Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-03, 13:37   #691
asienka_182
Rozeznanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Jesienią będziemy pisały o dietach
Czyli po części też o jedzeniu :p
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 13:39   #692
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Ja taka mądra jestem, bo Janek miał koszmarne kolki i położna (wredne babsko) kazała mi na dietę ścisła iśc
Ale na szczęście skonsultowałam to z pediatrą i świetną położną laktacyjną i odkręcili wszystko
Od tego czasu wbiłam sobie w głowę: pokarm z krwi, nie z żołądka! Ewentualnie uważa na alergeny i... picie dużej ilości mleka nie wpływa na produkcję mleka matki

I znowu

No laseczki, trzymac proszę kciuki - za dwie godziny idę z Żukiem na szczepienie.... oby nie rozniósł gabinetu
trzymam kciuki
a powiedz, trzymałaś w ogóle jakąś diete jak karmiłaś?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 13:41   #693
Olenka_24
Zadomowienie

Vea kciuki! Mój by pewnie rozniosl :p

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 13:44   #694
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Czyli po części też o jedzeniu :p
Tak, tak Tylko wtedy bedziemy pisaly czego nie wolno jesc
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 13:45   #695
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
trzymam kciuki
a powiedz, trzymałaś w ogóle jakąś diete jak karmiłaś?
Praktycznie nie - jadłam to co w ciąży, a w ciąży po prostu jadłam zdrowo.
Odstawiłam rzeczy bardzo tłuste, surowe mięso i ryby, a także ciężkostrawne - miałam trochę problemów z brzuchem.
No i po kolei próbowałam rzeczy, które mogą uczula, czyli powoli cytrusy, orzechy, pomidory... po prostu nie na raz i na hura, ale stopniowo. Okazało się, że to co jem totalnie nie ma wpływu na Małego - nietolerancji czy alergii pokarmowych nie miał, więc mniej więcej jak skończył 1 miesiąc jadłam normalnie.
Na kawę też sobie pozwalałam albo pół piwka (lampkę wina dopiero jak mi zaczął noce przesypia, żeby miec pewnośc, że się "zmetabolituje"), ale od razu po karmieniu - po ok. dwóch godzinach kofeina przestaje działac Aha i starałam się słodycze też po karmieniu jeśc, bo inaczej Młody miał nadmiar energii

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 13:48   #696
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
znaj moje dobre serce! Zapraszam w takim razie na obiad(ale jeszcze to chwilę potrwa ,bo musze nalesniki usmażyć )

W sumie jedno drugiego nie wyklucza,zarówno po jednym jak i drugim brzuch wielki

Powoli i mdłości miną, także jeszcze chwilę cierpliwości. Trzymaj sie,bo jesteś bardzo dzielna! Do picia też się niestety powinnaś zmusić dla Waszego dobra

Kochana, ja tak najedzona jestem, ze chyba drzemke sobie teraz urzadze

Ale mysle, ze za 2 godz.chetnie zjem takiego krokiecika z barszczykiem
Prosze odlozyc dla mnie jednego na pozniej

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-02-03 o 13:57 Powód: Blad
Stary 2015-02-03, 13:56   #697
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
ale masz dziś pyszny obiad. Mam jęzor do pasa!
Rogaliki też za mną chodzą od wczoraj mi miałam dzisiaj zrobić,ale NIGDZIE nie mogłam dostać zwykłej marmolady(a jak sie domyslacie mam ochote akurat na takie)

Ooo ciesze sie,że mdłości już Ci odpuszczają i korzystaj póki Młody śpi... potem Cię wezmie w obroty!

Dzisiaj za to pobiłam rekord zrąbanej nocy. Z wielkim bolem zasnelam o 2 (bolem dosłownie,bo gardło mnie napierniczało), a o 6 nowi sąsiedzi wychodzili i zamykali drzwi jakby w oborze mieszkali . Dzisiaj się tam chyba wybiore ,bo jakieś buraki...jakby sami mieszkali
Mmm rogaliki. O i faworki będzie trzeba zrobić, bo niedługo tłusty czwartek
A wiesz moi sąsiedzi potrafią nawet głośno otwierać drzwi z tzw. kopa. Może w domu zamiast drzwi mieli firanki;d

Cytat:
Bardzo prosty i szybki obiad kupuje serki homo albo nawet jogobelle dużą no i zaś na oko przeważnie 1 jajko i dosypuje mąki żeby bylo wmiare gęste bo inaczej sie rozlecą... Wstawiam garnek wody i jak zaczyna się gotowac to łyżką kładę male porcje do zupy żeby wyszly kluseczki i później jak wszystkie wyplyna i zaczną sie gotowac to gotuje 5 minut ale mieszam bo lubia wykipieć... Później je odcedzam I zaś roztapiam maslo na patelni polewam kluski i posypuje cukrem chyba o niczym nie zapomniałam
Dziękuję za przepis W tygodniu na pewno spróbuje Brzmi smacznie bardzo.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 14:02   #698
Olenka_24
Zadomowienie

Dziewczyny a tak z innej beczki, cwiczycie coś?

Stary 2015-02-03, 14:05   #699
beatrix28
Zadomowienie

magdowe u mnie tez nieciekawie,jem to co jestem w stanie wcisnąc
kasperka zazdroszcze gotujacego meza
sugarbabylove u mnie standardowo
7 musli z mlekiem+czasami kawka
9 jak poczuje glod to kanapki z zlotym serem abdz bialym badz nutella
11 jak nie jem o 9tej to wtedy idzie w ruch buła jak cos to jogurt
14 zupa
16 jak wraca TŻ to jem z nim drugie danie choc zazwyczaj ziemniakiz kefirem
18:30 kolacja
w miedzy czasie zdarzy sie kawalek czekolady lub czegos pysznego
im wczesniej ide spac tym mniej zjem.:
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 14:08   #700
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
A wiesz moi sąsiedzi potrafią nawet głośno otwierać drzwi z tzw. kopa. Może w domu zamiast drzwi mieli firanki;d

No mi bardzo smakuje zobaczymy jak Tobie

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Ja akurat nie ćwiczę bo wogole rzadko mam dzień co wogole moge normalnie funkcjonować... Caly czas mnie mdli i nie mam na nic siły
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 14:09   #701
springtime
Rozeznanie

Ło jezu ale mnie tu nie było... Pewnie nikt mnie tu nie pamięta, ale mam nadzieję, że przyjmiecie mnie ponownie. Ostatni tydzień próbuję was nadrobic i czytam, bo wystrzeliłyście z postami, że szok Ostatnie tygodnie źle się czułam, miałam dużo pracy, a po powrocie do domu albo spałam albo szłam z małżem na spacer i dalej spałam. Teraz jest trochę lepiej, zaczęliśmy 12 tydzień. Brzuszek już coraz większy i ciężko go ukryć. Spodnie uciskają i czas rozejrzeć się za ciążowymi? Ma ktoś może z h&m mama? Czytałam, że są godne polecenia także muszę zajrzeć kiedyś do sklepu. Pisałyście o porodach, szczególnie wcześniejszych. Może jest tutaj ktoś z okolic Rzeszowa? Zanim dowiedziałam się o trójpaku bardzo chciałam rodzić w Pro Familii, ale teraz muszę się dowiedzieć gdzie jest najlepszy oddział neonatologiczny. Mam 50km do Rzeszowa i trochę się tego obawiam, ale pewnie i tak przed porodem będę już leżakować w szpitalu. W piątek mam usg genetyczne własnie w Pro Familii, więc może dowiem się jaka jest tam opieka nad wcześniakami i czy pracują tam lekarze, którzy mają duże doświadczenie w ciążach bliźniaczyh.
Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Ja juz po badaniu. Jestem lekko przybita, przeziernosc karkowa lekko podwyższona w stosunku do mojego wieku i wieku ciazy... Lekarz kazał sie nie martwić i czekac SPOKOJNIE na wynik testu pappa (do 10 dni roboczych) a mi sie normalnie płakać chce...

Reszta w porządku, wszystko idealnie.
Dzidziuś ma 5,2 cm i w stosunku do om jest o kilka dni młodszy...
Płci powiedział ze nie poda chodzbym na kolanach prosiła, mimo ze widział cos tam... Płeć poda ok 18tc.

No nic... Uciekamy z TŻ na jakis shopping i obiadek. Miłego dnia dziewczyny
Kochana wiem, że łatwo powiedzieć, ale nie stresuj się. Skoro nie mógł zmierzyć i każdy wynik prawie inny, ciężko stwierdzić, że są miarodajne. Nie ma co się denerwować, że będzie źle. Ja badanie mam w piątek i sama się denerwuję, chociaż wiem, że powinnam myśleć pozytywnie, bo musi być dobrze. Powiedz mi ile to badanie trwało? Mąż był z Tobą?

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
owsianka musli grysik takie rzeczy dobre sa

aaa mi przyszla poducha do karmienia
jest sliczna taka wlasnie chcialam a bede teraz na niej lezakować
Super! Ja swoją sama uszyłam, mam identyczną jak ta: http://allegro.pl/poduszka-dla-kobie...975718383.html
i jestem mega zadowolona

Cytat:
Próbowałam juz chyba wszystkiego... Nawet mojego ulubionego soku nie wypije litr
Ja też ostatnio zaważyłam, że bardzo mało piję i dzisiaj Tż ma mi kupić dużo jabłek, żeby robić sobie soki

Cytat:
Napisane przez Papusia28 Pokaż wiadomość
popatrzcie co mój kochany mąż mi zrobił ja chodze fucze na niego od rana bo humoru nie mam a on taki kochany
zazdroszczę
Stary 2015-02-03, 14:09   #702
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Praktycznie nie - jadłam to co w ciąży, a w ciąży po prostu jadłam zdrowo.
Odstawiłam rzeczy bardzo tłuste, surowe mięso i ryby, a także ciężkostrawne - miałam trochę problemów z brzuchem.
No i po kolei próbowałam rzeczy, które mogą uczula, czyli powoli cytrusy, orzechy, pomidory... po prostu nie na raz i na hura, ale stopniowo. Okazało się, że to co jem totalnie nie ma wpływu na Małego - nietolerancji czy alergii pokarmowych nie miał, więc mniej więcej jak skończył 1 miesiąc jadłam normalnie.
Na kawę też sobie pozwalałam albo pół piwka (lampkę wina dopiero jak mi zaczął noce przesypia, żeby miec pewnośc, że się "zmetabolituje"), ale od razu po karmieniu - po ok. dwóch godzinach kofeina przestaje działac Aha i starałam się słodycze też po karmieniu jeśc, bo inaczej Młody miał nadmiar energii
o i widzisz zamierzam tak robić przy 2 dziecku. Przy Synu niezle się ograniczałam,a i tak to g...no dało . Włącznie z niejedzeniem nabiału(który uwielbiałam) przez X czasu.
Cytat:
tak, silną wole,aby nie puścić pawia jak otwieram lodówke
Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość

Oni sie tak zachowują jakby mieli w domu drzwi obrotowe Nie wspomne o darciu japy,jakby stali na drugim końcu osiedla. Nie wiem czy mają problem ze sluchem,czy z kulturą
Cytat:
Kochana, ja tak najedzona jestem, ze chyba drzemke sobie teraz urzadze

Ale mysle, ze za 2 godz.chetnie zjem takiego krokiecika z barszczykiem
Prosze odlozyc dla mnie jednego na pozniej
luzik...poczekają oby nie za długo,bo wtedy kapusta się drugi raz ukisi

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
magdowe u mnie tez nieciekawie,jem to co jestem w stanie wcisnąc
kasperka zazdroszcze gotujacego meza
sugarbabylove u mnie standardowo
7 musli z mlekiem+czasami kawka
9 jak poczuje glod to kanapki z zlotym serem abdz bialym badz nutella
11 jak nie jem o 9tej to wtedy idzie w ruch buła jak cos to jogurt
14 zupa
16 jak wraca TŻ to jem z nim drugie danie choc zazwyczaj ziemniakiz kefirem
18:30 kolacja
w miedzy czasie zdarzy sie kawalek czekolady lub czegos pysznego
im wczesniej ide spac tym mniej zjem.:
w sumie mam prawie taki sam jadlospis,tylko bez kawy
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 14:14   #703
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:

jeszcze nie ale od drugiego trymestru mam niby zamiar
Stary 2015-02-03, 14:18   #704
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zamierzam teraz sie wziasc za to

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
o i widzisz zamierzam tak robić przy 2 dziecku. Przy Synu niezle się ograniczałam,a i tak to g...no dało . Włącznie z niejedzeniem nabiału(który uwielbiałam) przez X czasu.

tak, silną wole,aby nie puścić pawia jak otwieram lodówke

Oni sie tak zachowują jakby mieli w domu drzwi obrotowe Nie wspomne o darciu japy,jakby stali na drugim końcu osiedla. Nie wiem czy mają problem ze sluchem,czy z kulturą

luzik...poczekają oby nie za długo,bo wtedy kapusta się drugi raz ukisi

w sumie mam prawie taki sam jadlospis,tylko bez kawy

Teraz juz sie tak latwo mnie nie pozbedziesz

Ale sie usmialam z tych Twoich sasiadow
Darcie japy itp

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-02-03 o 14:19 Powód: Blad
Stary 2015-02-03, 14:19   #705
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Ja zamierzam teraz sie wziasc za to
No ja tez liczę że któraś jakieś fajne linki zapoda ma razie to czuję się jak leń :p

Stary 2015-02-03, 14:23   #706
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

wróciłam

obiad się gotuje a ja właśnie kończę wciągać chruściki - cały duży talerz wciągnęłam, stanowczo za bardzo się obżeram, ale co tam, tak mi zasmakowały, a popijam kompotem z gruszek
oprócz wody mineralnej niegazowanej zagościły u mnie kompoty domowej roboty mojej mamy, rozrabiam z przegotowaną wodą i mam napoik, nic gazowanego ani kupne soki mi nie podchodzą

Cytat:
popatrzcie co mój kochany mąż mi zrobił ja chodze fucze na niego od rana bo humoru nie mam a on taki kochany
pozazdrościć męża
ja sobie sama takie przekąski szykuje, to mój tylko się na mnie patrzy, że tyle jem i że ciągle jem ehhh

https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png
8katharina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 14:28   #707
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
No ja tez liczę że któraś jakieś fajne linki zapoda ma razie to czuję się jak leń :p

https://m.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps

https://m.youtube.com/watch?v=uf46sssAuXQ

Tu masz 2 filmiki... Wpisz na youtube Angelika Pióro, a znajdziesz tez inne cw.dla kobiet w ciazy

Znam tylko tyle w pl jezyku, reszte mam po niemiecku
Stary 2015-02-03, 14:31   #708
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
https://m.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps

https://m.youtube.com/watch?v=uf46sssAuXQ

Tu masz 2 filmiki... Wpisz na youtube Angelika Pióro, a znajdziesz tez inne cw.dla kobiet w ciazy

Znam tylko tyle w pl jezyku, reszte mam po niemiecku
Dzięki kasperka tą kobitke akurat kojarzę, cwiczylam z nią przed ciążą a6w.

Stary 2015-02-03, 14:33   #709
Papusia28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Ło jezu ale mnie tu nie było... Pewnie nikt mnie tu nie pamięta, ale mam nadzieję, że przyjmiecie mnie ponownie. Ostatni tydzień próbuję was nadrobic i czytam, bo wystrzeliłyście z postami, że szok Ostatnie tygodnie źle się czułam, miałam dużo pracy, a po powrocie do domu albo spałam albo szłam z małżem na spacer i dalej spałam. Teraz jest trochę lepiej, zaczęliśmy 12 tydzień. Brzuszek już coraz większy i ciężko go ukryć. Spodnie uciskają i czas rozejrzeć się za ciążowymi? Ma ktoś może z h&m mama? Czytałam, że są godne polecenia także muszę zajrzeć kiedyś do sklepu. Pisałyście o porodach, szczególnie wcześniejszych. Może jest tutaj ktoś z okolic Rzeszowa? Zanim dowiedziałam się o trójpaku bardzo chciałam rodzić w Pro Familii, ale teraz muszę się dowiedzieć gdzie jest najlepszy oddział neonatologiczny. Mam 50km do Rzeszowa i trochę się tego obawiam, ale pewnie i tak przed porodem będę już leżakować w szpitalu. W piątek mam usg genetyczne własnie w Pro Familii, więc może dowiem się jaka jest tam opieka nad wcześniakami i czy pracują tam lekarze, którzy mają duże doświadczenie w ciążach bliźniaczyh.

Kochana wiem, że łatwo powiedzieć, ale nie stresuj się. Skoro nie mógł zmierzyć i każdy wynik prawie inny, ciężko stwierdzić, że są miarodajne. Nie ma co się denerwować, że będzie źle. Ja badanie mam w piątek i sama się denerwuję, chociaż wiem, że powinnam myśleć pozytywnie, bo musi być dobrze. Powiedz mi ile to badanie trwało? Mąż był z Tobą?

Super! Ja swoją sama uszyłam, mam identyczną jak ta: http://allegro.pl/poduszka-dla-kobie...975718383.html
i jestem mega zadowolona

Ja też ostatnio zaważyłam, że bardzo mało piję i dzisiaj Tż ma mi kupić dużo jabłek, żeby robić sobie soki

zazdroszczę
ja jestem z okolic rzeszowa i też się zastanawiam nad pro familia
Stary 2015-02-03, 14:40   #710
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki kasperka tą kobitke akurat kojarzę, cwiczylam z nią przed ciążą a6w.

Nie ma za co Ja przed ciaza robilam z nia interwaly
Stary 2015-02-03, 14:41   #711
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
Jess wspolczuje sytuacji z mieszkaniem ale moze to dobry znak iz najdziecie cos fajniejszego ,wiekszego?
ile mieliscie tam pokoi czy teraz tez planujecie podobny metraz?
Nie wiem, czy dobry znak, mam nadzieję. Mamy teraz 3 pokoje po generalnym remoncie z panelami z bambusa i cale umeblowane, musieliśmy tylko wyposażenie kuchni kupić. Także teraz też szukamy umeblowanego i co najmniej 2 pokojowe.

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Ja mm wanne ale kapac sie nie lubie , w sensie wylegiwać .. wiec u mnie problemu nie ma
Mam to samo

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
ja też już mam takie siwe odrosty w ogóle w lustro nie mogę na siebie patrzeć codziennie jakaś niespodzianka wyskoczy, oczy jak po przepiciu, rzęsy mi lecą, paznokcie łamią malować mi się nie chce i wyglądam jak kupa

O kurcze, ja wiem, że ciężko jest zagonić mężczyznę do lekarza z takimi sprawami ale musi to skontrolować trzymam kciuki , żeby nie było nic poważnego
ja podobnie

Cytat:
Ja juz po badaniu. Jestem lekko przybita, przeziernosc karkowa lekko podwyższona w stosunku do mojego wieku i wieku ciazy... Lekarz kazał sie nie martwić i czekac SPOKOJNIE na wynik testu pappa (do 10 dni roboczych) a mi sie normalnie płakać chce...

Płci powiedział ze nie poda chodzbym na kolanach prosiła, mimo ze widział cos tam... Płeć poda ok 18tc.

Nie martw się na zapas. Lekarze często straszą niepotrzebnie. Muszą powiedzieć prawdę i czasami mówią ją w zły sposób. Będzie dobrze

Cytat:
Dziekuje dziewczyny za ciepłe słowa, wyglada to tak, ze dzidziuś sie okropnie ruszał i on zmierzył 4 razy ta przeziernosc. Dwa razy wyszło 1,6 pozniej jedno 1,7 no i 2,5. Powiedział tez, ze do opisu badania przyjęło sie podawać ta najwyższa normę, która sie zmierzyło wiec wpisać musiał 2,5 no i na tej podstawie wyszło ponad normą. Powiedział, ze mam sie nie martwić bo nie jest to duzo ponad normę no ale jeszcze dobrze, ze ten test pappa jednak zrobiłam bo bedzie dokładniej wiadomo.

Co do płci to powiem szczerze, ze tak przy okazji zapytałam ale jakos parcia nie miałam jak sie dowiedziałam o tej przeziernosci. Tutaj sie martwiłam o to a naraz bede lekarza naciskać na to, zeby płeć poznać... Uznałby mnie chyba za nienormalna...
Moze gdybym Go naciskała to by powiedział a tak powiedział, ze po co sie pozniej rozczarować jak sie juz człowiek przyzwyczai, ze no miał byc chłopak a sie jednak okaże dziewczynka... lepiej mieć pewność... I w sumie dobrze... Teraz to ostatnia rzecz o ktorej myśle, te dni do wyniku beda sie dłużyć...
Tymbardziej nie powinnaś się przejmować skoro dzidzia taki ruchliwy. Same pomiary o tym świadczą, że badanie nie było ze względu na ruchy dziecka przeprowadzone w 100% dobrze. Ja też miałam 1,7.

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
A jak wygląda Wasz przykładowy dzienny jadłospis ?

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Obiecałam sobie, ze wstaję o 12 i biorę się za sprzątnie, bo mąż powie, że nie dość, ze nic nie ugotowałam, to jeszcze nie posprzątałam .
u mnie to samo spędziłam dzisiaj 3 godziny nad pracą dyplomową i nie mam ochoty nic robić.

Cytat:
Ale kochany mąż

Cytat:
Jesienią będziemy pisały o dietach

haha dobre Pewnie tak będzie.

Cytat:
Nie

Cytat:
Pamiętamy, pamiętamy Jak tam bliźniaki się mają ?

A ja chyba pójdę na spacer, ale czy mi się chce alternatywną jest drzemka co by tu wybrać

A I DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNY ZA WSPARCIE I DOBRE SŁOWA !

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2015-02-03 o 14:43
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 14:42   #712
Isabelle_26
Raczkowanie

Cześć dziewczynki
Wczoraj mnie nie było, tak fatalnie się czułam tyle piszecie, że prawie 2 godziny zajęło mi nadrobienie :P
U mnie z pogodą to dziwnie, przed 20 minutami zrobiła się zawierucha ze śniegiem, tak sypało a teraz słońce świeci - niech się ta pogoda zdecyduje w końcu...

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
A u mnie beznadzieja
odebrałam przed chwilą telefon od właścicieli, że sprzedają mieszkanie w którym mieszkamy i mamy się wyprowadzić... a dopiero się cieszyliśmy, że dali nam umowę bezterminową. Jestem załamana bo uwielbiam to miejsce i mieszkanie, a teraz znowu wszystko od początku
Współczuję co za ludzie noo, ale będzie dobrze, znajdziecie inne fajne mieszkanko tylko przeprowadzka najgorsza..

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Październikowe mamy już są
Już październikowe ?? wow jak ten czas leci..

Cytat:

Duży maluszek Nie ma co się przejmować, tym bardziej że takie rozbieżności przy pomiarze były, maluszek nie chciał się zmierzyć - będzie dobrze

Cytat:
witam sie z rana.. ja wczoraj nic nie pisalam wieczorem sorry dziewczyny bardzo zle sie czulam slabo mi bylo i niedobrze w glowie mi sie krecilo.. zasnelam po 21 juz takze .. a dzis za to dobrze sie czuje bylam juz na zakupach snieg pada u nas.. ale za cieplo nie utrzymie sie .. a zgrzalam sie na tych zakupach,.. ale kupilam w promocji vitalys platki takie krunchy mniam 2 paczki wzielam pycha jem sobie z jogurtem
co do badan mam termin najblizszy na 27.02 wtedy sie chyba dowiem juz plec oby..
a moj synek ma w piatek operacje wazna trzymajcie kcuki jutro idziemy do lekarza od narkozy niech go zbada oby byl wystarczajaco zdrowy zeby nie trzeba bylo zabiegu przekladac juz itak czekamy od jesieni..
za synka

Cytat:
owsianka musli grysik takie rzeczy dobre sa

aaa mi przyszla poducha do karmienia
jest sliczna taka wlasnie chcialam a bede teraz na niej lezakować
Poducha fajna, ja jeszcze poczekam zanim kupię któryś tydzień, wolę się nie spieszyć, tym bardziej że przysłowiowe 5zł nie kosztuje

Cytat:
Robie dzisiaj spaghetti bolognese
Wczoraj ktoras z dziewczyn pisala o tym i narobila mi smaka
Bylam juz dzis na zakupach i zaraz zaczynam.
Ja miałam w weekend na dwa dni spaghetti pyszota.. a dzisiaj nadal brak pomysłu na obiad a już głodna jestem...

Cytat:
Napisane przez 8katharina8 Pokaż wiadomość
ja czytałam też, że dziąsła mogą nam krwawić
No właśnie mi teraz zaczęły krwawić, ale to tak dość ładnie, masakraa..

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem kiedy będę na wątku, my popołudniu juz jedziemy na lotnisko, ale będę wpadać i pisać czasem
Miłego wypoczynku fajnie że tak długo będziesz w PL

Cytat:
Witaj ponownie

Gdzieś mi niektóre cytaty poginęły chyba za dużo ich zaznaczyłam :P
Asienka sukienke masz śliczną

Gratuluje udanych wizyt, i trzymam kciuki za jutrzejsze

Edytowane przez Isabelle_26
Czas edycji: 2015-02-03 o 14:50
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 14:48   #713
beatrix28
Zadomowienie

ja cwiczenia mam stad:https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps
tam z boku sa jeszcze inne ale nie przegladalam musze je polaczyc w jedna całość
czego nie wolno jesc ,tam tez jest tak filmik tej dziewczyny od cwiczen.
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 15:01   #714
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, czy dobry znak, mam nadzieję. Mamy teraz 3 pokoje po generalnym remoncie z panelami z bambusa i cale umeblowane, musieliśmy tylko wyposażenie kuchni kupić. Także teraz też szukamy umeblowanego i co najmniej 2 pokojowe.

Mam to samo

ja podobnie

Nie martw się na zapas. Lekarze często straszą niepotrzebnie. Muszą powiedzieć prawdę i czasami mówią ją w zły sposób. Będzie dobrze

Tymbardziej nie powinnaś się przejmować skoro dzidzia taki ruchliwy. Same pomiary o tym świadczą, że badanie nie było ze względu na ruchy dziecka przeprowadzone w 100% dobrze. Ja też miałam 1,7.

u mnie to samo spędziłam dzisiaj 3 godziny nad pracą dyplomową i nie mam ochoty nic robić.

Ale kochany mąż

haha dobre Pewnie tak będzie.

Nie

A ja chyba pójdę na spacer, ale czy mi się chce alternatywną jest drzemka co by tu wybrać

Ja wybieram drzemke
Oczy mi sie zamykaja
Stary 2015-02-03, 15:04   #715
springtime
Rozeznanie

Cytat:
ja jestem z okolic rzeszowa i też się zastanawiam nad pro familia
6 lutego mam tam usg genetyczne, a 10 lutego wizytę u mojej gin. Z tego co słyszałam to ona właśnie wysyła do Pro Familii rodzić. Ciekawa jestem czy w ciąży bliźniaczej też mnie tam skieruje czy do szpitala nr 2. Muszę niedługo się zdecydować, żeby móc przenieść się do ginekologa do Rzeszowa. Moja przyjaciółka rodziła pierwsze dzicko w Brzozowie, drugie w PF i mówiła, że bez porównania. Była bardzo zadowolona, chociaż chciała ZZO, ale poród był szybki i nie zdążyli podać znieczulenia. Gdybym była w ciaży z jednym, nawet nie zastanawiałabym się. A daleko masz do RZ?

Cytat:

Na wizytę dopiero się wybieram, ale czuję, że rosną Może uda się podejrzeć płeć na genetycznym, chyba że gin będzie miał postawę jak u roxana_lu.
Stary 2015-02-03, 15:08   #716
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
6 lutego mam tam usg genetyczne, a 10 lutego wizytę u mojej gin. Z tego co słyszałam to ona właśnie wysyła do Pro Familii rodzić. Ciekawa jestem czy w ciąży bliźniaczej też mnie tam skieruje czy do szpitala nr 2. Muszę niedługo się zdecydować, żeby móc przenieść się do ginekologa do Rzeszowa. Moja przyjaciółka rodziła pierwsze dzicko w Brzozowie, drugie w PF i mówiła, że bez porównania. Była bardzo zadowolona, chociaż chciała ZZO, ale poród był szybki i nie zdążyli podać znieczulenia. Gdybym była w ciaży z jednym, nawet nie zastanawiałabym się. A daleko masz do RZ?

Na wizytę dopiero się wybieram, ale czuję, że rosną Może uda się podejrzeć płeć na genetycznym, chyba że gin będzie miał postawę jak u roxana_lu.

A masz jakies przeczucie co do płci ???
Moje sie sprawdziło
Stary 2015-02-03, 15:12   #717
springtime
Rozeznanie

Cytat:
A masz jakies przeczucie co do płci ???
Moje sie sprawdziło
Nie wiem czy to przeczucie czy bardziej nastawienie, ale wydaje mi się, że będzie parka Chociaż gdzieś z tyłu głowy plącze się myśl, że dwóch chłopców. Ogólnie śmiejemy się, że stracie płci jest, ponieważ mam tylko dwie siostry, a Tż tylko dwóch braci Więc parka jak nic Chociaż tak na prawdę dopiero teraz zrozumiałam co to znaczy, że nie ważne jaka płeć, byleby zdrowe były
Stary 2015-02-03, 15:19   #718
Papusia28
Raczkowanie

Cytat:

jakieś 80km z tego co czytałam na necie to pierwszeństwo mają te które tam chodzą go gin i boje się że jak dojade to mnie nie przyjmą bo nie mają miejsca ;/ ja pierwsze rodziłam w Krośnie i nigdy wiecej!! zastanawiam się jeszcze na Strzyżowem ale no kusi ten Rzeszów nie dość że jest znieczulenie to jeszcze wanne mają
Stary 2015-02-03, 15:21   #719
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy to przeczucie czy bardziej nastawienie, ale wydaje mi się, że będzie parka Chociaż gdzieś z tyłu głowy plącze się myśl, że dwóch chłopców. Ogólnie śmiejemy się, że stracie płci jest, ponieważ mam tylko dwie siostry, a Tż tylko dwóch braci Więc parka jak nic Chociaż tak na prawdę dopiero teraz zrozumiałam co to znaczy, że nie ważne jaka płeć, byleby zdrowe były
Masz racje, najwazniejsze zdrowko
Informuj nas na bierzaco, trzymam kciuki za Wasza trojeczke

Mialas u siebie w rodzinie ze strony mamy blizniaki???
Bo u nas wlasnie sa i sie to powtarza Rodzina wrozyla mi kiedys, ze teraz na mnie przypadlo, ale mam w brzuszku synusia

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-02-03 o 15:23 Powód: Blad
Stary 2015-02-03, 15:27   #720
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:

Mi też lekarka płci nie chciała zdradzić. I nie wiemy.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości