Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-04, 05:43   #4021
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Nadrobilam Was trochę od tylu

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
ciesze sie, ze u ciebie tak dziala kp, ja nie moge tego o sobie powiedziec,

jak waga stanela tak stoi, mam nadal 2 kg na plusie, bylo tak samo 2 miechy temu i nic nie drgnie. Moja teoria jest taka, ze jak przestane kp to dopiero schudne, dieta malokaloryczna i bedzie git.

Nie jadam slodyczy, czipsow, nie zdrowych rzeczy i nic to nie daje.

Jak rozmawiałam z babka z poradni laktacyjnej to mi mówiła, ze sa dwa typy matek karmiacych piersia. Jedne kobiety chudna w oczach pomipo jedzenia wszystkiego, a inne chudną po zakonczonym karmieniu. Ja np w życiu nie jadłabym tak jak teraz jem, w sensie ilosci jedzenia. Teraz mam cos takiego, ze robi mi sie slabo i musze zjesc, pomimo ze jadam czesto to mam takie ataki. Podobno to dlatego ze kp, widocznie moj organizm potrzebuje wiecej kalorii
Ja mam to samo
Tyle, ze ja mam wciąż parcie na słodkie. Nie przeszło mi po ciazy, a przed ciaza unikałam słodkiego jak ognia. Teraz se nadrabiam.

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Laseczki ile idzie wam pampersów na dobę? Jesli mozna to napiszcie też jakiej firmy sa te pampersy i ich numer. Pytam tak z ciekawości.

U nas pampers firmy Pampers, rozm. 3, 6-8 szt. na dobę
My mamy rozm.4 i używam dziennie w zależności od tego ile moj mały robi kupki,ale ok.5pieluszek. Sa dni, ze 4, a nawet zdarzyło sie , ze 3.
Moj mały spi duzo w nocy ok. 15h i wtedy jak nie zrobi kupy to go nie przebieram bo jemu nie da sie przebrać na spiocha.
Kiedyś go zmienilam w nocy po każdym karmieniu i potem nie mógł usunąć. Oboje sie meczylismy.

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka straciła tą ciąże

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Przykro mi

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Ja tylko czytam Was.
Jakoś nie mam humoru od paru dni.

Jestem u mamy w domu rodzinnym i mamy problem z sąsiadami. mama chce zrobić płot zgodnie z podziałem działki. Im to nie pasuje, ponieważ oni mają ogródek na naszej części i muszą go zlikwidować. W ramach buntu dziś zastawili wjazd (mamy wspólny) swoim samochodem. Ponadto przeklinaja na mamę, wyzywaja itp. Najlepiej zadzwonić na policję, ale problem polega na tym, że Ci ludzie to istna patologia. Piją nałogowo, syn potrafił wbić ojcu siekiere w bark podczas kłótni, ciągle odwyki, melina na chacie itd. Bez problemu wybija nam okno czy spala garaż. A mama mieszka z babcią tylko. Zero mężczyzny do pomocy. Niby należy walczyć z patologia, bo oni nie są ponad prawem, ale boję się że cena może być zbyt wysoka.tam mieszka razem 4 potężnych facetów, połowa z nich ma żółte papiery. I nie wiem do czego się zdolni.
Przerażające.
Nie masz jakis braci , kuzynów zeby załatwili to po chlopsku ?
Tez bym sie zaopatrzyla w jakiegoś porządnego psa jeśli mama lubi i umie sie zajmować bo to tez takie łatwe nie jest,ale moze sąsiedzi by trochę respektu nabrali.
Generalnie to wiem, ze mama nie chce odpuścić bo ma sentyment i jej sie nie dziwie wiec probowalabym skierować sprawę do sadu, a na ten czas wyprowadzilabym sie gdzies.
Mysle, ze policja to gowno zdziala. Sad to co innego. Jakby prokuratura sie do dupy dobrala tej rodzince to by inaczej gadali.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Zapomnialam Wam napisac, ze Lilo byla pelnoprawnym gosciem na imprezce Lali, choc torta nie dostala ani okruszynki .
Na focie brak zdjec z prezentami - interaktywnym pieskiem lizacym i szczekajacym, mega zestawem chomikow zhu-zhu, maskotkami, karetą Barbie z koniem, puzzlami 300 el. i górą slodyczy
Lala twierdzi, ze to byly najlepsze urodziny w jej zyciu
A tak naprawde urodziny sa dzis, normalnie 10 minut temu minelo 6 lat
Super

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
TESIU, ja tez mam kryzys, ale taki fizyczny.
Musze koniecznie sie przebadac, zaklad, ze mam anemie na granicy przezycia .
Jestem papierowo blada, wlosy przerzedzone, mam zawroty glowy, ataki sennosci takie, ze po prostu zasypiam - z glowa na stole, na siedzaco, wszystko jedno. Rece mi lataja jak w delirium. Mam mdlosci czesto bez powodu, bolą wszystkie miesnie. No masakra Jem i spie w miare normalnie, ale jestem tak slaba, ze ostatnio nie budze sie nawet kiedy Lilo wola - budzi mnie maz dopiero. Duzo zjechalam na wadze, wszystko ze mnie spada, nosze spodnie xs i policzki mi sie zapadly
Eeeeech.
Oj oj oj
Zrób badania. Nie zgaduj co Ci jest. Im prędzej tym lepiej.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
sisters
Sweeeeet

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

wczoraj patrzyłam jak przyjaciółka dla swojej 8 miesięcznej córki robi zupkę.. wrzuciła mięsko z królika, dynię, marchewkę, ziemniaczka, brokuła, ryż.. mówię do niej, że czytałam, ze stopniowo trzeba wprowadzać warzwyka, bo nie będzie później wiadomo na co dziecko źle zareagowało.. ona na mnie "myślisz, że mi się chce bawić?" .. na szczęście jej Mała wszystko przyjmuje dobrze, jak leci
Dla mnie to jest trochę ignorancja
Dobrze,ze jej mała to dobrze znosi. Ja bede chciała sie "bawić" bo dziecko po to mam zeby o nie dbać i sie nim zajmować, a nie zeby mi sie nie chciało.
Dla mnie to sama przyjemność.

A tak btw mięso z królika -

Cytat:
I dobrą teorię wyznajesz odnośnie jedzenia.
Co do glutenu to ryż nie ma glutenu (chyba).
Jak wprowadzamy: podajemy go dziecku 1 raz dziennie np. w postacie 2-3g (pół łyżeczki) kaszy manny (przed podaniem można ją wymieszać z niewielką ilością ściągniętego mleka matki). Podobno są jakieś ciasteczka Hippa z glutenem, które można kawałeczek zmielić i zmieszać z mlekiem matki porada mojej pani dr)
Jak znajdę manne w ekologicznym sklepie to podam. Wlasnie sprawdzilam, ze to jest semolina. Cos mi mowi ta nazwa.
Tak czy siak dietę rozszerze ok.5mca dopiero.

Moj mały to jest taki spioch,ze masakra.
Dzis cały dzien spał. Spalismy do 13stej mowie Wam
Tylko o 9 rano wstał na guganie na godzinke i zaraz padł znów, a ja z nim.
W dzien spał. Chciałam z nim pogadać cos porobic nie chciał juz marudzil, ze chce spać. Spał do 18 i mysle No to mam pozamiatane. No,ale nie bo juz ok.20 tak marudzil,ze nie dawalismy rady z Tz oboje. Wzielam go na przewijak i ubralam do spania i pogadal jeszcze trochę,ale juz polspiochy na syrenie zakładaliśmy mu i szybko cycek i padł i spi juz ponad 1,5h

Dzis mamy test słuchu

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Wreszcie was nadrobilam. Cos mialam odp ale nie pamietam co i komu bo w miedzyczasie zasnelam. Hahaha

I karmienie za nami. Ide dalekj spac.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Tez tak mam,a potem budze sie z telefonem na klacie miedzy cycami .cycek na wierzchu mały z boku na ramieniu

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
U mnie pierwsze karmienie było o 1 i niunia kupke walnela a ze tak słodko się usmiechala to mamusia zaczarowana zaczela z nia gadac a teraz lezy w lozeczku i slysze jak gada a ja w kuchni na kompie i udaje ze nie slysze
Przedwczoraj mały niespodziewanie walna kupke w nocy co mu sie bardzo rzadko zdarza i tez juz chciałam do niego zaglądać,ale sie ugryzlam za jezor i miałam minę jak grób

A wczoraj ok.3 w nocy mały w lozeczku strzelił takiego bąka głośnego , ze sam siebie obudził i sie tego huku wystraszyl. Normalnie walnal ostro z działa

Ide sie myć bo Tz zaproponował masaż pleców. Wiadomo ocb

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2013-11-04 o 05:44
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 05:55   #4022
ita83
Wtajemniczenie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

u nas drugie karmienieee...i wiem ze zyje

do rana

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-11-04, 06:11   #4023
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

U nas pobudka, mała ma Nosek zatkany, płacze bo nie umie oddychać. Nie chce cyca nawet. Bidulka

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 06:22   #4024
Samantha7
Zakorzenienie

Domi- a masz aspirator do noska?
Moj sie zepsol dziad $30 w doope bo wyrzucilam rachunek.
Musze kupic nowy :/
Ten co mam ciagnie ale jak zaloze pojemniczek na smarki to nie ciagnie juz. Chyba ten pojemnik przepuszcza.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Stary 2013-11-04, 06:24   #4025
strawberry162
Rozeznanie

To my mowimy dzien dobry. Mala nie spi od 6. Lezy i skrzeczy jak stara szafa

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 06:37   #4026
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Samanta
Mam odciągam. Czyli pobudka na całego. Ale chociaż cyca załapala i je. Ale juz po spaniu.

Stary 2013-11-04, 07:08   #4027
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Samanta
Mam odciągam. Czyli pobudka na całego. Ale chociaż cyca załapala i je. Ale juz po spaniu.

Ktora u Ciebie 6-7?
Masakra. Ja sie nie dziwie, ze o 20 chodzisz spac. Ja bym je.bla w kalendarz chyba :/

Powiem Ci, ze wiercenie sie Sary chyba pozostanie zagadka.

Stary 2013-11-04, 07:14   #4028
ona8686
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Nocki mamy średnie W piątek pochwaliłam Franiutka, że ładnie sypia. No to mam 2 pobudki w nocy i o 5 zaczynamy dzień

Dodatkowo jakoś mi smutno i bije się z myślami czy aby dobrze robię/zrobiłam. Ostatnio do pracy składałam wniosek o dodatkowy macierzyński i już ostatecznie powrót pod koniec lutego. A gdybym wzięła roczny to wróciłabym dopiero w październiku. Tyle czasu mogłabym poświęcić Franiowi. Nie wiem czy dam sobie radę. Jak będę mieć 2 zmianę to ok, ale do 1 będę musiała się przygotowywać w domu. Echhh, dylematy a wiem, że są poważniejsze sprawy w życiu.

No to biorę się za nadrabianie

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Cytat:
Daj jej jej 30 minut i ululaj znowu

Cytat:
U nas pobudka, mała ma Nosek zatkany, płacze bo nie umie oddychać. Nie chce cyca nawet. Bidulka

Biedna Sara

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
A wczoraj ok.3 w nocy mały w lozeczku strzelił takiego bąka głośnego , ze sam siebie obudził i sie tego huku wystraszyl. Normalnie walnal ostro z działa

Ide sie myć bo Tz zaproponował masaż pleców. Wiadomo ocb

Dobrze masz, że synek taki śpioszek

Ach i Tż dziś do pracy, mini wakacje się skończyły, powrót do rzeczywistości I 5 dni i znowu zaliczę 'wakacje' A potem dopiero w grudniu.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 07:19   #4029
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

strawbery u nas 5 rano i pobudka i juz nie śpimy)

samanta co taki drogi ten Twoj aspirator?

ita
oby te nocki juz takie zostaly

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Nocki mamy średnie W piątek pochwaliłam Franiutka, że ładnie sypia. No to mam 2 pobudki w nocy i o 5 zaczynamy dzień
ej!
ja za takie dwie pobudki w nocy moglabym tak o 5 wstawac.
w sumie tak dzis mialam, pobudka po 10 i po 2 i o 5 pobudka i jest spoko jak dla mnie
czuje sie wyspana.
ona uwierz! moze byc znacznie gorzej!!!!

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

ona
a co do urlopu to ja tez kolo lutego/marca bede musiala wrocic dopracy.
ja na szcescie moge wrocic tylko na trzy dni po 6 godzin na poczatek, wiec mysle ze jakos dam rade
to ze Sara sobie poradzi to jestem pewna, gorzej z tata ktory zostanie w domu i ze mna(

Stary 2013-11-04, 07:41   #4030
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Drugie, koszyk nadal w lozeczku.

A może materacyk z koszyka wyjąć i włożyć do łóżeczka Nie?

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Drugie. Mikołaja obudziły baki. Kupy dalej nie ma
Może spróbuj wymasować mu brzuszek U nas to zwykle pomaga. Tylko że Frankowa kupa to jest tak po 4 dniach

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
U mnie pierwsze. Przeziębienie zepsulo mi dziecko

Biedny Fi, zdrówka

Cytat:
Pieewsze. Kleik mnie zawiódł. A zylam w takiej nadziei ze dam dziecku kleik i obudzi sie dopiero rano...
Ech ja tam nie bardzo wierze w takie rozwiązania, jak ma dziecko się obudzić to obudzi. U nas czasem jak jest mleko o 19:30 to pobudka o 5:30 dopiero. A niekiedy (jak ostatnio) 2 razy w nocy.

Czy od jabłuszka może boleć brzuszek? Od 2 dni daje przecier jabłkowy i Frankowi ciężko puszczać bąki. Przy soczku jabłkowym nie było takich cyrków. A jeszcze ostatnio raz dziennie dostaje soczek malinowy, to może od tego
Jaki ma wrażliwy ten brzuszek...

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Cytat:

ej!
w sumie tak dzis mialam, pobudka po 10 i po 2 i o 5 pobudka i jest spoko jak dla mnie
czuje sie wyspana.

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

ona
a co do urlopu to ja tez kolo lutego/marca bede musiala wrocic dopracy.
ja na szcescie moge wrocic tylko na trzy dni po 6 godzin na poczatek, wiec mysle ze jakos dam rade
to ze Sara sobie poradzi to jestem pewna, gorzej z tata ktory zostanie w domu i ze mna(
To że może być gorzej to zdaje sobie sprawę i podziwiam takie częste wstawanie Jednak człowiek przyzwyczaja się do dobrego

W pracy już mam uzgodnione, że wracam na 4h dziennie. Jednak praca z dziećmi, spokoju nie zaznam. Do tego przygotowywanie zajęć w domu. A ja muszę mieć wszystko idealnie Jak mi potrzebna była jakaś pomoc do zajęć to sama robiłam. A teraz wiem, ze będę musiała trochę odpuścić i źle mi z tym. Uwielbiam swoją pracę i to, że mogę nauczyć dzieciaczki czegoś nowego, a bez potrzebnych pomocy i wizualizacji będzie ciężko. No nic trzeba będzie dać radę. To się wygadałam

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Witaj w niedoli.
U mnie właśnie drugie, , pierwsze było godzine temu.
Jestem ostatnio tak padnięta fizycznie, ze tylko was podczytuje.
Dzis chcialam żeby tz na 1 nocne dal jej mm, żebym sie trochę przespala to oczywiście musialam go wolac ze sie dziecko obudzilo a potem ten mi sto pytan zadaje o mleko a wszystko ma przygotowane.
Wiec juz oczywiście rozbudzona dalam cyca

Wysłane z mojego GT-I9300

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka straciła tą ciąże

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
przykro mi

Cytat:
Jestem u mamy w domu rodzinnym i mamy problem z sąsiadami. mama chce zrobić płot zgodnie z podziałem działki. Im to nie pasuje, ponieważ oni mają ogródek na naszej części i muszą go zlikwidować. W ramach buntu dziś zastawili wjazd (mamy wspólny) swoim samochodem. Ponadto przeklinaja na mamę, wyzywaja itp. Najlepiej zadzwonić na policję, ale problem polega na tym, że Ci ludzie to istna patologia. Piją nałogowo, syn potrafił wbić ojcu siekiere w bark podczas kłótni, ciągle odwyki, melina na chacie itd. Bez problemu wybija nam okno czy spala garaż. A mama mieszka z babcią tylko. Zero mężczyzny do pomocy. Niby należy walczyć z patologia, bo oni nie są ponad prawem, ale boję się że cena może być zbyt wysoka.tam mieszka razem 4 potężnych facetów, połowa z nich ma żółte papiery. I nie wiem do czego się zdolni.
Co za ludziska... Na prawdę nie da się z tym nic zrobić

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Co do dziabanka to u nas max 2-3 razy w tygodniu. Na więcej nie ma siły ni ochoty bo libido jeszcze malutkie

No to trzymam kciuki za próbę spania bez woombie
u nas ostatnio było codziennie Teraz Franek nie daje, bo wyczuwa co się święci

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Mój Mały skończył dziś 15 tygodni-jak ten czas leeeci

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
moj jutro konczy 20

Stara kobyłka już z niego

Franuś
Stary 2013-11-04, 07:42   #4031
taribari
Zadomowienie

Domcia jesli Twoja Sara kreci sie jak moj w nocy to wspolczuje. Pomimo ze spi to rzuca nim na wszystkie strony. Lapy lataja i chwytaja wszystko co sie da. Do tego steki i jeki. Godzine trzymalam smoka a i tak wybudzilo go kopniecie w lozko. Zasnal po herbacie o 3 ale w moim lozku i spal do teraz. Po doswiadczeniu stwierdzam ze za wczesnie na odstawienie woombie.

Komu jeszcze wyprasowac barchany?

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 07:43   #4032
ona8686
Zakorzenienie

Jak ja jestem to nikogo nie ma
Franek obudził się z drzemki, to i ja zmykam w takim razie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1383075993_aj6rux_600.jpg (76,0 KB, 32 załadowań)

Franuś
Stary 2013-11-04, 07:52   #4033
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry.
U nas już dwie noce z rzędu 3 pobudki. Nie chcę zapeszać, ale może już nie wrócimy do 4 nocnych. Oby. Później zmniejszymy do dwóch, jednej i kiedyś wreszcie, za rok prześpię całą noc.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 07:53   #4034
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:

Mi, chociaż nie wiem co to jest:p Ale prasować nie znoszę.

Sam, pies odpada, ale mamy kota mama nie ma charakteru do tego rodzaju psów.

Drugie

Stary 2013-11-04, 07:55   #4035
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Domcia jesli Twoja Sara kreci sie jak moj w nocy to wspolczuje. Pomimo ze spi to rzuca nim na wszystkie strony. Lapy lataja i chwytaja wszystko co sie da. Do tego steki i jeki. Godzine trzymalam smoka a i tak wybudzilo go kopniecie w lozko. Zasnal po herbacie o 3 ale w moim lozku i spal do teraz. Po doswiadczeniu stwierdzam ze za wczesnie na odstawienie woombie.

Franek miała tak na początku, teraz od czasu do czasu ręce mu latają, nadrabia jednak to głową, która rusza się na wszystkie boki. Do tego potrzebowałabym już imadła

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Mi, chociaż nie wiem co to jest:p Ale prasować nie znoszę.

Sam, pies odpada, ale mamy kota mama nie ma charakteru do tego rodzaju psów.

Drugie

Na pewno chcesz te barchany?
To Coś takiego
http://www.google.pl/imgres?imgurl=&...w&ved=0CAEQsCU

Franuś

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-11-04 o 07:56
Stary 2013-11-04, 08:08   #4036
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry.
TŻ od rana w pracy, nie rozmawialiśmy nawet zbytnio Najgorsze, że dzisiaj mamy się spotkać z ekipą do budowy domu... Mi się nawet nie chce tam jechać. Pewnie pojedzie sam...

Kamil ładnie spał. TŻ przylazł do mnie o 2 i mały się przebudził. Jako, że zwykle o tej porze się karmimy to było cycolenie i dospał do 6.30 Fajnie jest. Teraz znowu kima

Na 10.20 idziemy do lekarza. Wyskoczyła mu jakaś wstrętna wysypka na policzkach. Już ze 2 tygodnie temu. Najpierw myśleliśmy, że to od zmiany mleka z HA na zwykłe. Po konsultacji z lekarzem wróciliśmy do HA. Myślałam, że może od ciemieniuchy, ale z nią w miarę się już uporałam, a policzki coraz brzydsze

Lachryma współczuję mamie Też mamy takich sąsiadów, co co chwilę policja o nich wypytuje. Raz nawet antyterroryści zamaskowani się czaili na nich Mieszkają na przeciwko... Tyle dobrego, że swoich "nie ruszają".
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:13   #4037
dzoan
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny..

Ciężko było zacząć dzień.. co z tego, że Mały w nocy spał najpierw po 2x 3h, jak następne drzemki trwały kolejno 30', 1h50', 50', 1h15'..i jeszcze rozpoczął dzień kupskiem Dobrze, ze jeszcze mąż nie wyszedł, to go przebrał, a ja w tym czasie zakopywałam się w pościel żaląc się na niesprawiedliwości tego świata

Kurcze Mały wciąż ma gulę po szczepieniu, na rączce.. Nie jest już zaczerwieniona, ale w dotyku w środku jest spora..mam wrażenie, że się prędzej powiększyła niż zmalała Robię okłady z Altacetu junior, ale nic to nie dało do tej pory. Możliwe, żeby od czwartku jeszcze coś takiego miał?? Martwię się

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:19   #4038
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Hej Dziewczyny..

Ciężko było zacząć dzień.. co z tego, że Mały w nocy spał najpierw po 2x 3h, jak następne drzemki trwały kolejno 30', 1h50', 50', 1h15'..i jeszcze rozpoczął dzień kupskiem Dobrze, ze jeszcze mąż nie wyszedł, to go przebrał, a ja w tym czasie zakopywałam się w pościel żaląc się na niesprawiedliwości tego świata

Kurcze Mały wciąż ma gulę po szczepieniu, na rączce.. Nie jest już zaczerwieniona, ale w dotyku w środku jest spora..mam wrażenie, że się prędzej powiększyła niż zmalała Robię okłady z Altacetu junior, ale nic to nie dało do tej pory. Możliwe, żeby od czwartku jeszcze coś takiego miał?? Martwię się
Antosia po szczepieniu w nozke miala przez tydzien taka kuleczke i pediatra kazala yo delikatnie rozmasowywac bo to zrost sie zrobil
Nie martw sie

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:35   #4039
czarownica1
Zakorzenienie

Dzien dobry,

zostawiłam w Klubie wiadomość.
Zajrze później, muszę do Antka.

Antek konczy dziś 4 miesiące

ROCKYYY buziaki dla Laurki od nas
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:52   #4040
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dzien dobry,

Dla Antka za zacny wiek duże brawa

Przez roxi będę teraz ciągle pisać "zacny"!!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:58   #4041
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry,

dla Antka.

Domi- nie wiem czemu, ale drozyzna straszna z tymi odkurzaczami do noska

Ona -

Tz juz mnie wymasowal. Ja zdarzylam juz miec w miedzy czasie 2karmienia i ide w kime. Krolewicz sie wierci i znow baki go budza. U mnie jest taka zasada, ze maly niech robi se co chce. Wierci, steka, pierdzi, lata, biegnie oby nie plakal i nie kwekal. Wczoraj rana mowie do niego "sluchaj jak ty chcesz to se nie spij. Rob co chcesz, ale nie mysl, ze ja nie bede spac. Wybacz synu, ale nie pitowarxysze ci w guganiu tym razem. Dobranoc" odwrocilam sie tylkiem i padlam, a maly poszedl w moje slady

Dobranocka

Stary 2013-11-04, 08:58   #4042
angelak86
Raczkowanie

Dzien dobry mamuśki

Agrafka86
dzięki za info, wypróbuje ten smoczek bo teraz mamy od 3 m bo w tym 0+ leciało za wolno i aż smok do środka się zasysał, a ten 3+ z kolei trochę za szybko leci i czasem młody się zakrztusi, a ja panikara jestem i od razu czarne wizje

Piotruś po śniadanku, mama też i idzie przebrać dziecia, bo ostro cisnął przed chwilą, aż się czerwony robił cóż za wysiłek dzś szczepienie nas czeka
angelak86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:07   #4043
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Antosia po szczepieniu w nozke miala przez tydzien taka kuleczke i pediatra kazala yo delikatnie rozmasowywac bo to zrost sie zrobil
Nie martw sie
dziękuję..uspokoiłaś mnie spróbuję mu to rozmasować w takim razie

Cytat:
Dzien dobry,

dla Antosia

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:13   #4044
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry,

Franuś
Stary 2013-11-04, 09:22   #4045
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dzień dobry
Moja córa dała mi dziś posać do 8:00 Dałam jej przed kąpielą dynie z ziemniakiem Hipp'a,może to dzięki temu hmm. Ale nie powiem, wyspałam się Teraz niunia robi kupkę w łóżeczku,niedługo zbieramy się do okulisty z ropiejącym wciąż oczkiem. Tż mnie wkurzył,pokłóciliśmy sie znów,teraz ciche dni mamy..

Buu, nikt nie zauważył fotki rozmowy Gabi z żyrafą,którą wstawiłam w poprzednim poście. Chciałam wstawić ją do klubu,ale tam się zmniejsza za bardzo.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Korzysta któraś z was z karty Rossnę? Przyszło mi coś takiego na maila:

"Mamo,

Dziękujemy, że jesteś w programie Rossnę!*

Dzięki regularnym zakupom produktów dziecięcych w drogeriach Rossmann, Twój rabat Rossnę! wzrósł o 1 punkt procentowy. Teraz wynosi on już 4 proc.

Twoją aktywność w programie chcemy dodatkowo - oprócz rabatu - nagrodzić drobnym upominkiem!

Przygotowaliśmy dla Ciebie: Rossnę! ZESTAW 1 (0-3)!"

Tyle że Gabi ma już prawie 4mies Co jest w tym zestawie,wie któraś z was? Bo zastanawiam się czy warto dziś specjalnie gnać do Rossmana żeby odebrać.
Stary 2013-11-04, 09:36   #4046
taribari
Zadomowienie

Ona nas po jablku brzuch nie bolal. Raczej powinno pomoc na baki niz odwrotnie moze to ta malina?

Zdjecia obejrze jak wstane z wyra

Magdalenne daj znac co z wysypka bo moj ma juz kilka dni pryszcze na polikach, a bylam pewna ze to od sliny i tarmoszenia pieluch.

Baloniku zazdroszcze nocki

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:43   #4047
ita83
Wtajemniczenie

mysmy tez wstali wyspani i w dobrych humorach tylko jesc nie chcemy a by sie przydalo.....

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

balonik wujek google wie wszystko

taaadaam
http://www.rossnet.pl/forum/tabid/47...2/Default.aspx

Stary 2013-11-04, 10:03   #4048
karolajn1987
Wtajemniczenie

Na razie odniose sie do postów, które pamiętam

Kallisto- witaj znowu! Super, ze Dominis tak pięknie sie rozwija śliczny chłopiec z niego
Zdrówka dla mamy!

Strawberry- nie ma co na siłę być z facetem a Oliath jest przykładem na to, że facet może wziąć babke z dzieckiem
Co do tego, że Ci Antosie odbierze- moja ciotka stracila dzieci i sa teraz z ojcem. Bylo bardzo trudno, ale to ojciec sie więcej nimi zajmowal wiec spokojna Twoja rozczochrana

Tari- bylam ciekawa jak tam odwyk napisalam wczoraj do woombie Polska na fejsie odnośnie odwyku jak masz fejsa to zobacz sobie na tablicy a jak nie to potem Ci przekopiuje

Skylie- moze Ole bolą dziąsła? ? I piers jej sie zle kojarzy, bo musi sie bardziej nameczyc niz przy butli?

Teso- witaj w klubie..ja dzis miałam taka noc i dzis ledwo funkcjonuje. .dosłownie co godzine mi sie dziecko budzilo!!

Domi- trzymam kciuki za przeprowadzke Sary
Co do spotkania to tez o tym kiedyś myślałam
Żałuję bardzo ze nie moge sie z nikim spotkać :banghead:

Ide sie powoli zbierac bo na spacer trzeba. .
Mam ostatnio jakiegos dola. Jestem zmeczona jak nie wiem, siedze z Hanka codziennie sama, tz wraca ok 22 a wychodzi rano wiec wszystko na mojej glowie.
2 razy dziennie targam ten wozek na dwor, laze po mieście bez celu z psem na dodatek, kapie i usypiam i o 21 padam.
A Hanka robi pobudke o 6

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-11-04, 10:11   #4049
magolina
Wtajemniczenie

Bry

Nocka ok, jedno karmienie ok 1, potem pobudka przed 6 ale po 7 Adaś zasnął i ja z nim i wstaliśmy przed 9.

Ja już po śniadanku i kawce, odciągnięta. Młody zaciesza do karuzelki. Jestem strasznie z niej zadowolona, Adaś ją uwielbia

Cytat:
Wczoraj powiedziałam mamie, że za dom i ziemię może kupić sobie mieszkanie w bloku i jeszcze sporo jej zostanie. Że spokój życia jest najważniejszy. Ale dla niej to miejsce to sentyment, tutaj się wychowała, dom wybudował jej tata, to dla niej więcej niż mury.
Do więzienia nie pójdą za zestawienie wjazdu. Policja pewnie da upomnienie i mandat. A to ich doprowadzi do wściekłości.
Sytuacja chora.

No chora sytuacja i tak naprawdę na razie bez wyjścia. Trzymam kciuki, żeby jakoś się to udało rozwiązać i zyczę mamie siły w walce z tymi ludzmi. A monitoring to bardzo dobre rozwiązanie bo w razie czego masz dowód kto co zrobił. Bo inaczej to nic się nie wskóra.

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Gabrysi rozmowa z nową zabawką,którą bardzo polubiła:
Super mój Adaś ma ulubionego tygryska i też go tak przytula

Cytat:
Magolina dziabanko 2-3 razy w tyg???? Szacuneczek My dopiero 2-3 razy przez te 3 mce uskutecznilismy. Na taka czestotliwosc jak ty to nie mam sily... ani ochoty.

wyszłam na jakąś nimfomankę.
No 3 to max, tylko że ja u lekarza byłam na kontroli w 9 tyg po porodzie a teraz leci 12 tydz wcześniej dziabanka niet, potem Tż chodził za mną i się łasił więc zaryzykowałam i o dziwo była całkiem całkiem. No i też odkąd mieszkamy sami to tez jakiś taki luz jest to i więcej się chce. I jeszcze jedna rzecz - te dziabanka nie są jakieś bardzo intensywne, to te z gatunku leżę i pachnę może kiedyś będzie mi się chciało bardziej gimnastykować

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Dzis mamy test słuchu

Cytat:

Zdrówka dla Sary

Cytat:
ej!
czuje sie wyspana.

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

u nas ostatnio było codziennie Teraz Franek nie daje, bo wyczuwa co się święci
no to nieźle zawstydziłas teraz na bank już wszystkie

Cytat:
Mi pediatra mówiła, że cos takiego może wsytąpić i jakis czas sie utrzymywać więc możesz być spokojna a jak coś to zadzwoń się skonsultować.

Cytat:

dla Antosia. Najlepszego

Ita za udaną noc
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 10:18   #4050
czarownica1
Zakorzenienie

DOMCIA jestem troszke nie na biezaco, moze to juz przerabialas. Antek nie chcial spac w lozeczku, spal ze mna ale pewnego dnia po prostu zrobiłam tak:
o odpowiedniej porze wyczułam ze marudzi do spania. dalam cycek, pozniej kapiel (taka spokojna, mowie do Antka cicho, czasem go rozsmieszam, ale delikatnie). Antek lubi sie kapac, wody musi byc sporo, ojciec go trzyma. potem sie ubieramy, na koniec wit. D, spiworek i do lozeczka (stoi kolo lozka naszego). zapalam lampke taka "ciemna", daje smoczek i misia przytulanke-kocyk. wlaczam odglosy lasu i Antek sie zaczyna kokosic i zasypia. jak glosniej mruczy to glaszcze go po skroni bardzo delikatnie. zasypia i spi ok 5-7 h. pozniej po pierwszym karmieniu spi ze mna. nastepny krok za jakis czas to odkladanie po 1 karmieniu do lozeczka ale to niepredko
moze cos Ci moj opis pomoze. Moze lozeczko dobrze jakby u Was stalo? moze Sara potrzebuje miec Cie na "oku", czuc Twoja obecnosc?
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości