Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-07, 19:53   #1621
Kaigara
Rozeznanie

Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
pomóżcie
miałam dziś zamawiać zaproszenia, ale się wstrzymam, bo mam pare dylematów.

1) zapraszamy wszystkich z dziećmi, więc jeśli ktoś ma jedno dziecko, pisać na zaproszeniu np. : Alina i Jan Kowalscy z córką Oliwią, czy : Alina i Jan Kowalscy z Oliwią, czy poprostu z dzieckiem ? Tz twierdzi że pierwsze slyszy żeby wypisywać dzieci, bo przecież " każdy się kapnie żeby wziąć dziecko"
2) jeśli ktoś ma dwójke ( i więcej ) dzieci, pisać : Alina i Jan Kowalscy z dziećmi, czy : Alina i Jan Kowalscy z synem Marianem, synem Kazimierzem i córką Heleną ?

3) cały czas zastanawiam się nad tekstem zaproszenia, wymyśliłam tak

" Dnia 16.08.2014 o godz 14.00 A. .......... i G. ....... postanowili połączyć serca węzłem dozgonnym wobec Boga i świadków oraz rozpocząć wspólną drogę życia zawierając związek małżeński.
Rodzice i Narzeczeni chcą prosić z radością by Sz.P ............. zaszczycili zaślubiny swoją obecnością. Po zawarciu związku małżeńskiego miło nam będzie państwa gościć ble ble ble "
i teraz to co pogrubione mi nie pasuje . cos mi ten węzeł dozgonny nie leży, a potem to ' po zawarciu związku malzenskiego" . dałabym po zaślubinach lub po ceremoni zaślubin ale słowo "zaślubiny" występuje linijke wyzej. ma ktoś pomysły jak to zmienić, żeby było dobrze?? błagam
Ja planuję pisać "Annę i Jana Kowalskich wraz z Kubą i Anią". Myślę, że w tym wypadku można zdrabniać imiona dzieci. Chociaż ogólnie przyjętą zasadą jest, że nie zdrabnia się imion, bo nie wypada, ale mało kto o tym wie. A pisanie o 3 letnim dziecku "Stanisław" raczej wzbudzi zdziwienie niż uznanie. Jeżeli chcemy być poprawni: pełne imię.
Wydaje mi się, że nie ma potrzeby pisania "syn Kazimierz i córka Beata". Wiadomo, że jak "Beata" to córka.
Mówię głównie na podstawie swojej wiedzy zdobytej na studiach, więc raczej nie wprowadzę nikogo w błąd.
Widywałam zaproszenia "Anna i Jan Kowalscy z dziećmi" wydaje mi się, że gdy dzieci są małe i ich zbytnio nie znamy to tak wypada, ale ja i tak pisałabym imiona. Dojdą względny czysto pragmatyczne: Czy "Anna i Jan Kowalscy ze Stanisławem i Joanną" zmieszczą się w jednej linijce zaproszenia?

Może "postanowili połączyć się węzłem małżeńskim wobec Boga i świadków oraz rozpocząć wspólną drogę życia" "po uroczystości będzie nam bardzo miło gościć Państwa na weselu, które odbędzie się..."?
Chociaż nie pasuje mi coś za bardzo to "rozpoczynanie wspólnej drogi"

Przepraszam za esej.

edit: Dnia 16.08.2014 o godz 14.00 A. .......... i G. ....... postanowili połączyć się węzłem dozgonnym wobec Boga i świadków oraz rozpocząć wspólną drogę życia zawierając związek małżeński.
Rodzice i Narzeczeni z radością zapraszają by Sz.P ............. zaszczycili zaślubiny swoją obecnością. Po uroczystości zawarciu związku małżeńskiego miło nam będzie państwa gościć ble ble ble "
Może tak?

Edytowane przez Kaigara
Czas edycji: 2014-01-07 o 19:56
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:54   #1622
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
pomóżcie

1) zapraszamy wszystkich z dziećmi, więc jeśli ktoś ma jedno dziecko, pisać na zaproszeniu np. : Alina i Jan Kowalscy z córką Oliwią, czy : Alina i Jan Kowalscy z Oliwią, czy poprostu z dzieckiem ? Tz twierdzi że pierwsze slyszy żeby wypisywać dzieci, bo przecież " każdy się kapnie żeby wziąć dziecko"
2) jeśli ktoś ma dwójke ( i więcej ) dzieci, pisać : Alina i Jan Kowalscy z dziećmi, czy : Alina i Jan Kowalscy z synem Marianem, synem Kazimierzem i córką Heleną ?

" Dnia 16.08.2014 o godz 14.00 A. .......... i G. ....... postanowili połączyć serca węzłem dozgonnym wobec Boga i świadków oraz rozpocząć wspólną drogę życia zawierając związek małżeński.
Rodzice i Narzeczeni chcą prosić z radością by Sz.P ............. zaszczycili zaślubiny swoją obecnością. Po zawarciu związku małżeńskiego miło nam będzie państwa gościć ble ble ble "
i teraz to co pogrubione mi nie pasuje . cos mi ten węzeł dozgonny nie leży, a potem to ' po zawarciu związku malzenskiego" . dałabym po zaślubinach lub po ceremoni zaślubin ale słowo "zaślubiny" występuje linijke wyzej. ma ktoś pomysły jak to zmienić, żeby było dobrze?? błagam
A może w ogóle ten dozgonny węzeł wyrzuć? Albo węzeł miłości? A w następnej linijce może "po uroczystości"?

A co do wymieniania dzieci, my planujemy mieć tylko dwoje, no troje. Z najbliższej rodziny. Także jednym napiszemy Katarzynę i Michała Makowskich z Zuzią, a drugim Ewę i Marcina Kowalskich z dziećmi - bo będzie dwójka (z tym, że to drugie urodzi się już po rozdaniu zaproszeń dlatego tak, bo na pewno kwestia imienia dla dziecka nie będzie jeszcze rozwiązana )

No i kliknęłam te buty klik, najwyżej zwrócę

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2014-01-07 o 20:00
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:55   #1623
velika
Winter is coming

Cytat:
pomóżcie

Jak wpiszesz, tak będzie dobrze Ja bym wpisała Alina i Jan Kowalscy z Anią, Mackiem czy kim tam jeszcze
Co do tekstu nie pomogę.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 20:00   #1624
Kaigara
Rozeznanie

Dziewczyny trochę pospamuję, ale przypomniałam sobie, że nie mówiłam, że teraz są mega przeceny. Każdy o tym wie, ale to dotyczy też garniturów! Można kupić naprawdę dobrych firm i stosunkowo tanie!
My "upolowaliśmy" garnitury dla pana młodego, ojca panny młodej i ojca pana młodego. Polecam się przejść po sklepach. Tym bardziej, że teraz jest też czas studniówkowy, więc naprawdę można trafić na fajne promocje.
Stary 2014-01-07, 20:12   #1625
gornek
Zakorzenienie

Wiem, ze sa przeceny na garnitury , moj tata dzisiaj kupil za 700zl z welny i jest bardzo zadowolony, ale moj Tz twierdzi, ze ma czas na kupno, wiec nie zmusze go teraz, jak chce to niech pozniej kupuje za 2 tysiace
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 20:13   #1626
rabbitka
Rozeznanie

Dziewczyny umieram! cały dzień w pracy i jeszcze zatoki mi zaatakowało (całe czoło i uszy mnie bolą, a z nosa cieknie jak z kranu ) TZta nie ma, to nadrabiam!

Ysia piękna fryzura! ja sobie na taka nie moge pozwolic bo nawet polowy z tych wlosow nie mam

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Witam z uczelni. Idę dziś zmniejszyć pierścionek zareczynowy i może rozejrzeć się za butami - co poza wysokością i ich ceną brać pod uwagę najlepiej?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wygodę i czy się nie ślizgają?

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dla mnie te wierszyki o kasie są okropne ...
o borze sosnowy! te co wkleiłaś to maskara jakaś takie wierszyki to dopiero "fo pa"!

Cytat:
Napisane przez Lady Million Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny dziś kupiłam toczek o taki
bardzo ładnie się prezentuje gratulacje zakupu!

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie o tej fryzurze?
Myślałam o innej na ślub ale w tej się zakochałam
Czy któraś wie co za kwiatki ma we włosach te ala goździki (białe poszczępione)
piękna! świetny wybór! czy to nie jakaś inna odmiana goździków?

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
oooo to to !
przyjecie brzmi fajnie! no i racja z suknią, że się dłużej nacieszysz

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
własnie! jaka pielegnacje planujecie przed ślubem?
mi zostało ponad 7 miesiecy i to chyba najlepszy czas zacząc ujędrnanie, pilingi i nawilżanie od środka. Ale co dalej? wciąż mam problemy z kolegami na twarzy w zalezności od dnia cyklu i znając moje szczeście nie poznam swojego odbicia w lustrze w dniu ślubu (bardzo widac to np.: w ostatnim poście na blogu na czole)
nie mam pomysłu jak to maksymalnie wyeliminować....

welony cudne... chyba rabbitka ma welon hiszpański do swojej very wang, zastanawiam sie czy sobie nie sprawić też, no ale nie wiem czy to jednak będzie dobrze wyglądać razem? poza tym chyba zmienia mi sie koncepcja i może zamówię jednak bialą sukienkę (tylko co ja zrobie z welonami w kolorze ecru?)
co do pielęgnacji to nie farbuje włosów (już 13 miesięcy!), olejuje, wcinam siemię lniane i piję zieloną herbatę. Staram się robić regularne peelingi dbać o dłonie i stopy . Napewno się wybiorę na mikrodermabrazję w najbliższym czasie.

Co do welonu moj nie jest typowo hiszpański, jest długości katedralnej, ale nie ma tej koronki przy twarzy dla przypomnienia zdjęcie

i wrzucę na chwile z sukienką, wydajee mi się, że pasuje :P
no i na Twopim miejscu bym nie zmieniała koncepcji, pamiętam Twoje zdjęcie i wyglądałaś pięknie w tym odcieniu, wcale nie wydawał mi się ciemny! :Cmok:

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Ups faktycznie! No tak przeba liczyć -8Ł=ok 40zł

NR 2
ten! ten! piękny

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Proszę mnie nie zabić za offtop ALE - ostatnio dermatolog poleciła mi cudowną rzecz - kwas migdałowy z Eris do domowego stosowania na noc. po 3 tygodniach nie muszę używać antybiotyku na trądzik z którym nie rozstawałam się przez 2lata. Zrobię jutro notkę na blogu żeby i nieśmiecać i przybliżę szczegóły
uuu zapisuje, będę pod koniec stycznia w Polsce i zakupię, dzięki za cynk :Cmok:

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn zapewniających nocleg gościom - po lekturze wątku o faux pas Młodych, musimy przemyśleć kwestie noclegowe. Mama TŻ-ta bardzo chce, żeby goście z tej części rodziny nocowali u nich w domu lub po domach krewnych mieszkających w okolicy. Warunki komfortowe (czyli nie 2 osoby na jednoosobowym dziecięcym łóżku lub podłoga do spania). Czy z perspektywy gościa taki nocleg to faux pas? Mamy jeszcze czas, żeby załatwić noclegi w hotelu; musimy mieć jednak rzeczowe argumenty do rozmowy; nie chcę urazić mamy TŻ-ta.

Za chwilę zmykam do florystki, dowiem się co w tryndach ślubnych na 2014 piszczy
zgadzam się z Dziewczynami, jeżeli bliska rodzina i się znają i mają dobre kontakty to spoko, jeżeli dalsza, czy też znajomi to już nie. Zresztą możecie napomknąć przy zapraszaniu i wybadać sytuacje. Powodzenia z florystka!

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość

edit: ja tez uwazam ze to jasny komunikat, ale on upiera sie ze nie dotrze ;/
Dla mnie jasny komunikat, że zaproszenie jedynie na ślub! wystarczy TZ wydziwia

Czeko ja bym pisała z dziećmi a co do tekstu może:

" Dnia 16.08.2014 o godz 14.00 A. .......... i G. ....... postanowili połączyć serca wiecznym węzłem miłości wobec Boga i świadków oraz rozpocząć wspólną drogę życia zawierając związek małżeński.
Rodzice i Narzeczeni pragną prosić z radością by Sz.P ............. zaszczycili nas swoją obecnością. Po ceremonii zaślubin miło nam będzie państwa gościć ble ble ble "

18.6.14

Edytowane przez rabbitka
Czas edycji: 2014-01-07 o 21:01
rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 20:15   #1627
ilussia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
My płaciliśmy 40 zł za 3 spotkania, ale udało nam się zrobić w 2 spotkania.

W zeszłym roku byliśmy na targach w Pzn, bo mieliśmy darmowe wejściówki, ale w tym roku już się nie wybieramy, bo już prawie wszystko mamy
No mi ktos prowadzacy poradnie pisal o 3 spotkaniach tez... I w lutym pierwsze a nastepne po miesiacu. To w kwietniu dopiero skonczymy,,, ehhh
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 20:22   #1628
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Przyszły dzisiaj moje 2 welony z butterfly
Na dniach obfocę i wrzucę do klubu.
Czy wrzucisz też tutaj?
Dużo osób jest zapewne na etapie wybierania, a każda dodatkowa rada i opinia się przyda.

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
W Poznaniu też sa w ndz.i bilet 22 zł...
Myślimy czy jechać...?
Dziewczyny, Wy płaciłyście za poradnie? Bo ja byłam przekonana ze za to się płaci, a podobno nie?
Nie Poradnia jest darmowa. Bo ona jest w ramach poradni życia rodzinnego, która działa przy każdej parafii, a rady udzielany w niej są darmowe. Cała ta instytucja jest darmowa. Więc nauki z poradni, analogicznie też są darmowe Płaci się jedynie (nie wiem czy wszędzie) za materiały, z których się korzysta. Tzn. kalendarzyk i mnóstwo innych katoliskich materiałów na temat poczęcia. U mnie kosztowało to 30 zł. Dostaliśmy nawet płyte - teraz mi się przypomniało ! Muszę sprawdzić co tam jest

Cytat:
pomóżcie

Napisałabym z Anią, Kasią i Zosią. Lub po prostu z dziećmi, bez wymienia ich imion.
Co do tekstu - ja mam w zaproszeniach 'po uroczystości' i wydaje mi się, że całkiem dobrze się to komponuje

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Dziewczyny trochę pospamuję, ale przypomniałam sobie, że nie mówiłam, że teraz są mega przeceny. Każdy o tym wie, ale to dotyczy też garniturów! Można kupić naprawdę dobrych firm i stosunkowo tanie!
My "upolowaliśmy" garnitury dla pana młodego, ojca panny młodej i ojca pana młodego. Polecam się przejść po sklepach. Tym bardziej, że teraz jest też czas studniówkowy, więc naprawdę można trafić na fajne promocje.
A w jakim sklepie Ty kupowałaś? Jak duże są te przeceny?
W ogóle jeśli chodzi o granitury - są kolekcje zimowe i letnie ? Chyba tak, więc czym one się różnią - także materiałem wykonania czy linią kolorów? Teraz są jakieś grubsze? Warto kupować z tych kolekcji na letni ślub?

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
My płaciliśmy 40 zł za 3 spotkania, ale udało nam się zrobić w 2 spotkania.

W zeszłym roku byliśmy na targach w Pzn, bo mieliśmy darmowe wejściówki, ale w tym roku już się nie wybieramy, bo już prawie wszystko mamy
Te 3 spotkania, to jest taki ogólny wymóg wszędzie. Po prostu taki program.
My zrobiliśmy przy 1 spotkaniu Ale za to babka przyjmowała po kilka par na raz

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 20:25   #1629
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Mnie sie podoba Twój wierszyk i ja bym nie zamieniała sukni na biała. Moim zdaniem Twoja suknia będzie wygladac duzo szlachetniej w ciemniejszym odcieniu

Mnie tam wierszyki nie raza. Ja bede miała w formie wkładki do zaproszenia i nie dam tej wkładki znajomym i jednej biedniejszej kuzynce, zeby jej sie glupio nie zrobilo
Poza tym cała rodzina jest raczej nowoczesna i nikt za taki wierszyk sie nie obrazi ja tez bym nie chciała dostac 10patelni, zelazka, które mi sie nie podoba albo kompletu recznikow, ktore kolorystycznie nie beda pasowały mi do łazienki
My z kopert zbieramy na podróz poslubną i remont naszego 120metrowego gniazdka

A co do pielegnacji z cerą nie mam wielkich klopotów, wiec pewnie zdecyduje sie tylko na jakąś mikrodermabrazje twarzy, dekoltu i pleców, żeby mieć gladziutka skóre. Włosy juz od tego roku zaczęłam olejować, choc tez raczej mam ok, ale zawsze moga byc jeszcze lepsze gorzej z resztą ciała z tego powodu, że planuje schudnąc w te 1,5 roku jakies 35 kg to musze bardzo dbać o skóre, robić regularne masaże itp żeby nie obwisnąć
Paznokcie mam brzydkie i nie mam do nich cierpliwosci, wiec po prostu pójde zrobić jakies zale, klasyczny delikatny french, albo całe nude
a już myslałam, że jestem jedyna kobietą na tym forum, której przeszkadzają 3 patelnie
i jak po tym roku olejowania włosów? widzisz różnice?

ja do pielęgnacji przedślubnej muszę dołączyć jeszcze wyleczenie ząbków i wybielenie, schudniecie 8 kg i zadbanie o pięty

Cytat:
Kupiliśmy zaproszenia!
Tato ma garnitur do ślubu!
109 dni do ślubu!
mój ma już buty, a Tż nic

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
A ja właśnie zaczęłam rozglądać się za florystką u mnie w mieście i jestem zielona... Chyba nie zostało mi nic innego jak przejść się do kilku kwiaciarni, poprosić o kosztorys i wtedy podejmować decyzję. Widzę, że kwestia kwiatów nie będzie należała do najtańszej
a ja zmieniłam koncepcje na kwiaty - rezygnuje z gipsówki na rzecz kompozycji z gladioli, eustomy i goździka/róży - wszystko w kremie, bieli i bladym różu do tego szaro-zielone listki - o takie jak tu: tylko musze sie dowiedzieć jak to sie nazywa

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość

Co do welonu moj nie jest typowo hiszpański, jest długości katedralnej, ale nie ma tej koronki przy twarzy dla przypomnienia zdjęcie

no i na Twopim miejscu bym nie zmieniała koncepcji, pamiętam Twoje zdjęcie i wyglądałaś pięknie w tym odcieniu, wcale nie wydawał mi się ciemny! :Cmok:

dziekuje pieknie wygląda twój welon wymaga odwagi do tej sukni zazdroszcze ci jej

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2014-01-07 o 20:26
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 20:25   #1630
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Fajny

Ja wymyśliłam taki:

Jeśli pragniesz gościu drogi
obdarować nas kwiatami
Para Młoda podpowiada:
Lepszy napój z procentami!

Myślicie, ze jest ok? Mi sie wydaje, że jest taki neutralny, poza tym to moja radosna twórczość
Świetny, moge ściągnac od Ciebie? Czy obowiązuja prawa autorskie?

Co do kosztow...my na ok70 os. wesele + poprawiny 40tys. i nie mamy zadnych dodatkowych atrakcji...

Co do dbania o siebie...jeszcze przed Nowym Rokiem udalo mi sie schudnac 8kg teraz tylko podtrzymuje wage- nic smazonego, minimum slodyczy, duuuuzo wody.
Duzo kremikuje dlonie, bo niestety w mojej przyszlej pracy to podstawa
Od 3 miesiecy mam mega problemy z twarza- co 2-3 tygodnie wyskakuje mi jakies "uczulenie" czy cos takiego, mimo, ze ciagle uzywam tych samych produktow i co gorsze te zmiany nie maja nic wspolnego z @ zapisalam sie do dermatologa zobaczymy
Na rzesy 3 razy w tyg olejek rycynowy
Wlosy pol roku nie farbowane zapuszczam i odzywiam

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 20:30   #1631
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
C

A w jakim sklepie Ty kupowałaś? Jak duże są te przeceny?
W ogóle jeśli chodzi o granitury - są kolekcje zimowe i letnie ? Chyba tak, więc czym one się różnią - także materiałem wykonania czy linią kolorów? Teraz są jakieś grubsze? Warto kupować z tych kolekcji na letni ślub?:
Narzeczony w Albione a ojcowie w Lavardzie. Kolekcje letnie różnią się od zimowych kolorem. W zimie szare, granatowe i czarne, w lecie beżowe i inne jasne. Tak nam mówili w sklepach. Materiał może być rożny 100 % wełna albo mieszanki. Niby wełna najlepsza, ale 100 % łatwo się gniecie, więc kupowaliśmy mieszanki.
My mamy ślub w kwietniu. Garnitury są w kolorach: granat, szary, ciemnoszary w prążki :P Ja celowałam w granat lub szary dla mojego narzeczonego, ale on zbojkotował szary więc został nam tylko granatowy do wyboru. Ale znaleźliśmy fajny, więc jestem zadowolona. Co do ojców, to nie widziałam garnituru teścia, a mój tato chciał koniecznie w prążki, więc taki sobie kupił :P Mnie i tak najbardziej interesuję mój narzeczony, bo to nasz dzień i on ma wyglądać pięknie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 20:31   #1632
gornek
Zakorzenienie

Ja caly czas mysle, nad tą biala perla czy faktycznie sie skusic, a wiecie moze czy to niszczy szkliwo jak zwykle wybielanie u dentysty? o włsoy jaos super dbać nie musze, bo mam geste mocne, caly czas mi sie swieca a farbuje regulanie, jedynie czego mi brakuje to dlugosc Najwiekszy problem mam z pietami, mimo ze robie peeling raz w tygodniu, smaruje kremem propodia z apteki to np po 2 dniech nie posmarowania, znowu mam takie suche i szorstkie ;/ juz wyprobowalam mnostwo kremow, drogich tanich, i z mocznikiem i z witaminami i nic ;/ moze wy macie jakies cudowne sposoby ? kiedys nie mialam tego problemu, prawdopodobnie to jest od wody, ale sama nie wiem.
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 20:33   #1633
swiat_katarzyny
Zadomowienie

te szare liście co to jest??????
Stary 2014-01-07, 20:34   #1634
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Narzeczony w Albione a ojcowie w Lavardzie. Kolekcje letnie różnią się od zimowych kolorem. W zimie szare, granatowe i czarne, w lecie beżowe i inne jasne. Tak nam mówili w sklepach. Materiał może być rożny 100 % wełna albo mieszanki. Niby wełna najlepsza, ale 100 % łatwo się gniecie, więc kupowaliśmy mieszanki.
My mamy ślub w kwietniu. Garnitury są w kolorach: granat, szary, ciemnoszary w prążki :P Ja celowałam w granat lub szary dla mojego narzeczonego, ale on zbojkotował szary więc został nam tylko granatowy do wyboru. Ale znaleźliśmy fajny, więc jestem zadowolona. Co do ojców, to nie widziałam garnituru teścia, a mój tato chciał koniecznie w prążki, więc taki sobie kupił :P Mnie i tak najbardziej interesuję mój narzeczony, bo to nasz dzień i on ma wyglądać pięknie.
Dziękuje
A jeśli możesz zdradzić jak cenowo wyszedł garnitur TŻ? Ile częściowy? Nie znam tych sklepów, nawet nie wiem czy gdzieś w okolicy mnie są.
Jakością Vistuli jesteśmy zawiedzeni, choć myślałam, że tam coś znajdziemy.

Stary 2014-01-07, 20:36   #1635
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość

cudna ta suknia a ten welon jak możesz to przypomni mi gdzie go kupiłaś i za ile ?

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:

to szare to nie są pióra??
Stary 2014-01-07, 20:37   #1636
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:

Ja bym powiedziała, że starzec? Ale mogę głupote palnąć.
Sama chce bukiet w podobnym stylu i z takimi liścmi i chyba gdzieś mi mignęło, że to starzec i chyba starzec srebrzysty. Nawet coś podobnego mam w ogrodzie

Tak, to prawie napewno starzec. Tu jest tak podpisane zdjęcie
http:// stylowi .pl/7145219
A ja się google zrobi to tak samo są takie bukiety
https://www.google.pl/search?q=starz...h=642#imgdii=_

Edytowane przez Lg_ago
Czas edycji: 2014-01-07 o 20:39
Stary 2014-01-07, 20:39   #1637
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
cudna ta suknia a ten welon jak możesz to przypomni mi gdzie go kupiłaś i za ile ?

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

to ewidentnie jakies liście...
Stary 2014-01-07, 20:42   #1638
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:

to sa liscie, ale za cholere nie pamietam jak sie nazywaja :/
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 20:43   #1639
wenedka
Zakorzenienie

Heja

Rozmawialam dzis z rodzinka na temat prezentow slubnych. Moj brat z rodzicami planuja tradycyjny posag- kufer wypelniony dobrami Powiem szczerze, ze nie mam nic przeciwko, bo my niewiele mamy wspolnych rzeczy.

Nie zamieszczalismy zadnego wierszyka w zaproszeniach- jak beda 2 patelnie, to trudno, ale szczerze watpie.

A oto moje podsumowanie noworoczne.

Mamy juz:

-termin w kosciele

-sale z kateringiem

-nocleg dla gosci w miejscu wesela

-zespol

-wodke

-suknie

-buty dla mnie

-moja bielizne

-umowiona makijazystke i od jutra fryzjera

-zaproszenia, w tym czesc rozdanych

-swiadkow w pogotowiu

Niedlugo zalatwiamy:

-nauki przedmalzenskie

-samochod

-moj welon i jakies nakrycie

W maju:

-obraczki

-formalnosci

-garnitur Tz

-zapraszanie pozostalych gosci

-kwiaty

-tort i ciasta

-transport dla gosci z lotniska i spod kosciola

-wino

Sent from my RM-825_eu_euro1_217 using Tapatalk
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2014-01-07 o 20:58
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 20:43   #1640
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
hmm może pomyśl jak ty byś się czuła, gdybyś była gościem? to zależy od ludzi. bo jeśli np. w domu teściowej ma spać jej serdeczna kuzynka czy ukochana siostra to chyba nie ma problemu, ale gorzej, jeśli to dalsi krewni lub co gorsza osoby, które się nie znają. a co do kwestii spania u innych krewnych - oni sami to zaproponowali, czy chcecie ich postawić przed faktem dokonanym?
mój tż przykładowo nie lubi spać w pokoju z innymi ludźmi, dla niego to duży problem. mi to aż tak bardzo nie przeszkadza, choć wiadomo, lepiej być samemu lub z partnerem w pokoju
też się zgadzam ja bym wolała na własną rękę cos zarezerwować dla nas niż się komuś na głowę zwalać, i dla mnie i dla kogoś pewnie byłoby to mało komfortowe

Cytat:

starzec na bank, egzamin z tego pisałam

2015 - 38

Edytowane przez mala_czarna_21
Czas edycji: 2014-01-07 o 20:44
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 20:44   #1641
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym powiedziała, że starzec? Ale mogę głupote palnąć.
Sama chce bukiet w podobnym stylu i z takimi liścmi i chyba gdzieś mi mignęło, że to starzec i chyba starzec srebrzysty. Nawet coś podobnego mam w ogrodzie

Tak, to prawie napewno starzec. Tu jest tak podpisane zdjęcie
http:// stylowi .pl/7145219
A ja się google zrobi to tak samo są takie bukiety
https://www.google.pl/search?q=starz...h=642#imgdii=_
dzięki ci dobra kobieto
Stary 2014-01-07, 20:44   #1642
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
jak ktos jeszcze nie ma zaproszen http://feszyn.com/zaproszenia-slubne-2014/
Piękne zaproszenia ale cena powala
Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Dzięki, muszę spróbować! Ja też mam nawyk obgryzania skórek bo robią się tzw. zadziory, ale jak się oberwie za mocno to wtedy wygląda brzydko, czasami leci krew. No i to jest moja zmora. Jak byłam dzieckiem to obgryzałam paznokcie ale wyleczyłam się będąc 3 tyg na obozie pod namiotem gdzie było mnóstwo kurzu i stwierdziłam że nie będę pchać brudnych paluchów do buzi. Czemu ta sama metoda nie oduczyła mnie obgryzania skórek???

My akurat załatwiamy w hotelu ale nie mamy innej opcji - moi rodzice mają małe mieszkanko.
Dla mnie nocleg u krewnych to żadne faux pas o ile znałabym tych krewnych. Nocleg u kompletnie obcych ludzi może byc trochę krępujący, po weselu niektórzy potrafią spać do wieczora, albo w stanie upojenia urządzać przechadzki po czyimś domu w samej bieliźnie.
Ale ja to jestem bezkonfliktowa, na jednym weselu przebierałam się w autobusie bo nie było innej opcji a jechaliśmy ze strojami w pokrowcach bo droga liczyła 300 km. I nie marudziłam. Mi wystarczy że dostanę zaproszenie, jedzenie i picie. Ale są osoby dla których trzeba załatwiać nocleg w hotelu, najlepiej już dzień przed i jeszcze dzień po
Zależy od rodziny, ich upodobań no i własnie tego czy znają osoby u których mieliby spać.
Mi na skórki pomogło położenie żelu na naturalną płytkę, wtedy miałam idealne bo nie miałam jak robić 'zadziorów'. Teraz po kilku miesiącach zrezygnowałam z żelu i nieładne skórki powracają.

Jeśli chodzi o noclegi dla gości z mojej strony ok.20 osob będzie z daleka (kilkaset km) i tym osobom załatwiamy noclegi na cały pobyt tu w hotelu.

Natomiast rodzina Tż mimo że jest kilka osób, które maja ok 100km nie będzie miała noclegu w hotelu tylko ewentualnie u tż w rodzinie będą 'porozkładani'. Takie zdanie ma przyszła teściowa z teściem i szczerze mówiąc nawet nie mam ochoty się sprzeczać

Edytowane przez Kwaśna truskawka
Czas edycji: 2014-01-07 o 20:46
Kwaśna truskawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 20:46   #1643
rabbitka
Rozeznanie

Cytat:
a ja zmieniłam koncepcje na kwiaty - rezygnuje z gipsówki na rzecz kompozycji z gladioli, eustomy i goździka/róży - wszystko w kremie, bieli i bladym różu do tego szaro-zielone listki - o takie jak tu: tylko musze sie dowiedzieć jak to sie nazywa

dziekuje pieknie wygląda twój welon wymaga odwagi do tej sukni zazdroszcze ci jej
piękne te bukiety! Kasia dziękuje, jaka tam odwaga, tylko na ceremonię zakładam, potem zdejmuję bo by mi nie wygodnie było i pewnie bym orła wyrżnęła (btw mam nadzieje, że się nie zaplątam w niego przy schodzeniu po schodach ).
Cytat:

dzięki zamawiałam stąd http://www.davidsbridal.com/Product_...eils-Cathedral ale akurat był na promocji

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 20:46   #1644
madzixx88
Zakorzenienie

Heeej

Dziewczyny, ale pędzicie!! podczytywałam dziś cały dzień i napiszę z pamięci

Ysia-piękne te fryzury, które wkleiłaś idealnie Ci będzie w takiej i nie gadaj głupot o doczepkach, bo swoje masz gęste

a ten peeling migdałowy z Eris, to chodzi Ci o ten z Pharmaceris 10 % almond peel?? jak tak, to stosowałam i też uwielbiam potem miałam serum z Dermedica https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...zone-pory.html też polecam

Gornek-ta "Twoja" fryzura też extra!!

Lady Million-fajny toczek

Lemon_drop-śliczne te grzebyki
najbardziej podoba mi się 1
założyłam sobie konto na PayPalu i też zamierzam pobuszować

Moniczka_90-dobra decyzja z przyjęciem trzymam kciuki za szybką organizację

Kuli-ale Ci zazdroszczę, że już za parę dni będziesz zoną zeby na przymiarce wszystko poszło jak należy

Witam wszystkie nowe PMki !!!!

Co do wierszyków o pieniądzach jestem zdecydowanie na nie

byłam dziś u kosmetyczki na manicure i strzeliłam sobie malinowe paznokcie, teraz rozmyślam czy na ślub pod kolor bukietu sobie takich nie zrobić

a w sobotę ruszamy z kursem tańca

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2014-01-07 o 20:47
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 20:46   #1645
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
związek małżenski tez masz dwa razy :P ja to gotowca wzielam, nie znam sie na takich rzeczach.
Jestesmy juz w 3/4 drukowania zaproszen
ale nie linijka pod linijką

Cytat:
to na różowo na pewno trzeba wykasowąć. A dzieci wypisz po przecinku, bez syna itp.. tylko Ania, Tomek, Dawid
dlaczego?? często to widziałam na zapro.

dziękuje wszystkim dobrodusznym którzy pomogli, cos z tego wybiore

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-01-07, 20:50   #1646
hjarta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Ten sam dzień ! Zaproszenia mamy w projekcie , teraz tylko wydrukować i rozdać . Najpóźniej będziemy rozdawać miesiąc przed , no i tak wszyscy wiedza i nikt nie bedzie zaskoczony naszym ślubem ale jak robicie kościelny z weselem to musicie wcześniej , zeby Panie zdążyły zamówić fryzjera i kupić sukienki

Na dzisiaj mamy
- moja suknie
-moje buty
- mój welon
- garnitur
- projekt zaproszeń
- projekt menu
- zarezerwowany termin w restauracji
- zarezerwowany termin w urzędzie
- ustalone menu (razem z tortem)
- zamówiony fotograf (zaliczka)

A jeszcze tyle roboty
ysia, dobrze wiedzieć, że ktoś ma tyle samo czasu i stres dotyczy tego samego dnia
Macie naprawdę BARDZO dużo w porównaniu z nami, spokojnie!!!

Dla porównania u nas:
- zarezerwowana sala (bez wybranych dekoracji, menu, ciast, torta itd)
- zarezerwowany kościół (+zrobione nauki , ale brak zaświadczeń jeszcze itp)
- zaliczka u fotografa
- zaliczka u DJa
- wybrana sukienka, ale od lutego jeszcze drobne przeróbki będę w niej robić (kupiłam gotową, ale doszywam troszkę kryształków i zmieniam ciut pod siebie), dodatki typu welon itd też niewybrane nie mam butów, za nic nie mogę znaleźć nic wygodnego

i tyle brak garnituru, zaproszenia obmyśliliśmy, ale nie możemy się zdecydować gdzie wydrukować (czy wybrać którąś z oglądanych firm, czy samemu itd), nie mówiąc o całej reszcie...

aaa i widziałam Twoją fryzurę!!! PIĘKNA!!!! ja dalej bez żadnej koncepcji z moją wielką głową
powodzenia, dawaj znać jak postępy
hjarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 20:52   #1647
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
ale nie linijka pod linijką

dlaczego?? często to widziałam na zapro.

dziękuje wszystkim dobrodusznym którzy pomogli, cos z tego wybiore
uciekło mi
my pisaliśmy Sz.P Annę i Jana Kowalskich z Kubą, a w przypadku dwójki/trójki dzieci pisaliśmy po prostu "z dziećmi"
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 21:01   #1648
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuje
A jeśli możesz zdradzić jak cenowo wyszedł garnitur TŻ? Ile częściowy? Nie znam tych sklepów, nawet nie wiem czy gdzieś w okolicy mnie są.
Jakością Vistuli jesteśmy zawiedzeni, choć myślałam, że tam coś znajdziemy.
1300 zł, dwuczęściowy. Nigdy nie kupowaliśmy nic w tym sklepie, ale jesteśmy zachwyceni obsługą! Panie naprawdę znają się na rzeczy!
Tam gdzie ojcowie kupili, kupił narzeczony marynarkę taką nieoficjalną i jesteśmy zadowoleni z niej.
Cieszę się, że mogłam pomóc!
Stary 2014-01-07, 21:13   #1649
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Dziewczyny, dziś się dowiedziałam , że z tż idziemy na wesele w czerwcu więc szukam sukienki i butów co rok mamy wesela

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:16   #1650
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
A ja właśnie zaczęłam rozglądać się za florystką u mnie w mieście i jestem zielona... Chyba nie zostało mi nic innego jak przejść się do kilku kwiaciarni, poprosić o kosztorys i wtedy podejmować decyzję. Widzę, że kwestia kwiatów nie będzie należała do najtańszej
ja mam nadzieję zamknąć się w kwocie 600 - 700zł ... nie wiem czy da się taniej, pewnie tak, ale nie wiem gdzie bo kwiaty ogólnie drogie są

Cytat:
Jak go namówiłaś? Taką zwykłą maseczkę czy jakąś specjalną? Opowiedź coś więcej
też bym mojego na coś namówiła żeby usunąć wągry wrrr :P

czekooczekolada pisałabym po prostu z dziećmi i usunęłabym ten fragment o dozgonnym węźle bo jakiś taki pompatyczny mocno :P

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ja caly czas mysle, nad tą biala perla czy faktycznie sie skusic, a wiecie moze czy to niszczy szkliwo jak zwykle wybielanie u dentysty?
stosuję tydzień i na razie mi nie podrażniło :P ale zaś mi coś na dziąśle wyskoczyło

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości