|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Cytat:
![]() ![]() Wydaje mi się, że nie ma potrzeby pisania "syn Kazimierz i córka Beata". Wiadomo, że jak "Beata" to córka. ![]() Mówię głównie na podstawie swojej wiedzy zdobytej na studiach, więc raczej nie wprowadzę nikogo w błąd. Widywałam zaproszenia "Anna i Jan Kowalscy z dziećmi" wydaje mi się, że gdy dzieci są małe i ich zbytnio nie znamy to tak wypada, ale ja i tak pisałabym imiona. Dojdą względny czysto pragmatyczne: Czy "Anna i Jan Kowalscy ze Stanisławem i Joanną" zmieszczą się w jednej linijce zaproszenia? ![]() Może "postanowili połączyć się węzłem małżeńskim wobec Boga i świadków oraz rozpocząć wspólną drogę życia" "po uroczystości będzie nam bardzo miło gościć Państwa na weselu, które odbędzie się..."? Chociaż nie pasuje mi coś za bardzo to "rozpoczynanie wspólnej drogi" ![]() Przepraszam za esej. ![]() edit: Dnia 16.08.2014 o godz 14.00 A. .......... i G. ....... postanowili połączyć się węzłem dozgonnym wobec Boga i świadków oraz rozpocząć wspólną drogę życia zawierając związek małżeński. Rodzice i Narzeczeni z radością zapraszają by Sz.P ............. zaszczycili zaślubiny swoją obecnością. Po uroczystości zawarciu związku małżeńskiego miło nam będzie państwa gościć ble ble ble " Może tak? ![]() Edytowane przez Kaigara Czas edycji: 2014-01-07 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1622 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do wymieniania dzieci, my planujemy mieć tylko dwoje, no troje. Z najbliższej rodziny. Także jednym napiszemy Katarzynę i Michała Makowskich z Zuzią, a drugim Ewę i Marcina Kowalskich z dziećmi - bo będzie dwójka (z tym, że to drugie urodzi się już po rozdaniu zaproszeń ![]() ![]() No i kliknęłam te buty klik, najwyżej zwrócę ![]()
21.01.2010 r. ![]() 27.07.2012 r. ![]() 23.08.2014 r. ![]() 03.03.2015 - Jagódka ![]() TP: 25.08.2016 ![]() Edytowane przez asiulek8 Czas edycji: 2014-01-07 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1623 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() ![]() Co do tekstu nie pomogę.
![]() |
#1624 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny trochę pospamuję, ale przypomniałam sobie, że nie mówiłam, że teraz są mega przeceny. Każdy o tym wie, ale to dotyczy też garniturów! Można kupić naprawdę dobrych firm i stosunkowo tanie!
My "upolowaliśmy" garnitury dla pana młodego, ojca panny młodej i ojca pana młodego. Polecam się przejść po sklepach. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
Zakorzenienie
|
Wiem, ze sa przeceny na garnitury , moj tata dzisiaj kupil za 700zl z welny i jest bardzo zadowolony, ale moj Tz twierdzi, ze ma czas na kupno, wiec nie zmusze go teraz, jak chce to niech pozniej kupuje za 2 tysiace
![]()
#1626 | ||||||
Rozeznanie
|
Dziewczyny umieram! cały dzień w pracy i jeszcze zatoki mi zaatakowało (całe czoło i uszy mnie bolą, a z nosa cieknie jak z kranu
![]() Ysia piękna fryzura! ![]() ![]() Cytat:
![]() o borze sosnowy! te co wkleiłaś to maskara jakaś ![]() bardzo ładnie się prezentuje ![]() Cytat:
![]() ![]() przyjecie brzmi fajnie! no i racja z suknią, że się dłużej nacieszysz ![]() Cytat:
![]() Co do welonu moj nie jest typowo hiszpański, jest długości katedralnej, ale nie ma tej koronki przy twarzy dla przypomnienia zdjęcie ![]() i wrzucę na chwile z sukienką, wydajee mi się, że pasuje :P no i na Twopim miejscu bym nie zmieniała koncepcji, pamiętam Twoje zdjęcie i wyglądałaś pięknie w tym odcieniu, wcale nie wydawał mi się ciemny! :Cmok: ten! ten! piękny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Czeko ja bym pisała z dziećmi ![]() " Dnia 16.08.2014 o godz 14.00 A. .......... i G. ....... postanowili połączyć serca wiecznym węzłem miłości wobec Boga i świadków oraz rozpocząć wspólną drogę życia zawierając związek małżeński.
Rodzice i Narzeczeni pragną prosić z radością by Sz.P ............. zaszczycili nas swoją obecnością. Po ceremonii zaślubin miło nam będzie państwa gościć ble ble ble "
Edytowane przez rabbitka Czas edycji: 2014-01-07 o 21:01 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Wtajemniczenie
|
No mi ktos prowadzacy poradnie pisal o 3 spotkaniach tez... I w lutym pierwsze a nastepne po miesiacu. To w kwietniu dopiero skonczymy,,, ehhh
|
![]() ![]() |
![]() |
#1628 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dużo osób jest zapewne na etapie wybierania, a każda dodatkowa rada i opinia się przyda. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do tekstu - ja mam w zaproszeniach 'po uroczystości' i wydaje mi się, że całkiem dobrze się to komponuje ![]() Cytat:
W ogóle jeśli chodzi o granitury - są kolekcje zimowe i letnie ? ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
My zrobiliśmy przy 1 spotkaniu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1629 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i jak po tym roku olejowania włosów? widzisz różnice? ja do pielęgnacji przedślubnej muszę dołączyć jeszcze wyleczenie ząbków i wybielenie, schudniecie 8 kg ![]() ![]() mój ma już buty, a Tż nic ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez swiat_katarzyny Czas edycji: 2014-01-07 o 20:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kosztow...my na ok70 os. wesele + poprawiny 40tys. i nie mamy zadnych dodatkowych atrakcji... ![]() Co do dbania o siebie...jeszcze przed Nowym Rokiem udalo mi sie schudnac 8kg ![]() Duzo kremikuje dlonie, bo niestety w mojej przyszlej pracy to podstawa ![]() Od 3 miesiecy mam mega problemy z twarza- co 2-3 tygodnie wyskakuje mi jakies "uczulenie" czy cos takiego, mimo, ze ciagle uzywam tych samych produktow i co gorsze te zmiany nie maja nic wspolnego z @ ![]() Na rzesy 3 razy w tyg olejek rycynowy Wlosy pol roku nie farbowane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My mamy ślub w kwietniu. Garnitury są w kolorach: granat, szary, ciemnoszary w prążki :P Ja celowałam w granat lub szary dla mojego narzeczonego, ale on zbojkotował szary więc został nam tylko granatowy do wyboru. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1632 |
Zakorzenienie
|
Ja caly czas mysle, nad tą biala perla czy faktycznie sie skusic, a wiecie moze czy to niszczy szkliwo jak zwykle wybielanie u dentysty? o włsoy jaos super dbać nie musze, bo mam geste mocne, caly czas mi sie swieca
![]() ![]()
#1633 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() te szare liście co to jest??????
#1634 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jeśli możesz zdradzić jak cenowo wyszedł garnitur TŻ? Ile częściowy? Nie znam tych sklepów, nawet nie wiem czy gdzieś w okolicy mnie są. Jakością Vistuli jesteśmy zawiedzeni, choć myślałam, że tam coś znajdziemy.
![]() ![]() |
![]() |
#1635 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- to szare to nie są pióra?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1636 |
Zadomowienie
|
Ja bym powiedziała, że starzec?
![]() Sama chce bukiet w podobnym stylu i z takimi liścmi i chyba gdzieś mi mignęło, że to starzec i chyba starzec srebrzysty. Nawet coś podobnego mam w ogrodzie ![]() Tak, to prawie napewno starzec. Tu jest tak podpisane zdjęcie http:// stylowi .pl/7145219 A ja się google zrobi to tak samo są takie bukiety ![]() https://www.google.pl/search?q=starz...h=642#imgdii=_
gdzie chcesz nocą iść? ![]() Edytowane przez Lg_ago Czas edycji: 2014-01-07 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1637 |
Zadomowienie
|
to ewidentnie jakies liście...
#1638 |
Zakorzenienie
|
to sa liscie, ale za cholere nie pamietam jak sie nazywaja :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Zakorzenienie
|
Heja
![]() Rozmawialam dzis z rodzinka na temat prezentow slubnych. Moj brat z rodzicami planuja tradycyjny posag- kufer wypelniony dobrami ![]() Nie zamieszczalismy zadnego wierszyka w zaproszeniach- jak beda 2 patelnie, to trudno, ale szczerze watpie. A oto moje podsumowanie noworoczne. Mamy juz: -termin w kosciele -sale z kateringiem -nocleg dla gosci w miejscu wesela -zespol -wodke -suknie -buty dla mnie -moja bielizne -umowiona makijazystke i od jutra fryzjera -zaproszenia, w tym czesc rozdanych -swiadkow w pogotowiu ![]() Niedlugo zalatwiamy: -nauki przedmalzenskie -samochod -moj welon i jakies nakrycie W maju: -obraczki -formalnosci -garnitur Tz -zapraszanie pozostalych gosci -kwiaty -tort i ciasta -transport dla gosci z lotniska i spod kosciola -wino Sent from my RM-825_eu_euro1_217 using Tapatalk
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2014-01-07 o 20:58 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() starzec na bank, egzamin z tego pisałam ![]() ![]()
![]() 2015 ![]() Edytowane przez mala_czarna_21 Czas edycji: 2014-01-07 o 20:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1642 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o noclegi dla gości z mojej strony ok.20 osob będzie z daleka (kilkaset km) i tym osobom załatwiamy noclegi na cały pobyt tu w hotelu. Natomiast rodzina Tż mimo że jest kilka osób, które maja ok 100km nie będzie miała noclegu w hotelu tylko ewentualnie u tż w rodzinie będą 'porozkładani'. Takie zdanie ma przyszła teściowa z teściem i szczerze mówiąc nawet nie mam ochoty się sprzeczać
20.09.2014r. ![]() Edytowane przez Kwaśna truskawka Czas edycji: 2014-01-07 o 20:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1643 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1644 |
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() Dziewczyny, ale pędzicie!! podczytywałam dziś cały dzień i napiszę z pamięci ![]() Ysia-piękne te fryzury, które wkleiłaś ![]() ![]() ![]() a ten peeling migdałowy z Eris, to chodzi Ci o ten z Pharmaceris 10 % almond peel?? ![]() ![]() ![]() Gornek-ta "Twoja" fryzura też extra!! ![]() Lady Million-fajny toczek ![]() Lemon_drop-śliczne te grzebyki ![]() ![]() najbardziej podoba mi się 1 ![]() założyłam sobie konto na PayPalu i też zamierzam pobuszować ![]() ![]() Moniczka_90-dobra decyzja z przyjęciem ![]() ![]() Kuli-ale Ci zazdroszczę, że już za parę dni będziesz zoną ![]() ![]() ![]() ![]() Witam wszystkie nowe PMki !!!! ![]() ![]() Co do wierszyków o pieniądzach jestem zdecydowanie na nie ![]() byłam dziś u kosmetyczki na manicure i strzeliłam sobie malinowe paznokcie, teraz rozmyślam czy na ślub pod kolor bukietu sobie takich nie zrobić ![]() ![]() a w sobotę ruszamy z kursem tańca ![]()
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2014-01-07 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1645 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziękuje wszystkim dobrodusznym którzy pomogli, cos z tego wybiore ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1646 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Macie naprawdę BARDZO dużo w porównaniu z nami, spokojnie!!! Dla porównania u nas: - zarezerwowana sala (bez wybranych dekoracji, menu, ciast, torta itd) - zarezerwowany kościół (+zrobione nauki , ale brak zaświadczeń jeszcze itp) - zaliczka u fotografa - zaliczka u DJa - wybrana sukienka, ale od lutego jeszcze drobne przeróbki będę w niej robić (kupiłam gotową, ale doszywam troszkę kryształków i zmieniam ciut pod siebie), dodatki typu welon itd też niewybrane ![]() ![]() i tyle ![]() aaa i widziałam Twoją fryzurę!!! PIĘKNA!!!! ja dalej bez żadnej koncepcji z moją wielką głową ![]() powodzenia, dawaj znać jak postępy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my pisaliśmy Sz.P Annę i Jana Kowalskich z Kubą, a w przypadku dwójki/trójki dzieci pisaliśmy po prostu "z dziećmi" ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1648 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tam gdzie ojcowie kupili, kupił narzeczony marynarkę taką nieoficjalną i jesteśmy zadowoleni z niej. ![]() Cieszę się, że mogłam pomóc! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, dziś się dowiedziałam , że z tż idziemy na wesele w czerwcu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czekooczekolada pisałabym po prostu z dziećmi i usunęłabym ten fragment o dozgonnym węźle bo jakiś taki pompatyczny mocno :P Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.