|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1291 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 451
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Cytat:
Kasiu, mog³a by¶ porównaæ dzia³anie oleju z kie³ków pszenicy do oleju z pestek dyni albo z pestek winogron? Kie³ki s± moim ulubionym olejem, ale niestety dostêpnym jedynie przez internet i poszukuje czego¶ w zamian dostêpnego stacjonarnie, a pestki dyni mnie ostatnio g³ównie zainteresowa³y, choæ z winogron te¿ móg³by byæ chyba ciekawy ![]() I Twoje w³osy wygl±daj± cudownie po ciêciu! I ten kolorek, uwielbiam je! Jedyne, co dyscyplinuje w³osy i trzyma w ryzach to prostownica Ale wiem, ¿e to nie rozwi±zanie... a szkoda... Chocia¿ i tak wyczyn, bo po wyprostowaniu w³osów s± ³adnie g³adkie, a niedawno jeszcze nawet po wyprostowaniu siano by³o W zwi±zku z DDD chcia³am kupiæ dwie od¿ywki rosyjskie, zaledwie dwie, to gdy o dziewi±tej rano chcia³am z³o¿yæ zamówienie to niestety jedenej ju¿ nie by³o... no có¿, poczekam na jak±¶ inn± okazjê do zakupu, bo minimalna warto¶æ zamówienia to 20 z³, a jedna od¿ywka kosztuje mniej ni¿ 20, a na si³e czego¶ dobieraæ nie chcê, bo oszczêdzam oczywi¶cie
Edytowane przez zagubiona94 Czas edycji: 2014-12-02 o 14:56 |
|
|
|
|
#1292 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 188
|
Cytat:
A co do kolorów i fryzjerów to fakt, fryzjer czasem narobi nam na g³owie wiêkszy burdel ni¿ mo¿na sobie wyobraziæ. Czasem lepsza jest sklepowa farba i nasza w³asna intuicja ni¿ pomys³owo¶æ fryzjera. Czego jestem najlepszym przyk³adem. Ja juz mam do¶æ koloryzacji i w sobotê idê do fryzjerki, oczywi¶cie ju¿ innej i farbuje siê na mój naturalny kolor,do tego kilka blond pasemek, a potem zobaczê, albo wrócê ca³kiem do mojego koloru, albo bêdê chodzi³a jedynie na delikatne pasemka. Teraz juz nie dam siê namówiæ na ¿adne inne kabinacje. A tak BTW musze pochwaliæ szampony oczyszczaj±ce, bo farba mi siê trochê wyplukala Byle do soboty, ju¿ doczekaæ siê nie mogê ;-)
|
|
#1293 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 192
|
Newquey: nie rob im teraz pasemek. Sa spalone, jak im polozysz blond pasemka, niczym je juz nie odratujesz.
|
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tam ¿adne oleje nie przeszkadzaj± - jedynie po kokosie co¶ mnie tam ruszy. Oliwa podobnie jak avocado - czyli efekt jest ale mog³oby byæ lepiej Poczekam na jak±¶ promocjê i przyp³yw gotówki z nieba i kupiê
|
|
|
|
|
#1295 | ||
|
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 388
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Humor mam lepszy, bo Zakupi³am nowa maskê nawil¿aj±c±. Zachêcily mnie dobre opinie na wiza¿u. Mam te¿ zdjêcia kilku nowo¶ci, przynajmniej dla mnie ;-) Wklejam fotki. Mam pytanie czy kto¶ wie co¶ o Schwarzkopfie z fotki oraz o ¿ó³tym Garnier? Uzywalyscie?
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Babie nie dogodzisz - wszystkie marudzicie na puszenie siê w³osów, a ja bym chcia³a, ¿eby siê choæ trochê puszy³y, bo moje s± mega g³adkie i siê przylizuj±.
|
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 119
|
Myszka, dziêkujê u Ciebie widzê te¿ sza³
od ¶wi±t przestajê robiæ zdjêcia kalkulatorem, bo ju¿ mi siostra aparat na prezent ¶wi±teczny kupi³a
|
#1299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyk³ad na zdjêciu. Pierwszy z prawej. ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Dosz³o? Jestem na telefonie i co¶ mi tu swiruje ten wiza¿.
|
|
#1300 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 123
|
Zrobi³am zdjêcie w³osów jak s± mokre. Czemu one nie mog± byæ takie d³ugie jak s± suche, tylko siê skrêcaj± mocniej.
Sorry, za te ¶wiat³o z góry, ale musia³am w³±czyæ przy lusterku, bo nie by³o nic widaæ. Teraz zima, to czêsto w zwi±zanych chodzê. I wróci³am do kosmetyków typu Pantene, Dove. Na zdjêciu widaæ, ¿e s± obciête pó³okr±g³o, jak siê wysusz±, to ¶rednio to ju¿ widaæ. Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 Czas edycji: 2014-12-02 o 18:56 |
|
|
|
#1301 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 406
|
Cytat:
|
|
|
#1302 | |||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 076
|
Cytat:
Cytat:
Co do mro¿±cej to mocna jest faktycznie, ale mój sposób na takie mocne ¿ele to du¿a ilo¶æ (ze 2 takie kapki monety 5z³ na moje krótkie w³osy) joanny lnianej bez sp³ukiwania, koniecznie na ociekaj±ce wod± w³osy, a potem ¿el. I wtedy tego ¿elu tak nie czuæ na w³osach ![]() Z pestkami winogron o dziwo siê nie polubi³am, mimo ¿e rozk³ad kwasów t³uszczowych maj± podobny do innych moich ulubionych ![]() Pestki dyni spisywa³y siê bardzo podobnie do kie³ków, tak samo olej z nasion maku Mo¿e dynia deczko gorzej siê zmywa³a, ale odrobinkê.S± na KWC ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...em-banana.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...-z-algami.html A tu seri: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...wilzajaca.html Cytat:
![]() Ja ostatnio lekki puch mam, na samych emolientach, ale to nie taka tragedia jak z humektantami. Chcê wiosneeeee Cytat:
Dziêkujê [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;49180683]Zrobi³am zdjêcie w³osów jak s± mokre. Czemu one nie mog± byæ takie d³ugie jak s± suche, tylko siê skrêcaj± mocniej. Sorry, za te ¶wiat³o z góry, ale musia³am w³±czyæ przy lusterku, bo nie by³o nic widaæ. Teraz zima, to czêsto w zwi±zanych chodzê. I wróci³am do kosmetyków typu Pantene, Dove. Na zdjêciu widaæ, ¿e s± obciête pó³okr±g³o, jak siê wysusz±, to ¶rednio to ju¿ widaæ.[/QUOTE] Faktycznie takie d³ugieee, najpierw pomy¶la³am sobie, czyje to w³osy? ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
£adne w³osy ostatnio mia³am po Kallosie Color pod olej, ale to tylko po pierwszym u¿yciu niestety... Ju¿ mia³am pisaæ ochy i achy a tu klops... Spróbuje nastêpnym razem z samymi emolientami, do odbudowuj±cej z YR dodam kapkê oleju, bo ostatnio co¶ te¿ za lekko, pomimo tego, ¿e smêtnie... I u¿yje l¿ejszego ¿elu, mam Bielende Graffiti ze starym sk³adem, niby mocny, ale mo¿e nie tak jak Joa¶ka, i te¿ mam Isane ze starym sk³adem ![]() Dziêkujê! Zdecydujê siê chyba na te pestki dyni, mam nadzieje, ¿e znajdzie siê jaka¶ w miarê ma³a pojemno¶æ, bo jak siê nie sprawdzi to bêdzie problem
|
|
|
#1304 | |
|
ma zielone pojêcie
|
Cytat:
Dziêkujê
|
|
#1305 |
|
Raczkowanie
|
Myszko
W³a¶nie siedzê sobie od trzech godzin z olejem kokosowym na g³owie ;-) Zaraz idê zmyæ nowym szamponem oczyszczajacym, który dzi¶ zakupi³am z Balea, potem na³o¿e maskê kokosowa z herbal esence, która dzi¶ tez zakupi³am, bo dziewczyny na wiza¿u bardzo zachwalaly. Po takich zakupach mam ju¿ lepszy humor ;-) Ciekawi mnie efekt maski kokosowej i liczê, ze szampon zmyje jeszcze trochê farby ;-) Napisze potem efekty
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 119
|
Noo ta ksywa to hit
ale hitem miesi±ca by³ ostatnio niedzielny tekst podczas zbierania siê do ko¶cio³a: no susz te (pauza i wymowny ruch rêk± ko³o g³owy) kêdziory i wychodzimy
|
#1307 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 123
|
Wyschniête.
Trochê dziwny kszta³t maj±, jeszcze trochê mokre przy skórze g³owy, ale przez noc siê "ule¿±" i grzywkê rano porz±dnie przypnê. Jak widaæ, d³ugo¶ci zjada mi masê. Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 Czas edycji: 2014-12-02 o 22:51 |
|
|
|
#1308 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 368
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;49185041]Wyschniête.
Trochê dziwny kszta³t maj±, jeszcze trochê mokre przy skórze g³owy, ale przez noc siê "ule¿±" i grzywkê rano porz±dnie przypnê. Jak widaæ, d³ugo¶ci zjada mi masê.[/QUOTE] piêkne ![]() ale jaka ogromna ró¿nica, u mnie tak sporo nie uciekaj± w górê istne afro masz
|
|
|
|
#1309 |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Newquay - ta maska w sumie nie nawil¿y bo nie ma nic od¿ywczego, taka ot silikonowa bomba, fajna na zimê o przecudownym zapachu zreszt± i kolorku ; D
zagubiona - pestki dyni maj± orzechowy smak i bardzo zdrowy jest ten olej, ja go jad³am jako bombê zdrowotn±, wiêc jak siê nie sprawdzi to zjedz ^^ u mnie za¶ winogrono zdecydowanie NIE, s³onecznikowy jest fajnie, sezam i arachidowy mieszane uczucia, w sumie niby ok ale to nie jest to. s³onecznikowy organiczny w asdzie jest, kupiê sobie do olejowania skoro jest ok
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-12-02 o 23:09 |
|
|
|
#1310 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;49185041]
Jak widaæ, d³ugo¶ci zjada mi masê.[/QUOTE] O rany. Ale i tak s± piêkne. Ciekawa jestem, czy moje te¿ by tak zjada³y d³ugo¶æ. Je¶li tak, to po co ja siê mêczê zapuszczaj±c. xD Ja wreszcie, po miesi±cu od¿ywkowego detoksu, mam dostêp do prysznica i mogê po ludzku myæ w³osy. Wiêc wracam do od¿ywkowania. W ogóle to pisa³am kiedy¶, ¿e uwielbiam szampon Herbal Essences Naked Shine. Stwierdzi³am, ¿e skoro tak mi pasuje, to kupiê sobie jeszcze mgie³kê bez sp³ukiwania na dni, kiedy nie chce mi siê bawiæ w ¿el. No i faktycznie, w³osy sa po niej miêciutkie i b³yszcz±ce, nie obci±¿one. Mo¿e loki nie wygl±daj± jako¶ super, bo jest trochê puchu, ale zwi±zane warkocz ju¿ ok.
|
|
|
|
#1312 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 958
|
Kurcze ciê¿ko mi powiedzieæ. Niby w³osy mi³e w dotyku, w lustrze jak patrze wszystko okej, a potem widzê siê w lustrze w ³azience na uczelni i wygl±dam jakbym mia³a t³uste w³osy. Wychodzê do "zwyk³ego" i znowu okej. Nie wiem które odbicie jest prawdziwe.
|
|
|
|
#1313 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
O jakiego ¿ó³tego Garniera Ci chodzi? ¯ó³tych Garnierów jest du¿o, kojarzê 4. ![]() A co do maski, to kojarzê tak jak kto¶ napisa³ (zapomnia³am kto) - ¿e to tylko silikony. Na pewno kiedy¶ na ni± patrzy³am i nie kupi³am, bo wyda³a mi siê nieciekawa. Byæ mo¿e dobrze wyg³adza dziêki tym silikonom, st±d tak pozytywne opinie. Cytat:
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;49185041]Wyschniête. Trochê dziwny kszta³t maj±, jeszcze trochê mokre przy skórze g³owy, ale przez noc siê "ule¿±" i grzywkê rano porz±dnie przypnê. Jak widaæ, d³ugo¶ci zjada mi masê.[/QUOTE] Faktycznie! Ale super s±. |
||
|
|
|
#1314 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1315 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 820
|
- Przepraszam, ¿e z takim po¶lizgiem odpisujê, ale choæ czytam forum regularnie, to odpisywaæ mam czas dopiero jak mam wolne. Zamówi³am standardowo zestaw Joasiek, ¿ele: mro¿±c± i gumow±, Isanê niebiesk±, maski z Bingo, Hippa, itp. Przyjd± te¿ do mnie dwie glinki, które mo¿na u¿ywaæ nie tylko na twarz, ale i na w³osy: jestem strasznie ciekawa efektów. Witaminki, spirulina - skórê mi zapycha, ale na w³osach fajnie siê spisuje - mleczka, ekstrakty, itp.
Czekam te¿ na paczkê z polskiej drogerii, zamówi³am miêdzy innymi od¿ywkê lnian± z Farmony, od¿ywki joa¶ki do w³osów krêconych, od¿ywkê nawil¿aj±c± w spray'u Mariona, satynowe mleczko do w³osów krêconych i jeszcze kilka innych produktów, bo posz³o ponad 30 funtów. Liczê, ¿e dzisiaj, ewentualnie jutro, listonosz zapuka do moich drzwi :P Cytat:
|
|
|
|
|
#1316 |
|
ma zielone pojêcie
|
U mnie ostatnio sytuacjê ratuje suszenie w³osów i to ciep³ym nawiewem. Je¶li nie wysuszê suszark±, to w³osy (jak ju¿ same wyschn±) maj± naprawdê s³aby skrêt i ogólnie s± klapniête.
|
#1317 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Wypracowalam niezla formule na mroz: raz na dwa tygodnie olej macadamia i raz maska biovax, szampon altery, odzywka yves rocher, jedwab na koncowki. Jak krece dodaje tez bootsa. Co rano joaska b/s. |
|
|
|
|
#1318 | |
|
ma zielone pojêcie
|
Cytat:
|
|
#1319 |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Doe - zamawia³a¶ z tej drogerii co Ci link podawa³am? Ja tam ostatnio nic nie kupowa³am bo na ¶wiêta mega ceny zawy¿yli, Chocia¿ fajny ten sklep bo du¿y wybór i szybka wysy³ka
![]() krolewna_smieszka - my¶la³am by kupiæ od¿ywkê z tej serii bo zawiera tylko alkohole t³uszczowe z tego co widzia³am, wiêc do wzbogacania olejem na obecn± pogodê super by mog³a byæ u mnie mrozów nie ma, ale zimko i wilgoæ du¿a bardzo wiêc zawsze olej, potem myjê i dajê od¿ywkê na krótko jaka¶ mocno emolientow±, czasami robiê sobie maseczkê, zdarza siê ¿e miêdzy myciami wcieram olej lub serum Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-12-03 o 12:02 |
|
|
|
#1320 | |||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 076
|
Cytat:
![]() Bielenda grafitti na pewno du¿o s³abszy jest od isany i joanny, to powinien siê spisaæ, napisz, jak ju¿ u¿yjesz, czy co¶ lepiej jest. Kusi Ciê który¶? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;49185041]Wyschniête. Trochê dziwny kszta³t maj±, jeszcze trochê mokre przy skórze g³owy, ale przez noc siê "ule¿±" i grzywkê rano porz±dnie przypnê. Jak widaæ, d³ugo¶ci zjada mi masê.[/QUOTE] Ale¿ masz tê spiralki cudowne Cytat:
Kiedy¶ bardoz lubi³am zwyk³y spo¿ywczy, tak¿e mam nadziejê, ¿e teraz równie¿ siê spisze Tymczasem testujê ry¿owy ![]() Cytat:
Ale tak serio, to moje naprawdê w ró¿nych lustrach wygl±daj± ró¿nie
|
|||||
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

U¿ywam teraz g³ównie od¿ywki YR odbudowuj±ce, balsamu green pharmacy z arganem i granatem, od¿ywki planeta organica afryka z arganem, kallos bananowy. Wszystko, co ma du¿o emolientów.

Dziêkujê
Ale i tak s± piêkne.