Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-12-02, 14:52   #1291
zagubiona94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 451
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Poka¿ wiadomo¶æ
Ej, u mnie to samo, ale u mnie wi±¿e siê to z humektantami - nie mogê teraz u¿ywaæ niczego, co je ma. W odstawkê poszed³ ulubiony biovax gold, farmona z ¿eñ szeniem, maseczka z mariona do czerwonych. EMolienty, emolinety i emolienty, no i czêste olejowanie mnie ratuje
Nawet olejowanie na glicerynowe od¿ywki puszy mnie teraz. Ach, ta wilgoæ i pogoda U¿ywam teraz g³ównie od¿ywki YR odbudowuj±ce, balsamu green pharmacy z arganem i granatem, od¿ywki planeta organica afryka z arganem, kallos bananowy. Wszystko, co ma du¿o emolientów.
Chyba równie¿ przestawiê siê na same emolienty.. Zastanawiam siê, czy Joa¶ka Mro¿±ca przypadkiem te¿ w³osom ¼le nie robi, bo takie smêtne na drugi dzieñ, jakby posklejane i nie mi³e w dotyku, przestawiê siê na co¶ s³abszego, a jak to nie pomo¿e to emolienty bêd± mnie wzywaæ! Miêkko jest tylko po solidnej dawce serum z Gliss Kur, ale niestety tylko w dotyku jest milutko, bo puch, czy tam sianko, tak, czy siak siê trzyma, skubañce jedne
Kasiu, mog³a by¶ porównaæ dzia³anie oleju z kie³ków pszenicy do oleju z pestek dyni albo z pestek winogron? Kie³ki s± moim ulubionym olejem, ale niestety dostêpnym jedynie przez internet i poszukuje czego¶ w zamian dostêpnego stacjonarnie, a pestki dyni mnie ostatnio g³ównie zainteresowa³y, choæ z winogron te¿ móg³by byæ chyba ciekawy
I Twoje w³osy wygl±daj± cudownie po ciêciu! I ten kolorek, uwielbiam je!

Jedyne, co dyscyplinuje w³osy i trzyma w ryzach to prostownica Ale wiem, ¿e to nie rozwi±zanie... a szkoda... Chocia¿ i tak wyczyn, bo po wyprostowaniu w³osów s± ³adnie g³adkie, a niedawno jeszcze nawet po wyprostowaniu siano by³o

W zwi±zku z DDD chcia³am kupiæ dwie od¿ywki rosyjskie, zaledwie dwie, to gdy o dziewi±tej rano chcia³am z³o¿yæ zamówienie to niestety jedenej ju¿ nie by³o... no có¿, poczekam na jak±¶ inn± okazjê do zakupu, bo minimalna warto¶æ zamówienia to 20 z³, a jedna od¿ywka kosztuje mniej ni¿ 20, a na si³e czego¶ dobieraæ nie chcê, bo oszczêdzam oczywi¶cie

Edytowane przez zagubiona94
Czas edycji: 2014-12-02 o 14:56
zagubiona94 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-02, 15:07   #1292
Newquay
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 188

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Ja mia³am kryzys rok, akurat nie zm ojej przyczyny, po prostu co¶ ze zdrowiem zaczê³o nawalaæ ale wziê³am sprawy w swoje rêce oraz wpad³am do lekarza i có¿, pomog³o, jest fajniej na pewno ; D
Bomba witaminowa w sensie ¿e suplement? Ja biorê taki jeden z hollandandbarret i jestem zadowolona, ale te sklepy s± tylko w UK i Holandii chyba.

A na kolor to albo rzeczywi¶cie znale¼æ dobrego fryzjera i zrobiæ mu porz±dny wywiad co i jak albo te¿ dowiedzieæ siê konkretnie na temat farb i farbowania i wzi±æ siê samemu. Czêsto fryzjerzy robi± wiêcej szkody, ni¿ jak sama zrobiæ szczególnie ¿e mo¿esz nawet kupiæ akcesoria i farby dla fryzjerów.
Narazie zaczê³am braæ Centrum. Ja ogólnie odzywiam siê bardzo zdrowo wiec diety nie musze zmieniaæ, ale jaka¶ bombê witaminowa musze zakupiæ. Do w³osków tez by siê przyda³a. Chyba zaraz polecê kupiæ jak±¶ maskê na pocieszenie ;-)
A co do kolorów i fryzjerów to fakt, fryzjer czasem narobi nam na g³owie wiêkszy burdel ni¿ mo¿na sobie wyobraziæ. Czasem lepsza jest sklepowa farba i nasza w³asna intuicja ni¿ pomys³owo¶æ fryzjera. Czego jestem najlepszym przyk³adem. Ja juz mam do¶æ koloryzacji i w sobotê idê do fryzjerki, oczywi¶cie ju¿ innej i farbuje siê na mój naturalny kolor,do tego kilka blond pasemek, a potem zobaczê, albo wrócê ca³kiem do mojego koloru, albo bêdê chodzi³a jedynie na delikatne pasemka. Teraz juz nie dam siê namówiæ na ¿adne inne kabinacje.
A tak BTW musze pochwaliæ szampony oczyszczaj±ce, bo farba mi siê trochê wyplukala
Byle do soboty, ju¿ doczekaæ siê nie mogê ;-)
Stary 2014-12-02, 15:40   #1293
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 192

Newquey: nie rob im teraz pasemek. Sa spalone, jak im polozysz blond pasemka, niczym je juz nie odratujesz.
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-02, 17:15   #1294
magda1706
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 465
GG do magda1706

Cytat:
Kallos banana, je¶li lubisz siê z oliw± Z tym, ¿e ma 2 silikony, zmywalne delikatnym szamponem.
ogl±da³am go ostatnio te¿ w³a¶nie Mi tam ¿adne oleje nie przeszkadzaj± - jedynie po kokosie co¶ mnie tam ruszy. Oliwa podobnie jak avocado - czyli efekt jest ale mog³oby byæ lepiej
Poczekam na jak±¶ promocjê i przyp³yw gotówki z nieba i kupiê
magda1706 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-02, 17:35   #1295
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 388

Cytat:
W hebe s± kallosy, nowy bananowy i algowy, maj± ³agodne silikony
Tylko oba s± z oliw± Jest jeszcze seri z olejem arganowym, ma dimethicone.
Widzia³a¶ gdzie¶ w necie ich sk³ady?

Cytat:
A ja pocieniowa³am w³osy niedawno i zrobi³am warstwy, krêc± siê teraz jak szalone
Ale piêkne
Stary 2014-12-02, 18:19   #1296
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Newquey: nie rob im teraz pasemek. Sa spalone, jak im polozysz blond pasemka, niczym je juz nie odratujesz.
Mo¿liwe, ¿e nie bêdzie trzeba robiæ pasemek tylko zostawiê jako pasemka te co mam, a resztê zafarbuje na mój naturalny kolor. Farba,która mam na g³owie do¶æ siê zmyla i juz nie jest taka ciemna. Dzi¶ kupi³am szampon g³êboko oczyszczaj±cy i po nim mo¿e znowu zejdzie mi trochê kolor. Swoj± drog± by³abym z³a, gdybym chcia³a mieæ taki kolor,bo zmywa siê w oczach.
Humor mam lepszy, bo Zakupi³am nowa maskê nawil¿aj±c±. Zachêcily mnie dobre opinie na wiza¿u.
Mam te¿ zdjêcia kilku nowo¶ci, przynajmniej dla mnie ;-)
Wklejam fotki.
Mam pytanie czy kto¶ wie co¶ o Schwarzkopfie z fotki oraz o ¿ó³tym Garnier? Uzywalyscie?
Stary 2014-12-02, 18:19   #1297
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Babie nie dogodzisz - wszystkie marudzicie na puszenie siê w³osów, a ja bym chcia³a, ¿eby siê choæ trochê puszy³y, bo moje s± mega g³adkie i siê przylizuj±.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-02, 18:21   #1298
wicherek1989
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 119

Myszka, dziêkujê u Ciebie widzê te¿ sza³ od ¶wi±t przestajê robiæ zdjêcia kalkulatorem, bo ju¿ mi siostra aparat na prezent ¶wi±teczny kupi³a
Stary 2014-12-02, 18:26   #1299
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Babie nie dogodzisz - wszystkie marudzicie na puszenie siê w³osów, a ja bym chcia³a, ¿eby siê choæ trochê puszy³y, bo moje s± mega g³adkie i siê przylizuj±.
Na to tez s± sposoby
Przyk³ad na zdjêciu. Pierwszy z prawej.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Dosz³o? Jestem na telefonie i co¶ mi tu swiruje ten wiza¿.
Stary 2014-12-02, 18:54   #1300
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 9 123

Zrobi³am zdjêcie w³osów jak s± mokre. Czemu one nie mog± byæ takie d³ugie jak s± suche, tylko siê skrêcaj± mocniej.
Sorry, za te ¶wiat³o z góry, ale musia³am w³±czyæ przy lusterku, bo nie by³o nic widaæ.

Teraz zima, to czêsto w zwi±zanych chodzê. I wróci³am do kosmetyków typu Pantene, Dove.
Na zdjêciu widaæ, ¿e s± obciête pó³okr±g³o, jak siê wysusz±, to ¶rednio to ju¿ widaæ.

Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Czas edycji: 2014-12-02 o 18:56
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-02, 18:54   #1301
niezarejestrowana
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 406

Cytat:
To mo¿e joanna lniana bez sp³ukiwania, a do stylizacji jaki¶ s³abszy ¿el, mo¿e co¶ ze spo¿ywczaka za 3z³ bez alkoholu na pocz±tek?
W³a¶nie siê zastanawia³am nad Joann± bez sp³ukiwania, wiêc chyba faktycznie mu to kupiê i jaki¶ ¿el do tego poszukam. Dziêkuje!

Dr House: Ludzie siê modl±, ¿eby Bóg nie rozgniót³ ich jak robaka.
niezarejestrowana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-02, 19:18   #1302
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 076

Cytat:
Napisane przez Newquay Poka¿ wiadomo¶æ
Wcze¶niej w³osy by³y przesuszone, ale nie popalone. Jest ró¿nica choæby w dotyku.
Klaudenc miesi±c temu to ja my¶la³am, ¿e na prawdê mo¿e byæ tylko lepiej. Pielêgnacja siê sprawdza³a, w³osy stawa³y siê miêciutkie i widzia³am znaczna poprawê. Stwierdzi³am,¿e to dzia³a i postanowi³am wróciæ do mojego naktualnego koloru i jedynie kilku pasemek blond. Odda³am siê w rêce fryzjerki i có¿... Jak widaæ po moich zdjêciach to zawsze mo¿e byæ gorzej.
Jako wcierki u¿ywam kozieradki. Mama kupi³a mi ju¿ Jantar i czekam na przesy³kê z Polski.
Przyda³aby mi siê jaka¶ bomba witaminowa, ale nie wiem co by tu wymy¶liæ.
Kurczê, je¶li je spali³a to faktycznie nieciekawie, bardzo Ci wspó³czujê Nie wiem, czy nie trzeba bêdzie podcinaæ po trochê. Na razie regularnie i du¿o olejuj i dopieszczaj.

Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Poka¿ wiadomo¶æ
Chyba równie¿ przestawiê siê na same emolienty.. Zastanawiam siê, czy Joa¶ka Mro¿±ca przypadkiem te¿ w³osom ¼le nie robi, bo takie smêtne na drugi dzieñ, jakby posklejane i nie mi³e w dotyku, przestawiê siê na co¶ s³abszego, a jak to nie pomo¿e to emolienty bêd± mnie wzywaæ! Miêkko jest tylko po solidnej dawce serum z Gliss Kur, ale niestety tylko w dotyku jest milutko, bo puch, czy tam sianko, tak, czy siak siê trzyma, skubañce jedne

Kasiu, mog³a by¶ porównaæ dzia³anie oleju z kie³ków pszenicy do oleju z pestek dyni albo z pestek winogron? Kie³ki s± moim ulubionym olejem, ale niestety dostêpnym jedynie przez internet i poszukuje czego¶ w zamian dostêpnego stacjonarnie, a pestki dyni mnie ostatnio g³ównie zainteresowa³y, choæ z winogron te¿ móg³by byæ chyba ciekawy
I Twoje w³osy wygl±daj± cudownie po ciêciu! I ten kolorek, uwielbiam je!
Dziêkujê
Co do mro¿±cej to mocna jest faktycznie, ale mój sposób na takie mocne ¿ele to du¿a ilo¶æ (ze 2 takie kapki monety 5z³ na moje krótkie w³osy) joanny lnianej bez sp³ukiwania, koniecznie na ociekaj±ce wod± w³osy, a potem ¿el.
I wtedy tego ¿elu tak nie czuæ na w³osach

Z pestkami winogron o dziwo siê nie polubi³am, mimo ¿e rozk³ad kwasów t³uszczowych maj± podobny do innych moich ulubionych
Pestki dyni spisywa³y siê bardzo podobnie do kie³ków, tak samo olej z nasion maku Mo¿e dynia deczko gorzej siê zmywa³a, ale odrobinkê.

Cytat:
Napisane przez Chatul Poka¿ wiadomo¶æ
Widzia³a¶ gdzie¶ w necie ich sk³ady?

Ale piêkne

S± na KWC
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...em-banana.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...-z-algami.html
A tu seri: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...wilzajaca.html

Cytat:
He he, no
Ja ostatnio lekki puch mam, na samych emolientach, ale to nie taka tragedia jak z humektantami. Chcê wiosneeeee

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Poka¿ wiadomo¶æ
Myszka, dziêkujê u Ciebie widzê te¿ sza³ od ¶wi±t przestajê robiæ zdjêcia kalkulatorem, bo ju¿ mi siostra aparat na prezent ¶wi±teczny kupi³a
Bêdziemy mieæ piêkne w³osiêta hobbitka
Dziêkujê

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;49180683]Zrobi³am zdjêcie w³osów jak s± mokre. Czemu one nie mog± byæ takie d³ugie jak s± suche, tylko siê skrêcaj± mocniej.
Sorry, za te ¶wiat³o z góry, ale musia³am w³±czyæ przy lusterku, bo nie by³o nic widaæ.

Teraz zima, to czêsto w zwi±zanych chodzê. I wróci³am do kosmetyków typu Pantene, Dove.
Na zdjêciu widaæ, ¿e s± obciête pó³okr±g³o, jak siê wysusz±, to ¶rednio to ju¿ widaæ.[/QUOTE]

Faktycznie takie d³ugieee, najpierw pomy¶la³am sobie, czyje to w³osy?

Cytat:
Napisane przez niezarejestrowana Poka¿ wiadomo¶æ
W³a¶nie siê zastanawia³am nad Joann± bez sp³ukiwania, wiêc chyba faktycznie mu to kupiê i jaki¶ ¿el do tego poszukam. Dziêkuje!
Ciekawa jestem, czy bêdzie mu siê chcia³o co¶ na w³osiêta k³a¶æ
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-02, 19:44   #1303
zagubiona94
Raczkowanie

Cytat:
Dziêkujê
Co do mro¿±cej to mocna jest faktycznie, ale mój sposób na takie mocne ¿ele to du¿a ilo¶æ (ze 2 takie kapki monety 5z³ na moje krótkie w³osy) joanny lnianej bez sp³ukiwania, koniecznie na ociekaj±ce wod± w³osy, a potem ¿el.
I wtedy tego ¿elu tak nie czuæ na w³osach

Z pestkami winogron o dziwo siê nie polubi³am, mimo ¿e rozk³ad kwasów t³uszczowych maj± podobny do innych moich ulubionych
Pestki dyni spisywa³y siê bardzo podobnie do kie³ków, tak samo olej z nasion maku Mo¿e dynia deczko gorzej siê zmywa³a, ale odrobinkê.
Ja w³asnie te¿ na ociekaj±ce w³osy nak³adam od¿ywkê b/s tylko z Ziai do w³osów niesfornych a potem te¿ na takie ociekaj±ce Joa¶kê i do tej pory wszystko by³o dobrze, a od niedawna na drugi dzieñ mam smêtne, zmêczone w³osy, w dodatku robi siê siano, co wygl±da koszmarnie. Podejrzewam ¿el, ale kto to wie, co to faktycznie taki efekt daje...
£adne w³osy ostatnio mia³am po Kallosie Color pod olej, ale to tylko po pierwszym u¿yciu niestety... Ju¿ mia³am pisaæ ochy i achy a tu klops... Spróbuje nastêpnym razem z samymi emolientami, do odbudowuj±cej z YR dodam kapkê oleju, bo ostatnio co¶ te¿ za lekko, pomimo tego, ¿e smêtnie... I u¿yje l¿ejszego ¿elu, mam Bielende Graffiti ze starym sk³adem, niby mocny, ale mo¿e nie tak jak Joa¶ka, i te¿ mam Isane ze starym sk³adem

Dziêkujê! Zdecydujê siê chyba na te pestki dyni, mam nadzieje, ¿e znajdzie siê jaka¶ w miarê ma³a pojemno¶æ, bo jak siê nie sprawdzi to bêdzie problem
Stary 2014-12-02, 20:04   #1304
Chatul
ma zielone pojêcie

Nie pomy¶la³am o najprostszym rozwi±zaniu Dziêkujê
Stary 2014-12-02, 20:24   #1305
Newquay
Raczkowanie

Myszko
W³a¶nie siedzê sobie od trzech godzin z olejem kokosowym na g³owie ;-)
Zaraz idê zmyæ nowym szamponem oczyszczajacym, który dzi¶ zakupi³am z Balea, potem na³o¿e maskê kokosowa z herbal esence, która dzi¶ tez zakupi³am, bo dziewczyny na wiza¿u bardzo zachwalaly. Po takich zakupach mam ju¿ lepszy humor ;-)
Ciekawi mnie efekt maski kokosowej i liczê, ze szampon zmyje jeszcze trochê farby ;-)
Napisze potem efekty
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2482.jpg (96,0 KB, 10 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2481.jpg (98,3 KB, 8 za³adowañ)
Stary 2014-12-02, 21:10   #1306
wicherek1989
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 119

Cytat:
Bêdziemy mieæ piêkne w³osiêta hobbitka
Dziêkujê
Noo ta ksywa to hit ale hitem miesi±ca by³ ostatnio niedzielny tekst podczas zbierania siê do ko¶cio³a: no susz te (pauza i wymowny ruch rêk± ko³o g³owy) kêdziory i wychodzimy
Stary 2014-12-02, 22:49   #1307
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 9 123

Wyschniête.
Trochê dziwny kszta³t maj±, jeszcze trochê mokre przy skórze g³owy, ale przez noc siê "ule¿±" i grzywkê rano porz±dnie przypnê.

Jak widaæ, d³ugo¶ci zjada mi masê.

Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Czas edycji: 2014-12-02 o 22:51
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-02, 22:57   #1308
vidia9
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 368

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;49185041]Wyschniête.
Trochê dziwny kszta³t maj±, jeszcze trochê mokre przy skórze g³owy, ale przez noc siê "ule¿±" i grzywkê rano porz±dnie przypnê.

Jak widaæ, d³ugo¶ci zjada mi masê.[/QUOTE]

piêkne przypominaj± mi w³osy ewcia1807
ale jaka ogromna ró¿nica, u mnie tak sporo nie uciekaj± w górê istne afro masz
vidia9 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-02, 23:03   #1309
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Newquay - ta maska w sumie nie nawil¿y bo nie ma nic od¿ywczego, taka ot silikonowa bomba, fajna na zimê o przecudownym zapachu zreszt± i kolorku ; D

zagubiona - pestki dyni maj± orzechowy smak i bardzo zdrowy jest ten olej, ja go jad³am jako bombê zdrowotn±, wiêc jak siê nie sprawdzi to zjedz ^^

u mnie za¶ winogrono zdecydowanie NIE, s³onecznikowy jest fajnie, sezam i arachidowy mieszane uczucia, w sumie niby ok ale to nie jest to. s³onecznikowy organiczny w asdzie jest, kupiê sobie do olejowania skoro jest ok

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-12-02 o 23:09
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-02, 23:50   #1310
zagubiona94
Raczkowanie

Cytat:
zagubiona - pestki dyni maj± orzechowy smak i bardzo zdrowy jest ten olej, ja go jad³am jako bombê zdrowotn±, wiêc jak siê nie sprawdzi to zjedz ^^
Ooo, fajnie wiedzieæ! Dziêkujê ¶licznie, w razie czego go zjem
Stary 2014-12-03, 00:04   #1311
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;49185041]
O rany. Ale i tak s± piêkne.
Ciekawa jestem, czy moje te¿ by tak zjada³y d³ugo¶æ. Je¶li tak, to po co ja siê mêczê zapuszczaj±c. xD

Ja wreszcie, po miesi±cu od¿ywkowego detoksu, mam dostêp do prysznica i mogê po ludzku myæ w³osy. Wiêc wracam do od¿ywkowania. W ogóle to pisa³am kiedy¶, ¿e uwielbiam szampon Herbal Essences Naked Shine. Stwierdzi³am, ¿e skoro tak mi pasuje, to kupiê sobie jeszcze mgie³kê bez sp³ukiwania na dni, kiedy nie chce mi siê bawiæ w ¿el. No i faktycznie, w³osy sa po niej miêciutkie i b³yszcz±ce, nie obci±¿one. Mo¿e loki nie wygl±daj± jako¶ super, bo jest trochê puchu, ale zwi±zane warkocz ju¿ ok.
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-03, 00:15   #1312
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 958

Cytat:
Napisane przez Dorcia91 Poka¿ wiadomo¶æ
daj znaæ jak siê spisze krokosz
Cytat:

I jak krokoszek
Kurcze ciê¿ko mi powiedzieæ. Niby w³osy mi³e w dotyku, w lustrze jak patrze wszystko okej, a potem widzê siê w lustrze w ³azience na uczelni i wygl±dam jakbym mia³a t³uste w³osy. Wychodzê do "zwyk³ego" i znowu okej. Nie wiem które odbicie jest prawdziwe.
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-03, 06:50   #1313
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Mo¿liwe, ¿e nie bêdzie trzeba robiæ pasemek tylko zostawiê jako pasemka te co mam, a resztê zafarbuje na mój naturalny kolor. Farba,która mam na g³owie do¶æ siê zmyla i juz nie jest taka ciemna. Dzi¶ kupi³am szampon g³êboko oczyszczaj±cy i po nim mo¿e znowu zejdzie mi trochê kolor. Swoj± drog± by³abym z³a, gdybym chcia³a mieæ taki kolor,bo zmywa siê w oczach.
Humor mam lepszy, bo Zakupi³am nowa maskê nawil¿aj±c±. Zachêcily mnie dobre opinie na wiza¿u.
Mam te¿ zdjêcia kilku nowo¶ci, przynajmniej dla mnie ;-)
Wklejam fotki.
Mam pytanie czy kto¶ wie co¶ o Schwarzkopfie z fotki oraz o ¿ó³tym Garnier? Uzywalyscie?
B±d¼my szczerzy - ¿aden kolor Ci siê na Twoich rozja¶nianych i teraz spalonych w³osach nie utrzyma, bo takie zniszczone nie przyjm± dobrze farby. Niestety, ale s±dzê, ¿e dla utrzymania czego¶ sensownego, trzeba bêdzie poprawiaæ kolor ju¿ po 2-3 tygodniach, mo¿e uda Ci siê znale¼æ szamponetkê w takim kolorze, zawsze to mniejsza ingerencja, a kolor na chwilê bêdzie ³adniejszy.
O jakiego ¿ó³tego Garniera Ci chodzi? ¯ó³tych Garnierów jest du¿o, kojarzê 4.
A co do maski, to kojarzê tak jak kto¶ napisa³ (zapomnia³am kto) - ¿e to tylko silikony. Na pewno kiedy¶ na ni± patrzy³am i nie kupi³am, bo wyda³a mi siê nieciekawa.
Byæ mo¿e dobrze wyg³adza dziêki tym silikonom, st±d tak pozytywne opinie.

Cytat:
Na to tez s± sposoby
Przyk³ad na zdjêciu. Pierwszy z prawej.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Dosz³o? Jestem na telefonie i co¶ mi tu swiruje ten wiza¿.
Je¶li mia³o byæ zdjêcie, to nie dosz³o.

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;49185041]Wyschniête.

Faktycznie! Ale super s±.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-03, 10:49   #1314
201605161428
Konto usuniête

Cytat:
B±d¼my szczerzy - ¿aden kolor Ci siê na Twoich rozja¶nianych i teraz spalonych w³osach nie utrzyma, bo takie zniszczone nie przyjm± dobrze farby. Niestety, ale s±dzê, ¿e dla utrzymania czego¶ sensownego, trzeba bêdzie poprawiaæ kolor ju¿ po 2-3 tygodniach, mo¿e uda Ci siê znale¼æ szamponetkê w takim kolorze, zawsze to mniejsza ingerencja, a kolor na chwilê bêdzie ³adniejszy.
O jakiego ¿ó³tego Garniera Ci chodzi? ¯ó³tych Garnierów jest du¿o, kojarzê 4.
A co do maski, to kojarzê tak jak kto¶ napisa³ (zapomnia³am kto) - ¿e to tylko silikony. Na pewno kiedy¶ na ni± patrzy³am i nie kupi³am, bo wyda³a mi siê nieciekawa.
Byæ mo¿e dobrze wyg³adza dziêki tym silikonom, st±d tak pozytywne opinie.

Je¶li mia³o byæ zdjêcie, to nie dosz³o.

Faktycznie! Ale super s±.
Potwierdzam, w momencie, gdy mialam najbardziej zniszczone, potrafily wrocic z czerni do jasnej rudosci w 2 tygodnie.
Stary 2014-12-03, 11:24   #1315
Doe
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 820

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
Co fajnego zamówi³a¶?
- Przepraszam, ¿e z takim po¶lizgiem odpisujê, ale choæ czytam forum regularnie, to odpisywaæ mam czas dopiero jak mam wolne. Zamówi³am standardowo zestaw Joasiek, ¿ele: mro¿±c± i gumow±, Isanê niebiesk±, maski z Bingo, Hippa, itp. Przyjd± te¿ do mnie dwie glinki, które mo¿na u¿ywaæ nie tylko na twarz, ale i na w³osy: jestem strasznie ciekawa efektów. Witaminki, spirulina - skórê mi zapycha, ale na w³osach fajnie siê spisuje - mleczka, ekstrakty, itp.

Czekam te¿ na paczkê z polskiej drogerii, zamówi³am miêdzy innymi od¿ywkê lnian± z Farmony, od¿ywki joa¶ki do w³osów krêconych, od¿ywkê nawil¿aj±c± w spray'u Mariona, satynowe mleczko do w³osów krêconych i jeszcze kilka innych produktów, bo posz³o ponad 30 funtów. Liczê, ¿e dzisiaj, ewentualnie jutro, listonosz zapuka do moich drzwi :P

Cytat:
Ja w³asnie te¿ na ociekaj±ce w³osy nak³adam od¿ywkê b/s tylko z Ziai do w³osów niesfornych a potem te¿ na takie ociekaj±ce Joa¶kê i do tej pory wszystko by³o dobrze, a od niedawna na drugi dzieñ mam smêtne, zmêczone w³osy, w dodatku robi siê siano, co wygl±da koszmarnie. Podejrzewam ¿el, ale kto to wie, co to faktycznie taki efekt daje...
- Mam podobnie, wcze¶niej wszystko by³o cacy: nak³ada³am joa¶kê a potem joa¶kê mro¿±c± i by³o fajnie, a teraz lipa. Zwalam to jednak na zimê.
Doe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-03, 11:35   #1316
Chatul
ma zielone pojêcie

U mnie ostatnio sytuacjê ratuje suszenie w³osów i to ciep³ym nawiewem. Je¶li nie wysuszê suszark±, to w³osy (jak ju¿ same wyschn±) maj± naprawdê s³aby skrêt i ogólnie s± klapniête.
Stary 2014-12-03, 11:49   #1317
201605161428
Konto usuniête

Cytat:
U mnie ostatnio sytuacjê ratuje suszenie w³osów i to ciep³ym nawiewem. Je¶li nie wysuszê suszark±, to w³osy (jak ju¿ same wyschn±) maj± naprawdê s³aby skrêt i ogólnie s± klapniête.
U mnie same, to teraz z 5h schna.

Wypracowalam niezla formule na mroz: raz na dwa tygodnie olej macadamia i raz maska biovax, szampon altery, odzywka yves rocher, jedwab na koncowki. Jak krece dodaje tez bootsa. Co rano joaska b/s.
Stary 2014-12-03, 11:55   #1318
Chatul
ma zielone pojêcie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie same, to teraz z 5h schna.

Wypracowalam niezla formule na mroz: raz na dwa tygodnie olej macadamia i raz maska biovax, szampon altery, odzywka yves rocher, jedwab na koncowki. Jak krece dodaje tez bootsa. Co rano joaska b/s.
Mnie by siê przyda³o wróciæ do olejowania, ale od dawna jako¶ wiêkszej weny nie mam. Szampon, od¿ywka na chwilê, czasem jaka¶ od¿ywka bez sp³ukiwania i ¿el. Ca³a pielêgnacja. A¿ trudno mi uwierzyæ, ¿e kiedy¶ wydawa³am maj±tek na kosmetyki do w³osów i ca³e wieczory spêdza³am z od¿ywk±, czepkiem i rêcznikiem
Stary 2014-12-03, 11:59   #1319
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Doe - zamawia³a¶ z tej drogerii co Ci link podawa³am? Ja tam ostatnio nic nie kupowa³am bo na ¶wiêta mega ceny zawy¿yli, Chocia¿ fajny ten sklep bo du¿y wybór i szybka wysy³ka

krolewna_smieszka - my¶la³am by kupiæ od¿ywkê z tej serii bo zawiera tylko alkohole t³uszczowe z tego co widzia³am, wiêc do wzbogacania olejem na obecn± pogodê super by mog³a byæ

u mnie mrozów nie ma, ale zimko i wilgoæ du¿a bardzo wiêc zawsze olej, potem myjê i dajê od¿ywkê na krótko jaka¶ mocno emolientow±, czasami robiê sobie maseczkê, zdarza siê ¿e miêdzy myciami wcieram olej lub serum

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-12-03 o 12:02
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-03, 13:30   #1320
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 076

Cytat:
£adne w³osy ostatnio mia³am po Kallosie Color pod olej, ale to tylko po pierwszym u¿yciu niestety... Ju¿ mia³am pisaæ ochy i achy a tu klops... Spróbuje nastêpnym razem z samymi emolientami, do odbudowuj±cej z YR dodam kapkê oleju, bo ostatnio co¶ te¿ za lekko, pomimo tego, ¿e smêtnie... I u¿yje l¿ejszego ¿elu, mam Bielende Graffiti ze starym sk³adem, niby mocny, ale mo¿e nie tak jak Joa¶ka, i te¿ mam Isane ze starym sk³adem

Dziêkujê! Zdecydujê siê chyba na te pestki dyni, mam nadzieje, ¿e znajdzie siê jaka¶ w miarê ma³a pojemno¶æ, bo jak siê nie sprawdzi to bêdzie problem
Mo¿e to ta pogoda, moje te¿ siê zmieni³y ostatnio. I czytam, ¿e u wielu dziewczyn jest to samo, tak¿e nie jeste¶my same
Bielenda grafitti na pewno du¿o s³abszy jest od isany i joanny, to powinien siê spisaæ, napisz, jak ju¿ u¿yjesz, czy co¶ lepiej jest.

Cytat:
Nie pomy¶la³am o najprostszym rozwi±zaniu Dziêkujê
Kusi Ciê który¶?

Cytat:
Myszko
W³a¶nie siedzê sobie od trzech godzin z olejem kokosowym na g³owie ;-)
Zaraz idê zmyæ nowym szamponem oczyszczajacym, który dzi¶ zakupi³am z Balea, potem na³o¿e maskê kokosowa z herbal esence, która dzi¶ tez zakupi³am, bo dziewczyny na wiza¿u bardzo zachwalaly. Po takich zakupach mam ju¿ lepszy humor ;-)
Ciekawi mnie efekt maski kokosowej i liczê, ze szampon zmyje jeszcze trochê farby ;-)
Napisze potem efekty
I jak tam

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Poka¿ wiadomo¶æ
Noo ta ksywa to hit ale hitem miesi±ca by³ ostatnio niedzielny tekst podczas zbierania siê do ko¶cio³a: no susz te (pauza i wymowny ruch rêk± ko³o g³owy) kêdziory i wychodzimy

Ale¿ masz tê spiralki cudowne

Cytat:
u mnie za¶ winogrono zdecydowanie NIE, s³onecznikowy jest fajnie, sezam i arachidowy mieszane uczucia, w sumie niby ok ale to nie jest to. s³onecznikowy organiczny w asdzie jest, kupiê sobie do olejowania skoro jest ok
S³onecznik w³a¶nie sobie zamówi³am, super eko organiczny
Kiedy¶ bardoz lubi³am zwyk³y spo¿ywczy, tak¿e mam nadziejê, ¿e teraz równie¿ siê spisze Tymczasem testujê ry¿owy

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
Kurcze ciê¿ko mi powiedzieæ. Niby w³osy mi³e w dotyku, w lustrze jak patrze wszystko okej, a potem widzê siê w lustrze w ³azience na uczelni i wygl±dam jakbym mia³a t³uste w³osy. Wychodzê do "zwyk³ego" i znowu okej. Nie wiem które odbicie jest prawdziwe.
Prawdziwe to te, co wygl±daj± lepiej, ja sobie tak mówiê
Ale tak serio, to moje naprawdê w ró¿nych lustrach wygl±daj± ró¿nie
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.