Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 20:06   #1861
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
może podawaj cos od bączków, a z kupkami jest ok?
Chciałam dać jej herbatke koperkowa ale pluje nią. A wszelkie kropelki sa od 1 miesiąca a Maja ma dopiero 3 tyg...
Z kupkami to jest tak ze czasem czekam na nią z 24 h a czasem jak np dzisiaj kup było juz 3 i to mega. Dzis nawet miała juz kąpiel o 19 bo tak sie obsrala TZ był przerażony

Przekazałam dziecko mężowi bo juz padam ze zmęczenia. Maja miała dzis jedna dłuższa drzemke a tak to usypiala na pol godz po godzinie bujania i noszenia
W ogóle to cos słabo sie czuje. Mam zawroty głowy, mroczki przed oczami. Wstalam dzis z sofy zeby sie do męża przytulić i prawie zemdlalam...

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 20:15   #1862
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Matko jedyna to straszne Trzymaj sie i

Hej.

Ja nawet nie nadrabiam. Mam sajgon z malym. Od wczoraj od ok.21:00 do dzis do po 10rano maly spal moze z 5h i to na raty.
Teraz spi po ponad 3h walki. Spi na lozku z suszarka. Ciagle macha lapkami. Oddycha tak ze klatka piersiowa mu tak szybko skacze potem przestaje. Smieje sie i chlipie zaraz i znow gnije przez sen. Rusza galkami ocznymi pod powiekami i mruczy cos pod nosem.
Ja spalam moze 3.5h
Poukladalam na raty jego ubranka. Wyciagnelam nowe. Poprzymierzalam na niego i czesc jest dobrych co sa na 9mcy
Patrze jak on tak sie rzuca i plakac mi sie chce

Wczoraj przyjechala moja ciotka z dziecmi. 14 i 11 lat. Maly spal w hustawce ale przed ich przyjsciem mysle zaniose go do lozeczka. Cale pol dnia byl grzeczny i spokojny.
Zasnal w lozeczku. Oni przyjechali i poszli go zobaczyc i mowia ze on nie spi. On czasem tak ma ze sie przebudzi i zaraz zasypia. A ciotka go wyjela z lozeczka. Ch mnie strzelil. Trzymala go na rekach. Potem kuzynka go wziela i maly zasnal i go trzymala. Potem za 30min. Kuzyn go wzial i maly tak sie wybudzal ciagle. Potem zaczal plakac.
Mysle fuck czy to jakas zabawka. Modlilam sie zeby se pojechali. Maly lezal na mnie juz jak wychodzili i slodko spal. Jak poszli to go do lozeczka dalam. Wiedzialam, ze niedlugo wstanie papu. Wstal zjadl. Wykapalismy sie ladnie nawet. I lulu. Zasnal. Tz wrocil z pracy. Kuzynki syn 11 lat to lubi grzebac se wcrzeczach i zawsze cos Tztowi poprzestawia w jego pokoju komputerowym. Po tylu latach ja sie juz przyzwyczailam i nie bede se do niej strzepic jezyka ze dziecka wychowac nie umie. Olewam to, a Tz tego nie umie pojac. Ja zmywalam gary, a ten wpadl we wscieklosc bo znow cos gowniarz mu poprzestawial. I zaczal do mnie krzyczec i zbudzil malego. Zrobil sie dym. Bylam juz taka ubita ze go popchnelam. Wzielam syna. Ten mial kupsko. No to go na lozko. Ze zmeczenia nie chcialo mi sie podkladu podlozyc. Pech chcial ze on zaczal sikac ja zesztywnialam poprostu. Zaszczal cale lozko. Tz sie wsciekl. Zaczelismy sie klocic. Maly w sikach tez sie drze ja placze i sie dre. Matko patologia sie zrobila. Nienawidze tego. Obiecalam sobie ze nigdy nie bede krzyczec przy dziecku. Nie wytrzymalam
Zostawilam malego i kazalam Tz niech sam go przebiera jak taki madry.

Koniec koncow jakos to ogarnelismy oboje.
Maly mi dzis znow zaszczal lozko. Jutro bede gwalcic Tz po stelarz do przewijaka. Dzis wyciagnelam materac i lezy ciagle i klade na lozko. Jest mega nie wygodnie ciagle z tym materacem sie bujac. Jutro chyba go zgwalce zeby do ikea jechac po stelarz do tego. Bo ja zeswiruje. Kregoslup mi w d wlazi. Ze stresu mi flaki sciska. Tak mi jezdzi jakbym miala ruchy ciazowe

Ciotka chce zebym do niej jutro przyjechala. Robi mi wyklady ze nie ruszam sie do ludzi z domu, ze powinnam Malego zostawic jej i gdzies pojsc. Ale ja nie chce. Nie odczuwam takiej potrzeby. Jest mi dobrze, dopioki ktos nam nie rozwali systemu

To sie wygadalam. Musialam.
Ide spac poki on w miare spi. Do doopy ten dzien.

Pozdrawiam i za nowe miesiace i tygodnie
o matko przecież to nie zabawka..

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Mialam Cie pytac i zapomnialam. Alergia na nabial objawiala Wam sie wysypka gdzie konkrentnie? Ola ma wysypana cala buzie i szyjka i nigzie indziej. Zastanawiam sie czy cos jej nie podraznia.na zewnatrz np. moj proszwk do prania czy np podklad na twarzy
u nas była czerwona wysypka na twarzy i straszne kolki.
odkąd odstawiłam wszystko przeszło a detergentów nie zmieniałam. też myslałam, że to cos z tych rzeczy może

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
I jeszcze z nowosci to mała sama sie przewróciła dzisiaj z brzuszka na plecy i zrobiła to kilka razy wiec to nie przypadek

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
No to mój też powinien tak pracować w tym tygodniu, ale nie mieli dziś co robić i wrócił
A jutro idzie na imprezę firmową - o 10 rano
nie za późno?

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42787227]
Tweed- ja pisałam o masażu rany.. Masuje od paru dni, zobaczymy.. Ja te mam taka górkę okropna jest i widać ja nawet przez spodnie [/QUOTE]
ja też ją mam i nie wiem co z nią zrobic..

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
a co do spotkań to powinnyśmy gdzieś zlot zrobić zaraz będzie rok jak się znamy i tak spamujemy
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
chyba musi byc po srodku polski zeby było sprawiedliwie
bo chyba z każdej strony jest ktoś choć najwięcej na południu
w miejscowości Piątek jest środek Polski

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42788873]Ja się czasami tak pocieszam o 3,4 w nocy - że Socha też wstaje, że księżna Kate też wstaje (no w to nie wierzę, ale o 3 sobie umiem wmówić:P) i że milion osób też wstaje...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przezywam horror. Musze uspic ukochanego kota... Tz pojechal. Trzymajcie kciiki za moja psychike.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Trzymaj się !
Stary 2013-09-13, 20:16   #1863
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisze jutro w klubie. Jestem zalamana.

Czarownica myślę o Tobie cały czas
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 20:24   #1864
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość

Padłam

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
"jestę króliczkię"
cześć slodziaku Hania przesyła całuski

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Wrzucam Wam solenizanta
Wbrew pozorom ma wszystkie palce a nie tylko 4
słodziak!

Cytat:
A wiecie co-mój TŻ zrobił sobie na obiad smażonego pstrąga z frytkami i nie dość, że musiałam patrzeć jak je to mi pachnie teraz cały czas w domu
a czemu nie jadłaś?

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Dzoan rozwaliłaś mnie z tym kotem

Przypomniało mi się jak mój TŻ robił pompki to nasz kot stawał na tylnich łapach i nawalał mu przednimi po głowie
: hahaha:

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42784982]
Wczoraj u endokrynologa ok wyniki super kontrola za 2 miesiące.. Za to na usg głowy wylew sie wchłonął całkowicie. , ale za to mamy asymetryczne komory, lewa większa trochę odprawej.. Myśle ze to nic takiego choć lekarz spytał czy neurologiczne z małym wszystko ok ??!!
najwyżej tez bedzie leworeczny jak starszak [/QUOTE]
za wyniki

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
moja poprzednia kotka robiła podobnie pod psem dziadków.. biegła w jego stronę, nagle przewrót na plecy, wślizg pod brzuch psa i boksowanie... nim się pies zorientował, ona spiep.zała z pokoju

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
W rossmanie jest promocja na podklady do przewijania babydream i na chusteczki pampers w 6 paku. Za jedno opakowanie wychodzi 4zł z karta rossne.
dobrze wiedzieć
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42785657]Zel silikonowy na blizny Oceanic. Nie chciałam tych maści z cebula.. Bleeee
[/QUOTE]
ja mam Cepan i wali strasznie...
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Kup podklady takie jak miałyby w szpitalu, seni kosztują 10zl w aptece i go na tym kladz ja tak robię i nie straszne nam sa siuskowe fontanny
ja kupuje w Rossie podkłady i tne je na 4. I taki kawałek pod dupsko
Stary 2013-09-13, 20:34   #1865
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja piernicze, siedzę przed domem i obok wózek zeby przypadkiem nie przeoczyć kuriera.. Jeszcze pomyśli ze jestem na niego napalona

Aaaa i Moj tata zamówił małemu dwie zabawki z Lamaze przyleciał razem z moja babcia, która wraca za 10 dni z Anglii

Moj tz jak idzie na imprezę to sa dwie opcje- albo wróci o 5 rano, albo wróci juz o północy bo przywali komuś w łeb ze mu drinka wywalił i go wypieprzaja z klubu
śmieszny ten Twój tż

za prezenty
do nas dziś doszedł słonik z Lamaze

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Mój wyjedzie na 4 miesiące, tylko jeszcze nie wiem kiedy
o kurcze...to na długo..
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42784429]
A W nocy jak sie nie skupka nie zmieniam pieluchy żeby go nie rozbudzic, ale muszę kupić pieluchy pampers sleep&play bo chyba są bardziej chlonne
[/QUOTE]
ja też w nocy nie zmieniam
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ogłaszam oficjalnie wszystkim, że zaczęłam ćwiczyć z Chodakowską. Po 10 min wysiadam, ale zawzięłam się i muszę się za siebie wziąć bo nie mogę już na siebie patrzeć. Jak widzę jak moja siostra wygląda dzięki tym ćwiczeniom to nie ma zmiłuj.
Mała spała w wózku na dworze pod oknem, a ja na dywanie heja ćwiczonka!

A dziś o 17 zebranie w zerówce...
też planowałam, ale mi sie nie chce

Cytat:
No właśnie szarpie się i robi "dzięcioła" tak jakby zapomniał jak się sutek chwyta i wkurza się, więc zaczyna się darcie

A mój właśnie od początku pięknie łapał, dlatego nie wiem, o co teraz kaman cycki mi się raczej nie zmieniły. Ale ostatnio nawet tż zauważył, że jakieś takie bielsze to moje mleko Może rzeczywiście lura mi się zrobiła, i dlatego mały się wkurza, bo nie ma dania głownego[COLOR="Silver"]
a może Alik nie jest akurat wtedy głody?
moja takie akcje odstawia jak chce smoczka possac a nie cycka a z cycka leci wiec jest w.☠☠☠☠

Cytat:
Sam ja marchewkową zupo-papkę robię tak: obrane marchewki kroję w talarki albo mniejsze kawałki, podsmażam na patelni aż do zmięknięcia, wlewam szklankę bulionu i jeszcze parę minut ma się gotować..marchewka musi być miękka, żeby później można było zmiksować na papkę.. oczywiście można dodać paprykę, cebulkę, pietruszkę, pomidory, rzodkiew..i też najpierw podsmazyć do zmięknięcia...doprawić pieprzem i na co masz ochotę.. też smaczna i ostrzejsza w smaku (przy rzodkwi i cebulce).. jak nałożysz na talerz można łyżkę śmietany na wierzch..pycha i naprawdę można się najeść
pycha! chyba odgapię

Cytat:
Na waleta
Wybacz, ale jakoś tylko ta odpowiedz mi przyszła do glowy
nie skorzystałam

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Pogoda do bani. Jak u was w domach? Jak jest tak chłodno to przykrywacie dzieci kołderkami czy wkładacie do rożków? Ja zmieniłam przedwczoraj polarowy kocyk na znacznie cieplejszy, ale nie wiem czy to nie za mało.
u nas w mieszkaniu zimno.. Hanka śpi w pajacu, woombie i na to kocyk lub rożek

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Babeczki.
Zajrzałam żeby powiedzieć że jakoś dajemy radę choć u nas w kratkę raz lepiej a raz gorzej. Generalnie Antek ma mocno podrażniony brzuszek i albo go boli albo ma refluks. Mam serdecznie dość patrzenia jak on się ciągle męczy z tym brzuchem a jak on musi mieć dość to mogę sobie tylko wyobrazić po jego płaczu Wczoraj całe późne popołudnie przepłakał a mi się serce kroiło. Nie chce mi się wierzyć, że takie pogorszenie jego stanu nie ma nic wspólnego ze szczepionkami
Na szczęście ma też dobre chwile i wtedy uśmiecha się pięknie i cieszy japonię na głos i ostatnio nauczył się trzymać grzechotkę i wsadzać ją do buziulki z czego jestem mega dumna

Postaram się ponadrabiać choć troszkę
zdrówka dla Antka i brawa za postępy!

Cytat:
Przyszły mleczka i woombie
które woombie zamowiłas?i daj znać jak się sprawuje
Stary 2013-09-13, 20:44   #1866
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ledwo żyje
Maja jadła o 1, potem o 4 i po pol godz sie obudziła z wielkim rykiem. I do rana na zmianę z TZ ja nosilismy, trochę przysnela z nami w łóżku ale co chwila budziła sie z płaczem. Tak mi jej żal było, myśle ze to bączki bo sie prezyla, stekala, napinala i cała buzia czerwona z wysiłku wtedy.

Majeczka kończy dziś 3 tygodnie
oby dzisiejsza noc byla lepsza
no i brawa za tygodnie!

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ale jestem zła, nie mamy dziś szczepienia, ponieważ Pani w rejestracji zapisała nas na samą wizyte do pediatry, a nie wpisała na listę do szczepienia a terminy są spore i kolejny jest na 08 października
wkurzyłam się i opuściłam przychodnie z fochem.

nie wiem czy teraz czekać aż do 08.10, czy to nie za późno? mała będzie miała wtedy skończone 11 tygodni. nie wiem czy nie lepiej pojechać gdzieś indziej po prostu i olać przychodnie, gdzie przyjmuje nasz pediatra
my miałysmy szczepienie własnie w 11 tyg

Cytat:
Ej właśnie laski, zaczęła waga mi ruszać i z zastanych 7kg zrobiło sie 5 do wagi sprzed ciazy fitness i dieta mniej zrec sie sprawdza

A teraz siedzę jak debil i czekam na kuriera z moja huśtawka bright starts, a dziecko w wózku obok póki co odpukac grzecznie leży..
Nawet nie zakładam do wózka zeby mnie nie zobaczył i se nie przypomniał ze na widok matki zwykle sie drze

Dzisiaj lenistwo, a na 20 na fitness :cokolwiek:
Wczoraj byłam to ledwie sie wytoczylam tak było morderczo.. I do tego okazało sie, ze to moja bliska kuzynka mnie tak fizycznie wyczerpała bo jest tam trenerka rodzinka, nie ma co haha
za wagę!
no i gratuluje samozaparcia
Cytat:
Hej
Chora jestem Boli mnie gardło, mam katar i stan podgorączkowy.
Gardło wypłuczę wodą z solą, wezmę Ibuprom i Rutinoscorbin?
Dobry plan?

Nocka do bani, bo Młody budził się co 2 godziny.
No to tyle u mnie dziś.
tez tak miałam, ale gardlo miałam tak zawalone, ze woda z sola mi nic nie pomagała..
Plukałam Octeniseptem i Tantum Verde potem

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Hej,
Tak na szybko- Młody wojowal do pozna i nawet nie miałam kiedy wpaść i napisać jak po wizycie.

Mamy czekać na list ze skierowaniem do szpitala na konsultacje Cieszę sie ale boję o Adaska...
Biedna moja mała Dupina...
Generalnie śmiech na sali z ta wizyta ale opisze później co i jak- takie akcje to tylko w UK :banghead: Póki co mam nie podawać mm.

Brawo za 12tygodni Lilo i 6tygodni Filipa:thumbup:
Młody dzisiaj kończy 10tygodni

Rocky- wow, i Wy też juz zabkujecie...
Oli- ja bym Ci i kilka litrów Malibu w prezencie przesłała gdybyś miała rację z tym, ze Młody len i jak mu podam dokładkę to zje chętnie. Niestety po ponownej propozycji dokladki Adaś o mało mi sie nie porzygal- miał odruch wymiotny i chyba cudem nie wylecialo z niego to co miał w żołądku. Widocznie sie najada ale dlaczego nie tyje to mam nadzieje powiedzą nam w szpitalu...

Idę spać- Nadrobie Was w wolnej chwili... Do napisania.

za was!

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Margosia- na spacery nadal jeździmy w foteliku samochodowym, gondola nadal w odstawce, ale może się coś zmieni. Ale teraz chociaż nie płacze mi na spacerach, także jest postęp!!!

Ze snem mamy postępy też!!!
dzisiejszej nocy moja Sarenka przestała SAMA całą noc w koszyku (z przerwami na jedzenie) no i nadal śpi!!!!!!!!!!
to ponad 8 godzin snu beze mnie, bez moich ramion))
zobaczymy jak nam dalej pójdzie

A własnie, wczoraj byłam na ważeniu małej.
ona ma 6 tygodni skończonych i wazy 5,12 kg (przytuła 1,5kg od urodzenia)
to ok?? czy za duzo? za malo?
macie podobnie?
super!!

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Uff! skonczyłam
jeszcze tylko Anulka- pisałas, ze boisz sie skoku 11-12 tyg- u nas jedynie objawil sie krotszym czasem spania w dzien ( o ile to byl skok)

jak zwykle jak mam czas to nikogo nie ma więc spadajcie
Stary 2013-09-13, 20:55   #1867
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

MELA- mnie tez rozgrzewka wykonczyla z Chodakowska. Tyle.ze ja cwiczylam killera

Cytat:
Próbowałam :/ No właśnie szarpie się i robi "dzięcioła" tak jakby zapomniał jak się sutek chwyta i wkurza się, więc zaczyna się darcie

1. Nie
2. Ja mam Baby ono i jestem z nich zadowolona, no chyba, że zapominam zmienic i nosze jedną parę cały dzień wtedy wiadomo, że wszystko mokre
3. Też się bałam ale psiknęlam ostatnio szybko i ni było tragedii

Z tym luzem mela to chyba nalepsza rada, bo jak mały zaczyna marudzic to robię się napięta jak guma w majtkach, 100% stresu
Położyłam się z nim i rzeczywiście jakoś przekimaliśmy 1,5h, ale po pobudce znowu tak samo marudzi
Wystawiłam kluskę na balkon, niech się dotleni, bo sama wózka nie zniosę, więc spacer odpada, ale może trochę szumu na dworze i świeże powietrze coś zdziałają

A mój właśnie od początku pięknie łapał, dlatego nie wiem, o co teraz kaman cycki mi się raczej nie zmieniły. Ale ostatnio nawet tż zauważył, że jakieś takie bielsze to moje mleko Może rzeczywiście lura mi się zrobiła, i dlatego mały się wkurza, bo nie ma dania głownego

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Ja też jestem wstrętnym leniem Dlatego zobaczymy, jak będzie z tym moim ćwiczeniem w domu, jak półtora roku temu ostro wzięłam się za siebie, to kupiłam właśnie karnet open z deklaracją na 3 mce, żeby mieć motywację Ale nie ma co się śmiać, bo w sumie pomogło Mam nadzieję, że teraz wystarczająco zmotywuje mnie mój zwis na brzuchu
Alik nie robi tak przypadkiem jak jest przemeczony i spiacy?

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42784982]Arrabiata -1. Jak karmie jedna piersią to w drugiej czuje mrowienie i zwykle mleko wypływa..
2. Mam wkładki Tommee tippee i są ok
3. Psikam bez problemu, przecież po to ona jest. ale czasem mu splynie trochę do gardła

Nocka znów była do d..py
moje starsze dziecko nie spało w dzien w nocy za to nocki w miarę ok, z tym mam dokładnie odwrotnie

Enlevee - zazdroszczę samozaparcia, ćwiczeń i basenu, a szczególnie tego ze masz z kim małego zostawić rozumiem ze to teściowa, nie tz.

Ja narazie kupiłam zel na blizne i mam zamiar smarowac.. I masuje rane po cc ćwiczyć mi sie nie chce tzn pocwiczylabym ale nie mam kompletnie po naszych nockach siły

I znów nie mogę dziecka w wózku wystawić na taras bo dzieci obok w ogródku sie drą. masakra jakaś. wiec śpi w kuchni ..

Wczoraj u endokrynologa ok wyniki super kontrola za 2 miesiące.. Za to na usg głowy wylew sie wchłonął całkowicie. , ale za to mamy asymetryczne komory, lewa większa trochę odprawej.. Myśle ze to nic takiego choć lekarz spytał czy neurologiczne z małym wszystko ok ??!!
najwyżej tez bedzie leworeczny jak starszak [/QUOTE]

Super ze wyniki dobre!!!
Wojciech tez jest leworeczny Podobno leworeczni sa bardziej inteligentni

A moj inteligentny syn poszedl dzisiaj z jeszcze bardziej inteligentnym tata na judo i ten go tak upilnowal po zajeciach ze dziecko przywalilo z impetem glowa w sciane bo nie trafilo w.materac No nic obserwujemy sie czy nie ma wstrzasu mozgu. Narazie w porzadku.

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

NENI, DZOAN- przy opowiesciqch o kotach padlam

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-09-13 o 20:53
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 20:56   #1868
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

I macie Hanke w pełnym skupieniu

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130912_174858.jpg (71,3 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez karolajn1987
Czas edycji: 2013-09-13 o 21:01
karolajn1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:04   #1869
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

na miniaturce wygląda, jakby siedziała przy stole i czytała
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:07   #1870
paulinka777
Raczkowanie

Witam wieczornie Mamusie Wpadłam tylko się przywitać. Po tym jak się uporaliśmy trochę z problemami zdrowotnymi Malutkiej- latam załatwiać sprawy urzędowe.
I tam dzisiaj Moja 8tygodniowa córka została zapisana do żłobka . I co w tym wszystkim najśmieszniejsze- marne szanse, że się dostaniemy we wrześniu przyszłego roku, no ale próbować trzeba.

Misiaczka- INFACOL można używać przed skończeniem miesiąca. My używaliśmy.

A teraz chyba muszę spadać, bo coś Córeczka zaczyna kwękać
Stary 2013-09-13, 21:08   #1871
Ewusia709
Zadomowienie

Dzien dobry, cześć i czołem

Od rana nadrabiam na raty w wolnych chwilach i dopiero dotarłam do odpisania.
Jutro wyjeżdżamy z Tymusiem do dziadków na weekend (rodziców TŻ na wieś) i z tej okazji upiekliśmy dziś z Tymusiem ciasto ananasowo-kokosowe dla Babci bo to Jej ulubione

Dziś byliśmy rano spacerkiem obejrzeć tą restauracje co znalazłam na chrzciny, spodobało się nam, ta restauracja jest przy basenie takim letnim i fajne widoki, przestrzeń, jasno, czysto i schludnie w środku, spodobało mi się. Nie było właścicielki więc nic nie ustaliliśmy konkretnego, ale umówimy się w przyszłym tygodniu i jeśli aktualne to zarezerwujemy

Kupiłam na allegro : garniturek do Chrztu w kolorze ecru z słodką granatową muszką, koszulobody niebieskie w białą krateczkę, buciki atłasowe ecru na rzep, świecę i szatkę
Nasze zaproszenia też juz podobno wysłane więc czekamy na przesyłkę.
Dziś TŻ odebrał w media paczkę zdjęć Tymusia, którą zamówiłam do wywołania, bo chcemy do każdego zaproszenia na Chrzest dać na pamiątkę zdjęcie i już mam nawet dedykacje popisałam na odwrocie

Cytat:
Ej właśnie laski, zaczęła waga mi ruszać i z zastanych 7kg zrobiło sie 5 do wagi sprzed ciazy fitness i dieta mniej zrec sie sprawdza

Dzisiaj lenistwo, a na 20 na fitness :cokolwiek:
Wczoraj byłam to ledwie sie wytoczylam tak było morderczo.. I do tego okazało sie, ze to moja bliska kuzynka mnie tak fizycznie wyczerpała bo jest tam trenerka rodzinka, nie ma co haha
za wagę i zapał do ćwiczeń.

Cytat:
Hej
Chora jestem Boli mnie gardło, mam katar i stan podgorączkowy.
Gardło wypłuczę wodą z solą, wezmę Ibuprom i Rutinoscorbin?
Dobry plan?

Nocka do bani, bo Młody budził się co 2 godziny.
No to tyle u mnie dziś.
Wracaj szybko do zdrowia i oby Kubuś nocki przesypiał

Cytat:
Ten babydream też ma cynk w składzie.. A więc jesteś zadowolona z Alantanu? apteczny jest jak dobrze pamiętam?
Dziewczyny, a Wy czego używacie do smarowania pupci Maluszkom?

No i wstał mój Potworek..godzinę pospał.. ten to ma zegarek w głowie i właśnie walnął kupsko na bujaczku.. rozwala mnie jak wystękuje kupę..takie eeeeeee...E!
My smarujemy różnie, linomag z cynkiem, sudocrem, linomag a+e.
Smarujemy przy każdej zmianie pieluszki, choć sama nie wiem czy to konieczne.

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Już drżę na myśl o przyjściu Pana Skoka 11-12 tygodnia.
U nas właśnie gości Tymuś od 3 dni płacze nam okropnie w okolicy godziny 17stej i później do wieczora się męczymy - skrzeczenie, przeraźliwy płacz. Nic nie uspokaja, przy jedzeniu szarpanie, o jedzenie się upomina dużo częściej, dużo później ulewa

Cytat:
neni ja to podziwiam osoby, które umieją ćwiczyć w domu bo jestem takim leniem do kwadratu, ze po 3 brzuszkach stwierdzam, ze jednak zaczynam "od jutra" a jak juz pójdę to nie ma zmiluj bo wychodzić z pełnej sali to wiocha
ja też podziwiam, bo mam tak słomiany zapał, że po chwili już mi się nie chce i odpuszczam

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42784429]
Kupiłam teraz ziajke na ciemieniuche bo na brwiach chyba mu sie zrobiła.. ???!!![/QUOTE]

U nas też ciemieniucha oprócz główki zaatakowała brwi. Smarujemy oliwką przed kąpielą, później wymywamy wacikiem, a główkę dodatkowo wyczesujemy i jest poprawa, zmniejsza się

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
dziewczyny przemywają wodą tyłeczek po kupie mam pytanie (ja ciągle jadę na chusteczkach nawilżanych i stwierdzam, że woda jest tańszym rozwiązaniem): macie zawsze przygotowaną wodę w miseczce tak? i wodę wymieniacie po każdej kupce oczywiście? ale to nie musi być ciepła woda? wystarczy przegotowana? ile pytań
mam wrażenie, że przy kupie Oliwi to mi cała paczka wacików pójdzie na wytarcie jej dupencji
Nam położna zaprezentowała jak mamy Młodego przewijać i robimy dokładnie tak jak nam pokazała:
ciepła woda z kranu do pojemniczka, wacik do tej wody, troszkę odcisnąć, namydlić i przecierać dupkę. Jeśli nie ma wielkiej kupencji to starcza nam jeden wacik na jedno przewijanie. Później wycieram dupkę tetrą, smaruję kremikiem i pieluszka.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Wrzucam Wam solenizanta
Wbrew pozorom ma wszystkie palce a nie tylko 4
Wszystkiego najlepszego, mleczka smacznego i humoru wesołego dla solenizanta. Słodziutko się prezentuje i jaki On już duży chłopak
Cytat:
Perse ja też oglądałam Przyjaciółki Szkoda, że nie ma nowego sezonu
Ja też oglądałam kiedyś Przyjaciółki na vod, bardzo mi się podobały

Cytat:
Dziewczyny przezywam horror. Musze uspic ukochanego kota... Tz pojechal. Trzymajcie kciiki za moja psychike.

Strasznie mi przykro.
Niestety zwierzątka odchodzą za tęczowy most, sama niedawno bardzo przeżyłam odejście mojej króliczki Stelli, odeszła jak Tymuś mial 3 tygodnie, miała 5 lat

Nareszcie udało mi się odpisać - znów mieliśmy ciężki wieczór z Tymusiem, zaczęłam odpisywać ok 16stej i do tej pory nie miałam jak dokończyć.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:13   #1872
magdalennne
Wtajemniczenie

Helo
Moje dziecko wróciło do normy po prawie 3 dniach marudzenia Możliwe, że mieliśmy taki krótki skok? W każdym razie znowu śpi, a jak nie śpi, to leży i ogląda świat

Powoli nadrabiam Będę odpisywać wybiórczo. Wybaczcie proszę

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej przepraszam, zei sie nie odzywam, ale moj tz jak zwukle na del, jestesmy po chrzcinach Młody w ogole nie plakał
co kupujecie za pieniadze z chrztu? ja zamowilam juz karuzele i chyba zostawimy na pozniej na krzeselko do kamrienia itp zobaczymy... a mate edukacyjna oplaca sie jeszcze kupowac?

Byłam wczoraj u gin, zapomnialam sie zpaytac o cwiczenia po cc... przypisal mi tab antykoncepcyjne dla kobiet karmiacych i poczytalam w necie, ze duzo kobiet nie jest z nich zadowolona...
w ogole jak wychodzilam od niego i w gabinecie chcialo mi sie plakac, ze to juz wszystko za mna, mam malego teraz na swiecie ale z drugiej strony tamten okres tez byl dla mnie super!! zal mi ze to minelo, w ogole chcialabym byc jak kangur miec dziecko i w kazdej chwili je wlozyc do brzuszka, zeby bylo ze mna caly czas, bo wiem, ze byloby bezpieczne gin pow ze rana sie zagoila i mozemy robic kolejne dziecko ja mu pow ze nic z tych rzeczy, no i sie zapytalam co jesli bysmy sie zdecydowali w przyszlosci to jakby sie to zakonczylo sn czy cc i 50% ze cc i raczej na pewno... tak chcialam w swoim zyciu jeszcze moc urodzic anturalnie ;(
Kathe ja też byłam wczoraj na wizycie u ginki i powiedziała, żebym kolejną ciążę planowała najwcześniej za 1,5 roku, a najlepiej za 2, bo dopiero wtedy macica dojdzie zupełnie do siebie. I generalnie właśnie ciąża szybko po cc jest wskazaniem do kolejnej cesarki. W moim przypadku dziecko było za duże i akcja nie postępowała, więc gdyby kolejne ważyło ponad 3600, to też cc. Ale generalnie nie ma przeciwwskazań do porodu sn. Poskarżyłam jej na tą lekarkę podłą, od razu wiedziała o kogo chodzi, mimo że nie znam nazwiska I obiecała, że będzie przy moim kolejnym porodzie
O ile będzie...

Cytat:
Skrzacik

Śliczny skrzacik

Cytat:
Ile?

My jesteśmy zaopatrzeni na jesień i zimę kurtkowo-ocieplaczowo
Dostaliśmy w prezentach:
- kurtkę jesienną + ocieplane spodnie
- wypasioną kurtkę zimową
- pikowaną kamizelkę/ocieplacz z kapturem
- 2 kombinezony - mniejszy na jesień i większy na zimę
- kilka bluz polarowych

A teraz możecie zazdrościć
Zazdraszczam mocno Ja planuję jutro napaść na lumpka i coś znaleźć, bo póki co mamy tylko jeden ciepły zestaw. Ale taki grubaśny, chyba bardziej na zimę nawet i moje dziecko nie może się w nim ruszać
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:14   #1873
taribari
Zadomowienie

Cytat:

które woombie zamowiłas?i daj znać jak się sprawuje
Zamówiłam to z nogawkami i możliwością wyjęcia rąk w razie potrzeby. Wpakowałam młodego i sam zasnął w 5 sekund

Cytat:

jaka ona jest słodka

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:14   #1874
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
jak tam u was? probujecie przywrocic laktacje?
Stary 2013-09-13, 21:16   #1875
fiazo
Zakorzenienie

ja to już uciekam z kompa na relax i zaraz spać choć trochę

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:17   #1876
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Zamówiłam to z nogawkami i możliwością wyjęcia rąk w razie potrzeby. Wpakowałam młodego i sam zasnął w 5 sekund
tez ten mamy
Stary 2013-09-13, 21:29   #1877
surka
Zakorzenienie

Cytat:
jak tam u was? probujecie przywrocic laktacje?
Staram się, ale mała nie chce współpracować. Tylko raz chwyciła pierś
Stary 2013-09-13, 21:56   #1878
iwona335
Zakorzenienie

mam 26 stron do nadrobienia

wczoraj Zuza była aniołem na ziemi, dzisiaj cały dzień marudzenie, płacz, aż wkońcu wieczorem prawdopodobnie kolka mimo espumisanu od rana, ledwo zipie, a na to wszystko wizyta tesciów, i wyobraźcie sobie, ze ja tule i uspokajam Zuzie a teściówka robi to samo, wklada smoka, głaszcze, masuje brzuch no zwariować można, aż jej powiedziałam, że ja sobie poradze sama i że te jej zabiegi nic nie dają bo ja to wszystko robie no i po chwili spakowali sie i pojechali. Wiem,że chciała pomóc, nie chce demonizować ale męczyła mnie bardziej niż płacz Zuzki.

bylismy dziś na bioderkach i jest ok. Ale musze od pediatry dostać skierowanie bo nie miałam i zatrzymali mi ksiazeczke zdrowia aż doniose czemu oni mi o tym nie powiedzieli wczesniej

niech te kolki sie kończą bo pęknie mi serce

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

aaa i Zuzia dzisiaj zrobiła ogromny krok do przodu, i przekręciłą się sama z brzuszka na plecki, trzy razy wiec to nie przypadek, nawet udąło mi sie raz to nagrać

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:

tez tak miałam, ale gardlo miałam tak zawalone, ze woda z sola mi nic nie pomagała..
Plukałam Octeniseptem i Tantum Verde potem

jeszcze tylko Anulka- pisałas, ze boisz sie skoku 11-12 tyg- u nas jedynie objawil sie krotszym czasem spania w dzien ( o ile to byl skok)

jak zwykle jak mam czas to nikogo nie ma więc spadajcie
płukałaś octeniseptem, tym samym co był na pepuszek???
mam nadzieje, że u nas skok 11 tyg. też przejdzie tak gładko, bo na tą chwile mam dosyc tego w 9 tyg

Cytat:

hehe świetnie sie skupia, pewnie odkryła zwierzatko na macie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzien dobry, cześć i czołem

Od rana nadrabiam na raty w wolnych chwilach i dopiero dotarłam do odpisania.
Jutro wyjeżdżamy z Tymusiem do dziadków na weekend (rodziców TŻ na wieś) i z tej okazji upiekliśmy dziś z Tymusiem ciasto ananasowo-kokosowe dla Babci bo to Jej ulubione

Dziś byliśmy rano spacerkiem obejrzeć tą restauracje co znalazłam na chrzciny, spodobało się nam, ta restauracja jest przy basenie takim letnim i fajne widoki, przestrzeń, jasno, czysto i schludnie w środku, spodobało mi się. Nie było właścicielki więc nic nie ustaliliśmy konkretnego, ale umówimy się w przyszłym tygodniu i jeśli aktualne to zarezerwujemy

Kupiłam na allegro : garniturek do Chrztu w kolorze ecru z słodką granatową muszką, koszulobody niebieskie w białą krateczkę, buciki atłasowe ecru na rzep, świecę i szatkę
Nasze zaproszenia też juz podobno wysłane więc czekamy na przesyłkę.
Dziś TŻ odebrał w media paczkę zdjęć Tymusia, którą zamówiłam do wywołania, bo chcemy do każdego zaproszenia na Chrzest dać na pamiątkę zdjęcie i już mam nawet dedykacje popisałam na odwrocie

U nas właśnie gości Tymuś od 3 dni płacze nam okropnie w okolicy godziny 17stej i później do wieczora się męczymy - skrzeczenie, przeraźliwy płacz. Nic nie uspokaja, przy jedzeniu szarpanie, o jedzenie się upomina dużo częściej, dużo później ulewa

Nareszcie udało mi się odpisać - znów mieliśmy ciężki wieczór z Tymusiem, zaczęłam odpisywać ok 16stej i do tej pory nie miałam jak dokończyć.
1. udanego weekendu u dziadków
2. za sale na chrzciny
3. za zakupy ciuszkowe dla Tymka
4. też tak płącze przeraźliwie??? u nas tez miedzy 17 a 18 zaczyna sie jazda, płacz niesamowity, czasami sie boje że coś jej sie stanie, tak płacze
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 21:57   #1879
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Staram się, ale mała nie chce współpracować. Tylko raz chwyciła pierś
a cycolicie sie wtedy jak chce smoczka?

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Iwonka- brawa dla Zuzinki!!

Stary 2013-09-13, 22:02   #1880
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ ona jest wspaniała
Cytat:
Trochę Cię poniosło

Skylie oby nic małemu nie było

Karolajn- nie jadłam pstrąga, bo smażony, a frytki ... też A Ty jadłabyś?
A teraz mój TŻ nagotował leczo, a ja się boję je jeść

Iwona super, że bioderka ok

A mój Mały nie chce spać. Niby zasnął, niby spoko, a za chwilę otwiera oczy i się śmieje

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Zmykam
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:03   #1881
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Już? Tak szybko? Zdolniacha Jednym zęby idą ale twój bije wszystkich

A na spotkanie proponuję Łódź. Jest w centrum.

Łódź może być, nigdy nie byłam, chętnie zobaczę

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42788873]Ja się czasami tak pocieszam o 3,4 w nocy - że Socha też wstaje, że księżna Kate też wstaje (no w to nie wierzę, ale o 3 sobie umiem wmówić:P) i że milion osób też wstaje...
[/QUOTE]

Cytat:
Strasznie współczuję! To strasznie boli. Kiedyś kotkę musieliśmy uśpić, przeżywałam jak stratę najbliższej osoby..Trzymaj się.. jakoś

Cytat:
Witam sie
Na razie nadrabiam.
Wczoraj sie nie udzielałam bo bolały mnie zeby. Czekam na kase z ZUS i czas znowu nawiedzic dentyste. # zeby leczone w ciazy i został jeden ale on wymaga zdjecia rtg wiec czekałam az urodze. wczoraj dał popalic wiec polece go leczyc jak tylko bedzie mozliwosc.

Mała wczoraj aniołek a dzisiaj znowu humorzasta. Do tego nerwus przy cycku i co wypije to zaraz zwraca. Rano miałam juz dosyc i sie bałam ze ona taka nerwowa bo głodna wiec odciagnęłam i podałam w butelce 50 ml . A ona to wciagnełą jakby piła z butelki od zawsze. nie wybrzydzała nie piszczała. wypiła i poszła spac. Przynajmniej juz wiem ze w razie W moge odciagnac i zostawic TZ z butelka bo mała da se rade. Musze tylko kupic podgrzewacz.

Potem mała sie obudziła i dawaj od nowa . Piski wrzaski nic nie pomaga. Wystawiłam na balkon to kimneła 5 min. i wrzask. W prawdzie pododa do doopy ale na balkonie nie pada a mogła sobie inchalacje zrobic. No to dawaj do domu i cycek i znowu cyrk. to poszedł otulaczek w ruch. Zwiazałam dziecia uspokoiła sie i pociagneła cyca na spokojnie i znowu poszła sobie spac i spi juz 3 godz.
Mam nadzieje ze to skok i ze jej przejdzie a nie ze jakies dolegliwosci brzuszne bo cos zjadłam czy co.

Ale sie rozpisałam....

W nocy my tez spimy w spiworku albo pod dwoma kocykami z biedry w zaleznosci od temp. otoczenia.

i dodatkowo tez mnie przeziebienia bierze. kicham gardło boli i w gnatach łupie.
Poszło wapno i rutiniscorbin w ruch moze bedzie lepiej.
TZ wyjechał na spotkanie rodzinne i bedzie jutro wiec ja sobie w wyrku leze i mam czas troche gazety ogarnac

A i Bianka konczy dzisiaj miesiac
dla Bianki za miesiąc
a dla Ciebie zdrówka dużo! i cierpliwości

Cytat:
A ja mam jeszcze mały problem. Mała tak strasznie na buzi wysypało i pediatra stwierdził ze to alergia. odstawiłam nabiał i soje i smarowałam ta mascia co mi dała.Teraz przestałam smarowac i mała na nowo wysypuje wiec to raczej nie alergia na nabiał i soje. moze to jednak tradzik. czy wasze maluszki maja te pryszczyki takie ropne? czy tylko czerwone ? albo powinnam cos jescze odstawic? jem duzo bananów i marchwi. moze to to? nosz szlag mnie trafi:\ a do nabiału to i tak wróce na próbe za jakies 2 tyg. jak bedzie ok to jeszcze z soja spróbuje póżniej.
A i prosze dla przypomnienia o nazwe tych magicznych niemieckich kropelek na kolki to se zapisze gdzies i w razie W wykupie
mój Mały ma ostatnio na brodzie i policzku jednym..ale to raczej trądzik, bo tak to byłby bardziej obsypany.. żeby Małej zniknęły

Cytat:
Wczoraj przyjechala moja ciotka z dziecmi. 14 i 11 lat. Maly spal w hustawce ale przed ich przyjsciem mysle zaniose go do lozeczka. Cale pol dnia byl grzeczny i spokojny.
Zasnal w lozeczku. Oni przyjechali i poszli go zobaczyc i mowia ze on nie spi. On czasem tak ma ze sie przebudzi i zaraz zasypia. A ciotka go wyjela z lozeczka. Ch mnie strzelil. Trzymala go na rekach. Potem kuzynka go wziela i maly zasnal i go trzymala. Potem za 30min. Kuzyn go wzial i maly tak sie wybudzal ciagle. Potem zaczal plakac.
Mysle fuck czy to jakas zabawka. Modlilam sie zeby se pojechali. Maly lezal na mnie juz jak wychodzili i slodko spal. Jak poszli to go do lozeczka dalam. Wiedzialam, ze niedlugo wstanie papu. Wstal zjadl. Wykapalismy sie ladnie nawet. I lulu. Zasnal. Tz wrocil z pracy. Kuzynki syn 11 lat to lubi grzebac se wcrzeczach i zawsze cos Tztowi poprzestawia w jego pokoju komputerowym. Po tylu latach ja sie juz przyzwyczailam i nie bede se do niej strzepic jezyka ze dziecka wychowac nie umie. Olewam to, a Tz tego nie umie pojac. Ja zmywalam gary, a ten wpadl we wscieklosc bo znow cos gowniarz mu poprzestawial. I zaczal do mnie krzyczec i zbudzil malego. Zrobil sie dym. Bylam juz taka ubita ze go popchnelam. Wzielam syna. Ten mial kupsko. No to go na lozko. Ze zmeczenia nie chcialo mi sie podkladu podlozyc. Pech chcial ze on zaczal sikac ja zesztywnialam poprostu. Zaszczal cale lozko. Tz sie wsciekl. Zaczelismy sie klocic. Maly w sikach tez sie drze ja placze i sie dre. Matko patologia sie zrobila. Nienawidze tego. Obiecalam sobie ze nigdy nie bede krzyczec przy dziecku. Nie wytrzymalam
współczuję

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Przekazałam dziecko mężowi bo juz padam ze zmęczenia. Maja miała dzis jedna dłuższa drzemke a tak to usypiala na pol godz po godzinie bujania i noszenia
W ogóle to cos słabo sie czuje. Mam zawroty głowy, mroczki przed oczami. Wstalam dzis z sofy zeby sie do męża przytulić i prawie zemdlalam...
oj kurcze, coś Ty taka osłabiona? może witamin brakuje?

Cytat:
zebra ją zaintrygowała

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:05   #1882
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:

Jadlabym az by mi sie uszy trzesly

Juz jem wszystko. Wtrabilam dzis nawet Snickersa. Ostatnio jadlam fryty u tesciow, golabki jem, kapuste zasmazana i ogorki kiszone

Stary 2013-09-13, 22:08   #1883
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:

ojej, to straszne....biedna Trzymaj się...

Cytat:

Pogoniłabym to całe towarzystwo :/ Zabawkę sobie zrobili z dziecka

Kurde, Kuba nie może zrobić kupy dzisiaj, tylko kleksi. Napina się, pręży, płacze i nic... nie wiem co robić.

A ja się nie mogę odczepić dzisiaj od jedzenia albo jedzenie ode mnie Ciągle ruszam szczęką......

Dodałam po raz 1 fotki Kubuśka do klubu
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:09   #1884
dzoan
Zakorzenienie

A ja z Małym w końcu na dwór nie poszłam, bo zaczęło lać i tak do teraz. wyskoczyłam za to do galerii szukać ciuchów na chrzciny. I kupa Fajne rzeczy są, ale nie wszystko na mój wypasiony brzuch i ceny powalają. Jutro moja ostatnia szansa..marnie to widzę.. Po prostu uwielbiam tak latać jak poparzona na ostatnią chwilę

Stary 2013-09-13, 22:10   #1885
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Znów TŻ mnie zaskoczył i wrócił wcześniej

on Cie bardzo kocha

Cytat:
Witam sie
Na razie nadrabiam.
Wczoraj sie nie udzielałam bo bolały mnie zeby. Czekam na kase z ZUS i czas znowu nawiedzic dentyste. # zeby leczone w ciazy i został jeden ale on wymaga zdjecia rtg wiec czekałam az urodze. wczoraj dał popalic wiec polece go leczyc jak tylko bedzie mozliwosc.

Mała wczoraj aniołek a dzisiaj znowu humorzasta. Do tego nerwus przy cycku i co wypije to zaraz zwraca. Rano miałam juz dosyc i sie bałam ze ona taka nerwowa bo głodna wiec odciagnęłam i podałam w butelce 50 ml . A ona to wciagnełą jakby piła z butelki od zawsze. nie wybrzydzała nie piszczała. wypiła i poszła spac. Przynajmniej juz wiem ze w razie W moge odciagnac i zostawic TZ z butelka bo mała da se rade. Musze tylko kupic podgrzewacz.

Potem mała sie obudziła i dawaj od nowa . Piski wrzaski nic nie pomaga. Wystawiłam na balkon to kimneła 5 min. i wrzask. W prawdzie pododa do doopy ale na balkonie nie pada a mogła sobie inchalacje zrobic. No to dawaj do domu i cycek i znowu cyrk. to poszedł otulaczek w ruch. Zwiazałam dziecia uspokoiła sie i pociagneła cyca na spokojnie i znowu poszła sobie spac i spi juz 3 godz.
Mam nadzieje ze to skok i ze jej przejdzie a nie ze jakies dolegliwosci brzuszne bo cos zjadłam czy co.

Ale sie rozpisałam....

W nocy my tez spimy w spiworku albo pod dwoma kocykami z biedry w zaleznosci od temp. otoczenia.

i dodatkowo tez mnie przeziebienia bierze. kicham gardło boli i w gnatach łupie.
Poszło wapno i rutiniscorbin w ruch moze bedzie lepiej.
TZ wyjechał na spotkanie rodzinne i bedzie jutro wiec ja sobie w wyrku leze i mam czas troche gazety ogarnac

A i Bianka konczy dzisiaj miesiac
1. współczuje wizyt u zębologa
2. z tym szarpaniem przy cycku to chyba efekty skoku, już niejedno dziecko forumowe miało z tym problem, u nas też tak było. Dzisiaj np Zuza piła tylko z prawej piersi, lewą olała i darła sie jak opetana
3. dla Bianki za miesiac

Cytat:
I jeszcze z nowosci to mała sama sie przewróciła dzisiaj z brzuszka na plecy i zrobiła to kilka razy wiec to nie przypadek[COLOR="Silver"]
super, zesie przewraca nasza Zuza też dzisiaj zaczęła

Cytat:
Matko jedyna to straszne Trzymaj sie i

Hej.

Ja nawet nie nadrabiam. Mam sajgon z malym. Od wczoraj od ok.21:00 do dzis do po 10rano maly spal moze z 5h i to na raty.
Teraz spi po ponad 3h walki. Spi na lozku z suszarka. Ciagle macha lapkami. Oddycha tak ze klatka piersiowa mu tak szybko skacze potem przestaje. Smieje sie i chlipie zaraz i znow gnije przez sen. Rusza galkami ocznymi pod powiekami i mruczy cos pod nosem.
Ja spalam moze 3.5h
Poukladalam na raty jego ubranka. Wyciagnelam nowe. Poprzymierzalam na niego i czesc jest dobrych co sa na 9mcy
Patrze jak on tak sie rzuca i plakac mi sie chce

Koniec koncow jakos to ogarnelismy oboje.
Maly mi dzis znow zaszczal lozko. Jutro bede gwalcic Tz po stelarz do przewijaka. Dzis wyciagnelam materac i lezy ciagle i klade na lozko. Jest mega nie wygodnie ciagle z tym materacem sie bujac. Jutro chyba go zgwalce zeby do ikea jechac po stelarz do tego. Bo ja zeswiruje. Kregoslup mi w d wlazi. Ze stresu mi flaki sciska. Tak mi jezdzi jakbym miala ruchy ciazowe

Ciotka chce zebym do niej jutro przyjechala. Robi mi wyklady ze nie ruszam sie do ludzi z domu, ze powinnam Malego zostawic jej i gdzies pojsc. Ale ja nie chce. Nie odczuwam takiej potrzeby. Jest mi dobrze, dopioki ktos nam nie rozwali systemu

nie ma to jak atrakcje po wizytach gości, jakby sami dzieci nie mieli i nie pamiętali jak to jest
Stary 2013-09-13, 22:14   #1886
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

[/COLOR]aaa i Zuzia dzisiaj zrobiła ogromny krok do przodu, i przekręciłą się sama z brzuszka na plecki, trzy razy wiec to nie przypadek, nawet udąło mi sie raz to nagrać [COLOR="Silver"]
A to nie za wcześnie

Cytat:
a cycolicie sie wtedy jak chce smoczka?
Cycolimy się za każdym razem jak buzie otworzy

Cytat:
Trochę Cię poniosło
:
tO ze zmęczenia

Uciekam spać
Stary 2013-09-13, 22:17   #1887
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

Iwona super, że bioderka ok

A mój Mały nie chce spać. Niby zasnął, niby spoko, a za chwilę otwiera oczy i się śmieje

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Zmykam
Neni ja też szamam wszystko i nie odmówiłabym sobie żadnego z powyższych dań.
Jedynie boje sie nektaryn i gazowanych napoii a tak wcinam co sie da.
I żeby juz u was skok sie skończył.
Sama widzisz, że dziecko marudne i płaczliwe mimo że zachowujesz diete.

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

nie dam rady wiecej nadrobić
uciekam spac
nie piszcie za duzo
pa
Stary 2013-09-13, 22:31   #1888
cynamon_owa
Zadomowienie

Ja znowu z doskoku- mam nadzieję, że Adaś przeżywa odwiedziny "Pana Skoka" (nie wiem, która z Was ale chyba Neni to tak fajnie określiła ) a nie jest to okres kiedy ujawnia się jego charakterek- jeśli tak to o mój Boże nie pomoże...

Z tego co pamiętam podczas podczytawania Was przez telefon, który teraz zaginął a żeby nie budzić Młodego mam wyłączone dźwięki więc czeka mnie niedługo szukanie

Neni- zdrówka- proszę nie chorować
czarowniczka- przykro mi z powodu kota... Nie wiem co się stało- nie doczytałam dlaczego musicie go uśpić...
kejt- wszystkiego najlepszego dla Filipka
lachryma- my do mycia pupy używamy ciepłej wody z kranu (bo w takiej go myjemy więc nie widzę sensu używać przegotowanej). Jak mąż wyjechał w delegację to żeby nie zostawiać rozryczanego Adasia na przewijaku (u nas zazwyczaj są nocne kupki ) przytargałam sobie termos z ciepłą wodą i przelewałam sobie do misieczki i w niej maczałam płatki kosmetyczne

Wczoraj byliśmy u lekarza pierwszego kontaktu. Wysłuchala nas ale powiedziała, że ona się nie orientuje i musi skonsultować się telefonicznie z pediatrą Powiedziała, że zadzwoni do nas z decyzją najpóźniej do dzisiaj. No ale zadzwoniła wczoraj wieczorem, że po konsultacji stwierdzili, że sprawa jest "pilna". Mogli nas zakwalifikować do spraw "mniej pilnych" ale przez to, że jesteśmy wpisani na szybką konsultację mamy czekać do 14dni na list z wyznaczoną datą kiedy mamy się stawić w szpitalu... Nie pozostaje mi nic innego jak tylko się śmiać bo 2tygodnie mogę określić jako "super zapłon"
No ale lepsze to niż odesłanie nas z kwitkiem. Poza tym spytała czy mam jakieś podejrzenia dlaczego Młody nie przybiera na wadze Powiedziałam jej o możliwej anemii ale pani doktor żadnego związku nie widziała... No więc powiedziałam, że ja się źle czuję i takim oto sposobem trochę na około ale wysłała mnie na badanie krwi. W recepcji sama naściemiałam i dodatkowo też zrobią badanie moczu
Dodatkowo Adaś pokazał swój "popisowy" numer jak to pięknie nie podnosi jeszcze główki więc będą nas konsultować też pod tym względem bo tutaj dzieci muszą rozwijać się książkowo i Adaś już od ich ram rozwojowych z tą główką odchodzi...

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 22:31   #1889
dzoan
Zakorzenienie

Ja też mykam już do łóżka..może zdążę się zdrzemnąć przed karmieniem

Do jutra

Stary 2013-09-13, 22:44   #1890
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam jeszcze mały problem. Mała tak strasznie na buzi wysypało i pediatra stwierdził ze to alergia. odstawiłam nabiał i soje i smarowałam ta mascia co mi dała.Teraz przestałam smarowac i mała na nowo wysypuje wiec to raczej nie alergia na nabiał i soje. moze to jednak tradzik. czy wasze maluszki maja te pryszczyki takie ropne? czy tylko czerwone ? albo powinnam cos jescze odstawic? jem duzo bananów i marchwi. moze to to? nosz szlag mnie trafi:\ a do nabiału to i tak wróce na próbe za jakies 2 tyg. jak bedzie ok to jeszcze z soja spróbuje póżniej.
A i prosze dla przypomnienia o nazwe tych magicznych niemieckich kropelek na kolki to se zapisze gdzies i w razie W wykupie
Aga,dziś wrzucalam zdjęcie Fi, całe policzki ma zsypane, kilka krostek na podbrodku i ze 3 na główce. Jeżeli u Was w ciepłe, czy podczas płaczu są bardziej widoczne, czerwone, ropki wydaje się wiecej, a na spacerach czy podczas snu bledną, to jest to trądzik.

My bylismy na katechezie przed cytatem. Na noc Fi zjadł 120+50 dokladki mojego mleka i ryczal, mleka już nie miałam, to cycek-pociągnął 4 razy i blogi sen. A podczas snu ulalo mu się ze 30ml. Pazerny jaki! No ale w imieniny mu wybacze.

Doje się i spać. Dobranoc!!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości