|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Wlasnie przyszedl jakis dziadek i dal mi 2 pstragi.Zapomnialam jezyka w gebie tym bardziej niemieckiego, zeby sie zapytac o co mu chodzi wiec tylko podziekowalam.
|
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
a miałam Wam napisać szybko ogarniając się dziś do wyjścia wziełam Fifka z łózeczka bo gadał po przebudzeniu do karuzeli, ciach go na nasze niezascielone łóżko na środek rozbieram do przebrania, zdejmuje pampa do zmiany uświadamiam sobie że pampy mi się skonczyły pod ręka i mam je obok w garderobie wiec leży na środku nie spadnie czmychne po paczke.. ja wracam a tu na prześcieradle na środku mojego łóżka lezy sobie Filip już na brzuchu z kupa na wierchu i zasikane dookola
![]() nigdy więcej nie zostawie go bez pampa a Filipa pod kran ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- i nie wiesz kto to?
|
|
#3153 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję dzisiejszych miesięcznic!!!
Cytat:
![]() Cytat:
poza tym myślę,że to bardziej też zależy od dziecka. ja nie stosowałam tego do Tuśki a jakos ładnie śpi,budzi się w nocy raz lub wcale. no ja myślałam,że musi siedzieć? Cytat:
Cytat:
Jeszcze raz Ci dziękuję za info o tych zajęciach i nas, bo nie wiedziałam,że istenieje coś takiego. powiedziałam wielu koleżankom i wszystkie zdziwione, też będą chodzić ![]() No a my to mamy pecha. Kurier z krzesełkiem przyjechał akurat jak T. przywiozła mi Tuśkę, w dodatku na kartonie było jak w byk namalowane krzesełko. ( a moja T.usilnie chce nam wepchnąć krzesełko po jej wnuczce, które ma już kilka lat i jest zwyczajnie podniszczone). Także na szybko wymyśliłam,że to nie my kupiliśmy, a mój brat nam sprezentował... ![]() :brzyda l:Poza tym to gadałam z T. i ona też uważa,że za wczesnie,żebym we wrześniu szła na pełen etat, także będziemy kombinować,żebym jeszcze trochę mogła zostać z Tuśką. No ale pewnie od stycznia 2015 powinnam iść normalnie do pracy
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2014-02-06 o 13:03 |
||||
|
|
|
#3154 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3155 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
raz noszenie a dwa chyba karmie za bardzo zgarbiona ![]() Cytat:
Maks też teraz troche zaczyna się bać, chociaż dalej jest raczej kontaktowym i pogodnym dzieckiem ale od niedawna zaczął sie "wystraszać" jak ktos wybuchnie śmiechem albo coś głośniej powie ![]() Cytat:
ale coraz mniej chce sie bawić sam zdecydowanie woli w moim towarzystwie, i też lubi mieć mnie ciągle na oku, ostatnio ktoś nawet bierze go na rece coś gada, probuje zabawiac a on cały czas wpatruje sie we mnie mimo ze ja nie staram sie zwrocic na siebie jego uwagi ![]() ![]() ![]() o fuuuj faktycznie jak byłam mała to pamietam, że strasznie lubilam taka obtaczaną w jajku, bułce tartej i smazona ale teraz jak o tym pomysle, to mi niedobrze ![]() Cytat:
![]() u nas chyba najgorsza noc do ter pory ![]() dopadło nas chyba wszystko co mogło: ząbek, kaszel plus bąki przy których się wybudzał i plakal ze wzgledu na kaszel i takie furczenie zwłaszcza przy płaczu poszlismy dzisiaj do lekarza ale lekarka osłuchala i stwierdziła ze nic poki co nie słychac gardło tez blade takze poki co mamy brac tylko syrop prawoślazowy i ibum na noc Maksik teraz spi a ja nie mam sily na nic ![]() jeszcze dostałam z pracy pita plus informacje, że u koleżanki z pracy córki zdiagnozowano autyzm i możemy przekazać jej 1% podatko, jako, ze wymaga kosztownej terapii byłam w szoku, bo dziewczynka ma już 4 lata i dopiero w październiku padła diagnoza, myślałam ze duzo wczesniej sie takie dzieci diagnozuje ![]() za bardzo nie wiem jakie miała objawy bo jakoś blisko z tą dziewczyną nie byłam, pamietam tylko ze w tamtym roku był straszny problem z przedszkolem, musiała ja odbierac przed czasem bo dzwonili ze sobie z nia nie moga poradzic az w koncu stwierdzili, że mała się do przedszkola nie nadaje więc maja ją sobie zabrac , ale tak opowiadała, jakby dziecko było po prostu mega niegrzecznetym bardziej sie zastanawiam, czy wczesniej nie widzieli ze cos jest nie tak
|
|
#3156 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Moja uwaza, ze powinnam juz pracowac od dawna, najlepiej zebym to urodzila w sobote wieczorem, a w poniedziałek juz szla do pracy.I wielce sie chwali tym jak to ona wyjechala za granice do pracy zostawiajac 3miesieczne duziecko ze swoja matka. |
|
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
maharet a wiesz że moja ciocia mieszka w Gemund? to niedaleko Ciebie nie?
Czy któraś z Was kupowała skarpetki z zabawkami na końcu? Mam takie zakupić
|
|
#3158 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3159 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() uważa, że juz teraz powinnam pojsc ( chyba dlatego, że najprawdopodobniej ona bedzie sie zajmowac małym jak wroce) Cytat:
fajnie wyglądają i akurat mamy takie grubsze, więc mu cieplo ale troche sie mechacą u nas i póki co tych zabawek nie zauważa jeszcze
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
motyl- jak kasa pozwala nie wracać to jasne że im dłużej tym lepiej z dzieckiem, ale też w drugą stronę, jezeli masz wrócić na etat a chcesz mieć w niedługim czasie kolejne dziecko to im szybciej tym lepiej żeby umowa była odpowiednia, tak samo z działalnościa na początku ten niższy zus żeby szybciej minał a z krzesełkiem niezle... ps teściowej to bym nie słuchala anie w kwesti pracy ani krzesełka. a co z Tusia jak Ty wrócisz do pracy? ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- co do nie trafionych zabawek tu Oball też się nie postarał, nie polecam, ten samochód jes tak ciężki że mimo iż Filip go chwyta to jak spadnie mu na glowe to płacz bo jest po prostu zzzzaaaaa cieżki
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2014-02-06 o 13:29 |
|
|
|
|
#3161 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo uparta jestem![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dla Michasia i Małgosi
za ukończone 4 miesiąceCytat:
![]() Cytat:
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My koło 6 zasnęłyśmy
|
|
|
#3164 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Witam się po krótkiej nieobecności i chyba nie nadrobię wszystkiego, tylko kawałeczek się cofnęłam. Poprzedniej nocy prawie nie spałam tak bolał mnie ząb, wczoraj zresztą też, więc od rana była akcja żeby się gdzieś dostać do dentysty. W końcu umówiłam się na 12, akurat jest u nas moja siostra bo ma ferie, Miłka jej zostawiłam w wózku przed gabinetem. Nie zdążyłam usiąść na fotel, a siostra dzwoni, że mały bardzo płacze i nie może go uspokoić. No to przeprosiłam i wyszłam Wróciłam wieczorem i niestety kanałowe, ale na szczęście boleć już przestało. Dziś byliśmy zważyć Miłka i ma 6660g, czyli 230g w 2 tygodnie, pediatra mówi że ok. Teraz mi jeszcze mały dosypia przy otwartym oknie. Nie chce zapeszać, ale ostatnie 3 noce jakieś lepsze. Już tylko 3-4 razy się budzi ![]() Aaaa i mamy zęba!!! Cytat:
ale jak jadę do mamy na parę dni to tam Miłek śpi w wózku, bo łóżeczko jeszcze Dawid zajmuje i wtedy jednak trochę bujam i bardzo szybko wtedy zasypia i śpi dłużej, bo zawsze można lekko bujnąć jak się kręci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkim dzieciaczkom gratuluję skończonych miesięcy ![]() Larysko rzuciło mi się w oczy, że podjęłaś decyzję. Obyś wytrwała, będzie dobrze Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-02-06 o 14:01 |
|||
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super waga i za ząbka
|
|
|
#3166 | ||
|
Zakorzenienie
|
wrocilismy z spaceru,Maly je,a ja Was czytam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3168 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
witam
oj ciężko było mi Was gaduły nadrobić jak się wyłączyłam na parę dni ale jakoś dałam radępo pierwsze to gratulację dla dzieciaczków z okazji skończonych miesięcy ![]() oraz życzę dużo dużo zdrówka dla dzieciaczków które tego potrzebują ostatnio jakoś nie wyrabiam się z niczym, mam ciężki tydzień sama ze sobą, łapie mnie deprecha istnienia sytuacji i wszystkiego, do tego nie mogę mogę wyleczyć gardła domowymi sposobami a wręcz chyba pogorszyłam z nim sprawę i się poddaję i idę do lekarza, jedyny plus taki że dzieciaki zdrowe może się już nie zaraża ode mnie. Przepraszam ale musiałam sobie ulżyć, jeszcze przyszły tydzień i zaczną się ferie to trochę odżyję i może podładuję baterie. Cytat:
małymi krokami można wszystko oby tak dalejCytat:
a i dziecko było przyzwyczajone że na palcach nie trzeba było chodzić jak spało, no i miałam dla niej mnóstwo czasu teraz z Jaśkiem maks do 1,5 roku może się uda pociągnąć by z nim byćCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
sama jestem wdzięczna losowi ze u nas już w pierwszym cyklu po odstawieniu anty zaskoczyło, a nawet za jednym strzałem bo celowaliśmy w owulację w chłopaka i nie nastawialiśmy się wcale bo parę dni wcześniej robiłam hormony i wyszły takie jakbym była w menopauzie a tu jednak momentalnie wróciło do normy wszystko i bach dwie krechy na tescie dwa tygodniej później po bunga bunga wyszły Ja okres po urodzeniu córki dostałam 9 miesiecy po porodzie KP teraz tez nie dostalam zreszta nie ma jak na razie groszki łykam Cytat:
my czekamy na pierwsze, u nas chyba ciężej trochę bedzie bo mały jest duży i mu ciężkoCytat:
mo ma takie z SOXO z rossmana ale na razie wrażenia na nim szczególnego nie robią woli swoje ręce
|
|
#3169 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiuni_a za ząbka
![]() jejciu jak dużo ząbków mamy już na wątku
|
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
A ja byłam kiedyś w Husum.To Twój land?
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie wiem gdzie Muszę się rozejrzeć za nimi.Ale fajnie ![]() Mój jeszcze nie ma. Będę zamawiała termoopakowanie do butelek i cumle i akurat ten sprzedawca ma też te kubki lovi 360 i zastanawiam się, jaką pojemność wziąć? 210 ml, 250ml czy 350ml? Poradzicie? Myślałam o 250ml. Bo 350 wydaje mi się za duże. |
|
|
|
|
#3172 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i zapomniałam gratulacje dla małych terrorystów ząbków , że wychodzą oby jak najbardziej bezobjawowo wychodziły![]() u nas ani widu ani słychu i pewnie jeszcze się długo zejdzie bo Oliwce pierwszy wyszedł jak miała 9,5 miesiąca i był to koszmar na szczeście jednej nocy ale chyba jej do końca życia nie zapomnimy i to tak z wigilii na BN
|
|
#3174 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej!
nadrabiam od rana i w końcu moje dziecię "pozowliło" mi chwilę odsapnąć. Usypiałam go właśnie godzinę Ja już nawet nie pisze jak u nas wygląda sen i w dzien i w noc bo nie chce sie dołować mam dziś słabszy dzieńCytat:
![]() Cytat:
co ty wymyślasz kochana z tą agresją i depresją najlepszego! Cytat:
![]() Cytat:
i czekamy na efekty tej sesji ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to masz juz pomysł na pyszny obiad
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka dziękuję za gratki i dołącza się do życzeń odnośnie pozostałych miesięcznic.
Ciekawe jak by to było gdyby nasze dzieci się ze sobą spotkały .Moja Amela ostatnio jak byliśmy w przychodni rozbroiła nas swoim zachowaniem. Na korytarzu było 2 miesięczne dziecko, zaczęło płakać. Amela do tej pory spokojno-poważna spojrzała na dziecko i nagle skrzywiła się i w ryk!. Tamten maluch się uspokoił i zaczął uśmiechać się, ale widać było, że tak nieświadomie. Amela przyglądała mu się i też banan od ucha do ucha. Tamtem znowu się zakrzywił i zaczął popłakiwać. Amelka jak lustrzane odbicie skrzywiła swoją mordką i w ryk.
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() szybko te nasze wątkowe dzieciaczki mają ząbki ![]() no i brawa za wagę
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Larysa, mocno trzymam kciuki
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Rusałka
|
#3179 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba też się na niego skuszę ![]() Cytat:
![]() No i gratuluję kolejnych zębolków!!! Dużo ich już mamy
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rehabilitant powiedział że to ma zachęcić do zabawy nogami kasiuni_a za ząbka---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- a tak odnośnie rosmana i rosne kupujac tylko mleko 1 za 49,99 nie ma zniżki, to moge zrozumieć bo promowanie karmienia piersią, ale nawet nie odlicza za wizytę do kolejnego progu rabatu ;/
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

a Filipa pod kran 
obudziła się, żeby zjeść? Super, tylko czemu ona nie może potem normalnie iść spać, tylko gada i chce się bawić przez 2 h?? 

Zawsze ktoś był przy małym żeby sobie tym krzywdy nie zrobił. Ostatnio to wyrwał z zawieszki i tyle było z zabawki 
czy tez macie problem z bolami plecow?

dało to coś....