|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
U mnie ta się super sprawdza. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zużyłam całą butelkę lnianego, był całkiem fajny, podbijał mi skręt, ale coś mi w nim nie pasowało, włosy były wyżej pokręcone, ale nie zbijały się w miękkie pukle jak przy sezamowym tylko były jakby trochę suche. Nie wiem jak to wytłumaczyć.
Zużyłam 250ml i więcej nie kupiłam. Może stosowany na odżywkę spisałby się lepiej, nie wiem bo używałam go tylko stosując na sucho.
|
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46655158]
-------- Widzę że dziewczyny o olejach piszecie. Jak się na dłuższą metę sprawuje lniany? Mama mi go kiedyś do jedzenie wcisnęła i tak sobie stoi w lodówce. Teraz używam mixu chyba z 6 olejów i trochę chyba mi końcówki się wysuszyły(chociaż nie wiem czy od tego).[/QUOTE] Mi on prostował włosy moje loki umiał przyprostować choć blask był. Zdecydowanie wole żel
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Używam jej już z 2 tygodnie prawie codziennie (może z 3 razy użyłam czegoś emolientowego i była kicha). |
|
|
|
|
#1476 |
|
Rozeznanie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46655158]
Widzę że dziewczyny o olejach piszecie. Jak się na dłuższą metę sprawuje lniany? Mama mi go kiedyś do jedzenie wcisnęła i tak sobie stoi w lodówce. Teraz używam mixu chyba z 6 olejów i trochę chyba mi końcówki się wysuszyły(chociaż nie wiem czy od tego).[/QUOTE] - Sprawdź datę ważności, bo zimnotłoczony lniany ma krótką datę ważności, więc możliwe, że już się przeterminował . Ja lniany uwielbiam - obecnie stosuję go w mieszance z wiesiołkiem - poradził sobie z notorycznym przesuszem. A w kuchni dodaję go do serka wiejskiego plus do tego jakiś pomidorek, rzodkiewka... miam! |
|
|
|
#1477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po te zielonej szaumie proetinowej co ostatnio chwaliłam był szał ciał!
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-05-28 o 22:58 |
|
|
|
|
#1478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. No i muszę kupić tę zieloną 'szaumę'
Edytowane przez Doe Czas edycji: 2014-05-28 o 23:05 |
|
|
|
|
#1479 |
|
Zadomowienie
|
Ktoś tu ostatnio polecił to cudo i zamierzałam spraktykować jak będę w PL ale ten denat! ;/
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-w-plynie.html
|
|
#1480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Odnośnie olei, ja się ostatnio bardzo polubiłam z oliwką z babydreama - zmywa się odżywką, jest lekka, nie ma męczacego zapachu jak makadamia np, ogólnie wypas.
|
|
#1481 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki bardzo bym chciala zeby jeszcze mialy objetosc, no ale jak,sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma![]() Cytat:
Cytat:
smak i zapach ma okropny, ale wlosy fajne miekkie i dociazone po nim [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46655158]Dobra z mojej strony koniec tematu. Ogólny sens mojej wypowiedzi był taki jak dziewczyn, że to naprawdę męcząco się czyta 3,5 strony ciagle o jednym. I że te skupianie na siłę uwagi na sobie męczy. Te pokazywanie odnosiło się do kiedyś z tym farbowaniem. Nie pamiętam już dokładnie i nie bardzo chce mi się tego szukać, bo to było takie pisanie o niczym jak teraz. -------- Widzę że dziewczyny o olejach piszecie. Jak się na dłuższą metę sprawuje lniany? Mama mi go kiedyś do jedzenie wcisnęła i tak sobie stoi w lodówce. Teraz używam mixu chyba z 6 olejów i trochę chyba mi końcówki się wysuszyły(chociaż nie wiem czy od tego).[/QUOTE] Ja kupilam wlasnie druga butelke, jestem zadowolona, wlosy fajnie dociaza i nawilza, ale ja zawsze na odzywke na noc, oczywiscie bez zadnego czepka wtedy, no i najlepiej to regularnie oczywiscie, w przypadku tego oleju szczegolnie zauwazam, se systematycznosc daje efekty Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1482 | |||||
|
Zadomowienie
|
Ale ich dawno nie widziałam... Fajniuchne są
Cytat:
Jestem ciekawa, chyba za niedługo polecę w blondy.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widzę, że toczy się o proteinkach. Koleżanka przywiozła mi odżywkę firmy Balea do długich włosów - w składzie proteiny wielkocząsteczkowe. Użyłam dopiero raz i efekt bardzo fajny
|
|
#1483 |
|
Konto usunięte
|
Kurczę, Dziewczyny przepraszam za brak cytowania ale nie odpisuje od razu- najpierw przeczytałam, a teraz się nie mogę dokopać z telefonu do tych postów...
W każdym razie Miskaa87 i Martakoow bardzo dziękuje Wam za opinie ![]() Teraz tak sobie siedzę i myślę czy by mnie takie rozprostowanie(tu informacja dla reszty uzytkowniczek-pytałam o kładzenie henny na farbe oraz wasze ogólne z nią doświadczenia i o takim efekcie henny u siebie wspomniały te dwie Panie) ewentualne bardziej ucieszyło czy zasmuciło ![]() Tak czy siak dobrze wiedzieć, że bez stresu mogę sobie na farbę to ciepnąć. Coś mi sie widzi, ze jak wrócę z najbliższych zawodów i przez jakiś czas nie będę do ludzi jeździć to spróbuję, zobaczymy jak to u mnie wyjdzie. A poza tym się pochwale, chociaż w sumie co Wam po opowieściach obcej baby, ale komu mam o tym gadać... zrobilam kolejne podejście do oleju i pierwszy raz nie było wysypu wlosow może jednak się z olejowaniem polubię.
|
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak uzywalam zelu to mocniej krecily, ale wydawalo mi sie to takie sztuczne, bo nie wytrzymywalo to dlugo i szybko robilo sie rozprostowane siano dlatego przezucilak sie na kremy do lokow i zadowalam sie takimi lekkimi falami![]() Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Jest opcja wyłączenia danej osoby
więc jeśli ktoś nie chce czytać czyiś postów to może ją odznaczyć i będzie po problemie Ja omijam min. pół strony postów bo mnie nie interesują czyjeś problemy. Jest offtopowy wątek od tego. Co do olei to ja polecam sezamowy i avocado Avocado ma fajny zapach jakby miętowy, mi krzywdy nie robi, ale działa lepiej niż lniany Choć sezamowy to już jest w ogóle pełnia szczęścia i kukarcza
|
|
|
|
#1488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak z filmu nie ma to jak zwykła deszczówka... chyba też zacznę zbierać w psikacz, bo nic nie jest w stanie mi tak skręcić włosów jak deszczyk i trochę wiatru
|
|
|
|
|
#1489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Doe też już zglupiala do reszty jak ja i miski powystawiała. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
|
#1491 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moje kłaczki po deszczu nie nadają się do niczego niestety.
|
|
#1492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz po zmyciu (wodą) henny, a później może jeszcze po 1 myciu, ewentualnie 2.Cytat:
Moje niestety też. Owszem, skręcają się bardziej, ale sterczą na wszystkie strony, rekordowo oczywiście baby hairy. |
||
|
|
|
#1493 | |||||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
włąśnie mi się skończył i nie wiem gdzie go dorwać, bo w tesco już go nie ma ;/ najlepszy ever ! Cytat:
nie miałąbym nic do tego ale wtedy mam włosy jak posklejany rozciągnięty makaron ktoś pytał ile to mi się utrzymuje (Doe? ) taki stan osiągnełam podczas ostatnich dwóch hennowań - pierwszy raz mi minął po kilku dniach, drugi trwał do momentu pacniecia farby, nie dalam rady z tym, wytrzymać nie wiem zreszta czewmu tak sie stało, bo od kilku lat nakładam naprzemiennie henne z farbą i nic takiego się nie działo, dopiero niedawno. Cytat:
Cytat:
Wizażanko dziękuje za komplementy włosowe - nijak zdjęcie się ma do rzeczywistości, gdzie jest i skręt i objętość - na foto tego kompletnie nie widać, dlatego nie lubię robić też im zdjęć ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-w-plynie.html gdzie się to kupuje? ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
jaką wzięłaś dł igieł? ja myślę o 0,5 |
|||||
|
|
|
#1494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż sąsiedzi naprawdę tak myślą, ale zwalają to na moją polskość W sobotę będę testować deszczówę.
Edytowane przez Doe Czas edycji: 2014-05-29 o 09:15 |
|
|
|
|
#1495 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Za to uwielbiam tego proteinowego z keratyną i jedwabiem.E tam niefotogeniczne, fajne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i ta afrykańska planeta organica z olejem arganowym, no ale stacjonarnie pewnie ciężko znaleźć. |
|||||||
|
|
|
#1496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1497 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
ale ktora jest odbudowująca to nie wiem
|
|
|
|
|
#1498 |
|
Rozeznanie
|
wikaa24, świetne masz te swoje włosiska
Miskaa78, odbudowująca jest ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nditioner.html - mój obecny faworyt wśród odżywek. |
|
|
|
#1499 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już jakiś czas u mnie w łazience gości i bardzo ją polubiłam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.

ale co my przeciętne możemy o tym wiedzieć