Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-09, 21:19   #2011
Kociak85
Zadomowienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Szkoda, że wcześniej nie weszłam, bo tak to doradziłabym Ci, żeby mąż też wziął taką karteczkę do losowania na koniec. U mnie brali też mężowie i wygrywali po dwie nagrody, a ja się wkurzałam
U nas mężowie nie mogli brać. Tylko kobiety w ciąży.

Generalnie warsztaty spełniły moje oczekiwania - ale to tylko dlatego, że nastawiałam się głównie na pierwszą pomoc. I tu się nie zawiodłam. Była też fajna położna, która mówiła o karmieniu piersią. A reszta to taki firmowy bełkot, włącznie z panem z Maxi Cosi - to chyba ten sam co niektóre z Was miały z nim już kontakt. Taki cwaniaczek, mąż stwierdził, że pajacował.

Nie wygrałam fotelika ale za to wygrałam zestaw z NUK-a całkiem fajny: smoczek, łańcuszek do smoczka, dwie butelki i szczotka do czyszczenia butelek i smoczków. Przyda się.

A że mnie boli kręgosłup po tylu godzinach siedzenia to idę się położyć
Stary 2013-10-09, 21:44   #2012
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Kociak fajna taka wygrana, chociaż mała

Lece spowrotem do wyrka, bo troche posiedziałam i znów mnie plecy nawalają i żebra cisną

dobrej nocki
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 21:55   #2013
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
to następne KTG w dniu prognozowanego TP masz

też mi powłaziły bakterie do moczu :x

jest Majeczka, ślicznie śpi

faktycznie super z tym dmuchawcem wyszło

za wizytę, masz takiego samego wstydnisia jak ja

kiedyś się uczyłam z perfekcyjną panią domu, ale nie wychodzi mi to tak ładnie jak jej http://perfekcyjna.tvn.pl/wideo,769,...ka,704168.html
O zaraz podglądnę jak to się robi

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Wybaczcie ale dziś nie nadrobię. Jak odebrałam synka z przedszkola to miał gorączkę 38,2 ale po podaniu Nurofenu zeszła i nie wróciła. W każdym razie kaszel się nasilił ale suchy a nie wykrztuśny. W przedszkolu zwymiotował aż z kaszlu. Jutro idziemy do pediatry bo to wszystko już za długo trwa...
O rany cały czas piszesz że chory.......

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Normalnie już sobie wieczorem myślałam że Angie dziś nie zostanie sama z porodem ale na szczęście moje skurcze jak sobie przyszły, tak sobie poszły

ide poczytać coście naskrobały
E nie mów nawet jeszcze poczekaj

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Dobranoc

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 21:56   #2014
babku
Zadomowienie

Wyprasowałam jak radziłyście. Dziękuje za szybki odzew

Cytat:
ja tam prasowałam jak wszystko i tylko przed porodem, potem to już takich rzeczy nie prasowałam
Ja chyba też robiłam to ostatni raz. Okropnie prasuje się te prześcieradełka. A miałam ich jak głupia oczywiście - do łóżeczka, przewijaka i do wózka. Wiem mam coś z głową

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

Generalnie warsztaty spełniły moje oczekiwania - ale to tylko dlatego, że nastawiałam się głównie na pierwszą pomoc. I tu się nie zawiodłam. Była też fajna położna, która mówiła o karmieniu piersią. A reszta to taki firmowy bełkot, włącznie z panem z Maxi Cosi - to chyba ten sam co niektóre z Was miały z nim już kontakt. Taki cwaniaczek, mąż stwierdził, że pajacował.

Nie wygrałam fotelika ale za to wygrałam zestaw z NUK-a całkiem fajny: smoczek, łańcuszek do smoczka, dwie butelki i szczotka do czyszczenia butelek i smoczków. Przyda się.

O widzisz, to chyba po moich się nauczyli, bo u mnie sporo tatusiów wygrało i taka kobietka na oko lat 60
Ciesz się, że cokolwiek wygrałaś. Ja się tyle nasiedziałam i wyszłam prawie z niczym. Pamiętam teraz już tylko smoczek i taką masę gipsową, co rączkę albo nóżkę się przykłada.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 22:44   #2015
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
nooo Majeczka będzie śpiocehm i pewnie dlatego tak śpi

tak, mamy Jeepa Grand Cherooke Limited, silnik 4,0, rocznik 93, oczywiście że polecamy jest duży, przestronny, wpakujesz w niego naprawdę dużo (TŻ ma swoich gratów całkiem sporo a przeprowadził się z całym majdanem do mnie za jednym zamachem i wpakował wszytsko, od telewizora po komputer książki, kabelki i duże rzeczy) TŻ mówi że jeżeli chcelibyście kupić Jeepa i macie trochę kasy przeznaczonego na niego to poleca o raz nowszy ewentualnie powyżej rocznika '99. Mamy go przerobionego na LPG no bo jednak silnik duży więc i sporo benzyny pożera. Teraz powiem szczerze, że nie zamieniłabym go na żaden inny samochód no i nie ma problemu z odśnieżaniem podwórka żeby wjechać, bo jest oczywiście napęd 4x4 [dodam, że jak na wielkanoc spadło śniegu po kolana, nie było problemu z wjazdem na nieodśnieżone podwórko ]
jak będziesz chciałą coś wiedzieć to pisz

ano już niedługo jeszcze zależy w którym terminie będzie chciała wyjść

bo ja będę próbowała sama rozliczyć i chciałam dopytać jak to mniej więcej się robi, ale jutro podskoczę do US po książeczkę więc w razie co jak czegoś nie będę wiedziec to będę pisać

cudowna

jakbym mojego widziała z tym że on nie daje rady kociej kupy sprzątnąć

super że wszytsko w porządku

no i po co czytasz głupoty w internecie? widocznie mała będzie drobna i tyle
Dziekuje.
Rozgladamy sie za samochodem Tz dostal powera I zadzwonil dzis o egzamin na prawko, czekamy na list z data wlasnie przestudiowalismy Wasz I jest ich tu naprawde malo I ceny konkret wiec chyba musi byc dobry ze ludzie nie sprzedaja , a jak juz to dobrze sie cenia. Musimy tylko sprawdzic jak z ubezp wyjdzie bo naped na 4 kola to podobno samobojstwo jesli chodzi o ubezp.

KTOSIULA - to lezaczek FP niby Od urodzenia do 9 kg. pierwszy prezent Od cioci wiec polozylismy na chwile no I sie zasnelo on nie jest tak profilowany jak fotelik ale I tak mialam watpliwosci. Szperalam w necie , zdania sa podzielone. Bedziemy myslec ..

Poki pamietam- tak jak pisalam mam szwy. Polozna dzis I w szpitalu rowniez powiedziala ze mam dziennie moczyc sie w wannie wtedy szybciej sie bedzie goic. Zadnego mydla , tylko I wylacznie do wanny wlac filizanke mleka z 7 kroplami olejku z drzewa herbacianego. 5 dni I ma byc po wszystkim. Zobaczymy..
Aha po CC to samo.

Co do Pampersow. Ja Wam pisalam jaki moj tz obrzydliwy , wszystko go brzydzi. Majka co prawda jeszcze nie robi kup na pol pieluchy, ale w kolko by tylko jej pieluche zmieniał . A ta smolka wczoraj go przerazila, ale ja tez bym byla przerazona jakbym z wizazu nie wiedziala co mnie czeka

Maomami - zeby Zuzinka wyszla na czas. Jakby sie opoznila, pros o masaz ja naleze do tej czesci ktorej wcale nie bolalo a jakbym wiedziala ze to tak podziala to juz bym prosila. Albo sama sie badala jak Dzidzia radzila .. No chyba ze masz opcje ze maz Ci pomoze

Lece dalej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
a masz jakis filmik instruktazowy
bo ja tez nie umiem i konczy sie u mnie zwinieciem w kokon zawsze mnie wkurzaja przescieradla z gumka-ani tego wyprasowac nie umialam(oczywiscie naszych nei prasuje-malego tylko),ani zlozyc
Dokladnie robie tak samo - zwijam w kokon

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Na FB mąż Rybki zamieścił zdjęcie Kacperka!!!
Biegniem , biegniem

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 22:49   #2016
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Hej ho wieczornie.
Cytat:
Siejesz jakąś nadzieje w moim sercu
A jak Wituś????
Nie stresuj się na zapas. Niektóre kobiety rodzą ekspresowo i nie muszą się wcześniej źle czuć.
Witusiowi skończyli antybiotykoterapię. Morfo ma idealną, je powoli coraz więcej. Tylko przy butelce nadal się męczy. A to oznacza, że jeszcze poleży troszkę, bo jego solidne jedzenie i waga są podstawą do wyjścia. Ale już bliżej niż dalej, więc się cieszę. Waży 1680g.

Anoula, póki pamiętam- gdybyś mogła skopiować dane urodzeniowe Witka ze zmienioną długością ciała, bo okazuje się, że położnicy mnie źle poinformowali. Witek urodził się mając 47cm.

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Cioteczki Załącznik 5439887

Słodzizna
A co do bepanthenu- jeśli nie będziesz smarować i Mała będzie zasysać suchą brodawkę, na której między karmieniami będą się tworzyć strupki, toooo dopieroooo będzie bolało.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Udało mi się upolować dzisiaj Maltan, w końcu !I kupiłam pieluchy z Biedronki.Powiem Wam że są lepsze jakościowo od tych kupionych w sklepie(oczywiście mam na myśli zwykłe).

za tygodnie i dziękuję za kciuki -podziałaly

Dzidzia
Już wyobrażam sobie Alisę z butlą mleka Musi jej smakować
Doczytałam że mała nie widziała jeszcze braciszka,a jak reaguje na fotki?Pewnie ciekawa na maksa?

Miss Te podwójnie tkane są naprawdę dobre,wyprałam i wyprasowałam i jest ok.Podaj mail to Ci prześlę język niemowląt,mam w pdf.
Też bym nie umiała automatem jeździć :/ Próbowałam ,pewnie kwestia przyzwyczajenia ale dla mnie to sama przyjemność zmieniać biegi .Lubię to

Babku
Współczuję tych przejść z all.

Lineczka Robiłaś w końcu tą nutellę ze śliwek?Ja zrezygnowałam bo ani siły stać przy garze 2 h i mieszać, ani gara odpowiedniego.A jakby mi się przypaliło to wszystko do wyrzucenia.A śliwki wiadomo przypalać się lubią.

Taszanta To jeszcze 19 dni

Newtrend Ale księgowa dała ciała ......

Luesita ale kawał bobasa Jak ja cieszę się że Tymek to średniak.

Motylek

Zwariowane Fajne są z Ikei garnki,tż przetestował i zadowolony

Dzidzia Vileda-2 letni gwaranacja (Miss )
Ostatnio ją użytkuję ostro moim zdaniem dobrze zainwestowane pieniądze.Po co kupować badziew co jakiś czas,tutaj wydałam 150 zł jednorazowo ale mam przynajmniej gwarancję i porządną suszarę z grubymi,nieuginającymi się prętami.

Dizi ale fajnie z siostrą,moja ma termin 6 miesięcy po mnie
A Wy praktycznie razem będziecie dzieciaki tulić

Pepper
Nagraj sobie info :kur.. jeszcze nie urodziłam

Lineczka ale to wbijanie w fotel nie zależy raczej od tego czy masz automat czy nie,raczej od mocy silnika nie?Albo od funkcji turbo w samochodzie.

