Scent Bar LII - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-05, 12:37   #901
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Dot.: Scent Bar LII

co do filmów jeszcze, widziałam wczoraj:
Dr. Strangelove Kubricka
MASH Altmana

szczególnie ten pierwszy przypadł mi do gustu, w ogóle Kubricka lubię, choć jego filmy niby każdy od sasa do lasa

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Ty się przynajmniej nie wstydzisz, dzięki Tobie lżej mi się przyznać ufff kamień spadł.
Nie twierdzę że to ujmuje nam intelektu, tylko twierdzę, że nie wszystko jest dla wszystkich, nie każdy posiada ten sam rodzaj czy umijętność postrzegania. Tę samą wrażliwość. Nieźle sobie to zracjonalizowałam heh, ale serio tak jest. Ja tam jestem prosta baba, więc siłą rzeczy nie poszukuję, nie potrzebuję pewnych zabiegów literackich.
Też tak myślę.
Ja mam np. tak, że najpierw jest u mnie forma, potem treść, a dopiero potem myślenie nad drugim dnem. Tak już mam i tyle. Dlatego ciężko mi w beletrystyce doszukiwać się treści nie-wprost, nigdy tego nie potrafiłam, jak mam coś rozkminiać to niech to będzie książka o tym-czymś-do-rozkminiania.
Z filmami zawsze miałam podobnie.
Ale od pewnego czasu musk mi się przestawiać zaczął i nagle ja! sama z siebie! w filmach odkrywam drugie dna

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

ja uwazam ze nie wszytko trzeba rozumiec (zreszta kto nam potwierdzi ze cos dobrze zrozumielismy? ) dla mnie liczy sie sam fakt rozpoczęcia procesu myślowego na jakis temat
o!
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 12:37   #902
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Mursz, e tam, ale pewnie bardzo fajna kobita jesteś w realu z charakteru czy to ważne ile kg więcej, czy mniej, najważniejsze, aby być zadbanym/zadbaną.
Chłechłechłe!! Właśnie odebrałam telefon z Oddziału i słysze tekst "dziewczyny mówią, że ty jesteś tam najbardziej kompetentna, to znaczy na pewno też jesteś piękną kobietą, ale mówią, ze z tobą najlepiej wszystko załatwię", mało nie popuściłam ze śmiechu, jak się zaczęła tłumaczyć, że taka piękna jestem
Całe życie z wariatami

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 12:39   #903
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
1. Woda Cudów zdecydowanie nieświeża jest

Mnie ostatnio pociąga lekkie owocowe cudo, czyli Rajasthan Etro, tylko albo ze mnie złazi błyskawicznie, albo nos mi się za szybko do niego przyzwyczaja... A na ostatnim zlociku odkryłam, co za ordynarną podróbę miałam w dzieciństwie. Było to świeże i nazywało się... Chapka... I pachniało, jak YSL Champagne, które chyba Bellatrix miała ostatnio ze sobą... Albo Asiuuuuula...
I nabrałam na to ochoty. Takie wspomnienia, sentymencik... Tylko też się boję, że po 2 tygodniach uznam, że za mało tam paczuli i przestanę używać.

Mam w kolekcji Aqua di Gio, oraz Aqua di Gioia, którymi zachwyt trwał od dnia, do tygodnia... Teraz jakoś się ich pozbyć nie mogę... No i Madmułazelkę tez mam ze świeżaków...
1. Wiem, już wiem, choć otoczenie wciaż sie zachwyca - ale świeże powietrze ach i och

3. Testuję je Sephorowo już chyba drugi miesiąc i jednak wciąż to nie to. Dla mnie z kolei Madmłazelka jest nieświeża.

Ja już wiem czego ja nie mogę w perfumach, bo się na mnie hhhmmmm "biesi".
Pieprzu - w naturze uwielbianego
Cedru - w olejkach ukochanego
Ozonu - jak wpsomianłam, raz na 2 lata pociąga, przez resztę czasu odrzuca
Ogóra, melona - wielki hejt
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 12:48   #904
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Ja sie zapuściłam w języku polskim Czuję i widzę braki, i muszę to jak najszybciej naprawić, ale tak jak mówisz, ciężko nam się czyta niektóre przekłady. Po prostu ciężko. Lepiej było jak byłam nastolatką i znałam ang tak so-so. Nie było netu, nie było niczego, tylko książki, nie było punktu odniesienia, więc szło gładko. No i czytałam wówczas więcej polskich autorów. To na studiach zaczęło zgrzytać.
mhm, u mnie tak samo, z tym polskim szczególnie i też od studiów się to wzięło (a podobno studia kształcą ) w każdym razie zrobiło się tak, że jak mam czytać np. filozofię to po polsku nie rozumiem taki Platon np. po angielsku za to wchodzi bez problemu

co do tego tekstu w Ani, to olśnienie przyszło jak na studiach, na kursie jednym porównywaliśmy to klasyczne tłumaczenie z nowym, i zareagowałam dokładnie jak Twój set ikonek:
wcześniej nie wpadłam na to, żeby zajrzeć do oryginału ale ta cała historia mnie jakoś uczuliła na jakość tłumaczeń...
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-03-05, 12:48   #905
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
najważniejsze, żeby był wciągający
a mało co mnie wciąga ostatnio: albo głupie jak but hollyłódzkie superprodukcje, albo nibyambitne pitolenie o niczym, a reszta w ogóle mnie nie wciąga
No to nie ukrywam, jest to typowo hamerykańska produkcja, nawet nie super, z tym wciagnięciem różnie być może. Z jednej strony byłam ciekawa i kombinowałam whonis who, ale z drugiej nie mogłam być ślepa na te ich typowe "zabiegi".

To może siegnij najpierw po Shutter Island? Dobrze zrozumiałam, że masz na dysku jeszcze nie oglądnięty?

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-03-05 o 12:49
Stary 2014-03-05, 12:50   #906
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie lista hejtów jest dłuższa niż nut, które lubię
Cytat:
No to nie ukrywam, jest to typowo hamerykańska produkcja, nawet nie super, z tym wciagnięciem różnie być może. Z jednej strony byłam ciekawa i kombinowałam whonis who, ale z drugiej nie mogłam być ślepa na te ich typowe "zabiegi".

To może siegnij najpierw po Shutter Island? Dobrze zrozumiałam, że masz na dysku jeszcze nie oglądnięty?

bo nie przepadam za dikarpiem i nie chce mi się za to zabrać
Chociaż Incepcja była bardzo dobra, tylko wkurzał mnie ten młody z odstającymi uszami, bo go nie lubię. Goslinga, Gyllenghala też nie trawię. Hm, zastanawiam się, czy są w ogóle jacyś młodzi aktorzy, których lubię?.. Knightley nie cierpię, Wasikowskiej też, Witherspoon, Farella itp.

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-03-05 o 12:57
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 12:51   #907
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bogusia32 Pokaż wiadomość
Spoo no to tak falami idzie zauważyłam..., w zerówce był Winx ,potem w szkole Monster High no a teraz Violetta..,może szajs ale pamiętam jak sama siedziałam z wypiekami i oglądałam ''Zbuntowanego Anioła'' i uczyłam się piosenek na pamięć A ile się hiszpańskiego nauczyłam, serio do dziś pamiętam naprawdę sporo słów i żeby nie było, wiem co znaczą ;p

Dzięki za szyczonka
Tylko moja jeszcze nie jest w szkole

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość

przykro mi
Ee no co Ty nie ma co "przykrować" Jakbym nie zarabiała żadnej kasy to by wtedy można było przykrować a tak to loozik A może by mi tyle samo dali co mam teraz albo mniej a więcej roboty by było I dziś się jeszcze nowych nowości dowiedziałam, że prawdopodobnie było więcej kandydatów tylko w inne dni, ale nie wiem na ile to może być true

Cytat:

Kręgosłupy to już chyba jakaś choroba cywilizacyjna.
Ja mam zniesioną lordozę szyjnego i zwyrodnienia na piersiowym i ledzwiowym.., podobno z pracy na cukierni .Mi akurat lasoterapia pomogła,nadal boli ale już nie tak jak kiedyś ale od 5 lat pracuję w domu i już nie tyram jak kiedyś fizycznie więc i mniej boli..

Macham w biegu i nie wiem kiedy Was skończę nadrabiać A Mai post z filmami to se zostawiłam do przelecenia później
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 12:57   #908
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

co do tego tekstu w Ani, to olśnienie przyszło jak na studiach, na kursie jednym porównywaliśmy to klasyczne tłumaczenie z nowym, i zareagowałam dokładnie jak Twój set ikonek:
wcześniej nie wpadłam na to, żeby zajrzeć do oryginału ale ta cała historia mnie jakoś uczuliła na jakość tłumaczeń...
To mnie włąśnie boli, jak to swiadczy o przekładach, skoro ja, szary zjadacz chleba, o poziomie ang daleeeeeeekim od eksperta odkrywam różne kwiatki Zawsze zakładałam, że po drugiej stronie siedział ktoś o wiele bardziej kompetentny, tak, że przeciętny czytelnik nie dostrzeże wpadek, niedoróbek.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Ee no co Ty nie ma co "przykrować" Jakbym nie zarabiała żadnej kasy to by wtedy można było przykrować a tak to loozik A może by mi tyle samo dali co mam teraz albo mniej a więcej roboty by było I dziś się jeszcze nowych nowości dowiedziałam, że prawdopodobnie było więcej kandydatów tylko w inne dni, ale nie wiem na ile to może być true
Może być bardzo true, gdyż np w jednej firmie powiedzieli wprost ze dali ogłoszenie na miesiąc, i przez ten cały miesiac sobie na spokojnie umawiają kandydatów

Cytat:

bo nie przepadam za dikarpiem i nie chce mi się za to zabrać
Spróbuj Nie tylko on tam jest ważny.
Stary 2014-03-05, 12:57   #909
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Chłechłechłe!! Właśnie odebrałam telefon z Oddziału i słysze tekst "dziewczyny mówią, że ty jesteś tam najbardziej kompetentna, to znaczy na pewno też jesteś piękną kobietą, ale mówią, ze z tobą najlepiej wszystko załatwię", mało nie popuściłam ze śmiechu, jak się zaczęła tłumaczyć, że taka piękna jestem
Całe życie z wariatami
Widzisz, wiem co mówię

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 12:58   #910
Murszafka

Cytat:
1. Wiem, już wiem, choć otoczenie wciaż sie zachwyca - ale świeże powietrze ach i och

3. Testuję je Sephorowo już chyba drugi miesiąc i jednak wciąż to nie to. Dla mnie z kolei Madmłazelka jest nieświeża.

Ja uwielbiam Wodę Cudów Ale mnie nie wzywa ostatnio i tez stoi na potem... Madmłazelka mi się kojarzy z wakacjami w Egipcie, ale też mam, bo mam, tam używałam, po powrocie chyba już nigdy Wkurza mnie, że pół ulicy tym pachnie...
Ogóra i jemu podobnych -nie znoszę... Na żywo też nie przepadam, dopiero po zakiszeniu
Mam dziś trochę luzu w pracy, aż chyba zaszaleję i przerwę wykorzystam na przerwę, a nie na pracę...

Stary 2014-03-05, 13:05   #911
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
w filmach mało który mnie rusza, większość mnie nudzi
Nooo, dlatego ja się w końcu wkurzyłam i zabrałam za azjatyckie. Są... inne

Cytat:
co do filmów jeszcze, widziałam wczoraj:
Dr. Strangelove Kubricka
MASH Altmana

szczególnie ten pierwszy przypadł mi do gustu, w ogóle Kubricka lubię, choć jego filmy niby każdy od sasa do lasa
Ha, tak czułam, że może być w Twoim guście.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 13:25   #912
neska951
Zakorzenienie

hej snad zupnej herbaty
idę nadrabiać.

Red a o czym była "Antychryst" ?
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 13:32   #913
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Red a o czym była "Antychryst" ?
Popieram to wyjaśnienie: http://www.filmweb.pl/film/Antychrys...miany.,1236874

Stary 2014-03-05, 14:08   #914
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Sama sobie współczuję ...dzięki Neskuś

Poważnie ?!
Kurcze jak dobrze w końcu poznać kogoś o podobnym problemie.Tez masz takie chore wizje? No ja myslę że jednak najpierw do neuro albo do poradni zaburzeń snu...tylko z tego co się orientowałam to leczą to antydepresantami
Ja też do tej pory nie powiedziałam żadnemu lek ze względu na wstyd że mnie wyśmieje...
Mam koszmarne sny i czasem tak mi się dzieje podczas takiego koszmaru, jakoś sobie tłumaczę że to był sen i nie boję się zasypiać.Chociaż ostatnio miałam tak straszny sen że jak w końcu się ocknęłam byłam cała odrętwiała serce mi waliło

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:

Z tego co czytałam, a przeczytałam już sporo każdy przeżywa to inaczej bo ma inne wizje lub ich wcale nie ma , słyszy i czuje co innego...ale każdy odbiera to bardzo negatywnie

Red
Nietykalni
Infiltracja (z Karpiem)
Przerwana lekcja muzyki (na bank znasz)
Niebiańska plaża (Karp)

Zagadka nieśmiertelności
Życie jest piękne (pewnie znasz)
Osada

Mgła
Slumdog

.
Snam

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Rejcz, może ja się wbiję z czymś, czego nie widziałaś (i nie będzie to chińskojapońskie ):
Złodziejka książek (dość naiwne ale sympatyczne)
Submarino
Festen
Good bye Lenin
Gran Torino

Dziękujemy za palenie
Pillow book
Wielki Szu
Nietykalni

Into the wild
Infiltracja (z Karpiem)
Przerwana lekcja muzyki (na bank znasz)
Wróg u bram
Niebiańska plaża (Karp)

Zagadka nieśmiertelności
Życie jest piękne (pewnie znasz)
Django

Osada
Mgła
Slumdog
Głowa do wycierania

j.

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
[COLOR=LemonChiffon]A miewasz zwidy ? Ja z początku myślałam że jakaś opętana jestem..
Dopiero jak poczytałam że to halucynacje to się uspokoiłam, z początku byłam przerażona.W życiu świadomie nie odczuwałam takiego strachu i niemocy jak podczas tych snów. Chociaż w momencie jak się to dzieje to ciężko samą siebie przekonać że to zwidy...No jesteś świadoma, widzisz ,czujesz i słyszysz..Parę technik wybudzania się przez te lata nauczyłam ale dziś w nocy żadna nie zadziałała. No byłam pewna że się wybudziłam a tu doopa dalej ciało sparaliżowane...[I]koofa jak ja tego nienawidzę
A skąd wiadomo że to halucynacje a nie sen ?

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
dla mnie równie posrany, a w dodatku obleśny
Tak jak natura ludzka w ekstremalnych okolicznościach

Cytat:
Kabaret, Opowieść o dwóch siostrach, Suspiria, Mary Reilly, Sala Samobójców, Tytus Andronikus, Śnieżka dla dorosłych, (ang. z 2007), Talvisota (wojna zimowa), Snieżka dla dorosłych, Pukając do nieba bram, Spaleni słońcem, Autostopowicz, 1900:człowiek legenda, Straż nocna, Stalker, Metropolis (1927), Zombieland, Lista Schindlera, Wybór Zofii, Planeta Małp (1968), Rzymskie wakacje (1953), Sinister (2012), Zagadka nieśmiertelności (1983), Droga do zatracenia (2002), Goło i wesoło (1997), Truposz (1995), Ukryty wymiar (1997), Sztandar chwały (2006), Zapaśnik (2008), Anna Karenina (1997), Amadeusz (1984), Bez przebaczenia (1992), Łowca jeleni (1978), Od zmierzchu do świtu (1996), Trzy kolory: Czerwony (1994), Wściekłe psy (1992), Easy Rider (1969), Grindhouse: Planet Terror (2007), Kolekcjoner kości (1999), Rozważna i romantyczna (1995), Nikita (1990), Słodki listopad (2001), W samo południe (1952, Twierdza (1996), Rain Man (1988), Urodzeni mordercy (1994), Bliskie spotkania trzeciego stopnia (1977), Good Morning, Vietnam (1987, Szklana pułapka (1988, Omen (1976), Polowanie na Czerwony Październik, Wejście Smoka, Helikopter w ogniu, Dzień próby (2001), Dellamorte Dellamore (1994), Taksówkarz (1976), Lęk pierwotny (1996), Życie Carlita (1993), Bezsenność (2002), Człowiek z blizną (1983, Nóż w wodzie (1961), Głęboka czerwień (1975), Śmierć i dziewczyna (1994), 12 małp (1995), Czarownice z Eastwick (1987), Kraina traw (2005), Excalibur (1981), Kontakt (1997), Duch (1982), Nieustraszeni pogromcy wampirów (1967), Straceni chłopcy (1987),
Dagon (2001), Dziwolągi (1932), Polowanie na króliki (2002), Ucieczka z Nowego Jorku (1981, Ognisty podmuch (1991, Skjult (2009),
Mad Max (1979), Ostrożnie, pożądanie (2007, Przeminęło z wiatrem (1939, Oni (Ils) (2006), Czas Apokalipsy (1979) , Więzień nienawiści (1998, Pamięć absolutna (1990) , W sieci zła (1998) , Zemsta po latach (1980) , Gorączka (1995) , Gniew oceanu (2000, Bathory (2008), Mucha (1986, Silent Hill (2006, Matka Joanna od Aniołów (1961), Gwiezdne Wojny, Terminator 1 i 2, Misja (1986), Zapach kobiety (1992), Ścigany (1993, Doskonały świat (1993, W paszczy szaleństwa (1994), Powrót do przyszłości (1985), Requiem dla snu (2000), Rzeka tajemnic (2003), Piękny umysł (2001), Ben Hur (1959), Braveheart - Waleczne Serce (1995), Misery (1990), Malena (2000), Zejście (2005), Cztery wesela i pogrzeb (1994), Z piekła rodem (2001), Dystrykt 9, Wschodnie obietnice (2007), Jeździec bez głowy (1999), Wojna domowa (2008, Eden Lake (2008), American Psycho (2000), Powrót Batmana (1992), Jestem legendą (2007), Kruk (1994), Piąty element (1997), Wojna światów (2005), Dziecko Rosemary (1968), Gorzkie gody (1992), Egzorcysta (1973), A.I. Sztuczna inteligencja (2001), Gwiezdne wrota (1994), Hubal (1973), Rycerz króla Artura (1995, Ostatni Mohikanin (1992), Adwokat diabła (1997), Miasto aniołów (1998), Zaklinacz koni (1998), Duch i Mrok (1996), Ósmy dzień (1996), Biegnij Lola, biegnij (1998), Cube (1997), Zielona mila (1999), Thelma i Louise (1991), Frankenstein (1994), Fortepian (1993), Nell (1994), Donnie Darko (2001), Inni (2001), Weekend u Berniego (1989), Wzgórze nadziei (2003, Źródło (2006, Australia (2008

Uff

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Po dzisiejszym dniu, siedzę już ze łzami w oczach, tak mnie boli kręgosłup, że nie wiem, jak długo jeszcze wytrzymam...
O kurka a możesz rozciągać się na piłce?

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
a własnymi krótkimi słowami

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:

ja też nie skończyłam American Psycho, ale dlatego, że mnie najzwyczajniej w świecie znudziła.
próbowałam coś jeszcze Ellisa przeczytać i to samo, język, styl, nie dla mnie..
Dla mnie to była masakra za bardzo się wczułam

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
dziewczyny co sądzicie o D&G L'eau The One?
Nie znam bo z korka mi nie podejszł

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
:

ja byłam przerażona po obejrzeniu Melancholii, mimo że teoretycznie nic aż takiego strasznego się tam nie działo
Taki urok Melancholii , nie ma nic strasznego tylko ten klimat ...

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Moje ulubione filmy - bez kategorii
Gwiezdne wojny - pierwsza trylogia
Powiększenie
Bullit
Taksówkarz
Comando
Rambo całość
ekranizacje Jane Austen przez BBC
12 gniewnych ludzi
Nad Niemnem
Robin Hood faceci w rajtuzach
Naga broń wszystkie

Afera Thomasa Crowna oryginalna
Stary 2014-03-05, 14:09   #915
Murszafka

Cytat:
O kurka a możesz rozciągać się na piłce?
Ogólnie muszę się rozciągać, bez piłki już też mogę, tylko to kwestia tego, że nie powinnam tyle siedziec bez przerwy. A w pracy to jest tak, że jeśli wiem, że mam robotę z 3 dni zrobić w 1, to jadę tam o świcie i wychodzę wieczorem. Cały dzień w wymuszonej pozycji...
Na początku wszyscy mi bardzo wspólczuli, pilnowali, żebym raz na jakiś czas wstała i zrobiła rundę wokól firmy. Ale to sie szybko zapomina, teraz jest już tylko wymaganie i poganianie -więcej, szybciej, jeszcze szybciej...

Stary 2014-03-05, 14:18   #916
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Boszsz Jaki jest dla Ciebie ratunek? Masaże? No bo na lekach to se załatwisz bebechy do wymiany Strasznie Ci współczuję, no ja też nie mam dnia bez bólu, po prostu nie mam sekundy bez bólu, mam stały ból, ale to ta lordoza, jej cofnięcie czyli no na wieki wieków enter będzie mnie to boleć, ale traumatycznie tylko bywa. Pływanie mi pomaga i te nogi do góry co opisywałaś. No taniec. Ale Ty masz znacznie hardkorowszy przypadek z tego co czytam Strasznie mnie to martwi że nic nie można zaradzić? Ta joga pomaga znosić to zaledwie ale pewnie nic nie wyeliminuje przyczyny?
A Próbowałaś się leczyć w poradni leczenia bólu?

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
nie rozumiem podkreślania w cudzych listach, że coś się już widziało/czytało to jakieś dowartościowywanie się jest?
albo pisanie, że coś z cudzej listy jest słabe - to wg mnie nieeleganckie
Czuję się wywołana do tablicy bo to ja zaczęłam.
Zainspirowana opisami i dyskusją gdzie i jak mieszkamy .
Dla mnie to dialog, poznawanie się .
Skąd pomysł o dowartościowywaniu się
Albo dlaczego jak ktoś napisze że mój ulubiony film jest słaby to mam się na niego obrażać
Stary 2014-03-05, 14:25   #917
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
a własnymi krótkimi słowami
Heh No że natura, instynkty, popędy to "antychryst" (może nawet pogaństwo).
Żona w momencie orgazmu "zintegrowała" się z tym światem natury (i nawet śmierć dziecka była dla niej wówczas nieważna, ot prawa dżungli) choć jednocześnie ją przeraża (schizy nad kładką, strach przed lasem), dla maużona ten prymitywny świat jest niezrozumiały i odpychający (zwierzaki zjadające własne płody itp.).
Maużon reprezentuje racjonalizm, cywilizację, chrześcijaństwo (?). Żona Naturę, instynkty, "zło" - stąd też wzmianki o wiedźmach.
Żona próbuje zatrzymać męża w świecie natury (betonowe buciki), poprzez seks próbuje także zintegrować a kiedy nie bardzo jej wychodzi wkurzona rani (ach, eufemizm) maużona. Ma przebłyski racjonalizmu i wyrzutów sumienia, wówczas odcina sobie to i owo (źródło popędów ). Na końcu mąż taki niby cywilizowany dusi babę (unicestwia antychrysta, naturę) przez co jednocześnie sam staje się jak wspomniane wyżej zwierzę. Pytanie hu is de łinner

Stary 2014-03-05, 14:34   #918
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

Co do podaj mi listę filmów, które warto znać - to w tym wątku chyba nie o to szło, nie tak brzmiało pytanie. Szło dokładnie o to, by każdy podał swoją listę a nóż widelec ktoś sobie coś wyłapie. Chyba, bo nie ja zadałąm pytanie i nie rzucałam listami, bo dla mnie to oczywiste, że wszystko co podam to i tak każdy zna Podałam właśnie poszczególne, zachowałam się instynktownie jak Ty, ale wiem, że nie o to tutaj na początku chodziło. Przynajmniej tak myślę. Bo to nie maj stajl. Top teny i hot listy Mogę się mylić.

Porównywanie gustów to juz luźna forma dyskusji na forum, to coś chyba naturalnego,
Ehhhhh ja jusz nie wiem ...
Napiszę jeszcze raz ja też nie mam top listów, chciałam poznać Wasze gusta i może coś przy okazji wciągnąć na listę do obejrzenia
Wątek jest barowy czyli można gadać o wszystkim pomimo tego że forum perfumowe jest.

Uwielbiam filmy , kocham rozmawiać o filmach nawet o tych które mi nie podobały się Dlatego tak ciągnę za język Red . Antychryst to jeden z moich ulubionych filmów i ciekawi mnie jak odbierają go inni .Ot takie hobby.
Stary 2014-03-05, 14:36   #919
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
To mnie włąśnie boli, jak to swiadczy o przekładach, skoro ja, szary zjadacz chleba, o poziomie ang daleeeeeeekim od eksperta odkrywam różne kwiatki Zawsze zakładałam, że po drugiej stronie siedział ktoś o wiele bardziej kompetentny, tak, że przeciętny czytelnik nie dostrzeże wpadek, niedoróbek..
tia, szary i chleba, bardzo to do Ciebie w kontekście języka lengłydż pasuje
co do kompetencji ja też tak zwykle zakładam, to może kwestia tego, że zaniżam swoje żarty, żartami, ale uważam, że trzeba znać swoje możliwości, dobre i złe strony, ja bym się na beletrystykę nie porwała, bo wg mnie trzeba mieć język ojczysty opanowany w stopniu doskonałym plus mieć w sobie coś z pisarza-artysty. Wiem, że teraz nie piszą wyłącznie pisarze-artyści, ale tłumacz powinien być na wyższym poziomie, bo zniżyć się zawsze da, przy próbach podskakiwania można się potłuc
z kolejnej znowu strony, dobrych tłumaczy nie ma na pęczki a robota chyba jest? teraz chyba każdy coś pisze i wydaje i potrzeba to tłumoczyć...

Cytat:
Ha, tak czułam, że może być w Twoim guście.
o, a skąd to poczucie

Cytat:
Dla mnie to była masakra za bardzo się wczułam
ja nawet nie chciałam się wczuwać, po co? pod kątem formy nie dla mnie, że ludzie są zdolni wyrządzać krzywdy innym istotom zdaję sobie sprawę, po co mam czytać nudne opisy wyrządzania tychże krzywd przeplatane jeszcze nudniejszymi opisami garderoby

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-03-05, 14:37   #920
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Coelho to taki sztandarowy przykład owego pomnika dla miałkości dla mnie.
Dla mnie też niestety ...

Edith poddaję się na dziś już nie nadrobię...

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-03-05 o 14:42
Stary 2014-03-05, 14:47   #921
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ehhhhh ja jusz nie wiem ...
Napiszę jeszcze raz ja też nie mam top listów, chciałam poznać Wasze gusta i może coś przy okazji wciągnąć na listę do obejrzenia
Wątek jest barowy czyli można gadać o wszystkim pomimo tego że forum perfumowe jest.

Uwielbiam filmy , kocham rozmawiać o filmach nawet o tych które mi nie podobały się Dlatego tak ciągnę za język Red . Antychryst to jeden z moich ulubionych filmów i ciekawi mnie jak odbierają go inni .Ot takie hobby.
Ależ ja Ciebie rozumiem

Obejrzę Antychrysta, bez czytania opinii. Czytałam lata temu jak wszedł więc na świeżo nie jestem

Cytat:
tia, szary i chleba, bardzo to do Ciebie w kontekście języka lengłydż pasuje

co do kompetencji ja też tak zwykle zakładam, to może kwestia tego, że zaniżam swoje żarty, żartami, ale uważam, że trzeba znać swoje możliwości, dobre i złe strony, ja bym się na beletrystykę nie porwała, bo wg mnie trzeba mieć język ojczysty opanowany w stopniu doskonałym plus mieć w sobie coś z pisarza-artysty. Wiem, że teraz nie piszą wyłącznie pisarze-artyści, ale tłumacz powinien być na wyższym poziomie, bo zniżyć się zawsze da, przy próbach podskakiwania można się potłuc
z kolejnej znowu strony, dobrych tłumaczy nie ma na pęczki a robota chyba jest? teraz chyba każdy coś pisze i wydaje i potrzeba to tłumoczyć...
Mam, na myśli, że są kolorowsi

świetnie to ujęłaś

Cytat:
o! I o to chodzi, dyskusja, z której dowiadujemy się step by step o swoich gustach.

Ad ból - nie próbowałam się leczyć w poradni bólu, pewnie bym stamtąd z hukiem wyleciała, gdyż mój jest kpiną przy tym co na prawdę wymaga leczenia. Wątpię, żebym się kwalifikowała. Ale nie twierdzę, że nigdy nie spróbuję, bo może się nasilić, pogorszyć, etc etc.
Stary 2014-03-05, 14:48   #922
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym chyba musiała pryskać się lodowatym Ginem z tonikiem na zmianę z Mohito.
Creedowy vetivet taki jest
Stary 2014-03-05, 14:49   #923
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Edith poddaję się na dziś już nie nadrobię...

Ja już spadam
Stary 2014-03-05, 14:50   #924
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Antychryst to jeden z moich ulubionych filmów i ciekawi mnie jak odbierają go inni .Ot takie hobby.
Jestem ciekawa jak Ty go odbierasz Dla mnie nie jest jednym z ulubionych ale wysoko w rankingu.

Cytat:
o, a skąd to poczucie
Hmm, chyba to kobieca intuicja

Stary 2014-03-05, 14:54   #925
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm a świeże kwiatuchy lubisz?

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:

Ja już spadam
To był chwilowy kryzys , wsadziłam sobie moje cyber oko i nadrabiam
Stary 2014-03-05, 15:33   #926
tricolor
Wtajemniczenie

nie nadrobię
a tyle ciekawych rzeczy!

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Pachnącego popołudnia całemu Baru
Stary 2014-03-05, 16:41   #927
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwielbiam Wodę Cudów Ale mnie nie wzywa ostatnio i tez stoi na potem... Madmłazelka mi się kojarzy z wakacjami w Egipcie, ale też mam, bo mam, tam używałam, po powrocie chyba już nigdy Wkurza mnie, że pół ulicy tym pachnie...
Ogóra i jemu podobnych -nie znoszę... Na żywo też nie przepadam, dopiero po zakiszeniu
Mam dziś trochę luzu w pracy, aż chyba zaszaleję i przerwę wykorzystam na przerwę, a nie na pracę...
Też lubię Wodę Cudów i myślę, czy rozbierać Eau, czy Elixir

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 16:47   #928
Murszafka

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Też lubię Wodę Cudów i myślę, czy rozbierać Eau, czy Elixir
Fakt, jest to zagwostka. Mialam obie i uznałam, że to za dużo, też kombinowałam, jak koń pod górkę, której się pozbyć... Ostatecznie Elixir mnie opuścił

Zaraz do domeczku!!

Stary 2014-03-05, 17:06   #929
Ania_november
Zakorzenienie

a ja obie tu zajrzałam i się zastanawiam o co kaman..
ksiażki, filmy..
eee.. pogaduchy?
ja poproszę instrukcję obsługi tego wątku

szukam chętnych do rozbiórki Rose America

Ania_november jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 17:10   #930
Murszafka

Cytat:
Napisane przez Ania_november Pokaż wiadomość
a ja obie tu zajrzałam i się zastanawiam o co kaman..
ksiażki, filmy..
eee.. pogaduchy?
ja poproszę instrukcję obsługi tego wątku
Staramy się nie bić zbyt dotkliwie To tyle chyba...
Witaj

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości