Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-12, 11:33   #4921
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Dziękuję! No to na pewno będzie trzeba się przejść jakoś niedługo

O, bardzo fajny temat poruszyłaś - no właśnie, co planujecie? Ja myślałam o cotton balls, żeby to światło było delikatne, rozproszone i przy okazji ładnie wyglądało w pokoiku

O takiej kolorystyce myślę, bo coś czuję, że córunia będzie miała miętowo szaro biały pokoik
http://cottonovelove.pl/2B-CUTE,p,37
też myślę nad tymi kulami, są piękne ja będę miała błękitno..szaro..biały a miętowy pięknie będzie do dziewczynki można zaszaleć
Stary 2015-05-12, 11:42   #4922
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Cudowne Sama uszyłam bardzo podobne, ale niestety moje widać, że szyłam sama heheheh więc nie wiem czy ujrzy to światło dzienne

O faktycznie, poszukam czegoś ze 100% bawełną

Moje kochane powiedzcie mi jeszcze jakie oświetlenie na noc do karmienia polecacie? Skoro zabrałam się za kompletowanie wyprawki to moze też od razu kupię

Co myślicie o takich lampkach z ikea w kształcie serca, księżyca czy gwiazdki? Czy wystarczy jakaś mała ledowa?Ja to totalny laik jestem
No co ty, takie własnoręcznie szyte najpiękniejsze

Na pewno ma Motherhood, ale pewnie tańsze się znajdą

Jeśli led, to zwróć uwagę czy światło nie jest za zimne i za ostre
Ja rozwiązałam problem ściemniaczem - normalnie można dokupić taki pasujący do każdej lampki Ponieważ Janek śpi z nami w sypialni, to do mojej lampki nocnej podłączyliśmy ściemniacz i przy niej karmiłam.

Nadal się przydaje - jak trzeba coś w nocy w sypialni zrobić, to włączam ściemnioną lampkę i jego nie budzi, a ja wszystko widzę.

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Fajnie,że Wam się podobająDziewczyny jakby co to nie mój parapaet z dodatkami!! Na razie zakupiłam tylko te gwiazdki!! Nicole kupiłam wczoraj z przeceny cena standardowa 20 zł ( bez grosza) przecenione na 13 zł ( bez grosza) U mnie było tego dużo!! One są z napisane JOy ale obracam tyłemi ma dwie dziurki na świeczkihehe wkleiłam załącznik z neta bo własnie szukałam takich skrzyneczek btw one też są z pepco ale już u mnie takich nie ma
Vea u mnie było jeszcze duzo tych gwiazdek jakby co!!
Wiesz co, popatrzę czy u mnie sa i jakby co dam znać

Cytat:
O takiej kolorystyce myślę, bo coś czuję, że córunia będzie miała miętowo szaro biały pokoik
Łaaadne

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 11:44   #4923
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
też myślę nad tymi kulami, są piękne ja będę miała błękitno..szaro..biały a miętowy pięknie będzie do dziewczynki można zaszaleć
ja mam pomarańczowe, zółte, fioletowe kulki

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 11:44   #4924
springtime
Rozeznanie

Cytat:

O, bardzo fajny temat poruszyłaś - no właśnie, co planujecie? Ja myślałam o cotton balls, żeby to światło było delikatne, rozproszone i przy okazji ładnie wyglądało w pokoiku

Piona To tak jak u mnie Mam już szarą pościel, szary wózek będzie pod koniec miesiąca, teraz szukam miętowych kocyków Piękne te kule, ale powiedz mi jak masz zamiar ich uzywać? Mi się też bardzo podobają i zastanawiałam sie nad nimi, ale nie wiem czy nie będzie właśnie za jasno W ogóle to światło powinno być włączone całą noc czy tylko do karmienia, przewijania?
Stary 2015-05-12, 11:48   #4925
MsLullaby
Zakorzenienie

Hej ja juz mam mieszkanie błyszczące, Bartuś śpi i czas odpocząć. Jedziemy dziś do Bartusia kolegi na urodziny, nie chce mi się za bardzo zjadłam dziś już dwa marsy i snikersa i dalej mi mało

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 11:50   #4926
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Dla chłopca mięta też pasuje Błękitny też mi chodził po głowie, ale myślę, że postawię na miętę Chociaż póki nie kupię to 100% pewności nie ma

Vea

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
ja mam pomarańczowe, zółte, fioletowe kulki
Widzę, że więcej maniaczek kulkowych

Cytat:
Piona To tak jak u mnie Mam już szarą pościel, szary wózek będzie pod koniec miesiąca, teraz szukam miętowych kocyków Piękne te kule, ale powiedz mi jak masz zamiar ich uzywać? Mi się też bardzo podobają i zastanawiałam sie nad nimi, ale nie wiem czy nie będzie właśnie za jasno W ogóle to światło powinno być włączone całą noc czy tylko do karmienia, przewijania?
No to piąteczka Mam zamiar ich używać tylko do karmienia, przewijania w nocy... cały czas nie widzę potrzeby żeby się paliły Myślę, że nie będzie za jasno, oby nie było za ciemno

Anevo
, podpowiedz nam proszę - te Twoje kule mocne światło dają?
Stary 2015-05-12, 11:50   #4927
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Do przewijania na pewno, do karmienia jak chcesz - ja po ciemku też karmiłam, a do spania po co?

WYMIENIĘ

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-12, 11:51   #4928
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Hej ja juz mam mieszkanie błyszczące, Bartuś śpi i czas odpocząć. Jedziemy dziś do Bartusia kolegi na urodziny, nie chce mi się za bardzo zjadłam dziś już dwa marsy i snikersa i dalej mi mało
Zazdroooo... ja mam w mieszkaniu ekhm syf, ale nic z tym dzisiaj nie robię, nie chce mi się. Nie mogę się zebrać żeby po truskawki iść na kaktusa, więc gdzie mi tam do sprzątania
Stary 2015-05-12, 11:55   #4929
martulka0991
Zadomowienie

Dziewczyny, super sa te kule... Ja zastanawialam sie nad jakas lampka bo ta co mam to daje duzo swiatla wiec niekoniecznie bedzie dobra... Ja w ogole pokoj mam zawalony wszystkim i tak sie zastanawiam jak tu przemeblowac zeby troche inaczej bylo ;-) juz mam pewnien pomysl, zapytam wieczorem meza co on na to ;-) bo niedawno orzestawialismy meble :-P

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja chyba zaraz skusze sie na lody mam w zamrazarce smietankowo-truskawkowe ;-)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 12:00   #4930
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle, to mojego męża nabrało wczoraj na amory a mieliśmy dość długą przerwę i nie mógł się wbić chociaż w sumie to nie jest śmieszne, bo wczoraj było spoko, a dzisiaj wszystko mnie tak boli, jakbym dopiero dziewictwo straciła
buahaha, ale się ubawiłam chociaż jak mieliśmy dłuższa przerwę to też mieliśmy mały problem zresztą myślałam, że w drugim trymestrze będę miała chęci na baraszkowanie, a może raz na tydzień coś jest

Cytat:
ciekawe co będzie na tych warsztatach ja w czwartek zaczynam zajęcia ze szkoły rodzenia
My na weekend mamy szkołę rodzenia. Niestety mogliśmy zapisać się tylko na weekendowy kurs, dwa razy po 4 godziny.

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Rozbryka się jeszcze bardziej

Spokojnie, dasz radę
Popytaj znajome, gdzie rodziły, poczytaj sobie fora, zdecydowanie polecam pojechać do szpitala i pozwiedzać - praktycznie w każdym są robione "spacery" po porodówce - albo są wyznaczone terminy albo można się z położną umówić i wszystko opowie i pokaże
Poza tym zawsze jak już będziesz jechała - a małe jest prawdopodobieństwo, ze w pół godziny pierwsze dziecko urodzisz - możesz zadzwonić na porodówkę i zapytać czy mają dużo rodzących - jak nie, to jedziesz, jeśli tak, to szukasz dalej
No fikał jak szalony, generalnie dla mnie badanie na obciążenie glukozą okazało się bardzo znośne, co prawda przy oczekiwaniu na ostatnie pobieranie krwi już zdychałam z głodu, a po przyjeździe do domu musiałam się zdrzemnąć, ale było okej
O dziwo nie pozwoliły mi pić wode przez ten czas, mogłam wziąć 2-3 łyki do przepłukania buzi, a tak to się powstrzymywać od picia;/

No jak się naczytałam to nie mam ochoty nigdzie rodzić we Wrocławiu Moje dwie znajome rodziły na borowskiej, są zadowolone. Jedna na Brochowie też nie narzekała, jedna na Klinikach, mówiła że może być. Nikt nie rodził na Kamieńskiego wiec o tym szpitalu nic nie wiem Wstępnie myślałam o Kamieńskiego, a jak nie wyjdzie to Borowska, ale w sumie nie pomyślałam, żeby poczytać o szpitalach w okolicznych miejscowościach, jak będę na L4 będę miała więcej czasu żeby się tym zająć.

W ogolę to poród jak poród, a jak w szpitalach z opieką poporodową, to moje pierwsze dziecko, jestem zielona i boje się, że trafie na położne które zamiast okazać się pomocne będą zrzędzić że nie mam doświadczenia w opiece nad maluchem.

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
majka super paka,tez mam te kosmetyki z Hippa, wybralam jednak szafe Helsvik ,zamowie jakos pod koneic maja , przewijak zamowie tez z tej serii albo ten z ta poleczka co springtime,bo wizualnie podobne http://allegro.pl/biala-komoda-vinta...npage-observed
a czy któraś z Was zamawia jakiś komplet mebli?

Ja wstępnie myślałam, że kupimy tylko łóżeczko, przewijak i jakaś komodę. Ale zaczęłam oglądac jakeś komplety mebli, i w sumie myślę nad czymś takim:

http://allegro.pl/atb-vx-sliczny-nie...136991194.html

http://allegro.pl/zestaw-mebli-safar...341230374.html

http://allegro.pl/zestaw-komplet-meb...312426510.html

Myślę, że posłużą kilka lat, nie licząc zmiany łóżeczka na jakieś łoże dla większego dżentelmena

co myślicie?

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 12:03   #4931
Nicole`_
Zakorzenienie

Ambiwalentna! Zobacz jakie fajne rolety znalazłam do Twojej chmurki Stronkę zapisałam, bo na pewno coś z niej zamówię, fajne obrazki też mają

http://www.xwall.pl/roletychmurki

Zerknij jeszcze na to

http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka...-nr1208439.htm

Edytowane przez Nicole`_
Czas edycji: 2015-05-12 o 12:41
Nicole`_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-12, 12:04   #4932
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też będę miała cotton ballsy Już zamówiłam na alliexpres, bo są dwa razy tańsze (za około 50 zł 20 kul). Mam zamiar umieścić je na półeczce nad przewijakiem. Zamówiłam szaro-beżowo-różowe

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 12:07   #4933
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
O dziwo nie pozwoliły mi pić wode przez ten czas, mogłam wziąć 2-3 łyki do przepłukania buzi, a tak to się powstrzymywać od picia;/

Ja wstępnie myślałam, że kupimy tylko łóżeczko, przewijak i jakaś komodę. Ale zaczęłam oglądac jakeś komplety mebli, i w sumie myślę nad czymś takim:

Myślę, że posłużą kilka lat, nie licząc zmiany łóżeczka na jakieś łoże dla większego dżentelmena

co myślicie?
Mi też nie pozwoliły... tylko kilka łyczków żeby popić i zmienić smak w ustach. A tak to 2h bez niczego.

Fajne te komplety, ja nie planuję, bo pokoik jest malutki i jest szafa w zabudowie więc na pewno tam wszystkie ubranka i akcesoria się pomieszczą. Na razie kupię łóżeczko i komodę z przewijakiem do tego fotel do karmienia. Koniec. Jak mała podrośnie to jakieś mebelki na zabawki, ale teraz nie będziemy szaleć

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ja też będę miała cotton ballsy Już zamówiłam na alliexpres, bo są dwa razy tańsze (za około 50 zł 20 kul). Mam zamiar umieścić je na półeczce nad przewijakiem. Zamówiłam szaro-beżowo-różowe
Nie znam tej stronki, zaraz pójdę poszperać Dzięki za cynk!
Stary 2015-05-12, 12:08   #4934
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
My na weekend mamy szkołę rodzenia. Niestety mogliśmy zapisać się tylko na weekendowy kurs, dwa razy po 4 godziny.

No jak się naczytałam to nie mam ochoty nigdzie rodzić we Wrocławiu Moje dwie znajome rodziły na borowskiej, są zadowolone. Jedna na Brochowie też nie narzekała, jedna na Klinikach, mówiła że może być. Nikt nie rodził na Kamieńskiego wiec o tym szpitalu nic nie wiem Wstępnie myślałam o Kamieńskiego, a jak nie wyjdzie to Borowska, ale w sumie nie pomyślałam, żeby poczytać o szpitalach w okolicznych miejscowościach, jak będę na L4 będę miała więcej czasu żeby się tym zająć.

W ogolę to poród jak poród, a jak w szpitalach z opieką poporodową, to moje pierwsze dziecko, jestem zielona i boje się, że trafie na położne które zamiast okazać się pomocne będą zrzędzić że nie mam doświadczenia w opiece nad maluchem.
Powiem tak, gdybym miała rodzić we Wro, to w pierwszej kolejności na Kamieńskiego - zdecydowanie najlepsze warunki i najlepsza opieka, ale... no właśnie, ponieważ jest tak fajnie, to często mają problem z przeludnieniem Drugie w kolejności byłyby Kliniki, warunki takie sobie, bo budynek stary, za to personel do rany przyłóż
Na Borowskiej personel fatalny... o Brochowi nie piszę...

Wiesz co, niby poród jak poród, ale jak czytam i słucham jak są traktowane położnice, to ja tak nie chcę Sam poród był dla mnie wystarczająco stresujący, długi i bolesny, nie chcę się dodatkowo stresować czy użerać z personelem Ale zgadzam się, że opieka poporodowa jest baaardzo ważna

Ooo... a do której szkoły chodzicie?

WYMIENIĘ

Stary 2015-05-12, 12:13   #4935
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
ale fajne te kule. Widziałam je u nas w primarku. ale widziałam też filmiki jak je zrobić Hmm też pomyślę o nich, tylko właśnie jaki kolor teraz się będę zastanawiać;d
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 12:16   #4936
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
ale fajne te kule. Widziałam je u nas w primarku. ale widziałam też filmiki jak je zrobić Hmm też pomyślę o nich, tylko właśnie jaki kolor teraz się będę zastanawiać;d
podobno łatwo się robi
Njagorzej to znaleść lampki do nich

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 12:25   #4937
Nicole`_
Zakorzenienie

Mi by się nie chciało... wystarczy, że będę robić pompony, bo co jak co, ale to proste jest, a tyle kasy sobie życzą za większe, że masakra
Stary 2015-05-12, 12:26   #4938
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Powiem tak, gdybym miała rodzić we Wro, to w pierwszej kolejności na Kamieńskiego - zdecydowanie najlepsze warunki i najlepsza opieka, ale... no właśnie, ponieważ jest tak fajnie, to często mają problem z przeludnieniem Drugie w kolejności byłyby Kliniki, warunki takie sobie, bo budynek stary, za to personel do rany przyłóż
Na Borowskiej personel fatalny... o Brochowi nie piszę...

Wiesz co, niby poród jak poród, ale jak czytam i słucham jak są traktowane położnice, to ja tak nie chcę Sam poród był dla mnie wystarczająco stresujący, długi i bolesny, nie chcę się dodatkowo stresować czy użerać z personelem Ale zgadzam się, że opieka poporodowa jest baaardzo ważna

Ooo... a do której szkoły chodzicie?
Jeszcze się zastanowię nad tym szpitalem, na razie nie chce się martwić

Jeszcze nie chodzimy, to będzie jeden weekend w Mama Gaja na Inżynierskiej. Na szkołę rodzenia w normalnym trybie nie mogliśmy sobie pozwolić, mąż pracuje na zmiany, zresztą ja przez remont będę musiała jechać do rodziców.

Cytat:
Mi też nie pozwoliły... tylko kilka łyczków żeby popić i zmienić smak w ustach. A tak to 2h bez niczego.

Fajne te komplety, ja nie planuję, bo pokoik jest malutki i jest szafa w zabudowie więc na pewno tam wszystkie ubranka i akcesoria się pomieszczą. Na razie kupię łóżeczko i komodę z przewijakiem do tego fotel do karmienia. Koniec. Jak mała podrośnie to jakieś mebelki na zabawki, ale teraz nie będziemy szaleć
My pokój przeznaczony dla malca mamy pusty, zero mebla, suszymy tam pranie i prasujemy to była nasza taka graciarnia dlatego myślimy nad jakimś kompletem, ale czas pokaże na co się zdecydujemy.
Chociaż łożeczko na poczatek i tak będzie przy naszym łóżku.

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 12:56   #4939
NOK84
Raczkowanie

Cytat:

co myślicie?
mnie podoba się ten z "X" - bardzo fajny i na pewno dłużej posłuży, później tylko łóżko na większe i dla przedszkolaka jak najbardziej

ja myślę nad wymianą mebli u Zuzi i chyba zdecyduję się na jakąś szafę i komodę z ikei tak żeby za rok jak będzie do zerówki szła to dokupimy biurko z tej samej serii - u mnie biały też biały kolor wchodzi w grę tym bardziej że ma już białe łóżko, dość ciemną podłogę i dość intensywne kolory na ścianach - więc stawiam na białe proste mebelki

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

u nas o tyle dobrze że w sypialni Zuzi nie musi się dużo zmieścić tak że za wiele mebli nie potrzeba, bo mamy drugi pokój na dole (tzn. na poziomie salonu i kuchni) przeznaczony na bawialnie i tam są regały na zabawki, kosze, wózki dla lalek itp. ogólnie taki świat zabawek korzyść z tego duża bo bałagan tylko w jednym pomieszczeniu jest

i po schodach nie muszę co chwilę gonić żeby sprawdzić co ona tam robi
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-12, 12:58   #4940
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze się zastanowię nad tym szpitalem, na razie nie chce się martwić

Jeszcze nie chodzimy, to będzie jeden weekend w Mama Gaja na Inżynierskiej. Na szkołę rodzenia w normalnym trybie nie mogliśmy sobie pozwolić, mąż pracuje na zmiany, zresztą ja przez remont będę musiała jechać do rodziców.
Ej, to w ogóle się nie ma co martwić
Masz dużo czasu do porodu, spokojnie sobie poczytaj, popytaj, pozwiedzaj i będzie ok

Zestaw z X zdecydowanie mi się najbardziej podoba, chociaż samego X bym na coś wymieniła

WYMIENIĘ

Stary 2015-05-12, 13:09   #4941
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
a tak w ogóle, to u mnie Iguś od 2 dni jest jakiś taki hm... spokojny... coś tam się rusza, ale nie tak jak jeszcze kilka dni temu... jem dużo słodkiego, więc powinien być żywszy... chyba się jakoś tak ułożył, że czuję delikatniejsze ruchy Po 12 jadę do położnej, więc jak usłyszę serduszko, to pewnie się już całkiem uspokoję

a tak w ogóle, to mojego męża nabrało wczoraj na amory a mieliśmy dość długą przerwę i nie mógł się wbić chociaż w sumie to nie jest śmieszne, bo wczoraj było spoko, a dzisiaj wszystko mnie tak boli, jakbym dopiero dziewictwo straciła
bidulka co on ci zrobił my znów raczej regularnie się ,,amorujemy,, ale to już nie to samo... Raczej na ,,kłodę,, a i tak się zmęczę, kolka złapie... czekam aż urodzę to znów szaleć będziemy

Cytat:

Dziewczyny kupujecie ochraniacz na materac? Tak się zastanawiam, ale z drugiej strony to wydaje mi sie, że dziewczynki będą się na tym pocić W ogóle jestem w szoku, że już macie wyprawki prawie całe Wczoraj sama się zabralam i pozamawiałam na all trochę pierdułek i 300 zł Na gemini w koszyku 300zł już, a jeszcze wanienka, komoda, dwa foteliki Lepiej tak rozkładać w czasie, mniej boli hehehe.
Powiedzcie mi jeszcze jak z rozmiarówka w Smyku? Jest -30% i zastanawiam sie nad bodziakami i spodenkami na wyjście ze szpitala, tylko wiem, że dziewczynki na pewno duże nie będą. Nie wiem czy brać 44 czy 50 Jak one wypadają do rozmiarowki H&M?
ja kupiłam od razu materac z ochraniaczem... tzn taką grubszą poszewkę ma zapinaną na zamek ... ona chyba z bawełny albo czegoś, nie wydaje się by miał upocić dzidziusia

Cytat:
czy mi się wydaje, czy zamówiłaś już Pampersy rozm 2?

ciekawe co będzie na tych warsztatach ja w czwartek zaczynam zajęcia ze szkoły rodzenia

i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
no kupiłam r2 i r1 po sztuce bo z tego co pamiętam to Maja zużyła chyba tylko 2 paczki jedynek i wyrosla pomimo że jest tam napisane że do 5kg... Nie wiem może się mylę, ale na pewno nie zginą

Cytat:
Tam są pieluchy? Bo też chciałam zamawiać na dodomku.pl, ale jakoś pampersy mi umknęły, zaraz pójdę szperać
no, są
a Hipp dużo tańszy niż na Gemini więc warto kupić.. 3-4zł taniej na sztuce

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
majka super paka,tez mam te kosmetyki z Hippa, wybralam jednak szafe Helsvik ,zamowie jakos pod koneic maja , przewijak zamowie tez z tej serii albo ten z ta poleczka co springtime,bo wizualnie podobne http://allegro.pl/biala-komoda-vinta...npage-observed

i tak juz nic bym nie zamawiala z mebli..
mms22 oliwka sluży do natluszczania dla niemowlaka jak ma b.sucha skore ,do nawilzania lepsze jest mleczko bo nie zatyka porów skornych.tyle mi wiadomo i tak zrobilam

springtime przyszedl Ci juz ten przewijak?zadowolona jestes?
o bardzo ładna komódka
to czekam na fotki gotowego pokoiku
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 13:16   #4942
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
buahaha, ale się ubawiłam chociaż jak mieliśmy dłuższa przerwę to też mieliśmy mały problem zresztą myślałam, że w drugim trymestrze będę miała chęci na baraszkowanie, a może raz na tydzień coś jest

No fikał jak szalony, generalnie dla mnie badanie na obciążenie glukozą okazało się bardzo znośne, co prawda przy oczekiwaniu na ostatnie pobieranie krwi już zdychałam z głodu, a po przyjeździe do domu musiałam się zdrzemnąć, ale było okej

co myślicie?

To juz musisz sama zdecydować, mi sie te zestawy nie podobają ALE to dlatego, ze to rzecz gustu a nie, ze sa brzydkie

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 13:22   #4943
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
To juz musisz sama zdecydować, mi sie te zestawy nie podobają ALE to dlatego, ze to rzecz gustu a nie, ze sa brzydkie
dokładnie, trzba kupić pod ,,siebie,, i swój styl...
Ja natomiast wolę bardzie skandynawski styl i szarości, jasną bladą miętę, biel ...

Byłam już z Mają na rehabilitacji, oczywiście obiadek u byłej teściowej zaliczony. Dostałam kocyk dla malutkiego i jeździk ... Oni się tak zachowują jak by to był ich wnuk normalnie. Zostawiłam u nich bo wracałam autobusem do domku bo zgarneli Maje i poszli na działkę a ja czekam na TZ i lecimy do ginekologa... Mam nadzieję że kolejki nie będzie bo oszaleję....
Stary 2015-05-12, 13:25   #4944
roxana_lu
Zakorzenienie

A czy któraś z Was sie moze orientuje jak często sa jakies nowości w next ? Bo powiem szczerze, ze tak często przeglądałam ich stronkę i wrzucałam do koszyka, ze mi sie wszytsko po prostu znudziło haha zreszta H&M, smyk tak samo :P

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 13:26   #4945
martulka0991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Ja natomiast wolę bardzie skandynawski styl i szarości, jasną bladą miętę, biel ...

Byłam już z Mają na rehabilitacji, oczywiście obiadek u byłej teściowej zaliczony. Dostałam kocyk dla malutkiego i jeździk ... Oni się tak zachowują jak by to był ich wnuk normalnie. Zostawiłam u nich bo wracałam autobusem do domku bo zgarneli Maje i poszli na działkę a ja czekam na TZ i lecimy do ginekologa... Mam nadzieję że kolejki nie będzie bo oszaleję....
Pozazdroscic takich kontaktow... Musza Cie bardzo lubic, a moze mimo wszystko beda traktowali malenstwo jak swoje wnuczatko powodzenia na wizycie Tobie i innym super mamusiom ja juz nie moge sie doczekac swojej wizyty jeszcze 9dni ;-) a z drugiej strony sie boje ze widok wyniku z wagi mnie zmiazdzy... Ale ja nie moge sie niczemu oprzec, jem z nudow normalnie... :-/
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 13:26   #4946
Isabelle_26
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny zdecydowałam się i zamówiłam do Pokoju Tymka jedna rzecz już z głowy aaa jeszcze wczoraj kupiam gwiazdki takie na komodęno kocham wybierać w takich pierdołach.. aż przykro,że to "ostatnie" bejbi. Mąż mówi nie mów hop ja mu dam mogłabym godzinami oglądać inspiracje pokojów dziecięcych
Ładne
Cytat:
Ooo... a skąd jesteś, bo mi jakoś umknęło?
Z tym czasem to wieeesz... rodziłam 12,5 godziny... spokojnie nad morze bym zdążyła
Południowy cypel wielkopolski no fakt faktem to się zdąży, ale mi np. nie chciało by się jeszcze siedzieć w aucie ponad godziny jadąc do szpitala i się stresować czy zdążę. Jeden poród trwa długo, inny szybko.. A najgorzej jak zajedziesz i się okaże że to tylko alarm u mnie aby jeden szpital jest, a ze 4 lata temu zrobili kapitalny remont na położniczym więc jest ok nie ma porównania z tym co było 9 lat temu jak Hanke rodziłam..
Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Nie nawet skierowania nie dostałam. Pewnie jak pójdę za miesiąc to dostanę. Tam gdzie chodzę nie mówią płci. Ja chodzę ekstra do innego lekarza na usg.
Już mnie korci aby znowu iść, 6 tygodni nie widziałam mojej małej. Albo małego
O lol, no jak to tak nie mówią to przy porodzie pełna niespodzianka no ale dobrze że ekstra jeszcze chodzisz na usg.. Kurcze 6 tyg, długo.. Ja moją młodą co 3tyg widze, tyle że ja cały czas prywatnie chodzę..
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 13:33   #4947
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
A czy któraś z Was sie moze orientuje jak często sa jakies nowości w next ? Bo powiem szczerze, ze tak często przeglądałam ich stronkę i wrzucałam do koszyka, ze mi sie wszytsko po prostu znudziło haha zreszta H&M, smyk tak samo :P
jeny mam to samo napatrzę się, poładuję do koszyka a potem już twierdzę że jest ,,oklepane,, i chcę inne

zjadłabym czereśni

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość

O lol, no jak to tak nie mówią to przy porodzie pełna niespodzianka no ale dobrze że ekstra jeszcze chodzisz na usg.. Kurcze 6 tyg, długo.. Ja moją młodą co 3tyg widze, tyle że ja cały czas prywatnie chodzę..
no długo bardzo , my tez małego na każdej wizycie podglądamy... Dwa razy nie widzieliśmy ale to tylko dlatego że wizyta była zaraz po prenatalnych... Ale też prywatnie. U mnie państwowo to ginekolog nawet USG nie ma w gabinecie...
Stary 2015-05-12, 13:33   #4948
Isabelle_26
Raczkowanie

Cytat:
no, są
a Hipp dużo tańszy niż na Gemini więc warto kupić.. 3-4zł taniej na sztuce
oo dobrze wiedzieć a możesz podać adres tej strony bo gdzieś mi umknął U mnie w mieście nie mogę dostać Hipp'a w żadnej drogerii, nawet w Rossie go nie ma... jeszcze jest opcja że w aptece może być albo w sklepie z art. dziecięcymi, ale wątpie żeby były tańsze..
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 13:39   #4949
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:

Powodzenia na wizycie
Cytat:
Myślę, że tam raczej sezonowo wymieniają. Wyprzedaże w lipcu, więc może wtedy nowa kolekcja wejdzie Ja właśnie na wyprzedaż się nastawiłam. Bo ostatnio jak była-jeszcze nie byłam w ciąży to przeceny były po 50 %;d;d
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 13:42   #4950
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
oo dobrze wiedzieć a możesz podać adres tej strony bo gdzieś mi umknął U mnie w mieście nie mogę dostać Hipp'a w żadnej drogerii, nawet w Rossie go nie ma... jeszcze jest opcja że w aptece może być albo w sklepie z art. dziecięcymi, ale wątpie żeby były tańsze..
u mnie też właśnie nigdzie nie ma więc zamówiłam od razu ciut więcej sztuk...

https://dodomku.pl/kategoria/3769/pi...smetyki-0.html

dla porównania gemini:
http://www.aptekagemini.pl/search?st_search[search]=hipp&st_search[and_search]=1&st_search[detail]=

edit: i jak zamówisz Hippa za jakąś tam kwotę /pisze na dole koszyka/ to masz przesylkę gratis... więc też się opląca... Ja przy tej kwocie 218zł ale już z pampersami i chusteczkami miałam wysyłkę gratis.

Edytowane przez majka242007
Czas edycji: 2015-05-12 o 13:45
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości