- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-24, 16:39   #3271
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
aa no z tym dumaniem nad każdym zakupem to też tak mam, trochę mnie to męczy ale nie umiem tego zmienić tak jak kocyk dla małej mieliśmy wybrany już dawno, a ja dalej nie mogłam się zebrać i zamówić

mój mąż to lew, podobno idealnie do siebie pasujemy ale z lwem też nie jest łatwo, bardzo jest łasy na komplementy i pochlebstwa, a najmniejsza krytyka to nóż w serce

masz rację, że w tym roku lato byłoby okropne na rodzenie, podziwiam dziewczyny, które miały termin w sierpniu

ale bym zjadła...
Hehe i już wiem czemu mąż zwalił na mnie wyprawkę Gdyby on miał decydować czy słonik czy kropki to musielibyśmy na trzy razy jechać do sklepu. Nie no teraz jak o tym piszę to myslę, że to nawet słodkie jest.

O tak lwy takie są I moja mama lew, mój ma bardzo dobry z nią kontakt. I napiją się razem piwka i coś tam pośpiewają

Ja nie przepadam za czerwcem, lipcem i sierpniem :P Taki dziwoląg ze mnie, że uwielbiam marzec, kwiecień, maj, wrzesień, październik <3 Lubię też jak jest zima ale taka porządna co można wieczorem iść na spacer i płatki śniegu tak spadają i błyszczą się pod światłem

Robusta właśnie jak się chce przyśpieszyć poród to maca się sutki :P Generalnie nie powinno dotykać się piersi, sutków. Ja teraz tylko delikatnie masuje jak daje krem ale nie powiem boję się to robić.

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 16:40   #3272
dzikasliwka
Rozeznanie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Gratuluję rozpoczętych tygodni
srebrna_smuga, a Ty Kochana już na ostatniej prostej jesteś

Do pępuszka kupię Octenisept i gaziki, a na cięższe odparzenia mam Sudocrem, a zapobiegawczo przeciw odparzeniom - krem Johnsona (chciałam Hippa, ale nigdzie nie mogłam dostać, a Johnsona dostałam razem z próbkami, całą tubkę, więc wykorzystam).

No to rewelacyjne ceny Właśnie w Pepco mnie to wkurza, że najmniejszy rozmiar bluzeczek, spodenek itp to 68... Mogliby od 62 robić.

Super, że na wizycie wszystko ok A ile teraz Jaś waży?
Zazdroszczę cukrów i że nie musisz już chodzić do diabetologa
Gratuluję zamówionego wózka i kupna fotelika Jaki model wybraliście i jaki kolor? Piszę z komputera, więc mogę Ci wózek i termin kolejnej wizyty od razu dopisać do listy

Wow, zazdroszczę warunków Nam we wtorek na zajęciach z SR położna mówiła, że z akupunkturą się nigdzie nie spotkała, że to raczej za granicą jest praktykowane. Także zszokowałaś mnie

Ja też tak robię Generalnie Julcia mocno mnie nie kopie, ale czasem jak się wypnie przy biodrze lub pod żebrami to zaboli. Czyli raczej z tych spokojnych jest Oby jej tak zostało
Tako Omega Grey, na szarym stelażu, wózek to sobie już wpisałam Fotelik Maxi Cosi Cabriofix model Concrete.

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Pewnie jak jutro wyruszysz i będziesz na miejscu daj znać czy wszystko ok

Agusiek mój mąż z teściem też remontowali sami mieszkanie nasze i robili to dzień w dzień, udało się w miesiąc ogarnąć

Ściągnęłam filmik Słodko U mnie to wygląda bardzo podobnie tylko ja czuję pod ręką głowkę a na dole widać uderzenia od kopniaków

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

O kurcze...No to nie fajna sytuacja ale nie martw się mocno bo lekarze napewno wiedzą co robią i pomogą żeby było dobrze Kombinezonik super i faktycznie nie warto w smyku przepłacać

Dziewczyny a planujecie jakieś sesje zdjęciowe rodzinne po porodzie? Oglądam sobie zdjęcia od fotografów i mam mega chęć. Mąż twierdzi, że oni tylko kase za to zbierają a ja uważam że dziecko tak szybko rośnie i warto mieć pamiątke Planujemy chrzciny dopiero 6 marca i też chcę fotografa bo u szwagierki były przypadkowe zdjęcia i beznadzieja...
My noworodkową z ujęciami rodzinnymi. Tutaj: https://www.facebook.com/AnnaLosakFotografia?fref=ts

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes, co do siary no nie wygląda apetycznie ale maluchy będą się aż trzasc za tym jedzonkiem u mnie kropelki są niektóre przezrocztste a niektóre żółte, tez tak macie?
U mnie suchoty

Cytat:
Postanowiłam sobie zrobić prezent za te męczarnie w ciąży Zamówię sobie jak Zuzia się już urodzi rzemyk z Lilou z grawerem co mam w podpisie i datę urodzin. A co, należeć będzie mi się za te męczarnie. Ciekawe czy mąż pomyśli chociaż o kwiatach Pamiętam jak teściowa miała focha do swojego zięcia, że jej córce nawet kwiatka nie kupił hehe
Ja mam Pandorę i kupuję albo dostaję charmsy na różne okazje, więc teraz pewnie też się coś pojawi
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 16:45   #3273
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Mi się miesiąc listopad totalnie nie podoba powiem szczerze. A mam tak w samym środku termin że raczej się nie uratuje przed tym. Jak juz musi być listopad to niech będzie 2, wtedy mamy rocznicę. Byle nie 6 bo już z 6 jest siostrzenica.
mi się tez listopad nie podoba, i na początku po cichu liczylam ze przenoszę chociażby do 1 grudnia ale teraz chcialabym miec jak najszybciej malucha przy sobie

Cytat:
Zgadzam się z dziewczynami co do listopada, słaby miesiąc, chyba najgorszy...ale cóż, ja liczylam na sierpień/wrzesień ale staranka się wydluzyly nieco

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Fajnie by było gdyby mała się wykluła pod koniec października

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Co do prezentow z okazji narodzin, ostatnio pokazalam mężowi jakie pierścionki mi się podobają, a jak nie "załapał" to kupie sobie sama charmsa do mojej bransoletki, ogladalam juz takie malusie smoczki różowe ♥ słodkie
tez chcialam sierpien/wrzesien, ale tez nam nie pyknęło

Cytat:
Hehe i już wiem czemu mąż zwalił na mnie wyprawkę Gdyby on miał decydować czy słonik czy kropki to musielibyśmy na trzy razy jechać do sklepu. Nie no teraz jak o tym piszę to myslę, że to nawet słodkie jest.

O tak lwy takie są I moja mama lew, mój ma bardzo dobry z nią kontakt. I napiją się razem piwka i coś tam pośpiewają

Ja nie przepadam za czerwcem, lipcem i sierpniem :P Taki dziwoląg ze mnie, że uwielbiam marzec, kwiecień, maj, wrzesień, październik <3 Lubię też jak jest zima ale taka porządna co można wieczorem iść na spacer i płatki śniegu tak spadają i błyszczą się pod światłem

Robusta właśnie jak się chce przyśpieszyć poród to maca się sutki :P Generalnie nie powinno dotykać się piersi, sutków. Ja teraz tylko delikatnie masuje jak daje krem ale nie powiem boję się to robić.
ojj tak, ciężki żywot z lwem ( ja lew ) . musi być po jego myśli, bo jak nie to no i lew ma zawsze racje i jest obrazalski ;d

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-24, 17:04   #3274
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
ja sobie zażyczyłam pierścionek od męża z tej okazji zwłaszcza, że zaręczynowego nie noszę bo mi go szkoda (jest piękny, ma dużą rozetę z diamentów, którą niestety często o coś wadziłam :/) mam w grudniu urodziny więc mówię, że będzie na wszystkie okazje no i dostałam co prawda msc temu, piękny pierścionek białe złoto z diamencikiem więc już nic nie marudzę

co do lekarzy na SORze to jedna babka taka młoda nawet USG by mi nie zrobiła gdyby nie to, że przyszedł lekarz taki straszy i jej powiedział żeby jednak mnie zabrała, ale może ja też tak trafiłam, sama nie wiem...
ja pierścionka żadnego nie dostałam od zaręczyn a to już 5 lat temu było, więc myślę, że teraz się trafiła super okazja

przykre, że tak Cię potraktowali na tym SORze, ale to akurat ciężko przewidzieć jak się trafi, pewnie w każdym szpitalu jest ktoś taki niestety...
Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
A czemu slabo ze listopad?

Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka
dla mnie listopad to co roku był taki miesiąc, o którym myślałam "byle szybko zleciał", bo smutno, szaro, deszczowo, zimno

Cytat:

haha to wyobraź sobie, że u nas ja muszę ogarniać wyprawkę ale zazwyczaj wygląda to tak, że ja coś sobie umyślę i pokazuję mężowi, co on na to jak zatwierdza to ja jeszcze walczę ze sobą trochę czasu czy aby na pewno brać a jak mówi, że nie to jestem oburzona, że dlaczego

haha fajnie, że mąż ma taki kontakt z teściową mój się chyba boi mojej mamy, zawsze się boi że ona ma o nim jakieś niepochlebne zdanie
Stary 2015-09-24, 17:10   #3275
lexie42
Zakorzenienie

My planowaliśmy zacząć się starać po wakacjach, żeby właśnie na wiosnę/lato urodzić no ale los nam spłatał figla i Julka postanowiła począć się wcześniej
A co do prezentów to miałam właśnie ostatnio zagadnąć męża mi się od dawna marzy taki delikatny złoty łańcuszek np z serduszkiem pierścionek to raczej odpada, bo zaręczynowy i obrączkę noszę na dwóch dłoniach więc tyle mi wystarczy. Albo może bransoletka z literką J trzeba mężowi podsunąć jakiś pomysł

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

ojj tak, ciężki żywot z lwem ( ja lew ) . musi być po jego myśli, bo jak nie to no i lew ma zawsze racje i jest obrazalski ;d
Mój mąż jest lwem i przeważnie ma zawsze rację musiałam się długo tego uczyć ale nauczyłam się że w pewnych kwestiach lepiej zaufać jemu, bo faktycznie wyjdzie to na dobre ale obrażalski nie jest, nigdy nie było sytuacji żeby się obraził
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 17:11   #3276
fasterka90
Zadomowienie

Ja zawsze chciałam rodzić kwiecień/maj (już trudno że w maju to u nas taki maraton urodzinowy że po dwie osoby w tygodniu) ale jak przyszedł mi instynkt macierzyński to przestałam myśleć o tym kiedy urodze uwielbiam i październik bo jest taki jesienny i grudzień bo już świąteczny... To akurat mi się najsmutniejszy listopad trafi
My oboje z tz jestesmy zodiakalnymi bykami, on ma urodziny równo tydzień po mnie. Dzięki temu mamy podobne podejście do wielu spraw,podobny temperament itd. Ale jak już jest zgrzyt... To awantura na całego. Na szczęście już dawno nie było, ale 2tygodnie zanim zaszłam byłam spakowana i wyprowadzalam się do rodziców
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 17:45   #3277
poznanianka1990
Zakorzenienie

Mój mąż jest bykiem, tata i babcia też, masakra - wszyscy uparci jak osły Ciężkie charaktery mają, szczególnie mój mąż i tata.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 17:51   #3278
cynamon_
Zakorzenienie

Dziewczyny, co fajnego teraz w kinach leci na czym byłyście i polecacie? Chce z Tz-tem na randkę pójść:P trzeba korzystać ze są dwie babcie do opieki bo tutaj o takim wyjściu to możemy najwyżej pomarzyć
Stary 2015-09-24, 17:52   #3279
fasterka90
Zadomowienie

Cytat:
Mój mąż jest bykiem, tata i babcia też, masakra - wszyscy uparci jak osły Ciężkie charaktery mają, szczególnie mój mąż i tata.
Haha,no uparte to fakt ale pozatym wg mnie charaktery wcale nie takie ciężkie. Ty chyba panna jak dobrze wcześniej doczytałam i nie pomyliłam? to niby byki i panny dobrze się dogadują chociaż wg mnie facet panna to najgorsza katastrofa
Stary 2015-09-24, 17:54   #3280
cynamon_
Zakorzenienie

Fasterka, mój syn to panna hehe
Stary 2015-09-24, 17:55   #3281
fasterka90
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, co fajnego teraz w kinach leci na czym byłyście i polecacie? Chce z Tz-tem na randkę pójść:P trzeba korzystać ze są dwie babcie do opieki bo tutaj o takim wyjściu to możemy najwyżej pomarzyć
Właśnie też wczoraj tz mówiłam że przed porodem ma mnie koniecznie na randkę zabrać,taką z kinem,kolacją i romantycznym spacerem, bo potem to nie wiem czy i kiedy gdzieś sami wyjdziemy... No ale nic nie doradze, on ma się tym zająć.
Stary 2015-09-24, 18:21   #3282
india_love
Raczkowanie

Cytat:
[B]

Boli mnie dalej biodro i ta rwa ciągnie ;( Zuzia mnie kopie i wierci się jeszcze...dobrze, że przestało mi się podnosic do gardła ale i tak czuje dyskomfort i mega dziwne bo jeszcze w wc nie byłam..
Przykładaj ciepły ale nie gorący termofor. Mi trochę to pomagało na tę moją rwę. I kładłam się do wyrka i jakoś było lżej

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Gratuluję terminu i oczywiście będziemy trzymać kciuki
Dziękuję bardzo
Cytat:
Mój mąż to też byk-bardziej upartego stworzenia niż on to w życiu nie widziałam. A ja jestem lwem i często idę na ustępstwa ale jak czasem warknę to ściany kruszeją
A tu syn jeszcze skorpion. Będzie mieszanka wybuchowa pod jednym dachem

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Dziewczyny poradźcie mi. Czy jeśli piorę ubranka w żelu do prania(Biały Jeleń dla osób o b.wrażliwej skórze) to czy muszę je jeszcze płukać w płynie do płukania tkanin?
Stary 2015-09-24, 18:23   #3283
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha,no uparte to fakt ale pozatym wg mnie charaktery wcale nie takie ciężkie. Ty chyba panna jak dobrze wcześniej doczytałam i nie pomyliłam? to niby byki i panny dobrze się dogadują chociaż wg mnie facet panna to najgorsza katastrofa
Zgadzam się. Zawsze jak rozmawiałam z facetem panną to nie łapałam jego żartów, aluzji i w ogóle nie wiedziałam o co mu chodzi :P

Natomiast moja sis byk i panny dobrze znosi

Uwielbiam byczki <3 Mam siostrę, przyjaciółkę. Idealnie się dogadujemy Ale to prawda byki są wybuchowe, jak już otworzą gębę to na całego Mają cięzkie charaktery...

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Przykładaj ciepły ale nie gorący termofor. Mi trochę to pomagało na tę moją rwę. I kładłam się do wyrka i jakoś było lżej

Dziękuję bardzo

Mój mąż to też byk-bardziej upartego stworzenia niż on to w życiu nie widziałam. A ja jestem lwem i często idę na ustępstwa ale jak czasem warknę to ściany kruszeją
India dzięki Spróbuję chociaż już dwa razy prysznic brałam ciepły, nic nie puszcza to cholerstwo...Boli okropnie

O masz układ zodiakalny jak moja siostra - ona byk on lew i mieszanka jest wybuchowa ale dają radę

India ja nie płukałam już w płynie za to płukałam dwa razy w pralce

Cynamon jest jakiś film Everest ale to chyba akcja i na randkę nie wiem czy się nadaje, ponoć dobry

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-24, 18:26   #3284
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam dzisiaj u endo i spadło mi tsh dość i mam połowe dawki teraz i po porodzie. Wszystkie objawy na to wskazywały ale skąd mam widzieć i jak odróżnić co jest normą w ciąży a co nie

Mam już powoli przechodzić na dietę bezglutenowo/ bez laktozową buuuuu
A u mnie tylko rośnie, razem z dawką lewotyroksyny.
Jak u Ciebie było z dietą bezglutenowo/ bezlaktozową? Ogólne zalecenie lekarza czy poparte testami pokarmowymi? Też pytałam o dietę, ale lekarze patrzą na mnie jak na UFO.

Świetny brzuszek, pięknie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
W szkołach rodzenia też są ćwiczenia na piłce a przecież chodzimy na nie na różnym etapie ciąży. Jak chodziłam na rehabilitacje to byłam w 28-29 tc i tak jak mówię nic nie mówiła o przeciwwskazaniach, lekarzowi też wspominałam o ćwiczeniach na piłce i też nic nie powiedział.
Ja zamieniłam fotel od komputera na piłkę. Podobno też dobrze siedzieć w rozkroku i stopniowo pogłębiać otwarcie bioder.

Co do Kopernika - dwukrotne odwiedziny poradni patologii ciąży jednak sprawiły, ze nie biorę tego szpitala w ogóle pod uwagę (chyba, że będzie coś bardzo niepokojącego). Mają kilkoro specjalistów (od USG min.), ale ja zostałam bardzo niemile potraktowana. Nic z ich fachowości nie spłynęło na mnie - ba, nawet studentów kiepsko wprowadzali w przypadki.

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Przyszedł rożek wygląda tak :
Ale cudo

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Ja jak na razie boję się decyzji o ewentualnej cesarce, jeśli młody się nie odwróci. Niby fajnie byłoby, gdyby ktoś mi wyjął syna i mnie zaszył, ale potem zdycha się długi czas. Przynajmniej opowieści to potwierdzają. Z 2 strony chyba pięknym przeżyciem jest poród naturalny.
Nie ma jednej uniwersalnej opinii. Są dziewczyny, które bardzo szybko dochodzą do siebie po CC, jak i takie, które nastawiały się na piękny poród sn, a był bardzo trudny.
Z leżeniem to niedobra wiadomość, ale z drugiej strony - odpoczynek i regeneracja się przydadzą. Niedługo do porodu

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Babka w sklepie też mówiła o tym, ale można rozróżni tandetę od fotelika. Jak macie zakres 0 - 10 kg, jest to atrapa. Te do 13 kg są pewniejsze. Ja jeszcze myślę, bo różnica między tym oferowanym do kompletu, a osobnym z maxi cosi wynosi jakieś 2 stówki.
Zawsze patrzę na testy bezpieczeństwa - niestety mało który fotelik z zestawu 3w1 jest bezpieczny, wolę kupić 2w1 i być spokojniejsza o dziecia.

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Dokładnie, ja czułam i czuję ruchy w dole brzucha, pachwinach, a mała ułożona główką w dół też mnie to zmyliło, myślałam, że dalej nózkami mnie smyra.
Bo może Cię smyrać nogami Nasz młody akrobata na ostatnim usg miał topy nad głową

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie. Nie miałam Usg, bo będę miała po skończonym 32tygodniu. Ale za to morfologie mam bardzo słabą. Jutro mam zrobić badania na obecność robaków, jeżeli wyjdą negatywnie, to mam się położyć na 3 dni do szpitala, żeby znaleźć przyczynę. Jestem załamana, chce mi się płakać
O kurczę, trzymam kciuki za Was

Cytat:
No mój tz to wręcz chwali że dobrze wyglądam jak na 8 miesiąc, że pupę to mam jeszcze fajniejszą,że cycki duże, że ogólnie nie przytyłam a brzuch też wcale nie jakiś wielki. A mi się zdaje i tak swoje, że mu się nie podobam
Mój dokładnie to samo mówi, nie posądzam go o ściemnianie. Choć nie czuję się jak seksbomba - zastanawiam się, co on w ogóle widzi, jak patrzy na mnie

tylkokaasia Mam nadzieję, ze sytuacja z mężem się wyjaśni Takie gadanie "dasz radę" jest niestety typowo męskie - z jednej strony ufa Ci, że jesteś i będziesz dobrą mamą, z drugiej - brakuje takiej empatii i pocieszenia. Mój niby ogarnia, że ciąża jest sporym obciążeniem dla organizmu - wie "głową", ale traktuje mnie normalnie (czasami chciałabym takiego zrozumienia i porozczulania się, ale może nie byłoby to dobre na dłuższą metę).

Amelia Nie dziwię się, że dołapał Cię kryzys Mam nadzieję, że samopoczucie z rodzaju tego przejściowego...

iclosemyeyes Ale cuda

joyce To szumiś z tym nowym silniczkiem? Czekam na premierę ptaszydła, bardziej przypadło mi do gustu

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi, bo właśnie wertuję olx za używanym maxi cosi cabriofix albo citi. Czy żeby zamontować fotelik w samochodzie potrzebna jest jakaś baza ? kilka osób sprzedaje z jakaś bazą do samochodu, a tak to same foteliki.. no i nie wiem kompletnie o co chodzi
Sprawdź, czy twoje auto jest kompatybilne z isofixem, moje np. nie jest.

Agne Bardzo łądne łóżeczko

kasiula Wow, ile pięknych rzeczy

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Poza tym babka mówiła, ze w Krakowie jedynym szpitalem, który dba o naturalne karmienie jest szpital Żeromskiego. Reszta ma gdzieś i najczęściej dokarmiają. Mam nadzieję, ze mała załapie szybko cycka
W Rydygierze też powinni dbać o karmienie piersią - wiem, że mają świetną doradczynię od laktacji. Inne szpitale reklamują się jako wolne od "laktacyjnego terroru"

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Ehh to widzę, że mamy tu dwie drużyny, albo mdłości albo zgaga
Mam i jedno i drugie

lexie Bardzo ładny wzór, no i te kolory

Cytat:
Do łagodzenia boli znieczulenie w kregoslup, gaz, i uwaga... AKUPUNKTURA! syna rodzilam w malym mieście w Polsce i wiec różnica jest ogromna...
Wow, jestem pod wrażeniem U nas z niefarmakologicznych metod to chyba tylko gałązka do zagryzania. Akupunktura moze być skuteczna.

Cytat:
Dziewczyny a planujecie jakieś sesje zdjęciowe rodzinne po porodzie? Oglądam sobie zdjęcia od fotografów i mam mega chęć. Mąż twierdzi, że oni tylko kase za to zbierają a ja uważam że dziecko tak szybko rośnie i warto mieć pamiątke Planujemy chrzciny dopiero 6 marca i też chcę fotografa bo u szwagierki były przypadkowe zdjęcia i beznadzieja...
Tak
Porozglądaj się za lepszymi fotografami, oni czasami organizują warsztaty i poszukują małych modeli - oczywiście za darmo.

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
A co do znaku skorpiona, to znak ogółem bardzo żywiołowy i erotyczny wszyscy to mówią. Więc dziewczyny uważajmy na swoje pociechy w przyszłości Są to perfekcjoniści, czyściochy, lubią wszystko i wszystkich ustawiać wg swoich upodobań, trochę egoiści, no i wiecznie planujący. A i lubią luksusy, często w życiu dążą do czegoś. Jak coś zdobędą to szukają nowego celu i tak w kółko tak jakby - wiecznie im mało i ciągle do czegoś dążą
Jestem skorpionem - bałaganiarzem Ogólnie do rany przyłóż, cierpliwe i niemściwe stworzenie... Lubię też rzeczy ładne.
Co do planowania i celów - coś jest na rzeczy
Natomiast moja chrześniaczka (ma urodziny dzień przede mną) - urodzony diabełek.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 18:34   #3285
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie się dobrze dogadujemy, ale ten jego upór i w dodatku mega oszczędność doprowadza mnie często do szału

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Mój mąż to też byk-bardziej upartego stworzenia niż on to w życiu nie widziałam.A ja jestem lwem i często idę na ustępstwa ale jak czasem warknę to ściany kruszeją
Jakbym o swoim czytała

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-24, 18:35   #3286
Poziomkowa89
Zakorzenienie

O akurat temat randek ja sie wlasnie szykuje bo idziemy na kolację z okazji 4rocznicy ślubu ostatnie wyjście we dwójkę bylo w maju wiec sie jaram i nie wiem kiedy bedzie następne, pewnie za rok

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 18:47   #3287
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Wizaz, jeju taka babcia to skarb♡
Ja generalnie nie wierzę w znaki zodiaku, każdy ma swój "osobisty" charakter, w dużej części wymieszane geny
Ja też w to nie wierzę szczególnie co do wagi. Bo moja siostra jest waga i jest poprostu nie do zniesienia uparta, egoistka, jej się wszystko należy itd samolubna i to nie tylko moja opinia bo ona sama nie ma żadnej dobrej koleżanki.

Cytat:
Ja też jestem byk i co do upartosci to uważam że jest ona umiarkowana ja od kiedy jestem w ciazy to mam raczej taki stosunek jednym uchem wpuścić drugim wypuścić ... Może przez słuchanie tysiąca złotych rad co do macierzyństwa szczególnie od osób które same dzieci nie mają
Stary 2015-09-24, 18:53   #3288
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

cornflower_girl u mnie było tak, że nie wiedziałam nic o chorobie. Tylko miałam okropne bóle brzucha po zjedzeniu np. makaronu. Miałam takie sytuacje, że musiałam z pracy się zwalniać bo dosłownie leżałam na zapleczu i płakałam z bólu. Pomagała mi wtedy tylko nospa max. W końcu się wkurzyłam i postanowiłam na próbę odstawić pszenicę. Nie robiłam testów ale po 2 tyg. zauważyłam, że na reszcie mogę iść normalnie do wc, pryszcze zaczęły się goić, jedynie walczyłam z bardzo suchą skórą (która jak się okazało jest objawem Hashi), wcześniej zasypiałam wszędzie a jak zamieniłam de facto żywienie na zdrowe odżywianie to nie które dolegliwości się zmniejszyły. Tak było aż zaszłam w ciążę, zrobiłam badania i teraz jeszcze przypomniało mi się jak moja endo zapytała jak mogłam tyle czasu żyć i funkcjonować z takim tsh i jeszcze Hashi Mówiłam jej właśnie o tym, że podejrzewałam nie tolerancję glutenu/laktozy ale nie to, że praktycznie nie mam tarczycy...I wtedy mi powiedziała żebym trzymała się diety jeśli mi pomaga i że to dobrze bo gluten/laktoza blokuje w jelitach przyswajanie się leków a szczególnie tych na tarczycę. Przez to ja miałam w ciąży jeść wszystko ale dawkę na samym początku miałam 125, potem długo 100.

Oczywiście to wszystko zależy od lekarza i od danej osoby. Nie piszę tego jako jedyne słuszne zalecenie i to, ze pomogło mnie nie oznacza że innym pomoże

Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2015-09-24 o 18:56
Stary 2015-09-24, 18:54   #3289
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
ja mojego chcę wyciągnąć na Więźnia Labiryntu 2 albo Do utraty sił, ale to mało romantyczne więc nie wiem czy się nada na randkę
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
O akurat temat randek ja sie wlasnie szykuje bo idziemy na kolację z okazji 4rocznicy ślubu ostatnie wyjście we dwójkę bylo w maju wiec sie jaram i nie wiem kiedy bedzie następne, pewnie za rok

wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Stary 2015-09-24, 19:04   #3290
cynamon_
Zakorzenienie

Iclosemyeyes, musze poczytać recenzje Dzięki
Poziomkowa89, gratki! Bawcie się dobrze)
Stary 2015-09-24, 19:21   #3291
wonderka
Zadomowienie

Oj dziewczyny co wy z tym listopadem macie wymyślone. Dla mnie piękny miesiąc, liście juz opadły i fajnie szeleszcza, powietrze ma niesamowity zapach, nawet 1.11 to dla mnie radosny dzień, w końcu idę odwiedzić bliskich i z nimi pogadać. A jak pięknie jest wieczorem przy tysięcu blasku świec. Dla mnie może być listopad.

Byłam na szkole rodzenia i jako sposób na radzenie sobie z bólem porodowym proponują tensy. To taka stymulacja niskim prądem przez elektrody przyklejone do ciała. Świetna rzecz, u mnie wynajem na 5tyg to 130zl i juz sobie zarezerwowalam. Pani pokazała tez punkt, który należy stymulować aby przyspieszyć poród. Wiem, że to działa bo mąż chodził na rehabilitację kolana i dużo mu to pomogłalo, do tego stopnia ze kupił sobie tens do domu. Ja wynajmne ze sklepu mamaija bo mają takie z programami na poród i guziczkiem na czas skurczy.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 19:32   #3292
fasterka90
Zadomowienie

wonderka nasza położna też bardzo te tensy chwaliła, u niej w szpitalu urządzenie jest dostępne,trzeba tylko sobie te elektrody załatwic. Tylko że to pomaga głównie jak masz bóle z krzyża a skąd możesz wiedzieć jakie będą... Bardzo nad tym myślę bo to i po porodzie można stosować czy na plecy czy na kolano właśnie.

Poznanianka byk oszczędny? Oj to my oboje raczej rozrzutni a co do uporu to chyba jestem mało obiektywna bo też mi się zdawało że nie jest tak źle ale pytałam tz to stwierdził że jesteśmy oboje uparci w ch...olere :p
Stary 2015-09-24, 19:37   #3293
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Wonderko, ciekawe czy Ci te TENS przypasują w jednym szpitalu, który biorę pod uwagę to mają, więc może też będzie mi dane użyć

Fasterko, nam położna mówiła, że jeśli na okres ma się bóle krzyżowe to przy porodzie pewnie też takie będą, tak więc ja u siebie obstawiam, że wystąpią
Stary 2015-09-24, 19:40   #3294
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Ja też coś takiego planowałam, tylko muszę delikatnie dać mężowi do zrozumienia, że chcę coś takiego Myślałam o naszych inicjałach, np. coś w stylu S+M=N na odwrocie data urodzenia
Póki mąż w Warszawie jest to mógłby to na miejscu załatwić, ale od listopada planuje już wrócić do domu i pracować z domu. No chyba, że go później specjalnie wyślę do Wwy, albo lepiej, pojadę z nim

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Ja jeszcze w ogóle nie mam
Ja też nie mam siary i z Oliwką też nie miałam. Po porodzie kazali mi ja dostawić a ja taka mina i mówię że mleka nie mam bo ściskam i nic nie leci. Położna chwyciła i od razu strumień

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
mi się tez listopad nie podoba, i na początku po cichu liczylam ze przenoszę chociażby do 1 grudnia ale teraz chcialabym miec jak najszybciej malucha przy sobie

tez chcialam sierpien/wrzesien, ale tez nam nie pyknęło

Ja tez Lew. U mnie w domu rodzinnym ja, mama i brat Lwy - oj ciężko bywało

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

tylkokaasia Mam nadzieję, ze sytuacja z mężem się wyjaśni Takie gadanie "dasz radę" jest niestety typowo męskie - z jednej strony ufa Ci, że jesteś i będziesz dobrą mamą, z drugiej - brakuje takiej empatii i pocieszenia. Mój niby ogarnia, że ciąża jest sporym obciążeniem dla organizmu - wie "głową", ale traktuje mnie normalnie (czasami chciałabym takiego zrozumienia i porozczulania się, ale może nie byłoby to dobre na dłuższą metę).
Dziś rano znów spięcie ale po południu nie wytrzymał i mnie przeprosił. Przytulił. Pogadaliśmy, wyciągnął mnie na zakupy itp więc sytuacja trochę się oczyściła.
Mówi że jest przemęczony i ja też plus nasza Oliwka dokazuje więc o spory łatwo.
Dzięki że pytasz jak u mnie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny co wy z tym listopadem macie wymyślone. Dla mnie piękny miesiąc, liście juz opadły i fajnie szeleszcza, powietrze ma niesamowity zapach, nawet 1.11 to dla mnie radosny dzień, w końcu idę odwiedzić bliskich i z nimi pogadać. A jak pięknie jest wieczorem przy tysięcu blasku świec. Dla mnie może być listopad.
Dla mnie listopad też jest całkiem ok. Powietrze pachnie inaczej. Żałuję że tu nie ma Święta Zmarłych bo widok i zapach cmentarzy wtedy jest magiczny.
I wklejam moją ulubioną tapetę jesienną.

Co do prezentów za poród to ja dostałam od TZ charmsy i wisiorek i kolczyki. Piękne i na pewno się wykosztował ale w sumie nie noszę.
Teraz chciałabym jakąś delikatną, złotą bransoletkę ale pewnie zapomni

Byłam w sklepie i dokupiłam piżamę do szpitala, maść a sutki, kulki bawełniane i pampersy dla dzidziusia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mystique_forest-wallpaper-2560x1600.jpg (87,1 KB, 13 załadowań)

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

Edytowane przez tylkokasia
Czas edycji: 2015-09-24 o 19:41
tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 19:53   #3295
agne19s
Zadomowienie

Ale wam fajnie z takimi sprzetami na porodowce. W moim najbliższym szpitalu jest tylko ten kozioł czy samolot, zależy jak kto nazywa. Rodzi się w pozycji tylko na tym Koźle bo taka jest przyjęta w szpitalu. A o żadnych elektrodach czy wannie to nie ma mowy. Położna mi powiedziała że są przypadki kobiet które przyjeżdżają na umowiona cesarke a pani ordynator każe im rodzic naturalnie bo nie ma co do tego przeciwwskazań... Aa no i zzo też nie ma
Stary 2015-09-24, 20:11   #3296
wizaz_p_l
Raczkowanie

Jest Lilou w Kielcach! Więc ja będę na porodówce, a mąż dostanie delegację!
Stary 2015-09-24, 20:15   #3297
fasterka90
Zadomowienie

Takie mam dziwne uczucie głównie w nogach... Takie jakby mrowienie, to chyba ten syndrom niespokojnych nóg ale zaczynam to czuć wszędzie,w rękach,w szyi...
Stary 2015-09-24, 20:17   #3298
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Poznanianka byk oszczędny? Oj to my oboje raczej rozrzutni a co do uporu to chyba jestem mało obiektywna bo też mi się zdawało że nie jest tak źle ale pytałam tz to stwierdził że jesteśmy oboje uparci w ch...olere :p
To może nie kwestia znaku zodiaku, a jego charakteru... Ja to czasem jako skąpstwo odbieram...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-24, 20:32   #3299
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
My planowaliśmy zacząć się starać po wakacjach, żeby właśnie na wiosnę/lato urodzić no ale los nam spłatał figla i Julka postanowiła począć się wcześniej
A co do prezentów to miałam właśnie ostatnio zagadnąć męża mi się od dawna marzy taki delikatny złoty łańcuszek np z serduszkiem pierścionek to raczej odpada, bo zaręczynowy i obrączkę noszę na dwóch dłoniach więc tyle mi wystarczy. Albo może bransoletka z literką J trzeba mężowi podsunąć jakiś pomysł

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Mój mąż jest lwem i przeważnie ma zawsze rację musiałam się długo tego uczyć ale nauczyłam się że w pewnych kwestiach lepiej zaufać jemu, bo faktycznie wyjdzie to na dobre ale obrażalski nie jest, nigdy nie było sytuacji żeby się obraził
to obrazanie to akurat moglam odziedziczyc po tacie
ale uparty lew jest na bank.
synek mojej przyjaciolki to lew - niedobry, nieznośny, uparty, tragedia

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-24, 20:59   #3300
fasterka90
Zadomowienie

Dobra,skończmy z tymi znakami zodiaku bo skorpiona to znam tylko jednego i to jest okropne dziecko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości