|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2582 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
dzień dobry
![]() Ja juz od rana zaczęłam dbać o wlosy Na noc: olejek Alterra + rycynowy Mycie: Facelle i Garnier AiK Odżywka d/s: Isana z Babassu (stare zapasy) Na koncówki: CHI Na koniec: suszyłam suszarką ![]() ![]() Znów podczas mycia i czesania po wypadło mi tyle włosów, że to jakaś masakra niedługo zostanę łysa ![]() ![]() Barylka piękne włoski a jakie grube! ![]() moj Tż gotuje lepiej i częściej ode mnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Zadomowienie
|
Witaj
![]() U mnie troszkę się polepszyło z wypadaniem, na razie przyjmuje vitapil z biotyną, kuracje mam na trzy miesiące, zobaczymy czy coś zdziała a jak nie to wypróbowałabym ten Biotebal 5 ![]() Dziękuje ![]()
#2584 |
Zakorzenienie
|
Mnie już chyba z tabletek tylko pozostal ten Biotebal bo Vitapilu brać nie mogłam
![]() Tak się zastanawiam, a może te Facelle mi jednak nie pasuje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2585 |
Zadomowienie
|
Mi po facelle wypadały, stosuje go raz na jakiś czas tylko..
![]()
#2586 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2587 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak ja uwielbiam gotować! ![]() ![]() Dziewczyny, jednak uległam - różowa Isana nie mogła stać na rossmannowej półce, wczoraj poudawałam, że jej nie kupię, a dzisiaj po nią pognałam z wywieszonym językiem (i w ciasnym koczku, żeby ludzi nie straszyć ![]() ![]() I powiem Wam, że jest świetna - mimo chemicznego zapachu z opakowania na włosach pachnie ładnie, dobrze się po niej rozczesuje włosy, zatrzymuje w nich wilgoć i nabłyszcza ![]() ![]() Jak ja się jaram swoimi włosami ![]() Kropelko, jak ja Ci zazdroszczę Isany z Babassu, niech Ci dobrze służy ![]() ![]()
Dbam o włosy. Dbam o cerę. Pani filolog ![]() Edytowane przez _ruDzik Czas edycji: 2013-08-31 o 11:57 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2588 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozostałe produkty do włosów Isany są dla mnie bardzo kiepskie. ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2590 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- [QUOTE=_ruDzik;42540739]Masz rację, nie ma co kombinować z płynami do płukania, lepiej poszukać dobrej odżywki ![]() [QUOTE=Blondyna66;42540683] Za to można takim płynem czapkę przepłukać, pomaga to na elektryzujące się włosy. ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Może to przez reakcję włosów na wilgotność powietrza? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2591 |
Zadomowienie
|
Ale jak tooooo
![]() ![]()
#2592 |
Rozeznanie
|
Mnie chodziło o tą z olejem babassu, o którą chodziło autorce posta. Po prostu nie sprecyzowałam.
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Ja dzisiaj siedzę z olejem rzepakowym na włosach, a wieczorem umyję włosy ogórkowym szamponem Natei. Dzięki olejowaniu moje włosy się aż tak nie plączą. |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2594 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak skończy mi się serum arganowe od Mariona, to wykorzystam buteleczkę i zrobię serum do zabezpieczania końcówek - zmieszam trochę Isany różowej i olejku arganowego - ciekawa jestem jak to wyjdzie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Dbam o włosy. Dbam o cerę. Pani filolog ![]() Edytowane przez _ruDzik Czas edycji: 2013-08-31 o 12:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
Niestety nie mam czasu na maskę z miodem, więc odkładam ją na poniedziałek. Dzisiaj tylko oczyszczę włosy szamponem z sles, dam na nie odżywkę i jedwab Mariona na końcówki. Ech. Żałuję, że moje włosomaniactwo zaczęło się po wycofaniu Isany z babassu.
#2596 |
Rozeznanie
|
Hey Girls!
Kupiłam jakiś czas temu Garnier awokado+karite ale jakoś ta odżywka serca mi nie podbiła. Może źle używam? Wczoraj stosowałam OMO. Najpierw była mieszanka: ziaja odżywka jojoba+ nafta+olej palmowy + olejek rycynowy= to pod czepkiem na 20 min w cieple. Włosy umyłam zwykłym szamponem z sles a następnie nałożyłam Garnier AK i trzymałam na włosach też ok. 20 min. Spłukałam ale włosy takie sobie. Były miękkie i to chyba tyle. Skręt nie był lepszy, włosy raczej nie błyszczały- a nawet kolor trochę zmatowiony. Może robię coś źle? Pomóżcie!
#2597 |
Zakorzenienie
|
No, łazienkę posprzątałam.. biorę się za notkę i moje wrażenia po Isanie kakaowej
![]() Zdjęcia wyszły jako takie.. ![]()
____________ ,,To, co dziś jest rzeczywistością, wczoraj było nierealnym marzeniem '' ![]() Edytowane przez Honey_Girl Czas edycji: 2013-08-31 o 13:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Rozeznanie
|
Byłam dzisiaj w Rossmannie bo miałam kupić m.in. szampon Babydream i ... kompletnie o nim zapomniałam
![]()
#2599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też nie raz poszłam do sklepu po jedną rzecz a wróciłam z 2 torbami innych..bez tej rzeczy ![]()
![]() |
#2600 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Taaaa... ja dzisiaj stałam pół godziny przed półką z farbami i nie mogłam się zdecydować. Wzięłam w końcu szamponetkę... Ale następnym razem biorę chyba farbę z Joanny.. Stosowałam któraś z Was? ![]()
![]() |
#2601 |
Konto usunięte
|
Ja chyba zrezygnuje z szamponu Baby Dream. Wczoraj nim myłam i znów wypadło mi dużo jak na mnie włosów. Przez całe moje włosomaniactwo myłam SLS i nigdy mi tyle nie wypadało, a tu 3 dni i masakra.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | ||
Zakorzenienie
|
też tak zrobię zobaczymy czy będzie różnica
![]() Cytat:
![]() ![]() żałuję, że nie zrobiłam zapasu tej Isany z Babassu jest świetna, po co oni ją wycofali ![]() kosztuje 11,99 w promocji za 9,99 ost był Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dopiero jak będę siwa ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 |
Rozeznanie
|
A ja jestem ruda,bo mi się włosy bardzo rozjaśniły a teraz mam wieeeelkie odrosty
![]() ![]()
#2605 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Właśnie, mi też szkoda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mogłabyś rozwinąć tę myśl? ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2606 |
Raczkowanie
|
Maska z siemienia lnianego dała czadu
![]() ![]() Przeprosiłam się z kallosem latte, bo chcę go zdenkować i nie brać do akademika takiej butli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Oj, ja mogę tylko przypuszczać. Nie znam się tak jak dziewczyny z offtopowego wątku. Chodziło mi o to,że może Twoje włosy reagują na temperaturę rosy i przy dużej wilgotności chłoną wilgoć i są oklapnięte, a przy małej wilgotności są jak siano, bo oddają wilgoć ze swojego wnętrza. Dlatego do takich włosów dobre są maski emolientowe, bo zapobiegają takim niespodziankom. ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Mam pytanie, czy są dostępne w sprzedaży balsamy jogurtowe Eveline np. taki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...truskawka.html ? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2608 | |
Raczkowanie
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Dzisiaj spędzam wieczór z maseczką Biowax(kupiłam w saszetce)na włosach i mentalnie przygotowywuję się na jutrzejsze laminowanie. Mam nadzieję, że w poniedziałek rano nie będę załamana.
![]() Mam dobry humor, bo moja buzia wreszcie wygląda przyzwoicie. Kozieradka to mój hit zarówno dla włosów jak i cery. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2609 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Podpisuję się pod tym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. ![]() Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-08-31 o 16:53 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.