Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 5,45%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 14 25,45%
Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! 3 5,45%
Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami 2 3,64%
Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje 11 20,00%
Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? 6 10,91%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 16 29,09%
Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? 0 0%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 11:15   #1501
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Wiecie czego ja się najbardziej boję, mam wysoki próg bólowy, ale boję się, że przy porodzie nie dam sobie rady z bólem i przy TŻ okaże się lamą i ciotą.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:24   #1502
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Ah i w niedzielę mieliśmy rocznicę ślubu pierwszą spędziliśmy miło dzień, pojechaliśmy na obiad do restauracji. Angelikada - w końcu kupiłam TŻ szklaneczke na whisky z napisem najwspanialszy mąż i to tego drinka w puszce z mieszanek kilku Whisky - zadowolony był z prezentu. A ja od niego dostałam książkę Ewy Chodakowskiej, z której otrzymania również sie ucieszyłam bo trzeba sie wziąć za siebie jeszcze z 2 tygodnie i jadę z koksem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

biedna Ala oby jej przeszły te zaparcia trzymam mocno kciuki!! a no my sobie odpuściliśmy na razie prezenty ;p chociaż chciałam tak na pierwsza rocznice to na razie zrezygnowaliśmy jeszcze sobie to odbijemy ale pomysł miałaś świetny!! musze pomyslec następnym razem nad takim prezentem
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:28   #1503
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

papalinka, no to rzeczywiście dziwne, bo byłam przedwczoraj i kazali wszystkowłącznie z własną wlewką do lewatywy... , a dopytywałam kilka razy, bo mnie to mooocno zdziwiło Może każda położna co innego mówi

Asiek84 takie samo jest podejście w Oławie, tylko tam nie ordynator, a tamtejszy Sanepid wydał taka decyzję - nie zgadzają się na inne szczepionki, niż te przez nich dostarczane. Więc jeśli dostarczą Engerix, to młody będzie nim zaszczepiony, jeśli nie to Euvaxem i nic z tym nie zrobię

inwersja, otoczenie jest pieprznięte
Spoko, udziela im się stres związany z oczekiwaniem, ja bym niedelikatnie zignorowała Mój teść też przy każdej okazji pyta czy już urodziłam - nawet mnie widząc - ostatnio mu odpowiedziałam, że owszem, a pod bluzką nosze poduchę Uśmiał się, przeprosił i powiedział, że to dlatego, że nie mogą się już Malucha doczekać
A swoją drogą, po poronieniu zapowiedziałam Bartkowi, że odmawiam rozmowy z kimkolwiek - przez telefon czy na żywo - nie odbierałam, teściowej nie wpuściłam - był foch (teściowej, wszystkich babć i kilkorga znajomych), ale jakoś w końcu zrozumieli, że jak będę chciała z kimkolwiek porozmawiać, to się odezwę. Ale mam prawo do własnych emocji i mam prawo nie chcieć z nikim gadać niezależnie od stanu... hawgh

Madziuchna I gratuluję rocznicy
A wczorajszego dnia zazdroszczę TŻ fajnie się zachował, no i tarta z malinami
Od 16

motylku, nieee.... nie psychopatką, jedynie odrobinę przewrażliwiona Mój sam zapytał, co ma do jedzenia na pępkowe zrobić i gdzie są przepisy, bo on by chciał "taką dobra sałatkę", ale nie pamięta z czego ją robię

Madzia
Może Mały też ma dosyć kleiku ? Mam nadzieję, że jak najszybciej wróci do Cie i ssania
Ależ Ci Jaśka na rękach zazdroszczę
Jaaaaki słodziak

teacherka, gratuluję wizyty i wagi Małej

Kropla
Zaparcia to po mm? Oby jak najszybciej puściły
Super, że spędzacie czas we trójkę

Snow, fajnie, że już w domku
Bardzo mi się podoba to co powiedział doradca - zbieżne z moim założeniem jedzenie wszystkiego i obserwowania

your Angel, ojej, niech się Julek spina i jak najszybciej wskaźniki poprawia
Dziwne, że ojca nie chcą wpuszczać do dziecka

logoasia, kahunia gratuluję 9

shure, proszę leżeć i pachnieć do października

No z wyprawką się prawie udało - zostało kilka drobiazgów aptecznych, bo wczoraj nie zdążyliśmy Łóżeczko zamówione, wózek zamówiony - nie była akurat na stanie koloru który chciałam, więc trzeba do tygodnia poczekać. Swoją drogą zobaczyłam inny i teraz się łamię, czy brać błękitny czy piaskowy
Miękkiego stanika nie kupiłam, za to zanabyłam różowy karmnik w krateczkę... z koroneczką.. i kokardkami... słodki do bólu, ale Bartek dumny, bo sam wybrał i znalazł rozmiar

Kolejne pralki dzieciowe się piorą, a ja ruszam do kuchni
Mamy dzisiaj trzecią rocznicę i obiecałam Bartkowi deser - "wystawną" kolację zrobimy razem, ot, taki prezent

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:31   #1504
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
moje dziecko przegięło przespał 6h w nocy rano od razu go smyrałam po nosku, żeby się ruszył bo się wystraszyłam
teraz wcina
hej, dziwne, że lekarz nie zalecił zmiany mleka bo małej widać to nie podchodzi

no weź kobito Ty się ciesz! wiem że się przestraszyłaś ale to tylko trzeba się cieszyć że tak ładnie śpi
Stary 2013-09-11, 11:33   #1505
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Wiecie czego ja się najbardziej boję, mam wysoki próg bólowy, ale boję się, że przy porodzie nie dam sobie rady z bólem i przy TŻ okaże się lamą i ciotą.
ja tez mam, poprzeklinalam troche i urodzilam. maz i tak twierdzi ze czolg ze mnie a nie czlowiek wiec chyba jednak jest ok

normlane to ze leze sobie i mam skurcze? te przepowiadacze raczej, bo nie przypominaja porodowych... mam to coraz czesciej... maz przestraszony

38tc to ciaza donoszona, tak? no to w niej juz jestem

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-09-11 o 11:34
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:42   #1506
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja tez mam, poprzeklinalam troche i urodzilam. maz i tak twierdzi ze czolg ze mnie a nie czlowiek wiec chyba jednak jest ok

normlane to ze leze sobie i mam skurcze? te przepowiadacze raczej, bo nie przypominaja porodowych... mam to coraz czesciej... maz przestraszony

idź rodzić Natalkę.

Mnie coś szczypie w brzuchu i czop chyba nadal się ciągnie.

Stary 2013-09-11, 11:44   #1507
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie, ja dopiero od 17

aaa

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Bardzo się cieszę,że Wam tak wspaniale się układa
Super czyta się takie wiadomości Tym bardziej, że tyle przeszłaś przed porodem..
Stary 2013-09-11, 11:48   #1508
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Zebyś tym spacerem Elenki nie wykurzyła
No jak wykurzę, to trudno
Wolę później ze względu na kasę, bo musimy się trochę odkuć i ta moja wypłata jest potrzebna, a tak dostanę tylko za 7 dni z 21, ale nóg i tak nie zacisnę
Z drugiej strony jak nie jest gotowa, to se mogę chodzić, a jej nie ruszy

Cytat:
a co to kondycja? mnie juz kinga wchodzac po schodach przegania! dwulatka!!! wyjscie na zakupy do sklepu pod blokiem to 40 minut spaceru moze wlasnie dlatego kolejne porody sa szybsze - bo kobieta kondycji juz nie ma?
A myślałam, że tylko ja jestem aż taką foką

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Miałam dziś SEN.
Śniła mi się moja Zuzia. Dopiero co się urodziła. Karmiłam ją i przytulałam. Była śliczna, pulchniutka ale drobna i bezbronna... Wziełam ją na ręce, a ona się na mnie zsiusiała.
potem ciągle ją przytulałam i przystawiałam do piersi, a ona powiedziała "chcę mleko z cycusia". Taaaaaaaaaaka zdolna malusia!
Słodko
A jaki zdolny noworodek, mówić nawet umie

Cytat:
No weź Ty przestań, ból porodowy to coś, czego nie da się z niczym porównać. Ja też jestem z tych wytrzymałych i mam wysoki próg bólu, a na porodówce się dowiedziałam, że MEGA NISKI i nie dałam rady z bólem

Cytat:

Ty to masz 38 skończony, więc od ponad tygodnia jesteś donoszona

Zrobiliśmy jakieś 2 km z buta, tzn. Edi sporo w rowerku, ja z buta Padam, nogi mnie bolą, brzuch się stawia, normalnie jestę fokę na maksa

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

A i cycki mnie bolą, tak mega
Całe cycki, a sutki to już w ogóle tragedia

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:49   #1509
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
No weź Ty przestań, ból porodowy to coś, czego nie da się z niczym porównać. Ja też jestem z tych wytrzymałych i mam wysoki próg bólu, a na porodówce się dowiedziałam, że MEGA NISKI i nie dałam rady z bólem
Stary 2013-09-11, 11:50   #1510
tassia
Zakorzenienie

Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

przyszedl mi otulaczek i kombinezonik ktory zamowilam i mam juz wszystko hurrey

jeszcze tylko frida i termometr
lezaczek mam.poki co wypozyczony
kupie w pazdzierniku bo kasa juz dawno na wylocie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:52   #1511
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Postaram sie jutro zrobic i wrzucic jakies zdjecia do k. Młody zrobil szum na oddziale - wszyscy wiedzieli, ktory to ten "kudłaty" dzidzius zupelnie tez nie wygladal na noworodka - ani siny, ani spuchniety

po cesarce to wiadomo ze nie byl wymeczony dlatego rozowiutki i niespuchniety

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Czesc ciotki wizazowe dzisiaj z rana mamy dobry humorek, witamy sie lekkim usmieszkiem

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Oj, bo się boję. Bajka miała tak przy drugiej ciąży co jest normalne. A mnie się każdy dziwi, że to pierwsza.
Poza tym ona w końcu urodziła tydzień przed tp,a ja już mam tp i na prawdę obawiam się złych konsekwencji tego przenoszenia.

ja urodzilam 2 tyg przed terminem

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Wasnie byla polozna od noworodkow i powiedziala ze przez pierwsze 2-3 tygodnie nie pozwalac dziecku spac dluzej niz 3 godz. Bo wtedy spada mocno cukier, dziec glodny i moze nie miec sil krzyczec ze glodne i dochodzi do smierci lozeczkowej. Nie strasze nikogo ale moze ktoras ma mozliwosc zapytac o to swoja polozna? Bo ja nigdy o czyms takim nie slyszalam.
z obnizeniem cukru to sie zgadzam, moze to prowadzic do niedocukrzenia a niedocukrzenie w przypadku noworodkow jest grozne i w sumie moze doprowadzic do smierci, ale to raczej skrajne przypadki. no ale prawda tez jest ze do 3 tyg zycia powinno sie dziecko wybudzac przede wszystkim w nocy co e 3 h bo nocny pokarm jest z tego co pamietam najbardziej tlusciutki i bogaty w substancje odzywcze, dlatego nocne karmienie w przypadku cyca jest wazne.

