|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 4,35% |
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
3 | 6,52% |
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
0 | 0% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
1 | 2,17% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
0 | 0% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
12 | 26,09% |
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
17 | 36,96% |
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
7 | 15,22% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
1 | 2,17% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
3 | 6,52% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
0 | 0% |
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Znów wyjde z krzaczorów
czyli jest nadzieja na lwa z FP ![]() A dostałyscie jakiegos dodatkowego maila? Czytałam o waszych perypetiach z karmieniem i opieka połoznych w tej kwestii. Ja pierwsza córke Martyne karmiłam MM i KP. Jak sie urodziła nie chciała w ogóle ssac. Póżniej dostawała spazmów jak ja dostawiałam. oczywiscie dokarmiałam w szpitalu bo leciała z wagi. Oczywiscie nikt mi nie pomógł. Dopiero w 5 dopie dostaąłm nawału pokarmu ale mimo to Martyna nadal dostawała histerii. ja sie denerwowałam ona sie denerwoała wiec został mi tylko laktator. Moja połozna środowiskowa skresliła mnie jesli chodzi o karmienie. ja mimo wszytsko wciaz szukałam dogodnej dla nas pozycji. I nagle sie udało-na lezaco po 3 tygodniach od porodu. Pieknie sie przyssała i przede wszystkim nie płakała. Karmiłam ja rok czasu.Jakie było zdziwienie mojej poloznej jak ja kiedys spotkałam w przychodni ![]() Natalka z kolei od razu chciała do cyca. Jak usłyszałam od meza ze szukała cyca (byłam po bardzo ciezkiej CC) to od razu kazałam ja przyniesc do piersi. Nie wiem dlaczego ale połozna sie zdziwiła. W ogóle musiałam sie prosic o to, zeby mi dziecko przynosili na karmienia. Oczywiscie widziałam, ze była dokarmiana ![]() Tak u nas wyglada propagowanie KP w szpitalach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | ||
Wtajemniczenie
|
Ada pięknych masz synków
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() śliczności ![]() pięknie łepek trzyma! Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2403 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
axell kciuki ![]() Moje maleństwo kochane usnęło o 20 w łóżeczku i śpinka... Metoda cichosza podziałałą...
![]() |
#2404 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2406 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wiecie co jesteście niesamowite z tą determinacją z kp. Jak czytam o Waszych przeżyciach to widać, że naprawdę Wam zależało. Ja w gruncie rzeczy miałam książkowo- nawał na 3ci czy 4ty dzień. Kapucha w staniku i spokój. 2x kryzysik to też norma, że przynajmniej jeden jest, a mimo wszystko byłam na skraju rzucenia tego w cholere. I do teraz nie wiem jak długo pociągnę...bo pewno jak przyjdzie ząbkowanie i zacznie się znów awantura przy cycku to nie wiem jak to zniosę. W ogóle bardzo się boję tego ząbkowania. Czy ono naprawdę jest takie tragiczne? ![]() Muszę się pochwalić, że zrobiłam dziś leczo- pyycha ![]() A jutro się przekonam czy Młody ma alergie np.na pomidory
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-09-23 o 20:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2407 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my id 3 dni na 4, mały trójki przesikiwal i kupa co chwile wyłaziła, 4 sa idealne ![]() Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2013-09-23 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mojej nie bardzo mam jak to wprowadzić bo nie potrafi spać na boczku, od razu odwraca się na plecki ... Znasz może jakąś metodę żeby dziecko wstawało później rano? ![]()
![]() |
#2409 |
Wtajemniczenie
|
MAGIUSA u mnie zabkowanie przeszło bez wiekszych problemów. Moze raz lub dwa miała stan podgoraczkowy. No i czasami zdarzały sie ciezkie noce ale to juz przy trzonowych zębach. Moje cyce tez nie ucierpialy gdy sioe pojawiły białe potwory
![]() Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2013-09-23 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA właśnie chcę zaplanować co kupić na Mikołaja i pod choinkę małej. Wiem, że moja mama coś będzie chciała kupić jej wiec może się złożymy na ten chodzik/pchacz. No i nie wiem czy teściowa będzie chciała jej coś kupić. Pozostałym wnuczką kupuje ale pewnie nie zapyta co kupić wiec nie będę się dzielić z nią pomysłami. A z drugiej strony wolę, żeby mała dostała jeden dobry prezent niż 5 miśków np bo ani nie mam gdzie tego trzymać ani to przydatne
![]() |
#2411 |
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Myha u mnie z kp bylo podobnie jak u Ciebie w przypadku 2 corki. Mialam cc o 13 a Sofinke dali.mi do przystawienia dopiero po 23 ale nie ssala tylko sie przytulila. Potem dopiero rano... pokarmu.mialam jak na lekarstwo, a Sofia miala zoltaczke u nie ssala tylko spala :mdeje: waga jej spadla z 3320 na 2900 w dwie doby... oj strasznie duzo stresu.mnie to.kosztowalo.bo.jedyna pomoc na jaka moglam liczyc w szpitalu to butla z mm... szukalam namiaru na jakas poradnie laktacyjna i udalo mi sie telefonicznie skonsultowac jak.jeszcze bylysmy w szpitalu i.poradzono.mi karmic tyle ile sie da (zanim.dziecko.usnie na amen
![]() ![]() ![]() Uufff, oto moje wynuzenia a la diabli ![]() Ach i zapalenie zazegnane! Dziekuje Wam za wszystkie.cenne rady ![]() ![]() Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-09-23 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2412 |
Zakorzenienie
|
hejka
doszła przesyłka z fisher prise ![]() justyna ja mam jeszcze dwie paczki 3 i przechodzimy na 4 ![]() ![]() diabli wiesz co, nie raz i nie dwa było mi przykro że nie karmię mm. Ale nigdy ale to nigdy nie sprawiła mi przykrości żadna z was. o matko Wiktorek ma takie długie włoski? ![]() Gabryś ma piękne oczka. Podobny jest do Wiktorka czy mi się wydaje? Dziś zadzwonił TŻ, przystawiłam tel do małej i do niej gadał. A ta biedna kręciła głową i szukała tatusia a później w płacz. Płakała pół godz ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- deb piękną masz lalunię ![]() loney brawa za kupkę ![]() axella będę trzymać mocne kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Wtajemniczenie
|
to ja się wtrącę w kwestii prezentów:
czy ktoś ma książeczki z serii dotknij,poczuj...?? może diabli? (TY jesteś specjalistką w tym temacie) ![]() fajne są? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego u nas nawet jak piersi mega pełne to Darkowi udawało się zawsze chwycić. Cytat:
![]()
![]() |
#2415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z rozszerzaniem diety nie pomoge, bo Nelcia choć w wieku Twojej Natalki to jeszcze na te pierwsze dania poczeka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2417 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiem, że macie problemy z brzszkiem, może napisz do bobovity, czy tam innej firmy którą reflektujesz i zapytaj co radza ? może doradza Ci odpowiedni produkt ? my zaczeliśmy na bezmlecznej kaszce mannie owocowej z bobovity, mieszam ja z wlasnym mlekiem, które mała dobrze toleruje. Ale wiem, że mają rozwiązania też np dla alergików.
![]() ![]() |
![]() |
#2418 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli Nela skonczyla już 17 tyg. (we srode) i teoretycznie powinnam jej diete rozszerzac. jednak po przestudiowaniu broszurek (nawet tych od producentow sloikow) utwierdzam się w przekonaniu, ze te 4 mies. to przy mm, a nie kp ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2420 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny co do kp... ![]() ![]() Justi uśmiałam się, nieźle zakręcony ksiądz ![]() Ada cudny Wiktor, aniołeczek! No i Gabryś też, ciekawe, czy też będzie miał taki anielski włos. Mysia mój chłopak też się rwie do siadania (kilka dni różnicy między Twoim i moim paniczem). Pozwalasz mu? Ja staram się nie, ale jak przychodzą babcie, to od razu biorą go na kolana w pozycji siedzącej i sama nie wiem, czy je ochrzaniać, czy nie ![]() Ponawiam pytanie do mam karmiących mm - jak już dostałyście okres, to był w miarę regularny? Mi się spóźnia już prawie 2 tygodnie, a do lekarza zamierzam iść dopiero za miesiąc. Pobiegałam dzisiaj, dobrze mi teraz, tęskniłam za wysiłkiem fizycznym ![]() Axella zapomniałam jeszcze napisać. Ja bym na Twoim miejscu nie wylaszczała się do sądu. Jak pokażesz, że jest silna, zaradna, ekstra babka, to możesz dostać niższe alimenty. Bierz sędziego na litość ![]()
Mieszko, Mieszko...nasz koleżko! 15.06.2013 ![]() Edytowane przez komiksowa Czas edycji: 2013-09-23 o 20:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Dzieki laswczki, jeatescie wielkie!
![]() Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w ogóle widzę ze ciekawy temat się nawinął ![]() Co do artykułu.. Ja nie czaje jednego.. Tam jest napisane, żę mleko się tak super dostosowuje, że jak potrzeba więcej witaminu jakiejś dziecku to chlup jest witamina w mleku, a jak coś tam to chlup i jest.. tylko na jakiej zasadzie to właściwie działa?? jak organizm matki wie czego dziecku brakuje i ze ma to wtloczyć do mleka?? bo trochę to naciągane mi się wydaje.. A i ostatnio czytałam blog - sprytna mama.. i tam byl temat nietrafionych prezentów na pierwszą wizytę u dziecka.. I tam podawali jako nietrafiony tort z pampersów.. ze to nie wiadomo z czego robione, z jakich pieluch nie wiadomo kto dotykał i że mamy je wyrzucały, a jedna to dwa takie dostała i oba wyrzuciła.. co o tym myślicie?? bo ja dawałam taki tort.. sama go robiłam i myślałam ze to fajny pomysł.. a tu takie buty... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2426 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ha, no może dlatego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Zakorzenienie
|
Komiksowa powiedz teściowej że ma tak nie robić. Krótko i na temat. Nawet nie musisz tego tłumaczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2428 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2429 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pozwalam ale nie pomagam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie, to dotyczy dzieci karmionych mm, zaleca się wyłączne karmienie piersią 6 miesięcy ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.