Maomami,Dzastin Za udane KTG i wizytę

Babku Ja mam takie twardnienia,ćmienia często.Ale biorę Nospę i magnezNie brałam fenka jak zaleciła gin i co ???ćmienie poszło w las.Siła sugestii
Dmuchawiec -fajny Sporą masz sypialnię.

aaby Muszę sprawdzić pocztę w takim razie,może mi też wyślą i nie będę musiała czekać tych 11 dni.

Trele

Brawa dla Kacpra za opuszczenie inkubatora !!!!!!!!!!!!!!!
No jeszcze nie do końca sobie zdaje sprawę chyba ze zmiany statusu . Zdjęcia jej nie satysfakcjonują i robi się jeszcze bardziej niecierpliwa.

Cytat:
pewnie że się pochwalę

aaaaa ja też nie potrafię składać prześcieradła z gumką
A to je można składać ?

Kurcze, też mam kupon do smyka, ale w naszych bydgoskich smykach nie ma ani fotelików, ani materacy ani nic z tych rzeczy .

zimno mi

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 23:05   #2017
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Na SR położna mówiła, że smółkę można zmyć tylko i wyłącznie oliwką, bo jest jak smoła, żadne chusteczki nawilżane sobie z tym nie poradzą.
Malutka cudnie wygląda na tym leżaczku!

Oczywiście pochwal się jak wygląda na żywo, plis.
Moze masz racje ..
Tylko pierwsza kupka zwie sie smolka? Kolejne juz nie?
Ona zrobila kupke w brzuszku wiec ta faktycznie byla juz druga

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-09, 23:14   #2018
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Trele wszystkie z domieszką tego ciemnego to jeszcze elementy smółki.

Dziewczyny a podajcie jeszcze nazwy swoich suszarek? Bo vileda trochę ich ma . i np. jak patrzę na tą za około 80zł, która ma niby gwarancję 3 lata to nie wygląda inaczej niż te, które miałam... :/

. Witaj Kochanie

Stary 2013-10-09, 23:15   #2019
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A zoltaczke ma wykluczona?Moj mial i dlugo spal a przy cycu nie moglam go dobudzic. Spal po 6 godzin albo i wiecej

Ja sie ciesze, ze musze prasowac tylko koszule meza i czasem swoje.Czy delikatniejsze spodnie.Rzeczy wyjete z suszarki sa miekkie, puszyste i nie trzeba ich prasowac.
Szukalam dzis w jej ksiazeczce cos o zoltaczce- nie znalazłam nic. Pewnie nie badaja
Jutro zadzwonie I zapytam. W sobote mam wizyte w szpitalu, pobiora jej krew z piétki na wykrycie kilku chorob. moze wtedy beda sprawdzac .. Jutro zadzwonie koniecznie! Zobaczymy jeszcze jak jej pojdzie nocka bo moze zbiera sily na disco w nocy

Kapiel szybko bo ryku co nie miara )
Ale najgorzej nie bylo. ..

Mam pytanie do mam dziewczynek.
Cos czerwonego w pampersie przy siku?? Kolor moze nawet bardziej pomarancz??
Czytalam kiedys ze moze byc kilka kropel krwi ale wole sie updwnic ..
DZIDZIA ??

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-09, 23:34   #2020
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
...

DZIDZIA ??

to nie krew, to efekt kryształków kwasu moczowego lub hormonów. normalne ; za kilka dni minie

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-10-09 o 23:35
Stary 2013-10-09, 23:58   #2021
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
to nie krew, to efekt kryształków kwasu moczowego lub hormonów. normalne ; za kilka dni minie
*
Benpanthenem będę smarowac, nie mam innego wyjscia, dzis juz tak boli ze nie mysle co bedzie za dwa dni niby z pod pachy lepiej sie karmi ale I tak boli ..

Dzidzia ja teraz sie dopiero zastanawiam jak ty takiego o ponad polowe mniejszego Witusia karmisz takim dwa razy wiekszym Od mojego cycem?
Ja mam stracha ze ja przydusze

Robimy podejscie nocne spanie, Ciekawe jak to bedzie dzis ) moze jakis opis porodu zmontuje choc w czesci ..

KCIUKI DLA ANI

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-10, 05:02   #2022
Miss Triss
Zadomowienie

Dzień dobry!

Od ponad godziny już nie śpię, w ogóle dzisiejszą noc mogę zaliczyć do nieprzespanych - budziłam się co godzinę na siku i ostre kaszlenie oraz z powodu zatkanego na amen nosa.
Mój mąż, jako, że pracuje "w terenie" to co rusz przynosi do domu nowe choróbsko i jako przykładny mąż co wszystko oddaje żonie, przejmuję od niego te choroby.
Ledwo co się podleczyłam z jednego przeziębienia to mam teraz drugie!
MASAKRA!
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 05:27   #2023
rusalka12
Zadomowienie

Hejka. Ja tez nie spie. Moja mala sie obudzila I chciala przyjsc do nas a ja od tygodnia jej na to nie pozwalam (zawsze przychodzila ok 5:30-6:00) bo jest mi coraz ciasniej I zawsze spie na skraju lozka. Poniewaz nie lubi jak jest calkowicie ciemno I nie lubi jak sie swieci lampka w jej pokoju musialam jej zaswiecic swiatlo na korytarzu. Teraz czekam az zasnie a ten bak maly tylko przewraca sie z boku na bok I wzdycha

No coz. Rano znowu bede jak mambie (polaczenie mamy z zabie ;-) )

---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:26 ----------

Ide sprawdzic czy spi...
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 05:44   #2024
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie też mogłby brać udział tylko kobiety w ciąży
Cytat:
Normalnie już sobie wieczorem myślałam że Angie dziś nie zostanie sama z porodem ale na szczęście moje skurcze jak sobie przyszły, tak sobie poszły
eeej Ty się tak nie spiesz bo jesteśmy dla siebie parą do rodzenia, w końcu mamy ten sam termin
Cytat:
Ja chyba też robiłam to ostatni raz. Okropnie prasuje się te prześcieradełka. A miałam ich jak głupia oczywiście - do łóżeczka, przewijaka i do wózka. Wiem mam coś z głową
nie nie jesteś głupia, ja mam pięć tych prześcieradełek 3 do łóżeczka- dwa fortte i jeden pluszowy i 2 na przewijak
Cytat:
Dziekuje.
Rozgladamy sie za samochodem Tz dostal powera I zadzwonil dzis o egzamin na prawko, czekamy na list z data wlasnie przestudiowalismy Wasz I jest ich tu naprawde malo I ceny konkret wiec chyba musi byc dobry ze ludzie nie sprzedaja , a jak juz to dobrze sie cenia. Musimy tylko sprawdzic jak z ubezp wyjdzie bo naped na 4 kola to podobno samobojstwo jesli chodzi o ubezp.
to powiem Ci że u nas jest ich multum do sprzedania :P bo tutaj to są handalrze, którzy zajmują się tylko i wyłącznie sprzedażą jeepów :P
jak się zorientujecie ile wynosi u Was ubezpieczenie to daj znać bo ciekawa jestem :P my płacimy za rok chyba 450 zł bo znaleźliśmy właśnie najtańsze a w zesżłym było coś ponad 500 :p
Cytat:
Witusiowi skończyli antybiotykoterapię. Morfo ma idealną, je powoli coraz więcej. Tylko przy butelce nadal się męczy. A to oznacza, że jeszcze poleży troszkę, bo jego solidne jedzenie i waga są podstawą do wyjścia. Ale już bliżej niż dalej, więc się cieszę. Waży 1680g.
A to je można składać ?

Kurcze, też mam kupon do smyka, ale w naszych bydgoskich smykach nie ma ani fotelików, ani materacy ani nic z tych rzeczy .

zimno mi
jeszcze trochę i wyjdzie Wituś do domku suoer że się tak ułożyło wszytsko

no właśnie oglądałam filmik który wrzuciła Anoula chyba jak się składa prześcieradło i widziałąm że się da

dzień dobry mamuśki!
nie śpię już od 6 bo TŻ jechał wcześniej więc się obudziłąm
upociłam się jak dzika świnia w nocy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 06:53   #2025
Dzastin08
Wtajemniczenie

Hej

Dziś znów wczesna pobudka,o 6 nie śpię

Trele,Majeczka przesłodka

za wizyty.

Anoula
,i co Ci gin zlecił na te bakterie? Do wizyty 23.10 możesz mi jszcze godzinę dopisać-16.00

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 06:56   #2026
Kabriela
Zadomowienie

Ja już jestem po śniadaniu a teraz wybieram się na zakupy do carfura, bo chce blok czekoladowy zrobić, poza tym coś na obiad muszę upichcić a z tym może być problem, bo nie mam bladego pojęcia na co mam ochotę.
Coś muszę wymodzić....a później koleżanka do mnie wpada, więc do usłyszenia później.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 07:05   #2027
NEWTREND
Rozeznanie

Witam się z rana po dość ciężkiej nocy. Trzeci dzień pod rząd zasypiam ok 2 w nocy a tak to tylko przewracam się w łóżku i do toalety wędruję. Później mały wola na siku, a starszy ma na 8 do szkoły więc pobudka przed 7.
Anoula możesz mi wpisać wizytę na 24,10 na 17.
Mam zapisane w karcie że będę miała badanie na GBS na następnej wizycie.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 07:07   #2028
lineczka1989
Zakorzenienie

ciekawa jestem czy moje dziecko na KTG będzie takie żwawe jak jest od samego rana czy będzie udawała że tam jej nie ma

spadam na wizytę!
do napisania!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 07:13   #2029
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
E nie mów nawet jeszcze poczekaj
czekam, czekam
Cytat:
Wyprasowałam jak radziłyście. Dziękuje za szybki odzew

hehhe ja właściwie mam prześcieradełko tylko do kołyski, ale takie na przewijak musiałabym chyba dokupić bo ostatnio nie używałam, a teraz sobie kupię, a co
Cytat:
Dziekuje.

KTOSIULA - to lezaczek FP niby Od urodzenia do 9 kg. pierwszy prezent Od cioci wiec polozylismy na chwile no I sie zasnelo on nie jest tak profilowany jak fotelik ale I tak mialam watpliwosci. Szperalam w necie , zdania sa podzielone. Bedziemy myslec ..

Poki pamietam- tak jak pisalam mam szwy. Polozna dzis I w szpitalu rowniez powiedziala ze mam dziennie moczyc sie w wannie wtedy szybciej sie bedzie goic. Zadnego mydla , tylko I wylacznie do wanny wlac filizanke mleka z 7 kroplami olejku z drzewa herbacianego. 5 dni I ma byc po wszystkim. Zobaczymy..
Aha po CC to samo.

Co do Pampersow. Ja Wam pisalam jaki moj tz obrzydliwy , wszystko go brzydzi. Majka co prawda jeszcze nie robi kup na pol pieluchy, ale w kolko by tylko jej pieluche zmieniał . A ta smolka wczoraj go przerazila, ale ja tez bym byla przerazona jakbym z wizazu nie wiedziala co mnie czeka
.
no te leżaczki niby od 3 miesięcy polecają,ale czy ja wiem. Do naszego też natalcie szybciej kładłam
fajnie że tż chce pomagać a kupki no cóś, przwyczai się niech się ciesyz że póki co kupki sa raczej bezwonne, potem to jest czad
Cytat:
Szukalam dzis w jej ksiazeczce cos o zoltaczce- nie znalazłam nic. Pewnie nie badaja
Jutro zadzwonie I zapytam. W sobote mam wizyte w szpitalu, pobiora jej krew z piétki na wykrycie kilku chorob. moze wtedy beda sprawdzac .. Jutro zadzwonie koniecznie! Zobaczymy jeszcze jak jej pojdzie nocka bo moze zbiera sily na disco w nocy

DZIDZIA ??
To czerwone to naturalne, przejdzie samo

aaa, czyli teraz idziecie na to badanie które nas robia zaraz w spzitalu na pewno popatrza na skóre Majeczki, czy nie jest za żółta, u nas to też płożna kontroluje

Nati też spała dłużej niże standardowe 3 godziny między karmieniami, ale też nie na tyle długo żebym się martwiła.

i jak nocka?
Cytat:

eeej Ty się tak nie spiesz bo jesteśmy dla siebie parą do rodzenia, w końcu mamy ten sam termin

dzień dobry mamuśki!
nie śpię już od 6 bo TŻ jechał wcześniej więc się obudziłąm
upociłam się jak dzika świnia w nocy
heeeeeej

a wiesz jak się w nocy tez ostatnio jaka pocę a nie mamy w domu gorąco, nawet pod kołdra nie śpimy tylko pod kocem

spoko, czekam!

Dziś mam wizyte, o 17, ciekawe co tam
Teraz lece się ogarnąc, po natalcie do mojej mamy (wczoraj sobie zażyczyla że zostaje u babci na noc i koniec ), potem mame muszę na pogrzeb zawieść, bo jej znajoma zmarła młoda kobieta 58 lat,pewnego rana poszła do ubikacji i tam została ... straszne jakie życie jest kruche

Nic, lece. Będe potem jak mi kręgosłup nie pęknie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 07:20   #2030
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Ja już jestem po śniadaniu a teraz wybieram się na zakupy do carfura, bo chce blok czekoladowy zrobić, poza tym coś na obiad muszę upichcić a z tym może być problem, bo nie mam bladego pojęcia na co mam ochotę.
Coś muszę wymodzić....a później koleżanka do mnie wpada, więc do usłyszenia później.
Blok czekoladowy to bym zjadła ... gorzej tylko z tym zrobieniem.
Na obiad zrób coś na szybko - może kurczaka z mieszanką chińską i sosem słodko-kwaśnym z ryżem? To nasze ulubione danie jak nie ma za bardzo czasu na stanie w kuchni i gotowanie.
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Witam się z rana po dość ciężkiej nocy. Trzeci dzień pod rząd zasypiam ok 2 w nocy a tak to tylko przewracam się w łóżku i do toalety wędruję. Później mały wola na siku, a starszy ma na 8 do szkoły więc pobudka przed 7.
Anoula możesz mi wpisać wizytę na 24,10 na 17.
Mam zapisane w karcie że będę miała badanie na GBS na następnej wizycie.
U mnie też dzisiaj strasznie ciężka noc, łączę się z Tobą w bólu!
Cytat:
ciekawa jestem czy moje dziecko na KTG będzie takie żwawe jak jest od samego rana czy będzie udawała że tam jej nie ma

spadam na wizytę!
do napisania!
Moje też od rana szaleje jak nigdy wcześniej. Trzymamy kciuki za dobre wieści z wizyty!

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Dziś mam wizyte, o 17, ciekawe co tam
Teraz lece się ogarnąc, po natalcie do mojej mamy (wczoraj sobie zażyczyla że zostaje u babci na noc i koniec ), potem mame muszę na pogrzeb zawieść, bo jej znajoma zmarła młoda kobieta 58 lat,pewnego rana poszła do ubikacji i tam została ... straszne jakie życie jest kruche

Nic, lece. Będe potem jak mi kręgosłup nie pęknie
Powodzenia na wizycie, czekamy na same dobre wieści!
Tak szybko się tej kobietce zmarło, a mogła pożyć jeszcze kilkadziesiąt lat. Smutne to!
Stary 2013-10-10, 07:29   #2031
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Acelinko ja soe wczoraj dowiedziałam ze znajoma ze szkoly podst nie żyje. Rok mlodsza ode mnie. 23 września cieszyła soe ze zostanie mama.a potem zachorowała gwaltownie (nie wiem na co) i nastapila smierc mózgu i ciała. Lat 26. W tym roku wyszla za maz.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-10-10, 07:49   #2032
24Kasiula24
Raczkowanie

Witamy z rana

Trzeba zjeść śniadanko i spowrotem do łóżka,,,perspektywa leżenia mnie przeraża ale czego się nie robi dla tego Okruszka

Kciuki za wizyty
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 07:55   #2033
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Hej ho wieczornie.
Nie stresuj się na zapas. Niektóre kobiety rodzą ekspresowo i nie muszą się wcześniej źle czuć.

Anoula, póki pamiętam- gdybyś mogła skopiować dane urodzeniowe Witka ze zmienioną długością ciała, bo okazuje się, że położnicy mnie źle poinformowali. Witek urodził się mając 47cm.

Słodzizna
A co do bepanthenu- jeśli nie będziesz smarować i Mała będzie zasysać suchą brodawkę, na której między karmieniami będą się tworzyć strupki, toooo dopieroooo będzie bolało.

No jeszcze nie do końca sobie zdaje sprawę chyba ze zmiany statusu . Zdjęcia jej nie satysfakcjonują i robi się jeszcze bardziej niecierpliwa.

A to je można składać ?

zimno mi

Cytat:
dobrze dziewczyny,ze jestescie,bo ja nei wiedzialam,ze takie czerwone zabarwienie moze sie pojawiac i pewnie bym sie wystraszyla..

Cytat:

spadam na wizytę!
do napisania!
zabawa w chowanego jeszcze w brzuszku...dobre trzymam kciuki

Cytat:
Acelinko ja soe wczoraj dowiedziałam ze znajoma ze szkoly podst nie żyje. Rok mlodsza ode mnie. 23 września cieszyła soe ze zostanie mama.a potem zachorowała gwaltownie (nie wiem na co) i nastapila smierc mózgu i ciała. Lat 26. W tym roku wyszla za maz.

nawet nie chce myslec jak ulotne to wszystko...

jak byscie mialy chwile to mamusie,ktore juz mialy cc...jak to jest z tym pierwszym karmieniem piersia po cieciu,bo jakos od samego rana mysle o tym.Jesli przebiega wszystko ok (maluch zdrowy,mama ok) to kiedy pierwszy raz podaja do piersi.Wczoraj od poloznej sie dowiedzialam,ze cewnik moze byc do doby po cieciu,wiec domyslam sie,ze raczej mobilna zbytnio nie bede...ale tak bardzo chcialabym karmic piersia i boje sie,ze przez ciecie to bedzie utrudnione.
zanim naczytam sie w necie- dajcie znac jak mozecie jak to w zyciu wylada
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-10, 07:58   #2034
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Witajcie dziewczyny Ja ostatnio rzadko wchodzę bo przygotowujemy się z mężem do jego obrony (w przyszłą środę) tzn. ja mu pomagam Zależy nam na tym, żeby dobrze poszło bo potem zostanie już tylko urządzenie pokoiku dla maluszka... a muszę się pochwalić, że cała reszta gotowa Wszystko poprane, popraasowane i pokupowane - tylko do torby muszę powkładać co trzeba i będziemy gotowi Byle do obrony

Trele ale ta Wasza Majeczka cudna

Nie widziałam tylko Kacperka Rybki jeszcze...

Miłego dnia!

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 08:07   #2035
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Nawet nie chcę myśleć co przezywa teraz jej rodzina, przyjaciele i mąż - z dnia na dzień stracił żonę i dzieciątko. Życie potrafi nas zaskoczyć.
Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Witamy z rana

Trzeba zjeść śniadanko i spowrotem do łóżka,,,perspektywa leżenia mnie przeraża ale czego się nie robi dla tego Okruszka

Kciuki za wizyty
Weź sobie jakąś książkę i poczytaj albo pooglądaj TV lub włącz film. Leżenie wcale nie musi być nudne.
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny Ja ostatnio rzadko wchodzę bo przygotowujemy się z mężem do jego obrony (w przyszłą środę) tzn. ja mu pomagam Zależy nam na tym, żeby dobrze poszło bo potem zostanie już tylko urządzenie pokoiku dla maluszka... a muszę się pochwalić, że cała reszta gotowa Wszystko poprane, popraasowane i pokupowane - tylko do torby muszę powkładać co trzeba i będziemy gotowi Byle do obrony

Trele ale ta Wasza Majeczka cudna

Nie widziałam tylko Kacperka Rybki jeszcze...

Miłego dnia!
Trzymam kciuki za obronę męża, na pewno wszystko będzie ok.
Super, ze już wszystko czeka na przyjście Maluszka, a urządzanie pokoiku to chyba największa przyjemność.
Stary 2013-10-10, 08:16   #2036
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Pepper Alise dostałam do piersi praktycznie zaraz na sali pooperacyjnej jak byłam w stanie sie gora tulowia przekrecic.tylko nie wolno mi było podnosic głowy przez 6h od znieczulenia.

Z Witkiem byłoby podobnie gdyby nie intensywna i inku.

Mleko jest zawsze kochana. Tylko czasem trzeba mu trochę pomoc dzieckiem albo laktatorem. Mleko można rozkrecic nawet kilka tygodni po porodzie. Znam osobiście przypadek gdzie Mama przeszla na sztuczna butle z lenistwa a potem po 4tyg ruszylo ja sumienie i laktatorem wróciła do karmienia swoim odciagnietym mlekiem. Spokojnie.

A co do brudzenia pieluszki-chlopcom też sie zdarza. Nie panikowac

. Witaj Kochanie

Stary 2013-10-10, 08:17   #2037
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Przepływy są dobre,ilość wód poprawiła się i jest jak najbardziej w porządku.Czyli picie dało i to dużo
Słyszałam pięknie bijące serducho Lekarz nie mógł za bardzo ocenić główki i zobaczyć buźki bo Tymek jest już bardzo nisko ,wstawił się do kanału.Nie wiem czy to dobrze czy źle lekarzowi trudno było powiedzieć czy porodzik już niedługo czy jeszcze sobie posiedzi
Powiedział że ginka oceni jak mnie zbada na fotelu.Zobaczymy w ten piątek.
Titek waży 2280 g więc średniaczek dalej mi się szykuje.Tak jak ginka przeczuwała że powinien przybrać około 500 g,a dokładnie przytyło mu się 530 g.
Super, że na wizycie wszystko ok

Cytat:
No to w razie czego także służe pomocą

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
no to teraz o mojej wizycie....ogólnie jest dobrze tylko to małe opóźnienie małej.....szyjka długa 38mm zamknięta......łożysko G1....przepływy dobre....wody 12 cm.....mam brać magnez 3x2 i nospe 3x1......wypisał mi juz w razie "wu" skierowanie do szpitala a jak nie urodze ( wszystko na to wskazuje) to wizyte mam na 6.11......niepokoją go moje napinanie sie macicy (to są skurcze czy nie bo juz zgłupiałam)......ja od ostatniej wizyty ( 4 tygodnie temu) przytyłam 1 kg niunia 500 g......a od początku ciąży +11 kg......to chyba by było na tyle.
Najważniejsze, że wszystko dobrze Maluch się jeszcze nigdzie nie wybiera

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Tak piszesz, że te skurcze odczuwałaś jak wypinanie malucha. Ostatnio na wizycie lekarka mi macała brzuch i stwierdziła, że mi się spina trochę. Mnie się wydawało, że to dzieciak się przeciąga i wypina ale jak się tak zaczęłam obserwować to faktycznie jest trochę inaczej i umiem rozróżnic moment kiedy Mikuś się przeciąga czy wypina a kiedy się spina jakby cała macica, zdarza mi się to raz czasu i to chyba te sławetne skurcze BH... ale ponoć mogą się pojawiać już po 20tc i to całkiem normalne więc się nie zamartwiam. Tym bardziej, że są pojedyncze i szybko mijają. No i nie jest to bolesne.
Macie też tak???
Ja też zaczęłam się zastanawiać czy to, co ja traktowałam jako przeciąganie się małej, nie jest tymi skurczami BH

Cytat:
aaby Muszę sprawdzić pocztę w takim razie,może mi też wyślą i nie będę musiała czekać tych 11 dni.
I jak? Masz coś? Może dziś dostaniesz
Ja dostałam smsa od kuriera, że dziś będzie paczka I teraz nerwowo sprawdzam konto, czy coś dojdzie i zdążę popędzić do bankomatu, czy muszę ukrywać się przed kurierem

Cytat:
Wszystko się przyda
U nas NUKa w ogóle nie było

Cytat:
Dziewczyny a podajcie jeszcze nazwy swoich suszarek? Bo vileda trochę ich ma . i np. jak patrzę na tą za około 80zł, która ma niby gwarancję 3 lata to nie wygląda inaczej niż te, które miałam... :/
Kochana, ja mam dokładnie tę: http://www.sklep.vileda.pl/produkt/viva_dry_comfort.php
Mam ją co najmniej 3 lata, jeśli nie dłużej - nic nie jest powyginane I zdecydowanie muszę pochwalić Viledę jako markę, bo w pewnym momencie (po ok. 2 latach) złamało mi się jedno skrzydło (spokojnie, złamało się po tym, jak mój sześciokilowy kot po raz któryś z impetem na nie wskoczył ) i napisałam do nich maila czy to podlega gwarancji (nie powiedziałam, że to kot ) i odpisali, że bez problemu proszę dostarczyć suszarkę wraz z paragonem do punktu, w którym kupiłam, i oni wymienią. Niestety nie sprawdziłam, czy to działa, bo tak jak to złamane skrzydło leżało tydzień w domu, tak tego dnia, kiedy napisałam maila, mąż rano je wyrzucił i jak na złość tego dnia była śmieciarka - więc po pracy śmietniki były już puste i Więc mam 3/4 suszarki Ale sam fakt, że nawet takie uszkodzenia mechaniczne podlegają wymianie i błyskawiczna pozytywna reakcja firmy

Bry!
Nie śpię od 5 I tak dobrze, wczoraj obudziłam się przed 4...
Dziś wizyta - choć nie wiem, czy powinnam się cieszyć (ustalimy chyba termin cc )
Muszę spisać sobie milion pytań do lekarza
Ale odebrałam wczoraj wyniki krwi i moczu, i tylko hematokryt jest minimalnie poniżej normy, a tak wszystko ok, w moczu czysto Cieszę się, bo jednak też byłam chora i bałam się, że może coś tam się wykluło. A dziś pobierze mi wymaz

Ale stopy to mi puchną już od rana Wczoraj poprasowałam kilka rzeczy i miałam normalnie słoniowatość nóg I teraz też już są spore...

Aaa, dziewczyny, w smyku jest promo na trochę rzeczy, m.in. na wkładki laktacyjne:
- Tommee Tippee 50 szt. - 9,0 zł (http://www.smyk.com/tommee-tippee-wk...t-niemowlaka-p)
- NUK na noc 20 szt. - 5,0 zł (http://www.smyk.com/nuk-nocne-wkladk...t-niemowlaka-p)
- NUK Ultra Dry 24 szt. - 5,0 zł (http://www.smyk.com/nuk-ultra-dry-wk...t-niemowlaka-p)
- NUK Ultra Dry 60 szt. - 15,0 zł (http://www.smyk.com/nuk-ultra-dry-wk...t-niemowlaka-p)

Jak macie gdzieś obok siebie Empik, to warto sobie wziąć z odbiorem za free. Wydaje mi się, że cena atrakcyjna.
Ja co prawda mam z BabyOno, ale zamówiłam sobie 2 opak. TT (wiem, że polecane). Jak mi się nie przydadzą, to najwyżej oddam jakiejś koleżance...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 08:19   #2038
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Acha, cewnik wyjeli mi jak tylko byłam w stanie dojsc do lazienki.w moim przypadku ostatnio było to w 18h po cieciu. Ale Witek urodził sie wieczorem wiec weszla w to noc.
Z Alisa cewnik mi wyjela jak wrocilo czucie. Ciecie było o 6 a ja ok 12 byłam juz sama siusiu.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-10-10, 08:28   #2039
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaby;43204272[FONT=Arial Narrow
]
Bry!
Nie śpię od 5 I tak dobrze, wczoraj obudziłam się przed 4...
Dziś wizyta - choć nie wiem, czy powinnam się cieszyć (ustalimy chyba termin cc )
Muszę spisać sobie milion pytań do lekarza
Ale odebrałam wczoraj wyniki krwi i moczu, i tylko hematokryt jest minimalnie poniżej normy, a tak wszystko ok, w moczu czysto Cieszę się, bo jednak też byłam chora i bałam się, że może coś tam się wykluło. A dziś pobierze mi wymaz

Ale stopy to mi puchną już od rana Wczoraj poprasowałam kilka rzeczy i miałam normalnie słoniowatość nóg I teraz też już są spore...

Aaa, dziewczyny, w smyku jest promo na trochę rzeczy, m.in. na wkładki laktacyjne:
- Tommee Tippee 50 szt. - 9,0 zł (http://www.smyk.com/tommee-tippee-wk...t-niemowlaka-p)
- NUK na noc 20 szt. - 5,0 zł (http://www.smyk.com/nuk-nocne-wkladk...t-niemowlaka-p)
- NUK Ultra Dry 24 szt. - 5,0 zł (http://www.smyk.com/nuk-ultra-dry-wk...t-niemowlaka-p)
- NUK Ultra Dry 60 szt. - 15,0 zł (http://www.smyk.com/nuk-ultra-dry-wk...t-niemowlaka-p)

Jak macie gdzieś obok siebie Empik, to warto sobie wziąć z odbiorem za free. Wydaje mi się, że cena atrakcyjna.
Ja co prawda mam z BabyOno, ale zamówiłam sobie 2 opak. TT (wiem, że polecane). Jak mi się nie przydadzą, to najwyżej oddam jakiejś koleżance...

[/FONT]
Powodzenia na wizycie i nie stresuj się, bo wyniki badań będą dobre, a jak ustalicie termin CC to przynajmniej będziesz wiedziała kiedy powitasz swojego Skarba na świecie.
Dziękuję za promocje, muszę je później dokładnie przejrzeć.
Stary 2013-10-10, 08:28   #2040
ktosiula
Wtajemniczenie

Witam moje Panie!
Dzisiaj mam jechać na jakieś tam warsztaty "Świadoma mama" i coś mi się nie chcę... ciekawe czy warto. Ma być na temat żywienia w ciąży i żywienia dziecka, jogi i masażu Shantala... sama nie wiem...

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Witam po chwilowej nieobecności
Od wczoraj nie mieliśmy internetu, zaraz biorę się za nadrabianie. Zdąrzyłam wyłapać że Angie urodziła GRATULACJE !
U nas wszystko w porządku... Jaś póki co spokojny, bóle brzuszka przeszły
Remont idzie szybko i dość sprawnie, tyle że zostaliśmy aktualnie bez ogrzewania bo wymieniają nam grzejniki i coś tam jest nie tak .
Dobrze, że się odzywasz bo już się niepokoiłyśmy. Dobrze, że Jaś już spokojny. Trzymam kciuki za szybkie zakończenie remontu no i żeby grzejniki podłączyli!

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
a masz jakis filmik instruktazowy
bo ja tez nie umiem i konczy sie u mnie zwinieciem w kokon zawsze mnie wkurzaja przescieradla z gumka-ani tego wyprasowac nie umialam(oczywiscie naszych nei prasuje-malego tylko),ani zlozyc
Taki znalazłam http://perfekcyjna.tvn.pl/wideo,769,...ka,704168.html
Ale to chyba to samo co Anoula wcześniej wrzuciła. Ja prasuję prześcieradła bawełniane, ale składam bez prasowania a potem przed założeniem prasuję. Co się naklnę przy tym to moje, bo mam łożko 200x200, ale nie lubię takiego niewyprasowanego mieć :P Frotte nie prasuję.

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
My po wizycie..
Mały za dużo nie urósł, waży 2800, lekarz mówi że 3 kg z groszem będzie mial wiec bykiem nie bedzie Ogólnie ok, wody ok, główką jest na dole, i mówiłam, że się tak strasznie wypycha i akurat sprawdził i to były pośladki

Ciśnienie znów podwyższone, ale na szczescie nie wysłał mnie do szpitala:jupi :
Mam leżec w domu, dużo odpoczywać bo jak leżałam w szpitalu to ciśnienie bylo ok..
To powiem Wam, ze wole leżec w domu niż w szpitalu....
Pewnie, że lepiej w domku leżeć. Leż i odpoczywaj, wszystko dla bąbla!

Cytat:
Na SR położna mówiła, że smółkę można zmyć tylko i wyłącznie oliwką, bo jest jak smoła, żadne chusteczki nawilżane sobie z tym nie poradzą.
Malutka cudnie wygląda na tym leżaczku!

Oczywiście pochwal się jak wygląda na żywo, plis.
O, cenna informacja! W razie problemów oliwka w ruch

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Wybaczcie ale dziś nie nadrobię. Jak odebrałam synka z przedszkola to miał gorączkę 38,2 ale po podaniu Nurofenu zeszła i nie wróciła. W każdym razie kaszel się nasilił ale suchy a nie wykrztuśny. W przedszkolu zwymiotował aż z kaszlu. Jutro idziemy do pediatry bo to wszystko już za długo trwa...
Zdrówka dla syneczka

Cytat:

Gratuluję wygranej! Zawsze coś!

Cytat:

Poki pamietam- tak jak pisalam mam szwy. Polozna dzis I w szpitalu rowniez powiedziala ze mam dziennie moczyc sie w wannie wtedy szybciej sie bedzie goic. Zadnego mydla , tylko I wylacznie do wanny wlac filizanke mleka z 7 kroplami olejku z drzewa herbacianego. 5 dni I ma byc po wszystkim. Zobaczymy.. .
Hmmm...ciekawe rady, takich jeszcze nie słyszałam Oby się ładnie goiło!

Cytat:
powoli, powoli i przekroczy te 2 kg. Ważne, że zdrowy!

Cytat:
Dzień dobry!

Od ponad godziny już nie śpię, w ogóle dzisiejszą noc mogę zaliczyć do nieprzespanych - budziłam się co godzinę na siku i ostre kaszlenie oraz z powodu zatkanego na amen nosa.
Mój mąż, jako, że pracuje "w terenie" to co rusz przynosi do domu nowe choróbsko i jako przykładny mąż co wszystko oddaje żonie, przejmuję od niego te choroby.
Ledwo co się podleczyłam z jednego przeziębienia to mam teraz drugie!
MASAKRA!
Biedaku... współczuję, taki okres okropny chorobowy...

A pochwalę Wam się. Wygrałam półroczny zapas produktów Jelp Tylko jeszcze nie wiem co to znaczy "półroczny", pewnie ze 3 kg proszku i płyn do płukania oczekuję na paczkę, ciekawe co tam będzie

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości