|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
miala zaplanowana na 28.10 aaby trzymam kciuki
![]() |
#303 | ||
Zakorzenienie
|
Mya,Kyte Dziekuję
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#305 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczornie, ale mam nadrabiania, jestem teraz gdzieś w połowie.
U mnie na wizycie rutynowo. Właściwie byłam tylko po L4 bo w przyszłym tygodniu moja ginka dopiero wraca z urlopu. Nie badała mnie a receptę na globulki wypisała ![]() Za to zrobilimi mi KTG, czego się nie spodziewałam. Trwało z 15 minut i wyszły 2 skurczyki takie na 30%, których nie czułam. Kazała polegiwać i brać nospę jakby się spinał brzuch, ale ja przecież nawet nie wiem kiedy on się spina :P I nie uważam też, żebym się jakoś przemęczała, czuję się znakomicie. Przyszedł mój biustonosz z Intymnej i jest w tej chwili idealny. Tylko jak mi mocno piersi spompuje później to może się zrobić ciasny.... w każdym razie jestem zadowolona. Pisała do mnie weroniskiek88. Jutro ma mieć dopiero to echo. Robili jej ktg i pisaly się skurcze na 80%-90% i przy tym tętno malucha skakało do 190. Pani ordynator jej powiedziwała, że takie skurcze to nie skurcze i jeszcze jest czas. No i pisała, że czuje kłucie w szyjce i czop odchodzi, a skurcze nie są bolesne tylko jej wtedy duszno. Ma nadzieję, że jej wody odejdą i w końcu urodzi. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dresowe dni to mam tylko jak calutki dzien siedzę w domu. Jak gdzieś muszę wyskoczyć to zawsze się ładnie ubiorę, chociaż zdarzyło mi się kilka razy skoczyć na zakupy bez makijażu, a wcześniej to było nie do pomyślenia :P Czasem mi się nie chce malować, ale się zmuszam bo później się lepiej czuję ![]()
![]() |
#306 |
Zadomowienie
|
Kyte muffinki robie z tego przepisu:
250g maki 150g cukru 100g masla 100ml mleka 1jajo Szczypta soli (ja nie dodaje bo w Irlandii maslo jest slone) 1 lyzka proszku do pieczenia Jako dodatki - albo jagody, albo guziki czekoladowe -co kto lubi. Maslo ucireamy z cukrem, gdy masa zbieleje, dodajemy jajo, mleko, make, szczypte soli,prosżek do pieczenia. Wszystko ucieramy na gladka mase. Nastepńie dodajemy jagody lub czekolade i delikatnie mieszamy. Foremke do muffinkow smarujemy maslem i wypelniamy w 2/3 ciastem. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 190stopni. I juz. Smaczne i proste ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
Ryba, maomami i Beatka mam do Was pytanie... Jakie macie mm dla Waszych maleństw ?
![]() Zostawiam jutro teściową na dłużej z Jaśkiem bo mam wizytę u ginekologa a później wybieram się na zakupy. Mam kupione mleko bebiko, będziemy Jaśkowi podawać je po raz pierwszy i jakoś mam obawy, ale jestem głupia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Naprawdę szykuje się emocjonujący tydzień ![]() Ktosiula ![]() Nasturcja To mały klusek ![]() Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-10-21 o 19:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a maomami chyba nie karmi z mm, bo ma swojego duzo :P chyba ze już pomyliłam całkowicie :P
![]() |
#310 |
Zadomowienie
|
Ja, pońiewaz dzis mialam kumpele w gosciach, nie robilam obiadu (tylko placek). Napisalam do tz, ze obiadu nie ma i musi cos sobie kupic. Kupil zupe i pizze. Zjedli z Zuzka - mala o dziwo zjadla pizze(!) czego nigdy nie robi, zwlaszcza, ze ostatnio jest bardzo wybrednym niejadkiem. Pewnie dlatego,ze miala obiecane od kilku dńi kino i slyszala, jak o tym rozmawiamy. Mielismy jechac w trojke, ale tz widzial, ze ja jestem w kiepskiej formie wiec postanowi, ze jesli chce zostac w domu to pojada sami (to wlasnie chcialam uslyszec
![]() Az nie wiedzialam co ze soba zrobic wiec zjadlam kolacje, wzielam dlugi pryszńic i leze na kanapie :-D |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Wtajemniczenie
|
rusalka- fajnie robi takie wolne prawda?
![]() A ja sie z nadmiaru emocji poryczalam, jak glaskalam malego do snu.Kilka dni bez niego..ehh do tego caly czas bedzie mial tylko niemiecki ![]() Dziewczyny, macierzynstwo nie jest zle ale trudne. Sa piekne i trudne chwile.Jest zmeczenie i czasem nerwy. Tutaj na fotkach, pomimo nocnych kolek malego po 6 godzin, nie wygladamy raczej na styranych ![]() ![]() http://katzenpflege.wordpress.com/20...-neugeborenes/ |
![]() ![]() |
![]() |
#312 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
wielkie ![]() ![]() ![]() Cytat:
Trele my mamy nawilzacz, ma pojemnosc 5l i to starcza na 12 h pracy, z tym ze on jest sterowany elektronicznie. Jak jest odpowiedni poziom nawilzenia to sie sam wylacza. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Nasturcja, to juz za moment, ale fajnie!
![]() ![]() Ja dzisiaj zdechne wszystko mnie boli... :/ i dodatkowo czuje Nele dosyc nisko i dodatkowo w poprzek i jeszcze ma czkawke giganta Mam prawie lazienke skonczona ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-21 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze pytanie do doświadczonych mamuś, będę próbowała rano odciągnąć pokarm. Jeśli się uda to teściowa nakarmi Jaśka moim mlekiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No takie wolne robi baardzo dobrze ![]() Doskonale Cie rozumiem. Ja bylam w szpitalu na poczatku pazdzierńika 3 doby (pobyt zwiazany z moja cukrzyca) i pol pierwszej nocy przeryczalam. A potem ryczalam za kazdym razem jak tz i Zuzia przychodzili mnie odwiedzic. A potem mialam lzy w oczach jak podlaczyli mnie do ktg (tz musial na chwile wyjsc zostawiajac Zuzke ze mna ) i mala zupelńie tego nie rozumiala - co to za paski, co to za halas, co ońi robia mamusi - i sie rozplakala :-( (a potem doprowadzila do lez, ale ze smiechu - tz wrocil, a ona do niego - "tatusiu uciekajmy! Bierzmy mamusie i uciekajmy stad ![]() Trzymaj sie cieplo - przesylam dobre mysli :-* ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Ach - fotki cudne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Zadomowienie
|
Domi niech zagotuje wode i wsadzi do niej butelke z Twoim mlekiem na chwile. Doprowadzi do temperatury ciala i gotowe
|
![]() ![]() |
![]() |
#320 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Rozeznanie
|
Aaby Kciuki
![]() Rybko ja z Piotrusiem miałam spory problem z ulewaniem. pamietam że lakarz mi powiedział że refluks moze trwac do roku i zejak nie przejdziealbo dziecko bedzie słabe czy nie bedzie przybierac na wadze to wtedy trzeba sie martwić a tak przemęczyć. Pamietam że długo pił specjalne mleko takię gestniejące w żołądku po kilku minutach ale też nie raz po karmieniu leciałam jak najdalej od dywanu żeby go po raz kolejny nie prac ![]() Pamiętaj żeby przybieral odpowiednio na wadze. Mój jakmuwprowadziłm pozniejjuz w maire normalne jedzenie to nie bylo problemu ale już np jak pił to ulewał dalej. i to od razu kwasem takim. ale coprawda to prawda skończył rok i jak ręką odjął. Niby tyle czasumaprawo dojrzewac układ pokarmowy |
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Zadomowienie
|
Lilith- tak, jest większy z USG, aktualnie o 12 dni.
Z tą wagą to lekarz mówił, żeby się nie nastawiać, bo każdy aparat usg ma tolerancję +/- ok.500g. W sumie też o tym słyszałam, więc potwierdził moją wiedzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#325 |
Rozeznanie
|
a własnie bo nie doczytałam jakas konkretna firmę? bo ja tez jestem na etapie wyboru ale jakos nic mnie nie zachwyciło. chce żeby mial Jonizacje. miałam kiedyś tzw "pingwina" ale szybko przeciekałi trzeba było go tak glupio od dolunapelniac;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#327 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Trele zawsze się uśmiecham pod nosem jak mówisz na Majkę "buła"
![]() ![]() Widze, że mi połowy postów nie zacytowało... Domii Jasiek jest świetny! Fajna ma pozę na pierwszym foto, a na tych kolejnych jaki elegancik ![]() Nemosek super fotki! A Ty jaka kolorowa i ładniusia ![]() Lineczka - "coming soon" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Beatko trzymam mocno kciuki za Wasz lepszy humor i w ogóle za wszystko! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
De kochana trzymam mocno kciuki, będzie dobrze wszystko. Na stresa nie wiem co poradzić, w sumie normalna sprawa, że nerwy na granicy... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Wtajemniczenie
|
Jestem po wizycie. Z dzidziem wszystko ok, waży prawie 1770g (31tc), ale cholera skróciła mi się szyjka
![]() ![]() I jeszcze jedno - chyba będzie Michał Dominik ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#329 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A maly nie bedzie do mnie mogl wchodzic na odwiedziny.Bedziemy sie widywac jezeli juz to krotko na korytarzu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Idę spać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- aaby kciuki!!!!!!!!!!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.