Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-08, 20:35   #3571
Trisdom
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ja cały czas pamiętam, że mi obiecałaś na maila wykład o kosmetykach naturalnych i robionych samemu

No tak...
Wykładu nie mam gotowego, ale...
do kosmatyków naturalnych przekonała mnie koleżanka, która juz długo bawi sie w mazidłowanie.
Jest kilka stronek z produktami, które da sie ukręcic samemu. Ja robie zakupy w biochemii urody, bo maja gotowe zestawy i jakos sie do nich przyzwyczaiłam.
Od zawsze miałam problem z pryszczami, które mi nie schodziły dosłownie po niczym. Cera po większości robiła się przesuszona z wtórnym łojotokiem (o czym sie dowiedziałam później) i z nadmiernie zrogowaciałymi ujściami gruczołów potowych. Świeciłam sie jak żarówka i co chwilke wyskakiwały nowe niespodzianki.
RAz naprawde mi było głupio, jak córka pacjentki po rozmowei na temat stanu zdrowia matki poleciła mi swoje usługi jako dermatolog....
Az koleżanka poleciła spróbować z kwasami.
Odstawiłam chemię prawie do zera.
Pomógł delikatny na początek kwas - tonik PHA 6% i krem z kwasem salicylowym i olejem arganowym i tamanu. Buzie zaczęłam myć woda micelarną, a do nawilżania uzywałam olejków i kwasu hialuronowego.
Cudownie zadziałał peeling enzymatyczny z bromelainą...

Od tego czasu eksperymentuje raz mniej, raz wiecej.

A co do "wykładu"- to chodziło o nawilżenie i natłuszczenie skóry. Jak skórze brakuje wody, to jest przesuszona. Jak brakuje oleju to trzeba natłuścić. Czyli nieważne, czy jest duzo, czy mało oleju- nawilżenie nie jest z tym związane. W naszych warunkach nawilżać buzie trzeba dość często- nawet, jak się świeci- bo to może być problem- dokładnie tak, jak był u mnie.

Teraz kilka niespodzianek wyszło, ale głównie na linii brody- także wiem, że to hormony w ciąży szaleją. Generalnie to nie wstydzę się wyjść do ludzi bez makijażu, A kosmetyki maja taki skład, jaki będę chciała.

Sorki, ze trochę chaotycznie, ale już mnie bierze na spanie...
Stary 2014-01-08, 20:39   #3572
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
jestem po wizycie. torbielki nie ma
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 20:40   #3573
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Chyba Cię nie zaskoczę - gemini
Możesz TY
elunka a jednak poratuj mój mózg ciążowy bo nie mogę znaleźć wpisuje katarek i nic
Stary 2014-01-08, 20:40   #3574
grissini
Raczkowanie

Zanim ja coś napiszę, a chciałam tylr, że cho cho

Proszę napiszcie mi jak sie cytuje kilka postów z różnych stron, żeby było w moim poście?

Robiłam wielo-cytuj i na końcu i tak nic nie miałam.

Nadrabiałam Was z 3h, i teraz już nie wiem co kto i w ogóle

Z góry
grissini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 20:45   #3575
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz TY
Dobra, biorę to na klate ale jakby się okazało, ze mi się nie uda, to sie nie złość

Cytat:
Napisane przez grissini Pokaż wiadomość

Proszę napiszcie mi jak sie cytuje kilka postów z różnych stron, żeby było w moim poście?

Z góry
Ja daję wielo-cytuj i nie mam problemu. Chociaż staram się nie cytowac za dużo, bo jest jakis limit. Zwykle cytuje z jednej strony - odpisuję, później skaczę na drugą i robię to samo

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 20:45   #3576
frogutka
Zadomowienie

ależ mi miło, że tak się Wam lampy do pokoju mojej Hani spodobały
szczególnie, że ja z tych niezdecydowanych i tydzień się na nie czaiłam

dzięki za odp odnośnie kremu do dupki bepanthen razem z butlą kupuję i może jeszcze ten linomag, ale postaram się smarować tylko w razie W

ktoraś pytała o krem a każdą pogodę, ja wybiorę z Hipp
Stary 2014-01-08, 20:46   #3577
maggie123
Zakorzenienie

Dziewczyny, miałabym do Was prośbę.
jeśli nie przekazywałyście do tej pory 1% podatku, albo w tym roku nie wiecie, komu przekazać, to będę NIEZMIERNIE wdzięczna za ten 1 % dla mojego bratanka Antośka
http://antek.lcts.com.pl/antos_kozlowski.pdf

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 20:47   #3578
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

Z góry
Ja się też nad tym głowię i mi nie wychodzi
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 20:47   #3579
virginia
Zakorzenienie

Nadrabiałam Was na dwa podejścia a i tak nie wiem czy jestem na bieżąco. Trzeba by było zaglądać tu chyba co godzinę... . Najgorsze jest to, że część postów które przejrzałam przed zajęciami i 'zacytowałam' poszła się bujać i zacytowało mi tylko te, które przerabiałam po powrocie...

Dzięki Wam za kciuki, niestety nic nie udało mi się załatwić... Jestem załamana, nic tylko wiatr w oczy...

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hej
wrocilam z wizyty
Maly wszystko dobrze, ma wyjątkowo wg doktora dłuuugie nogi i jest ogolnie duzy.jestem teraz 26 tydz 6 dz a waży 1320 g , termin mam niby przesunięty na 2 .04 .ale ja tam w te terminy nie wierze i pewnie znow przenosze
dostalam antybiotyk, bo niestety mocz wyszedl mi kiepski-leukocyty, cialka ketonowe no i nawet krew. lekarz stwierdzil ze w ciązy tak sie dzieje, przepisal antybotyki ponowne badanie moczu. Szyjka zamknięta, nieskrocona.
Płeć sie nie zmienila nadal chlopiec.
Gratuluję udanej wizyty i trzymam kciuki za poprawę wyników

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Virginia jesteśmy tu z Tobą od początku i mam nadzieję że to czujesz. Jesteś jedną z tych osób na forum którym bardzo mocno kibicuję i o których ciepło myślę, bo znosisz to samo co my ale z podwójnym uderzeniem a nawet potrójnym. Jeśli tylko czujesz taką potrzebę podziel się tym co ci leży na sercu
Dziękuję Ci bardzo .
Ktoś pisał (nie zacytowało mi), że każdy ma problemy, przecież wiem o tym i wcale tego nie neguję, ale macie obok TŻetów, a wierzcie mi, że to duża podpora, ja walczę ze wszystkim sama i ciągle ze wszystkim pod górkę a uwierzcie, że też nie o wszystkim Wam piszę. I nawet nie mam z kim o tym pogadać w domu....

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Poza tym muszę Wam przytoczyć dialog z dzisiejszych zakupów w sklepie spożywczym koło mojego domu.
Ekspedientka: Co będzie? Dziewczynka?
Ja: Tak. Skąd Pani wiedziała?
Ekspedientka: To widać po buzi... Dziewczynki ODBIERAJĄ CAŁĄ URODĘ!
A mi naiwnej się wydaje, że ładnie wyglądam w ciąży
Dobrze, że zostałam przywołana do porządku
Zawsze znajdzie się ktoś, kto nas sprowadzi na ziemię, prawda? Pani przeurocza a jaka taktowna!

czbasia bo to chyba Ty wkleiłaś zdjęcie szafy - buciki robią wrażenie!!! Ale będzie mała księżniczka!

Cytat:
jako, że oboje nie znosimy takich imprez, nie uśmiecha nam się tam być. mało tego, ja jako wieloryb na balowo siebie nie widzę.
wczoraj wylicytowałam taką kieckę:
http://allegro.pl/elpasa-sukienka-ci...838012058.html
myślicie, że się nada?
Pewnie, że się nada .

Cytat:
Znalazłam na necie bezpłatną internetową szkołę rodzenia przygotowaną przez Huggies i teraz biję się z myślami: włączyć pierwszy odcinek czy dalej żyć w błogiej niewiedzy
Jak będę miała chwilkę to chyba pobiję się z myślami razem z Tobą...
A tak wgl dzwoniła dziś do mnie położna ale chciała przeprowadzać telefonicznie jakiś wywiad a ja nie bardzo mogłam wtedy rozmawiać, miała zadzwonić po 19 ale zadzwoniła później jak ja znowu miałam zajęcia i tak się rozmijałyśmy...
No nic, zadzwoni jeszcze raz. Mnie jakoś wciąż uparcie do położnych nie ciągnie.

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
A ja się pochwale rozkiem fajny materiał, polecam firma Gluck
Załącznik 5536082
Szykowny

Cytat:
T

Obejrzałam pierwsze dwa odcinki tej szkoły rodzenia. Na razie było lightowo: pierwszy o nawiązywaniu kontaktu z dzieciem w brzuchu, a drugi o symptomach rozpoczynającego się porodu.
Filmiki mi się podobały. Krótkie (ok. 10 minut), porządkują wiedzę, którą niby człowiek ma,ale taką nieusystematyzowaną.
Kolejne dotyczą już zachowania w trakcie porodu, więc muszę się psychicznie przygotować na to, c mi tam powiedzą
Najwyżej od razu przeskoczę do tych, które opisują opiekę nad maluszkiem

Ja właśnie trochę zaszalałam zakupowo. Kupiłam młodej:
- okrycie kąpielowe z krabem,
- wanienkę,
- kocyk polarowy,
- pieluchy tetrowe gładkie i we wzorki,
- pieluchy flanelowe,
- termometr do kąpieli,
- łapki niedrapki,
- trzy sztuki czapeczek.

Wrzucam zdjęcia pierwszych trzech łupów, bo reszta jak wiadomo nie jest zbyt fotogeniczna
Jak mówisz, że pierwsze odcinki nie takie złe to może i ja się skuszę. Tylko najpierw muszę je znaleźć...
A zakupki oczywiście super!

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
to i ja się pochwalę nabyłam w ramach urządzania pokoiku dla Malej
Fajne!!!

Cytat:
Hurra!

BeautifulLie
ja też nie wiem o co chodzi z tą wkładką ale jak dziewczyny piszą, że będzie dobrze to będzie. Dbaj o siebie!

I nie mam już chyba siły na nic więcej.
Jutro od 11 siedzę w komisjach egzaminacyjnych ale postaram się zajrzeć do Was rano bo potem znów nie ogarnę...

Spokojnej nocki wszystkim, sobie też bo z tych zmartwień ostatnio u mnie z tym kiepsko...
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 20:47   #3580
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:

Z góry
Musisz klikać przy każdym poście który chcesz zacytować "wielocytuj" a na samym końcu, przy cytowaniu ostatniego posta kliknąć "cytuj" i odeśle cię do pisania nowej wiadomości z cytatami Kumasz?
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 20:52   #3581
maggie123
Zakorzenienie

Przyszło dziś łóżeczko turystyczne jest super dodatkowo ma jeszcze coś grającego i w ogóle wygląda jak nówka sztuka
Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
ta zgaga mnie zamęczy :/ czego to ja nie próbowałam...
nic nie działa
na widok gavisconu to mnie mierzi i od razu zgaga powraca :P
no nic, na coś trzeba najwidoczniej pocierpieć, żebym za dobrze nie miała
mi ktoś ostatnio polecał mleko na zgagę, ale nie próbowałam - wolę pepsi, mimo, że średnio pomaga, ale ten smak

Margo, jak to na oku?? to jest w ogóle możliwe? co z tym robić?
Ewcia próbuje się drapać?

Cytat:
o dzięki, tak właśnie myślałam, dlatego myślę że to dobrze że mam dwa rodzaje malutkich pieluszek, choć generalnei chciałabym się przestawić na dady.
Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która prezentuje dość rozsądne podejście do wydatków związanych z dzieckiem i kasa tam nie leży na kupce a powiedziała mi że ona osobiście Dady przestała używać bo jak przeliczyła ile pieluch Pampers zużywała a ile Dady (chodzi o chłonność) to wyszło na to samo cenowo, więc woli (mała ma ponad pół roku) używać tylko Pampers. Trochę mnie to zdziwiło bo przeważnie słyszę same zachwyty nad Dadą.
co człowiek to opinia. oprócz dady okazjonalnie uzywałam pampers slep&play. porównywalne powiedziałabym. fakt, że czaami w dadzie zdarzy się jakaś parti, która dziwnie pachnie. jedno opakowanie takie nam się kiedyś trafiło.
sporo osób polecało również pieluchy z babydream, ale nam np. one w pgóle nie podeszły. strasznie twarde mi się wydawały, choć uczulenia nie było.
jedynie huggiesy z wycieciem na pępek, których pół opakowania dostałam od koleżanki mi zuzankową pupencję ekspresowo odparzyły, a jej np. idealnie się sprawdzały.
Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
A mi właśnie kurier przyniósł medele swing, sliczniunia. Uparlam się, że będę miała elektryczny laktator i szlus. Bo 18 lat temu, jak chcialam wyjsc bez dziecka, sciagalam pokarm jak krowie, boszszszs jak sobie to przypomnę...internetu nie bylo, matka nic mi nie powiedziała, koleżanki o dziecku to nawet nie pomyslaly... Se sciagalam ręcznie do butelki.. Jak sobie to przypomnę...

No ale teraz Medela czeka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
super, ja muszę do swojej ręcznej ten moduł elektrczny dokupić, ale to po porodzie dopiero. może wreszcie w pełni wykorzystam te pojemniki na mleko, których nakupiłam jak głupia
Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Maggie ile ma szyjka nie wiem bo lekarz nie powiedział, powiedział jedynie ze sytuacja jest dość dramatyczna :/ a rodzice sie troszczą ale czasem mam wrażenie ze tak naprawdę lepiej im bylo jak mieszkałam na swoim bo jednak bylam niezależna finansowo a teraz jednak jest tyle wydatków ze szok. A jeszcze dzisiaj sprawdzałam ile kosztuje krążek to juz wg sie za głowę chwyciłam.
rodzice się już pewnie przyzywczaili do Twojej samodzielności i własnej "wolności po latach" ale dobrze, że masz w nich oparcie. Powiem Ci, że jak na 2,5 mca prawie przeprowadziłam się do swoich z Zuzią i psem to odbierałam to jako swoją totalną porażkę. dorosła baba, prawie 30 letnia, pracująca po 3,5 roku małżeństwa pakuje manatki i wraca z dzieckiem i drugim w drodze do rodziców. Dobrze, że mam najlepszych rodziców na świecie. zawsze w każdej sytuacji mogę na nich liczyć i cieszę się, że i Ty na swoich też możesz. Jestem przy Tobie myślami
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Na polski NFZ tez?
Ja cos czuje ze jak zwykle zadnych badan nie bede miala robionych Jutro sie okaze...
od 30tc już powinno się ktg robić. na nfz nigdy gin nie robił problemu. więc jestem zdzwiona, że u Was inaczej jest
Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Acha, zapomnialam się pochwalić wynikami swojej tajniackiej krzywej cukrowej, ktorą zrobiłam dziś rano za pomocą glukometru taty .
Na czczo było 90, po godzinie 148 a po dwóch godzinach 119. Czyli jednak w normie! Nawet jeśli w próbce pobranej z krwi wlośniczkowej wyniki o parę procent się różnią od tych z krwi żylnej to i tak jeszcze spory margines zostaje . Jestem dużo spokojniejsza, do wizyty w poradni diabetologicznej (15 stycznia) uda mi się nie zwariować

Zapraszam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 20:56   #3582
mmhym
Zadomowienie

Dobry wieczór Przepraszam, dzisiaj na szybko, chociaż nadrobiłam skurpulatnie od 111. strony

Bardzo się cieszę, że wizyty udane! Baja, odpoczywaj więcej i będzie dobrze Gratuluję wszystkich pięknych wag, tygodni i dni do porodu Zwłaszcza Elunka - piękna liczba!

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
;0mam takie pytanie jak zwykle ni to z gruchy ni z pietruchy jak na 31 tydzien to gdzie powinno być dno macicy?pytam bo zastanawiam się nad ułożeniem mojego dziecia, ruchy czuję najczęściej po bokach, nawyżej odczuwam ze 3 cm nad pępkiem a mama mi mówiła że ja to ją kopałam kuloskami po żebrach aż huczało. Może ten mój dzieć bardzo spokojny albo nieprawidłowo leży
Ja akurat mam podobnie, tylko na najmocniejsze uderzenia czuję w podbrzuszu i Mała jest główką do góry Mam 31t2d

Cytat:
To super wiadomość!

Cytat:
krem do dupki kupujecie jakiś? będziecie smarować, czy dopiero w razie "W"
Ja kupiłam z Babydream, on nie ma cynku w składzie, jest chyba tylko taki ochronny i będę używać na noc - nam na szkole rodzenia tak radzili, bo zwykle w nocy rzadziej zmienia się pieluchy.

A w razie W mam alantan plus, bo ma ten sam składnik w tej samej ilości a jest tanszy

Na buzię też mam krem z Babydream - na wiatr i mróz czy coś w tym stylu, a potem kupię z filtrem na okres letni.

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Ja się też nad tym głowię i mi nie wychodzi
Wielocytuj jest obok między "cytuj", a "odpowiedz"

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 20:57   #3583
teQiba
Moderator

Wstretny telefon - skasowal mi cytaty

Tak z pamieci:

Kacpra tez tak dziwnie czasem telepie - ciekawe co te dzieciaki wyprawiaja?

Margo -

Rozek mam, a raczej bede miala jeden z wyciaganym usztywnieniem.

Piszecie ze kremu do pupy bedziecie uzywac tylko wrazie gdyby cos sie dzialo - a jesli nie bedzie sie nic dzialo to nic? To wtedy tylko podtarcie tylka i pielucha, nic pomiedzy?

I wiecej juz nie pamietam
Stary 2014-01-08, 20:59   #3584
mmhym
Zadomowienie

A ja jutro jadę po te dady do biedronki - mam nadzieję, że się nie zmarnują jednak- wsadzę pod łóżko, niech leżą i czekają.

Dobrej nocy Wam życzę - mam nadzieję, że jutro będę bardziej na bieżąco, a teraz padam z nóg i zasypiam na siedząco

Drugie serce
Stary 2014-01-08, 21:03   #3585
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Z góry
Zaznaczasz ikonke wielocytuj przy tych postach na które chcesz odp i przy ostatnim cytuj.. Albo w nowym oknie otwierasz.. I po kazdej wupowiedzi jest [/QUOTE] i po tym dajeszswoja odp.. MAm nadzieje ze nie zamotalam..poprobuj na pewo wyjdzie
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 21:04   #3586
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
elunka88 gdzie kupowałaś katarek?
wlasnie, przypomnialas mi. A ma ktoras Sopelek bo pytalam w pl w kilku aptekach i nigdzie nie mieli tego katarka, to wzielam to drugie i chcialabym wiedziec czy czyms sie to rozni

Cytat:

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość

Dla siebie czy dzidzi??

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

my na pewno zaczniemy od jedynek. jakoś nie wyobrażam sobie maluszka w dwójkach tym bardziej jakby ok 3 kg ważył. mimo wszystko 2 już sporo większe są i z tego, co pamiętam z Zuzią na "kolejny poziom" przechodziłam gdzieś w połowie wagi np. pieluchy 3-5kg Zu zaczynała nosić jak ważyła ok 4 i mniejsze albo robiły się ciasne w udach albo za krótkie albo przeciekały.
tez mi sie wydaja 1-nki najodpowiedniejsze na start choc ja juz tak dobrze nie pamietam jaka jest roznica w wielkosci

Cytat:
poduszeczkę taką jak ta prezentowana ale z La millou bo się w niej zakochałam tzn w zdjęćiach dzieciaczków śiących na niej :
http://www.lamillou.com/shop/angels-wings

asienka213
ja chyba też wezmę ten materacyk, jutro tylko jeszcze poczytam na jego temat.

dziś na szkole rodzenia położna nam mówiła że ona jest za linomagiem, bo wtedy najlepiej wszystko z pupci złazi.
To chyba bedziemy testowac razem
Sliczne te rzeczy La millou A kupilas juz tego krolika chyba ze to nie Ty chcialas, juz mi sie wszystko myli
O wlasnie, linomag tez uzywalam

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 21:07   #3587
mmhym
Zadomowienie

Cytat:

Piszecie ze kremu do pupy bedziecie uzywac tylko wrazie gdyby cos sie dzialo - a jesli nie bedzie sie nic dzialo to nic? To wtedy tylko podtarcie tylka i pielucha, nic pomiedzy?
Ja na noc na pewno, ale nie wiem czy w dzień co 2 czy 3 pieluchy też nie, bo dużo moich znajomych mam tak robi - tylko kremem natłuszczającym ochronnym, a nie takim na odparzenia oczywiście

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
wlasnie, przypomnialas mi. A ma ktoras Sopelek bo pytalam w pl w kilku aptekach i nigdzie nie mieli tego katarka, to wzielam to drugie i chcialabym wiedziec czy czyms sie to rozni
Sopelek, to się zasysa powietrze przez rurkę? Ja w końcu wzięłam abakusbaby do odkurzacza, bo też katarka nie było

Drugie serce
Stary 2014-01-08, 21:12   #3588
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Spokojnej nocki wszystkim, sobie też bo z tych zmartwień ostatnio u mnie z tym kiepsko...
Kochana dla Ciebie też, odpocznij trochę Trzymaj się jakośWiem, że jest ciężko, tzn wyobrażam sobie "tylko" ale wiem też że twarda z Ciebie kobieta i poradzisz sobie ze wszystkim, podziwiam
Stary 2014-01-08, 21:14   #3589
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzięki Wam za kciuki, niestety nic nie udało mi się załatwić... Jestem załamana, nic tylko wiatr w oczy...
ale jak to

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Sopelek, to się zasysa powietrze przez rurkę? Ja w końcu wzięłam abakusbaby do odkurzacza, bo też katarka nie było
chyba tak, musze poczytac instrukcje obslugi bo wyglada to jakos dziwinie

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 21:18   #3590
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

Wielocytuj jest obok między "cytuj", a "odpowiedz"
Wcześniej próbowałam ale nie wychodziło mi a teraz chyba nie jestem taka tępa jak czasem mi się wydaje

Cytat:
Ja będę używać coś, ale nie przy każdej zmianie pieluchy, może raz na dzień, po kąpieli. Zresztą wszystko wyjdzie w trakcie
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 21:18   #3591
BeautifulLie
Zadomowienie

Virginia :-* gdybys chciala pogadać to mozemy na pw

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 21:18   #3592
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:

moja mama kiedyś poszła na USG staje w rejestracji i mówi:
-dzień dobry ja na USA
a siostra: w jedną stronę czy z powrotnym?

Cytat:
Jestem po wizycie dobrze nie jest

szyjka skróciła sie o 60% rozwarcie malusie bo na opuszek palca ale jest gin wzial rozmaz z pochwy i jak wynik ujemny wyjdzie to zalozy we wtorek krążek. Boje się

Wysłane z telefonu...
będzie dobrze, tylko oszczędzaj się.

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

a my ciągle nie wiemy jakie imię
weszłam dzisiaj na stronę wybór imienia wpisuje się swoje imię, TŻta i date urodzin, wpisałam datę TP i mi zaproponowało : Eulalia, Wanda i Wiktoria
chociaż Wiktoria jest całkiem spoko
Dobre! Mi wyskoczyło Bogusław, a my chcemy Bogdan, to prawie to samo

Cytat:
Więc jesteśmy trzy. Ja mam pierścionek w srebrze ale coś nie umiem go znaleźć- minęło też już trochę czasu od kiedy go dostałam. Ze złota noszę właściwie tylko pierścionek zaręczynowy i obrączkę na jednym palcu obok siebie, ale chyba gust mi się z wiekiem zaczyna odmieniać bo baaaardzo mi się podoba to co wkleiłaś. Ja sie pochwalę w takim razie co dostałam od teściów na święta (byłam w szoku ale chyba wnuk w brzuchu tak na nich podziałał ) http://www.apart.pl/pl/srebro,c,kole...y_srebro,10321
Te kołnierzyki są dość specyficzne i mało kiedy można je założyć, ale robi wrażenie
jaki piękny naszyjnik!

Cytat:
Jezus chyba mnie mąż do psychiatryka odda...znowu latam z kredą po mieszkaniu... teraz znowu zmieniłam koncepcję na stól do przewijania w łazience a na łóżeczko rzucić jakiś najtańszy taki normalny żeby kosztów ie generować. Mąż mówi że rozumie że to całe moje życie skoro siedzę w domu ale myślę że w gruncie rzeczy martwi się czy na pewno mam wszystko OK pod deklem. Przewijak stał się dla mnie ważniejszy niż majtki do porodu

No dobra Baby, dziś nic nie robię tylko Was nadrabiam Resztę może skończę jutro przed gabinetem
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 21:20   #3593
grissini
Raczkowanie

Cytat:
Dla mnie bomba!! Do tego baleriny i królowa balu
Dla mnie też extra

Cytat:

Byłam w 3 hurtowniach dla bobasów - prawie oczopląsu dostałam tyle tam tego wszystkiego
i co zauważyłam.... nie opłaca sie w ogóle kupować tych łóżeczek do 300 zł ze sklejką, np. http://allegro.pl/show_item.php?item=3799075242, bo to wszystko odpada i bardzo nieładnie wygląda
lepiej dołożyć i wziąć takie np. http://allegro.pl/lozeczko-jardew-ty...834343419.html
To się ciesze, że odziedziczyłam 30letnie,znalezione na strychu, może z nim się nic nie będzie działo. Przetrwało już 3 dzieców, chyba na mojego Tymka też da rade
Przemierzamy się do odmalowania. Chciałam biały mat bo bardzo podobają mi się białe, ale Pani w sklepie odradziła, więc chyba będzie ciemny brąz

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
;0mam takie pytanie jak zwykle ni to z gruchy ni z pietruchy jak na 31 tydzien to gdzie powinno być dno macicy?pytam bo zastanawiam się nad ułożeniem mojego dziecia, ruchy czuję najczęściej po bokach, nawyżej odczuwam ze 3 cm nad pępkiem a mama mi mówiła że ja to ją kopałam kuloskami po żebrach aż huczało. Może ten mój dzieć bardzo spokojny albo nieprawidłowo leży
Ja jestem 30 tydzien.
Mam tak samo jak Tyyy (od razu mi się z piosenką skojarzyło)
Kopie mnie po bokach, albo bardzo nisko pod pępkiem.
W poniedziałek na 12:50 mam usg i się okaże jak leży.
Już nie mogę się doczekać
Tyle Was czytam i wagi Waszych dzieciów, że też już chce wiedzieć ile mój waży

I zaskocze Pania gine zapytaniem czy może podłaczy mnie do ktg?

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Ja mam kolejny problem bolą mnie kości palców . Miałam tak tylko rano (myślałam że mi puchną ręce), ale dzisiaj cały dzień bolą ktoś też tak ma ? Czy to normalne???
Na bank za dużo klikasz
Ja za to odkryłam u siebie chorobę
Otóż jest to ZESPÓŁ NIESPOKOJNYCH NÓG
Śmiesznie brzmi, ale ku@@cy można dostać.
To jest uczucie jakby mnie kości w nogach (łydkach) swędziały,albo jakby nakiś napój gazowany zamiast krwi w nogach płynął.
Masakra Nie moge czasem zasnać, nie moge leżeć w danej pozycji. Ciągle muszę ruszać nogami albo rozciągać łydki.

Wiem, że to śmieszne, ale mi czasem nie jest

Cytat:
Mi wyskoczyło "W tej chwili nie możemy zaproponować Ci najlepszego imienia dla Twojej pociechy. Niestety żadne z imion zebranych w naszej bazie nie jest odpowiednie."
nie są w stanie sprostać moim oczekiwaniom
Mi to samo napisali...

Cytat:

reszta szczegółów później, bo musze Ewę spać zagonić.
Extra wieści

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Ja daję wielo-cytuj i nie mam problemu. Chociaż staram się nie cytowac za dużo, bo jest jakis limit. Zwykle cytuje z jednej strony - odpisuję, później skaczę na drugą i robię to samo
Chyba się udało dziękuję

Ja dziś byłamu mamy i zaoferowała się (jest krawcową z zawodu), że kupimy jakieś ładne tkaniny i mi uszyje pościel do łóżeczka, przybornik na łóżeczko, ochraniacz i falbankę
Ale się cieszę bo przeglądałam na allegro i te wzory jakoś w większości mi nie podchodzą, nie wszytskie, bo niektóre są śliczne

Czytając Was nie wiedziałam, że tak bardzo pochłonie mnie robienie wyprawki. Czytanie opinii, przeglądanie, wybieranie co najlepsze, ALE MI TO SPRAWIA FRAJDE

Dzięki laski

Odnośnie TŻta. Chcąc Go trochę zaangażować w kompletowanie wszytkiego tłumaczę mu i się zastanawiam:
Są pampersy new born na 2-5kg i potem są te większe 3-6kg bodajże i mowie mu, że się zastanawiam czy nie kupić tych większych a jak okaża się za duże, to on skoczy po te new born, to przynajmniej nic się nie zmarnuje (chyba któraś też wybrała taką opcje jak czytałam)
TŻ patrzy na mnie jak wół na wrota i mówi, ale o co Ci chodzi?
To mu tłumacze jeszcze raz, już lekko poirytowana...
A on do mnie: Ale co to sąte kilogramy? TZN JAKĄ CIĘŻKĄ KUPE ZROBI???

Szkoda, że nie widziałyście mojej miny...
On mówi to pampersów się nie kupuje na wzrost tylko na kg?

I ja mam zostawić moje dziecko z tym oto osobnikiem?
Chyba zwariuje

Mam jeszcze pyt odnośnie łóżeczka.
Kupujecie tradycyjną poduszke do łóżeczka czy może klin?
Się tak zastanawiam
grissini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 21:22   #3594
BeautifulLie
Zadomowienie

Maggie ja tez moich rodziców kocham nad życie i dzięki nim mam silę.

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 21:22   #3595
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Mnie jakoś wciąż uparcie do położnych nie ciągnie.
ooooo mnie też nie - jeszcze się nie skontktowałam - a niby powinnam ;P ba... nawet nazwiska nie zmieniłam w przychodni :P za daleko, nie chce mi się, zła pogoda, nie lubię tam łazić (niepotrzebne skreślić)
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 21:26   #3596
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Lovele
tez mam
Cytat:
o matko! twoja córcia ma więcej butów niż paris Hilton!
to samo pomyślałam.
na dobrą sprawę niemowlakowi butki niepotrzebne. darowane bym brała, ale żeby samej kupić to już na pewno
Cytat:
mój dziadek kiedyś poszedł do lekarza i przyszykował sobie w kieszeni dla niego 50zł (oj to już dość dawno było) no i wyszedł od lekarza, idzie na tramwaj, wsiada, wyciąga bilet z kieszeni, patrz a to 50zł zwinięte. Dał lekarzowi z roztargnienia z drugiej kieszeni bilet na tramwaj i to w dodatku ulgowy

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

A tak w ogóle wstałam o 13.55
jak możesz mi TO robić?!
Cytat:
A i jeszcze chciałam zapytać - kupujecie pościel do wózka?
Bo ja myślałam że sam kocyk wystarczy - a poduszka takiemu maluchowi i tak nie potrzebna.
nie kupuję. w wózku mamy taki materacyk (czy coś w tym stylu na wyposażeniu). na to podkład nieprzemakalny, pieluszka flanelowa.
w zimie kocyk gruby i tyle.

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Ja do wózka kupię chyba poduszkę antywstrząsową:
http://ekoubranka.pl/pl/poduszki-ant...owa-sowki.html
Do tego kocyk na spód i ewentualnie na górę coś do przykrycia. Ale, że kocyków mam milion to ich nie kupuję. Liczę na to, że w maju będzie już cieplutko i będę przykrywać jedynie pieluszką.
a po co taka podusia?
Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
No ja byłam wczoraj na USg i młoda lezała głową w dół, a ruchy często czuję po obu stronach jednocześnie Może młoda szpagat ćwiczy I z tym telepaniem też mam. Takie jakby drgawki, ale wyczytałam gdzieś (albo tutaj ktoś to pisał?? ), że nie tylko ja tak mam.[COLOR="Silver"]
Ela, Frogutka, mam identyczne odczucia. Z tym, że nie wiem, jak jest Kornelka ułożona. podejrzewam jednak że bokiem i jakoś nisko.
muszę wreszcie zdjecie zrobic i tu wrzucić, bo już sama nie wiem, czy mi sie wydaje, czy mi sie nie wydaje
Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
A ja się pochwale rozkiem fajny materiał, polecam firma Gluck
Załącznik 5536082

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
sliczny!

Zapraszam
Stary 2014-01-08, 21:27   #3597
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

ojej kate biedna jestes non stop cos
Mąż chyba też tak uważa bo dzisiaj mam mega zły dzień więc zabrał mnie do McDonalda i właśnie wcinam te paskudne i niezdrowe jedzenie

Przeraża mnie dzisiejsze samopoczucie i mąż zastał mnie szykującą torbę do szpitala .Nie mogę się zebrać, ale muszę się spakować

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 21:31   #3598
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
ooooo mnie też nie - jeszcze się nie skontktowałam - a niby powinnam ;P ba... nawet nazwiska nie zmieniłam w przychodni :P za daleko, nie chce mi się, zła pogoda, nie lubię tam łazić (niepotrzebne skreślić)
ooo to nie jestem sama
ja to nawet nie wiem gdzie sie powinnam zgłosić bo w mojej przychodni to tylko lekarz rodzinny i chyba dentysta jest. Teraz byłam (zreszta 3 razy w ciągu 8 dni) przy okazji zapalenia oskrzeli i nikt mnie nie pytał o położną ale może to jednak nie w rodzinnej
Stary 2014-01-08, 21:40   #3599
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Przyszło dziś łóżeczko turystyczne jest super dodatkowo ma jeszcze coś grającego i w ogóle wygląda jak nówka sztuka

rodzice się już pewnie przyzywczaili do Twojej samodzielności i własnej "wolności po latach" ale dobrze, że masz w nich oparcie. Powiem Ci, że jak na 2,5 mca prawie przeprowadziłam się do swoich z Zuzią i psem to odbierałam to jako swoją totalną porażkę. dorosła baba, prawie 30 letnia, pracująca po 3,5 roku małżeństwa pakuje manatki i wraca z dzieckiem i drugim w drodze do rodziców. Dobrze, że mam najlepszych rodziców na świecie. zawsze w każdej sytuacji mogę na nich liczyć i cieszę się, że i Ty na swoich też możesz. Jestem przy Tobie myślami
Pokażesz łóżeczko? Za ile kupiłaś?
Co do mieszkania z rodzicami mam dokładnie takie same odczucia.

Cytat:
A ja jutro jadę po te dady do biedronki - mam nadzieję, że się nie zmarnują jednak- wsadzę pod łóżko, niech leżą i czekają.
Mają być przecenione, tak? 1?

Cytat:
Kochana dla Ciebie też, odpocznij trochę Trzymaj się jakośWiem, że jest ciężko, tzn wyobrażam sobie "tylko" ale wiem też że twarda z Ciebie kobieta i poradzisz sobie ze wszystkim, podziwiam
A ja właśnie zaczynam w siebie wątpić, mam chwile totalnego załamania ostatnio....
Nabrałabym sił, gdyby, DLA ODMIANY, coś poszło po mojej myśli ale ciągle i ze wszystkim tylko pod górkę... Nie ma ANI JEDNEJ rzeczy, która byłaby chociaż ok. I jak brak tych przesłanek, że będzie dobrze to na prawdę trudno w to wierzyć....
A dziś jeszcze mój tata powiedział, że zostanę, tzn. zostaniemy (ja z Niunią) same, no super, po prostu, już nic mnie dobrego nie czeka. A gdybyście wiedziały jak zareagowali na wiadomość o mojej ciąży...

Cytat:
ale jak to
A daj spokój, nie mam nawet siły ani chęci o tym pisać, a zresztą nie chce się Wam użalać

Cytat:
Virginia :-* gdybys chciala pogadać to mozemy na pw
Dziękuję, jak będę b.zdesperowana to skorzystam, na razie nie chcę Ci głowy zawracać...

Cytat:
Ja sama z siebie na pewno bym się nie skontaktowała.
Choć to może trochę głupie, jak nie chodzę na SR to może przynajmniej od niej czegoś bym się dowiedziała.

Teraz już na prawdę idę się położyć choć i tak nie chce mi się spać... Ciekawe ile dziś poprzewracam się z boku na bok...
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 21:40   #3600
czbasia
Zakorzenienie

Ja uciekam już spać.. Mam plan dziś wię wyspać Miłej nocki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości