Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-26, 09:06   #2341
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

\
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Meneq, super! A co do Roomby, to już od dawna planuję sobie ją kupić, tylko zawsze kasy brak, może jakoś niedługo się szarpnę... Fajna sprawa.
a co to odkurzacz jakiś? kojarzy mi sie cos z Perf Pani domu;>

my wczoraj w koncu kupilismy chodnik na przedpokój (7 metrów) i do łazienki ach ;]

ale nie chce juz nic takiego ttutaj kupować, ja juz mam wizję kupowania rzeczy do naszego przyszlego domku, wczoraj bylismy w komfrocie i na pewno bedziemy miec w sypialni taka zarabistą grubą wykladzine aaaaach

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 09:08   #2342
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Kija, trzymam za was kciuki, niech malej przejdzie to poskudztwo

Fewciu, buziacz ki dla was za pol roczku
Jak nocki po zdjeciu szelek??? Lepiej?

Pstryn, ale to i tak niezle, moj wstal o 4.55 a usypialam na drzemke o 7.45, po czym wstal po 40min niezywa jestem

Deli, przytulam
I buziak dla Amelci

Musze Mlodego pochwalic, od 19 do prawie 1 w nocy spal w swoim lozeczku potem nie chcialo mi sie go juz karmic w fotelu i zatargalam do nas do lozka. Ciekawe, czy by dalej w lozeczku spal?
Oczywiscie z malzem sie poklocilam o tej 1, bo mial mi malego przyniesc a co? Nic kompletnie nie kumal, nic! Targam szarpie krzycze a ten nic. Zasadzilam kopa w d.upe i sama se mloego przynioslam taka juz zla bylam. A ten sie po godzinie budzi i pado, ooooo....dzien dobry Pietraszenko.....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za samodzielne spanie w łóżeczku
mam nadzieję, że go zabolało
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

o losie, o 7 to marzenie
jak maz mial urlop to tak wstawalismy, czasem nawet pozniej ale odkad wrocil do pracy (pobudka 4.30) to mlody od tego momentu bardziej czujniej spi :/
a za tydz ja do pracy to dopiero sie bedzie dzialo
a Ty o której do pracy wstajesz?
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nadrabialam etapami, ale juz jestem z Wami.
Czesc!
Nie wiem od czego zaczac...
To po kolei: wczoraj mama wyjechala - uff! Tz przez 2tyg jest na izbie przyjec - on odpocznie, zero dyzurow przez ten czas, normowany czas pracy, jednoczesnie bedziemy miec wiecej czasu dla siebie. Od soboty leje, przez weekend byla czika, ale dzis w koncu odpuscila - o normalnej porze na spacer mozna wyjsc, pierwszy raz od 2,5 miesiaca mozna zyc bez klimatyzacji i od razu Yae grzeczniejsza. Raczkuje na calego idzieki temu jestem w stanie zrobic wszystko w domu, bo Yae przychodzi do mnie sama i bawi sie obok; mieszkanie mniej wiecej przystosowalam do jej potrzeb. Problem sprzatania rozwiazala tesciowa: podarowala mi odkurzacz-robot, ktory sam czysci mieszkanie - my idziemy na spacer, a Roomba sprzata; nawet nie sadzilam, ze kiedys z odkurzacza cieszyc sie bede. Na koniec nie chronilogicznie, ale o 6 rano zjawil sie aniol w naszej sypialni - t. wziela Yae a ja pospalam do 9 (w koszuli nocnej przypominala mi Bachlede-Curus z Pana Tadeusza).
Jesli komus streszczenie potrzebne, to: odzylam!!!

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

Sprobował i zasmakował w nowe to troszke mu sie odwidziało, ale wroci na łono cycka, na pewno

przecież cycek najlepszy
Cytat:
gdybym taki miała to zostałby obdarzony wieeelką miłością

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A Twoj Kuba kiepsko je...?

Ehh czyli mowisz, ze to przejsciowe?
póki co próbujemy ale z marnym skutkiem...
na pewno przejściowe to TAKI ETAP
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 09:16   #2343
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
gdybym taki miała to zostałby obdarzony wieeelką miłością
Ahahaha

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Meneq, super! A co do Roomby, to już od dawna planuję sobie ją kupić, tylko zawsze kasy brak, może jakoś niedługo się szarpnę... Fajna sprawa.
Jest super, tylko droga. Ale ostatnio widzialam, ze wiele firm juz takie produkuje, to moze i cena w dol poszybuje.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
\

a co to odkurzacz jakiś? kojarzy mi sie cos z Perf Pani domu;>

my wczoraj w koncu kupilismy chodnik na przedpokój (7 metrów) i do łazienki ach ;]

ale nie chce juz nic takiego ttutaj kupować, ja juz mam wizję kupowania rzeczy do naszego przyszlego domku, wczoraj bylismy w komfrocie i na pewno bedziemy miec w sypialni taka zarabistą grubą wykladzine aaaaach
Tak, odkurzacz.
http://m.youtube.com/watch?v=CLIPLiQ...%3DCLIPLiQDIk0
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 09:21   #2344
ILLUSION
Wtajemniczenie

Kija - jeju, biedna Anulka, mam nadzieję że szybko jej przejdzie. A smarujesz jakimś fenistilem czy czymś żeby nie swędziało tak?

Cytat:
Napisane przez ewelinkka20 Pokaż wiadomość
Tez tak mi sie wydaje a moze mogly byscie mi polecic cos bezglutonowego na poczatek jaka kaszke?Dopiero rozszerzam malej diete i jestem kompletnie zielona.
Ale dzis np nie jadla sinlacu i ulewala mozliwe,ze przez to ze wczoraj jadla cos sobie podraznila?
Też obstawiam sinlac...
Spróbowałabym na Twoim miescu kaszkę bezmleczną holle jaglaną robioną na bebilonie pepti zamiast tego słodkiego ulepka.
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ooo spróbuje z makaronem, ale ona sobie poradzi z jedzeniem go? Nie udlawi się?
Iguś się nie dławił. Ugotowałam raczej na miękko niż aldente ssał sobie tą rurkę i kawałeczki połykał ładnie.
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
no i dlatego też nie poszliśmy na poprawiny, ale w sumie nie żałuję, bo padnięta byłam po tym weselu; i tak mi dziwnie było wrócić w nocy do domu i tam puste łóżeczko (mały spał jednak u teściowej)
Chcę zdjęcie z wesela
Nie marudź, masz chociaż chałupę wysprzątaną
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Znowu co ja z moją córką przeżyłam to szok Rozpłakała się przez sen, musiałam ją obudzić, a ona jeszcze bardziej, tak bardzo krzyczała jak za czasów noworodka przy kolce, nogi przy tym tak kopały mocno. Daliśmy jej ibum, nosiliśmy na zmianę z tż , dopiero po jakimś czasie się trochę uspokiła, daliśmy ciepłe mleczko i śpi mój krokodylek kochany

I teraz pytanie:
-banan, gluten, kasza gryczana czy etap,skok, zęby ???
Lenova jak nocka?
Cytat:
A moja dziś zaliczyła pobudkę z płaczem - pędzę do sypialni a tam widzę dziecko w pozycji na czworakach, buja się "przód-tył" , z oczkami kompletnie zamkniętymi (!) płacze żałosnym głosikiem i łzy się leją jak grochy.

Biedna.
W ogóle teraz jeśli się budzi to natychmiast półsiada ( w sensie podpiera się na jednym łokciu bo moja nie siedzi) albo jeśli jest na brzuszku to próbuje na czworaka stanąć (wychodzi jak się zaprze stopami, inaczej jeszcze jej nogi odjeżdżają), działa trochę jak automat.
I też mamy problemy ze spaniem, bardzo częste pobudki i płaczki.

Ja myślę Lenova, że może są przeładowane wrażeniami, doszły nowe umiejętności?
No albo te zęby, ale na nie to wszystko zwalić można..
Debrah, Igi też tak robi tzn. jakiś czas temu właśnie z zamkniętymi jeszcze oczkami stawał na czworaka albo siadał a teraz jeszcze śpiący chwyta się szczebelków i wstaje!
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
My już nie śpimy.
poradźcie zuzia po kąpieli wczoraj miała całą gałkę oczną czerwono ,nie wiem czy przed kąpielą już to miała czy nie. Bo wróciła z mężem ze spaceru i mówił ze mu ryczala z 10 minut więc nie zwróciłam uwagi na oczka.
I jak oczko? Ale widać że jej t przeszkadza? Trze to oczko?
Ja bym poszła do lekarza pokazać...może jakiś paproch się dostał na spacerze?
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Illusion Igi to jest taki super gość!

Cytat:
Chciałam jeszcze tylko nieśmiało powiedzieć że wczoraj skończyłyśmy pół roczku...
dla Blaneczki
Zdjęcie półroczniaka poproszę
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a czemu nie chce kościelnego? Dobrze, że mu tą grochówkę do pracy zrobiłaś, będzie przynajmniej za karę pierdział

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
I z rana moj maly lobuz
Cudny Widzę że włoski mu pojaśniały jak Igiemu

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Nawijko dzwoniłaś?
Stary 2013-08-26, 09:30   #2345
Ewik86
Zakorzenienie

Debrah przeczytałam Twoje dwie ostatnie notki i znowu się wzruszyłam. Tak pięknie piszesz... I tyle wspomnień wróciło

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 09:31   #2346
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
A moja dziś zaliczyła pobudkę z płaczem - pędzę do sypialni a tam widzę dziecko w pozycji na czworakach, buja się "przód-tył" , z oczkami kompletnie zamkniętymi (!) płacze żałosnym głosikiem i łzy się leją jak grochy.

Biedna.
W ogóle teraz jeśli się budzi to natychmiast półsiada ( w sensie podpiera się na jednym łokciu bo moja nie siedzi) albo jeśli jest na brzuszku to próbuje na czworaka stanąć (wychodzi jak się zaprze stopami, inaczej jeszcze jej nogi odjeżdżają), działa trochę jak automat.

I też mamy problemy ze spaniem, bardzo częste pobudki i płaczki.

Ja myślę Lenova, że może są przeładowane wrażeniami, doszły nowe umiejętności?
No albo te zęby, ale na nie to wszystko zwalić można..
MOja robi identycznie, jak sie budzi od razu sie rekreca na brzuch i zaczyna raczkowac, czesto z zamknietymi oczkami jeszcze ...

Cytat:
Japonski Starbucks lubie, duzo jest napojow sezonowych, dobre ciasta i kanapki. Jesli mam wybor, to oczywiscie wola jakas przytulna knajpke, ale... u mnie na wsi takich luksusow niet. Zeby nie bylo, miasto ok. 350tys. ;-)
Slyszalam o Bubbleology, ale jeszcze nie widzialam nigdzie.
Z zelazkiem sie nie oszukuj.
Jak ciasto? Nadrabiam, pewnie gdzies dalej napiszesz...
Kochana malutka ta Twoja "wioska" co do ciasta wyszlo super, dobrze, ze tesciowie przyszli do malej, bo pomogli zjesc. duza blache zrobilam, gdyby nie oni to ja bym musiala je oszatkowac

z tego przepisu robilam http://magda-kucharzy.blogspot. com/2013/05/kruche-ciasto-z-owocami-i-beza.html

Cytat:
Chciałam jeszcze tylko nieśmiało powiedzieć że wczoraj skończyłyśmy pół roczku...

Cały dzień byliśmy cała rodzina na dworze Było cudownie!

Buziaczki polroczkowe dla Blaneczki ..

Cytat:
charlizz, o 6 rano to ja modego juz uspypialam na pierwsza dżemke
O w morde Pstryniu .. ja myslalam, ze pobodka mojej o 5,40 to hardcore ... normlanie szacun, bo o 6 moja po mnie lazila i szarpala za fraki, a ja ledwo oko moglam otworzyc ...

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Pstryniu, bywało gorzej ale i tka mi źle.

Dziewczyny wracające do pracy, przesyłam Wam pozytywne fluidy i mam nadzieje ze dalej bedziecie mialy choć troszke czasu na napisanie na wątku !!

Wiecie co, mam dla Amelki kombinezon bardzo fajny, akurat bedzie na nią dobry na zime

i mam pytanie, mam mase krówkową i serek mascarpone;p rzućcie jakims fajnym przepisosem. Musze coś zrobić bo tztowi zachcicło sie słodkiego i co zrobił otworzył mase krówkową, zjadł dwie łyzeczki poczym go zmuliło to tera musze cos upichcic i zaprosic t. na kawe i cicacho
Deli gdzie sie podziala ta laska co mowila, ze nie umie gotowac, bo dyktatorka jej do kuchni nie wpuszcza ... Wychodzi z Ciebie prawdziwa kuchara zupka, deser, nie pogadasz

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
U nas pobudka 7.20 Tzn ja, bo mala to miala pierwsza przed 5, ale to TZ nakarmil

Deli mozesz zrobic cos w stylu banoffie, ja robilam w szerokich szklankach: na dole ciasteczka pokruszone, pokrojone banany, wyzej masa( mozesz zrobic mascarpone z bita smietana), na to ten kajmak i tak z 2 warstwy. Okropnie slodkie ale i pyszne
kurde a ja od dzis planuje diete i zdrowe zywienie, a Ty tu o takich pysznosciach piszesz ... kazdy ze skladnikow tego cudenka uwielbiam, wiec razem musza smakowac nieziemsko

Cytat:
Nadrabialam etapami, ale juz jestem z Wami.
Czesc!
Nie wiem od czego zaczac...
To po kolei: wczoraj mama wyjechala - uff! Tz przez 2tyg jest na izbie przyjec - on odpocznie, zero dyzurow przez ten czas, normowany czas pracy, jednoczesnie bedziemy miec wiecej czasu dla siebie. Od soboty leje, przez weekend byla czika, ale dzis w koncu odpuscila - o normalnej porze na spacer mozna wyjsc, pierwszy raz od 2,5 miesiaca mozna zyc bez klimatyzacji i od razu Yae grzeczniejsza. Raczkuje na calego idzieki temu jestem w stanie zrobic wszystko w domu, bo Yae przychodzi do mnie sama i bawi sie obok; mieszkanie mniej wiecej przystosowalam do jej potrzeb. Problem sprzatania rozwiazala tesciowa: podarowala mi odkurzacz-robot, ktory sam czysci mieszkanie - my idziemy na spacer, a Roomba sprzata; nawet nie sadzilam, ze kiedys z odkurzacza cieszyc sie bede. Na koniec nie chronilogicznie, ale o 6 rano zjawil sie aniol w naszej sypialni - t. wziela Yae a ja pospalam do 9 (w koszuli nocnej przypominala mi Bachlede-Curus z Pana Tadeusza).
KOchana super masz tesciowa .. Powiedz czy roomba by sie sprawdzila przy psie w domu czy jednak jest za mala .. nie wiem dlaczego mam wrazenie ze taki maluch nie podola z czyszczeniem mieszkania u mnie jak jest siersc ... fajnie, ze czika odpuscila ... u nas juz odchodzi w zapomnienie .. noce i ranki sa juz tak zimne, ze az o niej pomyslalam ostatnio jak zobaczylam rano 9 st co masz na podlodze w domu panele ??

Lady, ale Pietraszko jest slodziak, taki maly łobuziak, nie wiem dlaczego mi sie tak kojarzy. Moze dlatego, ze własnie takie anioleczki z wygladu lubia rozrabiac na maxa

U mnie dzisiaj 1 z gorszych nocy, jestem u rodzicow od 3 dni i spimy sobie z mala razem na materacu ... dzis w nocy budzila sie praktycznie za kazdym razem jak probowalam jej wyjac cycka, albo co jakis czas nagle zaczynala krzyczec albo plakac ... poprostu tragedia ... jestem polamana cala, bo musialam lezec na boku z cyckiem w jej paszczy, jedyne co moglam zrobic to zmieniac strone na ktorej leze ... kurde dawno nie bylo takiej nocy. traktowala cyca jak smoczek dzisiaj normalnie

kurna niech te zeby juz wyjda w koncu ...

Laski dajecie rade z maluchami wychodzic na spacery w wozku, bo z moja jest ciezko, chwile posiedzi porozglada sie, a potem zaczyna sie wyginanie, przekrecanie na brzuch i wstawianie. przypiecie pasami = mega histeria ...
Stary 2013-08-26, 09:31   #2347
eff8
Zakorzenienie

Czesc Wam
w weekend brak czasu u mnie na komputer wiec teraz powoli nadrabiam

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42421726]
mają, obie
ale starszej muszę nizoralem zrobić porządek
[/QUOTE]

to mnie pocieszylas bo moja cora tez wlasnie ma ;/ ale to chyba nie do konca jest normalne? mowisz ze nizoralem myjesz glowke i to pomaga??
ale znika na jakis czas i pozniej znow sie pojawia? bo chcialabym sie tego calkiem pozbyc...

[QUOTE=nancykenator;424218 94
aha my zmieniamy pieluszkę co ok 2-3 h , w nocy wcale ewentualnie raz [/QUOTE]

ja tez wlasnie tak zmieniam jak Ty

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Nagrałam też dziś jak Pietrek profesjonalnie wstaje przy kanapie, ale nie pokaże Wam go bo Pan Mąż bez spodni występuje
wiesz co najpierw robisz ochote na zdjecie a pozniej nie wstawiasz

Cytat:
Koochane jestescie
Szpital od poniedzialku.
Od srody nas nie chcieli, bo pewnie 3 doby chca nas przetrzymac, a w sobote wypisow nie ma :/
to kciuki za pobyt

Cytat:
I mamy newsa: Yae zaczela raczkowac!
brawa

Cytat:
sto latek dla Mkołajka eff
dziekujemy

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej laski
Eff- i dla Mikołaja
dziekujemy

Cytat:

Ale mnie TZ zaskoczyl z ranca
Poszedl niby po chleb.
Cos go dlugo nie bylo, ale jakos nie widzialam w tym niczego dziwnego.
Wraca i wali w drzwi. Myslalam, ze ma rece pelne siat z zakupami.
A nie mogl sam sobie otworzyc, bo w jednej trzymal tort ze swieczkami zapalonymi, a w drugiej bukiet kwiatow
brawa dla Tz no i Najlepszego

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Przyłączam się!
dziekujemy

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
dla
Mikolajka

Laurko dla Was rowniez

My tez mamy na najwyzszym ale moja czasamu tylko w
Dzien spi
dziekujemy

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 09:37   #2348
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
MOja robi identycznie, jak sie budzi od razu sie rekreca na brzuch i zaczyna raczkowac, czesto z zamknietymi oczkami jeszcze ...

Kochana malutka ta Twoja "wioska" co do ciasta wyszlo super, dobrze, ze tesciowie przyszli do malej, bo pomogli zjesc. duza blache zrobilam, gdyby nie oni to ja bym musiala je oszatkowac

z tego przepisu robilam http://magda-kucharzy.blogspot. com/2013/05/kruche-ciasto-z-owocami-i-beza.html

Buziaczki polroczkowe dla Blaneczki ..

O w morde Pstryniu .. ja myslalam, ze pobodka mojej o 5,40 to hardcore ... normlanie szacun, bo o 6 moja po mnie lazila i szarpala za fraki, a ja ledwo oko moglam otworzyc ...

Deli gdzie sie podziala ta laska co mowila, ze nie umie gotowac, bo dyktatorka jej do kuchni nie wpuszcza ... Wychodzi z Ciebie prawdziwa kuchara zupka, deser, nie pogadasz

kurde a ja od dzis planuje diete i zdrowe zywienie, a Ty tu o takich pysznosciach piszesz ... kazdy ze skladnikow tego cudenka uwielbiam, wiec razem musza smakowac nieziemsko

KOchana super masz tesciowa .. Powiedz czy roomba by sie sprawdzila przy psie w domu czy jednak jest za mala .. nie wiem dlaczego mam wrazenie ze taki maluch nie podola z czyszczeniem mieszkania u mnie jak jest siersc ... fajnie, ze czika odpuscila ... u nas juz odchodzi w zapomnienie .. noce i ranki sa juz tak zimne, ze az o niej pomyslalam ostatnio jak zobaczylam rano 9 st co masz na podlodze w domu panele ??

Lady, ale Pietraszko jest slodziak, taki maly łobuziak, nie wiem dlaczego mi sie tak kojarzy. Moze dlatego, ze własnie takie anioleczki z wygladu lubia rozrabiac na maxa

U mnie dzisiaj 1 z gorszych nocy, jestem u rodzicow od 3 dni i spimy sobie z mala razem na materacu ... dzis w nocy budzila sie praktycznie za kazdym razem jak probowalam jej wyjac cycka, albo co jakis czas nagle zaczynala krzyczec albo plakac ... poprostu tragedia ... jestem polamana cala, bo musialam lezec na boku z cyckiem w jej paszczy, jedyne co moglam zrobic to zmieniac strone na ktorej leze ... kurde dawno nie bylo takiej nocy. traktowala cyca jak smoczek dzisiaj normalnie

kurna niech te zeby juz wyjda w koncu ...

Laski dajecie rade z maluchami wychodzic na spacery w wozku, bo z moja jest ciezko, chwile posiedzi porozglada sie, a potem zaczyna sie wyginanie, przekrecanie na brzuch i wstawianie. przypiecie pasami = mega histeria ...
Czika jeszcze wroci, ale jest jeden dzien wytchnienia.
Powinna dac rade, jak sie zapelni pojemnik, to zatrzymuje sie i trzeba oczyscic.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 09:41   #2349
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Napiszę tylko, że mamy drugiego zęba - dolna jedynka!
brawa

u nas nadal zebow brak

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Wasze dzieci też biorą do buźki jakieś przedmioty mając przy tym wolne rączki? (to wygląda jakby pies niósł kość w pysku ).

Oskar czasem się bawi czymś tam,bierze np grzechotke do buźki i rękoma dalej przebiera w zabawkach śmiesznie to wygląda
hehe moj tak nie robi - moze jeszcze nie wpadl na taki pomysl

Cytat:
o kurcze moze zadzwon do lekarza i sie zapytaj, co robic?

zdrowka dla chorowitek twoich

nawiko, jak ze szpitalem? sa miejsca? jedziecie?

a wlasnie - wszystkiego najlepszego dla Fewciowego "malenstwa"
I Bartłomieja iffonki!
Sto lat szkrabki!
ja rowniez najlepszego zycze

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 09:43   #2350
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
póki co próbujemy ale z marnym skutkiem...
na pewno przejściowe to TAKI ETAP
A jestes pewna, ze zeby nie ida?

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Nawijko dzwoniłaś?

Na jednym z oddzialow nie ma miejsca, lekarka bedzie sprawdzac na innym, za godzine mam dzwonic.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 09:49   #2351
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

Na jednym z oddzialow nie ma miejsca, lekarka bedzie sprawdzac na innym, za godzine mam dzwonic.
o matko, i znowu ta nasza kochana służba zdrowia, jak nie kolejki to brak miejsc

Dominika

Alicja
Stary 2013-08-26, 10:16   #2352
Delicjanka
Zakorzenienie

kurna, gdzies mi zjadlo cytaty!! a nadrobila wrrr jeszcze k. musze nadrobic.

chyba dzis zrobie sobie dzien piżamy i nie składania łóżka ........

Aska, ach no widzisz, tak to jest jak sie ma troche 'swojego miejsca' moge sobie na spokojnie działac i mi nikt nie wtraca sie..

czuje się, jakbym miala kaca, bez kitu, glowa boli i suszy. A przeciez nic nie pilam, zero alko.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-08-26, 10:28   #2353
ania13.03
Zadomowienie

Nie mam sily cytowac, na nic nie mam sily szczerze mowiac. W moja G. jakis diabelek wstapil, nie moge sobie z nia poradzic. Dzisiaj o 7 rano urzadzila mi histerie bo chciala jesc lody zamiast sniadania Masakra jakas, jak sie rozwrzeszczy to nie jestem w stanie jej uspokoic. I to nic, ze nigdy jej nie ustepuje, nic nie pomaga!!!

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 10:28   #2354
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Niesamowite moja córka już z pół godziny bawi sie sama w lozeczku i nawet nie kończy! Więc miałam czas poczytać
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Wybacz kochana, wiem, ze to nie Ty tylko tel. ale oplulam monitor jak to przeczytalam Kocham autokorekt

Kija przylaczam sie do buziakow dla Twoich skarbow

Szaja powodzenia jutro

Tez musze jutro sprobowac z makaronem

Sylwus trzymaj sie slonce
Hahaha niecierpie autokorekta :P mialo byc buziaczki. Teraz mam inny tel. Bez qwerty tzn jest na ekranie a nie osobno wysuwana i szału dostaje :P

Cytat:
Hej Kochane!

Szaja udanego powrotu do pracy

Sylwia dla mnie jesteś mistrz! Do pary z Charliz!

A właśnie,Charliz będziesz w środę?

Nawijko trzymamy kciuki za szpital,Odezwij się do nas jak będziesz mogła

Neti czekamy na więcej zdjęć

Mika na Twoja relacje również.

Debrah ja kąpię codziennie,główkę myje codziennie.

Bokeh jak aparat?

Kija mnóstwo Zdrówka dla Ani! Niech Jej szybko przejdzie!

Illusion Igi to jest taki super gość!

Cała jak noc?

no aparat.... Nienaprawiony

Cytat:

Cały dzień byliśmy cała rodzina na dworze Było cudownie!

buziaki za pół roczku!!

Cytat:
charlizz, o 6 rano to ja modego juz uspypialam na pierwsza dżemke
O panie....

u nas pobudka przed 7 a w nocy jedna pobudka, ciekawe co ma na to wpływ minął etap czy zmiana mleka....

Lecę do sklepu zrobię sobie pancakes

Stary 2013-08-26, 10:31   #2355
s i l v e r
Zakorzenienie

Właśnie skończyłam ćwiczyć Po zobaczeniu brzucha blogerki postanowiłam ćwiczyć ale tak na serio a nie raz w tygodniu
Chcę płaski brzuch i wcięcie w taliiiiiiii

Dziecko uspane. Zupa szpinakowa się robi
Dziś mnie nie będzie z Wami. Tż ma wolne.Za godzinkę przyjeżdżają moi rodzice na kawe. Dawno ich nie widziałam bo na wczasach byli.
Moja mama jutro idzie do szpitala

Potem, popołudniu jedziemy na urodziny do chrześniaka męża.

Może trochę uda mi się teraz nadrobić ale nie obiecuję
Nie piszcie dziś dużo
Stary 2013-08-26, 10:32   #2356
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Nie mam sily cytowac, na nic nie mam sily szczerze mowiac. W moja G. jakis diabelek wstapil, nie moge sobie z nia poradzic. Dzisiaj o 7 rano urzadzila mi histerie bo chciala jesc lody zamiast sniadania Masakra jakas, jak sie rozwrzeszczy to nie jestem w stanie jej uspokoic. I to nic, ze nigdy jej nie ustepuje, nic nie pomaga!!!

Problem mam - nie wiem co dać rodzicom w ramach podziękowania. Macie jakieś pomysły? Co Wy dawaliście?

Dominika

Alicja
Stary 2013-08-26, 10:33   #2357
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Właśnie skończyłam ćwiczyć Po zobaczeniu brzucha blogerki postanowiłam ćwiczyć ale tak na serio a nie raz w tygodniu
Chcę wcięcie w taliiiiiiii

Dziś mnie nie będzie z Wami. Tż ma wolne.Za godzinkę przyjeżdżają moi rodzice na kawe. Dawno ich nie widziałam bo na wczasach byli.

Nie piszcie dziś dużo
ja tez se obieuje cwiczyc w domu ale wiem zeeeeeeeee nie zmotywuje mnie to. Dlatego, zeby nie oszukiwać samej siebie, postanowiłam ze od października, kiedy zaczne studia to po zajęciach bede chodzić na basen lub bede biegała. Tesciowa bedzie wtedy z Amelka wiec godzinka w tą czy tamtą nie zrobi różnicy

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-08-26, 10:34   #2358
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Zdjęcia mojej półrocznej gwiazdki w Klubie

Bokeh piękna noc za Wami! Oby już tak zostało

Illusion nasze noce troszkę lepsze. Jedna-dwie pobudki i śpi do 6-7. Więc nawet bardzo dobrze. W ciągu dnia jest też taka rozkoszna, uśmiechnięta, bawi się, próbuje pełzać w tył, ale słabo jej wychodzi
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 10:34   #2359
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Chcę płaski brzuch i wcięcie w taliiiiiiii

Nie piszcie dziś dużo
A co się dzieje? Nie martw się - będziemy trzymac kciuki, a wiesz, że one mają moc

Dominika

Alicja
Stary 2013-08-26, 10:35   #2360
mala_19kw
Zakorzenienie

U nas pobudka o 7. Mój syn wsadził mi palec do nosa i pazurem rozciął mi chrząstke od rana tamowałam krew bo cisnęło jak ze śwyni
Także dzionek zaczęliśmy pięknie

Teraz dopiero wstał i włazi mi na głowę... Aaak nie widzę
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 10:36   #2361
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

a Ty o której do pracy wstajesz?

:
a to zalezy na ktora mam
zazwyczaj mialam na 8.00 to tak 6.30/6.45

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

kochana twoja chociaz hwile posiedzi a u nas dooopa :/
spacery czesto ale na raczkach, innej opcji nie ma
wozek generalnie narazie poszedl w odstawke

Cytat:

super tesciowa
a ta roomba swietna ale cena powalajaca

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

BTW kupiłam mu też cukinie. CO mu mogę do nich dołożyć?
heh, ja nigdy nie zastanawaim sie co moge dodac tylko dodaje to co mam pod reka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 10:47   #2362
sarah67
Zadomowienie

meneg
za raczkowanie

hje

za zebola

fewcia
Za pol roczku

Iffonka
dla Bartusia
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 10:52   #2363
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
:
o, a co sie stalo? pislaas? bi nie pamietam....
zdrowka dla mamy

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Problem mam - nie wiem co dać rodzicom w ramach podziękowania. Macie jakieś pomysły? Co Wy dawaliście?
kwiaty i takie stojunce cuś z grawerem
-----
mlody spi to lece mu obiadek zrobic
ponoc niedaleko nas ma powstac farma indycza. bedzie komu podkradac indyki dla malego

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 10:52   #2364
sarah67
Zadomowienie

lady

A lira rozklada sie na plasko? Bo w opisach na necie jeeni napisali ze tak drudzy ze na polezaco
Na necie lira za 478 no ale jak kupisz na miejscu to odrazu serwis jakby cos

kija
Oby Anulce szybko przeszlo

szaja
Jak w pracy?

Ponawiam pytanie jaka paste kupujecie dla maluszkow do zabkow??
Stary 2013-08-26, 10:53   #2365
s i l v e r
Zakorzenienie

Black witaj spowrotem

Szaja za powrót do pracy

nawijko za badania. I oby pobyt w szpitalu szybko minął jesteśmy z Wami

Cytat:
Silver, z marchewki, pietruszki, indyka, ziemniaka, pora, dyni i oliwy. Taka podstawa, bo Kuba jeszcze nie zna wielu skladnikow
A to takiej jeszcze nie robiłam.
Dziś zrobiłam dla nas szpinakową i Darii też tylko bez przypraw.

Cytat:
Dziewczyny, które chciały link do starego bloga: wyślę wam to lepiej mailem, bo będzie się wygodniej czytało ciągiem tekst niż notki od końca. Dajcie maile.
Ja poproszę wysłałam Ci maila na PW

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Napiszę tylko, że mamy drugiego zęba - dolna jedynka!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

A tu moje dzieci
Cudne te Twoje dzieci
A Ciebie tu nie poznałam. Zaje.biaszczo Ci w tym kolorku

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
A między mną i mężem wisielcza atmosfera Ja nie potrafię z nim rozmawiać, on wszystko odbiera jako atak na swoją osobę. Martwię się w ogóle jak to będzie jak wrócę do pracy.

No nic nadrabiać coś troszkę
przykro mi strasznie
trzymam kciuki za poprawę

Cytat:
O, przypomniało mi się, miałam pytania:

1. Czy codziennie przy kąpieli myjecie dzieciom głowkę, włosy? Ja tak, ale teraz się zaczęłam zastanawiać.

2. Czy Wasze dzieci tez mają teraz taki płytki sen?
Ona budzi się ZAWSZE ostatnio jak tylko wchodzę do sypialni chcąc położyć się spać. Muszę być bardzo bardzo cicho a i tak przeważnie wstaje, wystarczy, że kołdrą ruszę.
1. myję codziennie
2.ojjj TAK :/

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Macie tak czasem, ze jak kichacie to jajniki Was napitalają jak stąd to Kalisza?

Miałam tak...w ciąży
Stary 2013-08-26, 10:57   #2366
sarah67
Zadomowienie

Moja Niunia ostatnio ciagle by tylko przy cycusiu siedziala, ostatnio mam dosc juz moje cycki tymbardziej
I boje sie co to bedzie z odstawieniem chyba serca mi peknie bo Ona tak lubi

Dziewczyny moj komp nie da sie naprawic tzn. Tak ale koszt przewyzszy jego wartosc
Pisze caly czas z tableta ake jak chce dodac zdjecie to olik sie nie wgrywa, czyli na tablecie nie mozna?????
Stary 2013-08-26, 11:00   #2367
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Witam sie niedzielno-wieczornie.Postaram sie nadrobic choc dzisiejsze wpisy, bo jestem od Was uzalezniona. Na pewno bedzie mnie terazmniej niz dotychczas, ale postaram sie codziennie zajrzec, napisac, moze ponadrabiac?Bardzo chce

Dziekuje na początek za kazde słowo w klubie.

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Julce znów wylazły te plamy na policzkach, myślałam, ze znalazłam winowajce, który ją uczulał i co i du.pa... nie wiem o co kaman

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Jutro mąż wraca do pracy po 2 tygodniach urlopu Jak ja ogarnę małego? Rozleniwiłam się
Dasz radę!!
Stary 2013-08-26, 11:00   #2368
Delicjanka
Zakorzenienie

jutro w SP PAMPERSY PO 29ZL!!!!!!! 62 SZTUKI CZWÓREK

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-08-26, 11:04   #2369
gochaa_p
Zakorzenienie

czas obniżyć łóżeczko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie1702.jpg (92,1 KB, 8 załadowań)
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 11:07   #2370
meduzza
Zadomowienie

Dziewczyny dziękuję bardzo za odpowiedzi odnośnie mojej siostry i waszych podobnych doświadczeń

Lady Ja NIENAWIDZĘ tej kołysanki Już od miesiąca jej nie stosuję ale dziś mi przypomniałaś i poszła w ruch
Kija-Biedna Anulka
Mała-Ojjj wiem co znaczy cały dzień z jojczkiem, każda z nas to czasem ma, człowiek ma ochotę pójść płakać w poduszkę Ale wyjdą nam te ostatnie zębiska i będzie trochę spokoju
Sylwia Nie wiem czy znam silniejszą babeczkę od Ciebie. Rany kobieto, Ty jeszcze masz czas i ochotę tu do nas zaglądać

Dziś miałyśmy ostatnie pneumo. Żuliana mnie osikała jak miałam ją gołą na rękach Dostałyśmy skierowanie na krew (mała coś rączkę zaciska) i od razu poszłyśmy do labu. Rany jaka okropność pobierać Maluszkowi krew Jeszcze jak nie ma prawie żadnych żyłek Starałam się zachować zimną krew i jakoś dałyśmy radę chociaż co się Mała nacierpiała to jej
Dobrze, że byłyśmy w nosidle bo powrotny spacer troszkę ją ukoił.
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości