|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4981 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Faceci:banghead:
Mój uważa, że ja nie mogę być zmęczona, bo zajmuję się TYLKO dzieckiem, sprzątam i gotuję. Robię TYLKO w domu wszystko. A on ciężko pracuje:banghead: Tak bo ja siedzę i pije drinki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4982 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Hej
![]() Ale naskrobałyście znów ![]() Nie dam rady teraz wszystkiego nadrobić. A my od 7dmej rano z TŻ robimy generalne porządki w domu zabawiając w międzyczasie Małego na zmiany. Moje dziecko miało dziś pierwsze karmienie o 4.30, czyli 9,5 h wytrzymał bez jedzenia ![]() Cycka miałam normalnie kwadratowego ![]() Trzy karmienia musiałam z niego zrobić żeby wrócił do normalności ![]() Gratki dla maluszków za skończone tygodnie ![]() Eveewe ucałuj Aleksa-oby jutro było już ok ![]() Malaczarnakejt aż poczułam Twoje wkurzenie ![]() Mój TŻ taki sam gagatek. Kiedyś wziął rano Małego żebym mogła pospać to trzymał go w osikanym z nocy pampersie, bo nie przyszło mu do głowy żeby go przebrać ![]() Ghia zgadłaś z tym kotletem-ostatnio TŻ jadł smażone kotlety a ja sobie patrzyłam ![]() Rajstopki mamy-dostaliśmy w prezencie i są bardzo męskie, bo w samochodziki ![]() Na spacerki ubieramy pod spodnie, gdy jest tak chłodno jak teraz ![]() Samantha księciu na miotle wymiata ![]() Idę jeść, bo Młody ma swoją 15-minutową drzemkę-trzeba korzystać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4983 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4984 |
Zakorzenienie
|
hej, mamy dzis gosci - jeszcze odwiedziny u malego
My tez ubieramy sie w rajstopki - rowniez mega meskie bo w traktorki, samochodziki itp. Chwile was poczytam i biore sie za robote |
![]() ![]() |
![]() |
#4985 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wrocilismy ze spacerku, pogoda cudna. ![]() Starszak szaleje na rowerku bo sie niedawno nauczyl na dwoch kolkach.. Ale tak sie angazuje w to ze po paru rundkach jest padniety ![]() ![]() ![]() Teraz walczy ze slimakami w ogrodku, a my wrocilismy do domu na karmienie, a tz przygotowuje na obiad raclette ![]() Buziaki dla Was, milego dnia ![]() Idzia ja mam jeszcze jedne moje w serduszka ![]() ![]() Pupki w rajstopkach są cudne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4986 |
Zakorzenienie
|
Ci nasi tż to jacyś pajace normalnie, aż szkoda gadać, kogoś my sobie za ojców naszych dzieci wybrały?!?!?!?!?!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4987 |
Zadomowienie
|
![]() Wybaczcie, że nic nie cytuję, ale nie miałam czasu nadrabiać ![]() Wspomnę tylko, że my z Milenką trzymamy mocno kciuki za Cynamonków i wiemy, że na pewno będzie dobrze i że wszystkie te nieszczęścia ich w końcu opuszczą ![]() Nie miałam nawet kiedy wykonać akcji ![]() U nas wszystko w porządku. Zaczęliśmy wprowadzać stałe posiłki ![]() ![]() ![]() Widziałam, że była mowa o rajstopkach. My rajstopek mamy sporo bo je lubimy. W końcu dziewczynka musi rajstopki do sukienek zakładać ![]() ![]() W biedronce ostatnio były takie śliczne rajstopki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4988 |
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam rajstopki
![]() Chociaż Tż uważa, że robię z Michała dziewczynę przez rajtki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4989 |
Zakorzenienie
|
U nas rajstopy tylko były raz ubrane- na chrzcie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4990 |
Zakorzenienie
|
My po spacerze.. dosypia w pokoiku.. już 2 godz. mijają
![]() ![]() Przed 16 jedziemy do przyjaciółki.. oby Oluś miał dobry humor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4991 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43337601] Starszak szaleje na rowerku bo sie niedawno nauczyl na dwoch kolkach.. Ale tak sie angazuje w to ze po paru rundkach jest padniety ![]() ![]() ![]() Teraz walczy ze slimakami w ogrodku, a my wrocilismy do domu na karmienie, a tz przygotowuje na obiad raclette ![]() [/QUOTE] Brawa dla Ignasia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4992 |
Zadomowienie
|
Wreszcie znalazłam restaurację na chrzciny Bardzo fajna 70 od osoby więc trochę taniej niż wszędzieJeszcze tylko w kościele termin wybrać i chrzcimy małego szatanka
![]() Mamusia Antosia |
![]() ![]() |
![]() |
#4993 | |
Zakorzenienie
|
Idę brać się za obiad, bo niedługo wróci z pracy mój duży głód
![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4994 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() u nas noc całkiem ładna ale nad ranem Szymcio spać nie może, od 5 godziny codziennie już nie chce spać. Teraz śpi mi już 3 godziny szok a to dlatego że wszyscy wynieśli się z domu i cisza jak makiem zasiał ![]() Sory że to napiszę ale uśmiałam się z waszych perypetii z Tż, ja o swoim tez mogłabym książkę pisać, dziś np pokłóciliśmy sie o to że niby ja jestem nadopiekuńcza ![]() Czekam aż Szymcio wstanie i idziemy na spacer pogoda super, ciekawe czy tż pójdzie ![]() Lachryma- masz złote dziecko zamień sie ![]() Eve - ![]() Sam - twoje opowieści wymiatają ![]() No i zapomniałam co komu miałam napisać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4995 |
Zakorzenienie
|
My byliśmy na spacerze po warszawskim żoliborzu. Mąż ściągnął aplikację na telefon z przewodnikiem i fajnych rzeczy się dowiedzieliśmy
![]() Mąż się zrehabilitował po porannym karmieniu i zrobił mi śniadanie i kawę ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4996 |
Zadomowienie
|
Jak ja wam dziewczyny zazdroszczę tego że wasi mężowie gotują lub pomagają wam gotować, mój to jest taki antytalent kulinarny że szok a co najśmieszniejsze to to że on się za takiego nie uważa
![]() ![]() Jesteśmy 10 lat razem a obiad ugotował z kilka razy z czego najczęściej był sos z proszku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4997 |
Wtajemniczenie
|
Przychodzą do nas dzisiaj znajomi. I ja też mam nadzieje, że Misiu będzie cacy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4998 |
Zadomowienie
|
mela, ita odpowiedziałam na wasze posty w klubie,bo nie chcę na ogólnym się żalić.
#4999 |
Zakorzenienie
|
Ale sie narobilam dzisiaj. Teraz Ala ma druga drzemke tym razem w wozku na dworze. Jeszcze bym chciala poprasowac i przebrac Ali ciuszki ale nogi mnie bola.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#5000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5001 |
Zakorzenienie
|
Ghia
![]() My wróciliśmy właśnie ze spaceru i TŻ pojechał z kindziorkiem naszym do lecznicy, bo sika po kropelce od wczoraj ![]() Był sterylizowany 2 lata tamu i może to być kamica nerkowa, która u kotów jest groźniejsza niż u ludzi, bo kot kamienia nie "urodzi". |
![]() ![]() |
![]() |
#5002 |
Zakorzenienie
|
Poprasowalam i przejrzalam ciuszki Ali. Wiecej juz dzis nie robie!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#5003 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ma 3 drzemki-każda ok 15-20 minut. W sam raz po to by matka się nawpie.przała co by miała siłę nosić i zabawiać parówę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty jej tak nie życz żeby nam po tych życzeniach nie uciekła do mamuś lipiec-sierpień 2014 ![]() Cytat:
![]() ![]() A mój twierdzi, że nasza parówka całkiem dziarsko w rajstopach wygląda ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#5004 |
Konto usunięte
|
Wrocilam ze spaceru bylam 2 h i nogi mi w d..upe wchodza...
![]() Jezu nie mam pojecia jak ja że starszakiem dzien w dzien wychodzilam i lazilam po wrocku od rana do wieczora bo w mieszkaniu to schozofrenii dostawalam... Naprawde nie wiem... Chyba stara juz jestem..serio bo sil normalnie nie mam... I kregoslup mnie tez boli od chodzenia.. ![]() ![]() ![]() Ooo i kolejna kupa.. ![]() Neni ja do starszaka tez mowie czasem parówka albo franek albo chłopie ![]() Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-10-19 o 15:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#5005 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale u nas nie bylo dyskusji nt wspolnego spania, obydwoje raz ze sie balismy, dwa ze nie chcielismy i u nas to dzieki bogu wypalilo, zdarza sie, ze alik odlozony potrafi pare minut sam zasnac ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No wierze, ze czasami akusytka mieszkania jest taka a nie inna, ale iesz, druga sprawa przy kilku pokojach jest to, ze mozesz odsapnac, wyciszyc sie, uspokoic emocje. Ja czasami ide do lazienki tylko po to, zeby nie siedziec z alkiem CIAGLE, wiem jak to brzmi, ale to juz nawet nie chodzi o to ze mam dosc swojego dziecka, tylko dosc ciaglego czuwania, zagladania, etc. Tego tez mi brakuje, albo tego, ze gdy alek placze, tez zbytnio nie moge nigdie pojsc gdy np tz go uspokaja, wszystko dzieje sie na jednej przestrzeni i o ile nie mialam z tym problemu w ciazy, o tyle teraz mam p orpostu dosc. To nie jest normalne, ze boje sie zrobic sobie herbate albo chocby kanapke, ze mam ochote cos ugotowac jak kulka zasnie, a nie moge, bo hałas i zapach i tak ciagle ![]() Nie wspominam nawet o tym, ze przeciez moj tz pracuje w duzej czesci w domu, tutaj nam sie o tyle udalo, ze alik lubi glos taty wiec zdarza sie, ze marudzi i zasypia dopiero jak tz zaczyna dzwonic do klientow ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43335755]Pewnie ze zakladam rajstopki i bardzo je lubie ![]() Czesto ma na spbie w domu i pod kombinezon misiowy na dwor. Pajacyki zakladam tylko na noc, a spiochow wcale nie uzywam Nie wiem co macie do rejstopek .. ![]() Starszak ma kalesonki, ale rajstopki tez nosi ![]() Nooo wyobrazam sobie co macie w tak malym mieszkaniu... Ciezko w wiekszym czyms przypoadkiem nie pierdzielnac a co dopiero na mniejszej powierzchni... Macie szanse na wieksze?[/QUOTE] Też bardzo lubie rajstopki ![]() Dostalismy poki co jedne cieplutkie i z antyposlizgami ![]() ![]() No dokladnie, sama staram sie zachowywac cichutko jak myszka, ale wiesz jak to jest, czasami im bardziej chce byc cicho, tym glosniej sie zachowuje ![]() Teraz jeszcze nie wiem, mamy tutaj umowe do lutego, zobaczymy, jak tz bedzie sobie radzil w pracy, bo z tego co widze, to roznica pomiedzy wynajmem kawalerki a mieszkania dwupokojowego to najczesciej 300-500zl. Póki co nas nie stac, ale za pare miesiecy juz moze (modle sie wrecz o to). Cytat:
Cytat:
My tez sie czesto klocimy. Tzn tz nie zaczyna, ale jak cholery czesto dostaje, jestem zmeczona, podirytowana, hormony tez robia swoje i czesto atakuje. Chociaz ostatnio dałam spokoj, wole wam sie wyzalic niz z tz klocic, bo szkoda moich nerwow najczesciej, pozniej alek est duzo bardziej nerwowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzisiaj powiedzialam tztowi ze do pelni szczescia brakuje mi tylko tego, zeby wlasnie powiedzial, ze ja tylko w domu siedze. ma szczescie, ze jeszcze nie sprobowal ![]() Cytat:
Sprobouj chociaz kawaleczek, skoro uwazasz ze mogloby to miec wplyw na kubusia, sama sie przekonasz. Tez leciałam ponad mc na gotowanych warzywach, i po prostu padałam na ryj. Teraz w sumie tez padam, ale bardziej dlatego ze momentami nie mam kiedy zjesc Cytat:
![]() Cytat:
![]() moj tez jest takim ambitnym szefem kuchni, smieje sie niego czasami, ze potrafi wybitnie zagotowac wode na herbate i na ty jego umiejetnosci sie koncza ![]() *** My dzisiaj mielismy ciekawy dzien ![]() Rano jak wiadomo scinka z tz. Ale mam sposob na facetow dziewczyny! Zostawilam odpalony wizaz i polecialam polozyc sie kolo alka, bo zasnac sam nie umiał, no to co, tz zaczal czytac moje wynurzenia ![]() ![]() ![]() A pozniej, chyba dla podsumowania rozmowy, poszlam na spacer, na ktorym dostalam takiej migreny, ze myslalam, ze padne, standardowo nie widzialam na jedno oko i zrobilo mi sie slabo ![]() ![]() ![]() No, ale kupil mi twixa i si pogodzilismy ![]()
Alek ![]() Edytowane przez tweedledee Czas edycji: 2013-10-19 o 15:47 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#5006 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój też ostatnio dostał opi.eprz za kichanie to drugi raz tak śmiesznie stłumił w sobie, kichnął jak paniusia i myślałam, że się posikam ze śmiechu ![]() Cytat:
![]() Będzie o teściowej ![]() Dzwoni dziś do TŻ czy przyjedziemy jutro do niej- my krótka konsultacja i TŻ mówi to ok - przyjedziemy jutro po śniadaniu i wrócimy przed 18, bo wiadomo-kąpiemy Małego i idzie spać. A ona, że nie nie, bo ona jutro ma do pracy i pracuje do 19, ale żebyśmy przyjechali o 19 to sobie posiedzimy i ona potuli i popieści Małego ![]() TŻ mówi jej że nie ma mowy, bo on o tej porze idzie spać! A ona dalej swoje, że raz nic mu się nie stanie jak pójdzie spać później!!! ![]() TŻ już się wkurzył i się pyta dlaczego nie przyjechała w tygodniu w odwiedziny skoro miała urlop cały tydzień (!!) a ona "Bo pogoda była taka sobie" ![]() No litości! Co ma piernik do wiatraka! Pogoda zresztą była ok, bo codziennie chodziłam na spacery. Dzięki Bogu, że TŻ w tych kwestiach jest zgodny ze mną ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-19 o 15:46 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#5007 |
Zakorzenienie
|
Pozdrawiam że spaceru po Ustroniu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#5008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5009 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się wkurzyłam bo TŻ nagadał mi że zimno i z Antkiem na spacer nie poszłam a teraz tak pięknie słoneczko świeci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- eeeejjj Laski nowy wątek trzeba zakładać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5010 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wrócę pewnie w nowym wątku dopiero
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.