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Aaa i pytanie dla dziewczyn, które już rodziły, bo od wczoraj mnie to trapi... Czy czuć jakoś konkretnie skracanie się szyjki i to, że chodzi się z rozwarciem?
ja nic nie czulam. tzn moze inaczej, jak juz mialam te 3 cm rozwarcia i siedzialam na kiblu to czulam sie taka "otwarta"
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:52   #1512
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Idę znów robić naleśniki. Ale co ja poradzę, że moje dziecko jest wybredne i niewiele co chce jeść, a nie może non stop jeść serków i bananów Tak chociaż co 3 dzień naleśnika zje

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-11, 11:52   #1513
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
spróbuj espumisan sobie wziąć, albo napij się herbatki koperkowej.

hej. To już tylko 3 tygodnie do cc.
Odzywaj sie do nas

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

ja wczoraj jak się kładłam spać to powiedziałam mężowi, że mam dość i "ogr" idzie spać.

TŻ pękał ze śmiechu przez 10 minut.

wybacz za mój smiech ale też mnie to rozbawiło, ale Ty nie wyglądasz jak ogr!! tylko na piękną mamuśkę wiec proszę się tak nie nazywać!!
Stary 2013-09-11, 11:57   #1514
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
wybacz za mój smiech ale też mnie to rozbawiło, ale Ty nie wyglądasz jak ogr!! tylko na piękną mamuśkę wiec proszę się tak nie nazywać!!
TZ powiedział, że dobrze, że nie jestem potworem z LochNess.

A co do bólu porodowego, no coż, nie boję się bólu, ale boję się właśnie tego załamania, że nie dam rady.
albo, że zacznę płakać. Tak jak dzisiaj przy skurczu łydki.

Stary 2013-09-11, 11:59   #1515
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

A co do bólu porodowego, no coż, nie boję się bólu, ale boję się właśnie tego załamania, że nie dam rady.
Sama najlepiej wiesz, że chociażby się człowiek załamał to i tak urodzić musi i to zrobi głowa do góry.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 12:01   #1516
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:

nie no skąd wy bierzecie te nazwy :P jesteś piękna i tyle !
Stary 2013-09-11, 12:01   #1517
ladanseuse14
Zakorzenienie

za chwilę będzie położna środowiskowa, a później jak mi młoda pozwoli siądę do opisu porodu
Stary 2013-09-11, 12:02   #1518
bajka1807
Zakorzenienie

pamieta ktosia do kiedy byla ta promocja w kaufie na pampki premium care? bo dopiero co kupowalam a juz wykonczylysmy pake 78 szt a na 2 jeszcze za wczesnie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 12:04   #1519
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
No z wyprawką się prawie udało - zostało kilka drobiazgów aptecznych, bo wczoraj nie zdążyliśmy Łóżeczko zamówione, wózek zamówiony - nie była akurat na stanie koloru który chciałam, więc trzeba do tygodnia poczekać. Swoją drogą zobaczyłam inny i teraz się łamię, czy brać błękitny czy piaskowy
Miękkiego stanika nie kupiłam, za to zanabyłam różowy karmnik w krateczkę... z koroneczką.. i kokardkami... słodki do bólu, ale Bartek dumny, bo sam wybrał i znalazł rozmiar

Kolejne pralki dzieciowe się piorą, a ja ruszam do kuchni
Mamy dzisiaj trzecią rocznicę i obiecałam Bartkowi deser - "wystawną" kolację zrobimy razem, ot, taki prezent
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Co dobrego na deser wymyśliłaś?

Cytat:

Zrobiliśmy jakieś 2 km z buta, tzn. Edi sporo w rowerku, ja z buta Padam, nogi mnie bolą, brzuch się stawia, normalnie jestę fokę na maksa
Ty to masz siły kobieto

Mam ochotę na domowe ciasto, chyba pokuszę się o drożdżówkę

Wczoraj pytałam motylka, a dziś już przyszły moje literki
śliczne pokażę jak już kącik małego będzie urządzony

Mam pytanie/prośbę!

Wiem, że chyba był kiedyś poruszany ten temat..
Otóż chodzi o moje meble, są drewniane (sosna). Po zakupie wietrzyliśmy ok. 3 tyg. i wydawało nam się że już wszystko ok. Po czym wczoraj otwieram szufladę (pranie zrobione, prasowanie przede mną) a tam baaardzo intensywny zapach drewna
Włożyłam swoją koszulkę na próbę i niestety bardzo przechodzi zapachem. Jak się tego pozbyć??? chciałam układać ciuszki małego...

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 12:05   #1520
Figulina987
Zadomowienie

Heej,

ja dziś miałam wizytę i ktg...
niby wszystko ok, mały waży jakieś 3250g, skurczy brak, serduszko i tętno w porządku, przepływy i wody płodowe też ok, ale moje łożysko jest podobno już bardzo stare a jak pytam lekarza, czy nie powinnam iść do szpitala, albo mieć szybciej cc, to twierdzi, że na razie nie widzi takiej potrzeby

a ja się martwię , choć Kubuś fika w brzuchu że hej... jak złapię dół to pojadę na IP, może niech to jeszcze ktoś skontroluje...

aaa i dalej się leniuch nie przewrócił i już nie przewróci, bo to już 38 tc... swoją drogą ciekawe od czego to zależy i podobno ma dużą głowę, więc zaczynam się cieszyć że rozrywanie du.pska (cytując koleżankę z forum ) mnie ominie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Wiecie co, po raz kolejny poklepałam się po plecach za wybór Oławy

Ponieważ chcę w końcu spakować torbę, a mam sklerozę, zadzwoniłam do nich i dopytałam, co mam mieć. Odpowiedź:
- do porodu wyniki badań + wodę
- na potem - pampki i wilgotne chusteczki

Cala reszta opcjonalnie - koszulę do porodu mi dadzą, ciuszki, kocyki, rożki etc... dla dziecia dadzą, kosmetyki dla maluch dadzą. Jeśli chcę mogę oczywiście przywieźć wszystko swoje, ale nie muszę.

Dla porównania - na Klinikach i na Kamieńskiego powiedzieli, że generalnie muszę wszystko mieć swoje (włącznie z podkładami na łóżko, kremem do pupy dla malucha)... no dooobra wczoraj położna stwierdziła na Klinikach, że mleka nie muszę - dokarmią swoim

Jedyny minus - Oława nie szczepi przywiezionymi szczepionkami, więc mała szansa na Engerix (chociaż Pani powiedziała, że czasami sanepid i ta dostarczy). Mają takie wytyczne z sanepidu, bo nie ma gwarancji w jakich warunkach szczepionka była wieziona i przechowywana, więc guzik.
O, byłaś wczoraj na klinikach I jak wrażenia Oława ma na prawdę dobre opinie
Ja podjęłam decyzję, że jakby coś się zdarzyło do 24.09 to jedziemy na Borowską. Wiele złego o tym szpitalu słyszałam, ale od najbliższych znajomych i lekarza same dobre opinie, a im ufam

Lecę nadrabiać, ale po pierwszej stronie wnioskuję, że żaden poród w nocy się nie wydarzył

a w ogóle to pogoda jest taka zmienna, raz słońce, raz deszcz... i spać mi się chce potwornie
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 12:05   #1521
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
za chwilę będzie położna środowiskowa, a później jak mi młoda pozwoli siądę do opisu porodu
cześć zapomniałam się przywitać
to czekamy

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 12:07   #1522
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Czekamy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-11, 12:10   #1523
butterfly20
Zakorzenienie

Czemu w taką pogodę jestem zawsze nie do życia???

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Hejo

witam sie z rana, jak na szpilkach wyczekuje godziny 12:00 , mam USG
Kciukam!

Cytat:
Napisane przez Sylwia cypr Pokaż wiadomość
heja

juz po wizycie ... 2 ampulki krwi pobrane do badania... krew z banku krwi wrazie "w" zamowiona i ma byc dostarczona z samego rana do kliniki... Wiki bez zmian, znaczy glowka w dol ale kregoslupem do srodka zamiast na zewnatrz - ech nasza Kochana przekora

Jutro wieczorem na lotnisko po sister a w piatek juz bede widziec moja ksiezniczke
Motyl nie wiem jak Ty ale ja ciesze sie jak glupia, doslownie motylki w brzuchu mam, ze o wiercacej sie coruni nie wspomne - a dokazuje ze az milo hehe

... ide nadrabiac

.
Zazdroszczę Ci tego cieszenia się jak głupia, ja to mam dziwny nastrój.

W jednej chwili potrafię się cieszyć, a za chwilę mam doła. I tak mi dziwnie,że brzuszka już nie będzie. No i dziwnie mi,że wszystko będzie inaczej...

Ogólnie to jestem zryta...

Vea
a jaki wózeczek,pokaż!!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 12:10   #1524
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
pamieta ktosia do kiedy byla ta promocja w kaufie na pampki premium care? bo dopiero co kupowalam a juz wykonczylysmy pake 78 szt a na 2 jeszcze za wczesnie

my też rozm. 1 używamy ale zielonych

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
cześć zapomniałam się przywitać
to czekamy
Stary 2013-09-11, 12:11   #1525
Madziuchna27
Zakorzenienie

Moje dziewczynki, wpadłam na chwilkę, żeby podziękować za dotychczasowe kciukasy I prosić o więcej tak od godziny 17 Odezwę się pewnie wieczorem... Tak ogólnie to powiem Wam, że u nas totalny luz, już po śniadanku, o 13 ostatni raz czegoś się napiję i finito. Spało mi się extra, a obudziło nas piękne słońce i fajna temperatura (wczoraj było mokro i pochmurno), więc pozytywne nastawienie jest Biedny Julek nawet się nie domyśla, że za kilka godzin opuści swoje bezpieczne gniazdko Nie mogę się już doczekać, najważniejsze, żeby był zdrowy

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 12:11   #1526
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
śpiocho żarłoczek
Kaśka prosze nie marudzić, ja miałam takiego śpiocho- żarłoczka na początku i bardzo bym chciała aby Hubert też taki był, bo mogłam coś w domu zrobić czy nawet sobie kimnąć razem z nim

Susanna
ja miałam pierwsze cc, ale pamiętam tylko że mnie mocno położne trzymały jak młodego wyjmowali i nieprzyjemne szarpnięcie.. a cudów typu "czyszczenie szczotą" nie kojarzę i może i dobrze, w sumie ja byłam tak wymęczona całą nocą na porodówce że jak mi pokazali młodego a później zabrali do badania to sobie przysnęłam

Madziuchna
trzymam kciuki
Ewacia ehhh bądź dzielna, kiedys się zacznie, wiem że to marne pocieszenie jak się siedzi jak na bombie

Inwersja nie nakręcaj się kobieto, to jeszcze gorzej dla ciebie i nie wmawiaj sobie żadnych depresji po porodzie, bo Cię znajdę w tej Łodzi

hmmm odnośnie obecności męża przy porodzie to ja uważam że nie ma się co fochać, obrażać na chłopa czy go wręcz zmuszać, on musi być na to gotowy, mój cwany bo ja będę miała cc, ale na SN by ze mną poszedł, z resztą przy Jakubie spędził ze mną na porodówce ponad 6 godzin i widział w jakim stanie byłam jak miałam 8 cm rozwarcia...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 12:13   #1527
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Czekamy
jeszcze jej nie ma

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czemu w taką pogodę jestem zawsze nie do życia???Za zdroszczę Ci tego cieszenia się jak głupia, ja to mam dziwny nastrój.

W jednej chwili potrafię się cieszyć, a za chwilę mam doła. I tak mi dziwnie,że brzuszka już nie będzie. No i dziwnie mi,że wszystko będzie inaczej...

Ogólnie to jestem zryta...
będzie Ci tego brakować, serio
a najbardziej brzuszka

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Moje dziewczynki, wpadłam na chwilkę, żeby podziękować za dotychczasowe kciukasy I prosić o więcej tak od godziny 17 Odezwę się pewnie wieczorem... Tak ogólnie to powiem Wam, że u nas totalny luz, już po śniadanku, o 13 ostatni raz czegoś się napiję i finito. Spało mi się extra, a obudziło nas piękne słońce i fajna temperatura (wczoraj było mokro i pochmurno), więc pozytywne nastawienie jest Biedny Julek nawet się nie domyśla, że za kilka godzin opuści swoje bezpieczne gniazdko Nie mogę się już doczekać, najważniejsze, żeby był zdrowy
Stary 2013-09-11, 12:13   #1528
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Sama najlepiej wiesz, że chociażby się człowiek załamał to i tak urodzić musi i to zrobi głowa do góry.
tak, tak wiem.

Ile razy wspierałam pacjentki przy kryzysach takich, że myślałam, że naprawdę, ona zaciśnie nogi i powie, że wychodzi, bo nie da rady urodzić.

Tylko własnie czy ta wiedza mi pomoże ?? Czy to mi bardziej nie przeszkodzi ??

Tz z mamą sie śmieją, że dobrze że w Polsce nie rodzę, bo bym instruowała te wszystkie położne.

Stary 2013-09-11, 12:14   #1529
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
A w ogóle śniły mi się wojny, ucieczki, zabieranie dzieci, a wszystko w nazistowskich Niemczech
Muszę urodzić, to przestanę mieć durne sny
byłam rano na pobieraniu krwi do badań i mi pielęgniarka opowiedziała ze śniło jej się ze jest w obozie koncentracyjnym w Auschwitz i że sam Hitler chciał ją przerobić na skórę na torebki a ona w ciąży nie jest...

mój Jakub czekał z tż w samochodzi jak poszłam do przychodni i wcześniej mówiłam mu że muszę iść na pobranie krwi do badań, wracam, a on do mnie z pytaniem: "mama co Ci tam u lekarza przeszczepili?"
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 12:14   #1530
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie.
Mala ilosc plynu owodniowego, szyjka skrocona, maly wazy 2200 jesli dobije do 3 kg to swiat. Gin potwierdzil moje przekonanie ze do pazdziernika to ja nie donosze ciazy. Maly lezy glowka w dol jak zabka jedna noge ma pod jednym zebrem a druga pod drugim
Musze zrobic Gbs (ile placilyscie za paciora?)

A i prawdopodobnie czeka mnie CC bo maly owinal sie pepowina podwojnie do okola szyjki musze robic zapisy Ktg i 19.09. idziemy na kolejna wizyte.

Mam prowadzic lezacy tryb zycia bo potwierdza teze zagrozonej ciazy z 1 trym.
malutki przybiera na wadze, to najważniejsze
nieważne jaki będzie poród, oby dzidzia zdrowa była

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Co dobrego na deser wymyśliłaś?

Ty to masz siły kobieto

Mam ochotę na domowe ciasto, chyba pokuszę się o drożdżówkę

Wczoraj pytałam motylka, a dziś już przyszły moje literki
śliczne pokażę jak już kącik małego będzie urządzony

Mam pytanie/prośbę!

Wiem, że chyba był kiedyś poruszany ten temat..
Otóż chodzi o moje meble, są drewniane (sosna). Po zakupie wietrzyliśmy ok. 3 tyg. i wydawało nam się że już wszystko ok. Po czym wczoraj otwieram szufladę (pranie zrobione, prasowanie przede mną) a tam baaardzo intensywny zapach drewna
Włożyłam swoją koszulkę na próbę i niestety bardzo przechodzi zapachem. Jak się tego pozbyć??? chciałam układać ciuszki małego...
herbatki do szuflady wrzuć, odciągną szybciej smród jakieś pachnące. to na szybko. a jak nie to są specjalne zapachy do mebli w woreczkach, jakiś susz owocowy czy cuś
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości