|
|
#4921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Cytat:
a miętowy pięknie będzie
|
|
#4922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno ma Motherhood, ale pewnie tańsze się znajdą Jeśli led, to zwróć uwagę czy światło nie jest za zimne i za ostre Ja rozwiązałam problem ściemniaczem - normalnie można dokupić taki pasujący do każdej lampki Nadal się przydaje - jak trzeba coś w nocy w sypialni zrobić, to włączam ściemnioną lampkę i jego nie budzi, a ja wszystko widzę. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To tak jak u mnie Mam już szarą pościel, szary wózek będzie pod koniec miesiąca, teraz szukam miętowych kocyków Piękne te kule, ale powiedz mi jak masz zamiar ich uzywać? Mi się też bardzo podobają i zastanawiałam sie nad nimi, ale nie wiem czy nie będzie właśnie za jasno W ogóle to światło powinno być włączone całą noc czy tylko do karmienia, przewijania?
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja juz mam mieszkanie błyszczące, Bartuś śpi i czas odpocząć. Jedziemy dziś do Bartusia kolegi na urodziny, nie chce mi się za bardzo zjadłam dziś już dwa marsy i snikersa i dalej mi mało
|
#4926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż póki nie kupię to 100% pewności nie ma ![]() Vea Widzę, że więcej maniaczek kulkowych ![]() Cytat:
Mam zamiar ich używać tylko do karmienia, przewijania w nocy... cały czas nie widzę potrzeby żeby się paliły ![]() Anevo, podpowiedz nam proszę - te Twoje kule mocne światło dają?
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4929 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, super sa te kule... Ja zastanawialam sie nad jakas lampka bo ta co mam to daje duzo swiatla wiec niekoniecznie bedzie dobra... Ja w ogole pokoj mam zawalony wszystkim i tak sie zastanawiam jak tu przemeblowac zeby troche inaczej bylo ;-) juz mam pewnien pomysl, zapytam wieczorem meza co on na to ;-) bo niedawno orzestawialismy meble :-P
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Ja chyba zaraz skusze sie na lody mam w zamrazarce smietankowo-truskawkowe ;-) |
|
|
|
#4930 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zresztą myślałam, że w drugim trymestrze będę miała chęci na baraszkowanie, a może raz na tydzień coś jest Cytat:
Cytat:
O dziwo nie pozwoliły mi pić wode przez ten czas, mogłam wziąć 2-3 łyki do przepłukania buzi, a tak to się powstrzymywać od picia;/ No jak się naczytałam to nie mam ochoty nigdzie rodzić we Wrocławiu Moje dwie znajome rodziły na borowskiej, są zadowolone. Jedna na Brochowie też nie narzekała, jedna na Klinikach, mówiła że może być. Nikt nie rodził na Kamieńskiego wiec o tym szpitalu nic nie wiem Wstępnie myślałam o Kamieńskiego, a jak nie wyjdzie to Borowska, ale w sumie nie pomyślałam, żeby poczytać o szpitalach w okolicznych miejscowościach, jak będę na L4 będę miała więcej czasu żeby się tym zająć. W ogolę to poród jak poród, a jak w szpitalach z opieką poporodową, to moje pierwsze dziecko, jestem zielona i boje się, że trafie na położne które zamiast okazać się pomocne będą zrzędzić że nie mam doświadczenia w opiece nad maluchem. Cytat:
Ja wstępnie myślałam, że kupimy tylko łóżeczko, przewijak i jakaś komodę. Ale zaczęłam oglądac jakeś komplety mebli, i w sumie myślę nad czymś takim: http://allegro.pl/atb-vx-sliczny-nie...136991194.html http://allegro.pl/zestaw-mebli-safar...341230374.html http://allegro.pl/zestaw-komplet-meb...312426510.html Myślę, że posłużą kilka lat, nie licząc zmiany łóżeczka na jakieś łoże dla większego dżentelmena co myślicie?
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
Ambiwalentna! Zobacz jakie fajne rolety znalazłam do Twojej chmurki
Stronkę zapisałam, bo na pewno coś z niej zamówię, fajne obrazki też mają ![]() http://www.xwall.pl/roletychmurki Zerknij jeszcze na to ![]() http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka...-nr1208439.htm
2+2 Edytowane przez Nicole`_ Czas edycji: 2015-05-12 o 13:41 |
|
|
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już zamówiłam na alliexpres, bo są dwa razy tańsze (za około 50 zł 20 kul). Mam zamiar umieścić je na półeczce nad przewijakiem. Zamówiłam szaro-beżowo-różowe
|
|
|
#4933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne te komplety, ja nie planuję, bo pokoik jest malutki i jest szafa w zabudowie więc na pewno tam wszystkie ubranka i akcesoria się pomieszczą. Na razie kupię łóżeczko i komodę z przewijakiem do tego fotel do karmienia. Koniec. Jak mała podrośnie to jakieś mebelki na zabawki, ale teraz nie będziemy szaleć ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
Dzięki za cynk!
|
|
#4934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drugie w kolejności byłyby Kliniki, warunki takie sobie, bo budynek stary, za to personel do rany przyłóż ![]() Na Borowskiej personel fatalny... o Brochowi nie piszę... Wiesz co, niby poród jak poród, ale jak czytam i słucham jak są traktowane położnice, to ja tak nie chcę Ale zgadzam się, że opieka poporodowa jest baaardzo ważna Ooo... a do której szkoły chodzicie? |
|
|
|
|
#4935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm też pomyślę o nich, tylko właśnie jaki kolor teraz się będę zastanawiać;d
|
|
|
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Njagorzej to znaleść lampki do nich
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
Mi by się nie chciało... wystarczy, że będę robić pompony, bo co jak co, ale to proste jest, a tyle kasy sobie życzą za większe, że masakra
|
#4938 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze nie chodzimy, to będzie jeden weekend w Mama Gaja na Inżynierskiej. Na szkołę rodzenia w normalnym trybie nie mogliśmy sobie pozwolić, mąż pracuje na zmiany, zresztą ja przez remont będę musiała jechać do rodziców. Cytat:
to była nasza taka graciarnia dlatego myślimy nad jakimś kompletem, ale czas pokaże na co się zdecydujemy. Chociaż łożeczko na poczatek i tak będzie przy naszym łóżku.
|
|
#4939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja myślę nad wymianą mebli u Zuzi i chyba zdecyduję się na jakąś szafę i komodę z ikei tak żeby za rok jak będzie do zerówki szła to dokupimy biurko z tej samej serii - u mnie biały też biały kolor wchodzi w grę tym bardziej że ma już białe łóżko, dość ciemną podłogę i dość intensywne kolory na ścianach - więc stawiam na białe proste mebelki ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- u nas o tyle dobrze że w sypialni Zuzi nie musi się dużo zmieścić tak że za wiele mebli nie potrzeba, bo mamy drugi pokój na dole (tzn. na poziomie salonu i kuchni) przeznaczony na bawialnie i tam są regały na zabawki, kosze, wózki dla lalek itp. ogólnie taki świat zabawek korzyść z tego duża bo bałagan tylko w jednym pomieszczeniu jest ![]() i po schodach nie muszę co chwilę gonić żeby sprawdzić co ona tam robi
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz dużo czasu do porodu, spokojnie sobie poczytaj, popytaj, pozwiedzaj i będzie ok Zestaw z X zdecydowanie mi się najbardziej podoba, chociaż samego X bym na coś wymieniła
|
|
|
|
|
#4941 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a Hipp dużo tańszy niż na Gemini więc warto kupić.. 3-4zł taniej na sztuce Cytat:
to czekam na fotki gotowego pokoiku
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To juz musisz sama zdecydować, mi sie te zestawy nie podobają ALE to dlatego, ze to rzecz gustu a nie, ze sa brzydkie
|
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja natomiast wolę bardzie skandynawski styl Byłam już z Mają na rehabilitacji, oczywiście obiadek u byłej teściowej zaliczony. Dostałam kocyk dla malutkiego i jeździk ... Oni się tak zachowują jak by to był ich wnuk normalnie. Zostawiłam u nich bo wracałam autobusem do domku bo zgarneli Maje i poszli na działkę a ja czekam na TZ i lecimy do ginekologa... Mam nadzieję że kolejki nie będzie bo oszaleję....
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
A czy któraś z Was sie moze orientuje jak często sa jakies nowości w next ? Bo powiem szczerze, ze tak często przeglądałam ich stronkę i wrzucałam do koszyka, ze mi sie wszytsko po prostu znudziło haha
zreszta H&M, smyk tak samo :P
|
#4945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzenia na wizycie Tobie i innym super mamusiom ja juz nie moge sie doczekac swojej wizyty jeszcze 9dni ;-) a z drugiej strony sie boje ze widok wyniku z wagi mnie zmiazdzy... Ale ja nie moge sie niczemu oprzec, jem z nudow normalnie... :-/
|
|
|
|
|
#4946 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie aby jeden szpital jest, a ze 4 lata temu zrobili kapitalny remont na położniczym więc jest ok nie ma porównania z tym co było 9 lat temu jak Hanke rodziłam..Cytat:
to przy porodzie pełna niespodzianka no ale dobrze że ekstra jeszcze chodzisz na usg.. Kurcze 6 tyg, długo.. Ja moją młodą co 3tyg widze, tyle że ja cały czas prywatnie chodzę..
|
|||
|
|
|
#4947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napatrzę się, poładuję do koszyka a potem już twierdzę że jest ,,oklepane,, i chcę inne ![]() zjadłabym czereśni ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- no długo bardzo , my tez małego na każdej wizycie podglądamy... Dwa razy nie widzieliśmy ale to tylko dlatego że wizyta była zaraz po prenatalnych... Ale też prywatnie. U mnie państwowo to ginekolog nawet USG nie ma w gabinecie...
|
|
#4948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a możesz podać adres tej strony bo gdzieś mi umknął U mnie w mieście nie mogę dostać Hipp'a w żadnej drogerii, nawet w Rossie go nie ma... jeszcze jest opcja że w aptece może być albo w sklepie z art. dziecięcymi, ale wątpie żeby były tańsze..
|
|
|
|
|
#4949 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja właśnie na wyprzedaż się nastawiłam. Bo ostatnio jak była-jeszcze nie byłam w ciąży to przeceny były po 50 %;d;d
|
||
|
|
|
#4950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://dodomku.pl/kategoria/3769/pi...smetyki-0.html dla porównania gemini: http://www.aptekagemini.pl/search?st_search[search]=hipp&st_search[and_search]=1&st_search[detail]= edit: i jak zamówisz Hippa za jakąś tam kwotę /pisze na dole koszyka/ to masz przesylkę gratis... więc też się opląca... Ja przy tej kwocie 218zł ale już z pampersami i chusteczkami miałam wysyłkę gratis.
Edytowane przez majka242007 Czas edycji: 2015-05-12 o 14:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

W ogóle to światło powinno być włączone całą noc czy tylko do karmienia, przewijania?

Ale zgadzam się, że opieka poporodowa jest baaardzo ważna
Wczoraj sama się zabralam i pozamawiałam na all trochę pierdułek i 300 zł