Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-16, 14:30   #3091
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Moja znajoma chodziła do tej kobietki i mówi, że super małego "postawiła na nogi" po tym jak urodził się z zamartwicą.
Też miałam się do niej wybrac z Blanką jak mi kiedyś tamta rehabilitanka powiedziała , że mała ma szpotawe stopy no ale juz nie było nas stać.
Ogólnie ponoć babka super ale ze specyficznym charakterem co nie każdemu odpowiada.

Dziewczyny, oglądała któraś z Was DDtvn o tych płaczących bliźniaczkach? Co Wy na te metody ???
mnie się podoba, jak ona pisze ale do wawy nie pojadę na konsultację :/ tak dumam, czy by maila do niej nie napisać...

a jakie metody???

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

Ale to nie wina dziecka, że mama je karmi przy gosciach Mnie się nie podoba kategoryzowanie, że 2 latka karmic piersia to nie wypada, i że to jest niesmaczne.

dokładnie tak
dokładnie
ja tak z t. walczę, bo Agu chce sikać a ona jej nocnik gdziekolwiek stawia to już Agatka załapała, że tylko w łazience, a ta swoje

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Juz odczytałam co za sens ma takie zmiejszanie ilości mleka, ale jak wygląda jedzenie w dzień, bo ja np nie chcę rezygnowac z jednej butelki w nocy bo to jest 3 porcja mleka na dobę, a na mleku pisze że takaie dziecko powinno 3 razy dziennie mleko dostawać??
ale przecież 3 porcje mleka = 3 porcje nabiału (w ilości równoważnej, czyli wiadomo, że np. 2 butelki mleka + porcja kaszki jako trzecia, albo np. jogurt z owocami, mleko, kaszka - nie tak, że dajesz zamiast trzeciej porcji odrobinkę masełka - to się ma równoważyć).

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ewik- ale dajesz suchy czy z masłem? A może jeszcze coś innego?

Właśnie zamiast mleka daje teraz Oskarowi chlebek z masełkiem,dawałabym kaszkę zamiast mleka ale on zje jedną na milion-więc daje sporadycznie.

Muszę trochę urozmaicić to nasze menu i ograniczyć mleko.

Co do kp pamiętam jak karmiłam Oskara to przychodziła cała moja rodzina (mama,tata,siostrzenica) i patrzyli jak sobie je. Też nie wyprosiłam nigdy ale nie zbyt miłe było to że ktoś zagładą mi w cycki. Później jak już odciągałam pokarm to też potrafili siedzieć i się gapić
Dorce to mało,
wczoraj już normalnej wielkości kromkę z chleba dostała, z masłem samym i na godzinę stykło

A wiesz, że mnie o wiele bardziej krępowało gdy przy Agatce czasem odciągałam i się ktoś gapił niż patrzenie na samo kp?

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
gojka zdrowiejecie

czym wasze dzieci aktualnie się bawią? rozchodzi mi sie o zabawki a nie rzeczy użytku codziennego musze cos kupic malemu a kompletne nie wiem co
garnuszek na klocuszek - hit
ALE Agatka się go bała i nie lubiła

no i widzę, że młoda zaczyna oglądać szczegóły narysowane - np. Agatka ma pościel w zwierzątka wiejskie, to Dorcia ogląda, maca, chce je chwytać, więc może książki powyciągam takie konkretniejsze większe a grube kartki

Piłka dmuchana średniej wielkości - uwielbia

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Spieszę z informacją, ze od 2 dni Nadulec ma pęknięte dziąsło i będzie prawa dolna jedynka, juz stuka pod łyżeczką
brawo

Cytat:
Dziewczyny jakbyście mogły jeszcze raz tego linka do blogu o refabilitacji dziecaczków wrzucić, bo nie moge znaleźć a już poczytałm troszkę i generalnie jestem przerażona bo z tego co wyczytałam to moja wina (zła pielęgnacja dziecka, niezwracanie uwagi na te wszystkie ruchy) że Oliwka na razie nawet nie podejmuje prób raczkowania i ma nieprawidłowe nawyki ruchowe. Musze się poważnie w to zagłębić. No i wynika też z tego żeby jej jednak nie stawiać jeszcze bo źle układa wtedy stopki.
http://www.terapia-ndt.waw.pl
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 14:32   #3092
hje
Zakorzenienie

Ifwka, tą stronę Szaja zapodała: http://www.terapia-ndt.waw.pl/
I powiem, że jak czytam, to się coraz bardziej załamuję, bo wychodzi na to, że Pola ma większość tych złych nawyków... W tym dosłowne czołganie się na rękach, wywijanie prawej stópki, to podnoszenie do czworaków z siadaniem na kolanach, robienie mostka.

Ja ☠☠☠☠☠☠☠ę
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 14:36   #3093
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
W ogóle dziewczyny myślicie, że 9 miesięczniak już kwalifikuje się do ostawienia od nocnego karmienia?
to i tak od dziecka zależy, czy potrzebuje czy nie, więc jak będzie głodny, to i tak się nie da nic zrobić;
u nas Filip już dawno nie je w nocy; na początku jadł 2 razy, potem tylko raz się budził i wtedy zaczęłam robić podobnie jak Badzia, tylko ja najpierw podawałam samą wodę i jak nie wystarczyło i dalej płakał, to robiłam normalne mleko; nie dawałąm od razu mleka, bo kilka razy było tak, że wypił tylko trochę i nie chciał i całą butla zostawała; po kilku razach pociumkał wody i spał dalej, a potem przestał sie budzić na jedzenie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 15:02   #3094
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Spieszę z informacją, ze od 2 dni Nadulec ma pęknięte dziąsło i będzie prawa dolna jedynka, juz stuka pod łyżeczką

no proszę !
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
wczoraj Filip mi wyłączył lapka i może dobrze, bo po całym dniu byłam taka padnięta, że przysnęłam na kanapie w opakowaniu i dopiero przed północą się ocknęłam; chyba kolejen zęby nam idą, bo to co wczoraj młody wyczyniał, to masakra ciągle na ręce, płacz, marudzenie, kupska wyłażące z pieluchy o chu.ju złoty
dzisiaj chyba też nie zapowiada się najlepiej; na razie śpi

nadrobiłam wczorajszy dzień, teraz bieżące posty

świetnie, że wszystko w porządku

u nas jest jakoś dziwnie, bo prawy but zawsze super się ubiera i jest założony tak, jak powinien, a lewy to za każdym razem szaleństwo jest jak mu ubieram, to podkurcza paluszki i właśnie pięta nie jest włożona do końca; i na spacerze zazwyczaj ten but ściąga; ale zaczyna się chyba przyzwyczajać powoli

ja w przedszkolu wygrałam zawody na najdłuższe kręcenie

jaki lowelas słodki

słodkie to musiało być
hahaha ja tez kiedyś umiałam kręcić i kręcić

haha a co do skarpetek

Halllo dziołchy który dzieć starszy od hanisłąwa nie ma zymbów?
Stary 2013-10-16, 15:03   #3095
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Zgadzam się

Nie zapomnę jak mnie wkur*iało jak karmiłam piersią w sypialni i przychodzili do mnie i teściowa i teść, siadali przy mnie i się przyglądali jak mała je Niestety nie potrafiłam ich wyprosić, ale czułam się strasznie niekomfortowo To tak mi się przypomniało odnośnie komfortu
Oj, rozumiem cie w 10000%, dodatkowo nigdy nie zapomne jak teściowe na chrzcinach w restauracji przy 30 osobach na cała sale krzyczala że mam Bartkowi cyca wystawić ja podchodziłam do karmienia że jest to moja intymna spawa i niech nikt mi swojego nosa do tego nie wciska.

Cytat:

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi dotyczące zabawek
Stary 2013-10-16, 15:14   #3096
hje
Zakorzenienie

Ehh... Spadam na razie, bo nic w domu nie zrobione, obiadu nawet. Tylko pół prasowania. A pogoda jest chujowa.

Z☠☠☠ałam życie mojemu dziecku, nie wytrzymam
Stary 2013-10-16, 15:15   #3097
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
no proszę !

hahaha ja tez kiedyś umiałam kręcić i kręcić

haha a co do skarpetek

Halllo dziołchy który dzieć starszy od hanisłąwa nie ma zymbów?
Chyba Leoś Marsii ;>

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ehh... Spadam na razie, bo nic w domu nie zrobione, obiadu nawet. Tylko pół prasowania. A pogoda jest chujowa.

Z☠☠☠ałam życie mojemu dziecku, nie wytrzymam
ale ze co? ze czemu?

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 15:19   #3098
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Hje, no weź się.

To samo bym mogła napisać ale nie wydaje mi się, by to tak było. Pamiętaj że przecież dzieci się rozwijają we własnym tempie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 15:35   #3099
hje
Zakorzenienie

Szaja, ja to wiem. Tylko tak jak napisałam, Pola teraz ma już takie nawyki, które na tej stronie są przykładem tych bardzo złych...
Stary 2013-10-16, 16:12   #3100
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Ja jestem troche zmeczona ale nie odstawimy sie narazie bo Julek nie butelkowy nie umie pic i koniec kilka łyków soczku co najwyzej i to gryzie smoka a nie ssie wiec nie mam wyboru do 1,5 roku napewno wytrzymamy zreszta widze ze to przyzwyczajenie mocne bo wczoraj jak wrociłam z pracy to cyc choc był najedzony po korek i ulał wszystko i znów do cyca

Szaja jak z Dorką widziała siada juz sama ??, co rehabilitancji ci mówią ze leniuszek ??

Ja jestem wiecznie przeziebiona a teraz to zapalenie krtani i jak sie wyleczyć jak antybiotyku nie wezme a wiecznie spie z bufetem na wieszchu a Julek uwielbia cyca trzymac w buzi na drzemce i tak wracam z pracy on spi a ja nawet nie zjem bo spi przy cycu na rekach i tyle z wolnego czasu narazie odstawienie wydaje mi sie niemozliwe chyba do 18 lat bedzie wisiał na cycu
U mnie tez caly czas niedoleczone przeziebienie wlasnie przez ten czynny non stop bufet
Cytat:
Szaja, ja to wiem. Tylko tak jak napisałam, Pola teraz ma już takie nawyki, które na tej stronie są przykładem tych bardzo złych...
Mi sie wydawalo, ze moj bąbel ruchowo dobrze sie rozwija, ale po przejzeniu tej strony tez mi sie zaczyna wydawac, ze ma sporo zlych nawyków i sama juz nie wiem.

Wzielismy dzisiaj malego do biura, za to z niania uomowilismy sie na po poludnie i wieczor i jaram sie niesamowicie, bo idziemy do kina pierwszy raz od bardzo dawna, od czasow kiedy mialam brzuch na tyle maly, ze wiedzialam, ze wytrzymam 2 godziny bez biegania do wc
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 16:45   #3101
s i l v e r
Zakorzenienie

Wreszcie znalazłam chwilę. Strasznie dziś niezorganizowana jestem
Nadrabiam. A nazbierało się tych stron od wczoraaaaaaaj

Czarna, ale Ty ładna jesteś laseczka no.
A Twój synuś i ile ząbków ma uśmiech pierwsza klasa
Super że planujecie od nowego roku drugą dzidzie
I zacytujęhope: " teraz jak już napisałaś to musisz do nas wrócić "

bijkora, za egzamin!!!

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Ps. Co to są marszobiegi? Wiem, pewnie głupie pytanie, ale ze sportu to ja jedynie sex, jedzenie i chodzenie na obcasach...

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
AHA..MAMY 2GO ZABKA I ZACZYNAJĄ SIĘ RUCHY DŻEJKOBA...ale jak na 8mcy...top chyba późno? Raczkowac..nadal nie raczkuje..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za ząbka.
A raczkowaniem się nie przejmuj. Ja rodziłam miesiąc przed Tobą a Daria jest na takim samym etapie. Tydzień temu zaczęły się ruchy dżejkoba. I przybiera pozycję do raczkowania ale nie raczkuje.

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Sadze, ze tak. Kazala nam ubrac rajty pod spodnie( mala w nosidle) gdy bylo 17 stopni. Zapytalam czy gdyby w styczniu bylo 30 stopni, nie zalozylaby czegos z krotkim rekawem odpowiedziala, ze nie- bo styczen i zima Mimo to, jest kochana tylko przewrazliwiona troche

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Wtedy byłam jeszcze szczupła

Kobieto, masz IDEALNĄ figurę marzę o takiej.

Cytat:
Tresello...piszesz z jakims oburzeniem..(tak to odczuwam), dla mnie karmienie piersia przy gosciach...i tym bardziej dwulatka jest niesmaczne-takie moje zdanie. A dwulatka o której piszę -od roku je wszystko i litrami pije herbatę, od roku też gada jak najeta(jest nadzwyczaj rozwinięta)..a cyca mamy ciagnie z przyzwyczajenia...i nie po to by sie najesc...a ciumkac...więc jak siedzimy wszyscy i gadam z nią..a mala podchodzi i podwija jej bluzkę i ciumka cyca...no dla mnie tak nieswojo.
Mam takie samo zdanie.

Cytat:
Tak. Jest coś takiego, że najpierw dajesz normalnie, np. 90 ml - 3 miarki mleka. To następnej nocy 2 miarki, i jeszcze następnej 1 miarkę. Dziecku się wtedy sygnalizuje, że nie musi się budzić na jedzenie, bo głodne nie jest I kończy się na wodzie. Oczywiście w praktyce różnie to wychodzi
Może spróbuję tak zrobić...

Cytat:

Te uszka to czyścił wam laryngolog czy samemu jakoś można bo u mnie tez cały czas za uszka się ciągnie Oliwka.
Tylko lekarz może. On jej bardzo głęboko do uszka włożył taki, długi cienki przyrząd. Samemu nie można.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Hej
Stary 2013-10-16, 16:49   #3102
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Plose ciocie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

zdrowiej

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ż
jest takie przysłowie
młody byk,starą krowkę cyk cyk cyk [COLOR="Silver"]

Cytat:
, bo moje włosy są PROSTE, nie odwijają się w żadną stronę. Są przy tym bardzo ciężkie, bo z reguły mam bardzo gęstą czuprynę i nie ma szans, żeby się odwijały. Po prostu, nigdy tego nie robią.
tak to co innego
Cytat:

Ps. Co to są marszobiegi? Wiem, pewnie głupie pytanie, ale ze sportu to ja jedynie sex, jedzenie i chodzenie na obcasach...

Cytat:

Evel, jak nie urok, to sraczka Oby w końcu wszystko minęło

Co do romansów szkolnych, to u nas hitem był (i chyba dalej jest) romans naszego dyrka gimnazjum z nauczycielką polskiego. Ona rozwiedziona, on żonaty (z przedszkolanką też w naszej miejscowości). Mieciu miał nawet kanapę w takim pokoiku obok kancelarii Nieraz przychodził w trakcie lekcji "pani Małgosiu, mogę na chwilę prosić?" , albo ona się w ogóle spóźniała. I tak od niej po tym waliło potem, że
o matko... aż tak było?! bleee coś tam słyszałam, ale nie wiedziałam, że aż tak
A ja mam taką znajomą, która wzięła ślub ze swoim wychowawcą. Tyle, że tam jakiejś dużej różnicy nie ma. Przez szkołę stwarzali pozory, a rok po szkole ślub I mają dwóch synków - jednego z tego dnia co Majusia.
A w przyszłym roku bierze ślub siostra mojej koleżanki (z U.) - też ze swoim nauczycielem - tam jest 15 lat różnicy.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 16:52   #3103
hope01
Zakorzenienie

jej jak ja bym do kina poszła

elllmi, już dawno miałam pytać jaką masz opinię na temat turków z hanuszowa?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 16:57   #3104
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Zrodla, ktore czytalam podawaly rowniez wit. A po 6. miesiacu zycia
podobno to bardzo rzadkie i wystepuje raczej krajach słabo rozwiniętych, tutatj typowo o wit A: http://parenting.pl/portal/witamina-a-dla-niemowlat
A to o kp sporo ciekawych faktów: http://www.karmienie-piersia.win.pl/...%20reprodukcja
Cytat:
ja widziałąm i od razu mi się z "karnym jeżykiem" Zawadzkiej skojarzyło ale nie wsłuchiwałam się dokąłdnie, bo akurat grzebałąm się w fakturach, więc się nie wypowiem
chyba poszukam tego odcinka bo mnie zaciekawiłyscie
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
U mnie tez caly czas niedoleczone przeziebienie wlasnie przez ten czynny non stop bufet
a to chodzi oto, ze nie mozesz brac jakis lekarstw?
Ja całe szczescie nie miałam jeszcze nawet kataru Olka dzięki Bogu tez mi nigdy nie chorowała. Bardzo współczuje chorujacym mamom i dzidziom
Cytat:
Tylko lekarz może. On jej bardzo głęboko do uszka włożył taki, długi cienki przyrząd. Samemu nie można.
To i ja chyba wybiore sie po skierowanie do laryng. bo Olka podejrzliwie ostatnio czesto targa to swoje ucho
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 17:03   #3105
e_vel
Wtajemniczenie

Czarna ale z Ciebie lasencja

Hope
, za 2 tyg. otwierają u Was Trzy Korony, więc spodziewaj się mnie w Sączu w styczniu jak będą przeceny

Pisałyście o publicznym karmieniu - mi osobiście nie przeszkadza, że matka karmi swoje maleństwo - ale jak już maleństwo ma dwa lata to dla mnie to też jest niebardzo bo przecież dziecko może zjeść co inngo a cycusia dostać w domu (jeśli to konieczne). Inna kwestia właśnie to co innego karmienie dziecka przez odsłonięcie tylko części piersi (w staniku do karmienia) a inna jak siedzimy przy stole a kobieta odsłania cały brzuch i piersi. Mam taką kuzynkę, której to wogóle nie krępuje. Mnie krępowało karmienie jak np. był przy tym mój brat (małolat) albo teściu. Wg mnie piersi są intymną częścią ciała, która nie koniecznie musi być pokazana całemu światu np. przy obiedzie. przecież zawsze można oddalić się trochę od stołu itd.
Studiowała ze mną taka kobietka - z Łącka, która każde ze swoich 3 dzieci karmiła bardzo długo - najmłodszego syna 4,5 roku Nie wyobrażam sobie tego
Stary 2013-10-16, 17:06   #3106
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Czarna ale z Ciebie lasencja

Hope
, za 2 tyg. otwierają u Was Trzy Korony, więc spodziewaj się mnie w Sączu w styczniu jak będą przeceny
to w styczniu będą przeceny?
ZAPRASZAM!!!!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 17:07   #3107
misiaeel
Wtajemniczenie

hej
byliśmy u teściów
lecę nadrabiac

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 17:10   #3108
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
ja w przedszkolu wygrałam zawody na najdłuższe kręcenie

Cytat:
b

a mój koło soboty o 2 nad ranem chyba masz lepiej, tak na to popatrz
a no to mam lepiej dzięki za pocieszenie

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Jak mi się chce spaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaać
Stary 2013-10-16, 17:12   #3109
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
ZAPRASZAM!!!!
zawsze są :P
Stary 2013-10-16, 17:22   #3110
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Ani wyszły cztery zęby naraz, w odstępach dwudniowych Górne jedynki i dwójki, dołączyły do dolnych jedynek więc mamy już sześć. Czasem mnie gryzie ale nie ma dramatu
brawa za zęby

Cytat:
Wygląda na to że mam chwilunie odpoczynku ufff.

Wiecie... Miałam nie kupować krzesełka do karmienia (bo karmiłam małego na kolanach-dopóki nie zaczął uciekać) ale jednak kupimy. Nie mam już sił za nim biegać. Po co mam szarpać sobie nerwy a jemu odbierać przyjemność z jedzenia?

W końcu coś ruszyło w tej kwestii w moim mieście i znalazłam dwa nadające się. Jutro mąż będzie dzwonił więc może już jutro będę szczęśliwą posiadaczką krzesełka

Co to ja jeszcze miałam pisać?heeem
u nas krzesełko super się sprawdza, Hania lubi siedzie, pobawi się
chociaż mega dużo miejsca zajmuje

Cytat:
Plose ciocie
jaki przystojniaka

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Minęła 22:00 to jeszcze Wam coś powiem. w środy mam zajęcia z taka Panią, która wybungał kumpel takiego chłopaka od nas z grupy i ona wie, że on wie i jest niezły kwas
A ona patrzcie, taka niby sumienna, sztywna, ciśnie w sensie wejściówki itd. a z drugiej strony - z młokosem takim się bungać? ...

padłam

Cytat:
Idę spać bo padam
A nie pisałam Wam że Daria już dwie nocki z rzędu budziła się o 2.00 i buszowała do 5-6 nie wiem czemu ale obawiam się że dziś znów tak może być

Dobranoc
mam nadzieję, że nocka tym razem była lepsza

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
W ogóle bym zapomniała! Dziś jak robiłam abs to Amelka miała zaciesz ze mnie ;p ja robie ostro brzuszki, a ta z tyłu siedziała... nagle kic kic i dawała mi buziaki haha mówie Amelka! daj buziaka! i przychodziła i dawała
słodko

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
to samo mamy.

Deli, po co mm? żeby spała?

------
PADAM, masakra.

Z przewijaniem/przebieraniem Młodej mam to samo, nie usiedzi w miejscu, musi się ruszać, jak jej się ten ruch ogranicza to płacze. Myślę, że to normalne w tym wieku ale zmęczona jestem, nie powiem, że nie.

Jutro spotkanie z Nancy , tym razem w babskim gronie, tzn my z Amelką i ona z Kubusiem, więc nie całkiem babskim

Dziewczyny - zaraz zmiksuję zupkę co ugotowałam, ale powiedzcie - ile można trzymać taką z mięskiem? 2 dni?
W sensie jutro i pojutrze mogę dać? czy jeden dzień tylko???

Black: świetnie wyglądasz!

Chciałabym jakąś paletę ze Sleeka, ale nie wiem którą by tu...
Ja trzymam dwa dni, raz dałam trzeciego to była akcja wielkie rzyganie

nadrabiam dalej

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-10-16, 17:33   #3111
e_vel
Wtajemniczenie

Wiecie co? już niedługo zacznę robić świąteczne pierniczki
Stary 2013-10-16, 17:34   #3112
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
przepis! Szajka Ty tez mialas dac przepis;p
a co do świąt.. w lidlu są juz czekoladowe mikołaje

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-10-16, 17:41   #3113
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
przepraszam, że więcej nie pamiętam ale kolejny ciężki dzień za mną, Kuba dostaje jakiejś wariacji, nie wiem co się z nim dzieje ale nie chce spać, na rękach źle, na puzzlach źle, w łóżeczku źle, raz się chichra a za moment ryk okropny, nie mam czasu na nic do tego boli mnie głowa i jest mi słabo :/
ale obiecuję, że się poprawię

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Debrah mięsną trzymam 2 dni, bez mięsa 3 dni
mam nadzieję, że dni marudery zaraz się skończą

Cytat:
Napisane przez czarna1001 Pokaż wiadomość

pozdrawiamy serdecznie i wklejamy nasze zdjęcia (mój mały łobuz i Tulimy się nad Morskim Okiem )
ale jesteście piękni

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Nocka piękna, tylko 2 pobudki na cyca i od razy spanie. Pobudka 6:20
Ale się wyspałam p

Cisza tu rolleyes: czyżby dzieciaczki jeszcze spały

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
brawa za nockę

Cytat:
Z butli, Bebilon 2. Nocka przeokrutna!! bolał ją brzuch... ale to nie po tym mleku, . Ona już pare razy piła to mleko na noc i nie było takich akcji. Na bank zęby, przy dolnych też się tak zachowywała.

Laski KP, nie jesteście juz zmeczone kp? ;p
oby te zęby szybko wyszły

Cytat:
Cześc Laski Jutro o 12 mam egzamin z teorii i już mam pełne gacie a co dopiero bedzie jutro
kciuki!

Cytat:
Wiecie co u nas w rodzinie jest właśnie dwuletnia dziewczynka, podbiega do mamy i krzyczy "cycyna". .i hop mamie cyca spod bluzki..mnie to razi-już trochę dziwnie takie duże dziecię wygląda uczepione cycka-szczególnie przy wszystkich bez żadnego wstydu

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

AHA..MAMY 2GO ZABKA I ZACZYNAJĄ SIĘ RUCHY DŻEJKOBA...ale jak na 8mcy...top chyba późno? Raczkowac..nadal nie raczkuje..

brawa za ząbka!

Cytat:
ABS na poślady i na brzuch za mną

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Meneq zrobiłam jak pisałaś i skropiłam buleczkę oliwą z oliwek. Blanka zjadła kilka kawałków!
Hope ja próbowałam małej dawać coś mlecznego ale ją zsypało,więc niestety u nas jeszcze za wcześnie
Little jak będę w Biedronce to spojrzę na to masło. Dziękuje Wam wszystkim!

Hani w ogóle nie smakuję chleb:/ wypluwa i się krzywi, to pierwsza potrawa, na która tak reaguje:/

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-10-16, 17:42   #3114
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
ZAPRASZAM!!!!
Zawsze są i w dodatku wszędzie, tzn w każdym dużym centrum handlowym. Zaczynają się na koniec grudnia (okolice świąt) i trwają do wyczerpania zapasów, często aż do końca lutego.

Tak samo jest w wakacje, wyprzedaże zaczynają się pod koniec czerwca i trwają do końca sierpnia zazwyczaj.

Cytat:
I monety, i pierniczki, i inne takie - przynajmniej u nas.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 17:49   #3115
hje
Zakorzenienie

Młoda ma 2 drzemkę...

W Biedronce niedaleko od nas były czekoladowe mikołaje od dokładnie 30 września

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Pewnie już zainteresowane wiedzą, ale podaję do wiadomości: Hunnam zrezygnował z roli Grey'a
Stary 2013-10-16, 17:50   #3116
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
przepis! Szajka Ty tez mialas dac przepis;p
do k.wstawię jak go odnajdę
Stary 2013-10-16, 17:52   #3117
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Ale żeby nie było, że od rana sie jątrze to wklejm moją Kruszynę Pierwszy raz na wizażu i pierwszy raz na huśtawce
ale cudo

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Hej

Zaraz bede Was nadrabiać powoli, pewnie mi zejdzie do wieczora no ale..

Chciałam sie teraz poradzić.

Julka miała w nocy 38 stopni temperatury, zbił jej ibufen i już nie ma... nie wiem o co może chodzić? co sie dzieje...

myślałam, że może trzydniówka, ale przy niej ta temp. sie chyba utrzymuje?
zęby? nie widzę, żeby coś jej szło...

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

na 90ml, dajesz jedną miarkę? a to tak można? i co to ma na celu? mniej pobudek na żarcie?

może tez tak powinnam robić...
biedna Julka oby szybko przeszło

Cytat:
No ale siedzieć tez nie siedzi...staje na czworakach..buja się ale potem kładzie się i pelza już wszędzie z prędkością światła
Kochana Hania też nie siedzi. raczkować zaczęła w sobotę.

Cytat:
Mój mąż się rozchorował pojechał dziś z gorączką do pracy... Niedawno się wyleczył-wtedy wszyscy byliśmy chorzy. Kurde znowu będzie szpital w domu

Myślę jak uchronić Oskara od tego' chyba nie ma złotego środka
zdrowia!
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Próbowałam Was nadrobić, ale pędzicie jak szalone...nie wiem jakieś wyścigi czy co???

Wczoraj Paulinka skończyła 9 miesięcy.... Ech kiedy to zleciało??? Zaczyna puszczać się jak stoi przy meblach... I ostatnio zrobiła kilka kroczków.. Stała przy fotelu i podeszła sobie do ławy Moja kochana....

A z tych złych wiadomości..... Byłyśmy wczoraj u lekarza... Ja mam zapalenie oskrzeli, Paulinie nie wiele brakowało do zapalenia płuc Na szczęście w porę trafiłyśmy do lekarza, dostałyśmy leki. W piątek albo poniedziałek kontrola... Na razie poprawy nie widzę ani u siebie ani u niej....
Oby się poprawiło, bo do szpitala już nie chcę.. Mam już dosyć... 4 tydzień się męczymy.... Masakra...

Idę do łóżka, bo nie mam siły na nic.. Trzeba wykorzystać drzemkę Pauliny, bo później już się nie zdrzemnę....
za 9 miesięcy
i zdrówka

nadrobiłam i muszę iść bo goście przyjechali Hankę oglądać

a no i dziękuję za zaproszenie do klubu

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-10-16, 17:57   #3118
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
gojka zdrowiejecie

czym wasze dzieci aktualnie się bawią? rozchodzi mi sie o zabawki a nie rzeczy użytku codziennego musze cos kupic malemu a kompletne nie wiem co
dostałyśmy po córce siostry taką strasznie brzydką lalkę, tzn taką tandetną starodawną... szał na nią od kilku dni straszny... Siostrzenica też ją bardzo lubiła, za to siostra jak i ja nie koniecznie...

Cytat:
Też o tym myślałam, tzn. że za rok będziemy je z Pauliną robiły... Już nie mogę się doczekać tego świątecznego nastroju, choinki, wigilii.... ech... Stęskniona za Bożym Narodzeniem strasznie jestem, ale to dlatego, że zeszłoroczne święta spędziłam w szpitalu... Ominęła mnie ta atmosfera i wogle....

AAAAA i niedługo nasze mandarynki biedronkowe:j upi:

Pomarudze wam troszke... czuję się fatalnie... Ledwo żyję.. cały dzień siedzę na fotelu i patrzę na moje dziecię, no i nie mogę pojąć skąd ona ma tyle energii.. Obie jesteśmy chore, ja bym z łóżka nie wychodziła, a mała normalnie się bawi.. Widać, że chora, że się źle czuje ale daje radę się bawić... Kurde dziewczyny jak mi brakuje kogoś, kto by z małą teraz posiedział, żebym mogła wyzdrowieć.... Non stop jesteśmy we dwie.... Mąż ciągle pracuje. Mógłby wziąć wolne, bo sam sobie jest szefem, ale najwidoczniej nie chce... Oj nawet nie chce mi się gadać o nim...
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 18:00   #3119
BlackSanctum
Zakorzenienie

Gojka, współczuję. A skąd u Was prawie nawrót zapalenia płuc u małej? Kurczę, rzadko się zdarza, żeby u dzieci ta sama choroba się pojawiała raz za razem...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 18:17   #3120
Delicjanka
Zakorzenienie

Ja też już sie nie mogę doczekać świąt, a na mikołaja to mój tescio chyba się przebierze haha martwie się jak z choinką będzie;> świecidełka to raj dla niemowlaków

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości