Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-24, 11:22   #2881
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

hejo kwiczę na kanapie, dziecko w złobku sie adaptuje małż biega coś tam załatwia

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Pociesze Cię może, Eda źle spał, a od kiedy poszłam do szpitala to.tylko na siku wstaje
bosz... zeby ance sie to unormowało bo coś czuję, ze niebawem wykorkuję
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
a ja wczoraj myslalam, ze juz sie zaczyna, skurcze mialam co 10 min przez ok godzine, ale sie rozeszlo, a w nocy mialam jakies glupie sny, ze ktos byl na pustyni i krzyczal "wody, wody!!!" ja sie budze i mysle, w uszach caly czas "wody,wody" i sobie mysle o kurde, wody mi odeszly, macam lozko, a tam sucho)))glupia jestem

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Wiktor Łukasz urodzony o 7:08 czasu Polskiego. 2,9 kg. 53 cm. Porod straszny zakonczony cc. Dochodzimy do sievie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
gratulacje kochanie, namęczyłaś się, ale już po wszystkim
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Próbowałam się sama zbadać....
co wymacałaś??

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
gratulacje

a ja pochwalę się moją foczą sylwetką i brzuszkiem u progu 37 tc (106 cm w obwodzie)
chudzino świetnie wygląasz
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:23   #2882
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Kropla łoooo zazdroszczę przytulanek

A mój tak samo. CHodzi za mną,przytula się, mówi takie miłe słowa. Tzn. zawsze był z tych czulszych,ale teraz go roznosi.Jest super
A jak go cieszy jak karmię małą, mówi,że to najpiękniejszy widok na świecie i wcale go to nie brzydzi.

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
mnie Mąż codzienne pyta czy dziś urodzę, już się doczekać nie może
No to ródź
A to ty pisałaś o tej grzechotce z FP?Do mnie właśnie dzisiaj przyszła

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
słuchajcie mam problem? chyba problem.
nie miałyśmy od samego początku problemów z kupkami, były prawie co każda zmiana pieluchy, bardzo rzadko zdarzyła się tylko przesikana, 3/4 zmian to z kupką. a od wczorajszej nocy zero. martwię się, bo Ola się pręży i jakby chciała zrobić a nie ma tej kupki, natomiast bączki idą często bez problemów i nie wiem czy ja coś zjadłam czy co.........

są na to jakieś specyfiki? nie na bączki, tylko aby kupka poszła? tak pytam na zaś jakby do jutra nie było, to pasuje pewnie coś kupić w aptece?

proszę pomóżcie
Mi położna mówiła,żeby nie kupować nic na własną rękę tylko jak będę u pediatry to poprosić o czopki, nazwa na V... ale nie wiem jaka

Taaa tylko wizyta 2.10,a co jak nas wcześniej coś tfu tfu chwyci?

Cytat:
Mam kryzys.
Mała chce co chwilę cyca, a ja mam drgawki na sama myśl, żeby jej dac... Próbuje w nakładkach karmić, ale to też tak boli, ze mam łzy w oczach całe sutki mam przekrwione ja wiem, ze te początki po prostu trzeba przetrwać, ale w połączeniu z zastojami, jakie robią mi się w cyckach po prostu nie mam siły...
Dla jasbosci ona trzeci raz je od 22...
Mnie też czasem boli w nakładkach,ale i tak uważam,że to super rozwiązanie...nawet jakby mi się kiedyś wyciągły brodawki to nie wiem,czy będę karmić bez kapturków.
Musimy przecierpieć, albo ewentualnie właśnie ściągać pokarm.

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Moj robi wszystko wokol Adasia - procz karmienia cycem dzis u pediatry polozna byla zdziwiona, ze tak sobie dobrze radzi z dzieckiem. Maz po powrocie tylko skomentowal, ze nie rozumie jej zdziwienia.

A u pediatry bylismy z katarem, ktory Adas ma od 4 dni. Przepisala jakies krople, bo zadnej infekcji nie ma. Temp.tez nie. Przy okazji go zwazyli-przybral 600 g od wyjscia ze szpitala i wazy 3900g - jakos sporo chyba

U nas to samo. U fotografki to mąż małą ubierał i rozbierał, układał do zdjęć i babeczka była mocno tym zafascynowana.A ja sobie siedziałam w fotelu jak królowa i patrzyłam

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:29   #2883
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
gratulacje

a ja pochwalę się moją foczą sylwetką i brzuszkiem u progu 37 tc (106 cm w obwodzie)
Superowy

Kobitki, która dziś rodzi?

W ogóle ktoś tu się zastanawial, czy to ostatnia część, a my tu.prawie 3tys. postow już mamy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:29   #2884
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
kurcze z podaniem producenta będzie problem, bo wywaliłam opakowanie i metki, a TŻ rano wziął śmieci do wyrzucenia. W środku na materiale nic nie ma - żadnych metek wewnętrznych firma widmo
No nic, trudno

Cytat:
Twój też się na to uparł ?? My też mamy, ba ! już nawet zamontowane
Może to jakiś fetysz samochodowy... chuopy jednak dziwne som

Cytat:
witamy się w 39 tygodniu ! ! !

Cytat:
w końcu

a widzisz my na zakrzowskiej zamawialiśmy i facet który to realizował ok był
Chociaż ogólnie obsługa najbardziej mi się na sztabowej podobała
Też się cieszę

My na Zakrzowskiej robiliśmy wycenę u bardzo fajnego i kumatego gościa, który okazał się być pracownikiem z Braniborskiej Zresztą po kilku miesiącach pamiętał nas i to on robił zamówienie na wózek i chyba z nim dzisiaj rozmawiałam
Na Sztabowej nie byliśmy - totalnie nie po drodze nam

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
No mój ma mistrzostwo jak wstaje w nocy do kibla a on się pyta 'gdzie idziesz?' różne mam odpowiedzi... nakarmić kury, zdać butelki do skupu, pobiegać nago po łące... bardzo czepliwa się zrobiłam
Jejku, a ja myślałam, że tylko mój tak na "śpiocha" ma. Jeszcze czasami pyta "co tam?"

Cytat:
Ale zgrabniutka jesteś Brzuszek superowy

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A mój tak samo. CHodzi za mną,przytula się, mówi takie miłe słowa. Tzn. zawsze był z tych czulszych,ale teraz go roznosi.Jest super
A jak go cieszy jak karmię małą, mówi,że to najpiękniejszy widok na świecie i wcale go to nie brzydzi.

U nas to samo. U fotografki to mąż małą ubierał i rozbierał, układał do zdjęć i babeczka była mocno tym zafascynowana.A ja sobie siedziałam w fotelu jak królowa i patrzyłam
Jeeeeej.. jak się fajnie takie rzeczy czyta

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:30   #2885
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Próbowałam się sama zbadać....
miszczu hahah powiedz jak się zbadać to i ja sobie zapodam za jakiś czas
Znowu mnie wczoraj moja gin wkurzyła. Chyba sobie za jakieś 1,5tyg fundnę wizytę u innego giekologa serio. Co od niej wyjdę to mam taaaaaaaaaki niedosyt.

Kurde nienawidzę prania przy takiej pogodzie. W ogóle to nie schnie.
Już nie wiem czy lepiej na dwór wystawiać jak tak lekko zimno i momentami wilgotnie. Czy w pokoju włączyć kaloryfer zamknąć okna i suszyć. Czy uchylić okno i suszyć? Nie mam już pomysłu a dziś muszę powtórzyć pranie bo kilka straciło zapach a nawet powiedziałabym że zaczyna podśmierdywać
Cieszę się że już koniec dzieciowego prania bo poświęciłam nasze na rzecz mikołajowego i już ledwo zamykam tę szafkę od wora z brudami

Jeszcze powinnam iść na spacer z małym a mam tyle chęci.... ehhh.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:31   #2886
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X

A propos tz, to mój mi dziś na dzień dobry napisal mi: "Chce tylko napisac,ze jestes najdzielniejsza kobieta i najodwazniejsza i najtwardsza mama jaka znam Misiu" )) czuje się doceniona ))

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:32   #2887
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

Mi położna mówiła,żeby nie kupować nic na własną rękę tylko jak będę u pediatry to poprosić o czopki, nazwa na V... ale nie wiem jaka
viburcol ale to na uspokojenie.
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-09-24 o 11:33
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:33   #2888
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Wiktor Łukasz urodzony o 7:08 czasu Polskiego. 2,9 kg. 53 cm. Porod straszny zakonczony cc. Dochodzimy do sievie

GRATULUJE!!
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:34   #2889
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Do samochodu
Absolutnie niezbędne i to na już (wg. mojego męża) - takie na przyssawki, które montuje się na szyby, żeby maluchowi w oczka nie świeciło - argument, że właśnie zaczyna się jesień, nie trafia
Jesienią też świeci słońce, zimą też

Cytat:
No mój ma mistrzostwo jak wstaje w nocy do kibla a on się pyta 'gdzie idziesz?' różne mam odpowiedzi... nakarmić kury, zdać butelki do skupu, pobiegać nago po łące... bardzo czepliwa się zrobiłam

Cytat:
gratulacje

Śliczny
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:34   #2890
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
S
W ogóle ktoś tu się zastanawial, czy to ostatnia część, a my tu.prawie 3tys. postow już mamy
no nie nie, przeciez nie będziemy go ciągnąć przez miesiąc ty tam sie szykuj na kolejny wątek
Cytat:
A propos tz, to mój mi dziś na dzień dobry napisal mi: "Chce tylko napisac,ze jestes najdzielniejsza kobieta i najodwazniejsza i najtwardsza mama jaka znam Misiu" )) czuje się doceniona ))
potrafi docenić
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:36   #2891
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X

Cytat:

Cytat:
No to ródź
A to ty pisałaś o tej grzechotce z FP?Do mnie właśnie dzisiaj przyszła
no chciałabym,ale się nie zapowiada na poród
tak,tak, ja
oooo jak super z grzechotką ,może i ja dostanę
fajna jakaś ?
normalnie do skrzynki listonosz włożył , czy pukał do drzwi ?
Cytat:

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
ale super

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:37   #2892
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Wrzucam fotki naszego "gratisu za długi czas oczekiwania na realizację zamówienia". Do końca nie wiem co to właściwie jest, tzn. jak się nazywa
fajne fajne wydaje się takie cieplutkie

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:38   #2893
jo_asiek
Zadomowienie

Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
gratulacje

śliczny brzusio!!

Cytat:
ojj brawo dla TŻ! takie słowa na pewno dodają mocy, dowartościowują i podbudowują
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:41   #2894
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Brawo

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
dzieki za ciepłe slowa ja cały czas staram sie myślec pozytywnie, czasami tlyko dołek łapie

z wynajmem się wstrzymamy bo tż ciągle co jakiś czas wyjeżdza za granice wiec zoabczymy jak to sie ulozy
Kochana naprawdę podziwiam,jesteś dzielna. Na pewno niebawem wszystko się poprawi. Po urodzeniu dziecka zyskuje się nowych sił,żeby walczyć o lepszy byt dla całej rodzinki.

Cytat:
az mi sie chce maleństwa po Twoim poście buziaki dla Ciebie
a wogle strasznie podoba mi sie zdrobnienie Tusia, nigdy nie wpadlabym na to, zeby tak zdrabniac
Mało kto na to wpada. Tak sobie wymyśliłam. Mąż bardzo chciał Natalię, ja w sumie też nie znalazłam lepszego imienia,ale jednak jest dość długawe. I jakoś tak zaczęłam mówić do brzuszka i dalej tak mówię do małej I rodzina to teraz przejmuje.

Cytat:
Słodko

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
viburcol ale to na uspokojenie.
Na uspokojenie jak coś boli?
Ech to ja bym wolała coś, co zwalczy problem w zarodku, a nie zadziała tylko łagodząco.

Zaraz muszę iść budzić małą,ale z niej śpioszek.
Aaaa na sesji występowała głównie w różu Ale foto ciężko było znaleźć takie małe ciuszki, opaski...więc musiałam przetrawić ten róż, skoro tylko on był dobry.

Stary 2013-09-24, 11:44   #2895
bojatoja
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Moj robi wszystko wokol Adasia - procz karmienia cycem dzis u pediatry polozna byla zdziwiona, ze tak sobie dobrze radzi z dzieckiem. Maz po powrocie tylko skomentowal, ze nie rozumie jej zdziwienia.
Mój też robi wszystko wokół Filipa I właśnie ostatnio mi mówil, że dziwi się facetom którzy nie chcą czegoś robić, bo te chwile są bezcenne i nie wyobraża sobie nie mieć teraz Małego. Widać, że w nim zakochany, nosi go, prztula, teraz nasze rozmowy schodzą na temat kupek i bąków
Mogę na niego liczyć
Cytat:
Wyczytalam wlasnie, ze "Potrzeba wzmożonego ssania występuje podczas skoków rozwojowych – około 3., 6. i 12. tygodnia oraz 3. i 6. miesiąca życia dziecka. Wówczas dziecko może „wisieć przy piersi” cały czas, dzięki temu produkcja pokarmu w ciągu 2-3 dni zwiększy się stosownie do wzrastających potrzeb maluszka".
Też to czytałam, i uważam że tak jest
Cytat:
Czuje się jak nowonarodzona! Jak dałam ta butle koło 1, to obudziła sie koło 4 i po 7
Muszę sobie na.noc z zapasem odciągac, ona chyba w nocy jest leniuszkiem i kiepsko ssie i dlatego chce non stop.cyca!
Super
Cytat:

Gratuluje
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Co można poradzić na te sutki? u mnie to samo ;( całe popękane i jęcze z bólu jak przystawiam małego.. i czy przez to że one są takie popękane można się łatwo nabawić jakiejś infekcji albo grzybicy ?
Ja w szpitalu używałam maść PURELAN. Położne go polecały i mówiły że dużo lepszy niż maltan, że pacjentki na oddziale wszystkie zadowolone. I faktycznie pomogła mi ta maść, bo w szpitalu miałam masakre na sutkach
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Ciekawa jestem,która następna?
U nas bez większych rewelacji. Czekam na przyszły tydzień i nie mogę uwierzyć,że malutka będzie już z nami
Ale fajnie Wydaje mi się, że to większy stres jak znasz dokładną date i godzinę porodu Ale tylko tak mi się wydaje, bo ja nagle dowiedziałam się o cesarce więc nawet nie miałam kiedy i czasu się stresować
Cytat:
Jejuuu dziewczyny...wczoraj wieczorem jak odbijałam małą i akurat otwarła oczyska i tak na mnie patrzyła...normalnie się poryczałam,a ona przyglądała mi się jeszcze bardziej...to niewyobrażalne jak można kochać własne dziecko, nigdy nie myślałam,że to aż tak. Ciągle mi się ryczeć chce jak pomyślę jak ją kocham

Też kocham mojego synka najbardziej na świecie
Cytat:
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:44   #2896
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X

Cytat:
no chciałabym,ale się nie zapowiada na poród
tak,tak, ja
oooo jak super z grzechotką ,może i ja dostanę
fajna jakaś ?
normalnie do skrzynki listonosz włożył , czy pukał do drzwi ?

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

ale super
Akurat mąż był przy aucie i dał mu do ręki.

Całkiem fajna-jest lusterko, szmaciane elementy

Aaa chciałam też powiedzieć,że mąka ziemniaczana na pupci/krochmal działają faktycznie cuda

Stary 2013-09-24, 11:44   #2897
nena_milka
Wtajemniczenie

nie wiem czy to wniesie coś nowego ale dostałam na maila takie cudo od położnej, o karmieniu piersią, wersja dla polskich imigrantów

http://www.sykehuset-innlandet.no/om...nfo_polish.pdf
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:46   #2898
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hej

Mój też robi wszystko wokół Filipa I właśnie ostatnio mi mówil, że dziwi się facetom którzy nie chcą czegoś robić, bo te chwile są bezcenne i nie wyobraża sobie nie mieć teraz Małego. Widać, że w nim zakochany, nosi go, prztula, teraz nasze rozmowy schodzą na temat kupek i bąków
Mogę na niego liczyć

Też to czytałam, i uważam że tak jest

Super

Gratuluje

Ja w szpitalu używałam maść PURELAN. Położne go polecały i mówiły że dużo lepszy niż maltan, że pacjentki na oddziale wszystkie zadowolone. I faktycznie pomogła mi ta maść, bo w szpitalu miałam masakre na sutkach

Ale fajnie Wydaje mi się, że to większy stres jak znasz dokładną date i godzinę porodu Ale tylko tak mi się wydaje, bo ja nagle dowiedziałam się o cesarce więc nawet nie miałam kiedy i czasu się stresować

Też kocham mojego synka najbardziej na świecie

Mój się wczoraj u fotografki cieszył jak Tuśka zrobiła nam kupę za pieluchę, a fotografka powiedziała,że to zadziwiające, jak wielu facetów ekscytują kupy ich dzieci

Stary 2013-09-24, 11:46   #2899
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
no co ty? miałaś już dzisiaj jakiś telefon?
ja od piątku miałam dwa dziennie ale wczoraj były już 3. A dzisiaj to w ogóle mogę iść na rekord bo już jeden był przed 9
ale dzwonią do tż bo ja nie odbieram w ogóle tel
Mhm... Moje dziecko chyba nie planuje wyjść...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:47   #2900
czaszka_
Zakorzenienie

a ja znowu pomęczę bułę TŻ znowu od rana tak mnie wk****
wstal i poszedl.....lezec przed tv i nie robi nic mowi ze dzis przed praca poodpoczywa a za robote w domu sie wezmie od jutra bo bedzie mial wolne az mnie telepie jak na niego patrze wrrrr

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:49   #2901
Aaamelkaa
Zakorzenienie

ale z tymi telefonami po tp to musi być wkurzające ,nie dość że sama ciężarna już by chciała, to jeszcze inni pytają i przypominają co chwila ehhh
no nic,nie ma się co denerwować, ludzie chcą dobrze...chyba.... wykazują zainteresowanie,pamiętają o nas o takie plusy znalazłam

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:50   #2902
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
oj nie pokazuj mu tego, bo naprawde sie zniecheci
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
też to oglądałam, az mi było głupio jak ryja darła, poprostu jak zazynana świnia...:/

lepiej nie pokazuj tżowi juz takich filmikow;p
no juz wiecej nie mam zamiaru bo go wystrasze jeszcze i z porodu rodzinnego beda nici
Cytat:
Gratulacje!!!!:cmok : wazne ze juz po...
Cytat:
witamy się w 39 tygodniu ! ! !
Gratki!!
Cytat:
gratulacje

super brzusio!!! ja sie dalej nie moge zmobilizowac zeby zrobic jakies zdjecie na pamiatke, potem juz moze byc za pozno moze dzis cos cykne

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:51   #2903
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Łoooo, no to zapunktował:rolleye s:

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:51   #2904
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Jadłaś suszone owoce już? Czy tylko śliwki można?

I???

jadlam tylko sliwki
ale mozna chyba wszystkie pewnie poza truskawkami

Cytat:
Cześć

Tusia nakarmiona, trochę mi nie dała pospać w nocy bo ciągle tylko cysia i cysia. No ale musi jeść ta moja kruszynka,więc mnie to cieszy
Tatuś na chwilę wybył do pracy,ale córcia przewinięta i nakarmiona więc śpi
Fajnie jak mąż jest w domu bo przynajmniej posprząta, pogotuje, poza tym pieluchy i przebieranie są jego a ja mam chwilę dla siebie. Szkoda,że zaraz się to skończy

Nasza nam (a właściwie Tatusiowi) robi tak prawie codziennie I jak jej tu nie kochać

Jejuuu dziewczyny...wczoraj wieczorem jak odbijałam małą i akurat otwarła oczyska i tak na mnie patrzyła...normalnie się poryczałam,a ona przyglądała mi się jeszcze bardziej...to niewyobrażalne jak można kochać własne dziecko, nigdy nie myślałam,że to aż tak. Ciągle mi się ryczeć chce jak pomyślę jak ją kocham

widze ze u was organizacja wyglada dokladnie tak jak u nas
tez boje sie pierwszego pazdziernika kiedy tz wroci do pracy dlatego teraz staram.sie coraz wiecej rzeczy robic zeby jakis rytm sobie wypracowac
poki co moj maz jest niezastapiony

Cytat:
Twój też się na to uparł ?? My też mamy, ba ! już nawet zamontowane

haha moj tez mysli motoryzacyjnie, ale nie zakupil.jeszcze

Cytat:
Mąż pytał o ten pas poporodowy i w aptekach mówili,że tylko po konsultacji z lekarzem.
A ja zapytałam położną i patrząc na moją ranę powiedziała,że w przyszły piątek mogę zacząć nosić, tylko muszę dobrać rozmiar do obwodu brzucha.I polecała pas z Teresy.

O, ten sposób chyba też był na SR,muszę sobie zapisać
mnie kolezanki tez polecily terese
ja kupilam
i jestem bardzo zadowolona wiec polecam dalej

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:54   #2905
papuga_69
Zakorzenienie

[QUOTE=butterfly20;4296443 0]Mąż pytał o ten pas poporodowy i w aptekach mówili,że tylko po konsultacji z lekarzem.
A ja zapytałam położną i patrząc na moją ranę powiedziała,że w przyszły piątek mogę zacząć nosić, tylko muszę dobrać rozmiar do obwodu brzucha.I polecała pas z Teresy.

Nasz przyjaciel też tak miał. Kocha małego, aktywnie uczestniczył w jego wychowaniu, ale pieluchę zmienił tylko raz, pierwszą smółkę(chociaż mój mąż też uczestniczył przy zmianie pierwszej smółki i mówił,że to nieźle śmierdziało-a przewija nadal ).
Ten kolega mówi,że po prostu się brzydził i nawet przed urodzeniem Tuśki próbował nam wmówić,że z moim mężem też tak będzie-widać uważa,że wszyscy mężczyźni tak mają.
widocznie jednak Twój tak ma i przecież nie możesz go zmusić, ale to nie znaczy,że mniej kocha Antka.

Dla mnie to trochę chore żeby ojciec brzydził się przewinąć własnego synka Nie twierdzę że go nie kocha

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
ale fajnie kurcze

Stary 2013-09-24, 11:54   #2906
tassia
Zakorzenienie

Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X

bojatoja
z tymze ten purelan to masakrycznie drogi jest

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:56   #2907
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
a ja znowu pomęczę bułę TŻ znowu od rana tak mnie wk****
wstal i poszedl.....lezec przed tv i nie robi nic mowi ze dzis przed praca poodpoczywa a za robote w domu sie wezmie od jutra bo bedzie mial wolne az mnie telepie jak na niego patrze wrrrr
skoro się deklaruje że od jutra ruszy tyłek to może dziś już machnij ręką i poczekaj do jutra. może faktycznie weźmie się do roboty a jak nie to

Stary 2013-09-24, 11:57   #2908
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kurde nienawidzę prania przy takiej pogodzie. W ogóle to nie schnie.
Już nie wiem czy lepiej na dwór wystawiać jak tak lekko zimno i momentami wilgotnie. Czy w pokoju włączyć kaloryfer zamknąć okna i suszyć. Czy uchylić okno i suszyć? Nie mam już pomysłu a dziś muszę powtórzyć pranie bo kilka straciło zapach a nawet powiedziałabym że zaczyna podśmierdywać
Cieszę się że już koniec dzieciowego prania bo poświęciłam nasze na rzecz mikołajowego i już ledwo zamykam tę szafkę od wora z brudami
U mnie w mieszkaniu schnie - przy uchylonym oknie - ale ja w ogóle mam ciepłe mieszkanie
Jeśli u Ciebie chłodno, to bym odkręciła kaloryfer i uchyliła okno - będzie schło, a nie będziesz miała "parówki".

Cytat:
Zapunktował

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Jesienią też świeci słońce, zimą też
Ależ oczywiście, że świeci - no może nie teraz - bardziej chodzi mi o to, że roletki urosły do rangi artykułu pierwszej potrzeby... prawie jak prześcieradła i gorąca woda przy porodzie

Cytat:
ale z tymi telefonami po tp to musi być wkurzające ,nie dość że sama ciężarna już by chciała, to jeszcze inni pytają i przypominają co chwila ehhh
no nic,nie ma się co denerwować, ludzie chcą dobrze...chyba.... wykazują zainteresowanie,pamiętają o nas o takie plusy znalazłam
To jest MEGA wkurzające - a najgorsze, że jak się nie odbierze/nie odpisze, to obraza na całego, a niestety częściej "zmasowany atak"

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:59   #2909
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
ale ja podałam wszystkim TP na 1.10, takie jak mam oficjalnie w karcie ciąży A oni wydzwaniają od piątku jakby wiedzieli, że pierwszy tp na wczoraj był od początku miesiąca chyba by dzwonili w sumie ten jutrzejszy termin jest z usg z 12 tc to powinien być najbliższy ponoć

wiesz, ja tam się nie obrażam, niech sobie dzwonią, wiadomo, że człowiek się trochę frustruje ale mama czy tam przyjaciółka to nawet miło jak zadzwoni. Ale jak już dzwoni żona od kuzyna zapytać KIEDY RODZĘ ile przytyłam, a przy okazji mówi, że ona więcej dzieci nie będzie miała bo poród straszny i ona by nie przeżyła... No to wtedy już ma się chęć nie odbierać
tak jak mówię, jak dzwonią bliscy to ja rozumiem, martwią się i też nie mogą się doczekać, ale jak dzwoni 'kochana' szefowa i się pyta czy coś się już dzieje, no to sorry ale nie mam zamiaru z nią o mojej macicy gadać
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 12:00   #2910
papuga_69
Zakorzenienie

bojatoja dzięki, jak tak dalej pójdzie to wypróbuję bo maltan nie wiele pomaga

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości