|
|
#691 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
|
|
|
|
#692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a powiedz, trzymałaś w ogóle jakąś diete jak karmiłaś?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#693 |
|
Zadomowienie
|
Vea kciuki! Mój by pewnie rozniosl :p
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
Praktycznie nie - jadłam to co w ciąży, a w ciąży po prostu jadłam zdrowo.
Odstawiłam rzeczy bardzo tłuste, surowe mięso i ryby, a także ciężkostrawne - miałam trochę problemów z brzuchem. No i po kolei próbowałam rzeczy, które mogą uczula, czyli powoli cytrusy, orzechy, pomidory... po prostu nie na raz i na hura, ale stopniowo. Okazało się, że to co jem totalnie nie ma wpływu na Małego - nietolerancji czy alergii pokarmowych nie miał, więc mniej więcej jak skończył 1 miesiąc jadłam normalnie. Na kawę też sobie pozwalałam albo pół piwka (lampkę wina dopiero jak mi zaczął noce przesypia, żeby miec pewnośc, że się "zmetabolituje"), ale od razu po karmieniu - po ok. dwóch godzinach kofeina przestaje działac Aha i starałam się słodycze też po karmieniu jeśc, bo inaczej Młody miał nadmiar energii
|
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, ja tak najedzona jestem, ze chyba drzemke sobie teraz urzadze Ale mysle, ze za 2 godz.chetnie zjem takiego krokiecika z barszczykiem Prosze odlozyc dla mnie jednego na pozniej
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-03 o 13:57 Powód: Blad |
|
|
|
|
#697 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wiesz moi sąsiedzi potrafią nawet głośno otwierać drzwi z tzw. kopa. Może w domu zamiast drzwi mieli firanki;dCytat:
W tygodniu na pewno spróbuje Brzmi smacznie bardzo.
|
||
|
|
|
#698 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a tak z innej beczki, cwiczycie coś?
|
#699 |
|
Zadomowienie
|
magdowe u mnie tez nieciekawie,jem to co jestem w stanie wcisnąc
kasperka zazdroszcze gotujacego meza sugarbabylove u mnie standardowo 7 musli z mlekiem+czasami kawka 9 jak poczuje glod to kanapki z zlotym serem abdz bialym badz nutella 11 jak nie jem o 9tej to wtedy idzie w ruch buła jak cos to jogurt 14 zupa 16 jak wraca TŻ to jem z nim drugie danie choc zazwyczaj ziemniakiz kefirem 18:30 kolacja w miedzy czasie zdarzy sie kawalek czekolady lub czegos pysznego ![]() im wczesniej ide spac tym mniej zjem.:
|
#700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No mi bardzo smakuje zobaczymy jak Tobie ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Ja akurat nie ćwiczę bo wogole rzadko mam dzień co wogole moge normalnie funkcjonować... Caly czas mnie mdli i nie mam na nic siły
|
|
|
|
|
#701 | ||||
|
Rozeznanie
|
Ło jezu ale mnie tu nie było... Pewnie nikt mnie tu nie pamięta, ale mam nadzieję, że przyjmiecie mnie ponownie. Ostatni tydzień próbuję was nadrobic i czytam, bo wystrzeliłyście z postami, że szok
Ostatnie tygodnie źle się czułam, miałam dużo pracy, a po powrocie do domu albo spałam albo szłam z małżem na spacer i dalej spałam. Teraz jest trochę lepiej, zaczęliśmy 12 tydzień. Brzuszek już coraz większy i ciężko go ukryć. Spodnie uciskają i czas rozejrzeć się za ciążowymi? Ma ktoś może z h&m mama? Czytałam, że są godne polecenia także muszę zajrzeć kiedyś do sklepu. Pisałyście o porodach, szczególnie wcześniejszych. Może jest tutaj ktoś z okolic Rzeszowa? Zanim dowiedziałam się o trójpaku bardzo chciałam rodzić w Pro Familii, ale teraz muszę się dowiedzieć gdzie jest najlepszy oddział neonatologiczny. Mam 50km do Rzeszowa i trochę się tego obawiam, ale pewnie i tak przed porodem będę już leżakować w szpitalu. W piątek mam usg genetyczne własnie w Pro Familii, więc może dowiem się jaka jest tam opieka nad wcześniakami i czy pracują tam lekarze, którzy mają duże doświadczenie w ciążach bliźniaczyh.Cytat:
Cytat:
i jestem mega zadowolona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#702 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak, silną wole,aby nie puścić pawia jak otwieram lodówke ![]() Cytat:
Nie wspomne o darciu japy,jakby stali na drugim końcu osiedla. Nie wiem czy mają problem ze sluchem,czy z kulturą ![]() Cytat:
oby nie za długo,bo wtedy kapusta się drugi raz ukisi ![]() Cytat:
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
|
|
|
#703 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze nie ale od drugiego trymestru mam niby zamiar
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamierzam teraz sie wziasc za to
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
Teraz juz sie tak latwo mnie nie pozbedziesz Ale sie usmialam z tych Twoich sasiadow Darcie japy itp Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-03 o 14:19 Powód: Blad |
|
|
|
|
#705 |
|
Zadomowienie
|
No ja tez
liczę że któraś jakieś fajne linki zapoda ma razie to czuję się jak leń :p
|
#706 | |
|
Rozeznanie
|
wróciłam
![]() obiad się gotuje a ja właśnie kończę wciągać chruściki - cały duży talerz wciągnęłam, stanowczo za bardzo się obżeram, ale co tam, tak mi zasmakowały, a popijam kompotem z gruszek oprócz wody mineralnej niegazowanej zagościły u mnie kompoty domowej roboty mojej mamy, rozrabiam z przegotowaną wodą i mam napoik, nic gazowanego ani kupne soki mi nie podchodzą ![]() Cytat:
ja sobie sama takie przekąski szykuje, to mój tylko się na mnie patrzy, że tyle jem i że ciągle jem ehhh
Lubisz kosmetyki AVON? Zamawiasz? A chciałabyś zamawiać taniej? Skontaktuj się ze mną a założę Ci konto w Avon i dołączę do swojego zespołu. Przekonaj się sama już teraz. https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png |
|
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://m.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps https://m.youtube.com/watch?v=uf46sssAuXQ Tu masz 2 filmiki... Wpisz na youtube Angelika Pióro, a znajdziesz tez inne cw.dla kobiet w ciazy ![]() Znam tylko tyle w pl jezyku, reszte mam po niemiecku
|
|
|
|
|
#708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tą kobitke akurat kojarzę, cwiczylam z nią przed ciążą a6w.
|
|
#709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#711 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
spędziłam dzisiaj 3 godziny nad pracą dyplomową i nie mam ochoty nic robić. Cytat:
![]() haha dobre Nie Cytat:
Jak tam bliźniaki się mają ? ![]() A ja chyba pójdę na spacer, ale czy mi się chce alternatywną jest drzemka co by tu wybrać ![]() A I DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNY ZA WSPARCIE I DOBRE SŁOWA !
Edytowane przez Jess922 Czas edycji: 2015-02-03 o 14:43 |
||||||||
|
|
|
#712 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
Wczoraj mnie nie było, tak fatalnie się czułam U mnie z pogodą to dziwnie, przed 20 minutami zrobiła się zawierucha ze śniegiem, tak sypało a teraz słońce świeci - niech się ta pogoda zdecyduje w końcu... Cytat:
tylko przeprowadzka najgorsza..Już październikowe ?? wow jak ten czas leci.. Cytat:
Nie ma co się przejmować, tym bardziej że takie rozbieżności przy pomiarze były, maluszek nie chciał się zmierzyć - będzie dobrze Cytat:
za synka ![]() Cytat:
Cytat:
pyszota.. a dzisiaj nadal brak pomysłu na obiad a już głodna jestem...No właśnie mi teraz zaczęły krwawić, ale to tak dość ładnie, masakraa.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdzieś mi niektóre cytaty poginęły chyba za dużo ich zaznaczyłam :PAsienka sukienke masz śliczną ![]() Gratuluje udanych wizyt, i trzymam kciuki za jutrzejsze Edytowane przez Isabelle_26 Czas edycji: 2015-02-03 o 14:50 |
|||||||
|
|
|
#713 |
|
Zadomowienie
|
ja cwiczenia mam stad:https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps
tam z boku sa jeszcze inne ale nie przegladalam musze je polaczyc w jedna całość czego nie wolno jesc ,tam tez jest tak filmik tej dziewczyny od cwiczen.
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wybieram drzemke Oczy mi sie zamykaja
|
|
|
|
|
#715 | |
|
Rozeznanie
|
6 lutego mam tam usg genetyczne, a 10 lutego wizytę u mojej gin. Z tego co słyszałam to ona właśnie wysyła do Pro Familii rodzić. Ciekawa jestem czy w ciąży bliźniaczej też mnie tam skieruje czy do szpitala nr 2. Muszę niedługo się zdecydować, żeby móc przenieść się do ginekologa do Rzeszowa. Moja przyjaciółka rodziła pierwsze dzicko w Brzozowie, drugie w PF i mówiła, że bez porównania. Była bardzo zadowolona, chociaż chciała ZZO, ale poród był szybki i nie zdążyli podać znieczulenia. Gdybym była w ciaży z jednym, nawet nie zastanawiałabym się. A daleko masz do RZ?
Cytat:
Może uda się podejrzeć płeć na genetycznym, chyba że gin będzie miał postawę jak u roxana_lu.
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masz jakies przeczucie co do płci ??? Moje sie sprawdziło
|
|
|
|
|
#717 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem czy to przeczucie czy bardziej nastawienie, ale wydaje mi się, że będzie parka
Więc parka jak nic
|
#718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Informuj nas na bierzaco, trzymam kciuki za Wasza trojeczke ![]() Mialas u siebie w rodzinie ze strony mamy blizniaki??? Bo u nas wlasnie sa i sie to powtarza Rodzina wrozyla mi kiedys, ze teraz na mnie przypadlo, ale mam w brzuszku synusia Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-03 o 15:23 Powód: Blad |
|
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

znaj moje dobre serce! Zapraszam w takim razie na obiad(ale jeszcze to chwilę potrwa ,bo musze nalesniki usmażyć
)
. Dzisiaj się tam chyba wybiore ,bo jakieś buraki...jakby sami mieszkali
W tygodniu na pewno spróbuje

za synka