zasady według, których żyjesz, każdy takie ma. Ale przestań z rozdmuchiwaniem tej swojej ideologii, która ma więcej dziur niż treści. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do drugiej części - to ja miejsca też zmieniam, też wolę siedzieć do przodu, nie lubię siedzieć np na łączeniu dwóch części autobusu itd ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na włosach olej lniany i kakaowa Isana. Czuję się okropnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
ma może któraś na nie ochotę, zużycie widać mniej więcej chyba
![]() używalam ich wysypując na spodek, więc ani paluchy, ani pędzle w nich nie lądowały ![]() Próbki AM ![]()
#2263 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Alverdziaki kupowałaś? co wybrałaś? ![]()
![]() |
#2264 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakie długie i śliczne ![]() Cytat:
![]() Przebrnęłam przez spam ![]()
![]() |
#2265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmyłam maskę, wyrypałam, wypierdziałam z opakowania resztki Fruity Passion. Obym była ładna dzisiaj. ![]()
![]() |
#2266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...del-argan.html http://www.dm.de/de_homepage/alverde...e-avocado.html ![]()
![]() |
#2267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Raczkowanie
|
Znowu sie nie umiem wbić w wątek, więc powiem, że mam dziś dzień ładowania baterii i bez kija możecie nie podchodzić
![]() A co do dzieci to przypomniała mi sie sytuacja sprzed mniej wiecej tygodnia. Pojechałyśmy z przyjaciółką do pobliskiej wsi/ miasteczka, jak zwał tak zwał, na wycieczkę rowerową. Zmęczone po jeździe wstąpiłyśmy do sklepu, co by kupić sobie lody. Kupiłyśmy wyszłyśmy, odpinamy rowery, a tu koło nas przechodzi grupka 11 letnich (jeden z nich jest bratem kolegi mojej przyjaciółki ( ![]() ![]() No błagam, dziecko 11 lat i takie teksty? Już mu miałam coś odpowiedzieć, ale uznałam, że z głupszym to nie ma dyskusji.
#2270 |
Zadomowienie
|
Pierwsze dwie foty - moje włosy kiedyś. Używałam szampon BD, olej winogronowy, odżywkę Alterra, żel Isana, czasem Joaśka pokrzywa bs i basta.
Następne (jaka siara) zdjęcia przedstawiają już włosy rzadkie (miałam problem z wypadaniem, leciały i leciały... Teraz widzę już poprawę, pomogło żelazo ![]() ![]() Edytowane przez Nieszka__ Czas edycji: 2013-08-22 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a swoją drogą to włosy ze sporym potencjałem ![]()
![]() |
#2273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2275 |
Wtajemniczenie
|
#2276 | |
Konto usunięte
|
Hej!
![]() Dzisiaj rano dostałam telefon w sprawie pracy. Praca na pół etatu, ale za to przy kosmetykach w nowo otwartym punkcie ![]() ![]() Cytat:
Cieszę się, że ścięłam zniszczone końcówki. Co nie zmienia faktu, że zapuszczam, zapuszczam, zapuszczam ![]() Mirando czemu śmiejesz się z kotka TŻ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
tak
![]() Bo jest taki uroczy, że aż się sam uśmiech ciśnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie (choc wiadomo sa wyjatki) wlosom oleje sluza w zimie, wtedy nawet codzienne olejowanie moze byc (jak ktos myje codziennie) w cieple miesiace lepiej sprawdza sie olejowanie 1 raz w tygodniu (a czasem raz na 2 tygodnie) wlosy masz ladne ale teraz wygladaja jak piorka i wydaje mi sie ze to wynik nadmiernej pielegnacji, w tym za duzo olejow jak ktos zauwazyl odstaw oleje na 2-3 tygodnie, stosuj czesciej alterre i ginko, AiK co trzecie mycie i pomysl o zrobieniu glutka z siemienia jako stylizatora - stylizuje, odzywia i nawilza moglabys wtedy tylko myc, potem odzywka ds i tutaj w zaleznosci co lepiej dziala - albo na wilgotne glutek lniany albo na suche (glutek bedzie jak 2 w 1: odzywka bs i stylizator)
![]() |
#2279 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ver ale dlugie i lsniace ![]()
![]() |
#2280 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry.
![]() Czytałam już dużo o pielęgnacji włosów, od kilku miesięcy o nie dbam intensywniej. Jutro chcę nałożyć na nie hennę. Stąd moje pytanie, których kosmetyków używać nie powinnam po hennie? Posiadam maski Scandic, maski Receptury Babci Agafi, Kallosy, Odżywkę Mrs Potter's, maski Bingo, apteczną maskę WAX i BIOWAX, Isanę Kakaową, maski oraz odżywki Alterra. Drogie wizażanki, które z nich powinnam odstawić po hennie? Oraz czy mogę dodać łyżkę któregoś z wyżej wymienionych kosmetyków aby włosy po hennie rozczesały się łatwiej? Będę wdzięczna za odpowiedź, pozdrawiam wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.