|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Dzidzia, sprawdzam czy pije i pije. Jak zasypia to mu w nosek albo bródkę "pukam" wtedy sie budzi... pije dość wolno, nie łapczywie, 60 ml wypija w 40 minut, wiec dla mnie to dużo i dziwiłam sięze w 15 minut ma zjesc z cyca,...
a jego czkawki mnie juz dobijaja... nie wiem jak mam mu pomóc, biedka tylko czka, ulewa... ![]() jeszcze tyle przed nami, a ja już mam kupe w majtach ze strachu. Kompletnie nie mam pojęcia co i jak.. jak widze jak sie męczy to płakać mi sie chce ![]() Muszę zrobić coś a'la tą poduszkę, bo nie mam kasy na nia, ale młodego awsze klade na boczek w razie " W" ludzie mają tupet, miałam wieczorem gości iposzli dopiero o 4 rano ![]()
#3992 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
super ![]() mimo, że chwilowo to i tak bym tv odsuneła od łóżeczka Cytat:
![]() kurde, nioc wczoraj nie zrobilismy... no kupilismy drzwi wejsciowe. za to zeby je przewiezc maz zamontował siostrze nowa lampe i wlaczniki, bo ostatnio sie spali, gdy zamontowała złe zarówki w innych lampach Dzien dobry ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Koło łóżka mamy kontakty i tam je wpinamy na noc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3994 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3996 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba żartujesz?! O 4 rano to ja nawet bym się głupio czuła siedząc w gościach u ludzi, którzy maleńkiego dziecka nie mają.
![]() |
#3997 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam tak samo, pobudka o 5,15, koniec spania. Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3998 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyprosiłabym takich gości bo to już przesada ![]() Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4000 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trele- a karmisz mala na lezaco czy na wpollezaco?Jezeli ci sie krztusi, karm ja tak, by glowa byla bardzo wysoko a butla tylko tak, by smok byl wypelniony mlekiem. I sprobuj medeli, najlepiej tej do jednoczesnego dokarmiania przy karmieniu piersia. Bo mala ci polubi smoka i cyca ci odrzuci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do poduszki to możesz zwinąć ręcznik i za pleckami małemu ułożyć a powiedz mi, dajesz małemu smoczek?? bo moze nie tyle chce jesc co ssać?? moja bratowa posłuchała swojej położnej, że smoczka do miesiąca się nie daje i chodziła z małym przy piersiach non stop. mały pociągnął trochę i spał.odłożyła go, kwiknął czy zapłakał i dostawał cycka może dobrze byłoby sie zaopatrzyc w wage - taka jak u lekarza i poobserwowac jak mały przybiera a co do najedzenia sie w 15 min to jak najbardziej dziecko moze. moja córa jadła 15 max 20 min. bardzo rzadko budziła sie i wołala o jedzenie czesciej niz po 2,5 godz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4002 |
Zakorzenienie
|
a zapomniałam..
Babku, Ty to się w kolejkę nie wpychaj bo masz termin oprawie 2 tygodnie po moim terminie z USG ![]() a no i zapomniałam Wam też powiedzieć o tym że jutro teść finiszuje układanie płytek w łazience ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-17 o 07:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy potem na zdjecia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4004 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się przywitać
![]() Dzień dobry ![]() Przy okazji muszę przyznać że cudownie śpi się na naszym nowym łóżku ![]() ![]() Zostałam dzisiaj sama w domu i przeczuwam że z łóżka nie wyjdę ![]() ![]() Sorento (o ile dobrze pamiętam) chciałaś zdjęcie Jaśka, proszę ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4005 |
Zakorzenienie
|
Domii czy ja dobrze widzę że Jasiek na poduszce leży?
Rozumiem Cię z tym łóżkiem bo mam dokładnie to samo, całkiem inaczej się śpi niż na zwykłej kanapie ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4006 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ja miałam wczoraj dzień wycięty z życiorysu, wszytsko mnie bolało i miałam jakiś koszmarny humor ![]() dzisiaj obudził mnie o 6.30 mega ból pleców i zrobiłam sobie rano kąpiel to trochę przeszło, jeszcze 10 tygodni do terminu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4007 | |||
Zadomowienie
|
Bardzo mi się podoba Domii
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ile powinien jednorazowo wypić taki kilku dniowy noworodek przy jednym karmieniu ? Witam się z Wami z rana ![]() Ja dziś o dziwo przespałam całą noc i ani razu nie byłam siku ![]() nad ranem mi się śniło że urodziłam bliźniaki - dwóch chłopców ![]() To chyba jakiś stres wychodzi bo nie wiem jak inaczej wytłumaczyć że mi się takie głupoty śnią. U nas dziś znów brzydko - mgliście i deszczowo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4008 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A gości wyprosiłabym już ok 21.00, nie mieści mi się to w głowie, żeby przesiadywać u kogoś tyle czasu gdy jest maleńkie dziecko. ![]() Cytat:
![]() Wino chyba można zrobić z każdych owoców, a że akurat mieliśmy jeżyn pod dostatkiem to zrobiliśmy jeżynowe. Podczas porządków przedremontowych znalazłam taka książeczkę/broszurkę z 1986r o wyrobie win i stwierdziłam, że kiedyś się przyda i przydała się. Ciekawa jestem jak smakuje nasze winko i czy ma "moc". ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a on spi na poduszce?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4010 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Ryba współczuję takich gości :x U mnie dzisiaj spała mama, razem z mężem panikują, że nie mogę zostać sama na noc. Posprzątała mi mieszkanie, zrobiła pranie i na nic się zdało, że mówiłam, żeby tego nie robiła, ale słuchać nie chciała, a szarpać się z nią przecież nie będę. A co sie nagadała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4011 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jezeli to wszystko nie pomoze, zapytaj pediatre czy by mogla skontrolowac jame ustna malego. I porozmawiaj z nia o refluksie, zeby go wykluczyc. Spalam od 23 30 do 7, tylko z jedna pobudka. ![]() ![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-17 o 07:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4012 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj wyleguj się w nim do woli! A Jasieńko śliczny! Z dnia na dzień przystojnieje! ![]() Czasem zdarzają się każdemu takie dni, że wszystko boli i nie się człowiekowi nie chce. Poodpoczywaj dzisiaj i zregeneruj siły, a jutro będziesz jak nowonarodzona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4013 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Domii a powiedz mi jak teraz śpi , w sensie pod kołderką ? kocykiem ? czy dalej w rożku? i ma podusię czy tak jak piszą jeszcze nie dajecie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znowu mnie ściska coś w brzuchu ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-17 o 07:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4015 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Anoula jedno mi się tylko nasuwa na myśl : matka zawsze będzie nam "matkować" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4017 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ściskam Cię mocno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4019 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, ze moja to nalezy do innego gatunku, ale od niej predzej bym uslyszala- nie ruszaj, nie jedz,to nie twoje, to twojej siostry. ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-17 o 07:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4020 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.