|
|
#2522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Ja juz od kilku miesiecy w wannie kapie
zaczelo sie od tego ze w jakis upalny dzien ze spaceru wrocilismy i ja myslalam ze z goraco umre, wiec nalam sobie wanne chlodnej wody, i jakos tak wpadlam na pomysl ze Borysowi tz to na dobre wyjdzie on wtedy nawet jezcze nie pelzal ... No i od tamtehj pory uznalam ze takie kapiele sa duzo latrwiejsze, nie trzeba tej wanienki nosic z woda, od wylewania juz mi kregoslup pekal, najpier dla asekuracji jeszcze siedzialam z nim w wannie a teraz to juz lajcik I takie kapiele to w koncu czysta przyjemnosc a nie obowiazek---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
poki co mam takie ciasteczka ala gofry z milki, nie wiem czy kojarzycie ,, mioje ulubione ostatnio
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
litlle-a no wlasnie, boje sie tych drewnianych podlog... dywan jest tylko u mlodego a tak to gole panele ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- http://allegro.pl/kardigan-narzutka-...683325082.html fajne czy nie?
|
||
|
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne, tylko takie ceny podejrzanie niskie przeważnie mnie odstraszają ![]() Ehh to mnie troche pocieszyłyście, widocznie Hania jeszcze ma czas ![]() W ogóle moja mama znów naciska nas na slub kościelny, tzn no niby też chcemy ale wiecie potem to juz się nie chce :P Ale tak sobie rozmyslam, fajnie by było. A za rok w moje urodziny wypada sobota było by fajnie.p.s sushi zjedzone, wentualnie można się jeszcze załpać na imbir marynowany, wasabi, sos sojowy i parę kiełków :P
|
|
#2526 |
|
Wtajemniczenie
|
bokeh - Borys podobnie reaguje na "nauke", woli autkami jezdzic brum brumm, bawic sie pileczkami, grac na gitarze i "spiewac" niz pokazywac lampy, oczka i inne
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu, mnie sie podoba
dobrej nocki wszystkim mamusiom i bobaskom |
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
poczytalam komentarze o tych narzutkach
![]() szkoda....
|
|
|
|
#2529 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
ja już w sumie po weekendzie, bo TŻ pojechał; ale bardzo dobrze, bo się trochę pokłóciliśmy, także mam spokój ![]() od soboty jest u nas mój brat ze swoim synkiem - co oni z Filipem wyprawiają razem, to masakra no i młody zaczyna się coraz częściej puszczać, jak stoi, więc z tej okazji już sobie dzisiaj nos obił o nogę od stołu![]() bokeh, fajna koszula w kratę na fb ![]() brawa za kroczki Kubulka,nocnikowe osiągnięcia Poli, i zębola u nawijków i szklanki ![]() nadrabiam etapami, bo mi pozjada znowu Cytat:
u nas by to raczej nie przeszło w sumie to umie się bawić w "brum brum", ale puszką z psią karmą![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2530 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój Mąż uczy Hani żółwika;p;p Cytat:
Cytat:
|
|
#2531 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie jeździły absolutnie za szybko Cytat:
tzn. nie znam żadnego dziecka które dzięki pchaczowi by się nauczyło chodzić, bo jeśli dziecko nie jest gotowe to nie pójdzie chyba? nie jest też szkodą dla zdrowia, dzieci ogólnie uwielbiają pchać i to długo! pufy, pudła... ja pchacz kupiłam Agatce, bo pufy ciężkie mamy, ale akurat ona średnio zainteresowana pchaczem była. Z reguły dzieci lubią. Fewciu, a może pomyśl (i inne mamy dziewczynek) o takim?http://allegro.pl/fisher-price-wozek...681459948.html http://allegro.pl/smoby-chodzik-mini...687885270.html http://www.brykacze.pl/product,smoby...uchow,966.html gdybym miała teraz kupować to taki jakiś właśnie, cudne ![]() a ten dla chłopców: http://chodzik.pl/2013/02/24/smoby-c...ter-figurki-2/ Cytat:
też fajny, w ogóle v-tech dobre opinie ma Cytat:
Cytat:
o_O Cytat:
o popatrz, na tej samej imprezie siedzą ![]() Dorka też nie robi, nie jest to powód do zmartwień ![]() Cytat:
siądź w rozkroku, młodego tyłem do siebie ustaw w pozycji do raczkowania, możesz nogi przytrzymywać udami by się nie rozjeżdżały, możesz lekko pobujać na dżejkoba jak załapie, bo to taki pierwszy krok, to po kawałeczku naprzemiennie przesuwaj rączki - nie masz raczkować za niego, tylko pokazać, że tak właśnie to leciCytat:
![]() mnie też ![]() ----------------- Ejjj no która to pisała wczoraj o ulotce zabawkowej biedronki??? NIC nie ma zapłaczę się zaraz! ja chcę ulotkę!!!
|
||||||||
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43656098]
o popatrz, na tej samej imprezie siedzą ![]() Dorka też nie robi, nie jest to powód do zmartwień ![]() ----------------- Ejjj no która to pisała wczoraj o ulotce zabawkowej biedronki??? NIC nie ma zapłaczę się zaraz! ja chcę ulotkę!!![/QUOTE]też P. puściłaś? my to dobre żony jesteśmy.....hehe cóż za rozpacz :P ale ta gazetka zabawkowa już zawsze będzie kojarzyła mi sie tylko z Tobą ![]() Ja dziś kupiłam ksiązkę Pana pierdziołkę
|
#2533 |
|
Konto usunięte
|
Puściłam, puściłam
przynajmniej zrzędzić nie będzie.Pierdziołka super, 2 część mamy, a 1 pod choinkę kupiłam. ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- A miałam wam pisać - ulubiona zabawa Dorotki ostatnio to w brodziku tyłem do mnie, ja siedzę na klocku i asekuruję, a ona podnosi główkę do góry, patrzy na mnie i zaciesz a druga - duże pudło plastikowe, wrzucam jakieś drobne zabawki (grzechotki, klocki, kółka jakieś) daję przed nią a ona wywala pudło i robi huk albo wygarnia ręką po trochu, albo wyciąga coś. Dobre pół godziny przy tym siedzi.----------------------- A, no i dziękuję dziewczyny za podtrzymywanie na duchy w sprawie mamy
|
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Ellmi, ta koszula, kurcze nie wiem do końca jak ten sklep sie nazywa, bo zobaczyłam na wystaiwe wszłam i okazała się w miarę być taka jakiej szukałam od dawna a nie w nieziemskiej cenie. Chyba Lc Waikiki? https://www.facebook.com/LCWaikikiPoland takie cos
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43656098]
a pokaż mu po prostu siądź w rozkroku, młodego tyłem do siebie ustaw w pozycji do raczkowania, możesz nogi przytrzymywać udami by się nie rozjeżdżały, możesz lekko pobujać na dżejkoba jak załapie, bo to taki pierwszy krok, to po kawałeczku naprzemiennie przesuwaj rączki - nie masz raczkować za niego, tylko pokazać, że tak właśnie to leci[/QUOTE] W czym? Na co? Moj diabel lezy jak krol i ani mysli pupe wyzej podniesc, a zgiecie nog pod pupke to juz calkiem wyzsza szkola jazdy dla niego
|
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
A dziewczyny podczytywałam styczniowy wątek i H. jst w szpitalu
już do końca ciąży, chociaż może to i lepiej bo będzi spokojniejsza i podobno znów synek ![]() A na listopadowym wątku, jakas dziewczyna straciła dziecko pare dni przed planowanym CC idę chyba spać
|
#2537 | |||||
|
Zakorzenienie
|
niezły gałgan
![]() Cytat:
buziakiCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43656098]----------------- Ejjj no która to pisała wczoraj o ulotce zabawkowej biedronki??? NIC nie ma zapłaczę się zaraz! ja chcę ulotkę!!![/QUOTE]jaaaaaaaaaaaaaaa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4082Cytat:
no i jednak będę musiała szukać dalej
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(wiem wiem wydziwiam )A czego szukasz? może mi wpadnie w oko. Lubię z Hanią partner looki :P a te zabawki to chyba tylko gry planszowe jakieś tanie i my mamy te klocki mega blocks, fajne maja kolory.I drewniane klocki za 39 zł a wczoraj byli u Nas znajomi, co maja firmę z zabawkami drewnianymi i Hania dostała w prezencie dwa komplety klocków. I pytalam po ile mają to powiedział że tak 20 zł około taka paczka co ja dostalam to wydaje mi się mega tanio
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-11-10 o 22:11 |
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
hej, my po weekendzie u t., nadrobiłam Was dzisiaj w samochodzie jak wracaliśmy
![]() Lady ja kiedyś myślałam o odstawieniu ale za cholerę nie wiem, jak się do tego zabrać, szczególnie, że u nas butla nie wchodzi w grę a stałych posiłków nie je w jakiś szałowych ilościach :/ hje dla Polci za siku i qpę do nocniczka, zuch dziewczyna ![]() nawijka za zębolka i za przybijanie piąteczki ![]() szklanka kciuki za Ewcię na pewno rehabilitacja pomoże i niedługo będzie śmigać i wszystkich prześcignie ![]() Ewik ja kiedyś po 5 min skalpela tak ziałam, że myślałam, że umrę, musiałam skończyć, bo bałam się, że mąż mnie znajdzie już zimną ![]() Yellow super autorytet sobie znalazła Kija rozwalasz system z tymi telenowelami a jeszcze jak o nich opowiadasz poważnie zajmuję 1-wsze miejsce? Oooo kurczę, dawno nie zajęłam pierwszego miejsca, kiedyś w podstawówce to na konkursie ortograficznym ale to było dawno oj dawno ![]() Little no nie dziwię się, że się wściekłaś :/ co w końcu dobrego upichciłaś? ![]() Laurko za kaszkę zbożową, zdradzisz przepis ![]() ![]() szaja współczuję wypadku mamy, trzymam kciuki, żebyś jakoś dałą radę (na pewno dasz, tylko tak mówię ) i zdrówka dla mamy ![]() kciuki dla Paulinki Gojkowej, żeby jak najszybciej wyzdrowiała, dla Wojtusia Lubci za siadanie, za zgubiony kg dla Hope , wszystkim dzieciaczkom za pierwsze kroczki wielkie i za samodzielne usypanie jeszcze większe ![]() ![]() chyba coś jeszcze chciałam ale zapomniałam... dziękuję za kciuki wizytowe ![]() meneq pytałaś jak u t.... no więc jak zwykle, nie obyło się bez rewelacyjnych porad, wstyd się nimi dzielić wszystkimi ale podzielę się jedną według mnie hit hitów ![]() Kubuś bawi się na podłodze w pokoju, pełza jak oszalały, co jakiś czas ląduje na boczku i obraca wzrok dzięki czemu część ciała jest na brzuchu a część na boku (nawijko ostatnio pisałyśmy o tej pozycji), na co moja t., "jeeeej, ty się nie boisz, że on sobie złamie kręgosłup ?!!?" nie wspomnę o wszystkich "Boże, ja nie mogę na to patrzeć" i zasłanianiu oczu na widok Kubusia jedzącego chrupka, chlebek, żółtko... wiem,wiem, straszną krzywdę mu wyrządzam ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- a tak w ogóle to dowiedziałam się, że kuzynka mojego tż mająca termin porodu na grudzień końcem sierpnia urodziła synka... Maluszek ważył mniej niż kg, cały czas jest w inkubatorze i będą w szpitalu aż do terminu porodu czyli do grudnia także proszę o ciepłe myśli ![]() ![]()
|
|
|
|
#2540 | |||||
|
Zakorzenienie
|
A jutro i wt tż ma wolne Idę nadrabiać. nawijko, za ząbkaszklanko, i dla Was za druga dolna jedynkę ![]() szaja, ale przeżycia....współczuję bardzo. Trzymam kciuki za mamę , żeby obeszło się bez operacji meneq, dla brata że poradził sobie sam z Yae ![]() onaella, za 8!! zęba ![]() Gojka, trzymajcie się z Paulinką!!!!! za WasLubcia Fewciu, Pstryczku, ja będę miała pchacza od siostry(po chrześniaku) Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43650634]https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=727262 wątek roku normalnie [/QUOTE]Cytat:
dostaje strasznej histerii jak ją kładę do łóżeczka i próbuję wyciszyć.Ostatnio 50 min próbowałam i całe 50 min ryczała okropnie. A zmęczona była bardzo W dzień tylko na rękach zasypia. Borysek teraz w dzień zasypia w łóżeczku?? jak tego dokonałaś??A co do pogrubionego, Daria tak samo ma. Wieczorem po kąpieli i po mleczku zasypia sama. Cytat:
dla mamy Daria też ciągle poluje na pada od playstation tzta ![]() spała 2 godz 15 min ![]() ciekawe czy jeszcze kiedyś się to zdarzy
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-11-10 o 22:18 |
|||||
|
|
|
#2541 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do koszuli, to też szukam właśnie dłuższej i dopasowanej ![]() a ostatnio wylicytowałam Filipowi taka koszulę http://allegro.pl/hm-l-o-o-g-koszula...662804968.html i podobnego odcienia szukam dla siebie już dłuuugo Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
a co się działo, że tak wczesnie urodziła?
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem, wiem wyrodna jak nic ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- ellmi wiesz, co dokładnie to nie wiem ale ona miała spory problem z donoszeniem... wcześniej kilka ciąż poroniła, a teraz jak już zaskoczyło, to od początku jakieś problemy miała i wiemy tylko, że końcem sierpnia urodziła... |
|
|
|
|
#2543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Nadrobiłam i Lecę spać
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tez caly czas ta pozycja jest w uzyciu ![]() Teksty t.powalaja ![]() A na Ciebie slow brak - taka nieodpowiedzialnosc!!! ![]() Przesylam mnostwo pozytywnych fluidow U nas jutro dzien z tesciem ![]() Watek matki fizjoterapeutki wygrywa dzisiaj Lubciu, wpadaj do nas czesciej!! Duzo zdrowka dla gojkowej Paulinki!! |
|
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taką podobną, w hm musiałabys poszukać. Ale ogólnie takich koszul teraz pełno
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
nawijko postępy są, jak najbardziej ale pełza tylko jak ma dobry humor
było też kilka ruchów dżejkoba ale musi mieć do tego coś co go przy stopach ogranicza a u Was jak?
|
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- nie chce mi sie spać, bo po południu się wyspałam, jak TŻ z Fifkiem do mamusi poszedł; no i co mam robić, internet cały przeczytany, książki nie mam, ciekawej, czas honoru nadrobiłam... na zapas się nie wyśpię przecież
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas pelzanie coraz smielsze. Potrafi juz przemiescic sie z pokoju do kuchni lub lazienki, oczywiscie nie za zabawkami, tylko np dostrzeze moje kapcie albo reklamowke z zakupami i pedzi ![]() O ruchach dżejkoba moge zapomniec, du*pka jak lezala tak lezy
|
|
|
|
|
#2549 |
|
Konto usunięte
|
Elllmi, kocham cię
My Little Pony będą moje, sasasasa ![]() Nawijko, no ale poważnie. Dorka też nie wiedziała jak i ją reh. ustawiała i za każdym razem ustawia. Bokeh, P. dzwonił, kazałam mu tżbokeh pozdrowić ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- http://issuu.com/iulotka.pl/docs/bie...073891/5566199 katalog biedronkowy
|
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Zasnęłam z Polą na 2 h i żem się wyspała
![]() ---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Misiael, pewnie na lekarzu się skończy... Tylko poczekam już do wtorku i pójdę do naszego rodzinnego, bo jak mam na ip trafić znowu na tego capa, co ostatnio, to ja dziękuję ![]() A myślałam, że nas te odparzenia ominą. Pola od urodzenia NIGDY ich nie miała. Raz tylko, jak były te upały, to jej się lekko czerwona pupa zrobiła, posmarowałam linomagiem i po kilku godzinach zeszło. A tak, zaczęło się od tych cholernych bd i wydaje mi się, że po tym odparzeniu, a było mega masakryczne, chyba jej się musiała skóra tak podrażnić, że reaguje od razu i tak mocno. Po północy ją musiałam przewinąć, bo miała kupkę, oczywiście płacz ogromny, bo nie dość, że ostatni raz wybudzana przy przewijaniu była za noworodka, to jeszcze ją bolało ![]() ![]() Nie chce mi się spać, czytam sobie wątki na poczekalni ![]() ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ---------- Nawijko, bo przegapiłam chyba. Kubuś pełza normalnie, naprzemiennie noga-ręka, czy podciąga się rękami tylko? Zapomniałam napisać, że Pola podjęła dziś próby raczkowania, ale jak? Oczywiście ręce w przód, a potem ciągła nogi i pupsko za nimi ![]() ---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- Bokeh, ja ☠☠☠☠☠☠☠ę, równy tydzień, tak blisko do przywitania swojego ukochanego dziecka, a tu... ![]() ---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ---------- Yellow, nie mów, że śpisz? ![]() Ehh, pustki. To zmykam pod kołdrę, bo zimno, a Polcia mi kołdrę grzeje U nas są teraz -4 stopnie ![]() Pa!
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-11-11 o 02:06 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

on wtedy nawet jezcze nie pelzal ... No i od tamtehj pory uznalam ze takie kapiele sa duzo latrwiejsze, nie trzeba tej wanienki nosic z woda, od wylewania juz mi kregoslup pekal, najpier dla asekuracji jeszcze siedzialam z nim w wannie a teraz to juz lajcik 

ją jak jej pokazuje książkę to woli ją gryźć, pytam gdzie lampa to nic, jedynie jak ją zapale to się cieszy. Jedyne co to jak jej pokazuje lale i pytam gdzie ma oko to czasem pokaze paluszkiem, ale nie wiem czy pokazuje mi czy po prostu sobie sama paluszkuje lalkę po buzi.

no i młody zaczyna się coraz częściej puszczać, jak stoi, więc z tej okazji już sobie dzisiaj nos obił o nogę od stołu

[/QUOTE]
na zapas się nie wyśpię przecież