Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)! - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-30, 16:20   #4801
rybkaa90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!

kika1989wroc gratuluję! Jaki już duży! W który jesteś tyg.?

Ja na święta nie robię za wiele i tak nie będzie nas w domu. Może jakąś pastę i pieczony pasztet tylko. Mam ochotę na taki klasyczny sernik, ale zrobię po świętach. U mamy pewnie będzie dużo ciast.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

masija też pisałam do tej babki, bo chciałam ochraniacz w chmurki. Odpisała, że niestety nie uszyje, bo nie ma takiego materiału.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 16:20   #4802
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Witam po weekendowej nieobecności
Miałam rozdanie dyplomów i strasznie mnie to wymeczylo. Jednak cały dzień poza domem to już dużo

Piękne lupy ile ja bym dała za takie ceny. Ostatnio postanowiłam wejść do jednego lumpeksu żeby się przekonać czy są jakieś rzeczy godne uwagi (to moja pierwsza w życiu wizyta w lumpeksie ) i powiem wam że body dosyć ze były sprane i takie szare aż to jeszcze ceny od 8 złotych dlatego miło patrzyć na wasze zakupy

Co do allegro to możesz zgłosić ale poza zwrotem prowizji nic nie zrobią.
Może któraś ma sprawdzone przepisy na święta ? Bardzo chętnie skorzystam

Ja dzisiaj po wizycie synek pozostał chlopcem i powiem szczerze że jego "sprzęt " jest tak widoczny ze nie ma szans na zmianę płci waży już 1500 gram i n szczęście wszystko jest w porządku. Mone wyniki wzorowe, tylko martwi mnie długość szyjki bo z 3.6 zrobiła się 2.8 chyba trochę krótka ale lekarka nic nie mówiła. Mam odpoczywać wiecej

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Miałam rozdanie dyplomów i strasznie mnie to wylmeczylo. Jednak cały dzień poza domem to już dużo

Piękne lupy ile ja bym dała za takie ceny. Ostatnio postanowiłam wejść do jednego lumpeksu żeby się przekonać czy są jakieś rzeczy godne uwagi (to moja pierwsza w życiu wizyta w lumpeksie ) i powiem wam że body dosyć ze były sprane i takie szare aż to jeszcze ceny od 8 złotych dlatego miło patrzyć na wasze zakupy

Ja dzisiaj po wizycie synek pozostał chlopcem i powiem szczerze że jego "sprzęt " jest tak widoczny ze nie ma szans na zmianę płci waży już 1500 gram i n szczęście wszystko jest w porządku. Mone wyniki wzorowe, tylko martwi mnie długość szyjki bo z 3.6 zrobiła się 2.8 chyba trochę krótka ale lekarka nic nie mówiła. Mam odpoczywać wiecej
Dużo już waży ten twój mężczyzna No to odpoczywaj
Stary 2015-03-30, 16:28   #4803
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
hehe fajnie nigdy nie wiadomo kiedy taki scyzoryk może się przydać
czy tylko ja nie mam zmywarki?

super! Oby tak dalej
Też nie mam zmywarki i nie narzekam

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Co do woodstocku, to ja byłam 2 razy z moim Tżem - początkowo byłam sceptycznie nastawiona, bo ja ZAWSZE muszę mieć włosy umyte, makijaż zrobiony i mieć czystą ubikację Ale dałam radę i już drugi raz nie bałam się jechać
W tym roku tylko mój Tż planuje jechać, ale pozwolę mu, bo wiem, że to uwielbia, był więcej razy ode mnie.

Mi nadal nie działa cytowanie i co chwilę wyskakuje jakiś error, to o czym country pisała

Cały weekend byłam w szkole i moje dziecko było aktywne jak nie wiem.. na wykładach aż mi brzuch podskakiwał. W ogóle upodobał sobie wsadzanie mi albo ręki albo nogi pod żebro i co chwilę czuje jak tam gmera.

iiii kupiliśmy wózek w końcu jest używany, ale w stanie idealnym! daliśmy za niego bardzo mało pieniążków, trochę utargowałam.
Zrobiłam zdjęcie w domu, ale w tym świetle średnio go widać. Muszę wyjechać z nim na podwórko, ale samochody w garażu mi zastawiają wyjście, więc muszę poczekać

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/238/2147563_WP_000049.jpg
Fajna bryka
Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, witam się w 31 tc

Dziś miałam dzień matki i poszalałam na zakupach lumpkowych, odbiłam sobie ostatnie dni/tygodnie, w których totalnie niczego Frankowi nie kupiłam i dziś poszalałam i uzupełniłam wyprawkę ubraniową

Wszystko było za 2 lub 3 zł za sztukę więc cięzko było się czemukolwiek oprzeć. Jeszcze kupiłam o wiele większe rzeczy na np 74 cm teraz będą dla synka siostry a potem będzie miał Franek

P.S nie mogę się przyzwyczaić do nowego wizażu
Super zakupy

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Zastanawiam się jakie ciasto robić na święta i na chwilę obecną mam tylko sernik
Zrobiłabym jakieś muffinki ale nie mam pomysłu jakie i z czym.

A taki problem mam odnośnie allegro.
Kupujący wybrał po zakupie sposób zapłaty - zwykły przelew (czyli pewnie pocztowy). Ok.
Minęło równe 7 dni w sobotę do kiedy powinien wpłacić kasę.
Napisałam mu maila, że ma czas do dzisiaj do 24. a później zgłaszam sprawę do allegro.
Mogę chyba tak, co nie?
W końcu na wpłatę ma 7 dni, kontakt z gościem zerowy.. Kasy nadal nie mam..
Ja robię babkę piaskową i szarlotkę, żeby mieć coś w domu, bo resztę to i tak robi teściowa.
Cytat:
Miałam rozdanie dyplomów i strasznie mnie to wylmeczylo. Jednak cały dzień poza domem to już dużo

za wizytę. Odpoczywaj

U Was też taka pogoda do bani? Raz deszcz, raz słońce i jeszcze wiatr, że głowę chce urwać.

Byłam dzisiaj u fryzjera skrócić włosy W piątek pofarbuje szamponetką, żeby tylko kolor zrównać.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 16:30   #4804
Cos_
Zakorzenienie

Siacha u mnie też taka pogoda raz słońce a zaraz ciemno i pada deszcz ;/
Stary 2015-03-30, 16:50   #4805
siacha_ck
Zakorzenienie

A co najgorsze to w Święta też ma być taka pogoda

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 17:03   #4806
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Oooo rafaello
Może zrobię

Przeczytałam w pierwszym momencie 'piękne d*py'...

U mnie standardowo żurek, zrobię pastę jajeczną z chrzanem i sos tatarski,sałatkę warzywną i chyba tyle. I tak jedziemy do moich rodziców i teściów więc nie będę szalała.
Tylko z ciastami mam problem

Hahha mówisz, że nie da się ukryć sprzętu I bardzo dobrze

Hm.. to faktycznie odpoczywaj.. A kiedy masz nast. wizytę?
następna wizyta 27 kwietnia dopiero znów tyle czekania ...

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
kika1989wroc gratuluję! Jaki już duży! W który jesteś tyg.?

Ja na święta nie robię za wiele i tak nie będzie nas w domu. Może jakąś pastę i pieczony pasztet tylko. Mam ochotę na taki klasyczny sernik, ale zrobię po świętach. U mamy pewnie będzie dużo ciast.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

masija też pisałam do tej babki, bo chciałam ochraniacz w chmurki. Odpisała, że niestety nie uszyje, bo nie ma takiego materiału.
Niby 29 tydzień 5 dzień

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
A co najgorsze to w Święta też ma być taka pogoda
U mnie też taka pogoda. żeby wyjść z psem musze na bieżąco zaglądać przez okno, bo albo deszcz, albo grad albo piękne słońce

A i jeszcze miałam się pochwalić, bo gin mówi ze jest czym Dopiero + 6 kg przy moim apetycie to chyba nie dużo no ale niebawem święta to nadrobie pewnie
Stary 2015-03-30, 17:11   #4807
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość

Tż ostatnio strasznie męczy o XBoxa
Nie wiem czy się zgodzić
Fajna zabawka, świetnie sprawdza się podczas imprez. Można wykorzystać do ćwiczeń i trzeba się przy tym trochę napocić. Wymaga też sporo miejsca do zabawy. Z minusów to cena urządzenia i gier a co jakiś czas fajnie coś nowego kupić. Moi rodzice kupili i po 2 miesiącach rzucili w kąt. Mam też świadomość, że nie umieli w pełni wykorzystać urządzenia bo przejrzeli parę gier i po paru dniach włączali tylko kręgle i darta co by się nie zmęczyć.
Z moich obserwacji to Xbox dużo lepiej czyta ruch niż Play Station. Ja osobiście nie kupiłabym bo mam sporo innych potrzebniejszych wydatków ale zabawka jest całkiem fajna.Mam nadzieję, ze moja lampa to przeżyje, bo wczoraj osobiście dwa razy w nią przyłożyłam ręką a na koniec tż łbem więc dobrze że jest papierowa z Ikei
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-30, 17:18   #4808
masija
Zakorzenienie

Cytat:

Uuuuu..szkoda:/

kika zleci Święta miną i później to już z górki

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 17:24   #4809
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Co do chrzestnych to mysle ze jak ksiadz chce sprawdzic to sie dowie czy bez slubu itp. Maja przeciez karty z ktorymi chodza po koledzie a tam wszystkie info, lacznie z tym kto gdzie pracuje bo wypytuja o to.. jak bedzie zalezalo na "odpowiednim" chrzestnym to znajda info..
U nas jak ksiądz w pierwszym roku przyszedł po kolędzie to założył nam taką kartę i pyta jak się nazywamy a mój tż podał same imiona i zadowolony potem ksiądz tylko dopytał czy mamy ślub kościelny a chociaż cywilny. Na odchodne powiedział zróbcie małą uroczystość i weźcie ten ślub, także za dużo o nas nie wiedzą w parafii na osiedlu. Ogólnie ten ksiądz był na gościnnych występach i był spoko
Stary 2015-03-30, 17:38   #4810
mehja
Zakorzenienie

Kika brawo za wagę synka i za twoją

Ja chyba zrobię tartę czekoladową , ptysie i 3-bita albo bounty
nadal nie jem słodyczy ale w święta sobie pozwolę
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 18:05   #4811
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Kika brawo za wagę synka i za twoją

Ja chyba zrobię tartę czekoladową , ptysie i 3-bita albo bounty
nadal nie jem słodyczy ale w święta sobie pozwolę
Bounty

06.09.2014
Stary 2015-03-30, 18:08   #4812
201710041131
Konto usunięte

Wylicytowałam Została mi złotówka na koncie
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 18:10   #4813
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

06.09.2014
Stary 2015-03-30, 18:11   #4814
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje uważaj na siebie z tą szyjką ) ale jej długość jest chyba jeszcze ok, jak gin nic nie mówił, to się nie martw, szkida stresu )

Cytat:
Napisane przez TinaNeko Pokaż wiadomość
A ja ciasta moze zrobic tylko tak zwane na zimno bo mam piecyk popsuty. Myslalam nad tiramisu,sernik na zimno i ze rafaello zrobie bo mam na nie ochote
Ooo rafaello brzmi całkiem nieźle

Cytat:
Niby 29 tydzień 5 dzień

A i jeszcze miałam się pochwalić, bo gin mówi ze jest czym Dopiero + 6 kg przy moim apetycie to chyba nie dużo no ale niebawem święta to nadrobie pewnie
Ładna waga )) i może w święta przemiana materii dopisze ))

U nas znowu Wielkanoc nie będzie taka bardzo świąteczna, spędzimy ją w de we dwójkę... no cóż, coś za coś. Niby cztery dni wolnego, bo tutaj piątek to wielkie święto, może gdzieś pojedziemy na jeden dzień, dużo rzeczy jeszcze nie widziałam w koło

Aaa i dzisiaj przyszła Manduca. Trafiła się dobra promocja, to kupiłam. Tylko producent twierdzi, że jest o urodzenia, a fozjoterapeutka powiedziała, że lepiej od 3 miesiąca dopiero. od kiedy nosiłyście dzieci w nosidełku ergonomicznym?
Stary 2015-03-30, 19:14   #4815
country111
Zakorzenienie

Kika brawo za wizytę .
Co do lumpków to u mnie jakaś lipa ciuszki stare, sprane a ceny z kosmosu.

Dzisiejsza pogoda spowodowała u nas straty i nerwy. Tak mocno wiało, że płytka w wc przyczepiona na magnesy ze względu na liczniki spadła i się potłukła. Nawiało mnóstwo waty szklanej z szachtu i wywaliło kratkę wentylacyjną w łazience. Wróciłam do domu to nie mogłam uwierzyć a ja chciałam trochę przewietrzyć mieszkanie bo jak wychodziłam takie ładne słońce było
Stary 2015-03-30, 19:29   #4816
industria
Zakorzenienie

Cytat:
łoooo nie wierze!!! zacytowało mi

szuu, cudne te fatałaszki

kika, gratuluje wizyty, idziemy łeb w łeb z wagą, nasz dzieciaki też

ejjj, ta piszecie o tym rafaello i piszecie i nabrałam ochoty
zarzućcie jakiś sprawdzony przepis bo ja nigdy nie robiłam...

jutro mam wizyte, ale nie specjalnie sie jaram, bo w piątek miałam to magiczne usg i najważniejsze wiem , więc wizyta to formalność....w sumie zależy mi tylko na l4 i recepcie na żelazo....
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 19:59   #4817
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

W szale przedświątecznych przygotowań nie miałąm dziś czasu ani na chwilę usiąść na tyłku I zajrzeć do Was

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Dziś Kubus mnie rozbroil. Jadł żurawinke i mówię, żeby dał mi jedna. Na co on - nie, a po chwili namysłu mówi dzidzi. podniósł mi bluzkę i przyłożył ta żurawine do brzuszka podzielił się z siostra
jaki kochany

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a mam takie pytanie - czy wiecie jak to jest z kwestią bycia chrzestną żyjąc w związku nieformalnym??
to zalezy od księdza i od tego ile wie Mój szwagier jest po ślubie cywilnym tylko, a został chrzestnym Leosia- ksiądz nie wiedział o jego związku. Nie pytał-my się nie przyznaliśmy

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Dziewczyny napina Wam sie brzuch, tak cały? od góry, od dołu, przy czym aż troszkę boli i ciągnie w dół, w pachwiny?
nooo robi mi się tak i jest to czasem mega nieprzyjemne

Robiłaś hybrydy? Ja idę jutro rano

Cytat:

Zaczęły mi się zaparcia Nic nie pomaga...
mi też od kiedy biorę żelazo. A jem dużo owoców i nie pomaga ostatnio...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 20:28   #4818
Cos_
Zakorzenienie

Mehja dbasz o linie.?
Stary 2015-03-30, 20:45   #4819
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
iiii kupiliśmy wózek w końcu jest używany, ale w stanie idealnym! daliśmy za niego bardzo mało pieniążków, trochę utargowałam.
Zrobiłam zdjęcie w domu, ale w tym świetle średnio go widać. Muszę wyjechać z nim na podwórko, ale samochody w garażu mi zastawiają wyjście, więc muszę poczekać

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/238/2147563_WP_000049.jpg
Stary 2015-03-30, 20:52   #4820
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Mehja dbasz o linie.?
taak
miałam tak niepohamowaną chęć na słodycze że jadłam ich zdecydowanie za dużo, nie mogłam się powstrzymać co zaskutkowało szybkim przytyciem więc...odwyk

Szuu fajowy strój
Stary 2015-03-30, 21:10   #4821
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny! mam taką zgagę, że szok! czego nie zjem, czego się nie napiję to tak mnie pali! .
ja też mam coraz częściej Na razie nie próbowałam z tym walczyć Po prostu przechodzi po jakimś czasie i znów wraca...

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
U nas ksiadz zapisuje tylko ile osob czy rodzin jest w domu jeszcze by tego brakowalo zeby sie pytal kto gdzie pracuje
u nas też nie pyta kto gdzie pracuje etc.

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:

To tak:
myję codziennie, żelem z Facelle https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...sensitive.html ,
1 x z tygodniu myję czymś mocniejszym np. Isaną do farbowanych
Po każdym myciu odżywka lub maska -
Wax,
Ziaja Kakaowa https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ladzajaca.html,
odżywki z Ziaji http://www.maxdrogeria.pl/ziaja-odzy...EE0aAhmX8P8HAQ
Isana https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...e-spulung.html - uwielbiam
Garnier Awokado i m.karite https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...de-karite.html
I ogólnie tanie a polecane przez dziewczyny-włosomaniaczki
Akurat te bardzo mi pasują i często do nich wracam.

Do każdej odżywki dodaję 2 krople hydrolizatu keratyny.
2 x w tyg. płuczę włosy w soku z aloesu lub w kawie np. lub w occie (tutaj po farbowaniu np.)

Odżywkę po myciu, bez spłukiwania stosuję z Marion https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...oncowkami.html + na końce olej z pestek śliwki.

Staram się 2-3 x w tyg. jak mam czas nakładać oleje co najmniej na 2 h, czasami na noc.
Często, gęsto mieszam je ze sobą.
sporo tego
Ja teraz nie ma problemów z włosami i marzyłabym żeby tak zostało Ale po porodzie się zepsują i będą wypadać Myję szamponem do farbowanych (gliss kur teraz) i na wilgotne włosy od połowy długości nakładam olejek arganowy- tak mi poleciła fryzjerka i włoski są bardzo fajne Wcale się nie puszą są gładkie, nie przetłuszczają się bo olejek nakładam od połowy długości. Jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
wszystko zależy od księdza
ostatecznie można to przemilczeć przed nim
dokładnie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, witam się w 31 tc

Dziś miałam dzień matki i poszalałam na zakupach lumpkowych, odbiłam sobie ostatnie dni/tygodnie, w których totalnie niczego Frankowi nie kupiłam i dziś poszalałam i uzupełniłam wyprawkę ubraniową

Cytat:

Napisałam do babki która sprzedaje te ochraniacze http://allegro.pl/ochraniacz-do-loze...193939555.html i powiedziała, że ona je szyje więc uszyje mi taki jaki chcę
a jaki chcesz?

Cytat:

j
Stary 2015-03-30, 21:16   #4822
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Skąd Ty bierzesz takie perełki ?
Stary 2015-03-30, 21:21   #4823
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Aaa i dzisiaj przyszła Manduca. Trafiła się dobra promocja, to kupiłam. Tylko producent twierdzi, że jest o urodzenia, a fozjoterapeutka powiedziała, że lepiej od 3 miesiąca dopiero. od kiedy nosiłyście dzieci w nosidełku ergonomicznym?
do nosidła dziecko powinno chyba trzymać dobrze główkę ja nosiłam w bondolino, od kiedy syn skończył 5 m-cy. nie wiem też jaką szerokość ma panel w mancudzie, jakie są tam rozwiązania dla mniejszych dzieci, żeby dziecko szpagatu nie musiało robić bo ani to wygodne ani co.. na pewno tula ma wkładki dla noworodka, ale tak średnio jest to polecane. jednak coraz częściej spotykam założenie że nosidła są dla siedzących dzieci.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 21:28   #4824
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

super Ja mam 6,5 kg w końcówce 27 tc. Postanowiłam zastosować dietę MŻ Dziś mi się udało

Cytat:

Ale macie fajnie z tym, ze nie musicie dużo robić na święta
Ja zawsze sama wszystko robię Poza ciastami- te na święta kupuję, bo nie mam już czasu/siły na pieczenie, bo i tak zawsze dużo gotowania mam Niestety nigdy nie mozemy wycjechać na święta, bo praca męża na to nie pozwala... W jeden dzień świąt zawsze przychodzi do nas rodzina męża, a w drugi idziemy do teściów, ale tak tylko popołudniu. Więc i sprzątania i gotowania zawsze mam dużo
Teraz robię mniej, bo nie mam siły stać przy garach tyle co zwykle (bez ciąży): żurek, roladę z indyka, jajka faszerowane szynką i pieczarkami, sałatkę z brokułami i sałatkę z rzodkiewką. Więcej mi się nie chce w tym roku
Stary 2015-03-31, 07:00   #4825
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
do nosidła dziecko powinno chyba trzymać dobrze główkę ja nosiłam w bondolino, od kiedy syn skończył 5 m-cy. nie wiem też jaką szerokość ma panel w mancudzie, jakie są tam rozwiązania dla mniejszych dzieci, żeby dziecko szpagatu nie musiało robić bo ani to wygodne ani co.. na pewno tula ma wkładki dla noworodka, ale tak średnio jest to polecane. jednak coraz częściej spotykam założenie że nosidła są dla siedzących dzieci.
Mancudzie hihi
Ma jakąś wkładkę dla maleństwa. Zobaczymy. A chusty można wcześniej? Jak mały będzie po tz, to pewnie ciągle będzie chciał być noszony

Cytat:
super Ja mam 6,5 kg w końcówce 27 tc. Postanowiłam zastosować dietę MŻ Dziś mi się udało

Ja zawsze sama wszystko robię Poza ciastami- te na święta kupuję, bo nie mam już czasu/siły na pieczenie, bo i tak zawsze dużo gotowania mam Niestety nigdy nie mozemy wycjechać na święta, bo praca męża na to nie pozwala... W jeden dzień świąt zawsze przychodzi do nas rodzina męża, a w drugi idziemy do teściów, ale tak tylko popołudniu. Więc i sprzątania i gotowania zawsze mam dużo
Teraz robię mniej, bo nie mam siły stać przy garach tyle co zwykle (bez ciąży): żurek, roladę z indyka, jajka faszerowane szynką i pieczarkami, sałatkę z brokułami i sałatkę z rzodkiewką. Więcej mi się nie chce w tym roku
Też stosuję mz, ale różnie bywa

Dużo pracy masz na święta, ale ile satysfakcji
U nas będzie żurek, barwione jajca, rolady z kluskami, sernik, babka... i jakaś sałatka. Może tuńczyk z kuskusem. Coby się nie przejeść

Dzisiaj jedziemy oglądać auto, mam nadzieję, że będzie tip top i je kupimy, bo nie chce nam się już szukać... tylko srebrne... było śliczne w kolorze cegły, ale starsze rok, większy przebieg a taka sama cena

Szuu prześliczny ten komplet. Rewelacja!
Stary 2015-03-31, 07:19   #4826
masija
Zakorzenienie

Cytat:
sporo tego
Ja teraz nie ma problemów z włosami i marzyłabym żeby tak zostało Ale po porodzie się zepsują i będą wypadać Myję szamponem do farbowanych (gliss kur teraz) i na wilgotne włosy od połowy długości nakładam olejek arganowy- tak mi poleciła fryzjerka i włoski są bardzo fajne Wcale się nie puszą są gładkie, nie przetłuszczają się bo olejek nakładam od połowy długości. Jestem zadowolona

a jaki chcesz?
Szare zygzaki

Sporo bo wypisałam wszystkie odżywki jakie ogólnie używam
Tzn. dla mnie jest ok Ale poczytajcie sobie pierwszy lepszy wątek włosomaniaczek tam to dziewczyny szaleją

Właśnie tego się boję-wypadania
Długo to trwa? Da się na to jakoś zaradzić czy trzeba przeczekać?

Muszę powoli zabrać się za pakowanie torby bo mam wrażenie, że jak zacznę to okaże się, że nie mam połowy rzeczy..
Niby jeszcze 2 miesiące ale...

Kupiła któraś z Was może jakąkolwiek koszulę nocną?
Bo szukam, szukam ale nic ciekawego nie ma. Chciałabym jakąś w ciemnym kolorze.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 07:29   #4827
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zazdroszcze, ja na swieta tylko ciasto i to mam dosc bo zawsze wychodzi z 4 blachy. Wychodzi na to ze i tak tzta gonie do pomocy bo nie daje rady. Teraz rozloze sobie na 2-3dni to bedzie ok
Stary 2015-03-31, 07:32   #4828
mehja
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

Dzisiaj jedziemy oglądać auto, mam nadzieję, że będzie tip top i je kupimy, bo nie chce nam się już szukać... tylko srebrne... było śliczne w kolorze cegły, ale starsze rok, większy przebieg a taka sama cena
ja lubię samochody tylko w kolorze srebrny metalic ewentualnie czarne

Cytat:

ja czytałam, ze w ciąży włosy nie wypadają bo hormony ciążowe temu zapobiegają ale po porodzie wypadną wszystkie te włosy które wypadły by normalnie w ciągu tych 9 mies. Więc będzie tego trochę. Myślę, że jak będziemy karmiły to warto jakieś witaminy brać

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-03-31 o 07:34
Stary 2015-03-31, 07:33   #4829
industria
Zakorzenienie

cześć kochane

pochałaniam śniadanie, potem lece do ginki....po gince do mamy a potem prosto na szkołe rodzenia... mam nadzieje że lekarz który prowadzi dziś zajęcia o znieczuleniu nie odwoła już spotkania bo to nasz ostatni termin.....
a wieczorem ide z kumpelą na herbate z malinami i jakąś pyszną kolacje
noo, tak że dziś troche pobiegam

Cytat:

.
podobno włosy wypadają od 3 do 6 miesięcy po porodzie, aż sie hormony unormują...tylko że to wypada to "ciążowy przyrost", więc jeśli komuś w ciąży włosy jakoś wyjątkowo nie zgęstniały to za dużo nie wypadnie...one poprostu muszą wrócić do stanu sprzed ciąży
tak że nie ma sie czego bać
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 07:36   #4830
country111
Zakorzenienie

Cytat:

Kupiła któraś z Was może jakąkolwiek koszulę nocną?
Bo szukam, szukam ale nic ciekawego nie ma. Chciałabym jakąś w ciemnym kolorze.
Ja kupiam, moze nie jest ciemna ale postawilam na cene i brak misiow
http://allegro.pl/show_item.php?item=5190043563
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości