|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
![]() Cytat:
Nauki były do wyboru w kwietniu albo w maju, ale też tak myślę, że im szybciej tym lepiej. Zwłaszcza, że jest oprócz tego poradnia, a tej jeszcze nie ogarniam, gdzie to, kiedy, co, jak.Cytat:
![]() Cytat:
Ale sprytne, dzięki za wrzucenie linka, przyda się. ![]() Cytat:
Co do wina, ja bym liczyła butelkę na dwie osoby.
|
|
#3242 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
dziękuję
mala_czarna_21 & ysia dziewczynki 16 dni??? To jużżżż ![]() mimi_77 zdrówka
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-04-10 o 17:07 |
|
|
|
#3243 |
|
Raczkowanie
|
Tak sobie zrobiłam podliczenia w excelu, w którym mam listę gości i mi wyszło:
łącznie 122 już zaproszonych 118 już potwierdziło 66,5 już odmówiło 6 pozostało: do zaproszenia 4 do potwierdzenia 45,5 Są połówki, bo dzieci liczymy jako pół osoby (tak jest liczone na naszej sali). Termin potwierdzenia to 20 kwiecień więc jeszcze trochę czasu jest, a już ponad połowa osób dała znać, czy to od razu czy telefonicznie. Chyba nie jest tak źle, nie? Wesele było planowane na 100 osób, ale oczywiście jesteśmy gotowi na to, że przybędzie więcej niż 100 osób No i zapomniałam się pochwalić tym, że się tak spieszyłam na umówienie przymiarki, a zapomniałam że jeszcze nie mam stanika
|
|
#3244 |
|
Wtajemniczenie
|
Ysia, zapomniałam wcześniej napisać - pomysł z harfą świetny!
|
|
|
|
#3245 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podczas tych awantur które robią TŻ mają jakieś konkretne zarzuty wobec Ciebie, czy o co chodzi? edit: doczytałam. Myśle ze mimo wszystko rozmowa w 4 bedzie najlepsza Współczuję wszystkim problemów mieszkaniowych.,.. my będziemy mieszkać z teściową i powiem szczerze że coraz bardziej zaczynam się tego bac ![]() Cytat:
wszystko wygląda idealnie dopracowane ![]() Cytat:
Mimi zdrówka! ![]() Godzia b. ładny welon Czarna za studniówke!Cytat:
Po lewej stronie od nazwy wątku masz taki pomarańczowy kwadracik, jakby przekręcony "play", jak na niego klikniesz to przerzuci Cię od razu do pierwszej nieprzeczytanej wiadomości Nie trzeba przewijać ![]() ---- U nas póki co zastój slubny.... w sobotę jedziemy do cukierni. Poza tym TŻ cały czas na wyjeździe, mamy dla siebie ok 1,5 dnia tygodniowo, zaczyna mnie to już męczyć
|
|
#3246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że nie zapewniają noclegu w swoim domu ![]() Ciekawe kiedy wyszłoby ile tak osób zaprosili, w czwartek przed ślubem ![]() Cytat:
Nie mam z nimi jakiegoś częstego i zażyłego kontaktu. Za to śmiejemy się, jak Tż będzie mówił do mojej mamy Mamciś? |
||
|
|
|
#3247 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja z moim widzę się tylko w weekendy plus czasem jeden dzień w tygodniu i cały czas mam wrażenie że mało co mamy załatwione bo niby coś się załatwia, jeździ, patrzy ale żeby doprowadzić co nie co do "końca" to się już ciągnie
|
|
#3249 |
|
Rozeznanie
|
paulinamajeczka87 - to tak jak ja
Byłam już skłonna kupić literkę A, ale przymierzyłam princessę w innym salonie i przepadłam ![]() bardorja - u mnie z suknią to było 7 światów Chciałam mieć asymetryczną lub całkiem krótką. W jednym salonie pomierzyłam różne modele (asymetrycznej nie było) i okazało się, że bardzo dobrze mi w "literce A". Następnego dnia pojechałam do Łodzi i tam przymierzyłam asymetryczną - to była porażka dobrze, że zrezygnowałam z szycia, a początkowo miałam taki pomysł Nigdy bym nie pomyślała, że to właśnie ten krój będzie mój ![]() zakrecona_kropka - ale się u Ciebie porobiło.... Coś tu jest nie tak. Teściowie są mili dla Ciebie, a za plecami mówią to i sio. To się nazywa dwulicowość Wiem co czujesz, bo niedawno sama miałam podobną sytuację. Mieliśmy mieszkać z TŻ w mieszkaniu jego cioci (płacilibyśmy tylko czynsz, jakieś 300 zł z opłatami). Teraz jak już bliżej ślubu coś jej odbiło. Powiedziała, że to ona tam mieszka (a nie mieszka od 10 lat) i nie chce obcych Sama to zaproponowała, żeby mieszkanie nie stało puste. Teraz się wypięła, bo niby nie chce żeby ktoś jej grzebał itd. Później miałam jeszcze gorsze problemy z mieszkaniem, ale nie o tym teraz Ja bym poprosiła TŻ żeby z nimi porozmawiał na spokojnie. Niech zapyta dlaczego tak się dzieje, że są dla Ciebie mili, chcieli żebyście tam mieszkali i traktują Cię jak domownika, a jak przyszło co do czego to się wypinają.... Niby nie wprost, ale każdy wie o co chodzi. I ja bym chyba zamieszkała z Twoimi rodzicami. Wiem, że będzie Wam ciaśniej itd., ale uwierz mi komfort psychiczny jest dużo ważniejszy Nie daj się tam Szczeperka - pięknie buciki z akces? co to za model? Podobają mi się ![]() Le_lena - z tą trumną to mnie zabiłaś U mnie wypożyczenie 100 zł więc może się jednak na nie skuszę widziałam też podobne TU, za 280 zł. Nie wiem już sama, bo nie wiem czy jeszcze mi się kiedyś przyda ilussia - fajna ta księga Nie widziałam jeszcze takiej ale chyba bym nie wzięła bo bałabym się, że puzzle poginą 21klaudyna - u mnie dzieci są do 12 r.ż., chyba i wtedy to jest 50% ceny. A do 3 lat za darmo ![]() mimi_77 - zdrowia kochana |
|
|
|
#3250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja widzę się z Tż co 2 miesiące , chodzę szukam wszystko sama z mamą a jak Tz przylatuję wtedy to załatwiamy do końca . mam nadzieje , że jak zaczniemy ze sobą żyć na codzien to się nie pozabijamy bo to już 3 lata mijają jak tak żyjemy na odległość.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3252 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żarcik oczywiście, już zmęczona jestem po całym dniu pracy Cytat:
Cytat:
![]() wy jeszcze nie zaczęliście rozdawania, prawda? a kiedy zamierzacie to robić, bo mi umknęła ta informacja?
|
|
#3253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
activelifestyle głupoty gadali, ja mam 162cm jak bylam w salonie babka powiedziala ze princessy idealnie pasuja do takiego średniego wzrostu. i rzeczywiscie, cudo
|
|
#3254 |
|
Zadomowienie
|
z racji tego, że w pracy głównie siedzę i ładnie wyglądam, postanowiłam zajrzeć na to goscieprzystole.pl, no i siedzę od 15 i dumam, jakim cudem w domu na liście mam 85 osób, a tu mi wyszło jakoś 74 + my
TŻ powiedział, że mam burdel w moim planowaniu i on rozsadzi gości
|
#3255 |
|
Raczkowanie
|
88
![]() a co do princessek to ja mam 1,65 i właśnie w princessie będę ślubować
Edytowane przez anusia4u Czas edycji: 2014-04-10 o 18:05 |
|
|
|
#3256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to nie cały broszkowy tylko lekkie dodatki śliczny!!!!!
|
|
#3257 | ||
|
Zadomowienie
|
Iliy dziękuję
![]() Cytat:
Klaudyna - podziwiam - 3 lata to szmat czasu Dzisiaj mnie jakoś tak wzięło bo nawet nie mamy za bardzo kiedy przez tel pogadać, bo najpierw jest w szpitalu, potem przerwa, potem znowu szpital, praca w hotelu i często jak TŻ dzwoni to ja już śpię i nei kontaktuję za bardzo Ale w sobotę rano się widzimy więc nie ma co płakać ![]() Cytat:
![]() Ja mam 158cm (i 62kg najbardziej mnie wysmuklała i najlepiej się w niej czułam
|
|
#3258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli tak to szukałam tego od pół roku!!! Nie dokładnie tego, ale takiego programu, bo moje kontakty rodzinne są tak zawiłe, że ja jako matematyczka nie wyrabiam :O
|
|
#3259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe PMki
Cytat:
Strasznie mi przykro, ale wierzę, że szybko coś znajdziesz. Powodzenia!Cytat:
Nasz bilans: Gości zaproszonych: 114 Potwierdzenie przybycia: 58 osób Odmowy: 17 osób Bez informacji :39 Wczoraj spisaliśmy protokół, dzisiaj zaliczyłam pierwszą spowiedź przedślubną, jeszcze tylko jedna przed samym ślubem |
||
|
|
|
#3260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
princessy górą!
|
|
#3261 |
|
Rozeznanie
|
Mam do was pytanie. Ostatnio trochę może przesadzam ale boję się że wybiorę sobie bukiet i jego kolorystykę a wizja kwiaciarki dobiegnie od mojej i powitam tż - a,który przyniesie mi jakiegoś wiechcia.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Tego samego bardzo się boję! Bo i tak nie będę miała na nic wpływu.
|
|
|
|
#3263 |
|
BAN stały
|
Eee tam, z teściami to sobie poradzimy, najważniejsze, że daleko mieszkają
![]() Paula no niestety ale oni mieszkają ponad 300 km od miejsca wesela, więc byłoby słabo ![]() U mnie tak jak u Veliki ślub popsuł nam relacje z teściową. Teścia nigdy nie lubiłam, bo wyraźnie dawał mi odczuć, że jestem z biednej rodziny, więc mnie to nie rusza ![]() Mała Czarna to już!! Sorry, że tak mało się odzywałam, ale prezenty na zająca ale już mam ![]() Jeszcze tylko muszę Tżtowi na urodziny kupić perfumy, wąchaliśmy dziś jedne Givenchy ale zapomniałam nazwy i teraz jestem w ciemnej d... ![]() I pani w Douglasie była niemiła ![]() Kasia mam te same obawy, na szczęście bukietu nikt nie będzie pamiętał
|
|
|
|
#3264 | ||||||
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Cytat:
), tyle, że w czwartek jest Święto, no ale piątek generalnie normalnie dzień pracujący.Pytań o czwartek nie było przy zapraszaniu gości (wiedzieli już od roku o dacie) i generalnie mieliśmy obawy o to jak zareagują goście, ale były same pozytywy (oprócz jednej mojej cioci, którą notabene lubię, co już kiedyś mruczała, że ona wyjeżdżać nie lubi, a teraz, że jej kolega z pracy będzie niepocieszony, bo oni nie biorą wolnego na tzw długie weekendy, bo dużo klientów jest w banku )Część osób z mojej rodziny już zapowiedziało, że zostanie sobie nad morzem na weekend (ale my zapewniamy nocleg tylko z czwartku na piątek, reszta we własnym zakresie), a rodzina TŻ się cieszy, że będziemy balować do niedzieli ![]() :brzyda l:Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=FxbIGNR6qG8 W tym filmiku mówi o tym Digital ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A podróże dla mnie można odbyć w każdym czasie i nie zastąpią tych emocji ![]() Cytat:
Pewnie będę miała żal, że te chwile ślubno/weselne już się nigdy nie powtórzą... W Selgrosie jest promocja na soki Tymbark 1l pomarańczowy i jabłkowy za 2,72zł, przy większej ilości wychodzi ok 2,6zł. To dobra cena jak na soki i to Tymbarka. W weekend pojedziemy kupić. Tylko się jeszcze zastanawiam czy tylko inwestować w pomarańczę i jabłko? Czy jeszcze jakieś soki? Co wy kupujecie i w jakich ilościach? U nas wesele ok 100osób (z dziećmi i obsługą)
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2014-04-10 o 19:05 |
||||||
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy tylko jabłkowe i pomarańczowe. Soki Hortex (100%) kupiliśmy w promocji za 3,99 zł za 2 litry. W ubiegłym roku byliśmy na 3 weselach i też były tylko te 2 smaki. Też nie wiemy, jakie ilości. Też planujemy wesele na ok. 100 osób (z dziećmi i obsługą), ale z poprawinami. Kupiliśmy: 108 l (butelka 1 l) - Cola 60 l (butelka 1 l) - Sprite 45 l (butelka 1 l) - Mirinda pomarańczowa 112 l - sok pomarańczowy 96 l - sok jabłkowy Musimy jeszcze dokupić mineralkę, miętę i cytryny. |
|
|
|
|
#3266 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
).Sprawdziłabyś dla mnie litrowe pepsi, cole i sprite/7upy? ![]() Jeszcze muszę soki dla barmana kupić |
|
|
|
|
#3267 |
|
Rozeznanie
|
docik10 - widzę, że też masz przeboje z teściową... Twoja teściowa jest jak moja babacia od strony taty. Jej syn jest jedyny i niepowtarzalny i co by nie zrobił to święte jest. A jak słyszy, że mówię do niego w rozmowie raz tata, a później na "ty" to mówi, że serce jej płacze, że tak traktuję jej dziecko
21klaudyna - ja też mówię na Pan i Pani i szczerze mówiąc nie wiem czy to się zmieni. Mamy bardzo słaby kontakt, właściwie to widujemy się raz na pół roku. Zwykle przy świętach. Nie wiem jak to będzie ![]() Lemon_Drop - dlatego cieszę się, że Pani w salonie mnie namówiła Rzeczywiście wyglądam w niej najlepiej i tak się czuję Moje jury (mama i siostry) powiedziały, ze wyglądam szczupło ![]() kasia1201 - to odeślesz do z powrotem nie no raczej nie ma takiej możliwości
|
|
|
|
#3268 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nie martw się, na pewno panie z salonu wyrobią na czas ![]() super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
do babć i dziadków mogę mówić babciu, dziadku, ale mamo czy tato nie przejdzie u mnie , chociaż ich lubię Cytat:
![]() Cytat:
![]() a my zdjęć ![]() Cytat:
mi lekarz kiedyś napisał w orzeczeniu 'niskorosłość rodzinna' ![]() ja też mam princesske, ale nie jakąś rozłożystą tylko delikatną. fajnie kryje, i w niej wyglądałam najnormalniej. a wszyscy mi mówili że princeska mi nie bedzie pasować, bo jestem niska a ona skraca
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2014-04-10 o 19:53 |
||||||
|
|
|
#3269 | ||
|
Blond forever!
|
Cytat:
Kurczę, ja chciałam liczyć 3l na osobę z lekką nawiązką- litr gazu, litr soku i litr wody... Skąd masz taki przelicznik? TŻ mi smęci, że dużo chcę... Cytat:
Czyli namówię TŻ tylko na jabłko i pomarańczę (w sumie moje ulubione smaki soków
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na wyrost, sami sobie wymyśliliśmy, bo boimy się, że braknie, bo to jednak 2 dni, czerwiec.
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2014-04-10 o 20:17 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

Podczytuję Was już od jakiegoś czasu - ślub w maju - można dołączyć?
Nauki były do wyboru w kwietniu albo w maju, ale też tak myślę, że im szybciej tym lepiej. Zwłaszcza, że jest oprócz tego poradnia, a tej jeszcze nie ogarniam, gdzie to, kiedy, co, jak.

za studniówke!

i teraz musimy to odkręcać i czujemy podobny kwas do Ciebie...

ja z moim widzę się tylko w weekendy plus czasem jeden dzień w tygodniu i cały czas mam wrażenie że mało co mamy załatwione bo niby coś się załatwia, jeździ, patrzy ale żeby doprowadzić co nie co do "końca" to się już ciągnie
Sama to zaproponowała, żeby mieszkanie nie stało puste. Teraz się wypięła, bo niby nie chce żeby ktoś jej grzebał itd. Później miałam jeszcze gorsze problemy z mieszkaniem, ale nie o tym teraz 
z racji tego, że większośc gości jest w przedziale 25-40 to cieszyli się, że poprawiny długie będą
i mogą za friko przyjechać na "długi" weekend nad morze
chęc pochwalenia się maleństwem? Pokazania jakimi są dobrymi rodzicami? Bo gdyby przyjechali bez to stare ciotki by gadały, że wyrodni rodzice 
boję się, że panie w salonie są w bladej