|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
![]() ![]()
#4652 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj ![]() Ja tez ostatnio nie mogę się wbić w forum. Ale się staram ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4654 |
Zadomowienie
|
Fiona dobrze, że wróciła
![]() Ja dopiero zabieram się za jakąś wyprawkę mam tylko ubranka ze strychu o tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Zadomowienie
|
a jak kupujecie ciuszki to do jakiego rozmiaru?
Bo ja narazie mam same 50,56 i 62 i zastanawiam sie czy skopletować już 68 czy to dopiero jak urodzę? |
![]() ![]() |
![]() |
#4656 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4657 |
Zakorzenienie
|
Ja kupuje głównie 56 i 62, ale dość sporo też 68 aby na ten pierwszy czas już coś mieć. No i kilka sztuk 50.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4658 | |
Raczkowanie
|
Fiona - witaj ponownie
![]() Cytat:
martulka0991 - tez je kupiłam + body do nich, a w mniejszym rozmiarze wzięłam komplet marynarski ![]()
![]() |
#4659 |
Zadomowienie
|
Ja mam kilka sztuk 56, najwiecej 62, kilka 68 i 74. Ale takbjak mowie najwiecej 62, 3-6ms. Ciuszkow juz kupowac nie bede bo sporo ich w szafie. Dopiero po praniu sie okaze czy cos trzeba dokupic, wtedy dokupie. Maz mnie juz nie wpuszcza na dzialy dzieciece jak jestesmy w CH... Wiec lipa :-P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie skończyłam kompletować wyprawkę !
Tzn zostały mi jeszcze ciuszki za 62 i pampersy ale CAŁA RESZTE juz mam, włącznie z mata, karuzela i leżaczkiem. Materacyk zamówiłam lateksowy (bo padło tu pytanie na temat materacykow). Miałam jeszcze zamówić materacyk lifenest ale przy juniorze nie mieliśmy wiec i teraz kupować nie bedziemy. No i oczywiscie zamówiłam komplecik (śpiworek, prześcieradło i ochraniacz do łóżeczka) który poszukiwałam no i przy którym pomogła mi Vea ![]() Teraz tylko czekac na kurierów ![]() Ostatnie dostawy to wanienka i przewijak ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1431338449.715477.jpgImageUploadedByWizaz Forum1431338461.543671.jpg
#4661 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jeśli chodzi o materac, to dziękuję za odp ![]() ![]() ![]() a tak będąc w temacie materacy, to ja właśnie gdzieś doczytałam, że dziecko powinno spać na nowym materacu, nie używanym (nawet jeśli używany był przez starsze dziecko w rodzinie), bo mimo, że wygląda on na nienaruszony i nadal jest twardy, to w jakiś tam sposób już się odkształcił od poprzedniego dziecka. Cytat:
![]() ![]() co do wyprawki, to mi jeszcze duuuużo brakuje... ale faktycznie, zaczeliśmy cos kompletować, żeby później mieć mniej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- roxana_lu gratulacje ![]() ![]()
![]() |
#4662 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4663 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to na czerwiec jestem umówiona z koleżankami - trzy dziewczyny w sumie 4 córki - na dostawę ciuszków od nich ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | ||
Zakorzenienie
|
Fiona, fajnie, że jesteś
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie z wyprawką też marnie, ale ja z kopyta ruszam za miesiąc. Zamówię wszystko i kupię wszystko hurtowo ![]()
![]() |
#4665 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jaką karuzelke kupiłaś?> Cytat:
![]() Lateks fajny - najprawdopodobniej kolejny materacyk Jankowi z lateksu bądź z lateksem kupimy, ale dla takiego zupełnego malucha pianka też jest ok - dziecko jest za lekkie, żeby ja odkształcić. Fajne są też "hybrydy" czyli materac pianka-lateks ![]() Masz wtedy na spodzie piankę, a na wierzchu, tam gdzie maluch leży lateks. Oddycha, jest antyalergiczny, a cenowo mniej niż 100% lateksu ![]() Faceci na zakupach są fajni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I co z leżaczkiem w końcu? Bo chyba Ci sprzedający napisał, że nie mają na stanie? Czy coś pokiełbasiłam? ![]()
![]() |
#4667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | |||
Zakorzenienie
|
A dziękuję u mnie w miarę dobrze
![]() Brzuszek często twardnieje i biorę nospę, plecy bolą, nogi bolą czyli jak to w zaawansowanej ciąży ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W TOP 10 to raczej nie będę, ale w miarę możliwości będę wpadała, bo i tak co i raz podczytywałam ![]() Też byłam dzisiaj w lidlu i kupiłam spodenki+body, ale szczerze, jakoś szału nie ma i tak się zastanawiam czy nie zwrócić ... To samo pisałyście o bluzkach . Ja też kupiłam jeden top roz M i jest za duży pod pachami i nie wiem co z nim zrobić ![]() Ciuszki mam wszystkie od 56 do prawie 68 ![]() ![]() ![]() Z tego co czytam to większość kupuje/kupiła kosmetyki w gemini i ja tak samo się zbieram, ale z tyłu głowy myśl hmmm może w następnym miesiącu ![]() ![]() Vea długo masz zamiar pracować ![]() magdowe o razem może będzie nam jakoś łatwiej się wbić w rozmowę ![]()
![]() |
#4669 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no mąż mi powiedział, że mam tydzień czasu na zorientowanie się jakie materace są najlepsze, bo w następnym tyg jak będzie miał 1 zmiany chciałby za nim gdzieś jechać... a ciężko jest szukać czegoś o czym nie ma się pojęcia, bo nie czarujmy się - nie wszystkie ekspedientki doradzą dobrze... bo np nam ostatnio wciskała właśnie grykę...
![]() |
#4671 |
Zakorzenienie
|
roxana ta wanienka jest super, ale pierwszy raz coś takiego widzę
![]() nicole ja właśnie też jak kupię to wszystko na raz i hurtowo ![]() ![]()
#4672 |
Zakorzenienie
|
Magdowe ja juz na 68 i wzwyż mam spory zapas po Bartusiu wiec tutaj już będę po prostu na bieżąco uzupełniać jak mały zacznie wyrastać.
Fiona witamy ponownie ![]() Mi z wyprawki został wózek, przewijak na łóżeczko, pampersy, chusteczki i tak ciągle kupuje ![]()
#4673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4674 |
Zadomowienie
|
Ja mam do dokupienia przewijak, wanienke, laktator no i sobie pizamy. No a reszte juz mam... Nad wanienka sie zastanawiam, nie wiem jaka wybrac czy z wbudowana podkladka, czy foczke dodatkowo i zwykla wanienke, nie wiem nie znam sie poprostu na tym, nie wiem co bedzie najwygodniejsze... Co polecacie, moze jakas sprawdzona stronka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dużo Ci nie zostało do kupienia ![]() Ostatnio kupiłam 2 paczki pampersów w Auchanie co była promocja 33 zł za opakowanie. Cytat:
![]() Dziewczyny, a przesyłka z geminii ile kosztuje ? ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() Ja mam wanienkę jeszcze po synku i dokupuję do niej foczkę. Nadal nie wiem jaki kupić wózek i fotelik... ![]()
![]() |
#4677 | |||||
Zakorzenienie
|
Wstałam ... 2 godzinki snu i już mi lepiej trochę.
Cytat:
Jedno pobranie przed wypiciem, drugie po 2 godz od wypicia. Ginekolog pozwoliła wcisnąć cytrynę więc wzięłam sobie połówkę. Pierwsze dwa łyki były ok więc nawet przez myśl mi przeszło - kurde dam radę nie jest tak źle - ale potem... ojojej... pod koniec już wcisnęłam tą cytrynę. Piłam przy pielęgniarce, powiedziałam jej że ginekolog pozwoliła tą cytrynę wcisnąć... Lepsze było w sensie że mniej mnie brało na wymioty. Potem 2 godz czekałam na korytarzu, piłam wodę małymi łyczkami i paluchem grzebałam w tej cytrynie i ją ,,cyckałam,,. Po godzinie mnie zemdliło tak, że widziałam mroczki przed oczami. Na drugim pobraniu rozmawiałam z pielęgniarką, mówiła że tak- po godzinie jest najgorzej i niektóre Panie nawet się kładą na tych krzesełkach pod gabinetem i leżą. Dzidzia tak mi się wierci jak prawie nigdy, przesuwa się po ścianie brzucha, kopie mocniej niż zwykle. Któraś pisała że po glukozie bardziej ruchliwe - prawda ![]() Dziękuję dziewczynki za otuchę, bo widzę że wszystkie po kolei wspieracie- kochane jesteście ![]() Cytat:
![]() edit: doczytałam link ze smyka Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja nie mogłam zjeść śniadania bo powiedziała mi ginekolog że na pewno wyniki badania wyjdą sfałszowane. Cytat:
![]() Nie wierze, właśnie odruchowo sięgnęłam po Mai fasolki w galaretce - takie czekoladki słodkie z galaretką w środku... Jej chyba poziom glukozy mi spada i organizm się domagał hahaha nie umiałam się powstrzymać ale zjadłam 3 i już mi niedobrze ![]() Cytat:
W COCODRILLO rabat -20% trzeba pobrać z FB jeśli któraś ma - dostałam właśnie maila roxana_lu poproszę o link do wanienki... szukam właśnie takiej w tym stylu ... i znalazlam jedynie w ikei białą... Fajnie że wyprawkę masz już z głowy... Ja jeszcze trochę ![]()
![]() |
#4678 |
Zadomowienie
|
Z tego co pamietam, jesli zamowienie jest powyzej 150zl jest darmowe ale wtedy jak wezmiesz za pobraniem to placisz 5zl. Ja ostatnio zamowilam za ok400 to placilam 5zl za pobranie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | |||||
Zakorzenienie
|
dziewczyny piszcie, piszcie bo tu tęskniłyśmy za Wami ![]() Cytat:
![]() kochana najpierw myślałam o czymś takim.. http://www.coocoo.pl/product-pol-380...a-Ptaszki.html ale wydawało mi się zbyt drogie jak na tak mało funkcji - zwykła pozytywka... więc w rezultacie kupiłam http://www.smyk.com/tiny-love-mala-k...y-dla-dzieci-p /na allegro taniej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
możecie sobie poczytać ![]() Tusia przewijak będzie na łóżeczko.. tylko na tą chwilę łóżeczka brak ![]() Nicole no właśnie czekam na zwrot kasy za ten leżaczek.. liczę, że do wieczora będzie na koncie bo jak nie to... niezłego dymu narobię... ![]() Cytat:
![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia ![]() Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-05-11 o 11:38 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Zadomowienie
|
Hejo Kobietki!
Witam po intensywnym weekendzie ![]() Fioooona ![]() ![]() Ale naskrobałyście od piątku....idę się dowiadywać co tam w trawie piszczy!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.