Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-28, 13:11   #1051
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Paula nie mam drzwi...zreszta jak bym się tak sama z siebie położyła to by miał do gadania...mi nie wolno...

aga nie chce zebys sie pogniewała na mnie, ale czemu jestes taka ciepła klucha?

on ma za dobrze, całe zycie tak bedziesz harowac a on co.... bo pracuje w hol ? :conf used:

szkoda mi ciebie...

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 13:16   #1052
Zosienka200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was pytanie? Czy którąś męczą wymioty?

U mnie już od ponad tygodnia co zjem wszystko mi stoi w przełyku i tak mnie wymęczy aż zwymiotuję i przechodzi. Nie czuję w ogóle głodu. Pojawiło się to u mnie jak Zuza przekręciła się z pośladkowego na główkowe i chyba tak uciska żołądek że nie dma rady nic zjeść a jak już to wsytzko wymiotuję.

Czy któraś z Was ma coś takiego albo wie jak sobie z tym poradzić?

Tak samo ze zgagą, Pani Dr przepisała mi Mallox (do 3 saszetek dziennie) wcześniej pomagało i wystarczyły 1-2 a teraz tylko wezmę i upłynie może 4-5 min i od nowa zgaga... :/
na zgage ostatnio dziewczyna na SR polecala zimne mleko. Mnie męczy od mandarynek, ale za to mam dolegliwości z drugiej strony, równie nieprzyjemne i meczace.
Stary 2015-12-28, 13:25   #1053
butterfly20
Zakorzenienie

Czego to ludzie nie wymyślą

http://allegro.pl/analizator-placzu-...888273800.html

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 13:26   #1054
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem od czego zależy to puchnięcie, bo czasem widze i czuję, że woda mi się gromadzi, że ledwo kostki na nogach widac i skarpety się odciskają, a zaraz nastepnego dnia wszystko wraca do normy .
Mi się prawie cały czas chce pic, ale też dużo biegam na siku.
Ja sporo piję i sikam, a puchne póki co lekko i tylko czasem. Jak więcej posiedzę, ale schodzi po nocy. W poprzedniej ciąży spuchłam dość konkretnie na samej końcówce.

Cytat:
Wybiórcze widzenie , dla mojego męża też czasem się włączy, dopóki go nie uświadomię tylko mój na odwrót- po co tyle robisz? daj spokój- nie gotuj, jest co jeść, nie sprzątaj, bo jest czysto itd.

Ja jak dorastałam, to bardzo szybko skoczyłam do góry i zrobiły mi się rozstępy, ale takie dziwne, bo przy biodrach, pod kolanami(od tyłu)- takie właśnie po długości i od razu jasne były i cieniutkie . ani w pierwszej ciąży, gdzie dużo przytyłam ( i błyskawicznie mi spadło) mi się nie zrobiły ani teraz.
ale takie co się robiły podczas dorastania to wiem, że i dużo moich koleżanek ma.
Też mi to wisi
Mi przy dorastaniu zrobiły się takie same. W poprzedniej ciaży nic mi nie wyskoczyło, ale przy nawale zsiekało mi biust I teraz niestety już w trakcie ciąży lekko, aż się boję jak to będzie wyglądać przy nawale.

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy po cesarce jest szansa ze zaloze jeszcze taki strój kapielowy? gdzie oni robia ta blizne ? Załącznik 6110336
Moja blizna jest poniżej linii włosów W dodatku bardzo ładna i równiutka. Mam koleżankę, której robili cc na gwałt (straciła przytomność a dziecko tętno) i mimo, że blizna nie jest równiutka to i tak chowa się pod bikini

Któraś pytała o wymioty. W poprzedniej ciąży tak miałam do samego końca, przeszło jak weszłam na porodówkę sposobu nie znalazłam. Zgaga też mnie męczyła, sposobu na nią też nie odkryłam. Wszystko pomagało na chwilę.
Na szczęście w tej ciąży mam luz, bo męczy mnie stanowczo mniej i rzadziej.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Kupujesz "Język niemowląt" a jak nadal nie rozróżniasz to analizator
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 13:34   #1055
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zosienka200 Pokaż wiadomość
Ja tez smaruje tylko cycki i brzuch, więcej mi się nie chce. Mało tego, jak Tż jest w domu to on mi smaruje, krzywi się przy tym niesamowicie bo nie lubi tłustego, ale jakoś to robi. A, jeszcze cyckow się boi smarować bo mi czasem siara leci i boi się zePoleci, a mnie aż dusi z jego miny. Codziennie smaruje brzucha bo moja mama ma takie fatalne rozstępy po ciąży, że przykro patrzeć.

Śliczne wszystkie cuda dla dzieciaczkow 😊

Dziś pierwszy raz pani w lab chciała mnie przepuścić w kolejce. No i odebrałam wyniki posiewu, nie mam już bakterii.
Po ciąży moja mama ma rozstępy, moja jedna z sióstr też, druga nie i ja nie , więc tym się nie sugeruję .
Dobra wiadomość z tym brakiem bakterii i miło, że ktoś pomyslał o ciężarnej w kolejce .

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Siemka

A ja się wyjątkowo wyspałam
Ja się smaruję się ale chyba mam skórę z tendencją bo widzę jak wygląda brzuch mojej mamy. Chociaż ona przytyła tylko po 10 kg z nami.

U mnie takich głębokich już widocznych jest najwięcej na biodrach. A na brzuchu to takie sinawe coś ale na pewno to nie żyły więc przynajmniej może nie będą takie głębokie. Póki co cycki i pupa są całe. Celulitu też brak.

Dziewczyny- kurujcie się, żeby ten katar w kaszel nie przeszedł bo to niefajnie kaszleć mając już taki duży brzuch. Ja w pierwszej ciąży 2 tyg. przed tp. się rozchorowałam i myślałam, że z kaszlu akcja się zacznie....

ja mam już 10 kg na plusie, ale to co jakiś czas spada, potem nadrabiam, znowu spada itd. więc może zatrzymam się na tej wadze?!

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:

U mnie już od ponad tygodnia co zjem wszystko mi stoi w przełyku i tak mnie wymęczy aż zwymiotuję i przechodzi. Nie czuję w ogóle głodu. Pojawiło się to u mnie jak Zuza przekręciła się z pośladkowego na główkowe i chyba tak uciska żołądek że nie dma rady nic zjeść a jak już to wsytzko wymiotuję.

Tak samo ze zgagą, Pani Dr przepisała mi Mallox (do 3 saszetek dziennie) wcześniej pomagało i wystarczyły 1-2 a teraz tylko wezmę i upłynie może 4-5 min i od nowa zgaga... :/
Ja nie wymiotuję, ale często mam mdłości, z apetytem różnie- w święta podjadłam sobie, a dziś mi się nie chce- zrobiłam sobie kanapki na śniadanie dopiero po 10ej i tylko piję, bo nie chce mi się jeść. kolacji też nie jem, bo nie czuję głodu, czasem coś przekąszę.
Zgage mam cały czas, najgorzej wieczorami, czasem aż się wraca do przełyku ten kwas, bleee...
Spróbuj może wody Zuber, jeśli uda ci się dostać (u nas jej nie ma), ona jest lecznicza i podobno pomaga- kiedyś na jakims wątku przeczytałam, ze dziewczyny chwaliły.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 13:34   #1056
agaczilla21
Zakorzenienie

Paula taka jestem i już...Ja po prostu nie chce się kłócić. Chce mieć trochę spokoju...ale chyba nie jest to realne w żaden sposób...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 13:35   #1057
Zosienka200
Rozeznanie

Cytat:
Po ciąży moja mama ma rozstępy, moja jedna z sióstr też, druga nie i ja nie , więc tym się nie sugeruję .
Dobra wiadomość z tym brakiem bakterii i miło, że ktoś pomyslał o ciężarnej w kolejce .

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

ja mam już 10 kg na plusie, ale to co jakiś czas spada, potem nadrabiam, znowu spada itd. więc może zatrzymam się na tej wadze?!
no niby wiem, że nie każdego to spotka, ale i tak mam rozstępy na udach i schabikach, więc materiał że mnie podatny.
Dwa tygodnie antybiotyku, ale pomogło. Może wkoncu odstawie trochę tych leków bo już miałam po 26 na dzień.
Ja miałam +6 kg,przed świętami, a teraz będzie więcej bo i brzuch mi urósł .
Stary 2015-12-28, 13:40   #1058
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Paula taka jestem i już...Ja po prostu nie chce się kłócić. Chce mieć trochę spokoju...ale chyba nie jest to realne w żaden sposób...
w takim razie nic mi innego nie zostaje jak życzyc ci wytrwałośći

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 13:40   #1059
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
no niby wiem, że nie każdego to spotka, ale i tak mam rozstępy na udach i schabikach, więc materiał że mnie podatny.
Dwa tygodnie antybiotyku, ale pomogło. Może wkoncu odstawie trochę tych leków bo już miałam po 26 na dzień.
Ja miałam +6 kg,przed świętami, a teraz będzie więcej bo i brzuch mi urósł .
Ja mam rozstępy z okresu dorastania, ale w ciąży mi nie wylazły nowe ( ), więc nie wiem naprawdę, od czego to zależy?!

Myślałam, że po świątecznym obżarstwie też mi przybędzie, tym bardziej, że tylko jadłam i leżakowałam, a dodatkowo w 2 tyg. mały przypakował 700 gram, a dziś się ważę i nic- tyle samo . Czary- mary
Stary 2015-12-28, 13:44   #1060
Zosienka200
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam rozstępy z okresu dorastania, ale w ciąży mi nie wylazły nowe ( ), więc nie wiem naprawdę, od czego to zależy?!

Myślałam, że po świątecznym obżarstwie też mi przybędzie, tym bardziej, że tylko jadłam i leżakowałam, a dodatkowo w 2 tyg. mały przypakował 700 gram, a dziś się ważę i nic- tyle samo . Czary- mary
To jest i dla mnie nadzieja, przed wizytą sue zwaze żeby w gabinecie szoku nie dostać.
Stary 2015-12-28, 13:49   #1061
NanaR
Zadomowienie

Ja mam na udach rozstępy z czasów kiedy przytlam przez tarczycę plus na piersiach z poprzedniej ciązy która w 6tyg przestała się rozwijać co prawda ale piersi mi tak skoczył w ciągu 2 tyg ze masakra teraz w ciazy urosły ale nowych rozstępów nie widzę przybyło trochę na udach :'-( a na brzuchu póki co cisza ale koleżanka juz mnie straszy ze ona całą ciążę nic a w ostatnim miesiącu ja posiekalo bo jej małe (blizniaczki) dużo urosły ale myślę że to kwestia indywidualna mój Dominik miał skok w 7 miesiącu dużo przybrał i brzuch mocno urósł i przetrwalam bez rozstępów ;-) teraz i mały i brzusio rosną umiarkowanie wiec mam nadzieje ze będzie ok smaruje się 3 rodzajami ;-) na piersi balsam z wyciagiem z kapusty z perfecty (nie wiem czy to jego zasluga ale prawoe wcale mnie nie bola dopiero jak przycisne a sutki prawie wcale)na brzuch oliwka z Johnsona (wszelkie balsamy zaraz po nasmaraowaniu doprowadzaly do swędzenia brzucha i to jakiego) a na uda i pośladki serum antyrozstepowe luba antycellulitowe z perfect dla mam niestety nogi znoszą ciążę najgorzej nie dość że rozstępy to i cellulit ale cellulit od jakiś tyg mnie dopadł wiec mam nadzieje ze to wodny i szybko zniknie ;-)

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 14:05   #1062
Zosienka200
Rozeznanie

Cellulit na udach i tyłku to miałam od zawsze, krótkie spódniczki i spodenki i tak odpadają. Ostatnio zauważyłam przy pępku sine, w dół się robi ta krecha , ale w górę to chyba coś się rozlazi, czasem mam jakby taka sina obwodke pępka.

Wybaczcie za prywate , ale muszę się pochwalić moimi albumami jakie zrobiłam od podstaw od pojedynczych kartek. Moje pierwsze, autorskie i jestem z nich nieziemsko dumna. W planach są jeszcze dwa, ale to po urodzeniu już.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1451307893647.jpg (70,3 KB, 32 załadowań)
Stary 2015-12-28, 14:28   #1063
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Siemka

A ja się wyjątkowo wyspałam
Ja się smaruję się ale chyba mam skórę z tendencją bo widzę jak wygląda brzuch mojej mamy. Chociaż ona przytyła tylko po 10 kg z nami.

U mnie takich głębokich już widocznych jest najwięcej na biodrach. A na brzuchu to takie sinawe coś ale na pewno to nie żyły więc przynajmniej może nie będą takie głębokie. Póki co cycki i pupa są całe. Celulitu też brak.

Dziewczyny- kurujcie się, żeby ten katar w kaszel nie przeszedł bo to niefajnie kaszleć mając już taki duży brzuch. Ja w pierwszej ciąży 2 tyg. przed tp. się rozchorowałam i myślałam, że z kaszlu akcja się zacznie....
U mnie juz tycie jakby sie ustabilizowalo, od 1,5 tygodnia waga stoji i nie mam juz takiego apetytu całe szczęście więc mam nadzieje ze przez te 6 tyg juz dużo nie przybiore a pomarańczowa skórką pojawiła sie na pupie ale myśle ze dam jej wycisk na wiosnę i zginie bo nigdy nie miałam, a z córka miałam do końca ładne jedrne ciało bo dużo cwiczylam plus bieganie.
Badzia, mnie jakos chorobska nie biorą tfu tfu całe szczęście ale mam mega skurcze w łydce
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 15:02   #1064
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy po cesarce jest szansa ze zaloze jeszcze taki strój kapielowy? gdzie oni robia ta blizne ? Załącznik 6110336
nie powinno być widać a szansa na taki strój jest ogromna
Cytat:
Ugotowalam ogórkowa i mam w du***. Nie robię juz nic
wystarczy
Cytat:

mnie nie ale byc może to normalne każda z nas jest inna
Cytat:
Paula nie mam drzwi...zreszta jak bym się tak sama z siebie położyła to by miał do gadania...mi nie wolno...
ja bym się tak nie dała ale ja to ja

Elena smaruję się od samego początku ciąży 2 dni po zrobieniu testu ale ja tak mam że nawilżam od zawsze tylko w ciąży czym innym póki co nic nie wyszło ale kto tam wie mi dopiero brzuszek zaczął się powiększać

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 15:09   #1065
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Cellulit na udach i tyłku to miałam od zawsze, krótkie spódniczki i spodenki i tak odpadają. Ostatnio zauważyłam przy pępku sine, w dół się robi ta krecha , ale w górę to chyba coś się rozlazi, czasem mam jakby taka sina obwodke pępka.

Wybaczcie za prywate , ale muszę się pochwalić moimi albumami jakie zrobiłam od podstaw od pojedynczych kartek. Moje pierwsze, autorskie i jestem z nich nieziemsko dumna. W planach są jeszcze dwa, ale to po urodzeniu już.

Łaaa... piękne!

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Ja w ogóle nie lubię niczym się smarować, do tej pory tylko łydy po goleniu a w ciąży to już zupełnie , leniuch jestem i tyle .
Stary 2015-12-28, 15:17   #1066
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Ale mam lenia po tych świętach
Na 19 przychodzi rehabilitantka a ja mam taki sajgon po tych dniach wolnych
Czekam aż mała padnie i biorę sie za szybkie ogarniecie chałupy
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 15:25   #1067
mamusiaczek
Rozeznanie

Hej!
Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
U mnie kolejna bezsenna noc..
U mnie też
Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Oczywiście w lab spotkałam mamy koleżankę która skwitowala ze gruba jestem jej córka brzuch miała ale gruba nie była. Nie ma to jak mile słowa ma dzień dobry
brak słów!
Cytat:
A co do Nospy to ja wzielam podczas całej ciazy tylko 1 tabletke w 3 miesiacu jak bylam. I to dostalam z☠☠☠e od ginki... tu w de sa udowodnione badania kliniczne ze branie nospy w ciazy moze powodowac obnizone napiecie miesniowe u noworodkow i nadpobudliwosc psychoruchowa....

wiec ja dziekuje, czasami mam jakiegos skurcza ale sam przechodzi, po co od razu faszerowac sie chemiA.
Ja też się staram unikać tebletek, ale czasami trzeba! Tak jak Wam pisałam o gorączce. Na prawdę na tym etapie apap nic dziecku nie zaszkodzi, a gorączka niestety tak.
Cytat:
Motyl ja się autentycznie czuje jak pierworódka 😉 bo ja w sumie nie wiem jak odróżnić ból od skurczu...bo ja to chyba przepowiadajacych nie miałam...chyba ze nie wiedziałam że to to 😉
Oooo to tak jak ja
Tylko ja wywoływany miałam 6,5 roku temu
2 lata temu nie miałam żadnch skurczy i cc na zimno
Teraz każde spięcie brzucha mnie cieszy

Cytat:
Dziewczyny, czy ja jestem jedyną osoba, która nie smaruje brzucholca?!
Ja też nie smaruję
Ale za to nadrabiam odżywkami na włosy.
A pisałyście coś o jakiejś odżywce...przypomnicie mi o jakiej?
Cytat:
No ba U mnie spokojnie. W tym roku miałam taki strój jak w załączniku

Cytat:
No i git!
Odpocznij jeden dzień, bo jak Cię w końcu rozłoży to na dłużej!
Cytat:
super! Takie własnoręczne cieszą podwójnie!

Ja znowu się przestraszyłam wczoraj wieczorem, bo zejście z góry na parter spowodowało ból podbrzusza Po czasie przeszło, ale ostatnio często się zdarza. Przez to zniosłam ze strychu ubranka po chłopcach i parę nadaje się dla dziewczynki Już się piorą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg EN_01173044_4158.jpg (107,7 KB, 9 załadowań)
Stary 2015-12-28, 15:26   #1068
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Pierwsza!
Dzien dobry. Pobudka o 5 to zdecydowanie nie jest moi ulubiony początek dnia no ale cóż, za miesiąc bedzie juz tylko gorzej bo dojdą srodnocne karmienia do wczesnych pobudek starszej wiec trzeba zahartować organizm
Chyba musze wreszcie zacząć chodzić wczesniej spac niz o polnocy bo zdechnę niedługo

No nic, dzisiaj jedziemy do ikea bo przewijak i komode i chyba pozałatwiać wszystkie artykuły higieniczne za jednym razem. Zostanie tylko przebrać ubranka po poli ale wyciągnę je z piwnicy dopiero w nowy rok

Sent from my iPhone using Tapatalk
witaj w klubie ja też nie potrafię się zmobilizować i zacząć chodzić wcześniej spać... czy położę się o 23, czy o 24, czy o 3 w nocy, to i tak śpię do 11-tej i ciężko mi duuupsko podnieść z łóżka a i tak czuję się jakby mnie czołg rozjechał, bo w nocy non stop się kręcę

Ty masz jeszcze gorzej, bo Cię Pola budzi.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 15:27   #1069
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Witamy i my
Wreszcie po świętach i w domku
Zus mi cofnął l4 bo lekarka mi zaznaczyła w krusie ubezpieczenie zamiast w zusie... Mam pech bo ostatnio omyłkowo dostałam 80% zamiast 100% ciążowego... Jutro znowu do CK zawieść świstek do Zusu
Piorę ciuszki co dostałam od szwagierki, mam jeszcze całą stertę do wyprasowania. Kupiłam zapas papmersów, chusteczki, płyn i kremik oliatum i powoli pakujemy torbę do szpitala. Jeszcze mamy równe 4 tygodnie +/- 2 tygodnie
Pisalyście o rozstępach ja mam mega celulit 1 raz w życiu
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 15:27   #1070
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
dziś wreszcie lepiej się czuję, wprawdzie noc fatalna, jeszcze teraz bolą mnie kości, biodra, ale już mnie nie mdli.
Wczoraj miałam takie mdłości ( na szczęście nie skończyło się na przytulaniu kibelka) i tak mnie goniło, że myślałam , że się wykończę .

Aha, zważyłam się- i nic mi się nie przytyło przez święta , choć tyle dobrego z tego obżarstwa .

aha, Lucy- pięknie prezentuje sie łóżeczko dla synka , pierścionek też piękny- super gest ze strony męża .
Ja- chyba czas sie niestety przyzwyczajać do nocnego wstawania , co innego wstać do wc, a co innego na karmienie (bo niektóre dzieci potem same nie usną i trzeba jeszcze usypiać ).
ja mam 80 deko na plus po świętach
Stary 2015-12-28, 15:37   #1071
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Hej. U nas pobudka przed 6. W nocy kiepskie spanie bo o 1 obudził mnie filtr i chodzil do 2.20...ja w tym czasie oka nie zmrużyłam...jak przestał to dalej nie mogłam zasnąć. Rano obudziłam się z przytkanym nosem ze splywajacym wodnistym katarem, drapaniem w gardle, mega bólem głowy...jeszcze jak by bylo malo cos mnie boli w dole brzucha...
hmmm bidulko miałaś symulować przed tż, a nie na serio się pochorować pod kołderkę i leżeć

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny oj z tym spaniem to obawiam się ze juz coraz trudniej nam będzie przez te ostatnie 2 miesiące. ...
Ja z lab wróciłam robiłam tsh i ft4 i po południu spr wynik online i zadzwonię do pani endo na konsultację. I z badaniami spokój do 18 stycznia
Oczywiście w lab spotkałam mamy koleżankę która skwitowala ze gruba jestem jej córka brzuch miała ale gruba nie była. Nie ma to jak mile słowa ma dzień dobry
boziuuu skąd się biorą takie prostaki niewychowane, co nie wiedzą co wypada mówić, a co nie

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
tak tak, bo jej córusia to 9 cud swiata w ciazy była

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

tez bym tak zrobiła

ja wlasnie wypilam herbatke i wzielam tantum werde na gardlo.

A co do Nospy to ja wzielam podczas całej ciazy tylko 1 tabletke w 3 miesiacu jak bylam. I to dostalam z☠☠☠e od ginki... tu w de sa udowodnione badania kliniczne ze branie nospy w ciazy moze powodowac obnizone napiecie miesniowe u noworodkow i nadpobudliwosc psychoruchowa....

wiec ja dziekuje, czasami mam jakiegos skurcza ale sam przechodzi, po co od razu faszerowac sie chemiA.
Też jestem takiego zdania, że nie ma co od razu po tabletkę sięgać
Jak we wrześniu miałam kontuzję ręki (tzw. zespół cieśni nadgarstka), to ból był taki, że nie mogłam spać w nocy... normalnie nic tylko wyć z bólu i pomimo tego, że lekarz pozwolił mi wziąć do 2 tabletek na dobę apapu lub polopiryny (czy pyralginy już nie pamiętam)... to tylko 1 raz wzięłam 1 tabletkę. A łapsko miesiąc bolało

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Bo prawda jest taka,że no-spa naprawdę może wpływać na napięcie mięśniowe płodu, jest to nawet na ulotce.
Jeśli nie ma potrzeby to nie powinno się jej brać.
Ale jeśli ciąża jest ZAGROŻONA i takie są wskazania lekarskie to brać
TRZEBA i nie ma co dyskutować.
Także jak ktoś nie musi to fajnie, niech nie bierze. Ale jeśli ty musisz to bierz i nie zastanawiaj się nad tym.
ja na widok nospy mam ochotę wziąć nogi za pas i wiać
ale to dlatego, że kiedyś jak miałam okres, to wzięłam jej za dużo i tak mnie hmmm no ten rozkurczyła... że lało się ze mnie jak z kranu i okres trwał 7 dni zamiast 5

teraz sama z własnej woli bym po nią nie sięgała... ale jakby gin kazał, to wiadomo, że bym brała
Stary 2015-12-28, 15:38   #1072
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Witamy i my
Wreszcie po świętach i w domku
Zus mi cofnął l4 bo lekarka mi zaznaczyła w krusie ubezpieczenie zamiast w zusie... Mam pech bo ostatnio omyłkowo dostałam 80% zamiast 100% ciążowego... Jutro znowu do CK zawieść świstek do Zusu
Piorę ciuszki co dostałam od szwagierki, mam jeszcze całą stertę do wyprasowania. Kupiłam zapas papmersów, chusteczki, płyn i kremik oliatum i powoli pakujemy torbę do szpitala. Jeszcze mamy równe 4 tygodnie +/- 2 tygodnie
Pisalyście o rozstępach ja mam mega celulit 1 raz w życiu

Ale Ty masz przeboje z tym zasiłkiem

Nie wiem co mam na obiad zrobić...

U mnie +2kg po świętach...

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 15:48   #1073
NanaR
Zadomowienie

Cytat:

Rewelacja!

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2015-12-28, 15:50   #1074
marciar7
Zakorzenienie

A ja nawey nie wiem ile po swietach przybylo :-D nie mam wagi.
Poprasowalam reszte ubranek co mialam poprane. Szuflada sie nie domyka....
Stary 2015-12-28, 16:15   #1075
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Dajesz mi nadzieje kobieto )

Zaraz zrobię sobie pomidory z cebula w smietanie - cebula zawsze mi pomagała odkazic gardło a na noc zjem czosnek. Może mleko z miodem tez przygarne. Dobrze ze lodówka pełna i nie trzeba gotować )
zrób sobie na noc mleko z miodem, masłem i czosnkiem... smaczne to nie jest, ale da się wypić i stawia na nogi

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Dziewczyny, czy ja jestem jedyną osoba, która nie smaruje brzucholca?!
mi moja mamuśka gadała, że ona w obu ciążach niczym nie smarowała i żadnych rozstępów nie miała... mam nadzieję, że mam po niej taką wytrzymałą skórę... jednak wolę smarować, szczególnie jak mnie zaczyna swędzieć

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Ja nie smaruje z lenistwa tzn. czasem sobie przypomne, jeszcze na etapie 4-5 miesiaca to mi się zdarzało co 2-3 dni, a teraz tylko jak mi się skóra przesusza czyli od dwóch tygodni nie dotarłam do łazienki po krem do ciała

Zrobiłam sobie http://www.kwestiasmaku.com/drinki/d...a/przepis.html i odpływam

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Za to mam mega cellulit na pupie :p
ja na pupie i udach

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Ja nie wiem od czego zależy to puchnięcie, bo czasem widze i czuję, że woda mi się gromadzi, że ledwo kostki na nogach widac i skarpety się odciskają, a zaraz nastepnego dnia wszystko wraca do normy .
Mi się prawie cały czas chce pic, ale też dużo biegam na siku.
ja też nie wiem od czego to zależy... ja to widzę po obrączce, raz mnie ciśnie, a raz jest luźna

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Faceci to tam nie odrozniaja :-P moj nawet nie zauwaza rozstepow chyba ze mu palcem pokaze to mowi a no moze i jest :-P o celulicie nie wspomne. Dla nich to aby miec za co potrzymac i posciskac i w dupie maja jakis celulit xd
Mój wie jak wygląda cellulit, bo ja miałam troszkę i przed ciążą... a teraz mi się pogłębił i hmmm zszedł na dół z pupy na uda tż już kilka razy jak na mnie patrzył, to mówił: mój ty biedaku, ale nie przejmuj się , po ciąży zniknie
Stary 2015-12-28, 16:15   #1076
esor
Mamusia Luty 2016

Hej laski

Dawno mnie nie było. Wolny czas z mężem tak szybko mija!!!

Za kilka godzin zaczynam 33 tydzien ciazy

Skurczy od 2 dni nie ma, ale leżę i sie oszczędzam, jutro wizyta.

Piszecie o znakach zodiaku. Ja wiem jedno:
Nie znam Rybki o brzydkim charakterze (a mam szczęście do poznawania ich) i nie znam Skorpiona o "ładnym", w sensie miłym, ciepłym usposobieniu :P Ale w sumie nie wierze w to, zbiegi okoliczności.

Co do dolegliwości ciążowych o ktorych piszecie:

- rozstępy - moje "stare" z ud zaczynaja ciemniec czyli pewnie zaczynaja sie na nowo rozciągać. Na brzuchu na razie czysto, biust leciutko przy sutkach po wewnętrznej stronie popękany. Smaruje sie Palmersem raz na dzien, czasem nawet raz na dwa dni

- siusianie w nocy nie dokucza mi jak niektórym z Was, bo 1-2 razy w nocy wstaje. Za to w dzien chodze maks co pol godziny.

- zaparć nie ma

- zasypianie to koszmar, ale jak sie juz uda to potrafię przespac te 8-9 h do późnych godzin.

Cytat:
A ja dostalam kase pod choinke imam zagwostke. Co tu.sobie kupic bo jal bedzie dzieciak to calkiem sobie nic nie kupie :-P. Jakies propozycje?:-P

Ja z TZ tez dostaliśmy pieniazki. Kupiliśmy sobie nowe żelazko, bo to niedroga rzecz a nowocześniejszym sie lepiej bedzie prasowalo ciuchy Małej.
Do tego TZ sobie cos do auta kupuje, a ja automat do kawy na kapsułki automat tani, kapsułki drogie, napewno nie do picia codziennie, ale czy to jak ktos przyjdzie w gosci, czy jak sie gorzej czuje i nie mam siły sama sobie fajnej kawy zrobic

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 16:16   #1077
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez smaruje tylko cycki i brzuch, więcej mi się nie chce. Mało tego, jak Tż jest w domu to on mi smaruje, krzywi się przy tym niesamowicie bo nie lubi tłustego, ale jakoś to robi. A, jeszcze cyckow się boi smarować bo mi czasem siara leci i boi się zePoleci, a mnie aż dusi z jego miny. Codziennie smaruje brzucha bo moja mama ma takie fatalne rozstępy po ciąży, że przykro patrzeć.

Śliczne wszystkie cuda dla dzieciaczkow 😊

Dziś pierwszy raz pani w lab chciała mnie przepuścić w kolejce. No i odebrałam wyniki posiewu, nie mam już bakterii.
super
Stary 2015-12-28, 16:17   #1078
NanaR
Zadomowienie

Sprawdziłam online wyniki i są super tsh spadło z 1 na 0,55 ft4 12.5 dawka zostaje ta sama tak myślałam że spadło bo całkiem zginęły mi te nieszczęsne kołatania serca jupi
Ja też nie wiem ile po światach mu przybyło bo moja waga podaje 3 różne wagi przed świętami było 6kg na plusie ale bie zauważyłam żeby jakoś brzuch urósł wiec chyba nie będzie tak źle

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2015-12-28, 16:18   #1079
wykalacka
Zadomowienie

Była któraś w super pharm? przechodziłam tylko i z daleka rzuciło mi się w oczy jakaś promocja na pieluchy pampers z 40 paru na ok. 37zł, ale nie wchodziłam i teraz mnie męczy, że jakaś okazja mi koło nosa przechodzi. Ktoś zna więcej szczegółów?
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 16:18   #1080
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
to i tak dużo zrobiłaś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości