|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() Moim zdaniem widać różnice w kształcie między wcześniejszym zdjęciem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#902 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Witam się wieczornie
Mam dobre wiadomości,była dzisiaj u nas połozna,ogladneła Tymusia,wszystko jest ok.Schodzi mu tez lekka żółtaczka.Waży już 2930 ,jeszcze wieksza ulga niz przy porodzie.Przy okazji osikał położną ![]() Byliśmy dzisiaj na pierwszym spacerku we trójeczke ,ale fajnie było i rodzinnie.Nawet tz dał mi wózek poprowadzić ,pote m w domku przyjemne popoludnie spędzone z babcią.Ja sie troche przekimałam bo ewidentnie świeże powietrze i spadek cisnienia dały mi sie we znaki dzisiaj.Ale godzinka i byłam jak nowa Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem z czego to wynika,z niewiedzy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak mu dobrze było że usmiechy do mamy puszczał ![]() Ciebie to ewidentnie te wstrętne grzybolce męczyły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za postepy KacperkaNajlepiej odpoczywać ![]() Robota nie zając nie ucieknie Cytat:
Gratulacje Antibia Patryk słodziak ![]() Domi Gdzie zaginełaś? Jaś przekochany Czytam dalej.... |
||||||||
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczesniej zapierałam sieze bede uczyc ze albo smok albo rączki i co? du.pa :/ kurde, jak dwa dni nocki były ok tak dzisiaj sie srednio zapowiada. A mogłby nam dać troche pobyć z mężem razem
|
|
#904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem co to się podziało, wcześniej mogłam ją odłożyć i spała. Mam nadzieję że to minie
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jak tam Lilith..?
|
|
#906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz sie lekarza zapytac Cytat:
Jedziemy jutro i w niedziele w gosci z mala :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#907 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
Cytat:
strach ma wielkie oczy....tylko wileki oczy ![]() Cytat:
![]() To i tak duży ![]() Jak się czujecie? Cytat:
![]() A mleko jeszcze będzie Ci się ciurkiem lać,nie nadążysz łapać ![]() Mi często rano jak sie ubieram to z obydwóch cyców kapie mleko,podstawiam dłonie i łapię kropelki bo później płytki w łazience mam w kropki
|
|||||
|
|
|
#908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem może powinnam :rolleye s: bo sie później okaże że wejście zamkniete i co wtedy ![]() Lipa Cytat:
Aparatka ![]() Cytat:
Mya Jaki piekny ten filmik,poryczałam sie i ta muzyka .Boziu jak oni sie kochają Cudowne to było Zawsze sie wzruszam,ale ostatnio to już w ogóle bierze mnie na maksa
|
|||
|
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nemosek piękny nie? Coś bym zjadła
|
|
|
|
|
#910 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla LilithSooołłłłł seksuj sie ile wlezie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co to za lekarz Cię zszywał
|
|||||
|
|
|
#911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj ciśnienie było do bani ![]() Nio oby mu pozostało tak przynajmniej do 18 lat
|
||
|
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde mi posty zerzera
Widze ze MAO mi odpisala bo Rybka zacytowala a orginalnego postu nie ma - zjadlo RYBA - jak tam cycolenie? Probowalas ? Mao - ja mam to samo raczkami tylko ze na szczescie tylko w dzien. Dzis mi zasneła na rekach a ja sie zagapiłam na tv to 1h spala tak twardo ze doslownie przez rece mi sie przelewala. Jak odlozylam to Od razu oczy jak 5zl .. NEMOSEK - fajnie ze Ci dał maż powizic miło z jego strony za wage Tymcia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#914 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedyne śpiochy na 56 w które wchodzimy jeszcze. W rozmiarze 50 to tylko body nam zostaje a pajace to tylko 62- są lekko za duże, ale w 56 ma podkurczone nózki;p a spodenki i półspiohy to i 56 i 62![]() Cytat:
![]() Robisz kruchy spód ( przepis jak np, na tarte, ale pełno tego w necie) potem wstawiasz do lodówki, następnie po ok 30-40 minutach rozwalkować i wyłożyć na blaszkę. Nakłuć zeby 'nie urosło' i teraz albo wylać mase serową, albo zapiec. Ja zapiekam najpierw spód bo jak wlejesz od razu mase erową to ona przesiąknie troche spód i już nie bedzie on "kruchy" wiec ja delikatnie zapiekam ten spód, potem wyciągam i czekam aż chwile ostygnie, wlewam mase serową , wstawiam do pierkarnika, jak sie upiecze to potem czekam aż ostygnie. Na górę albo polewam lukrem i 'rozrzucam' skórkę albo wczesniej przygotowaną masę kajmakową/krówkową rozsmarowuje. Ta masa musi być ciepła bo inaczej sie nie rozsmaruje. Można kupi taką masę, średni koszt to ok 4 zł i na całą blaszkę starczy bo to nie ma byc niewiadomo jaka warstwa jak będziesz miała przygotowany ser z tego wiaderka to tam CHYBA nie trzeba nic dodawać. Jak chcesz to mozesz zrobić z tym kruchym, nie wiele czasu zajmuje a smakuje na prawdę wspaniale. Inne serniki jakie jadłam to królewki i był przepyszny ale nigdy nie robiłam wiec nie pomogę, a z serem to jeszcze izaura z tym ze tam jest pól na pół ser i ciasto czekoladowe ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
Próbowałam, póki co chyba był tak głosny ze miałam wrażenie ze mi odgryzie sutka. trwało to moze ze 4 minuty i krzyk wiec dałam butle, musze spróbować jak nie bedzie taki głodny bo mi tam nic nie leci.. tzn wycisnęłam zeby sprawdzić i tam ze 3 krople poleciały
|
|
#915 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i dobrze! Cytat:
![]() Przydadzą sie jedynie na przyszłość. A co z teściowa nie tege? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak Motylek?
Gdzie jest babku? Co u Dzidzi? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia Jesli Ci się ta pościel podoba brałabym
|
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wgl tak czytam instrukcje laktatora i tam jest o przechowywaniu mleka: - temperatura pokojowa <25 st. - zużyć w ciągu 6h, - w lodówce w temp. 5-10st.C - 3 dni, - w lodówce w temp. 0-4st. -6 dni, - w lodówce przed zamrożeniem - 24h, - zamrożony - 6 msc, - rozmrożony przed podaniem - 12h. UWAGA! -nie wolno rozmrażac ani podgrzewać pokarmu w kuchence mikrofalowej, -ściągniętego pokarmu nie wolno ponownie zamrażać, -pokarmu kobiecego nie wolno gotować, -niewykorzystany pokarm należy wylać (serio )I takie mam pytanie - jak podgrzewacie ten pokarm? Grzejecie wodę w garnku a potem butelkę wsadzacie , czy jak? |
|
|
|
|
#919 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
czy Wam po bunga bunga chce sie lecieć od razu pod prysznic?
bo chyba jestem głupia ale zaraz po to nie mam sił, a czytam nowy wątek na poczekalni i sie zastanawiam czy tylko mi sie nie chce czy jestem wyjątkiem
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
?????
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
koala- jak tam?
![]() Widzę że nie tylko mój maż bije sie o wózek na spacerze
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Dobra czas pod prysznic bo dziec sie będzie budził za niedługo na cycolka. Może jak mi sie oko nie przymknie to poczytam w końcu opisy porodów,mam zaległe 3 i jeszcze mój musze sklecić
|
|
|
|
|
#924 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam żadnych przepisów na sernik, chyba że taki na zimno i zrobiony z gotowych składników ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Mode ktoras mama spròbowałaby ,? https://www.facebook.com/PamietnikMa...742304952592:0
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#926 |
|
Zadomowienie
|
ktosiula, może minimalnie coś opadł, ale to tak mini mini
![]() Antibia, ale szybko Ci poszło w takim razie. To w końcu rodziłaś gdzie? na Borowskiej? Mya, do sernika taki ser w kubełku już specjalny zmielony Trele, wiem, że babku coś pisała, że jej nie będzie i że mamy nie myśleć, że rodzi. Coś tam miała gdzieś jechać czy coś Dziewczyny, to moje bunga bunga to dopiero po weekendzie, bo od dzisiaj jesteśmy u rodziców w Wałbrzychu a ja u rodziców bunga bunga nie urządzam - jakoś tak mi głupio więc dopiero od niedzieli.A będę musiała wykurzać, bo się przy okazji okazało na wizycie, że lekarz mi powiedział, że wystawi mi zwolnienie tylko do terminu porodu czyli do 30.11. A później o ile nie urodzę, to niby macierzyński. Jak u Was to było? Nie chcę iść na wcześniejszy macierzyński! Tzn nie żebym planowała się przeterminować ale w razie czego muszę mieć plan B.
|
#927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#928 | |
|
Zadomowienie
|
Przyznaje się bez bicia, że tylko 3 ostatnie strony przeczytałam, ale jestem padnięta, więc musicie mi wybaczyć
![]() Adoosienka gratulacje! Kolejny klocek wątkowy ![]() Lilith zdrajczynio kolejna Mimo wszystko nie obrażę się na Ciebie i będę trzymać tak mocno, że sama dostanę skurczy Choć mam głęboką nadzieje, że już jest po wszystkim i tulisz Danielka w ramionach. Antibia przeczytałam opis i parę rzeczy mnie nurtuję, ale chyba wolę nie pytać. ktosiula na moje oko trochę opadł Cytat:
Cały dzień jeździłam, sprzątałam, znów jeździłam coś załatwiać, miałam gości, później szybkie zakupy, potem przykręcaliśmy półki z tż i tatą moim, a w między czasie tego wszystkiego nastawiłam 3 prania Co do l4 to u mnie tak samo. Lekarka państwowo powiedziała, że jak do 18 nie urodzę, to albo na macierzyński już, albo żeby do internisty iść i on mi da jeszcze l4, bo ona nie może. Nie wnikałam w to, bo zaraz potem gin prywatnie kazał 18 zgłosić się już do szpitala, więc problem sam się rozwiązał. |
|
|
|
|
#929 |
|
Wtajemniczenie
|
My się karmimy zaraz malutką odłożę do łóżeczka.Ciekawe jak długo w nim wytrzyma
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ide spac w koncu
Nela spi od jakichs 3 godz a ja zamiast z nia isc spac to siedzialam i gapilam sie w TV bo spac mi sie nie chcialo :PDobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

bo wydaje mi się, że jakby trochę zmienił kształt i jest niżej, ale dłoni nie wsadzę.

,jeszcze wieksza ulga niz przy porodzie.

za postepy Kacperka
nie mam już siły. Jej ewidentnie chodzi o ręce i o to żeby być u kogoś. Ja jej nie biore, staram się dać smoczka i niech zaśnie sama, udaje się ale w nocy to jest naprawde meczące
wczesniej zapierałam sieze bede uczyc ze albo smok albo rączki i co? du.pa :/ kurde, jak dwa dni nocki były ok tak dzisiaj sie srednio zapowiada. A mogłby nam dać troche pobyć z mężem razem 
Ciuszki fajne, ale to ostatnie faktycznie takie babskie. Kacperek słodki!

jest słodszy wiec staram sie zeby ciasto nie było jakieś słodkie bo potem aż mdli. Raczej spód mam niesłodki, ser ten juz zmielony on raczej już jest lekko słodkawy a na górę masa - pycha!