|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
aga nie chce zebys sie pogniewała na mnie, ale czemu jestes taka ciepła klucha? ![]() ![]() on ma za dobrze, całe zycie tak bedziesz harowac a on co.... bo pracuje w hol ? ![]() :conf used:szkoda mi ciebie...
|
|
#1052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
Czego to ludzie nie wymyślą
![]() http://allegro.pl/analizator-placzu-...888273800.html
|
#1054 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W dodatku bardzo ładna i równiutka. Mam koleżankę, której robili cc na gwałt (straciła przytomność a dziecko tętno) i mimo, że blizna nie jest równiutka to i tak chowa się pod bikini ![]() Któraś pytała o wymioty. W poprzedniej ciąży tak miałam do samego końca, przeszło jak weszłam na porodówkę sposobu nie znalazłam. Zgaga też mnie męczyła, sposobu na nią też nie odkryłam. Wszystko pomagało na chwilę.Na szczęście w tej ciąży mam luz, bo męczy mnie stanowczo mniej i rzadziej. ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1055 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, więc tym się nie sugeruję .Dobra wiadomość z tym brakiem bakterii i miło, że ktoś pomyslał o ciężarnej w kolejce ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
ja mam już 10 kg na plusie, ale to co jakiś czas spada, potem nadrabiam, znowu spada itd. więc może zatrzymam się na tej wadze?! ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
Zgage mam cały czas, najgorzej wieczorami, czasem aż się wraca do przełyku ten kwas, bleee... Spróbuj może wody Zuber, jeśli uda ci się dostać (u nas jej nie ma), ona jest lecznicza i podobno pomaga- kiedyś na jakims wątku przeczytałam, ze dziewczyny chwaliły. |
|||
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Paula taka jestem i już...Ja po prostu nie chce się kłócić. Chce mieć trochę spokoju...ale chyba nie jest to realne w żaden sposób...
|
|
|
|
#1057 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dwa tygodnie antybiotyku, ale pomogło. Może wkoncu odstawie trochę tych leków bo już miałam po 26 na dzień. Ja miałam +6 kg,przed świętami, a teraz będzie więcej bo i brzuch mi urósł .
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślałam, że po świątecznym obżarstwie też mi przybędzie, tym bardziej, że tylko jadłam i leżakowałam, a dodatkowo w 2 tyg. mały przypakował 700 gram, a dziś się ważę i nic- tyle samo . Czary- mary
|
|
|
|
|
#1060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1061 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam na udach rozstępy z czasów kiedy przytlam przez tarczycę plus na piersiach z poprzedniej ciązy która w 6tyg przestała się rozwijać co prawda ale piersi mi tak skoczył w ciągu 2 tyg ze masakra teraz w ciazy urosły ale nowych rozstępów nie widzę przybyło trochę na udach :'-( a na brzuchu póki co cisza ale koleżanka juz mnie straszy ze ona całą ciążę nic a w ostatnim miesiącu ja posiekalo bo jej małe (blizniaczki) dużo urosły ale myślę że to kwestia indywidualna mój Dominik miał skok w 7 miesiącu dużo przybrał i brzuch mocno urósł i przetrwalam bez rozstępów ;-) teraz i mały i brzusio rosną umiarkowanie wiec mam nadzieje ze będzie ok
smaruje się 3 rodzajami ;-) na piersi balsam z wyciagiem z kapusty z perfecty (nie wiem czy to jego zasluga ale prawoe wcale mnie nie bola dopiero jak przycisne a sutki prawie wcale)na brzuch oliwka z Johnsona (wszelkie balsamy zaraz po nasmaraowaniu doprowadzaly do swędzenia brzucha i to jakiego) a na uda i pośladki serum antyrozstepowe luba antycellulitowe z perfect dla mam niestety nogi znoszą ciążę najgorzej nie dość że rozstępy to i cellulit ale cellulit od jakiś tyg mnie dopadł wiec mam nadzieje ze to wodny i szybko zniknie ;-)
|
#1062 |
|
Rozeznanie
|
Cellulit na udach i tyłku to miałam od zawsze, krótkie spódniczki i spodenki i tak odpadają. Ostatnio zauważyłam przy pępku sine, w dół się robi ta krecha , ale w górę to chyba coś się rozlazi, czasem mam jakby taka sina obwodke pępka.
Wybaczcie za prywate , ale muszę się pochwalić moimi albumami jakie zrobiłam od podstaw od pojedynczych kartek. Moje pierwsze, autorskie i jestem z nich nieziemsko dumna. W planach są jeszcze dwa, ale to po urodzeniu już.
|
#1063 | |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cytat:
i nie mam juz takiego apetytu całe szczęście więc mam nadzieje ze przez te 6 tyg juz dużo nie przybiore a pomarańczowa skórką pojawiła sie na pupie ale myśle ze dam jej wycisk na wiosnę i zginie bo nigdy nie miałam, a z córka miałam do końca ładne jedrne ciało bo dużo cwiczylam plus bieganie. Badzia, mnie jakos chorobska nie biorą tfu tfu całe szczęście ale mam mega skurcze w łydce
|
|
|
|
|
#1064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Elena smaruję się od samego początku ciąży 2 dni po zrobieniu testu ale ja tak mam że nawilżam od zawsze tylko w ciąży czym innym póki co nic nie wyszło ale kto tam wie mi dopiero brzuszek zaczął się powiększać
|
|
#1065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Łaaa... piękne! ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Ja w ogóle nie lubię niczym się smarować, do tej pory tylko łydy po goleniu a w ciąży to już zupełnie , leniuch jestem i tyle .
|
|
|
|
|
#1066 |
|
MamaKarolci28
|
Ale mam lenia po tych świętach
Na 19 przychodzi rehabilitantka a ja mam taki sajgon po tych dniach wolnych Czekam aż mała padnie i biorę sie za szybkie ogarniecie chałupy ![]()
|
|
|
|
#1067 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hej!
U mnie też Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tylko ja wywoływany miałam 6,5 roku temu ![]() 2 lata temu nie miałam żadnch skurczy i cc na zimno ![]() Teraz każde spięcie brzucha mnie cieszy ![]() Cytat:
![]() Ale za to nadrabiam odżywkami na włosy. A pisałyście coś o jakiejś odżywce...przypomnicie mi o jakiej? Cytat:
U mnie spokojnie. W tym roku miałam taki strój jak w załączniku ![]() No i git! Odpocznij jeden dzień, bo jak Cię w końcu rozłoży to na dłużej! Cytat:
super! Takie własnoręczne cieszą podwójnie!Ja znowu się przestraszyłam wczoraj wieczorem, bo zejście z góry na parter spowodowało ból podbrzusza Po czasie przeszło, ale ostatnio często się zdarza. Przez to zniosłam ze strychu ubranka po chłopcach i parę nadaje się dla dziewczynki Już się piorą |
||||||
|
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie potrafię się zmobilizować i zacząć chodzić wcześniej spać... czy położę się o 23, czy o 24, czy o 3 w nocy, to i tak śpię do 11-tej i ciężko mi duuupsko podnieść z łóżka a i tak czuję się jakby mnie czołg rozjechał, bo w nocy non stop się kręcę ![]() Ty masz jeszcze gorzej, bo Cię Pola budzi.
|
|
|
|
|
#1069 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy i my
![]() Wreszcie po świętach i w domku ![]() Zus mi cofnął l4 bo lekarka mi zaznaczyła w krusie ubezpieczenie zamiast w zusie... Mam pech bo ostatnio omyłkowo dostałam 80% zamiast 100% ciążowego... Jutro znowu do CK zawieść świstek do Zusu ![]() Piorę ciuszki co dostałam od szwagierki, mam jeszcze całą stertę do wyprasowania. Kupiłam zapas papmersów, chusteczki, płyn i kremik oliatum i powoli pakujemy torbę do szpitala. Jeszcze mamy równe 4 tygodnie +/- 2 tygodnie Pisalyście o rozstępach ja mam mega celulit 1 raz w życiu
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1071 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
Jak we wrześniu miałam kontuzję ręki (tzw. zespół cieśni nadgarstka), to ból był taki, że nie mogłam spać w nocy... normalnie nic tylko wyć z bólu i pomimo tego, że lekarz pozwolił mi wziąć do 2 tabletek na dobę apapu lub polopiryny (czy pyralginy już nie pamiętam)... to tylko 1 raz wzięłam 1 tabletkę. A łapsko miesiąc bolało ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() ale to dlatego, że kiedyś jak miałam okres, to wzięłam jej za dużo i tak mnie hmmm no ten rozkurczyła... że lało się ze mnie jak z kranu i okres trwał 7 dni zamiast 5 ![]() teraz sama z własnej woli bym po nią nie sięgała... ale jakby gin kazał, to wiadomo, że bym brała
|
||||
|
|
|
#1072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale Ty masz przeboje z tym zasiłkiem ![]() Nie wiem co mam na obiad zrobić... U mnie +2kg po świętach...
|
|
|
#1073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nawey nie wiem ile po swietach przybylo :-D nie mam wagi.
Poprasowalam reszte ubranek co mialam poprane. Szuflada sie nie domyka....
|
#1075 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1076 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Hej laski
![]() Dawno mnie nie było. Wolny czas z mężem tak szybko mija!!! ![]() Za kilka godzin zaczynam 33 tydzien ciazy Skurczy od 2 dni nie ma, ale leżę i sie oszczędzam, jutro wizyta. Piszecie o znakach zodiaku. Ja wiem jedno: Nie znam Rybki o brzydkim charakterze (a mam szczęście do poznawania ich) i nie znam Skorpiona o "ładnym", w sensie miłym, ciepłym usposobieniu :P Ale w sumie nie wierze w to, zbiegi okoliczności. Co do dolegliwości ciążowych o ktorych piszecie: - rozstępy - moje "stare" z ud zaczynaja ciemniec czyli pewnie zaczynaja sie na nowo rozciągać. Na brzuchu na razie czysto, biust leciutko przy sutkach po wewnętrznej stronie popękany. Smaruje sie Palmersem raz na dzien, czasem nawet raz na dwa dni - siusianie w nocy nie dokucza mi jak niektórym z Was, bo 1-2 razy w nocy wstaje. Za to w dzien chodze maks co pol godziny. - zaparć nie ma - zasypianie to koszmar, ale jak sie juz uda to potrafię przespac te 8-9 h do późnych godzin. Cytat:
Ja z TZ tez dostaliśmy pieniazki. Kupiliśmy sobie nowe żelazko, bo to niedroga rzecz a nowocześniejszym sie lepiej bedzie prasowalo ciuchy Małej. Do tego TZ sobie cos do auta kupuje, a ja automat do kawy na kapsułki
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1078 |
|
Zadomowienie
|
Sprawdziłam online wyniki i są super tsh spadło z 1 na 0,55 ft4 12.5
dawka zostaje ta sama tak myślałam że spadło bo całkiem zginęły mi te nieszczęsne kołatania serca jupiJa też nie wiem ile po światach mu przybyło bo moja waga podaje 3 różne wagi przed świętami było 6kg na plusie ale bie zauważyłam żeby jakoś brzuch urósł wiec chyba nie będzie tak źle
|
#1079 |
|
Zadomowienie
|
Była któraś w super pharm? przechodziłam tylko i z daleka rzuciło mi się w oczy jakaś promocja na pieluchy pampers z 40 paru na ok. 37zł, ale nie wchodziłam i teraz mnie męczy, że jakaś okazja mi koło nosa przechodzi. Ktoś zna więcej szczegółów?
|
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

.

i ciężko mi duuupsko podnieść z łóżka a i tak czuję się jakby mnie czołg rozjechał, bo w nocy non stop się kręcę 

Ślub