Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-10, 20:39   #2521
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

bokeh, moj TZ tez hula na imprezie pracowniczej.
Ja sushi nie mam, wole jeżyki, mniaaam

Kubelek od dzis przybija piatke

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 20:47   #2522
blogerka
Wtajemniczenie

Ja juz od kilku miesiecy w wannie kapie zaczelo sie od tego ze w jakis upalny dzien ze spaceru wrocilismy i ja myslalam ze z goraco umre, wiec nalam sobie wanne chlodnej wody, i jakos tak wpadlam na pomysl ze Borysowi tz to na dobre wyjdzie on wtedy nawet jezcze nie pelzal ... No i od tamtehj pory uznalam ze takie kapiele sa duzo latrwiejsze, nie trzeba tej wanienki nosic z woda, od wylewania juz mi kregoslup pekal, najpier dla asekuracji jeszcze siedzialam z nim w wannie a teraz to juz lajcik I takie kapiele to w koncu czysta przyjemnosc a nie obowiazek

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

a ja bym najpierw sushi zjadla yummy a pozniej bym sie dopchala jezykami
poki co mam takie ciasteczka ala gofry z milki, nie wiem czy kojarzycie ,, mioje ulubione ostatnio
Stary 2013-11-10, 20:48   #2523
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

piąteczka Kubełku

AGA- fajny sposób macie na kąpanko małej
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 20:58   #2524
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

W ogóle tak czytam o tych waszych dzieciach, że pokazują zwierzątka, przedmioty pokazują palcem lub robią papa.... Hania nie robi takich rzeczy ją jak jej pokazuje książkę to woli ją gryźć, pytam gdzie lampa to nic, jedynie jak ją zapale to się cieszy. Jedyne co to jak jej pokazuje lale i pytam gdzie ma oko to czasem pokaze paluszkiem, ale nie wiem czy pokazuje mi czy po prostu sobie sama paluszkuje lalkę po buzi.
Nie wiem czy to powód do zmartwień?
u nas to samo

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
jakmnie wkurza to, że nie cytuje niektórych postów to potem trzeba sie cofac i leciec jeszcze raz
polecam moj sposob cytowania

litlle-a no wlasnie, boje sie tych drewnianych podlog... dywan jest tylko u mlodego a tak to gole panele

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

http://allegro.pl/kardigan-narzutka-...683325082.html

fajne czy nie?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 21:05   #2525
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
u nas to samo

litlle-a no wlasnie, boje sie tych drewnianych podlog... dywan jest tylko u mlodego a tak to gole panele

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

fajne czy nie?

fajne, tylko takie ceny podejrzanie niskie przeważnie mnie odstraszają

Ehh to mnie troche pocieszyłyście, widocznie Hania jeszcze ma czas

W ogóle moja mama znów naciska nas na slub kościelny, tzn no niby też chcemy ale wiecie potem to juz się nie chce :P
Ale tak sobie rozmyslam, fajnie by było. A za rok w moje urodziny wypada sobota było by fajnie.

p.s sushi zjedzone, wentualnie można się jeszcze załpać na imbir marynowany, wasabi, sos sojowy i parę kiełków :P
Stary 2013-11-10, 21:12   #2526
blogerka
Wtajemniczenie

bokeh - Borys podobnie reaguje na "nauke", woli autkami jezdzic brum brumm, bawic sie pileczkami, grac na gitarze i "spiewac" niz pokazywac lampy, oczka i inne
Stary 2013-11-10, 21:16   #2527
sylwietta1988
Zakorzenienie

Pstryniu, mnie sie podoba

dobrej nocki wszystkim mamusiom i bobaskom
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 21:16   #2528
pstryczek84
Zakorzenienie

poczytalam komentarze o tych narzutkach
szkoda....

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 21:17   #2529
elllmi
Zakorzenienie

hej
ja już w sumie po weekendzie, bo TŻ pojechał; ale bardzo dobrze, bo się trochę pokłóciliśmy, także mam spokój
od soboty jest u nas mój brat ze swoim synkiem - co oni z Filipem wyprawiają razem, to masakra no i młody zaczyna się coraz częściej puszczać, jak stoi, więc z tej okazji już sobie dzisiaj nos obił o nogę od stołu

bokeh, fajna koszula w kratę na fb gdzie kupiłaś

brawa za kroczki Kubulka,nocnikowe osiągnięcia Poli, i zębola u nawijków i szklanki

nadrabiam etapami, bo mi pozjada znowu

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Wiesz co, bawi się zadziwiająco ładnie. Bierze samochodziki i jeździ nimi mówiąc sobie pod nosem brym bryk albo włącza rączka wszystkie przyciski i światełka
no to super u nas by to raczej nie przeszło w sumie to umie się bawić w "brum brum", ale puszką z psią karmą

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej
Bylo fantastycznie!!!
Jak to moja siostra powiedziala ( byla z nami ) byl rozp.ier.dol
Takie male podsumowanie hehe
Buziaki
fajnie, że wieczór udany

Cytat:
Aaaaaa jeszcze cos:

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo, głupie, śpią w nocy, to im się zbiera.

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
No i nie pisałam jeszcze co u neurologa. Generalnie nie jest dobrze, ale wszystko da się nadrobić, najważniejsze, że nie ma żadnych zaburzeń neurologicznych. Ruchowo jesteśmy mocno w tyle, teraz Ewa zaczyna się podnosić na kolana, ale to nie jest zbyt dobrze, bo nic się u nas nie dzieje po kolei, wszystko jest chaotyczne. Rehabilitacja przed nami długa, jeszcze spokojnie pół roku. A te histerie i złe spanie to efekt zaburzeń integracji sensorycznej. Ewa po prostu nie ogarnia świata (ja zresztą też nie ).
Ale za to psychicznie jest trochę w przód jak na swój wiek, dużo gada, jest bardzo ciekawa świata i jak to pani dr stwierdziła ma bardzo mądre spojrzenie
dobrze, że tak do tego podchodzisz no i masz rację, ćwiczenia, ćwiczenia i będzie ok

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 21:19   #2530
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

high 5!
mój Mąż uczy Hani żółwika;p;p

Cytat:
u nas to samo

fajne czy nie?
fajna, ale bym się bała, że na jedno pranie

Cytat:

Ehh to mnie troche pocieszyłyście, widocznie Hania jeszcze ma czas

W ogóle moja mama znów naciska nas na slub kościelny, tzn no niby też chcemy ale wiecie potem to juz się nie chce :P
Ale tak sobie rozmyslam, fajnie by było. A za rok w moje urodziny wypada sobota było by fajnie.

p.s sushi zjedzone, wentualnie można się jeszcze załpać na imbir marynowany, wasabi, sos sojowy i parę kiełków :P
oja ślub kościelny bym wzięła jeszcze raz

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 21:24   #2531
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny, bedziecie kupowac pchacze? albo moze juz macie? jesli tak to jakie? tyle tego na all
sprawdza to sie? bo boje sie ze te koleczka beda za szybko jeżdzic i dziec bedzie sie przewracal...
mam po Agatce, z oczywistych względów nie wyjęłam jeszcze
nie jeździły absolutnie za szybko

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o pchaczach? Czy One są "zdrowe"??? Dla nóg, bioderek, późniejszym utrzymaniu równowagi przy samodzielnym chodzeniu??
Mówię o tego typu pchaczu:
http://allegro.pl/smily-chodzik-pcha...21.htmllaczego
wg mnie to pchacz nie jest pomocą w nauce chodzenia, a jedynie - urozmaiceniem, zabawą tzn. nie znam żadnego dziecka które dzięki pchaczowi by się nauczyło chodzić, bo jeśli dziecko nie jest gotowe to nie pójdzie chyba? nie jest też szkodą dla zdrowia, dzieci ogólnie uwielbiają pchać i to długo! pufy, pudła... ja pchacz kupiłam Agatce, bo pufy ciężkie mamy, ale akurat ona średnio zainteresowana pchaczem była. Z reguły dzieci lubią. Fewciu, a może pomyśl (i inne mamy dziewczynek) o takim?

http://allegro.pl/fisher-price-wozek...681459948.html

http://allegro.pl/smoby-chodzik-mini...687885270.html

http://www.brykacze.pl/product,smoby...uchow,966.html

gdybym miała teraz kupować to taki jakiś właśnie, cudne

a ten dla chłopców:

http://chodzik.pl/2013/02/24/smoby-c...ter-figurki-2/

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
My mamy, tzn Wiktorek ma
No i super się sprawdza, wcześniej Wiktorek pchal wszystko co się dało a teraz bierze swojego pchacza i zasuwa po całym domu.
Do tego często siada sobie przed nim i bawi się ta przednia częścią.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

O taki mamy
http://archiwum.allegro.pl/oferta/in...338110526.html

też fajny, w ogóle v-tech dobre opinie ma

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
(przeczytałam książkę o samodzielnym zasypianiu dziecka ale wybrałam tylko to co mi przypasowało). Czuję, że nie do końca postępuję dobrze, ale brak mi motywacji
Ale do rzeczy .. u mnie sprawdziło się to, że przesunełam pierwszą drzemkę na 10! Wcześniej Borys drzemał sobie różnie, jak mu się zachciało czyli między 8 a 10. Skutek był taki, że wstawał coraz wcześniej bo wiedział, że po godiznie i tak pójdzie w kime ... A ja? Dla mnie było to bez sensu, pić kawę o 6 i zaraz klasc sie spac o 8 razem z Borysem.
A w koncu jakby zrozumial ze lepiej pospac troszke dluzej bo pierwsza drzemkla dopiero o 10 ;_) no i dzisiaj wstal przed 8 drzemka o 10.
Niestety drugiej nie bylo, 40 min go usypialam i poddalam sie.
A usypioanie wyglada teraz tak, ze nie nosze juz na raczxkach, nie bujam, nie wlaczam okapu ani innych szumow, tylko staram sie go wyciszyc, uspokoic. Niestety nie do konca rozujmie o co mi chodzi, dlaczego musi drzemac sobie w lozeczku. Ale za to na noc usypia w sekunde, mimo ze w kapieli jest rozbudzony, a wlozony do lozeczka jakby wie ze to juz, ze ma zasnac.
ale regulowanie drzemek czasem, zwyczajnie, jest potrzebne.

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Hejo, my po chrzcinach. Wkurzona chodzilam od rana, przyjechali duzo wczesniej " bo im tak autobus pasowal" w dodatku moja matka wyjechala z niezlym tekstem. Pyta czy ziemniaki bede gotowac po powrocie z kosciola wiec mowie, ze tak a ona TO MOZE ZOSTANE I UGOTUJE TUTAJ... nosz ☠☠☠☠a. To jej mowie, czy zarcie wazniejsze od chrztu? Na obiad przyszla czy na chrzciny wnuczki? Brat jeszcze sie do mnie sprul o to, no ale to ja racje mialam tak? Pozniej juz bylo ok, chyba jako jedyni nie szlismy do komuni. Pozniej dodam moze jakies foto do klubu

Mloda wlasnie ciumka pada od playstation tza

o_O

Cytat:
hej !

Zdrówka dla Gojkowej paulinki !!!

My dziś dzień z tż on teraz poszedł na imprezę firmową a ja jem samotne sushi i oglądam tv

W ogóle tak czytam o tych waszych dzieciach, że pokazują zwierzątka, przedmioty pokazują palcem lub robią papa.... Hania nie robi takich rzeczy ją jak jej pokazuje książkę to woli ją gryźć, pytam gdzie lampa to nic, jedynie jak ją zapale to się cieszy. Jedyne co to jak jej pokazuje lale i pytam gdzie ma oko to czasem pokaze paluszkiem, ale nie wiem czy pokazuje mi czy po prostu sobie sama paluszkuje lalkę po buzi.
Nie wiem czy to powód do zmartwień?

o popatrz, na tej samej imprezie siedzą

Dorka też nie robi, nie jest to powód do zmartwień to nie ten etap jeszcze, mamy wyrywne dzieciaki w wątku

Cytat:
A no myslalam, ze musi tak naprzemiennie stawiac raczki, zeby latwiej mu sie pozniej raczkowalo...

Super, ze sa postepy
a pokaż mu po prostu
siądź w rozkroku, młodego tyłem do siebie ustaw w pozycji do raczkowania, możesz nogi przytrzymywać udami by się nie rozjeżdżały, możesz lekko pobujać na dżejkoba jak załapie, bo to taki pierwszy krok, to po kawałeczku naprzemiennie przesuwaj rączki - nie masz raczkować za niego, tylko pokazać, że tak właśnie to leci

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Jakiś czas temu próbowaliśmy kąpać Zuzię w wannie, ale był krzyk. Dziś ponowiliśmy próbę, ja weszłam do wanny, pokazaliśmy jej że się chlapię itp. Podeszła do wanny, zaglądnęła do mnie, mąż ją wsadził do środka, a ta jak oparzona od razu uciekać chciała. My ją zabawiamy, śpiewamy a ona dalej. I wiecie co się okazło ?? że się boi tylko kranu więc zawiązaliśmy na nim pieluchę i już było ok. Zerkała od czasu do czasu, ale się bawiła, śmigała po całej wannie i nawet się wężem od prysznica bawiła Więc może skończy się kąpanie w wanience
fajny sposób

Cytat:

mnie też

-----------------
Ejjj no która to pisała wczoraj o ulotce zabawkowej biedronki??? NIC nie ma zapłaczę się zaraz! ja chcę ulotkę!!!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 21:32   #2532
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43656098]
o popatrz, na tej samej imprezie siedzą

Dorka też nie robi, nie jest to powód do zmartwień to nie ten etap jeszcze, mamy wyrywne dzieciaki w wątku

-----------------
Ejjj no która to pisała wczoraj o ulotce zabawkowej biedronki??? NIC nie ma zapłaczę się zaraz! ja chcę ulotkę!!![/QUOTE]

też P. puściłaś? my to dobre żony jesteśmy.....

hehe cóż za rozpacz :P ale ta gazetka zabawkowa już zawsze będzie kojarzyła mi sie tylko z Tobą

Ja dziś kupiłam ksiązkę Pana pierdziołkę
Stary 2013-11-10, 21:36   #2533
Konto usunięte

Puściłam, puściłam przynajmniej zrzędzić nie będzie.
Pierdziołka super, 2 część mamy, a 1 pod choinkę kupiłam.

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

A miałam wam pisać - ulubiona zabawa Dorotki ostatnio to w brodziku tyłem do mnie, ja siedzę na klocku i asekuruję, a ona podnosi główkę do góry, patrzy na mnie i zaciesz a druga - duże pudło plastikowe, wrzucam jakieś drobne zabawki (grzechotki, klocki, kółka jakieś) daję przed nią a ona wywala pudło i robi huk albo wygarnia ręką po trochu, albo wyciąga coś. Dobre pół godziny przy tym siedzi.

-----------------------
A, no i dziękuję dziewczyny za podtrzymywanie na duchy w sprawie mamy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 21:39   #2534
bokeh
Zakorzenienie

Ellmi, ta koszula, kurcze nie wiem do końca jak ten sklep sie nazywa, bo zobaczyłam na wystaiwe wszłam i okazała się w miarę być taka jakiej szukałam od dawna a nie w nieziemskiej cenie. Chyba Lc Waikiki? https://www.facebook.com/LCWaikikiPoland takie cos
Stary 2013-11-10, 21:44   #2535
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43656098]
a pokaż mu po prostu
siądź w rozkroku, młodego tyłem do siebie ustaw w pozycji do raczkowania, możesz nogi przytrzymywać udami by się nie rozjeżdżały, możesz lekko pobujać na dżejkoba jak załapie, bo to taki pierwszy krok, to po kawałeczku naprzemiennie przesuwaj rączki - nie masz raczkować za niego, tylko pokazać, że tak właśnie to leci
[/QUOTE]
W czym?
Na co?

Moj diabel lezy jak krol i ani mysli pupe wyzej podniesc, a zgiecie nog pod pupke to juz calkiem wyzsza szkola jazdy dla niego

Stary 2013-11-10, 21:53   #2536
bokeh
Zakorzenienie

A dziewczyny podczytywałam styczniowy wątek i H. jst w szpitalu już do końca ciąży, chociaż może to i lepiej bo będzi spokojniejsza i podobno znów synek
A na listopadowym wątku, jakas dziewczyna straciła dziecko pare dni przed planowanym CC eh...

idę chyba spać
Stary 2013-11-10, 21:55   #2537
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Macie gałgana (pierwszy raz szyłam więc ideał to nie jest ).
niezły gałgan

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Gojka z malutką znów w szpitalu - "Hej. Jak mozesz to przekaz dziewczynom, ze znowu jestesmy w szpitalu, znowu zapalenie pluc. Odezwe sie jak wrocimy bo z tel mi nie wygodnie. Nic nie wskazywalo, miala kaszel od piatku a wczoraj znowu zaczela sie dusic, noc znowu pod tlenem. Narazie jest dobrze. Kurde 4 tyg chorowala, 2 tyg byla zdrowa i znowu.. Trzymajcie sie cieplutko i nie chorujcie" Biedactwa!
biedne są z tym chorowaniem buziaki

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
To tyle dobrych wieści, ze złych, to nie mogę się z mężem dogadać, ciągle się kłócimy, dziś mu nawet powiedziałam że składam pozew o rozwód. Masakra jaka się ze mnie nerwowa sucz zrobiła.
no to piona, bo u mnie to samo

Cytat:
A no myslalam, ze musi tak naprzemiennie stawiac raczki, zeby latwiej mu sie pozniej raczkowalo...
jak Filip pełzał, to też sie dwoma rączkami naraz odpychał, a potem normalnie raczkował

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu próbowaliśmy kąpać Zuzię w wannie, ale był krzyk. Dziś ponowiliśmy próbę, ja weszłam do wanny, pokazaliśmy jej że się chlapię itp. Podeszła do wanny, zaglądnęła do mnie, mąż ją wsadził do środka, a ta jak oparzona od razu uciekać chciała. My ją zabawiamy, śpiewamy a ona dalej. I wiecie co się okazło ?? że się boi tylko kranu więc zawiązaliśmy na nim pieluchę i już było ok. Zerkała od czasu do czasu, ale się bawiła, śmigała po całej wannie i nawet się wężem od prysznica bawiła Więc może skończy się kąpanie w wanience

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43656098]-----------------
Ejjj no która to pisała wczoraj o ulotce zabawkowej biedronki??? NIC nie ma zapłaczę się zaraz! ja chcę ulotkę!!![/QUOTE]

jaaaaaaaaaaaaaaa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4082

Cytat:
Ellmi, ta koszula, kurcze nie wiem do końca jak ten sklep sie nazywa, bo zobaczyłam na wystaiwe wszłam i okazała się w miarę być taka jakiej szukałam od dawna a nie w nieziemskiej cenie. Chyba Lc Waikiki? https://www.facebook.com/LCWaikikiPoland takie cos
kurde, u mnie nie ma czegoś takiego; od dawna szukam takiego mniej więcej koloru dla siebie i dla Filipa no i jednak będę musiała szukać dalej

Stary 2013-11-10, 22:07   #2538
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
kurde, u mnie nie ma czegoś takiego; od dawna szukam takiego mniej więcej koloru dla siebie i dla Filipa no i jednak będę musiała szukać dalej
ja znalazłam fajna w h&m ale droga i troche za krótka, ja sobie uwidziałam taką dopasowaną ale trochę dłuższą, no i znalazłam, ale długo szukałam no i musiała byc flanelowa a nie taka bawełniana (wiem wiem wydziwiam )

A czego szukasz? może mi wpadnie w oko.

Lubię z Hanią partner looki :P

a te zabawki to chyba tylko gry planszowe jakieś tanie i my mamy te klocki mega blocks, fajne maja kolory.
I drewniane klocki za 39 zł a wczoraj byli u Nas znajomi, co maja firmę z zabawkami drewnianymi i Hania dostała w prezencie dwa komplety klocków. I pytalam po ile mają to powiedział że tak 20 zł około taka paczka co ja dostalam to wydaje mi się mega tanio

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-11-10 o 22:11
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 22:15   #2539
nancykenator
Zakorzenienie

hej, my po weekendzie u t., nadrobiłam Was dzisiaj w samochodzie jak wracaliśmy

Lady ja kiedyś myślałam o odstawieniu ale za cholerę nie wiem, jak się do tego zabrać, szczególnie, że u nas butla nie wchodzi w grę a stałych posiłków nie je w jakiś szałowych ilościach :/

hje dla Polci za siku i qpę do nocniczka, zuch dziewczyna

nawijka za zębolka i za przybijanie piąteczki

szklanka kciuki za Ewcię na pewno rehabilitacja pomoże i niedługo będzie śmigać i wszystkich prześcignie

Ewik ja kiedyś po 5 min skalpela tak ziałam, że myślałam, że umrę, musiałam skończyć, bo bałam się, że mąż mnie znajdzie już zimną

Yellow super autorytet sobie znalazła

Kija rozwalasz system z tymi telenowelami a jeszcze jak o nich opowiadasz
poważnie zajmuję 1-wsze miejsce? Oooo kurczę, dawno nie zajęłam pierwszego miejsca, kiedyś w podstawówce to na konkursie ortograficznym ale to było dawno oj dawno

Little no nie dziwię się, że się wściekłaś :/
co w końcu dobrego upichciłaś?

Laurko za kaszkę zbożową, zdradzisz przepis

szaja współczuję wypadku mamy, trzymam kciuki, żebyś jakoś dałą radę (na pewno dasz, tylko tak mówię ) i zdrówka dla mamy

kciuki dla Paulinki Gojkowej, żeby jak najszybciej wyzdrowiała, dla Wojtusia Lubci za siadanie, za zgubiony kg dla Hope , wszystkim dzieciaczkom za pierwsze kroczki wielkie i za samodzielne usypanie jeszcze większe
chyba coś jeszcze chciałam ale zapomniałam...
dziękuję za kciuki wizytowe
meneq pytałaś jak u t.... no więc jak zwykle, nie obyło się bez rewelacyjnych porad, wstyd się nimi dzielić wszystkimi ale podzielę się jedną według mnie hit hitów
Kubuś bawi się na podłodze w pokoju, pełza jak oszalały, co jakiś czas ląduje na boczku i obraca wzrok dzięki czemu część ciała jest na brzuchu a część na boku (nawijko ostatnio pisałyśmy o tej pozycji), na co moja t., "jeeeej, ty się nie boisz, że on sobie złamie kręgosłup ?!!?"
nie wspomnę o wszystkich "Boże, ja nie mogę na to patrzeć" i zasłanianiu oczu na widok Kubusia jedzącego chrupka, chlebek, żółtko...
wiem,wiem, straszną krzywdę mu wyrządzam

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

a tak w ogóle to dowiedziałam się, że kuzynka mojego tż mająca termin porodu na grudzień końcem sierpnia urodziła synka... Maluszek ważył mniej niż kg, cały czas jest w inkubatorze i będą w szpitalu aż do terminu porodu czyli do grudnia także proszę o ciepłe myśli
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 22:16   #2540
s i l v e r
Zakorzenienie

wreszcie jestem. Dziś od rana z Darią u rodziców byłam bo tż cały dzień w pracy.
A jutro i wt tż ma wolne

Idę nadrabiać.

nawijko, za ząbka

szklanko, i dla Was za druga dolna jedynkę

szaja, ale przeżycia....współczuję bardzo. Trzymam kciuki za mamę , żeby obeszło się bez operacji

meneq, dla brata że poradził sobie sam z Yae

onaella, za 8!! zęba

Gojka, trzymajcie się z Paulinką!!!!! za Was

Lubcia

Fewciu, Pstryczku, ja będę miała pchacza od siostry(po chrześniaku)

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Brawo! A skąd wiedziałaś, że te pobudki są tylko na smoczek? Podałaś jej i od razu zasypiała dalej?
Jak zaczynała się wiercić i popłakiwać to podawałam jej smoka i w momencie znów zasypiała. Wiem kiedy budzi się na mleko bo wtedy smoczek nie pomaga.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ćwiczące z Ewką Ch. - Jak Wy to robicie, że dajecie radę??? Próbowałam robić turbo i wysiadłam po 17 minutach Moja forma spadła poniżej zera
Na początku było ciężko i dalej mam tak że w połowie ZDYCHAM i mam jęzor do podłogi ale zmuszam się i ćwiczę dalej. Nie ma innego sposobu jak zacisnąć zęby a z czasem będzie łatwiej

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
A i co jeszcze miałam napisac, jak Bartulowi chce sie pic albo jesc to mnie ciągnie do szafki, gdzie trzymam jego jedzonkowe rzeczy. Dajmy na to che sie pic a ja wyjmuje butle od mleka to odwraca głowe i mówi nieeeeeee a jak pokazuje butelke od picia to mi brawo bije o jezusie, jak ja kocham mojego przemądrzałego dziecia
ŁAŁ!!!
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43650634]https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=727262 wątek roku normalnie [/QUOTE]
padłam
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
(przeczytałam książkę o samodzielnym zasypianiu dziecka ale wybrałam tylko to co mi przypasowało). Czuję, że nie do końca postępuję dobrze, ale brak mi motywacji
Ale do rzeczy .. u mnie sprawdziło się to, że przesunełam pierwszą drzemkę na 10! Wcześniej Borys drzemał sobie różnie, jak mu się zachciało czyli między 8 a 10. Skutek był taki, że wstawał coraz wcześniej bo wiedział, że po godiznie i tak pójdzie w kime ... A ja? Dla mnie było to bez sensu, pić kawę o 6 i zaraz klasc sie spac o 8 razem z Borysem.
A w koncu jakby zrozumial ze lepiej pospac troszke dluzej bo pierwsza drzemkla dopiero o 10 ;_) no i dzisiaj wstal przed 8 drzemka o 10.
Niestety drugiej nie bylo, 40 min go usypialam i poddalam sie.
A usypioanie wyglada teraz tak, ze nie nosze juz na raczxkach, nie bujam, nie wlaczam okapu ani innych szumow, tylko staram sie go wyciszyc, uspokoic. Niestety nie do konca rozujmie o co mi chodzi, dlaczego musi drzemac sobie w lozeczku. Ale za to na noc usypia w sekunde, mimo ze w kapieli jest rozbudzony, a wlozony do lozeczka jakby wie ze to juz, ze ma zasnac.
Blogerko, ja nie potrafię dzień Darii uspać w łóżeczku dostaje strasznej histerii jak ją kładę do łóżeczka i próbuję wyciszyć.Ostatnio 50 min próbowałam i całe 50 min ryczała okropnie. A zmęczona była bardzo W dzień tylko na rękach zasypia. Borysek teraz w dzień zasypia w łóżeczku?? jak tego dokonałaś??
A co do pogrubionego, Daria tak samo ma. Wieczorem po kąpieli i po mleczku zasypia sama.
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Hejo, my po chrzcinach. Wkurzona chodzilam od rana, przyjechali duzo wczesniej " bo im tak autobus pasowal" w dodatku moja matka wyjechala z niezlym tekstem. Pyta czy ziemniaki bede gotowac po powrocie z kosciola wiec mowie, ze tak a ona TO MOZE ZOSTANE I UGOTUJE TUTAJ... nosz ☠☠☠☠a. To jej mowie, czy zarcie wazniejsze od chrztu? Na obiad przyszla czy na chrzciny wnuczki? Brat jeszcze sie do mnie sprul o to, no ale to ja racje mialam tak? Pozniej juz bylo ok, chyba jako jedyni nie szlismy do komuni. Pozniej dodam moze jakies foto do klubu

Mloda wlasnie ciumka pada od playstation tza

dla mamy

Daria też ciągle poluje na pada od playstation tzta

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Silver, i na jakim czasie się skończyło?
spała 2 godz 15 min
ciekawe czy jeszcze kiedyś się to zdarzy

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-11-10 o 22:18
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 22:25   #2541
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ja znalazłam fajna w h&m ale droga i troche za krótka, ja sobie uwidziałam taką dopasowaną ale trochę dłuższą, no i znalazłam, ale długo szukałam no i musiała byc flanelowa a nie taka bawełniana (wiem wiem wydziwiam )

A czego szukasz? może mi wpadnie w oko.

Lubię z Hanią partner looki :P
tylko z córeczką łatwiej taki look zapodać
a co do koszuli, to też szukam właśnie dłuższej i dopasowanej i kolorystycznie Twoja koszula jest idealna
a ostatnio wylicytowałam Filipowi taka koszulę http://allegro.pl/hm-l-o-o-g-koszula...662804968.html i podobnego odcienia szukam dla siebie już dłuuugo

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Kubuś bawi się na podłodze w pokoju, pełza jak oszalały, co jakiś czas ląduje na boczku i obraca wzrok dzięki czemu część ciała jest na brzuchu a część na boku (nawijko ostatnio pisałyśmy o tej pozycji), na co moja t., "jeeeej, ty się nie boisz, że on sobie złamie kręgosłup ?!!?"
nie wspomnę o wszystkich "Boże, ja nie mogę na to patrzeć" i zasłanianiu oczu na widok Kubusia jedzącego chrupka, chlebek, żółtko...
no matka wyrodna normalnie z Ciebie

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:

a tak w ogóle to dowiedziałam się, że kuzynka mojego tż mająca termin porodu na grudzień końcem sierpnia urodziła synka... Maluszek ważył mniej niż kg, cały czas jest w inkubatorze i będą w szpitalu aż do terminu porodu czyli do grudnia także proszę o ciepłe myśli
jakie maleństwo, oby tylko bylo dobrze a co się działo, że tak wczesnie urodziła?

Stary 2013-11-10, 22:27   #2542
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
a co do koszuli, to też szukam właśnie dłuższej i dopasowanej i kolorystycznie Twoja koszula jest idealna
a ostatnio wylicytowałam Filipowi taka koszulę http://allegro.pl/hm-l-o-o-g-koszula...662804968.html i podobnego odcienia szukam dla siebie już dłuuugo

bardzo fajna koszula, my mamy ciemniejszą
wiem, wiem wyrodna jak nic

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

ellmi wiesz, co dokładnie to nie wiem ale ona miała spory problem z donoszeniem... wcześniej kilka ciąż poroniła, a teraz jak już zaskoczyło, to od początku jakieś problemy miała i wiemy tylko, że końcem sierpnia urodziła...
Stary 2013-11-10, 22:30   #2543
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
A dziewczyny podczytywałam styczniowy wątek i H. jst w szpitalu już do końca ciąży, chociaż może to i lepiej bo będzi spokojniejsza i podobno znów synek
A na listopadowym wątku, jakas dziewczyna straciła dziecko pare dni przed planowanym CC eh...

idę chyba spać

Cytat:
Trzymam kciuki za maluszka

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Nadrobiłam i Lecę spać
Stary 2013-11-10, 22:47   #2544
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Ooo i jak idzie pelzanie? Rozumiem, ze postepy sa?
U nas tez caly czas ta pozycja jest w uzyciu

Teksty t.powalaja
A na Ciebie slow brak - taka nieodpowiedzialnosc!!!

Przesylam mnostwo pozytywnych fluidow

U nas jutro dzien z tesciem

Watek matki fizjoterapeutki wygrywa dzisiaj

Lubciu, wpadaj do nas czesciej!!

Duzo zdrowka dla gojkowej Paulinki!!

Stary 2013-11-10, 22:51   #2545
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

jakie maleństwo, oby tylko bylo dobrze a co się działo, że tak wczesnie urodziła?
Ano łatwiej. A koszula super i niedrogo jak na taką

Ja mam taką podobną, w hm musiałabys poszukać. Ale ogólnie takich koszul teraz pełno
Stary 2013-11-10, 22:54   #2546
nancykenator
Zakorzenienie

nawijko postępy są, jak najbardziej ale pełza tylko jak ma dobry humor było też kilka ruchów dżejkoba ale musi mieć do tego coś co go przy stopach ogranicza a u Was jak?
Stary 2013-11-10, 22:58   #2547
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam taką podobną, w hm musiałabys poszukać. Ale ogólnie takich koszul teraz pełno
no niby dużo, ale wszystkie z jakimiś perełkami, cekinkami i innymi pierdółkami, a ja chce zwykłą najzwyklejszą; a poza tym dawno nie byłam na szopingu ,to może coś w tym temacie sie zmieniło

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

nie chce mi sie spać, bo po południu się wyspałam, jak TŻ z Fifkiem do mamusi poszedł; no i co mam robić, internet cały przeczytany, książki nie mam, ciekawej, czas honoru nadrobiłam... na zapas się nie wyśpię przecież

Stary 2013-11-10, 23:00   #2548
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
nawijko postępy są, jak najbardziej ale pełza tylko jak ma dobry humor było też kilka ruchów dżejkoba ale musi mieć do tego coś co go przy stopach ogranicza a u Was jak?
To mama musi dbac o dobry humorek

U nas pelzanie coraz smielsze. Potrafi juz przemiescic sie z pokoju do kuchni lub lazienki, oczywiscie nie za zabawkami, tylko np dostrzeze moje kapcie albo reklamowke z zakupami i pedzi
O ruchach dżejkoba moge zapomniec, du*pka jak lezala tak lezy

Stary 2013-11-10, 23:39   #2549
Konto usunięte

Elllmi, kocham cię My Little Pony będą moje, sasasasa

Nawijko, no ale poważnie. Dorka też nie wiedziała jak i ją reh. ustawiała i za każdym razem ustawia.

Bokeh, P. dzwonił, kazałam mu tżbokeh pozdrowić

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

http://issuu.com/iulotka.pl/docs/bie...073891/5566199 katalog biedronkowy
Stary 2013-11-11, 02:11   #2550
hje
Zakorzenienie

Zasnęłam z Polą na 2 h i żem się wyspała

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Misiael, pewnie na lekarzu się skończy... Tylko poczekam już do wtorku i pójdę do naszego rodzinnego, bo jak mam na ip trafić znowu na tego capa, co ostatnio, to ja dziękuję
A myślałam, że nas te odparzenia ominą. Pola od urodzenia NIGDY ich nie miała. Raz tylko, jak były te upały, to jej się lekko czerwona pupa zrobiła, posmarowałam linomagiem i po kilku godzinach zeszło. A tak, zaczęło się od tych cholernych bd i wydaje mi się, że po tym odparzeniu, a było mega masakryczne, chyba jej się musiała skóra tak podrażnić, że reaguje od razu i tak mocno.
Po północy ją musiałam przewinąć, bo miała kupkę, oczywiście płacz ogromny, bo nie dość, że ostatni raz wybudzana przy przewijaniu była za noworodka, to jeszcze ją bolało

Nie chce mi się spać, czytam sobie wątki na poczekalni

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ----------

Nawijko, bo przegapiłam chyba. Kubuś pełza normalnie, naprzemiennie noga-ręka, czy podciąga się rękami tylko?

Zapomniałam napisać, że Pola podjęła dziś próby raczkowania, ale jak? Oczywiście ręce w przód, a potem ciągła nogi i pupsko za nimi

---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ----------

Bokeh, ja ☠☠☠☠☠☠☠ę, równy tydzień, tak blisko do przywitania swojego ukochanego dziecka, a tu...

---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ----------

Yellow, nie mów, że śpisz?

Ehh, pustki. To zmykam pod kołdrę, bo zimno, a Polcia mi kołdrę grzeje
U nas są teraz -4 stopnie

Pa!

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-11-11 o 02:06
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości