Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-15, 21:25   #901
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dobrze, że trafiłaś na takie położne, bo ten lekarz
Szybka akcja była u Ciebie, dobrze, że miałaś szpital blisko.
Ale Antibia 3 porody? Ja myślałam, że mialaś tylko Piotrusia

Słodko Jasiek jaki maleńki! Ile teraz waży?

Sporo, ale to zależy jaka ta pościel.
Ja płaciłam 230 i mialam w zestawie wypełnienie + pościel +ochraniacz + falbanka + prześcieradło + rożek + przybornik na łóżeczko (takie kieszonki)

Dzięki za opinie, ja w sumie też nie wiem jak ten "opadnięty brzuch" ma wyglądać i dlatego pytam bo wydaje mi się, że jakby trochę zmienił kształt i jest niżej, ale dłoni nie wsadzę.
W dotyku wydawała mi sie dobra gatunkowo
Moim zdaniem widać różnice w kształcie między wcześniejszym zdjęciem

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
nie wiem czy tegula ale u mnie tak było i wszyscy mi mówili ze poród tuż tuż :P

No ja daje biały i miele alee.. w biedronie są już mielone gotowe do dodania. NO ale zależy na jakim spodzie robisz bo ja kiedys robiłam na biszkoptach, wylałam ten ser i mi biszkopty wypłynęły na wierzch mama mi wtedy powiedziała ze on jest po prostu rzadszy niż normalnie ser zrobiony ale było smaczne

200 zł? u mnie w sklepie włąsnie takie zwykłe za 100 kupisz.. No ale w smykolandzie to ceny mają swoje.. Jak Ci sie podoba to kup ale poszukaj moze gdzies taniej kupisz taka samą

Też sie zastanawiałam nad tym 3 porodem......
O ja 100 zł w żadnym sklepie za tyle nie widziałam najtaniej było w jednym za 180 ale ja bym chciała z wyjmowanymi szczebelkami. u nas to wogóle z trzy sklepy na krzyż z takimi rzeczami i do tego ceny prawie wogóle się nie różnią od smykolandowych ba nawet czasem mi sie wydaje że w smykolandzie nieraz taniej
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:26   #902
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Witam się wieczornie

Mam dobre wiadomości,była dzisiaj u nas połozna,ogladneła Tymusia,wszystko jest ok.Schodzi mu tez lekka żółtaczka.Waży już 2930 a przy wypisie miał wage 2680.Ale mi ulżyło jak sie dowiedziałam że przytył,jeszcze wieksza ulga niz przy porodzie.
Przy okazji osikał położną

Byliśmy dzisiaj na pierwszym spacerku we trójeczke ,ale fajnie było i rodzinnie.Nawet tz dał mi wózek poprowadzić,pote m w domku przyjemne popoludnie spędzone z babcią.
Ja sie troche przekimałam bo ewidentnie świeże powietrze i spadek cisnienia dały mi sie we znaki dzisiaj.Ale godzinka i byłam jak nowa

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
boli mnie brzuch jak na okres i to tak że się zaraz z bólu chyba rozpłacze
Ciekawe czy sie cos rozkręciło.....może doczytam

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
ktosiula wlasnie o to chodzi ze ja dostalam juz metro. w szpitalu 2 razy dziennie a edy maz dostal wtedy jeszcze jak mialam infekcje ale raz pozniej wspolzylismy jak juz niby zdrowa bylam bo nie mialam juz objawow a pozniej po tym badaniu wyszlo wlasnie ze mam.wiec ciekawe czyon przez ten jeden raz moglby sie zarazic....

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

beatka tez tak sadze...nawet zastanawiam sie czemu lekarze maja to w dupie,moje kolezanki jak maja infekcje tez nic nie dostaja dla faceta,czemu tak malo sie o tym mowi;/
Dziwne że lekarze nie zapisuja nic dla facetów
Nie wiem z czego to wynika,z niewiedzy

Cytat:
Jakby Wam przyszło do głowy wyparzyć pilnieczek do paznokci to... nie róbcie tego

Jak miał pecha to mógł.
Jaki kształt
Cytat:
aaaaaaa a w ogóle nie pochwaliłam sie wyszłam rano z wanny bez stanika i tak sobie leżałam z młodym w smej koszulce na ramiączka, mały lezał obok i szukał cyca, ewidentnie szukał cyca mimo ze najedzony był, zaczął 'ssać" mi cycka, wiec mu dałam żeby se pociumkał. Iwiecie ze zaczął sobie tak ciumkać i sie uśmiechał . Boze jakie cudne uczucie!!!
Mam nadzieje ze jezeli cos tam poleciało to ze nic mu nie bedzie bo ja wczoraj i pomarańczkę zjadłam i brzoskwinie i żurek

a teraz steka i kupsztala próbuje wypchać.
Nic mu nie będzie
Tak mu dobrze było że usmiechy do mamy puszczał

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ja miałam tyle maści i globulek że nie pamiętam już nazw...
Ciebie to ewidentnie te wstrętne grzybolce męczyły

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
u mnie podobnie, myślałam że urodzę za szybko a teraz nic z tego. A jestem chyba w tym wątku najdłużej leżącą w łóżku mamą - od sierpnia mam zakaz chodzenia do wczoraj.
Z tej radości że mogę już chodzić dziś dwa okna już umyłam, między jednym a drugim sapałam chyba z godzinkę. i teraz znowu sapie.

Mała czeka albo na urodzinki starszego brata /20.11/ albo moje 01.12.
Albo wstrzeli sie pomiędzy

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
A właśnie sobie uświadomiłam ze dokładnie 10 lat temu byłam na finiszu ze starszakiem przeterminowana już bo miałam termin na 8.11 a małego wykurzyli 20.11. A wydaje mi się jakby to było wczoraj, boże jaka ja już stara jestem.

Cytat:
jakbym miała

Zauważyłam ze młody nie lubi już być na rączkach na leżąco. Tylko pionowo i na brzuszku... a poza tym już ładnie głowkę podnosi dość wysoko i potrafi chwile trzymać głowe wysoko. Jak jest pionowo to nawet też potrafi utrzymac główkę na dłuższą chwile.

Mya- u mnie tez by tak było, odstawiłam w pt i co? nic nie przez weekend nie ruszało. Pewnie gdyby nie cc to przenosiłabym

Młody zasnął ale kupy brak.
No i nie wiem co mam robić- prać, sprzątać, zmywać zy szykować sie do wyjścia do lekarza:P
za postepy Kacperka
Najlepiej odpoczywać
Robota nie zając nie ucieknie
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaa! zgadnijcie co maM!!!!!!!!!!!!!!

ADOSIENKA URODIŁA!

już zrzucam fotke na kompa!
Cytat:
4200 g, 58 cm!

Wow jaki duży smok!!!!
Gratulacje

Antibia Patryk słodziak

Domi Gdzie zaginełaś? Jaś przekochany

Czytam dalej....

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:27   #903
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ja nie wiem co się podziało Zuzce, zasypia przy butli mocno, do odbicia ją biorę nic jej nie rusza nawet mi chrapie do ucha, jak tylko odłoże do łóżeczka to jest płacz i marudzenie nie mam już siły. Jej ewidentnie chodzi o ręce i o to żeby być u kogoś. Ja jej nie biore, staram się dać smoczka i niech zaśnie sama, udaje się ale w nocy to jest naprawde meczące

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Powiem Ci że nie, ale posmaruj taką cieniutką warstwę naprawdę delikatnie, aha i taka rada nie smaruj czoła. Ja posmarowałam i dwa dni nie mogliśmy domyć, musiałam aż szorować wacikami.
mÓJ tak samo, rączki i rączki. WAŻNE by ktoś był obok niego, przy nim.. ale u nas smok nie działa. na sekunde uspokaja i koniec. wczesniej zapierałam sieze bede uczyc ze albo smok albo rączki i co? du.pa :/ kurde, jak dwa dni nocki były ok tak dzisiaj sie srednio zapowiada. A mogłby nam dać troche pobyć z mężem razem
Stary 2013-11-15, 21:33   #904
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
mÓJ tak samo, rączki i rączki. WAŻNE by ktoś był obok niego, przy nim.. ale u nas smok nie działa. na sekunde uspokaja i koniec. wczesniej zapierałam sieze bede uczyc ze albo smok albo rączki i co? du.pa :/ kurde, jak dwa dni nocki były ok tak dzisiaj sie srednio zapowiada. A mogłby nam dać troche pobyć z mężem razem
U nas na całe szczęście smoczek działa, chociaż chwile mija zanim przestanie się wkurzać i go złapie a nie wypluwa. później jak się już uspokoi to jak jej wypadnie to już nie potrzebny. Teraz właśnie już wypluła ale prawie śpi i go nie chce.
Nie wiem co to się podziało, wcześniej mogłam ją odłożyć i spała. Mam nadzieję że to minie

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:44   #905
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
U nas na całe szczęście smoczek działa, chociaż chwile mija zanim przestanie się wkurzać i go złapie a nie wypluwa. później jak się już uspokoi to jak jej wypadnie to już nie potrzebny. Teraz właśnie już wypluła ale prawie śpi i go nie chce.
Nie wiem co to się podziało, wcześniej mogłam ją odłożyć i spała. Mam nadzieję że to minie
moze ej sie skok zaczyna?

ciekawe jak tam Lilith..?
Stary 2013-11-15, 21:51   #906
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękujemy

Dziewczyny czy jak lekarka wypisała mi recepte na szcepionkę to może mi wypisać jeszcze jedną?? Bo niby chcieliśmy tą 6w1 ale tak czytam teraz i niby opinii jest dużo i pozytywnych i negatywnych i nie wiem, sporo osób pisze o skutkach ubocznych. tylko nie wiem czy może mi wypisać na tą 5w1?? Kurde już się boje tego szczepienia

Musisz sie lekarza zapytac ja tez poczytalam o tych szczepionkach 6w1 i z nich zrezygnowalam bo przekonalo mnie to o tym raporcie co wyplynal o zgonach noworodkow po szczepionkach tych 6 skladnikowych. Dlatego my bierzrmy te 5w1

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Co do brzucha... on musi opaść tak, żeby rękę dało rade włożyć?
tata mi mówi że widać, że jeszcze dzieciaczek posiedzi, właśnie po tej ręce.
jest na to jakaś reguła?
Chyba nir ma reguly na opadajacy brzuch bo mi sie opuscil dopiero na porodowce :P

Jedziemy jutro i w niedziele w gosci z mala :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:54   #907
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Zachowanie matki przy kolejnych dzieciach

Twoje ubrania:

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
potwierdzi ciążę.

Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.

Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
ciuchami.

* * *

Przygotowanie do porodu:

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.

Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.

Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

* * *

Ciuszki dziecięce:

Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.

Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.

Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

* * *

Płacz:

Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.

Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.

Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

* * *

Gdy upadnie smoczek:

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.

Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.

Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

* * *

Przewijanie:

Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.

Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.

Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

* * *

Zajęcia:

Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
do teatrzyku itp.

Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.

Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

* * *

Twoje wyjścia:

Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.

Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.

Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. * * *

W domu:

Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.

Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.

Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

* * *

Połknięcie monety:

Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.

Drugie dziecko: Czekasz aż wysra .

Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

Dobre to dobre

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
działalności nie mam, ale przy oddawaniu L4 też mają 30 dni i zawsze na sam koniec mi wypłacali albo kilka dni po 30 dniach.
Nie cierpie zusu-srusu oni to sa chyba tylko i wyłącznie od wkurzania ludzi, w szczególności kobiet ciężarnych

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

a my dostalismy paczek 3 i oczywiście nati mi je od rauz otworzyła, więc z ciekawści przymierzyłam tego pampka Lence to miała go po pachy

Lenulka
O następny kochany słodziaczek
Cytat:
też się boje...nie wiem jak ja dam radę przez to przejść. cały optymizm ze mnie prysnął, nie widzę niczego dalej, za porodem. wszystko, całą radość niszczy mi ten strach. ale zleciało mi strasznie szybko, pamiętam jak czerwiec się skończył i tu nagle... do terminu to dosłownie chwila...
bratowa też zaraz się "obudzi" i będzie marzec
Nie bój sie ,wszystko będzie dobrze
strach ma wielkie oczy....tylko wileki oczy

Cytat:
zeby nie było wkleiłam nawet ceny 2 ubranek

a na dodatek macie Kacperka
Co tam ubranka,Kacperek jaki juz duży i ten napis na ubranku

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Tak, wkradł mi się błąd mierzy 58 cm
To i tak duży
Jak się czujecie?

Cytat:
Ryba obyście załatwili wszystko u tego lekarza Ciuszki fajne, ale to ostatnie faktycznie takie babskie. Kacperek słodki!

Śliczna!

My tak piszemy buła, buła a to przecież chłopiec jest - bułek

A ja się nic a nie porodu nie boję, poprostu czekam. Pewnie jak się zacznie to strach będzie.
Obawy to mam jak to będzie już z Mikołajem, jak sobie będziemy radzili. Ale to też nie jest żaden paraliżujący strach.

A ja nie mam mleczka ani kropelki do tej pory, mam nadzieję, że jak hormony zaczną buzować w czasie porodu to się poleje jednak
Poradzicie sobie na pewno,to nie jest takie trudne jakby się wydawało.Przynajmniej na razie "obsługa" jest w miarę prosta
A mleko jeszcze będzie Ci się ciurkiem lać,nie nadążysz łapać
Mi często rano jak sie ubieram to z obydwóch cyców kapie mleko,podstawiam dłonie i łapię kropelki bo później płytki w łazience mam w kropki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-15, 21:55   #908
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
zwolnijcie
pisze jedną ręką bo na drugiej mała śpi

Pytałam się, mam rozpuszczalne. które trzeba ściągnąćnic nie kumam W ogóle zostałam bardzo brzydko zszyta , porobiły mi się obrzęki, tak ciasno zszył lekarz i tak poplątał te nitki że babeczka nie była w stanie usunąć mi wszystkich szwów...dlatego mnie tak strasznie bolało..

Gratulacje:ro za:

Jaka piękna kluseczka

patrzac na moja szwagierkę to prwawda

cuudna

haaha ceny wymiatają, Kacperek mega przystojniak

uuuuu coś się dzieje

tez nie miałam a teraz mleczarnia
Dziwne ja tez mam rozpuszczalne i nie było mowy o ściąganiu ich.
Nie wiem może powinnam:rolleye s: bo sie później okaże że wejście zamkniete i co wtedy
Lipa
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
ale jestem głupia
Napisałam na fejsie do koleżanki o mojej teściowej, oczywiście nie przebierałam w słowach i coś mi się zrobiło że zamiast się wysłać do koleżanki to wysłało się do TŻta Na szczęście znam hasło do jego konta, weszłam i szybko to usunęłam
dobrze że Ci sie udało skasować.
Aparatka

Cytat:
A nie pochwaliłam Wam się że to dziadostwo z buźki Zuzi już prawie zniknęło naprawdę przez 2 dni wyglądało okropnie, że aż mi się chciało płakać, a teraz spowrotem mała zaczyna mieć pięknego buziaka gładziutkiego
super

Mya Jaki piekny ten filmik,poryczałam sie i ta muzyka .Boziu jak oni sie kochają
Cudowne to było
Zawsze sie wzruszam,ale ostatnio to już w ogóle bierze mnie na maksa

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-15, 21:58   #909
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mya- na kruchym spodzie np. na to ser np. z rodzynkami jak ktos lubi, ja dodaje np. olejek waniliowy do sera ale oczywiscie zw rozsądnej ilości. jak sie upiecze to robie lukier i daje kandyzowaną skórkę pomarańczy i czekam aż zastydnie i jem
jak mam to robie na biszkoptach tak jak wczesnije pisałam. Ogóllnie to robie taki zwykły sernik
ale na święta czasem tą górę od sernika przykrywam masą np. kajmakową jest słodszy wiec staram sie zeby ciasto nie było jakieś słodkie bo potem aż mdli. Raczej spód mam niesłodki, ser ten juz zmielony on raczej już jest lekko słodkawy a na górę masa - pycha!
Ej, ja jestem początkująca! to skomplikowane!!

Nemosek piękny nie?

Coś bym zjadła

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 22:13   #910
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Info od Lilith:

"Jestem w szpitalu. Mam 4cm rozwarcia. Mam skurcze a ktg ich nie chce pokazac. Dziadostwo jedno"

Ja po wizycie. Rozwarcie na 1 cm, szyjka sie wyprostowala,ale jeszcze nie rodze. Duzo ruchu i seksu i powinnam w przeciagu tygodnia urodzic zdaniem gina

dla Lilith

Sooołłłłł seksuj sie ile wlezie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Wpadam teraz na chwilkę zdać relację z wizyty w szpitalu u mojego dr. Tak więc ktg ładne, rozwarcie bez zmian, szyjka już skrócona i zgładzona, także aby czekać na skurcze i dalsze rozwieranie się. Poza tym mało wód się zrobiło, jak przy najbliższej wizycie będzie poniżej normy to kładziemy się do szpitala (mam nadzieję że do wizyty urodzę:P), długo doktor przepływy w mózgu sprawdzał w kierunku niedotlenienia, ale wszystko w normie. Mały nie daje spokoju, cały dzień wierci się jak opętany, aż wszystko boli:/ Jak cały tydzień był spokojny tak dziś w nocy szalał i tak samo jest w ciągu dnia.
Oj coś ta pogoda dobija, głowa pęka i słabo mi. Idę odpoczywać, bo plecki bolą. Wieczorkiem postaram się ponadrabiać co dziś naskrobałyście
to czekamy

Cytat:
dziękuje kochana

coś mnie spanie łapie

Nasza Sorento, na samym końcu listy jak ja Ci zazdroszczę serio.

Kiedy przenosimy się na odchowalnie? dzisiaj tak pomyślałam, że to już niedługo...ja myślę, że miło byłoby dla wszystkich, jakbysmy wskoczyły tam wszystkie razem, jak wszystko się powykluwa co myslicie?
dokładnie tak

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
GRATULACJE !!!!!!

Jakoś te ceny niezagraniczne. A mi tesiowa kupiła ubranko świąteczne w rozmiarze 68 i na które święta mam mu to założyć. A szkoda bo fajne.

GRATULACJE !!!!!!

Trzyma kciuki za szybkie rozwiązanie

Witam się piątkowo.

Byłam u dentysty i jedyne co mnie boli to głowa. Raczej nikła oznaka porodu.

Domi współczuję relacji z teściową

Anka Tobie też, bo nie wiem jak bym wytrzymała z taką babą, toż to patologia.
Czyli syndrom dentysty nie zadziałał

Cytat:

hahaha pośmiałam się z tych tekstów
Teraz też boli ale już nie tak bardzo jak wcześniej. Mam tylko nadzieje że te szwy co zostały to jakoś się rozpuszczą.. W ogóle to mi powiedziała że tak brzydko byłam zszyta, że to co się rozeszło, już się nie zejdzie...

Łoj 4 cm to już tuż tuż Zaraz się skurcze zaczną pisać, nie ma zmiłuj
A ty Kociak szybciutko goń do męża na bunga bunga

Jak byłam w ciąży również miałam taki śluz
Wszystko sie zagoi

Co to za lekarz Cię zszywał

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-15, 22:14   #911
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze że na tablicy tego nie opublikowałaś

mój tato jest juz na granicy wytrzymałości. widzi wszystko.
z chęcią poznałabym go z jakąś fajną babka w jego wieku, naprawdę.
żeby mógł zobaczyć różnicę w zachowaniach miedzy normalną babką a wiedźmą.
on jest cierpliwy i dobry, ale to juz podchodzi po prostu pod bycie głupim i bycie swego rodzaju niewolnikiem...
mówił mi ostatnio, że ona ma tylko jego, jest zgorzkniała bo wnuki w PL zostawiła, ma menopauzę. NO I CO Z TEGO?
ja rozumiem, że może jej byc tutaj źle, ALE nie zrozumię, że ona nie potrafi mówić, a krzyczy. zeszła do kuchni, jak otworzyła gębę, to aż podskoczyłam, mały aż zaczął kopać. a wszystko poszło o technikę smażenia ziemniaków, co musiała ostro, chamsko skomentować. normalnie odezwałabym się, ale nie mam sił na awantury.
z resztą, ojciec niech ingeruje.
jak dostanę swój dom, będę bardzo ale to bardzo zawiedziona, jak tata nie odejdzie ze mną.

ja tego nie rozumiem.

walka o internet w domu jest.
my przejeliśmy gniazdko i jest podzielone na równo do płacenia między nas. czyli po 15 funtów oni i 15 my.
ona stwierdziła że nie będzie placić całej kwoty, "bo nie" i dała nam dychę.
powiedziałam ojcu, że jak się nie podoba to won, bo ona i tak cały przesył zasysa ściąganiem jakiś badziewi i praktycznie nic na necie nie idzie przez nią zrobić. teraz czekam aż zapłaci, bo niby "zmieniła zdanie" ale kasy dalej nie ma. (zapewne chomikuje jak cholera każdego marnego funta jak jakaś dziadówa, bo do PL jedzie na święta).
do poniedziałku daje jej czas, póxniej zmieniam klucz. tata mówi żebym odpuściła i poczekała, ale na samą myśl że mam na ręke iść takiej gnuśnej zchamiałej babie, która mi mowi że moje życie i dziecko JEST GÓWNIANE to nóż w kieszeni mi się otwiera

coś się szykuje, bo każdy ma już nerwy w strzepach. tż coś czuje, w dodatku rozumie te wyzwiska a jak mu nerwy puszczą, to nawet ojciec nie załagodzi tego konfliktu.
nie wiem co to będzie jak mały się urodzi. zazdrość ją zeżre i chyba całkiem jej oczy zasłoni.
Co ja czytam

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, spałam dziś 12 godzin Masakra, teraz mi dzień przez palce ucieka, zaraz będzie ciemno Podczytywałam Was do śniadanka(pędzicie jak szalone) a teraz poodpisuję

nemosek fajny dzionek, oby Tymek był taki grzeczniutki cały czas
I super, że karmienie bezbolesne prawie już

Anoulaświetny filmik z różowym krasnoludkiem
I krowy tańczące
Dobrze, że córeczka pozostała córeczką i że Ci skurcze trochę odpuściły

NEWTREND za korzystne warunki dziś

rybka za wizytę o neurologa!
Ale słodko z Kacperkiem, stęsknił się za cycusiem
Fajne ciuszki, a Kacperek

Madzik 89, gratulacje dla Ciebie i Alexa Odpoczywaj
Ale kumulacja wczoraj, 4 dzieciaczki

malinka oj Poproś tego ordynatora o leki dla męża, jakby jednak mu coś się przyczepiło to lepiej wytępić teraz, żebyście potem mogli już się sobą cieszyć, a nie znów przerwa bo infekcja
Mój gin zawsze daje dla nas oboje leki, mówi, że facet często przechodzi bezobjawowo ale lepiej dmuchać na zimne
I zmień gina na tą babeczkę, później też będziesz od czasu zaglądać do niej (bardziej ona do Ciebie )

adoosienka, gratulacje dla Ciebie i Kubusia!! Ale duży chłopczyk, jak on Ci się w brzuszku zmieścił??

ola_k11, Mya, anka za tydzień i za rozkręcenie akcji!

ktosiula pilniczek -sorry
U mnie też nic z cyców nie kapie, na razie mnie to cieszy, ale mam nadzieję, że potem się rozbuja

acelinka Lenulka
żeby malutka chciała też butelkę
Śpij na zdrowie jak najwięcej
Dzisiaj ciśnienie było do bani

Nio oby mu pozostało tak przynajmniej do 18 lat

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-15, 22:14   #912
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Lilith ale lista zachowania mamy przy kolejnych dzieciach, uśmiałam się strasznie
Ty już pewnie na IP/porodówce mocne żeby Danielek wyskoczył szybko

Mya poryczałam się przez Ciebie i poszłam do sklepu z oczami czerwonymi jak królik
Filmik super
Tak się zastanawiałam, jak się takie dwa łobuziaki przez 9 miesięcy niemal w brzuszku tulą, to po porodzie musi im być ciężko, nie dość, że inny świat, to współlokatora nie ma blisko cały czas, jakbym miała swoje to chyba bym je w 1 rożek zawinęła, żeby im smutno nie było

Acelinka, dajesz po garach

kyte co za lekarz Teraz już nie boli?
żeby śpioszek ładnie spał w łóżeczku i dał mamie trochę wytchnienia!

Domi dobrze, że się Jasiowy brzuszek unormował
Dla teściowej na opamiętanie!

wyslij teściową na spacer, może jej mózg przemrozi i zmądrzeje

maomami że wysypka poszła precz!

anka_85 co za kobita Współczuję tacie i Wam wszystkim
Jak tak tęskni za wnukami w Pl to niech wraca, razem ze swoją menopauzą, w ogóle się dziwię, że po takich akcjach w urzędach to jeszcze jej coś dają
No tak, póki mieszkacie u niej to nie ma opcji, trzeba się powstrzymywać, zwłaszcza od "rękoczynów", patrząc na jej zachowanie to by Wam problemów momentalnie narobiła
A kiedy macie szanse na wyprowadzkę???
Musisz poddac pomysł dla bliźniaków Basi

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-15, 22:16   #913
Trele_Morele
Zakorzenienie

Kurde mi posty zerzera
Widze ze MAO mi odpisala bo Rybka zacytowala a orginalnego postu nie ma - zjadlo

RYBA - jak tam cycolenie? Probowalas ?
Mao - ja mam to samo raczkami tylko ze na szczescie tylko w dzien. Dzis mi zasneła na rekach a ja sie zagapiłam na tv to 1h spala tak twardo ze doslownie przez rece mi sie przelewala. Jak odlozylam to Od razu oczy jak 5zl ..
NEMOSEK - fajnie ze Ci dał maż powizic miło z jego strony
za wage Tymcia

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 22:27   #914
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Dobre to dobre

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

O następny kochany słodziaczek

Co tam ubranka,Kacperek jaki juz duży i ten napis na ubranku

To i tak duży
Jak się czujecie?

Poradzicie sobie na pewno,to nie jest takie trudne jakby się wydawało.Przynajmniej na razie "obsługa" jest w miarę prosta
A mleko jeszcze będzie Ci się ciurkiem lać,nie nadążysz łapać
Mi często rano jak sie ubieram to z obydwóch cyców kapie mleko,podstawiam dłonie i łapię kropelki bo później płytki w łazience mam w kropki
Prezent od babci jedyne śpiochy na 56 w które wchodzimy jeszcze. W rozmiarze 50 to tylko body nam zostaje a pajace to tylko 62- są lekko za duże, ale w 56 ma podkurczone nózki;p a spodenki i półspiohy to i 56 i 62
Cytat:

Nemosek piękny nie?

Coś bym zjadła
ja też bym zjadłą cos, ale musze isc na diete. bo własnie szukałam płaszczyka na zime i sie przeraziłam jak sie zmierzyłam trzeba zrobic z tym porządek

Robisz kruchy spód ( przepis jak np, na tarte, ale pełno tego w necie) potem wstawiasz do lodówki, następnie po ok 30-40 minutach rozwalkować i wyłożyć na blaszkę. Nakłuć zeby 'nie urosło' i teraz albo wylać mase serową, albo zapiec. Ja zapiekam najpierw spód bo jak wlejesz od razu mase erową to ona przesiąknie troche spód i już nie bedzie on "kruchy" wiec ja delikatnie zapiekam ten spód, potem wyciągam i czekam aż chwile ostygnie, wlewam mase serową , wstawiam do pierkarnika, jak sie upiecze to potem czekam aż ostygnie. Na górę albo polewam lukrem i 'rozrzucam' skórkę albo wczesniej przygotowaną masę kajmakową/krówkową rozsmarowuje. Ta masa musi być ciepła bo inaczej sie nie rozsmaruje. Można kupi taką masę, średni koszt to ok 4 zł i na całą blaszkę starczy bo to nie ma byc niewiadomo jaka warstwa jak będziesz miała przygotowany ser z tego wiaderka to tam CHYBA nie trzeba nic dodawać. Jak chcesz to mozesz zrobić z tym kruchym, nie wiele czasu zajmuje a smakuje na prawdę wspaniale.

Inne serniki jakie jadłam to królewki i był przepyszny ale nigdy nie robiłam wiec nie pomogę, a z serem to jeszcze izaura z tym ze tam jest pól na pół ser i ciasto czekoladowe

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Kurde mi posty zerzera
Widze ze MAO mi odpisala bo Rybka zacytowala a orginalnego postu nie ma - zjadlo

Mao - ja mam to samo raczkami tylko ze na szczescie tylko w dzien. Dzis mi zasneła na rekach a ja sie zagapiłam na tv to 1h spala tak twardo ze doslownie przez rece mi sie przelewala. Jak odlozylam to Od razu oczy jak 5zl ..
za wage Tymcia

też tak mam ale na tab. i własnie potem np. widzę ze nie odpisałam na ileś postów- np. ze ktos urodził nie zauważyłąm albo cos.. bo ja nie mam tego, dopiero na kompie widze a ja '2 strony do tyłu'

Próbowałam, póki co chyba był tak głosny ze miałam wrażenie ze mi odgryzie sutka.
trwało to moze ze 4 minuty i krzyk wiec dałam butle, musze spróbować jak nie bedzie taki głodny bo mi tam nic nie leci.. tzn wycisnęłam zeby sprawdzić i tam ze 3 krople poleciały
Stary 2013-11-15, 22:27   #915
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co?Łapię się na tym że dalej trzymam się za brzuch i wyszukuję ruchów małej...
Ja tak miałam w szpitalu,ale juz mi przeszło.Nawet czulam jakby takie przesuwania,ale to były jelitka

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
prawdopodobnie trace pokarm
Wczesniej mialam twarde piersi i non stop mialam mokry stanik, teraz moje piersi sa jakies takie sflaczale i niby cos tam leci ale malo
Mimo wszystko Jasia dostawiam do piersi regularnie
To ja mam teraz sflaczale i łatwiej mi karmić.Laktacja sie unormowała i nie musze juz odcągac tak często żeby poczuc ulgę. Jak miałam twarde to była masakra
No i dobrze!

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Maja to mała przylepa, uwielbia sięcwtulić we mnie lub w tatusia ale odłożyłam ją jeszcze do łóżeczka i ładnie 2h przespała

W poniedziałek 30.09 miałam usg na którym się okazało, że mała prawie nic nie urosła i lekarka podjęła decyzję że tniemy 2 lub 3.10. We wtorek mi powiedzieli, że jestem wpisana na 3.10

Gratulacje ale klocuszek
Takie 3 Majki

śliczności

Kacperek słodziak

zaciśnięte oby szybko poszło

super

Dziewczyny a jak karmię mm raz - dwa razy na dobę to dawać małej wodę?? Czy tylko jak się wyłacznie mm karmi

Byłyśmy znowu na spacerku i to 10 min dłużej Wiatrzycho było ale zakładam jej folię na gondolkę to za dużo jej tam nie wieje.
Już mnie zaczyna teściowa wkurzać a jest dopiero tydzień...drażni mnie to że jest ze mną w domu non stop A wogóle przywiozła małej ciuszki od siebie i siostry męża i najmniejszy rozmiar jest na 68 a znajdą się też na 12 - 18 miesięcy masakra!! a dokładnie wiedzieli, że Majunia malutka.

Odciągnęłam mleczko tym razem ponad 100ml....jest coraz mniej
Wow nieźle z tymi ciuszkami,Majka przeciez utoneła by w nich
Przydadzą sie jedynie na przyszłość.
A co z teściowa nie tege?

Cytat:
Kilka razy sudocremem a tak to tylko przemywałam wodą i nic więcej z tym nie robiłam. A buziak wygląda dzisiaj tak
Róznica wielka!
Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
co ja bym bez was zrobila dzis mialam ciezki dzien...sprzatalam ,okna mylam ,firanki,pralam a wy ile przed porodem generalnie sprzatacie sprzatalyscie?slyszalam ze jak sie tak sprzata to juz znak ze blisko..
O tak ,mi sie włączył syndrom wicia gniazda gdzieś na tydzień przed

Cytat:
Może się stabilizuje laktacja i dlatego takie są, ponoć później właśnie nie są już takie pełne i nabrzmiałe. Przystawiaj i dacie radę.

Może. Powiesz jej tylko, że zmienilaś zdanie.

Wrzucam, brzucho. Dziewczyny opadł coś???
Minimalnie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-15, 22:28   #916
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ciekawe jak Motylek?
Gdzie jest babku?
Co u Dzidzi?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-15, 22:28   #917
nemosek
Zakorzenienie

Sylwia Jesli Ci się ta pościel podoba brałabym

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-15, 22:29   #918
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Prezent od babci jedyne śpiochy na 56 w które wchodzimy jeszcze. W rozmiarze 50 to tylko body nam zostaje a pajace to tylko 62- są lekko za duże, ale w 56 ma podkurczone nózki;p a spodenki i półspiohy to i 56 i 62

ja też bym zjadłą cos, ale musze isc na diete. bo własnie szukałam płaszczyka na zime i sie przeraziłam jak sie zmierzyłam trzeba zrobic z tym porządek

Robisz kruchy spód ( przepis jak np, na tarte, ale pełno tego w necie) potem wstawiasz do lodówki, następnie po ok 30-40 minutach rozwalkować i wyłożyć na blaszkę. Nakłuć zeby 'nie urosło' i teraz albo wylać mase serową, albo zapiec. Ja zapiekam najpierw spód bo jak wlejesz od razu mase erową to ona przesiąknie troche spód i już nie bedzie on "kruchy" wiec ja delikatnie zapiekam ten spód, potem wyciągam i czekam aż chwile ostygnie, wlewam mase serową , wstawiam do pierkarnika, jak sie upiecze to potem czekam aż ostygnie. Na górę albo polewam lukrem i 'rozrzucam' skórkę albo wczesniej przygotowaną masę kajmakową/krówkową rozsmarowuje. Ta masa musi być ciepła bo inaczej sie nie rozsmaruje. Można kupi taką masę, średni koszt to ok 4 zł i na całą blaszkę starczy bo to nie ma byc niewiadomo jaka warstwa jak będziesz miała przygotowany ser z tego wiaderka to tam CHYBA nie trzeba nic dodawać. Jak chcesz to mozesz zrobić z tym kruchym, nie wiele czasu zajmuje a smakuje na prawdę wspaniale.

Inne serniki jakie jadłam to królewki i był przepyszny ale nigdy nie robiłam wiec nie pomogę, a z serem to jeszcze izaura z tym ze tam jest pól na pół ser i ciasto czekoladowe
siostra dała mi prosty przepis już, więc jutro go będę robić, zobaczymy co wyjdzie

Wgl tak czytam instrukcje laktatora i tam jest o przechowywaniu mleka:

- temperatura pokojowa <25 st. - zużyć w ciągu 6h,
- w lodówce w temp. 5-10st.C - 3 dni,
- w lodówce w temp. 0-4st. -6 dni,
- w lodówce przed zamrożeniem - 24h,
- zamrożony - 6 msc,
- rozmrożony przed podaniem - 12h.

UWAGA!
-nie wolno rozmrażac ani podgrzewać pokarmu w kuchence mikrofalowej,
-ściągniętego pokarmu nie wolno ponownie zamrażać,
-pokarmu kobiecego nie wolno gotować,
-niewykorzystany pokarm należy wylać (serio)

I takie mam pytanie - jak podgrzewacie ten pokarm? Grzejecie wodę w garnku a potem butelkę wsadzacie , czy jak?

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 22:36   #919
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Ciekawe czy u mnie też tak będzie po 2 miesiącach

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:

Nemosek piękny nie?

Coś bym zjadła
Cudo!

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Kurde mi posty zerzera

za wage Tymcia

Bo u mamy na rekach najlepiej

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-15, 22:37   #920
ryba91
Zakorzenienie

czy Wam po bunga bunga chce sie lecieć od razu pod prysznic? bo chyba jestem głupia ale zaraz po to nie mam sił, a czytam nowy wątek na poczekalni i sie zastanawiam czy tylko mi sie nie chce czy jestem wyjątkiem
Stary 2013-11-15, 22:39   #921
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe jak Motylek?
Gdzie jest babku?
Co u Dzidzi?

?????

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-15, 22:39   #922
ryba91
Zakorzenienie

koala- jak tam?

Widzę że nie tylko mój maż bije sie o wózek na spacerze
Stary 2013-11-15, 22:44   #923
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
siostra dała mi prosty przepis już, więc jutro go będę robić, zobaczymy co wyjdzie

- zamrożony - 6 msc,

UWAGA!

I takie mam pytanie - jak podgrzewacie ten pokarm? Grzejecie wodę w garnku a potem butelkę wsadzacie , czy jak?
Dokładnie tak robiłam,chociaz szybciej jakby podgrzewacz był.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Dobra czas pod prysznic bo dziec sie będzie budził za niedługo na cycolka.

Może jak mi sie oko nie przymknie to poczytam w końcu opisy porodów,mam zaległe 3 i jeszcze mój musze sklecić

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-15, 22:45   #924
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:

Mam, tym ostrzem rozmemlac??

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

a zarzućcie jakimś przepisem na sernik? jutro sobie zrobię, a siostra mi nie odpisuje
tak nie mam żadnych przepisów na sernik, chyba że taki na zimno i zrobiony z gotowych składników
Cytat:
mnie nie opadl do samego porodu
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

Chyba nir ma reguly na opadajacy brzuch bo mi sie opuscil dopiero na porodowce :P
no to nie będę się tym w takim razie pocieszać....

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 22:57   #925
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mode ktoras mama spròbowałaby ,? https://www.facebook.com/PamietnikMa...742304952592:0

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
czy Wam po bunga bunga chce sie lecieć od razu pod prysznic? bo chyba jestem głupia ale zaraz po to nie mam sił, a czytam nowy wątek na poczekalni i sie zastanawiam czy tylko mi sie nie chce czy jestem wyjątkiem
az ide poszukac tego watku

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-15, 23:43   #926
Kociak85
Zadomowienie

ktosiula, może minimalnie coś opadł, ale to tak mini mini

Antibia, ale szybko Ci poszło w takim razie. To w końcu rodziłaś gdzie? na Borowskiej?

Mya, do sernika taki ser w kubełku już specjalny zmielony

Trele, wiem, że babku coś pisała, że jej nie będzie i że mamy nie myśleć, że rodzi. Coś tam miała gdzieś jechać czy coś

Dziewczyny, to moje bunga bunga to dopiero po weekendzie, bo od dzisiaj jesteśmy u rodziców w Wałbrzychu a ja u rodziców bunga bunga nie urządzam - jakoś tak mi głupio więc dopiero od niedzieli.

A będę musiała wykurzać, bo się przy okazji okazało na wizycie, że lekarz mi powiedział, że wystawi mi zwolnienie tylko do terminu porodu czyli do 30.11. A później o ile nie urodzę, to niby macierzyński. Jak u Was to było? Nie chcę iść na wcześniejszy macierzyński! Tzn nie żebym planowała się przeterminować ale w razie czego muszę mieć plan B.
Stary 2013-11-16, 00:22   #927
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

- zamrożony - 6 msc,

UWAGA!

Ja mam podgrzewacz wiec w nim podgrzewam ewentualnie zanim zaczelismy go uzywac to tak jak piszesz, wkladalismy do goracej wody

Cytat:
koala- jak tam?

Widzę że nie tylko mój maż bije sie o wózek na spacerze
Moj tak samo ale stwierdzil jak mu powiedzialam ze to my sie nie garniemy do prowadzania :P

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-11-16, 01:17   #928
babku
Zadomowienie

Przyznaje się bez bicia, że tylko 3 ostatnie strony przeczytałam, ale jestem padnięta, więc musicie mi wybaczyć Pewnie w weekend będzie podobnie, bo jakaś głupawka totalna mi się załączyła i chce zrobić jeszcze tyyyyyyyyle rzeczy przed tym poniedziałkiem. Ogólnie zaczynam się stresować dosyć mocno

Adoosienka gratulacje! Kolejny klocek wątkowy
Lilith zdrajczynio kolejna Mimo wszystko nie obrażę się na Ciebie i będę trzymać tak mocno, że sama dostanę skurczy Choć mam głęboką nadzieje, że już jest po wszystkim i tulisz Danielka w ramionach.
Antibia przeczytałam opis i parę rzeczy mnie nurtuję, ale chyba wolę nie pytać.
ktosiula na moje oko trochę opadł

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Trele, wiem, że babku coś pisała, że jej nie będzie i że mamy nie myśleć, że rodzi. Coś tam miała gdzieś jechać czy coś

A będę musiała wykurzać, bo się przy okazji okazało na wizycie, że lekarz mi powiedział, że wystawi mi zwolnienie tylko do terminu porodu czyli do 30.11. A później o ile nie urodzę, to niby macierzyński. Jak u Was to było? Nie chcę iść na wcześniejszy macierzyński! Tzn nie żebym planowała się przeterminować ale w razie czego muszę mieć plan B.
Yhym dokładnie nadal nie rodzę Cały dzień jeździłam, sprzątałam, znów jeździłam coś załatwiać, miałam gości, później szybkie zakupy, potem przykręcaliśmy półki z tż i tatą moim, a w między czasie tego wszystkiego nastawiłam 3 prania

Co do l4 to u mnie tak samo. Lekarka państwowo powiedziała, że jak do 18 nie urodzę, to albo na macierzyński już, albo żeby do internisty iść i on mi da jeszcze l4, bo ona nie może. Nie wnikałam w to, bo zaraz potem gin prywatnie kazał 18 zgłosić się już do szpitala, więc problem sam się rozwiązał.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 01:25   #929
kyte
Wtajemniczenie

My się karmimy zaraz malutką odłożę do łóżeczka.Ciekawe jak długo w nim wytrzyma

Stary 2013-11-16, 01:41   #930
lineczka1989
Zakorzenienie

A ja ide spac w koncu Nela spi od jakichs 3 godz a ja zamiast z nia isc spac to siedzialam i gapilam sie w TV bo spac mi sie nie chcialo :P

Dobranoc

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości