|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3513 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mąż obiecał, że w weekend zamówimy lub pojedziemy, nie lubię czekać..Cytat:
![]() Cytat:
Mi czasem mąż pomaga sprzątać. Aktualnie nie bardzo bo ostatnio opał zwoził do piwnicy więc ja sprzątałam dom, jutro przychodzi murarz więc mu będzie pomagał, a ja pewnie po będę sprzątać. |
|||
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym pojechala na ostry dyzur to dostalabym zalecenie zgloszenia sie do rodzinnego,tylko rodzinny moze wypisać zwolnienie ale to by bylo na 3-4 dni max wiec niezbyt mnie to urzadza.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#3515 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja też nie latam ze ścierą pół dnia, nie sprzątam codziennie, bo po prostu już się za szybko męcze.Cytat:
chce i lepiej to samemu zrobićCytat:
na początku było inaczej, była umowa że sprzątamy razem w każdą sobotę, że ja robie obiady w tyg a on w sob i niedz. a teraz upa blada. no ale myślę że to wszystko wina jego mamusi (czyt. kochanej teściowej ) że go niczego nie nauczyła. ma dwie starsze siostry i to one we 3 wszystko za niego robiły. chyba mój synek będzie miał przekichane ze mną
|
||||
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam
|
|
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3518 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hejo
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle nie mają urlopów - musza brać chorobowe jak coś chcą itd. Durna firma Cytat:
Podusia kupiona, martwi mnie brak poszewki Chyba będę musiała uszyć ![]() Mojemu to wczoraj nie wiem co sie udzieliło Przyszedł sfochany z pracy, walnął się, burknął, że mnie kocha i poszedł spać a teraz widzieliśmy sie 2 godziny to się przymilał ![]() Cytat:
Na fotelik nie dam więcej niż 500 bo mnie nie stać... Cytat:
![]() Cytat:
Obudź się kobieto, bo za 10 lat ty będziesz miała depresję, a on będzie siedział przed tv i wołał o kolejne piwo Przestaję narzekać na mojego naprawdę, obiecuję ! Pracuje, czasem po 16h. Przychodzi do domu przede mną - obiad ugotuje, że ja wchodzę i mam ciepły. Sprząta łazienkę, pranie rozwiesza/składa/robi, odkurza, myje podłogi, gary w kuchni myje. Okien jeszcze nie umył, ale to z braku czasu. Firanki powiesił, żyrandol zrobił. Kolacje robimy razem jak jesteśmy - to też zależy kto na co ma ochotę. Ja wstaję rano zawsze 15 min później - on w tym czasie przygotowuje śniadanie sobie, mi podgrzewa mleko do płatek, przygotowuje mi śniadanie do pracy. Śmieci wynosi na okrągło - to jest jego po prostu obowiązek. Jak nam się nie chce gotować idziemy do restauracji/jedziemy do mojej mamy na rosół (notabene kocha rosół mojej mamy ) albo coś innego się kombinuje. Samochód też ogarnia. Czego nie robi? Nie ściera kurzy, nie prasuje i nie podlewa kwiatków (za to dostał opiernicz, bo mi przelał storczyka) A ja za to nigdy nie myję toalety, bo mnie na rzygi ciągnie Całą resztą się dzielimy - on pozmywa naczynia, ja ugotuję obiad albo ja w jeden weekend sprzątam dom, on w drugi. Wczoraj umył łazienkę, bo dziś pojechał w delegację I do tego wszystkiego chodzi na siłownię jeszcze Ale ja od początku wymagałam od niego pomocy. Po prostu. Wiem jak moja mama się urządziła. I postanowiłam, że nigdy nie pozwolę sobie na takie przedmiotowe traktowanie. I konsekwentnie to utrzymuję i są efekty. Nie boję się, że po urodzeniu dziecka zastanę syf w domu. Nie boję się, że jak ja nie będę miała siły to on nie ugotuje. Nie boję się też zostawienia go samego z dzieckiem. Na pewno da sobie radę - albo się nauczy i tylo Nie wyobrażam sobie mieć takiego lenia - wybrałam sobie może za bardzo aktywnego gościa Żeby nie było, że tak słodzę - Tż ma swoje wady zostawia wiecznie nie zamknięte szafki (o dziwo w kuchni zawsze zamyka za upa) i szuflady, skarpetki i inne rzeczy zamiast w koszu to w pokoju i korytarzu, nie przeciera zlewu po myciu garów i często na mnie narzeka Ale widziały gały co brały nie?
|
||||||
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj w sumie 3 biedry objezdzilam i nigdzie nie bylo tych poduszek... Ale wstapilam do lidla i tam w koszu z ostatnimi sztukami byla po 29
jestem szczesliwa ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale miał swoje obowiązki w domu - najpierw wynoszenie śmieci, później odkurzanie i mycie okien. Niby nie duzo, ale najwidoczeniej dało skutek. I jak coś chciał to sobie gotował, a nie szedł do mamusi z tekstem zrób mi.
|
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Harriett, odnosnie Twojego znajomego to u nas wyszlo odwrotnie chociaz sytuacja podobna. Tz w domu nie robil prawie nic. Z prostego powodu, pracowal na dwie zmiany i albo konczyl o 14 albo o 18. Pol godziny dojazd. Jego rodzice nie pracuja. No to logiczne ze nikt nie bedzie czekal do 19 zeby tz wrocil i ugotowal obiad. Takze gotowali rodzice, codzienne sprzatanie tez. Prala i prasowala mama. Jego obowiazki to bylo jechac w sobote na duze zakupy (z mama, wiec nawet nie musial ogarnac co kupic),odkurzyc i tyle.
Ale jak zamieszalismy razem to nie bylo zadnego problemu z domowymi obowiazkami. On mnie nie traktuje jako pomocy domowej tylko nak swoja zone. Wiec wie, ze samo sie nic nie robi. Sa pewne rzeczy ktore robie tylko ja albo glownie ja, np. Pranie zawsze sortuje i wstawiam ja, gotuje praktycznie zawsze ja, prasuje ja. Ale za to prawie zawsze on myje naczynia, ja nigdy nie odkurzam, zazwyczaj on wiesza pranie. Ja gotuje ale on mi ogarnia blaty, obierze warzywa czy pokroi kurczaka. I jest ok, bo ja zawze mowie: kazdy troszke cos pchnie do przodu i szybko jest wszystko ogarniete. Nigdy bym nie pozwolila na traktowanie mnie jak sluzki. I niezadowolenie, bo obiad od matki. My tak jak tu dziewczyny- jak nie mamy sily, ochoty lub czasu gotowac to jemy na miescie albo cos zamawiamy. Jezdzimy czasem na obiad do tesciow kub mamy. I nikt nie widzi w tym nic zlego. Jakbym zobaczyla focha bo obiad jest od mamy a nie na gotowalam, to potem gotowalby sobie sam. Ja pierwszy trymestr mialam totalny brak sil i mega spanie. Prawie nie gotowalam,wiec gotowal on, albo jedlismy pizze, gotowe pierogi itp. Nikt nie umarl i nikt pretensji nie mial. |
|
|
|
#3522 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to był hit jak byłam na studiach, wszyscy to śpiewali ![]() Cytat:
![]() 'pokaż wózek Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale to dlatego że od miesiąca czuję ruchy codziennie, przez cały dzień i bardzo wyraźnie, więc jakby mi nagle przestał się ruszać, to bym na bank spanikowała Cytat:
Cytat:
zresztą to po pierwsze bym za takiego nie wyszła My wszystkimi obowiązkami się dzielimy. Obiad gotujemy na zmianę (on 2 razy w tygodniu pracuje zdalnie, więc w te dni on gotuje, w pozostałe ja, w weekend on, o ile gotujemy w ogóle bo często w weekend jeździmy do rodziców na obiad lub jemy na mieście), śniadania i kolacje zazwyczaj sobie robi każdy sam. Sprzątamy po połowie ja łazienkę i pokoje, on kuchnie + odkurzanie i mycie podłóg. Poza tym ja robię pranie a on wynosi śmieci ![]() No i teraz część obowiązków on przejął bo ja już nie ma siły tego robić (np mycie wanny). Fakt że czasami muszę mu o czymś przypomnieć, np że trzeba by posprzątać, albo ze śmieci już jest pełno (zwłaszcza plastiku, bo pijemy mineralną w wielkich ilościach i szybko sie zbiera ) ale zazwyczaj wie jakie są jego zadania i to robi. Ja nigdy nie miałam zapędów do bycia kurą domową która robi wszystko, zwłaszcza ze oboje pracujemy i oboje mamy tyle samo czasu na obowiązki domowe. Fakt ze ja teraz jestem na L4, więc mam więcej czasu, ale tez mniej siły, wiec bez przesady, podział obowiązków pozostał
|
|||||||
|
|
|
#3523 |
|
Wtajemniczenie
|
No i tak czytam Was u czytam i coraz bardziej sie utwierdzam w przekonaniu ze pier.dola ze mnie i dupa...
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-09-11 o 15:33 |
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Ej no nawet jeśli jestem w domh cały czas to nie musi być przecież posprzatane na tip top. Rozumiem że obiad miło jest mieć kiedy wraca się do domu po pracy zwłaszcza jak drugie siedzi w nim cały dzień dlatego jeśli mam wolne a on jest w pracy to robię obiad. No ale żebym wstała mu kanapki zrobić rano to Przesada Haha
|
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Ej ze mna cos jest nie tak,bo na ostatnim usg wyszlo ze mam łożysko jednak z tyłu (ale nisko) a ruchy czuje moze raz na Trzy dni :-/
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
A tak nie do tematu - stwierdzam że poduszka rogal ten krótki do karmienia jest świetna inwestycja. Olka ma takiego rogala i jak była.mniejsza to ja na nim kladlam żeby piła a teraz jak chce się położyć to leci na rogala i w ogóle rogal to jej wielka miłość do zabawy
Także zaoszczędzilam na tym dużym to kupie jeszcze mały taki ze mnie mały biznesmen Haha
|
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą to u każdego indywidualnie jest, niektórzy później czują. mnie tylko chodzi o to że jak się już zacznie czuć czeste, codzienne, wyraźne ruchy to jakby nagle zniknęły to może być powód do niepokoju
|
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#3529 |
|
Wtajemniczenie
|
A moj bobas od przedwczoraj bardzo szaleje i to tak wyraznie go czuc i widac fale na brzuchu. Super uczucie
|
#3530 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Szkoda, ze ja tak nie mam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Zmienię temat tak tylko na chwilkę bo później mogę zapomnieć powiedzieć, co do polecanych sprzedawców. Mogę polecić kolejnego bo właśnie rodzice dzwonili, że kolejne paczki dotarły. Co prawda nadal na żywo nie widziałam, jedynie kamerka i opis mamy, ale wszystko wskazuje na to że jest fajne.
Zamówiłam śpiworek o ten http://allegro.pl/show_item.php?item=5638325511. Piękne żywne kolory i taki grubiutki, cieplutki jest, na zimę będzie idealny. Aha i zamawiałam w środę wieczorem więc szybciutko doszła. |
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
A moj wlasnie konczy myc prysznic pozniej odkurzanie, a chcial okna myc ale wybilam mu to z glowy. Niedlugo remont zaczniemy to wszystko bedzie upierdzielone i taka robota glupiego
nie narzekam na mojego ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Mój dzisiaj pojechał w delegację. Dwa dni spokoju w chaupie
![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Problem jednak z tym że nie bedxie miał mi kto wnieść zakupów
|
|
|
|
#3534 |
|
Wtajemniczenie
|
Moze jakis przystojny sasiad?:-D
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do mnie dzisiaj paczka dotarła z materacem, zasłonkami, rożkiem, lampą i przybornikiem. Sprzedawcy nie będę polecać, bo paczkę dopiero wysłał jak się o nią upomniałam po tygodniu oczekiwania na maila.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#3536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Pokaż zdjęcia, właśnie muszę siąść zamówić ten materac. Na tej aukcji z której ja zamawiałam, jest mnóstwo wzorów, te wszystkie kolory pościeli co są pokazane to też są właśnie kolory tych śpiworków.
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie wyprowadziliśmy się z.mieszkania obok.którego mieszkał taki mega przystojny sąsiad
teraz mam średnie wieku 60+ hah ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Tz zadzwoni do jakiegoś kumpla który mi przyjdzie i wniesie
|
|
|
|
#3539 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarnula na tej aukcji tez sa dla Ciebie motywy z sowkami :-D
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przy okazji dopilnuje zeby nikt obcy sie nie krecil
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.

chce i lepiej to samemu zrobić
) że go niczego nie nauczyła. ma dwie starsze siostry i to one we 3 wszystko za niego robiły. chyba mój synek będzie miał przekichane ze mną

u nas też tak, bo gość wypłacił mu część za sierpień, a resztę po 20 września...
Chyba będę musiała uszyć
Obudź się kobieto, bo za 10 lat ty będziesz miała depresję, a on będzie siedział przed tv i wołał o kolejne piwo

Ja rozumiem, że nie chcą wystawić zwolnienia jak kobieta dobrze się czuje, ale w takiej sytuacji? Toż to średniowiecze...