|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
No tak... Wykładu nie mam gotowego, ale... do kosmatyków naturalnych przekonała mnie koleżanka, która juz długo bawi sie w mazidłowanie. Jest kilka stronek z produktami, które da sie ukręcic samemu. Ja robie zakupy w biochemii urody, bo maja gotowe zestawy i jakos sie do nich przyzwyczaiłam. Od zawsze miałam problem z pryszczami, które mi nie schodziły dosłownie po niczym. Cera po większości robiła się przesuszona z wtórnym łojotokiem (o czym sie dowiedziałam później) i z nadmiernie zrogowaciałymi ujściami gruczołów potowych. Świeciłam sie jak żarówka i co chwilke wyskakiwały nowe niespodzianki. RAz naprawde mi było głupio, jak córka pacjentki po rozmowei na temat stanu zdrowia matki poleciła mi swoje usługi jako dermatolog.... Az koleżanka poleciła spróbować z kwasami. Odstawiłam chemię prawie do zera. Pomógł delikatny na początek kwas - tonik PHA 6% i krem z kwasem salicylowym i olejem arganowym i tamanu. Buzie zaczęłam myć woda micelarną, a do nawilżania uzywałam olejków i kwasu hialuronowego. Cudownie zadziałał peeling enzymatyczny z bromelainą... Od tego czasu eksperymentuje raz mniej, raz wiecej. A co do "wykładu"- to chodziło o nawilżenie i natłuszczenie skóry. Jak skórze brakuje wody, to jest przesuszona. Jak brakuje oleju to trzeba natłuścić. Czyli nieważne, czy jest duzo, czy mało oleju- nawilżenie nie jest z tym związane. W naszych warunkach nawilżać buzie trzeba dość często- nawet, jak się świeci- bo to może być problem- dokładnie tak, jak był u mnie. Teraz kilka niespodzianek wyszło, ale głównie na linii brody- także wiem, że to hormony w ciąży szaleją. Generalnie to nie wstydzę się wyjść do ludzi bez makijażu, A kosmetyki maja taki skład, jaki będę chciała. Sorki, ze trochę chaotycznie, ale już mnie bierze na spanie...
![]() |
#3572 |
Rozeznanie
|
#3573 |
Zadomowienie
|
elunka a jednak
![]() ![]()
#3574 |
Raczkowanie
|
Zanim ja coś napiszę, a chciałam tylr, że cho cho
![]() Proszę napiszcie mi jak sie cytuje kilka postów z różnych stron, żeby było w moim poście? Robiłam wielo-cytuj i na końcu i tak nic nie miałam. Nadrabiałam Was z 3h, i teraz już nie wiem co kto i w ogóle ![]() Z góry ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | |
Zakorzenienie
|
Dobra, biorę to na klate
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3576 |
Zadomowienie
|
ależ mi miło, że tak się Wam lampy do pokoju mojej Hani spodobały
![]() szczególnie, że ja z tych niezdecydowanych i tydzień się na nie czaiłam ![]() dzięki za odp odnośnie kremu do dupki ![]() ktoraś pytała o krem a każdą pogodę, ja wybiorę z Hipp
#3577 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, miałabym do Was prośbę.
jeśli nie przekazywałyście do tej pory 1% podatku, albo w tym roku nie wiecie, komu przekazać, to będę NIEZMIERNIE wdzięczna za ten 1 % dla mojego bratanka Antośka http://antek.lcts.com.pl/antos_kozlowski.pdf
![]() |
#3578 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | |||||||
Zakorzenienie
|
Nadrabiałam Was na dwa podejścia a i tak nie wiem czy jestem na bieżąco. Trzeba by było zaglądać tu chyba co godzinę...
![]() Dzięki Wam za kciuki, niestety nic nie udało mi się załatwić... Jestem załamana, nic tylko wiatr w oczy... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ktoś pisał (nie zacytowało mi), że każdy ma problemy, przecież wiem o tym i wcale tego nie neguję, ale macie obok TŻetów, a wierzcie mi, że to duża podpora, ja walczę ze wszystkim sama i ciągle ze wszystkim pod górkę a uwierzcie, że też nie o wszystkim Wam piszę. I nawet nie mam z kim o tym pogadać w domu... ![]() Cytat:
czbasia bo to chyba Ty wkleiłaś zdjęcie szafy - buciki robią wrażenie!!! Ale będzie mała księżniczka! Cytat:
![]() Cytat:
A tak wgl dzwoniła dziś do mnie położna ale chciała przeprowadzać telefonicznie jakiś wywiad a ja nie bardzo mogłam wtedy rozmawiać, miała zadzwonić po 19 ale zadzwoniła później jak ja znowu miałam zajęcia i tak się rozmijałyśmy... No nic, zadzwoni jeszcze raz. Mnie jakoś wciąż uparcie do położnych nie ciągnie. Cytat:
![]() Cytat:
A zakupki oczywiście super! Fajne!!! Hurra! BeautifulLie ja też nie wiem o co chodzi z tą wkładką ale jak dziewczyny piszą, że będzie dobrze to będzie. Dbaj o siebie! ![]() I nie mam już chyba siły na nic więcej. Jutro od 11 siedzę w komisjach egzaminacyjnych ale postaram się zajrzeć do Was rano bo potem znów nie ogarnę... ![]() Spokojnej nocki wszystkim, sobie też bo z tych zmartwień ostatnio u mnie z tym kiepsko... ![]()
![]() |
#3580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | ||||||
Zakorzenienie
|
Przyszło dziś łóżeczko turystyczne
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Margo, jak to na oku?? to jest w ogóle możliwe? co z tym robić? Ewcia próbuje się drapać? Cytat:
sporo osób polecało również pieluchy z babydream, ale nam np. one w pgóle nie podeszły. strasznie twarde mi się wydawały, choć uczulenia nie było. jedynie huggiesy z wycieciem na pępek, których pół opakowania dostałam od koleżanki mi zuzankową pupencję ekspresowo odparzyły, a jej np. idealnie się sprawdzały. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3582 | ||
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() ![]() Bardzo się cieszę, że wizyty udane! Baja, odpoczywaj więcej i będzie dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() To super wiadomość! Cytat:
A w razie W mam alantan plus, bo ma ten sam składnik w tej samej ilości a jest tanszy ![]() Na buzię też mam krem z Babydream - na wiatr i mróz czy coś w tym stylu, a potem kupię z filtrem na okres letni. ![]() Wielocytuj jest obok między "cytuj", a "odpowiedz" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Moderator
|
Wstretny telefon - skasowal mi cytaty
![]() Tak z pamieci: Kacpra tez tak dziwnie czasem telepie - ciekawe co te dzieciaki wyprawiaja? Margo - ![]() ![]() Rozek mam, a raczej bede miala jeden z wyciaganym usztywnieniem. Piszecie ze kremu do pupy bedziecie uzywac tylko wrazie gdyby cos sie dzialo - a jesli nie bedzie sie nic dzialo to nic? To wtedy tylko podtarcie tylka i pielucha, nic pomiedzy? ![]() I wiecej juz nie pamietam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Zadomowienie
|
A ja jutro jadę po te dady do biedronki - mam nadzieję, że się nie zmarnują jednak- wsadzę pod łóżko, niech leżą i czekają.
![]() Dobrej nocy Wam życzę - mam nadzieję, że jutro będę bardziej na bieżąco, a teraz padam z nóg i zasypiam na siedząco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3586 | ||
Wtajemniczenie
|
wlasnie, przypomnialas mi. A ma ktoras Sopelek
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sliczne te rzeczy La millou ![]() ![]() O wlasnie, linomag tez uzywalam
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3589 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3590 |
Wtajemniczenie
|
Wcześniej próbowałam ale nie wychodziło mi a teraz
![]() ![]() ![]() Ja będę używać coś, ale nie przy każdej zmianie pieluchy, może raz na dzień, po kąpieli. Zresztą wszystko wyjdzie w trakcie |
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Zadomowienie
|
Virginia :-* gdybys chciala pogadać to mozemy na pw
![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No dobra Baby, dziś nic nie robię tylko Was nadrabiam ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | ||||||
Raczkowanie
|
Dla mnie też extra
![]() Cytat:
![]() Przemierzamy się do odmalowania. Chciałam biały mat bo bardzo podobają mi się białe, ale Pani w sklepie odradziła, więc chyba będzie ciemny brąz Cytat:
Mam tak samo jak Tyyy (od razu mi się z piosenką skojarzyło) Kopie mnie po bokach, albo bardzo nisko pod pępkiem. W poniedziałek na 12:50 mam usg i się okaże jak leży. Już nie mogę się doczekać ![]() Tyle Was czytam i wagi Waszych dzieciów, że też już chce wiedzieć ile mój waży ![]() I zaskocze Pania gine zapytaniem czy może podłaczy mnie do ktg? ![]() Cytat:
![]() Ja za to odkryłam u siebie chorobę ![]() Otóż jest to ZESPÓŁ NIESPOKOJNYCH NÓG ![]() Śmiesznie brzmi, ale ku@@cy można dostać. To jest uczucie jakby mnie kości w nogach (łydkach) swędziały,albo jakby nakiś napój gazowany zamiast krwi w nogach płynął. Masakra ![]() ![]() Wiem, że to śmieszne, ale mi czasem nie jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś byłamu mamy i zaoferowała się (jest krawcową z zawodu), że kupimy jakieś ładne tkaniny i mi uszyje pościel do łóżeczka, przybornik na łóżeczko, ochraniacz i falbankę ![]() Ale się cieszę ![]() ![]() ![]() ![]() Czytając Was nie wiedziałam, że tak bardzo pochłonie mnie robienie wyprawki. Czytanie opinii, przeglądanie, wybieranie co najlepsze, ALE MI TO SPRAWIA FRAJDE ![]() ![]() Dzięki laski ![]() Odnośnie TŻta. Chcąc Go trochę zaangażować w kompletowanie wszytkiego tłumaczę mu i się zastanawiam: Są pampersy new born na 2-5kg i potem są te większe 3-6kg bodajże i mowie mu, że się zastanawiam czy nie kupić tych większych a jak okaża się za duże, to on skoczy po te new born, to przynajmniej nic się nie zmarnuje (chyba któraś też wybrała taką opcje jak czytałam) TŻ patrzy na mnie jak wół na wrota i mówi, ale o co Ci chodzi? To mu tłumacze jeszcze raz, już lekko poirytowana... A on do mnie: Ale co to sąte kilogramy? TZN JAKĄ CIĘŻKĄ KUPE ZROBI??? ![]() ![]() Szkoda, że nie widziałyście mojej miny... On mówi to pampersów się nie kupuje na wzrost tylko na kg? ![]() I ja mam zostawić moje dziecko z tym oto osobnikiem? ![]() ![]() Chyba zwariuje ![]() Mam jeszcze pyt odnośnie łóżeczka. Kupujecie tradycyjną poduszke do łóżeczka czy może klin? Się tak zastanawiam ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3594 |
Zadomowienie
|
Maggie ja tez moich rodziców kocham nad życie i dzięki nim mam silę.
![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Rozeznanie
|
ooooo mnie też nie - jeszcze się nie skontktowałam - a niby powinnam ;P ba... nawet nazwiska nie zmieniłam w przychodni :P za daleko, nie chce mi się, zła pogoda, nie lubię tam łazić (niepotrzebne skreślić)
#3596 | |||||
Zakorzenienie
|
tez mam
![]() to samo pomyślałam. na dobrą sprawę niemowlakowi butki niepotrzebne. darowane bym brała, ale żeby samej kupić to już na pewno ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jak możesz mi TO robić?! ![]() Cytat:
w zimie kocyk gruby i tyle. Cytat:
Cytat:
muszę wreszcie zdjecie zrobic i tu wrzucić, bo już sama nie wiem, czy mi sie wydaje, czy mi sie nie wydaje Cytat:
![]() |
#3597 |
Zadomowienie
|
Mąż chyba też tak uważa bo dzisiaj mam mega zły dzień więc zabrał mnie do McDonalda i właśnie wcinam te paskudne i niezdrowe jedzenie
![]() Przeraża mnie dzisiejsze samopoczucie i mąż zastał mnie szykującą torbę do szpitala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3598 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja to nawet nie wiem gdzie sie powinnam zgłosić ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3599 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mieszkania z rodzicami mam dokładnie takie same odczucia. Cytat:
Cytat:
![]() Nabrałabym sił, gdyby, DLA ODMIANY, coś poszło po mojej myśli ale ciągle i ze wszystkim tylko pod górkę... Nie ma ANI JEDNEJ rzeczy, która byłaby chociaż ok. I jak brak tych przesłanek, że będzie dobrze to na prawdę trudno w to wierzyć.... A dziś jeszcze mój tata powiedział, że zostanę, tzn. zostaniemy (ja z Niunią) same, no super, po prostu, już nic mnie dobrego nie czeka. A gdybyście wiedziały jak zareagowali na wiadomość o mojej ciąży... A daj spokój, nie mam nawet siły ani chęci o tym pisać, a zresztą nie chce się Wam użalać Dziękuję, jak będę b.zdesperowana to skorzystam, na razie nie chcę Ci głowy zawracać... Cytat:
Choć to może trochę głupie, jak nie chodzę na SR to może przynajmniej od niej czegoś bym się dowiedziała. Teraz już na prawdę idę się położyć choć i tak nie chce mi się spać... Ciekawe ile dziś poprzewracam się z boku na bok...
![]() |
#3600 |
Zakorzenienie
|
Ja uciekam już spać.. Mam plan dziś wię wyspać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.