|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
|
#4652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj Ja tez ostatnio nie mogę się wbić w forum. Ale się staram
|
|
|
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4654 |
|
Zadomowienie
|
Fiona dobrze, że wróciła
Ja dopiero zabieram się za jakąś wyprawkę mam tylko ubranka ze strychu o tyle. |
|
|
|
#4655 |
|
Zadomowienie
|
a jak kupujecie ciuszki to do jakiego rozmiaru?
Bo ja narazie mam same 50,56 i 62 i zastanawiam sie czy skopletować już 68 czy to dopiero jak urodzę? |
|
|
|
#4656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozmiary sa 50-56, 62-68, 74-, i ponad 80. Ja wzielam spodenki 62-68 i w domu je sprawdzilam i sa ok.
|
|
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupuje głównie 56 i 62, ale dość sporo też 68 aby na ten pierwszy czas już coś mieć. No i kilka sztuk 50.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4658 | |
|
Raczkowanie
|
Fiona - witaj ponownie
Cytat:
martulka0991 - tez je kupiłam + body do nich, a w mniejszym rozmiarze wzięłam komplet marynarski
|
|
#4659 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam kilka sztuk 56, najwiecej 62, kilka 68 i 74. Ale takbjak mowie najwiecej 62, 3-6ms. Ciuszkow juz kupowac nie bede bo sporo ich w szafie. Dopiero po praniu sie okaze czy cos trzeba dokupic, wtedy dokupie. Maz mnie juz nie wpuszcza na dzialy dzieciece jak jestesmy w CH... Wiec lipa :-P
|
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie skończyłam kompletować wyprawkę !
Tzn zostały mi jeszcze ciuszki za 62 i pampersy ale CAŁA RESZTE juz mam, włącznie z mata, karuzela i leżaczkiem. Materacyk zamówiłam lateksowy (bo padło tu pytanie na temat materacykow). Miałam jeszcze zamówić materacyk lifenest ale przy juniorze nie mieliśmy wiec i teraz kupować nie bedziemy. No i oczywiscie zamówiłam komplecik (śpiworek, prześcieradło i ochraniacz do łóżeczka) który poszukiwałam no i przy którym pomogła mi Vea ![]() Teraz tylko czekac na kurierów Ostatnie dostawy to wanienka i przewijak /fotki ponizej, zeby nie było haha/ImageUploadedByWizaz Forum1431338449.715477.jpgImageUploadedByWizaz Forum1431338461.543671.jpg
|
#4661 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od 9 grudnia jestem na L4, ale jeszcze nikogo nie było... jak mają być, to fajnie by było, gdyby przyszły w tym tyg, bo poza wyjściem do położnej planuję siedziec cały tydz w domu, bo maz ma 2 zmiany Cytat:
jeśli chodzi o materac, to dziękuję za odp a tak będąc w temacie materacy, to ja właśnie gdzieś doczytałam, że dziecko powinno spać na nowym materacu, nie używanym (nawet jeśli używany był przez starsze dziecko w rodzinie), bo mimo, że wygląda on na nienaruszony i nadal jest twardy, to w jakiś tam sposób już się odkształcił od poprzedniego dziecka. Cytat:
i nie przejmuj się nadrabianiem - bądź na bieżąco co do wyprawki, to mi jeszcze duuuużo brakuje... ale faktycznie, zaczeliśmy cos kompletować, żeby później mieć mniej np ostatnio podniecał się zawieszką do smoczka nie mógł się nadziwić temu, że ktoś coś takiego wynalazł no cieszył się, jakby Amerykę odkrył ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- roxana_lu gratulacje ![]()
|
|
#4662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to na czerwiec jestem umówiona z koleżankami - trzy dziewczyny w sumie 4 córki - na dostawę ciuszków od nich Powybieram sobie i zobaczę czego ewentualnie będzie brakowało... chociaż nie sądzę, żeby w ogóle brakowało ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Fiona, fajnie, że jesteś
![]() Cytat:
Cytat:
Kilka sztuk body kupię, ale to tyle. Po prostu wybierzemy się z Małą na zakupy Tym bardziej, że jak ona mi wskoczy w 68 to przecież już będzie zimno i innych rzeczy będę potrzebowała niż letnie ![]() U mnie z wyprawką też marnie, ale ja z kopyta ruszam za miesiąc. Zamówię wszystko i kupię wszystko hurtowo
|
|
#4665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jaką karuzelke kupiłaś?> Cytat:
![]() Lateks fajny - najprawdopodobniej kolejny materacyk Jankowi z lateksu bądź z lateksem kupimy, ale dla takiego zupełnego malucha pianka też jest ok - dziecko jest za lekkie, żeby ja odkształcić. Fajne są też "hybrydy" czyli materac pianka-lateks Masz wtedy na spodzie piankę, a na wierzchu, tam gdzie maluch leży lateks. Oddycha, jest antyalergiczny, a cenowo mniej niż 100% lateksu ![]() Faceci na zakupach są fajni
|
||
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I co z leżaczkiem w końcu? Bo chyba Ci sprzedający napisał, że nie mają na stanie? Czy coś pokiełbasiłam?
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd wanienka i przewijak? On nie będzie na łóżeczko tylko na komodę?
|
|
|
#4668 | |||
|
Zakorzenienie
|
A dziękuję u mnie w miarę dobrze
Brzuszek często twardnieje i biorę nospę, plecy bolą, nogi bolą czyli jak to w zaawansowanej ciąży ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
W TOP 10 to raczej nie będę, ale w miarę możliwości będę wpadała, bo i tak co i raz podczytywałam ![]() Też byłam dzisiaj w lidlu i kupiłam spodenki+body, ale szczerze, jakoś szału nie ma i tak się zastanawiam czy nie zwrócić ... To samo pisałyście o bluzkach . Ja też kupiłam jeden top roz M i jest za duży pod pachami i nie wiem co z nim zrobić ![]() Ciuszki mam wszystkie od 56 do prawie 68 , plus sporo ubranek na 74,80 ...![]() Z tego co czytam to większość kupuje/kupiła kosmetyki w gemini i ja tak samo się zbieram, ale z tyłu głowy myśl hmmm może w następnym miesiącu , no jakoś mi się nie śpieszy ![]() Vea długo masz zamiar pracować ![]() magdowe o razem może będzie nam jakoś łatwiej się wbić w rozmowę
|
|
#4669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
seria pytań
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mąż mi powiedział, że mam tydzień czasu na zorientowanie się jakie materace są najlepsze, bo w następnym tyg jak będzie miał 1 zmiany chciałby za nim gdzieś jechać... a ciężko jest szukać czegoś o czym nie ma się pojęcia, bo nie czarujmy się - nie wszystkie ekspedientki doradzą dobrze... bo np nam ostatnio wciskała właśnie grykę...
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
roxana ta wanienka jest super, ale pierwszy raz coś takiego widzę
![]() nicole ja właśnie też jak kupię to wszystko na raz i hurtowo ![]()
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
Magdowe ja juz na 68 i wzwyż mam spory zapas po Bartusiu wiec tutaj już będę po prostu na bieżąco uzupełniać jak mały zacznie wyrastać.
Fiona witamy ponownie ![]() Mi z wyprawki został wózek, przewijak na łóżeczko, pampersy, chusteczki i tak ciągle kupuje , dla siebie piżama i kilka sztuk skarpetek.
|
#4673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4674 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam do dokupienia przewijak, wanienke, laktator no i sobie pizamy. No a reszte juz mam... Nad wanienka sie zastanawiam, nie wiem jaka wybrac czy z wbudowana podkladka, czy foczke dodatkowo i zwykla wanienke, nie wiem nie znam sie poprostu na tym, nie wiem co bedzie najwygodniejsze... Co polecacie, moze jakas sprawdzona stronka?
|
|
|
|
#4675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy dokupię mniej lub bardziej ciepłe ubranka. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4676 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo Ci nie zostało do kupienia ![]() Ostatnio kupiłam 2 paczki pampersów w Auchanie co była promocja 33 zł za opakowanie. Cytat:
![]() Dziewczyny, a przesyłka z geminii ile kosztuje ? ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() Ja mam wanienkę jeszcze po synku i dokupuję do niej foczkę. Nadal nie wiem jaki kupić wózek i fotelik...
|
|
#4677 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wstałam ... 2 godzinki snu i już mi lepiej trochę.
Cytat:
Jedno pobranie przed wypiciem, drugie po 2 godz od wypicia. Ginekolog pozwoliła wcisnąć cytrynę więc wzięłam sobie połówkę. Pierwsze dwa łyki były ok więc nawet przez myśl mi przeszło - kurde dam radę nie jest tak źle - ale potem... ojojej... pod koniec już wcisnęłam tą cytrynę. Piłam przy pielęgniarce, powiedziałam jej że ginekolog pozwoliła tą cytrynę wcisnąć... Lepsze było w sensie że mniej mnie brało na wymioty. Potem 2 godz czekałam na korytarzu, piłam wodę małymi łyczkami i paluchem grzebałam w tej cytrynie i ją ,,cyckałam,,. Po godzinie mnie zemdliło tak, że widziałam mroczki przed oczami. Na drugim pobraniu rozmawiałam z pielęgniarką, mówiła że tak- po godzinie jest najgorzej i niektóre Panie nawet się kładą na tych krzesełkach pod gabinetem i leżą. Dzidzia tak mi się wierci jak prawie nigdy, przesuwa się po ścianie brzucha, kopie mocniej niż zwykle. Któraś pisała że po glukozie bardziej ruchliwe - prawda Dziękuję dziewczynki za otuchę, bo widzę że wszystkie po kolei wspieracie- kochane jesteście Cytat:
edit: doczytałam link ze smyka Cytat:
![]() ![]() ktore zamarzyłam Ja nie mogłam zjeść śniadania bo powiedziała mi ginekolog że na pewno wyniki badania wyjdą sfałszowane. Cytat:
Nie wierze, właśnie odruchowo sięgnęłam po Mai fasolki w galaretce - takie czekoladki słodkie z galaretką w środku... Jej chyba poziom glukozy mi spada i organizm się domagał hahaha nie umiałam się powstrzymać ale zjadłam 3 i już mi niedobrze ![]() Cytat:
W COCODRILLO rabat -20% trzeba pobrać z FB jeśli któraś ma - dostałam właśnie maila roxana_lu poproszę o link do wanienki... szukam właśnie takiej w tym stylu ... i znalazlam jedynie w ikei białą... Fajnie że wyprawkę masz już z głowy... Ja jeszcze trochę
|
|
#4678 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co pamietam, jesli zamowienie jest powyzej 150zl jest darmowe ale wtedy jak wezmiesz za pobraniem to placisz 5zl. Ja ostatnio zamowilam za ok400 to placilam 5zl za pobranie.
|
|
|
|
#4679 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny piszcie, piszcie bo tu tęskniłyśmy za Wami Cytat:
![]() kochana najpierw myślałam o czymś takim.. http://www.coocoo.pl/product-pol-380...a-Ptaszki.html ale wydawało mi się zbyt drogie jak na tak mało funkcji - zwykła pozytywka... więc w rezultacie kupiłam http://www.smyk.com/tiny-love-mala-k...y-dla-dzieci-p /na allegro taniej /Cytat:
Cytat:
Cytat:
możecie sobie poczytać ![]() Tusia przewijak będzie na łóżeczko.. tylko na tą chwilę łóżeczka brak ![]() Nicole no właśnie czekam na zwrot kasy za ten leżaczek.. liczę, że do wieczora będzie na koncie bo jak nie to... niezłego dymu narobię... ![]() Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-05-11 o 12:38 |
|||||
|
|
|
#4680 |
|
Zadomowienie
|
Hejo Kobietki!
Witam po intensywnym weekendzie Fioooona Ale naskrobałyście od piątku....idę się dowiadywać co tam w trawie piszczy!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

...
A dla mnie ewentualnie jakaś piżama, ale jeszcze się nie zdecydowałam czy w ogóle
Ale dawno mnie tu nie było, jakoś czas i chęci nie miałam na nic

ja od 9 grudnia jestem na L4, ale jeszcze nikogo nie było... jak mają być, to fajnie by było, gdyby przyszły w tym tyg, bo poza wyjściem do położnej planuję siedziec cały tydz w domu, bo maz ma 2 zmiany 

, dla siebie piżama i kilka sztuk skarpetek.

( bylam 2h po naprawdę lekkim śniadaniu bo juz mnie ciągnęło z glodu na wymioty.... dodalam cytryne wypilam i poszlam spac... mialam ten komfort ze mama do mnie przyjechala i mi pobrala krew. Moze wieczorem bede miec wyniki... badalysmy jednocześnie na glukometrze ale jakies glupoty wychodziły wiec czekam na oficjalny wynik. Na pewno nie zrobie tego badania drugi raz nie ma bata......
, ale od ponad miesiąca siedzę w książkach i zleceniach dotyczących cukrzycy ciążowej I piszę pracę.