|
|
#4261 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Hej
Dopiero się zmobilizowałam do napisania kilku słów, bo od wczoraj zakręcony wieczór i dziś dzień :P Byliśmy wczoraj na USG, kolejki jak na moją GIN, praktycznie w ogóle (2 kobitki i opóźnienie jedynie 15 min). No i się zaczęło :P Przyszła nasza kolej i okazało się, że USG się spierdzieliło Gin kazała zejść do sklepu i najeść się słodyczy ![]() Na szczęście jak wróciliśmy jakoś sobie pielęgniarki i Gin poradziły z aparatem i wszystko działało Badanie na fotelu - OK (choć szyjka się skróciła z 3,5 cm do 3 cm, ale wg gin jest ok - lutka zostaje) USG - Synuś, się odwrócił, fikał koziołki jak nie wiem, raz główka z prawej, raz z lewej a chwilę później już była gdzie indziej ![]() Udało się pomierzyć wszystko jak należy (prawie Dziś byłam 2 raz na dokończeniu pomiarów (coś w główce i wargi) i to się udało !! Ale nie mamy nadal zdjęcia buźki w 4D, bo bardzo blisko twarzy ma pępowinę, która nie pozwala na ładne ujęcie Więc Gin "wisi nam 4D" Także, nasze połówkowe USG było w 3 częściach Franio waży 430 g i jest zdrowiuteńki AAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaa i jeszcze jedno :P Nasz Syn od 3 dni daje o sobie znać Na początku myślałam, że mi się po antybiotyku w jelitach przewraca, ale wczoraj na USG, widziałam jak się ruszał i w tym samym momencie czułam Na razie jest to takie delikatne pukanie w lewej części brzucha a ze 2 razy dostałam lekko po pęcherzu. Jak się rękę przyłoży to się uspokaja Ale się opisałam Ufffff Mistrzyni - Zdrówka życzę
Edytowane przez PalinKa_88 Czas edycji: 2015-03-06 o 18:49 |
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Palinka super ze wszystko ok
czekalam na wiadomosc od Ciebie
|
|
#4263 |
|
Przyczajenie
|
Mistrzyni, szybkiego powrotu do domku! Na pewno wszystko jest dobrze
Piszę dopiero teraz, bo przełożyli nam wizytę na dziś (hormony są paskudne - jeden dzień różnicy, a prawie się wczoraj poryczałam, bo byłam nastawiona, że już za chwilę zobaczę nasze dziecko... ). Maleństwo zdrowe, pomiary w normie, waży już prawie 300g! I najprawdopodobniej będzie córeczka! Wstępnie Oliwia, ale jeszcze będziemy myśleć Bardzo się cieszę z dziewczynki, przy pierwszym dziecku było mi raczej bez różnicy, byle zdrowe... Ale pisałyście ostatnio, że "córeczki są tatusia"... Powiedzcie, że nie tylko! ![]() Palinka, gratuluję udanej wizyty! Aaa i 26 marca mamy połówkowe! Edytowane przez caarolinkaa Czas edycji: 2015-03-06 o 19:07 |
|
|
|
#4264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, że wszystko w porządku i gratuluję córeczki Fuertka - proszę dopisz mi wizytę na 26.03
|
|
|
#4265 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nieobraziłabym się gdyby tak faktycznie było, jak na razie mieszczę się w widełki dla 24 tygodnia ![]() Cytat:
A wiesz, co do ruchów to miałam tak samo - widziałam w poniedziałek tydzień temu na usg jak mały wierzgał i w tym samym momencie poczułam Może to dlatego, że lekarz mnie solidnie ugniatał No a na drugi dzień poczułam już sama z siebie i wiedziałam, że to to.... no i cały czas delikatnie czuję o różnych porach dnia.
|
||
|
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na samym początku ciąży trochę schudłam, już pomijam fakt, że dokładnej wagi sprzed nie znam (zakładam 60kg) to i tak jest wszystko orientacyjnie - plus minus 2 kilo.
|
|
#4267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tymi ruchami, to też tak podejrzewałam, że albo antybiotyk, albo właśnie to są ruchy ![]() I właśnie też raz na jakiś czas czuję, że się Synek przewraca ![]() Pamiętam jak w szpitalu leżałam, to dziewczyna w 20-21 cały czas gadała jak się jej dziecko nóżkami i rączkami rozpycha skąd ona wiedziała czym do niej dziecko pukało??? Po USG mniej więcej wiem, że Franek leży sobie główką w prawą stronę (moją) to po lewej kopie nóżkami, a później??
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4268 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę.Wreszcie doczekałaś się ruchów. ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
|
|
#4269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mistrzyni trzymaj się kochana U mnie kiepsko mam doła Waga od 14tyg idzie w góre mam już ponad 4kg na plusie, fakt że w pierwszych tyg schudłam ale teraz to nadrobiłam spokojnie . Czuje się już jak słonica . Wczoraj mały przez cały dzień spał, zaczynałam już pomału panikować że ani raz nie kopnął nie rozciągnoł się na szczęście wystarczyło się położyć wieczorem do snu a w brzuszku zaczęły się tańce do północy . ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Kupiłam sobie wiadro lodów śmietankowo -karmalowych na poprawe humoru ![]() Mamuśki świetne są te opisy porodów mam marcowych .
7.07.2015 Edytowane przez onagory Czas edycji: 2015-03-06 o 21:26 |
|
|
|
|
#4270 |
|
Rozeznanie
|
Ok dziewczyny, uciekam na USG
Trzymajcie kciuki aby wszystko było dobrze z dzidzią
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#4271 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki.
|
#4272 |
|
Raczkowanie
|
Melduje sie mamuski! Wczoraj wrocilismy do Polski, a dzis od razu na polowkowe!
I bedziemy mieli druga dziewczynke! jakos tak nam sie zdawalo, a i wczesniej lekarzom, tak ze nie bylo zaskoczenia ![]() I wszystko jest dobrze! Malutka zdrowa, wazy 356g i na tym usg, ze ńiby termin porodu 6 tyg pozniej. Ale p dr powiedzial, ze tym sie nie sugerowac ani nie przejmowac, bo wszystko jest dobrze! Tez lozysko i plyny ok, co p dr skrzetnie sprawdzil, zwarzywszy na moja wczorajsza podroz (9 godzin jednym samolotem, a potem 2,5 drugim). I powiem Wam, ze mnie wymeczyly te loty strasznie, szczegolnie, ze przez 3 godz byly turbulencje i moj brzuch zyl swoim zyciem i bylo mi strasznie niedobrze, az kilka razy wymiotowalam... Ale juz jestesmy w domu i jest fajnie! Poczytalam Wasza dyskusje o tym kiedy sie decydowac na dziecko itp i sie troche zestresowalam bo ja pierwsza corcie mialam w wieku 36 lat, a teraz jak sie druga Malutka urodzi to bede miala 38! ( poki co jeszcze mam 37). Obie ciaze znosze dobrze i tfu, tfu, tfu wszystko jest i bedzie ok!A tak pozno, bo tak mi sie zycie poukladalo. MOzna powiedziec - wczesniej robilam kariere, pracowalam, podrozowalam itd. No i na drugim koncu Swiata poznalam swoja druga polowke i najwyrazniej tak musialo byc, bo na siebie zwyczajnie czekalismy ![]() Fuertka - w koncu nie poszlismy na policje, bo by tego faceta przywiezli na posterunek i bym sie musiala z nim skonfrontowac, a to nowe nerwy i emocje, a tez nam juz czasu zabraklo. Ale nie zostawimy tego tak i przez internet sprobujemy im opinie zrobic... A jeszcze chcialam sie co do smoczkow wypowiedziec - jak bylo u nas. Nie planowalismy smoczka, ale nasza p dr pediatra, ktora jest super, powiedziala, ze Mala ma silny odruch ssania i żebysmy sprobowali. Ale ona w zasadzie smoczka nigdy nie zaakceptowala sama nie chciala.A co do sloiczkow, to mysmy jednak przeanalizowali duzo za i przeciw, no i wyszlo nam, ze sloiczki (a uzywalismy Hipp) sa duzo lepiej kontrolowane i ekologiczne ńiz warzywa, nawet z targu. Chlopak, ktory nam zakladal ogrod, a mieszkamy w warszawie, zabronil nam nawet drzewek owocowych ( a skonczyl ochrone srodowiska) a na targu nigdy nie wiesz, czy warzywa rosly tuz obok przy autostradzie, czy przy Siekierkach np...Ale teraz Mala je juz glownie to co ugotuje i jest malym smakoszem! I to nas bardzo cieszy, bo uwielbia owoce, warzywa, miesko! A slodkich rzeczy jej nie dajemy, chyba, ze naturalnie slodkie owoce, albo ciasteczka slodzone np bananem. Wiadomo, ze czasem cos sie trafi z cukrem i nie popadamy w skrajnosci. Ale soczki np tez albo naturalnie wyciskane, albo takie bez zadnego dodatku cukru, tylko np z woda. No dobra! Buziaki dla Wszystkich! Ide dalej walczyc z jetlagiem, czyli dla mnie jest srodek dnia
|
|
|
|
#4273 |
|
Zadomowienie
|
Zmienię na chwilę temat. Obejrzałyście nowe odcinki Rodzinki Pl? Jak Wam się podoba ? Ja mam mieszane odczucia.
|
#4274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co dolega Franusiowi ,rozumiem ze czesto choruje,ile ma lat? na dlugo idziecie dos zpitala Mojemu stierwdzili alergie na roztocza. tez chodzi do przedszkola. kind07 gratuluje dziewczynki! aviskowa nie ogladam tego, raz w chorobie,ale bylo mi na prawde wszystko jedno, dla mnie ten serial jest bezwartosciowy, taki na odmożdzenie,ale co kto lubi,to juz wole Przyjaciolki...ale tj i na dobre i na zle ogladam na ipla po premierze,nie mam czasu na tv ![]() fuertka88 jeszcze nie wiemy co siedzi w brzuszku choc nie ukrywam ze chcialabym dziewczynke,choc chlopiec tez moze byc wazne ze zdrowe bo juz niejednej wykryl wade ,mowi zebym sie cieszyla ,ludzie maja takie problemy ze...wiekszosc rzeczy tj ubranka wozek ,bujaczek,lozeczko mata edu i inne zabawki mamy po synku..ew.dla corki kupi sie jakas dziewczeca posciel a nie z bobem budowniczym ;P i jakies sukieneczki ![]() dodam ze mam wrodzina niedoczynnosc tarczycy ,synek urodzil sie zdrowy,ja co miesiac-1,5 musze badac poziom TSH I FT4 ora zdzwonic do endo.wizyte u niej mam dopiero pod koniec czerwca ma ktoras podobne problemy zdrowotne.z synkiem nam sie wpadlo,myslalam ze tak szybko nie zajde,bo czesto kobiety z ta choroba wogole nie moga miec dzieci a teraz udalo sie juz w 2 cyklu. do gina chodze tego samego co w ciazy z synkiem ,do faceta,jeszcze 2 tyg czekania..w sumie to 10 dni.. udanego wieczoru i slodkich snow
watek scrapkowy:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765045 wątek decoupage:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714593&page=7 mój raczkujący blog:http://niebieskainspiracja.blogspot.com Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2015-03-06 o 22:19 |
|
|
|
|
#4275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4276 |
|
Zadomowienie
|
Spodziewałam się super odcinków, a było takie eeee.
Może następne będą lepsze.
|
#4277 |
|
Raczkowanie
|
Korzystające z tummy tub - używałyście podstawki do niego czy gdzie stawiałyście "wiaderko" ?
|
|
|
|
#4278 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
no i potem chodzimy wszyscy niewyspani...Do szpitala idziemy jeszcze nie wiem na ile, ale nie wyjdę z niego dopóki nie powiedzą mi co mu dolega. Trochę się boję być tam z nim, że złapiemy jakieś chorobsko. Właśnie idziemy we wtorek robić testy na alergię, ale wstępnie lekarz powiedział, że to nie alergia. Zobaczymy. A Twój synek ile ma lat? Alergia na roztocza wyszła mu z testów? Słyszałam, że często małym dzieciom nie wychodzi, że są na coś uczulone. |
||
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
gratuluje udanych wizyt zdrówka dla wszystkich chorych! Mistrzyni tobie szczególnie ![]() Matko, gdyby moja dziewczynka nagle okazała się chłopcem... To zrobilibyśmy z niego jakieś gender, bo mam juz parę różowych ciuchów 19marca mam wizytę u - miejmy nadzieje - normalnego gina. Odebrałam wyniki i oznaczenie grupy krwi, no i mam Rh-, mąż Rh+ :/ dobrze ze wyprosilam to skierowanie. Co do wagi to nie wiem, jak liczyć, bo na początku ciąży schudłam 2kg a teraz od miesiąca 3kg przytyłam... |
|
|
|
#4280 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Palika, gratuluję ruchów
))) Cytat:
pocieszę Cię, ja na tym badaniu spędzę pół dnia w piżamie(!!!) bo od ok 8 do ok 15 bo będę je mieć w szpitalu. Ale obiad dostanę:p Cytat:
ja właśnie pamiętałam, że pisałaś o tych wyprzedażach, dziś byłam przejazdem i nie było nic ometkowane praktycznie, pani właśnie przyszła i drukowała ceny. W pon może wracając wstąpię Cytat:
ja zaczynam od jutra 20tc i mam +3, wczoraj u ginki ważyłam się, na tym etapie w 1c miałam już +5 ale brzuszek mam na pewno większy teraz i tak rośnie skokowo dużo ![]() Cytat:
o no właśnie, ja byłam ok 14 i cen niet Cytat:
ja baaardzo dużo w III przybrałam choć słyszałam legendy, że to w II tak jest Cytat:
![]() la_gata, ja pierwsze zakupy dziewczyńskie poczyniłam wczoraj. Jak skończymy remonty to dobiorę się do ubranek syna, ale myślę, że jedynie trochę bodziaków będzie odpowiednich. W styczniu zrobiłam selekcję i wysłałam trochę dziewczyńskich ciuszków kuzynce tż bo się jej córka urodziła. Obiecała nam ciuszki po swojej pannie po usłyszeniu radosnej nowiny ale wiadomo, że to może być różnie. Ja się nie nastawiam, ale jak coś zdecyduje się nam dać to będzie fajnie. Prawdziwe zakupy zacznę po połówkowym, jak mi kolejny lekarz powie, że dziewucha. Po synku pewnie sprzedam część ubranek
Kobieta i facet w jednej gotowali kuchni Dwóch ziarnek pieprzu brakuje do kłótni ![]() Edytowane przez natetitka Czas edycji: 2015-03-06 o 23:27 |
||||||
|
|
|
#4281 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I jak po wizycie ? Maleństwo pokazało się ?? ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- Zdrówka! ![]() Jeszcze trochę poczytałam książkę i zasnęłam, ale za to obudziłam się po 10 Oby dzisiaj było lepiej! ![]() ---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Cytat:
ale najważniejsze, że wszystko ok! Cytat:
![]() Trzymam kciuki oby Was za długo w szpitalu nie trzymali i znaleźli przyczynę.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas będzie Lilka a u Was w jakiej formie - Liliana, Lilianna czy Lilia ??
|
|||||||
|
|
|
#4282 | ||||
|
Rozeznanie
|
Wizyta dopisana
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za kopniaki
|
||||
|
|
|
#4283 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() --- Nadrobione i zmykam, dobranoc! |
||||
|
|
|
#4284 |
|
Rozeznanie
|
Rety dziewczyny jest masakra.. wczoraj po poludniu jakos plecy zaczely mnie bolec tzn krzyż i przechodzilo w gore i na nogi.. lezalam troche ale za chiny nie pomagalo.. coz pozniej nadeszla pora spac.. i niestety cala noc sie przewrqcam nie spie.. bo bola mnie te plecy i brzuch trochę ciagnie po bokach jak sie przekrecam.. az sie poplakalam.. do tego glowa mi peka chyba z braku snu.. nie wiem co robic.. czuje malego bo tez cala noc nie spi bo co sie przekrece to daje mi o sobie znać. . Ale boje sie aby te bole krzyza i plecow nie wplynely jakos na niego
najgorzej ze teraz sobota to malo ktory przyjmuje w soboty nie wiem co jest grane
Edytowane przez cicha1990 Czas edycji: 2015-03-07 o 05:18 |
|
|
|
#4285 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=fuertka88;50562962]
![]() I jak po wizycie ? Maleństwo pokazało się ??[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Witam się nocną porą, dziękuję za trzymanie kciuków ,więc miałam dziś USG połówkowe i wszystko w porządku z maleństwem,cały czas trzymało rączki przy buzi i nie chciało ujawnić się co ma między nóżkami.Musiałam dwa razy wychodzić na spacer ale za 3 podejściem się udało i będzie DZIEWCZYNKA Waży 385g i jest tak samo ruchliwa jak Lilianka Ćwiczyła połykanie płynu owodniowego i wyglądała uroczo ,, a i na ubrankach zaoszczedzę Najważniejsze że jest zdrowa i Fuertka88 proszę o dopisanie kolejnej wizyty 17 kwietnia Uciekam zaraz spać bo oczy mi się zamykają a nie wiem ile Lilu pozwoli mi spać Kolejna dziewuszka na liście a myślałam że będzie inaczej bo w tej ciąży czuję się znacznie gorzej.Jednak moje pierwsze przeczucie mnie nie myliło
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#4286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż ja obstawiam, ze Ci się miednica rozchodzi- brzszek duzy, Ty drobinka. A bol brzucha po bokach to mogą być wiezadlamacicy. Weszlysmy w okres, kiedy nasze dzieci najbardziej rosną, a co za tym idzie, nasze brzuszki też
|
|
#4287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I tak się cieszę, że doszlismy do porozumienia, bo ciężko było
|
|
#4288 |
|
Raczkowanie
|
Kindo to będą dwie księżniczki
super, co do warzyw z targu - to prawda, nigdy nie wiemy co się trafi. A na dobrą sprawę od rolnika też nie wiemy, ludzie nie mają pojęcia czym pryskają. Ja różnie robiłam, czasem gotowałam, czasem słoiczki jak czasu brakło i nie czuję wyrzutów sumienia - choć jestem bardziej eko bio itp . Poza tym w sklepach ekologicznych można dostać też świetne słoiczki z super wartościowymi składami dla malca - czy też kaszki, kaszki ze sklepów eko polecam, bo są nawet smaczniejsze niż te wszystkie bobo coś tam. Co do zakupów w TESCO z wyprzedaży - to zależy od ich sklepów. Ja zauważyłam że w moim mieście na wyprz. jest okropnie słabo, trafi się może 5-10 ciuchów... z dorosłych więcej ale lipa ogólnie. Za to jak jadę miasto dalej gdzie mają wielkościowo takie same tesco - to niebo a ziemia. Tam obkupię synka...i jeszcze wsio mogę odnaleźć Mistrzyni - zdrówka!! Fuertka, ja się właśnie zastanawiam nad tym tummy tub - bo wanienka ... słabo to widzę, mam teraz mało miejsca w łazience, poza tym wannę głęboką dużą, nie chce stelaży itp. Tummy mi się spodobał bo i mały i fajny, z lionheart mają ładne te wiaderka <3 . Tylko myślę czy kupować podstawkę czy darować sobie, to 50zł różnicy w używce...nowe ponad 100 różnicy. cicha pojedź do szpitala - najlepiej zbadać się i mieć spokój, albo prywatnie do gin zasuwać. Wy się tak martwicie o wyprawkę... ja przyznam, bez bicia, że przy 1 ciąży w 6 miesiącu miałam już WSZYSTKO. W 30tc już byłam spakowana łóżeczko też stało itp.Teraz mam mniejsze ciśnienie, aczkolwiek marzy mi się już mieć wszystko ułożone od deski do deski - bo lubię mieć poukładany świat a baaaardzo nie lubię na coś czekać, jak coś ma być to wolę wcześniej niż później, ale trudno. Przez przeprowadzkę mam obsuwę i sobie muszę to jakoś ogarnąć.A co do późniejszego ogarniania wyprawki - moja znajoma dopiero kupuje w 36tc wszystko, bo się obudziła ... ale da radę pewnie więc luz.
|
|
|
|
#4289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://m.kozaczek.pl/plotka.php?id=60848 sama nie wiem czy podziwiać czy się oburzac
|
|
#4290 |
|
Rozeznanie
|
heh jak siedze jest lepiej;/ na poczatku to mnie plecy bolaly tak jakbym miala grype;/ do zadnego gin sie dzis nie dostane.. zobaczymy jak dalej bedzie i jak bedzie tak jak w nocy to lece na IP bo teraz nie jestem tylko sama ale jest tez maly i to o niego najbardziej sie martwie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.

czekalam na wiadomosc od Ciebie

za wizytę.

Może następne będą lepsze.

Oby dzisiaj było lepiej!