Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII ) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-27, 21:03   #2161
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Elllmi-no to nasi mężowie cierpią na to samo
Tylko ty mówisz że twój ma mniejsze jak na zdjęciach a mój ma większe,od nadgarstka gdzieś do połowy dłoni(może troszkę mniej) dochodzi ten "guz". I jak dłoń jest naprężona to jest twarde a jak luźno trzyma to ta woda(?) między palcami się przemieszcza jak się uciska. No taki pęcherz z wodą po prostu.Okropne uczucie to dotykać.

Moje małe usnęło w takiej pozycji że nawet go do łóżeczka nie dam rady przenieść.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:03   #2162
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
w tesco są....ale po 160

a tak w ogóle, to która tu kiedyś wspominała o milce oreo leżała dzisiaj w biedronce przy kasie i mi sie przypomniało, że czytałam tutaj, że pyyyycha; no i rzeczywiście, zeżarłam cała
Myslisz, ze to mnie urzadza I tak pewnie skoncze z gowniana parka za 150 zl i bede klnac na siebie, ze nawet na fryzjera mi nie zostanie, a musze isc bo wygladam jak szczota

A Ty zgrabna jestes Cholero jedna Milka oreo phii, juz mi sie przejadla. Wiesz co maja w biedrze przy kasach? Takie belgijskie czekolady, wez biala z nugatowym nadzieniem! Orgazm.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:04   #2163
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dzieci wam śpią? Ami miała drzemkę o 12 przez 1,5H, I teraz ani myśli spać jak na razie, szogun szaleje a mi się coraz bardziej chce spać. Mam rozpoczęte 3 książki na raz Ale Wcale nie mam kiedy ich czytać, chyba że o 1 w nocy kurczę. Trochę szkoda że nawet wieczorem nie mam na to chwili, w dzień na drzemce (jeśli jest) robię obiad itp więc właściwie ani przez chwilę nie mam czasu. Trochę to frustrujace kurczę, tak mi się marzy chociaż godzina z książką po całym dniu wieczorem. Niestety właśnie Ami przypina spinki do włosów stojąc na krześle (bez trzymanki: ) ), ciężki czas nastał ostatnio.
śpi, ale w zeszłym tygodniu w pt, sb i ndz szla spać kolo 22...
Co do ksiazki... ja czytam o 1 w nocy
Stary 2014-08-27, 21:06   #2164
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
o bosze a ja myslalam ze jej sie lierki pomylily i ze to chodzilo o "kundla" w sensie pieska

Cytat:

jakby któraś była zainteresowana, to w tesco jest -30% na ciuchy F&F Kids (na dziale baby nie), tam jest od rozmiaru 92, ale niektóre rzeczy są rozmiarowo identyczne jak te z działu BABY; ja kupiłam dzisiaj Filipowi bezrękawnik

no i w H&M też jest -20% z kuponem, ale to pewnie wiecie; i jeszcze ta seria basic dla dzieci jest 3 w cenie 2
ooo dzięki za info
a z jakim kuponem? Ja nic nie wiem
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
czytałyście?

http://kobieta.onet.pl/zdrowie/psych...u-dzieci/8bshj

wg mnie dość ciekawe

po całym dniu bez drzemki ania zasnęłam w 7 minut o 19. Ale ja padam, naprawdę mam dość, nie wyobrażam sobie życia bez jej drzemki

mam ochotę położyć się obok niej i iść spać. Ale nie mogę - muszę powysyłać jakieś CVki. Miałam jeszcze poćwiczyć, posprzątać i ugotować obiad na jutro ale nie mam siły. Na rower tż poszedł sam, stwierdzam że nie jest aż tak brudno, a obiad ugotuję jutro
bardzo prawdziwy artykuł, niestety :/
współczuję dnia bez drzemki Ani.
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
No ja miałam zalecone. Jak byliśmy z Zuzką tam w 3 czy 4 mż to wpisano nam w książęczkę i lekarz kazał przyjśc po 18mż.

A Wy nie macie ??

Teraz opiszę jak to wyglądało.
To nie było usg, tylko kontrola chodzenia. Kazał ściągnąć buty i spodnie. Położyć Zuzkę na plecach. Rękoma posprawdzał bioderka, kości udowe, kolana i stopy. A później musiała chodzić ( na szczęście miała dobry humor i wręcz biegała w tą i we wta, musiałam ją za ręce trzymać by normalnie chodziła).
Generalnie powiedział, że wszystko jest ok .Postawa i jakieś tam.
Ale prawa stópka nie trzyma się do końca dobrze, leci do środka.
Mamy się zgłosić za 2-3 miesiące. Na razie nic nie robić.
A potem się zobaczy. Jak się nie poprawi to jakieś specjalne buty, ale nie ortopedyczne. Jak to stwierdził buty ortopedyczne to naciąganie rodziców na kasę.
Ale nie mówił nic dokładnie jakie to buty.
Mam nadzieję, że jednak jakoś samo jej się to poprawi i nie trzeba będzie więcej nic robić.

Przypominam tylko jakbyście pytały, że Zuzka miała szpotawośc stóp. Musiałyśmy masować. Na kontroli było wszystko ok. Możliwe że teraz ta stópka od tego właśnie.
Kuba też jedną stópkę przekrzywia do środka, nasz ortopeda zalecił póki co tylko takie buty w jakich normalnie chodzi (wysoki zapiętek, dobrze trzymające, zgninające się itd) i wizytę za 3 m-ce. Wtedy zobaczymy, co dalej.
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Oooo juz sie za soba stesknily

Ja sie zegnam na kilka dni, wyjedzamy niedlugo (pociagiem ofkorz ) na wesele do mojej przyjaciolki (tam, gdzie ja swiadkuje).
Pewnie bede Was podczytywac ukradkiem.
Wracam niedlugo
spokojnej podróży i udanego wesela obtańcz wszystkich wujków, w końcu świadkujesz

Cytat:

dobra, wrzucam, jak to powiedział mój tata: natury nie oszukasz, na zdjęciach sie wych0dzi tak, jak jest w rzeczywistości szkoda, że białej bluzki nie miałam

to trzeba było zapytać gdzie kupiła; ja kiedyś szłam z koleżanką i przed nami szła babka w świetnych spodniach w kwiatki, to podeszłam i zapytałam skąd ma (koleżanka uciekła na drugą strone ulicy, a to ona chciała wiedzieć); ale jak mi powiedziała nazwę firmy/projektanta/sklepu, to udałam mądrą i tyle mnie widziała
rewelacyjnie wyglądacie
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:07   #2165
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieci wam śpią? Ami miała drzemkę o 12 przez 1,5H, I teraz ani myśli spać jak na razie, szogun szaleje a mi się coraz bardziej chce spać. Mam rozpoczęte 3 książki na raz Ale Wcale nie mam kiedy ich czytać, chyba że o 1 w nocy kurczę. Trochę szkoda że nawet wieczorem nie mam na to chwili, w dzień na drzemce (jeśli jest) robię obiad itp więc właściwie ani przez chwilę nie mam czasu. Trochę to frustrujace kurczę, tak mi się marzy chociaż godzina z książką po całym dniu wieczorem. Niestety właśnie Ami przypina spinki do włosów stojąc na krześle (bez trzymanki: ) ), ciężki czas nastał ostatnio.
Śpi od 15 minut. I nie miała drzemki, a wstałyśmy o 7.30 (wyjątkowo późno dziś)
A reszta - norma
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:08   #2166
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Myslisz, ze to mnie urzadza I tak pewnie skoncze z gowniana parka za 150 zl i bede klnac na siebie, ze nawet na fryzjera mi nie zostanie, a musze isc bo wygladam jak szczota

A Ty zgrabna jestes Cholero jedna Milka oreo phii, juz mi sie przejadla. Wiesz co maja w biedrze przy kasach? Takie belgijskie czekolady, wez biala z nugatowym nadzieniem! Orgazm.
oj taaaaaaak
Stary 2014-08-27, 21:15   #2167
hje
Zakorzenienie

Cytat:

O Boże, ja uwielbiam wszystko, co jest z nadzieniem nugatowym

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 21:18   #2168
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

dobra, wrzucam, jak to powiedział mój tata: natury nie oszukasz, na zdjęciach sie wych0dzi tak, jak jest w rzeczywistości szkoda, że białej bluzki nie miałam

to trzeba było zapytać gdzie kupiła; ja kiedyś szłam z koleżanką i przed nami szła babka w świetnych spodniach w kwiatki, to podeszłam i zapytałam skąd ma (koleżanka uciekła na drugą strone ulicy, a to ona chciała wiedzieć); ale jak mi powiedziała nazwę firmy/projektanta/sklepu, to udałam mądrą i tyle mnie widziała
O jaaaa

Lili spi ale zasnela jakies 15 minut temu dopiero. Tez juz w ogole nie spi w dzien

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:22   #2169
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Nadrobilam
Nina my bardzo chetnie moze nastepny weekend w ten mamy wesele a w kazda inna sobote jeździmy na hipoterapie za Skarżysko wiec was mijamy po drodze

Meneg Yae rozwala mala akrobatkabi jaknprzeczkolak wyglada
Sarah fajnie ze się odezwalas gratulacje za odwage Natki i brawa dla siostry a tak sie martwilas

Szaja mam prośbę mozesz wkleic linka do artykulu o wit D

Nie moge przestawic sie na tryb domowy jutro do pracy jade zawiesc zwolnienie i zabrac swoje rzeczy
Wczoraj byliśmy w owi u neurologa i mielismy zajecia z pedagogiem wszyscy pochwalili rozwoj mowy Jula i rozwoj intelektualny jak slyszalam ze bardzo madry chlopczyk to skrzydla mi urosly
Z mowa idziemy do przodu codziennie cos nowego proste zdania ale i tak do Fifka czy Oliwki nam daleko

Wiecej nie pamiętam obiecuje czytac na bieżąco gorzej z pisaniem bo Julo nie pozwoli
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:24   #2170
mala_19kw
Zakorzenienie

Elllmi-wyglądacie z Zenusiem zjawiskowo

Ja też uwielbiam wszystko co zwie się nugat

Hje-jak Twoje ręce? Wyleczyłaś to cholerstwo?

Telefon podjął ze mną współpracę i o dziwo wysyła to co napisze Cuda niewidy. Dlatego was tak męcze jakby mu się odwidziało
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-08-27, 21:30   #2171
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

hah, tez na to zwrocilam uwage

u nas nawet na kontakcie nie ma

mielismy na poczatku jak byl szal na szuflady ale kazde zabezpieczenie mlody rozpracowywal w 3 milisekundy wiec odpuscilismy

no taaaaaaaaaa, nie pomyslalam o tym. narazie przezywam jesienne deszcze i szarugi

ja pierdziele! faktycznie nie potrafi czy chciala sie tylko wysluzyc babcia?

nie, ja bym tu innego okreslenia uzyla ale za wczesna pora na takowe.. co za ^$^%$@$^(&%#$!!!

a to jeszcze sie robi kontrole bioderek?

powodzenia!

o kurcze, zdrowka zatem!

a od czego to sie mu zrobilo?

co to kindla?

Nasze sa nie do rozpracowania, nawet dla tz

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
o bosze a ja myslalam ze jej sie lierki pomylily i ze to chodzilo o "kundla" w sensie pieska

Sikam!!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:36   #2172
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
a idź z tym w cholerę, już mam wystarczająco duże wyrzuty sumienia po tej milce

co do zgrabności ,to ja się tutaj nawet licytować nie zaczynam, bo się nam znowu o odchudzaniu temat nakręci

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
O jaaaa
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

ooo dzięki za info
a z jakim kuponem? Ja nic nie wiem

rewelacyjnie wyglądacie

na końcu tego katalogu http://catalogs.hm.com/4104KIDS/4104KidsPL/ jest kupon; tylko nie wiem, czy trzeba mieć wydrukwoany, czy wystarczy np. w telefonie pokazac; ja miałam wydrukwoany

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy w owi u neurologa i mielismy zajecia z pedagogiem wszyscy pochwalili rozwoj mowy Jula i rozwoj intelektualny jak slyszalam ze bardzo madry chlopczyk to skrzydla mi urosly
Z mowa idziemy do przodu codziennie cos nowego proste zdania ale i tak do Fifka czy Oliwki nam daleko
super, że tak dobrze mu idzie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Elllmi-wyglądacie z Zenusiem zjawiskowo

przypomniałaś mi Zenusia

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:39   #2173
nancykenator
Zakorzenienie

mika ogromne brawa dla Julka

ellmi dzięki
Stary 2014-08-27, 21:39   #2174
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Hje-jak Twoje ręce? Wyleczyłaś to cholerstwo?
Niestety... Wróciło ze zdwojoną siłą. Palca wskazującego zajęło już równiutką połowę, przeszło na palec środkowy, pojawia się już pod obrączką, więc nie noszę... Na łokciach i kolanach masakra taka, że nie chodzę już w ogóle w sukienkach, ani niczym, co jest przed kolano, a krótki rękawek tylko w domu. Coraz częściej pojawia się też na głowie na linii z włosami, pod biustonoszem: między uu i pod pachami... A najlepsze - na wzgórku łonowym również, od jakiegoś miesiąca... Zauważyłam, że największy wysyp jest 2 tyg. przed @ , więc teraz wyglądam jak sto nieszczęść. Koszmar straszny, wystarczy, że kłądąc się spać klęknę na 2 sek. na łóżku i już kolana palą żywym ogniem, a podczas snu budzę się praktycznie za każdym razem, kiedy tylko otrę kolana albo łokcie... Palce szczypią mnie już nawet przy myciu rąk zwykłym, SZARYM mydłem Myślałam, że to co miałam 2 miesiące temu, to było apogeum, ale widzę, że jedynie preludium, a teraz jest apokalipsa totalna
Najgorsze jest to, że to wszystko tak piekielnie swędzi, więc drapię, a jak drapię, to się z tego robią rany i koło się zamyka
Okropnie się czuję, nie dość, że jestem gruba, mam problemy z cerą, to jeszcze doszło to. Dobrze, że jesień i zima idą, bo przynajmniej można wszystko ukryć pod ubraniami. A tak?

Przepraszam, że taki wywód.. A u Ciebie jak z tym szajsem?
Stary 2014-08-27, 21:40   #2175
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah mlode nie spi, polozylam k. 13 na 1,5h i taki efekt teraz mamy. Zrezygnowac z drzemki czy co???

Ja sie fatalnie czuje, idealne urodziny:'(z ogromnym bolem glowy i wszystkiego co moze bolec

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 21:43   #2176
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

ostatnio sobie kupiłam
Stary 2014-08-27, 21:46   #2177
Debrah
Zakorzenienie

Sekundę temu zasnęła.

Jakieś 2 tygodnie temu był taki czas ze szła spać o 20 ~ 20:30 I to był raj bo jeszcze miałam.na.cokolwiek siłę, no ale trudno. Teraz za to 22 - 23:30 więc trochę słabo,
Bokeh : też czytam o 1, rzadko chodzę spać wcześniej niż 1:30. Tylko trochę padnięta potem jestem.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:48   #2178
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
No ja miałam zalecone. Jak byliśmy z Zuzką tam w 3 czy 4 mż to wpisano nam w książęczkę i lekarz kazał przyjśc po 18mż.

A Wy nie macie ??
my juz po pierwszym razie mielismy powiedzane ze wszystko jest ok i nie trzeba juz spr. za wasza rada chcialam sie umowic jakos tak ok 7-8 miesiaca to jak zadzwonilam zeby sie umowic to mnie pani prawie ze zj.ebala ze po co dzwonie, i warknela ze skoro lekarz powiezial ze nie ma potrzeby to znaczy ze NIE!
no wiec poszlam prywatnie i lekarz powiedzial mi to samo - ze jest ok i ze nie trzeba juz spr
ale bylismy u reh i ona tez patrzyla jak mlody smiga, tez miala zastrzezenia do jednej lydki, ze leci do srodka czy jakos tak ale pochodzilismy w butkach profilaktycznych i jest ok

ellmi - ale cudni jestescie!!!!!!!

Cytat:
Szaja bo Ty mieszkasz w dużym mieście.
A ja niby w mieście, ale u nas o godz 17 w jesieni - zimie życie w centrum umiera ( a są to 2 długie ulice tylko). Nic tu się nie dzieje. Nic nie ma.
Naprawdę nie ma co robić.
tez sie posikalam z tych swiatelek i wystaw
ja dzis z mezem rozmwialam o tym wlasnie ze co my bedziemy z mlodym w zime robic jak juz o 16 ciemnica i stwierdzilismy ze trzeba na podworku zamontowac taka wielka lampe bo nie mamy nic, ciemno jak w du.pie u murzyna a Ty tu o swiatelkach i wystawach, o losie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:51   #2179
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam napisać

Dziś byłam na glukozie. Jejuś nie pamietałam że to takie słodkie było. Jak sobie o tym przypomnę to mnie drgawki przechodzą.
Na szczęście nic mi nie było. Dobrze się czułam .
Przynajmniej książkę poczytałam przez te 2 h
Pamiętam to miałam dwa podjeścia
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
A mogę się pochwalić ?
Dzisiaj jest u nas moja bratanica-3 lata,bo mama jej pilnuje. I zażyczyła sobie parówke to jej zrobiłam, a ona nie je to pytam czemu, to ta mówi że nie umie sama...moja mama poszła ją karmić a Blanka zabrała jej talerz i widelec i karmiła swoją straszą kuzynkę mówiąc "plosię Nata".
Moja duża dziewczynka <3

jestem w szoku że 3 letnie dziecko nie je samo
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
I mamy newsa: Yae w koncu wazy 10kg!

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny miałyście kiedyś takie ruchy w brzuchu/jelitach przypominające kopanie dziecka? :-P
Ja od jakiegoś czasu coś takiego mam i popadam w urojenia i myślę co to może być ?
Mam tak czasem. Tez od razu mi się ruchy Darii przypominają
Cytat:
Jakiś czas temu dzwonił do mnie mąż że znowu był u lekarza (facet u którego robią nie mógł już patrzeć jak się biedak męczy i załatwił mu po znajomości wizytę u specjalisty,bo tak czekałby 3 miesiące ),no i wieści fatalne Czeka go szpital(już dziś chcieli go zostawić) i operacja-jak tylko wróci z tej ******* delegacji to musi zrobić masę badań i poważnie podejść do tego bo to już nie przelewki. W tak młodym wieku takie problemy zdrowotne W chwili obecnej ma reumatyczne zapalenie stawów.
ojj współczuję bardzo
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
skąd taki pomysł, że robiłam ?

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Widzę, że Silver nie próżnuje na urlopie

Cytat:

Ale super wyglądacie! Twoja mina wymiata!
Cytat:
w tesco są....ale po 160

a tak w ogóle, to która tu kiedyś wspominała o milce oreo leżała dzisiaj w biedronce przy kasie i mi sie przypomniało, że czytałam tutaj, że pyyyycha; no i rzeczywiście, zeżarłam cała
To debrah pisała a ja potwierdziłam że pyyyyyyyyyycha
Cytat:
Daria miała dziś drzemkę od 12.20 do 13.50. Zasnęła wieczorem o 20.30.
Stary 2014-08-27, 21:53   #2180
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Mika, proszę:

http://www.naszezyciebezchemii.blogs...-przygoda.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 22:00   #2181
pstryczek84
Zakorzenienie

hje - o matko, wspolczuje!

mika - brawa dla synka!

--------------
czlowiek to ma jednak zryty beret naszlo nas z mezem na placki po wegersku takim o to sposobem od 18 do prawie teraz, wylaczajac "chwilke" na kapiel, kaszke i usypianie pichcilam ale takim to oto sposobem mam gulaszu na 2 tyg a przed sekunda skonczylam szamac placka zjadlam takie 2 duze na caly duzy plaski talerz z czystym sumieniem moge isc spac

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

https://wizaz.pl/Moda/Porady-stylist...tm_campaign=NP

noooooo, ceny adekwatne do kieszonkowego przecietnej licealistki tudziez do wyplaty nauczyciela

u nas kilka dni temu mlody tez nie spal nic a nic, trwalo to niecaly tydz, zasypial wtedy ciut po 19. od kilku dni wszystko wrocilo do normy, drzemka w poludnie, zasypia przed 21. moze to pogoda czy kij wie jaki ciort

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 22:00   #2182
Debrah
Zakorzenienie

Lady: no właśnie nie wiem chyba trochę wcześnie? Bo tak bez drzemki dzień w dzień to ona się będzie słaniac o 18, nie chce kurczę dziecka meczyc.. więc chyba muszę przemeczyc się ja: P
I tak dobrze ze wstaje 8~8:30 zamiast o 5 na przykład.

Little: też bym parke chciała bardzo Ale nie mam kasy obecnie
za 60zł bym brała Ale ja nie wiem skąd taka wziąć niestety, wszystko po 300 zł

Duże jest tescowe 92 ?

Dialog z dziś: dziecko w wannie
A: mama mama cieńcie, cieńcie! ('Ciezkie' )
Ja: ale co jest ciężkie kochanie?
A (lapiac się za wiadoma część ciała) pupa! Pupa!
padlam!

Właśnie jem rurki z biedry , i to ja pisałam o milce oreo: mur:
I też kocham to co nugatowe. ..
Stary 2014-08-27, 22:04   #2183
mala_19kw
Zakorzenienie

O kurcze to faktycznie się nieźle rozniosło Mi zaatakowało tylko palce u rąk a jak przenosiło się na rękę koło pachy to poszłam do lekarza i dostałam antybiotyk żeby to zatrzymać. Do tej pory mam małe zmiany na palcach i tak w stu procentach to tylko raz mi to zginęło i to na tydzień około... A potem od nowa polsko ludowa. Teraz mam to naprawdę małe ale za cholerę nie mogę się tego pozbyć,to się ani nie powiększa ani nie zmniejsza ale... Chyba znalazłam na to pewien sposób. Jako że eksperymentuje z tym już jakiś czas to wymyśliłam że spróbuje z liściem agawy. Mamy dorodną agawę,mama ciachnęła mi liść i dwa razy wymazałam tym sokiem z liścia te zmiany (oj jak cholernie to szczypało na zmianę ze świądem) ale to co było najgorsze po tych dwóch razach zeszło Miejsce między kciukiem a wskazującym było mocno czerwone i nagle to zeszło,jest delikatnie suche jeszcze ale w porównaniu z tym co było to jest pięknie. Natomiast reszty zmian na palcach jeszcze nie poskutkowało. Wydaje mi się że z liścia aloesu ten "sok" taki trochę lepki byłby lepszy. Nie masz domowych roślinek tego typu?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 22:06   #2184
hje
Zakorzenienie

I agawę, i aloes posiadam
Stary 2014-08-27, 22:09   #2185
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Debrah mlode nie spi, polozylam k. 13 na 1,5h i taki efekt teraz mamy. Zrezygnowac z drzemki czy co???

Ja sie fatalnie czuje, idealne urodziny:'(z ogromnym bolem glowy i wszystkiego co moze bolec

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

Mala, Lady, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
padlam!
SIKAM!
Stary 2014-08-27, 22:14   #2186
szklanka19
Zadomowienie

Dobry wieczór

Ellmi Fifek i ślimak mnie rozwalił, prawie się popłakałam ze wzruszenia

Debrah ja też się przymierzam do zakończenia drzemek w dzień; po godzinnej drzemce ok. 13 Ewa buszuje do północy A za to jak nie śpi i ok. 19 zaczyna się słaniać to są potem cyrki na kółkach. Bo wtedy trzeba uruchomić wszelkie pokłady sił i czymś dziecko do 20:30-21 zająć (moje dziecko położone na noc o 19:40 wstaje radosne, rześkie i skore do zabawy, po czym buszuje do 2 w nocy ).

Sarah miło Cię tutaj widzieć! Nie mam kiedy Ci odpisać na fb przepraszam, za dużo mi się zaś wali na głowę ostatnio i na wszystko brakuje czasu

Lady sto lat! Oby odciski omijały Cię z daleka

Little ja jeżdżę co jakiś czas do takiego fajnego sklepu, jeszcze nigdy mnie nie zawiódł i wczoraj przymierzałam cuuuudny czerwony płaszczyk po przecenie za 59 zł i niestety za szeroki był ale na szczęście były butki dla Ewy.

Ja też fanka nugatu, lubię bardzo tą czekoladę z Lidla z nugatowym nadzieniem, ale dzisiaj nie było A w Aldiku mieli kiedyś taką pyszną czekoladę z kokosowym nadzieniem, ale wycofali czy co, a ja tak tęsknię za nią, że mi się po nocach śni
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 22:19   #2187
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ellmi - ale cudni jestescie!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ale super wyglądacie! Twoja mina wymiata!

To debrah pisała a ja potwierdziłam że pyyyyyyyyyycha
musiałaś z tą miną, wszystkie litościwie przemilczały

no to dzięki dziewczyny za info o milce, a najbardziej moje boczki Wam dziekują

Cytat:
Duże jest tescowe 92 ?

padlam!
co do rozmiaru to różnie, ale między 86 a 92 nie ma wielkiej różnicy na szerokość, trochę na długość; Filip chodzi w 86 generalnie, ale z FF zaczęłam mu już brać 92, trochę podwinę, a będzie na dłużej; no i zdarzyło mi się, że koszulka 92 z działu BABY, była większa od 92 z działu KIDS

a co do ciężkości pupy, to też padłam

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ellmi Fifek i ślimak mnie rozwalił, prawie się popłakałam ze wzruszenia

kurczę, ale tu spamuję ostatnio ale muszę sie napisać na zapas, bo potem znowu czasu na nic nie będę miała

teraz spadam
dobranocki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 22:29   #2188
Debrah
Zakorzenienie

Czyli okazuje się ze więcej dzieci ma ze spaniem kłopoty jak my, no ja jeszcze nie wiem jak rozgryźć, wczoraj drzemki niet i o 17:30 to już musiałam na rzesach stawać żeby ją jakoś rozruszać i nie zasnęła.
W aucie wracając od T. przed 19 ja zagadywałam, pytam się, a czy są autka, a zobacz tramwaj a to tamto: brzydal: bida mala odpowiadała mi, mimo że oczy jej lecialy, A nagle "hrrr grrr " i dziecko padło, śpi. Więc kurczę nie wydaje mi się by już był czas ?
Stary 2014-08-27, 22:33   #2189
meneq
Zakorzenienie

ellmi na zdjeciu, to miasteczko filmowe czy fototapeta; zywego ducha na ulicy...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 22:33   #2190
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
I agawę, i aloes posiadam
No to wygląda na to że masz też lekarstwo
Spróbuj najpierw z aloesem,z tego co czytałam ma większe właściwości antyseptyczne
Oby Ci pomogło bo wiem doskonale jakie to dołujące (oj wiem ).

Silver- dziękuje

No i co? Pochwaliłam telefon i problemy wróciły Głupi kutafon
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości