|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A mi o tej pory przybyło 11kg, jakbym zgubiła po porodzie tyle co ostatnio, wyszłabym na zero ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() -------- Uffff u nas dziś tropiki, dopiero się zebrałam żeby coś napisać... Matyldka ćwiczy sikanie do nocniczka, więc też mam za nią troszkę "latania", ale ważne że są postępy ![]() ![]() ![]() Eksperymentuję z pokrzywą, porzuciłam Tardyferon wbrew lekarzowi i piję codziennie pokrzywę, w środę zrobię wyniki krwi (po tygodniu pokrzywoterapii) i zobaczymy jak wyjdą wyniki. Oby dobrze, bo nie chcę znów się szpikować żelazem, bo ostatnio dzidzi jeszcze w brzuchu nie wyszło to na dobre po porodzie ![]() W ogóle nie wiem czy Wasi lekarze też są takimi "tableciarzami" jak ten mój? Na ostatniej wizycie jak powiedziałam ginowi czy mogę już pić liście malin z przyczyn Wam znanych, to mnie wyśmiał, mówiąc że jak najbardziej, a mąż niech mnie chłosta witkami brzozy i robi okłady z kory..... ![]() ![]() Ehhh no nic, zwijam córę do spania i zapodaję sobie sobotnie lenistwo z Radlerkiem ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3932 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
debesciara, moja doktor jest z kolei bardzo mało tabletkowa
![]() ![]()
![]() |
#3933 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() moje dziecko usnęło w 2 minuty już o 19:30, więc mam dłuuugii wooolny wieczór, bo mąż wyjechany ![]() widziałam, że Matylda pozbyła się smoczka - u nas też się udało - całkiem przypadkiem ![]() ![]() niestety w łączności z brakiem smoczka jest brak drzemki w ciągu dnia czyli marudzenie ![]() Niestety we wtorek wieczorem synek gorzej się poczuł, mąż musiał dowieźć mi do cioci leki, bo nic nie brałam. Potem środa kiepska (aż się dusił w nocy ![]() ![]() a tak w ogóle, to nasz remont łazienki, to masakra totalna - w przyszłym tygodniu miała być już gotowa, ale nasz spec od płytek zostawił nas na tydzień z gołymi ścianami, więc trzeba było znaleźć kogoś innego, na szczęście po uruchomieniu kontaktów wszelakich znalazł się facet od poniedziałku (tylko po znajomości, bo miał inne zlecenie), jedynie co to spooro droższy, no i prace ocenił na 1,5-2 tygodni, czyli cały remont wyjdzie min. 4 tygodnie, a miałby być 3 ![]() byleby zdążył, choć ta nerwówka, którą mieliśmy sknociła całą radość z tego co ma być ![]() od razu mam pytanko: a ok. 2 tygodnie czeka nas zakup pralki - jakie firmy macie i polecacie? póki co najbardziej przekonuje mnie Beko, tymbardziej że dają 5 lat gwarancji
#3934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno wszystko zrzucisz, ja 5msc po porodzie wazylam mniej niz przed ciaza, oczywiscie bez odchudzania ![]() debesciara ja wcale nie mialam apetytu po porodzie :/ Tu w ciazy nic nie mozna zazywac procz witamin ![]() bambusiek zdrowka dla synka ![]() Z pralka nie pomoge. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas ten sposób z obcinaniem nie działał, bo synek mówił, że diduś jest chory i mam dać zdrowego... zazwyczaj po marudzeniu i płaczu dawałam ![]() Cytat:
mój synek lubił spać w śpiworkach i zaczęły mu przeszkadzać jak zaczął chodzić dopiero. Tzn. spał w nich nadal, ale rano trzeba było go szybko z "worka" wyciągnąć. Wg mnie świetna sprawa i na pewno bezpieczniejsza dla dziecka jak kocyki/pieluszki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------------------------- sporo mi zeszło na nadrabianie ![]() ![]() do jutra, dobrej nocy ![]()
![]() |
#3937 |
Rozeznanie
|
Czy ktoś jeszcze nie może spać tak jak ja? Ehhh te skurcze w nogach mnie wykończą.. Boli jak cholera.. I do tego co 10 minut do WC muszę latać..
![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
#3938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() svelta, ja miałam dokładnie taką samą motywację, podejrzewam że po porodzie będziemy przeszczęśliwe że nie musimy się tłuc do urzędu ![]() nie chcę Was dolować, ale kolagen w kosmetykach się nie wchłania ![]() ![]() co do spania - ja mam dwa śpiworki, dwa rożki, otulaczek, i dzieć sobie wybierze w czym będzie spała ![]() ![]() ![]() rybka, ja wyprałam i wyprasowałam ciuszki 0-3, i z 3-6 te mniejsze ![]() w kwestii wagi, to ja trochę schudlam, ale ponoć przed porodem to normalne ![]() idę na spacer ![]()
![]() |
#3939 |
Wtajemniczenie
|
aaaa! Taka zaabsorbowana sprzataniem bylam i ponad 30 stron ( na tel.) przegapiłam....
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3940 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A w ogóle zdrówka dla synia ![]() Co do pralki my mamy Electroluxa, kupowaliśmy ok 5 lat temu i jestem bardzo zadowolona ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A z "polityką witaminową" to słuszne podejście ![]() Cytat:
![]() ![]() -------- Witam się porannie ![]() Kolejny upalny dzień się zapowiada i w dodatku niedziela, więc zdaje się że dziś zapodam sobie totalne lenistwo ![]() ![]() Wczoraj wyschły mi dwie pralki, została mi jeszcze jedna, ale z nią będę zwlekać do końca, gdybym może coś kupiła lub dostała dla dzidzia, a tego co mam już uprane wystarczy, nawet gdybym urodziła trojaczki ![]() Z prasowaniem czekam na chłodniejsze dni.. bo teraz to rzeźnia ![]() Spokojnej niedzieli laseczki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3941 |
Zakorzenienie
|
witajcie z rana, wczoraj po rybach doczytałam was do końca odpisałam na jednego posta i poszłam spać... dzisiaj święto wszystko pozamykane - dobrze że mam swój chleb bo tż przypadł dzisiaj na śniadanie budyń
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3942 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do słońca ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mój lekarz.. mój raczej nie każe mi się faszerować tabletkami.. nawet ostatnio skomentował witaminy dla kobiet w ciąży, no bo to niby reklamują, że dzieci takie zdrowe i mądre po nich się rodzą, a on na to: "moja mama będąc ze mną w ciąży nie brała żadnych witamin i (mówiąc o sobie) człowiek nie odbiega od normy i studia się nawet skończyło" ![]() ale kazał brać ze 2 razy na tydzien ![]() ale mi się nie chce dziś.... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem bardzo zadowolona z takiego odsmoczkowania, przynajmniej się nie namęczyliśmy. ------------ Wróciliśmy właśnie z Koscioła i jakoś tak słabo się czuję, leżę na tapczanie a i tak mi zle ![]() Po południu jedziemy do kuzynostwa na kawkę, pewnie w domu będziemy siedzieć, ale i tak ubiorę najmniej ile mogę.
![]() |
#3944 |
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja niedzielnie dzis pospalam troche. Wczoraj po pracy bylismy jeszcze na koncercie i pokazie fajerwerkow,mam nadzieje,ze maly sie nie bardzo zestresowal bo huk byl bardzo duzy i przy koncu to mi troche brzuch stwardnial. Hm chyba nie do konca podeszly mu te dzwieki choc pokaz byl super
|
![]() ![]() |
![]() |
#3945 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry, dzisiaj już wychodze, czekam na męża, wod nie ubywa ilość też nie jest najgorsza, przepływy dobre. Dostalam clexane zastrzyki teraz mój brzuch to sito, już nie wiem gdzie bic insuline a teraz jeszcze jedno, jeszcze niecałe 2 tyg musze to przeżyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3947 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3949 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zerknęłam na wyniki moich badań online i cóż ukazało się moim oczom? Brak wzrostu bakteryjnego w kierunku GBS ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3950 |
Zakorzenienie
|
robaczek, super wiadomości!
![]() debesciara, nie mogło być inaczej ![]() Ja jestem pierdoła i nie potrafię sprawdzać wyników online ![]()
![]() |
#3951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem zła! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I super |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3953 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3954 | |||
Zakorzenienie
|
wczorajsza noc bez drapania za to z rozkrzyczanymi dwoma noworodkami, natomiast dziś trochę się drapałam w nocy, ale noworodki mniej płakały :P
Dziś oba wyszły do domu, i na ich miejsce od razu przenieśli dwie dziewczyny, jedna termin na 12 czerwca w piątek trafiła z wysokim ciśnieniem, a druga 33 tydzień ( termin porodu dzień przede mną ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś miałam robione przepływy, wszystko jest ok, dziecko wydolne. Pewnie jutro lub pojutrze będą sprawdzać znowu próby wątrobowe a tak to płuczą ciągle kroplówkami i wypijam ogromną ilość wody. Już zmieniłam nastawienie, że ten pobyt jest tu potrzebny dla Małego, bo tu jest dla niego najbardziej bezpiecznie i tak muszę przetrwać. Oby tylko alaty spadały to będzie dobrze !
![]() |
#3955 |
Zakorzenienie
|
Vegetka super wiadomości, rotacje to masz niezłą u siebie w pokoju . Mozesz być zarządcą
![]() Fame co Ci? to już nie p[ pierwszy post ze złym humorem ![]() ![]() ![]() debesciara ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3956 |
Zakorzenienie
|
Tż mnie wkurza
![]() ![]() Do robaczka nic nie mam hehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3957 |
Zakorzenienie
|
Fame, co się dzieje?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3958 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3959 |
Zakorzenienie
|
fame jak nie chcesz gadać to mozesz napisać
![]() my własnie oficjalnie skonczylismy remont łazienki która wymyliśmy od góry do dołu z kurzu ... wszystko skonczone ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3960 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie ogarniam pierwszą partię prania, i mam dylemat, w jakiej temperaturze wyprać? I ewentualnie jaki program prania wybrać? Help!
Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.