Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-03, 10:52   #1201
ysia
Zadomowienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

La_ago, we mnie są takie dwie osobowości, z czego jedna do kościelnego poszłaby w królewskiej sukni z 8trenem, a druga w takiej zwiewnej sukieneczce ja te co wstawiłaś. Kiedy otworzyłam link na druga dala tej pierwszej strzała z bani...

Enzunio wyglądałaś bosko, jak już Ci napisałam na wszystkim portalach społecznościowych jakie widziała ta ziemia! Mój mąż jak zobaczył wasz kościół to widziałam tylko wektor opadającej szczęki i pytanie "gdzie to?"

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:09   #1202
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam zawału Pani dzwoniła, że są obrączki do odbioru.
Nie wiedziałam, że tak to przeżyję - aż mi się ręcę trzęsą z emocji
I dobra wiadomość - nagle okazało się, że nie będzie trzeba dopłacać, a dostaniemy jeszcze zwrot.
Super, że tak Wam się udało! Pochwal się koniecznie obrączkami jak już je odbierzesz
Stary 2014-06-03, 11:10   #1203
madziara889
Zakorzenienie

Ostatnio znalazłam biały sweterek po mojej ś.p. chrzestnej. Mama obiecała, że postara się coś wykombinować i przerobić na rozpinany. Mam nadzieję, że się uda Miałam też pomysł, żeby do złota na obrączki dołożyć kolczyki od chrzestnej albo babci ale Tż się nie zgodził, bo są za ładne.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:11   #1204
Ad rem
Zadomowienie

Lg czekamy na foty obrączek

madziara my mamy w naszych obrączkach złoto z obrączki mojego taty - bardzo mi na tym zależało

30.08.2014
Nasz Dzień

Edytowane przez Ad rem
Czas edycji: 2014-06-03 o 11:12
Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:14   #1205
Krychulec89
Zadomowienie

Mam pytanie... ile płaciłyście zaliczki przy zamawianiu obrączek?
w apartcie, yes, kruk??
nie mogę się dodzwonić do salonów
Stary 2014-06-03, 11:19   #1206
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość

Właśnie dostałam zawału Pani dzwoniła, że są obrączki do odbioru.
Nie wiedziałam, że tak to przeżyję - aż mi się ręcę trzęsą z emocji
I dobra wiadomość - nagle okazało się, że nie będzie trzeba dopłacać, a dostaniemy jeszcze zwrot.
Świetne informacje Nie zapomnij się pochwalić jak odbierzecie

positive rebel - czekam

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Ostatnio znalazłam biały sweterek po mojej ś.p. chrzestnej. Mama obiecała, że postara się coś wykombinować i przerobić na rozpinany. Mam nadzieję, że się uda Miałam też pomysł, żeby do złota na obrączki dołożyć kolczyki od chrzestnej albo babci ale Tż się nie zgodził, bo są za ładne.
Piękne będziesz miała okrycie - takie z duszą Ja dokładam obrączki rodziców moich i złoto od mojego chrzestnego. A będziesz chodziła w tych kolczykach? Bo jeśli nie to warto pogadać z TZ i wytłumaczyć, że lepiej je dać do obrączek
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:24   #1207
Szczeperka
Wtajemniczenie

Enzunio - przepiekna PM z Ciebie Radość i szczęście z Was bijące są zaraźliwe

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:25   #1208
Buczorek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Krychulec89 Pokaż wiadomość
w apartcie, yes, kruk??
nie mam zielonego pojęcia ile płaci się zaliczki przy zamówieniu obrączek z wyżej wymienionych sklepów, ale jak napisałaś o nich przypomniało mi się coś, co mówiła mi moja koleżanka pracująca u 'zwykłego' jubilera.
Otóż, jak miałam w planach zakup obrączek w sieciówce odradzała mi to, ponieważ mają oni tam niewiarygodną przebitkę! Mówiła, że lepiej opłaca się zamówić obrączki u mniej znanego jubilera, pokazać mu wzór jaki chcemy a na pewno zrobi to samo. W sumie może jakaś prawda w tym jest.. sama jak chodziłam po sieciówkach w Duke wypatrzyłam obraczki.. cudowne! kosztowały 2500tys zł. (z Łazura, czy jak to tam ) Za radą koleżanki odwiedziałam kilku innych jubilerów... i co? ku mojemu zaskoczeniu, obrączki te samiuśkie co w Duke, ta sama firma i cena : 1500zł w najwyższej próbie, z soczewkami... w końcu stanęło na tym, że nazbieraliśmy złota, jakieś stare kolczyki albo poprzerywane łańcuszki i zapłaciliśmy tylko za usługę a obrączki mamy takie jakie chcieliśmy
Stary 2014-06-03, 11:29   #1209
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Piękne będziesz miała okrycie - takie z duszą Ja dokładam obrączki rodziców moich i złoto od mojego chrzestnego. A będziesz chodziła w tych kolczykach? Bo jeśli nie to warto pogadać z TZ i wytłumaczyć, że lepiej je dać do obrączek
Ma dwie podobne pary kolczyków- jedne od babci, drugie od chrzestnej. Za x lat pewnie będę nosić, na pewno nie teraz. Kusi mnie przetopienie ich ale wiem, że mamie też się nie podoba ten pomysł
Póki co mamy obrączki od rodziców Tż, obrączkę mojej mamy i medalik od mojego chrzestnego.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:30   #1210
Dotka90
Zakorzenienie

Misia, jest mi głęboko wstyd! Wierz mi
Ale jak widać nie jestem sama

Myboyismine, mnie się białe paznokcie nie podobają Jeśli jasne, to postawiłabym na mleczne/ecru/jasny róż/b. jasną brzoskwinię

Active, pierwsze pazurki zapisuję!

Lg, jak dostaniecie zwrot, to możesz uzyskać tytuł najtańszych obrączek na wątku Na razie wygrywam chyba ja - zwrot 20zł

Robię listę na czerwiec

JA:
- kupić zawartość do koszyczków ratunkowych
- zamówić kolczyki
- podejść do salonu, zdjąć miarę (?) - zapytać, czy trzeba stanik na JUŻ
- kwiaciarnia - wybrać bukiet
- kupić sukienkę dla mamy
- próbny makijaż i fryzura (albo lipiec)
- dentysta - zacząć powoli się reperować
- oddać auto do lakiernika

TŻ:
- odebrać zaproszenia
- poszukać SPA dla auta /gdzie oddamy przed ślubem na mycie i sprzątanie/
- sprzedać swoje auto
- zrobić zdjęcia i wymienić dowód (ważny do czerwca )
- podjechać do banku
- skończyć oklejać literki na tort
- wysłać maila ze zdjęciami do cukierni
- dentysta
+ milion spraw niezwiązanych z weselem, które zaniedbał i teraz się kumulują, chyba go uduszę kiedyś

RAZEM:
- zaprosić gości (!!!)
- zawieszki na wódkę
- kurs tańca (!!!)
- jechać do cukierni po próbki tortu
- jechać z rodzicami M. po garnitur dla taty
- pudło na koperty
- coś na wino
- ramki na menu - kupić w IKEI

Z ważniejszych rzeczy zostaje nam:
- kupić napoje
- kupić wino
- moja i PMa bielizna
- cały strój dla PMa (sierpień)*
- ustalić menu w Hotelu
- notariusz /podpisać rozdzielność/
- ustalić dekoracje sali z menadżerką hotelu
- ustalić z DJem przebieg imprezy
- omówić szczegóły z fotografem
- pierwszy taniec - wybrać piosenkę, nauczyć się układu
- ustalić plan dnia

*dziewczyny, na miesiąc przed ślubem kupimy garnitur, czy jednak celować w lipiec? Jesteśmy ciągle na diecie i jak kupimy w lipcu, to pewnie jeszcze ze 3-5kg schudnie do września..
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:36   #1211
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ten pasek w tyłku - nieeeeeeeeeeeee
Pasek w pupie nie jest elementem składowym rajstop To stringi - jest o tym w treści ogłoszenia

27.09.2014r.

Edytowane przez Justyna.kociaczek
Czas edycji: 2014-06-03 o 11:50
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:36   #1212
Buczorek
Raczkowanie

Dotka, tak z czystej ciekawości zapytam, czemu chcecie podpisać rozdzielność majątkową? Wasz wybór czy nacisk rodziców, bo czasem i tak się zdarza

co do garniaka, myślę, żebyście się wstrzymali skoro TŻ jest na diecie
Stary 2014-06-03, 11:40   #1213
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
Dotka, tak z czystej ciekawości zapytam, czemu chcecie podpisać rozdzielność majątkową? Wasz wybór czy nacisk rodziców, bo czasem i tak się zdarza

podejrzewam, że po to aby jak jednemu noga sie podwinie w biznesie nie stracic wszystkiego
tylko czesc ktora nalezy do 1 osoby

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:43   #1214
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Piękny pomysł! Ja mam pierścionek zaręczynowy z pierścionka zaręczynowego ukochanej babci Warszawiaka, a obrączki mamy ze złota które moja prababcia przywiozła jeszcze z syberii, na pamiątkę dla dzieci. Pięknie, że tak może historia się mieszać z tym co jest aktualne!

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:45   #1215
Buczorek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
podejrzewam, że po to aby jak jednemu noga sie podwinie w biznesie nie stracic wszystkiego
tego nie wzięłam pod uwagę może dlatego, że nie mamy żadnego biznesu i nie myślę tak urzędowo mnie nasunęły się już sceny rodem z TV jak np. małżeństwo Kim Kardashian i Kanye Westa i podpisanie przez nich intercyzy
Stary 2014-06-03, 11:46   #1216
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko nasz wybór
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Też
Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Pasek w pupie nie elementem składowym rajstop To stringi - jest o tym w treści ogłoszenia
Aaaa, nie wchodziłam w linka, bo przed pracą nie miałam czasu, zobaczyłam tylko fotę, ale w sumie racja, wypadałoby majty ubrać
Stary 2014-06-03, 11:48   #1217
Opiumalfa
Zakorzenienie

Co do rozdzielnosci, my podpisalismy w zeszlym tygodniu. Jest to rozdzielnosc calkowita ale mamy wspolne 4 konta bankowe.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:52   #1218
Krychulec89
Zadomowienie

Cytat:
nie mam zielonego pojęcia ile płaci się zaliczki przy zamówieniu obrączek z wyżej wymienionych sklepów, ale jak napisałaś o nich przypomniało mi się coś, co mówiła mi moja koleżanka pracująca u 'zwykłego' jubilera.
Otóż, jak miałam w planach zakup obrączek w sieciówce odradzała mi to, ponieważ mają oni tam niewiarygodną przebitkę! Mówiła, że lepiej opłaca się zamówić obrączki u mniej znanego jubilera, pokazać mu wzór jaki chcemy a na pewno zrobi to samo. W sumie może jakaś prawda w tym jest.. sama jak chodziłam po sieciówkach w Duke wypatrzyłam obraczki.. cudowne! kosztowały 2500tys zł. (z Łazura, czy jak to tam ) Za radą koleżanki odwiedziałam kilku innych jubilerów... i co? ku mojemu zaskoczeniu, obrączki te samiuśkie co w Duke, ta sama firma i cena : 1500zł w najwyższej próbie, z soczewkami... w końcu stanęło na tym, że nazbieraliśmy złota, jakieś stare kolczyki albo poprzerywane łańcuszki i zapłaciliśmy tylko za usługę a obrączki mamy takie jakie chcieliśmy
Dzięki za info... jak wybierzemy kolczyki to przejdziemy się do jubilera a może się uda taniej
Stary 2014-06-03, 11:52   #1219
Dotka90
Zakorzenienie

Buczorku, intercyza to coś innego niż rodzielność
Stary 2014-06-03, 11:55   #1220
Buczorek
Raczkowanie

Cytat:
Buczorku, intercyza to coś innego niż rozdzielność
tak, tak, wiem... ale już nie chciałam edytować postu dopiero później obczaiłam, że taki synonim do rozdzielności nie pasuje hehe, ale dzięki za uwagę

Edytowane przez Buczorek
Czas edycji: 2014-06-17 o 10:57
Buczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:56   #1221
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Możesz przybliżyć mi zabawę w "Fanty" i "Chłopiec i dziewczynka"? Nie słyszałam o nich...
Mniej więcej tak jak napisała bardorja .
Chłopiec czy dziewczynka- W zabawie bierze udział tylko Para Młoda. Młodzi siadają na 2 krzesłach odwróconych do siebie tyłem. W tym czasie orkiestra przygrywa krótkie melodie. Na znak wodzireja para odwraca się do siebie. Jeżeli para odwróci się w tą samą stronę - będzie chłopczyk. Jeżeli odwrócicie się inaczej - urodzi się wam dziewczynka. Zabawa trwa tak długo ile dzieci planują Pan Młody i Panna Młoda.
Fanty- Idealna ilość uczestników zabawy - od pięciu do dziesięciu. Z doświadczenia wiemy, że mężczyźni bardziej pasują do tej gry. Zadaniem graczy jest przynoszenie fantów wymienionych przez prowadzącego imprezę. Co może być fantem? Praktycznie wszystko. Zabawę zaczyna od najprostszych fantów: zapałki, zegarki, szminki, paski od spodni, buty, , dzbany, marynarki, świece. Osoba, która ostatnia doniesie przedmiot, odpada z gry. Gdy zmniejsza się liczba uczestników zabawy weselnej podnosimy poprzeczkę żądając coraz bardziej wyszukanych przedmiotów. By zabawa miała swój punkt centralny, fanty powinny być znoszone w jedno miejsce np. na środek sali lub obok stołu Panny i Pana Młodego.

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
4 DDŚ

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Musimy szybko działać póki kościół się nie zorientował, że papież jest przychylny wiernym W nim jednym teraz nadzieja
Wierze że będzie dobrze, uda się Wam

Cytat:
Proszę trzymać kciuki, żeby dwie dziewczyny do następnego tygodnia nie sprzedały swoich kiecek

Cytat:
w apartcie, yes, kruk??
My nie kupowaliśmy w tych salonach. U jubilera płaciliśmy 200zł
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:04   #1222
Buczorek
Raczkowanie

Właśnie widzę, że w home&you jest promocja- kupujesz jedną rzecz, druga za zyla
Widzę, że kosze także są objęte tą promocją.. może akurat coś by się nadało na koszyczki SOS
http://home-you.com/pl/82-drugi-produkt-za-1zl?&p=4
Stary 2014-06-03, 12:18   #1223
domar123
Raczkowanie

Hej!

Dawno mnie tu nie było, duzo się dzieję. Ale nadrobiłam wszystko

Co u mnie się dzieje napisze później, bo teraz nie mogę. Teraz na szybko potrzebuję orientacji w sprawie ceny za fryzurę próbną. Ile płaciłyście? Z góry dziękuję i do usłyszenia

Jestem ŻONĄ

Buduj się domku NASZ
domar123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:20   #1224
Krychulec89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość

My nie kupowaliśmy w tych salonach. U jubilera płaciliśmy 200zł
200zł za obrączki?
no my byśmy chcieli zwykłe, klasyczne, żółte złoto, poler, zaokrąglone...
to rzeczywiście o wiele taniej bo jak zobaczyłam ceny w sieciówkach to od 1500-2500 zł
Stary 2014-06-03, 12:21   #1225
Dotka90
Zakorzenienie

KOSZ NA WINO/KSIĄŻKI

Co myślicie o takim? http://allegro.pl/kosz-koszyk-ratan-...193817711.html

Prosimy o wino/książki zamiast kwiatów, więc potrzebujemy coś, żeby do tego odkładać, a potem zaniesiemy to do auta.
Myślicie, że wystarczy wielkościowo?
Stary 2014-06-03, 12:22   #1226
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
200zł za obrączki?
no my byśmy chcieli zwykłe, klasyczne, żółte złoto, poler, zaokrąglone...
to rzeczywiście o wiele taniej bo jak zobaczyłam ceny w sieciówkach to od 1500-2500 zł
hmm 200 zł to chyba zaliczka
ale są dziewczyny ktore nic nie płaciły bo miały duzo swojego złota dały do przetopienia i jeszcze reszte oddały w rozliczenie

my za nasze zapłacilismy 1200 zł ale mielismy swoje złoto tak drogo dlatego ze w mojej sa 3 brylanciki i oprawa taka bardzo inna niz zwykle i troszke wiecej kosztowało oprawienie ich

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:32   #1227
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wrzucam foty księgi (wiem, marny ze mnie fotograf )
Jest piękna! Choć dość delikatna, spodziewałam się masywniejszej ramy
Super się wydaje mi ta ksiąga, muszę pokazać dziś mojemu tż i chyba zamówimy bo cena leci w górę i do paździrenika będzie jeszcze ze 200zł kosztować

Bardorja słodki bobasek

Ysia ale jesteście podobne z mamą do siebie!

Dziewcyny dzięki ,ze i mnie oświeciłyście z tymi pończochami bez palców!

Czeko co za słodki piesek, oj chyba by spał ze mną

Enzunio i czym Ty się stresowaś ? Kurcze wyglądałaś jak milion dolarów!! I ten Twoj śliczny uśmiech!!!!! Widać, że byliście najszczęśliwsi na świecie

Buczorek świetna ta sukienka Twojej mamy

oluska227887 o matko mam nadzieję , że Twoj kuzyn się opamięta z tym garniakiem i butami
I dobrze, że babcia pokazała trochę nauk dobrego wychowania przy stole ciotce
Stary 2014-06-03, 12:38   #1228
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Póki co mamy obrączki od rodziców Tż, obrączkę mojej mamy i medalik od mojego chrzestnego.
My dostaliśmy złoto od mamy TŻ - obrączkę, pierścionek który kiedyś w ten sposób spieniężyła oraz łańcuszek. Razem wystarczyło nam na obrączki i nawet dodaliśmy zwrot 30 zł Więc nasze obrączki kosztowały 200-, robocizna i 50-, grawer minus to 30-, a więc 270 Jak będę miała zdjęcia to wrzucę, może kogoś zainteresują

Dotka90 Fajna lista! Chyba sobie coś zgapię

Jutro idę się zapisać na wybielanie zębów Długo się zastanawiałam, ale jednak... doszłam do wniosku że moje naturalne będą się za bardzo odznaczały na śnieżnobiałej sukni
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6

Edytowane przez Konkardia
Czas edycji: 2014-06-03 o 12:40
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:40   #1229
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
rok temu na weselu w lipcu wypróbowałam rajstopy w sprayu Sally Hansen i z czystym sumieniem również polecam!
A ja słyszałam, że brudzi ciuchy od spodu..

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Panna Izabela Czemu Wasz ślub ma być najgorszy? Skąd takie myśli w ogóle? Z bratem faktycznie ciężko, widać, oby sie udało go przekonać. I powodzenia
U mojego tż w rodzinie wszystkie są na jedno kopyto. MUSI być zespół, MUSZĄ być takie a nie inne zabawy, MUSI być taka wódka... Nie będę rzucała cukierkami pod domem, nie będzie zespołu, tylko dj, nie będzie u nas "cudownych rodziców", tż nie będzie w ubrany w czarny garniak+biały krawat+biała kamizelka, nie będziemy mieć też grajków pod moim domem na wyjście.... Także dla nich straszna lipa, nie będzie im się podobało takie wesele (tak, jestem tego pewna).

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Panna Izabela co do obawy o garnitur brata to myślę że może się zdarzyć że co 2 facet będzie w granatowym garniturze , bo teraz jest to kolor bardzo modny i pasuje do wielu typów urody. Mój brat też kupił piękny granatowy wytaliowany garnitur to przeciez nie jest kolor zarezerowany dla Pana młodego a mój Tż ma marynarkę w pepitko . Ale nie obawiamy się że kto kolwiek go "przyćmi:"
Cytat:
Moim zdaniem obawy o kolor garnituru są już lekko dziwne i zajeżdżają mi bridezillą
Bez przesady, jeszcze bym zrzumiała, jakby kupił DOKŁADNIE TEN SAM* garniak, to można by się zastanawiać nad jego zachowaniem, ale tutaj? PM w szarym garniaku, gość w granatowym no i co?

Przecież jak mamy nie wiem, 100 gości, to chyba nie będziemy kontrolować czy aby na pewno 50 facetów ubiera czarne garniaki?

Już pomijam, że nie wiem w czym problem, bo brat chce granatowy, a PM ma szary. Skoro taki to ból, to trzeba było kupić granatowy.

To nie sukienka ślubna, tylko garniak

* nawet ubranie tego samego garniaka, nie musi być jakimś wielkim problemem, vide: Warszawiak i tata Ysi
No właśnie jak sukienka ślubna może być problemem, skoro ona się mega wyróżnia idąc tym tokiem rozumowania, oczywiście. Nie rozumiem trochę tego na tym forum, że jak ktoś ma inne zdanie, to już trzeba być chamskim a wystarczyłoby czytać ze zrozumieniem. Po pierwsze, to tż się martwi, że będzie wyglądał tak samo jak inni, po drugie, nie chodzi o sam garniak, ale o całość (ma szary garniak i miętowy krawat), u Ysi np tż miał muszkę, więc zupełnie inaczej wyglądał a ciężko znaleźć miętową lub brzoskwiniową muchę, wierzcie mi, że szukamy cały czas i nic
Ale może faktycznie, zdołam go przekonać, że będzie tam gwiazdą i tak

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Aha, i czy tylko ja i mój TŻ będziemy mieć tylko jedną spowiedź? Nikt więcej ze sobą nie mieszka...?
My chyba dwie ?? Ale mieszkamy razem

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Opi, ja na obcierające części butów używam tego sprayu. Pryskam nim stopy i to co mnie w bucie drażni (okolice pięty, paseczki, wycięcia itd) mi pomaga!

p
Muszę go zakupić !!!

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
filmik superowy a MAM ŻOOONĘ! jest teraz hasłem 2014r!
az mi sie tanczyc chcialo jak na Was patrzylam

moja siostra ma urodziny 31 sieprnia, czyliw lasciwie zabawa weselna rozpoczyna jej swieto, zamowimy dla niej piosenke STO LAT -niespodzianka, kocham ją jest wsapanial i ejst swiadkowa i w zyciu by nie pomyslala zeby cokolwiek robic na sile lub wbrew mojemu widzimisie

my tez mamy jedna spowiedz w dniu slubu, bo grzesyzlismy cale 2,5 roku
i jeszcze dziecko mamy!
Nie widziałam filmiku, pokażecie
Moja mama ma urodziny 28 sierpnia, dlatego może zaśpiewamy jej jakieś 100 lat czy coś, no i moja koleżanka ze studiów jeśli przyjedzie, to też będzie miała urodziny 30 sierpnia, więc na pewno by 100 lat dostała
I my mamy, jak już pisałam, chyba dwie spowiedzi, mieszkamy razem 3 lata ale nie grzeszymy no pomijając fakt, że w ogóle razem mieszkamy.

Cytat:
rozmyślam czy robić jakieś ozdoby przy domu... Wy miałyście/ będziecie mieć??
Ja chcę na pewno łuk nad bramą albo coś w tym stylu, w balonach białych, miętowych, brzoskwiniowych, a co!

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że wybaczycie mi tymczasowy brak relacji

Później usunę
Świetnie wyglądałaś !!! Przecudny blond, zdjęcia mega, zazdroszczę !

Cytat:
co myslicie o białych paznokciach do ślubu? czy lepiej coś delikatniejszego??
Ja bym wybrała coś delikatniejszego, ewentualnie coś przezroczystego...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:47   #1230
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
U mojego tż w rodzinie wszystkie są na jedno kopyto. MUSI być zespół, MUSZĄ być takie a nie inne zabawy, MUSI być taka wódka... Nie będę rzucała cukierkami pod domem, nie będzie zespołu, tylko dj, nie będzie u nas "cudownych rodziców", tż nie będzie w ubrany w czarny garniak+biały krawat+biała kamizelka, nie będziemy mieć też grajków pod moim domem na wyjście.... Także dla nich straszna lipa, nie będzie im się podobało takie wesele (tak, jestem tego pewna).
Hehehe, siostra TŻ jak usłyszała że my też - bez zespołu, bez kamerzysty, bez poprawin to przeżywała wielkie załamanie Teraz już się chyba powoli z tą myślą oswaja. Także... to Wasze wesele (takie nieco inne) będą wspominali goście, a nie kolejne takie samo

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
I my mamy, jak już pisałam, chyba dwie spowiedzi, mieszkamy razem 3 lata ale nie grzeszymy no pomijając fakt, że w ogóle razem mieszkamy.
No właśnie... Mieszkanie ze sobą to chyba nawet większy grzech wg. Kościoła niż seks przed ślubem. Tak nam ostatnio zasugerowano...
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości