|
|
#3451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
Zmieniając temat to jeszcze raz dziewczyny dziękuje za gratulacje odnośnie prawka Od kilku dni nabieram chęci na słodkie gdzie wcześniej nie mogłam na nic słodkiego patrzeć co do wymiotów to na szczęście ich nie mam ale za to mega przeszkadzają mi zapachy np smażonego itp. masakra nawet przeszkadza mi odświeżacz do zmywarki.
|
|
|
#3452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On przecież nie wie jakie pokarmy spożywasz i czy dostarczają Ci one wody dużo czy też mało...Cytat:
ale lekarka ma rację, lepiej sprawdzić to dokładnie. Ty będziesz spokojniejsza, a Kropek pod dobrą opieką
|
|
#3453 |
|
Rozeznanie
|
Nie miałam neta przez tydzień, zdążyłam nadrobić zaległości do 108 strony ...
Gratuluję wszystkim badań, ruszających się rączek, nożek, a nawet i penisków Bo i u mnie w brzuszku prawdopodobnie takowy rośnie ![]() Byłam w poniedziałek na genetycznym - ostatnie plamienie 3 tyg temu, odklejania nie widać. 63mm mojego szczęścia Pokazał mi wszystkie części ciała, jedną nóżkę, drugą nóżkę i ... trzecią między nimi Tylko wyraźnie mniejszą. Powiedział, ze wygląda na chłopca, ale z takimi wyrokami wstrzymamy się do 20 tyg. Pod względem genetycznym też nie ma żadnych zastrzeżeń. Zwolnienie przedłużone do 17go stycznia. Już miesiąc nie pracuję, rozleniwiłam się i zastanawiam się czy je przedłużać czy nie ...Czuję się ogólnie ok, ale chyba za mało jem, tak mi mama i wszyscy mówią. Zważyłam się i się przeraziłam - 51 kg (165cm), norma to tak 55kg, czasem 53... I faktycznie ścierałam ogórki na zupę i słabo mi się zrobiło, mama mnie położyła w ostatniej chwili. Chyba muszę zacząć zmuszać się do mięsa ... To tyle. Dalej nadrabiam zaległości w wątku :P
|
#3454 |
|
Raczkowanie
|
Od czasu do czasu taki bol jak na okres.. na usg wszystko bylo w porzadku, nie bylo zadnych krwiakow czy odklejajacej sie kosmowki. Hmmm niby ginka powiedziala, że czasem takie plamienia wystepuja, ale lepiej zebym byla pod obserwacją. Mam nadzieję, że będzie ok.
|
|
|
|
#3455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja mam podobną wagę i wzrost, ale wyjściową miałam niższą czemu masz się zmuszać do mięsa? podejrzewasz, że brakuje Ci żelaza? do jego uzupełniania nie jest potrzebne mięso aa no i brawo dla kolejnego chłopca |
||
|
|
|
#3456 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz też schudłam 2 kg, no ale u mnie to kwestia mdłości.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale przede wszystkim marzę o pysznym jedzeniu. Już codziennie śnię o jakichś pysznościach. Ale niestety muszę się ograniczyć do kefiru, ogórków, mleka i owoców. I tak na okrągło już któryś tydzień. Ja od kilku tygodni nie mogę używać mojego blendera, bo mi śmierdzi uszczelka Ale tak paskudnie, że nie jestem w stanie nic w nim zrobić.Cytat:
Edytowane przez oursonette Czas edycji: 2016-01-22 o 15:23 |
||||||||
|
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co Ci śmierdzi? coś naklnełaś i Ci wymazało
|
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba jako reklamę wykropkowało. Może chodziło o term***xa :P ?
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
aaa chyba tak..a już myślałam, że siarczyście klnie na jakiś mikser czy inny ekspres
|
|
|
|
#3460 |
|
Raczkowanie
|
Nie no, aż tak nerwowa się w ciąży nie zrobiłam:P Tak, niechcący chyba zareklamowałam konkretną firmę, więc przeedytowałam na "blender"
|
|
|
|
#3461 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3464 |
|
Raczkowanie
|
Cześć! âşď¸
wiecie co mi najprawdopodobniej zaszkodziło na żołądek i przez co znów tak wymiotowałam w ndz i pon? paracetamol!! miałam w niedzielę okropną migrenę i tak jak lekarz mi kazał - wzięłam paracetamol (który o dziwo mi w ciąży na te bóle nawet trochę pomaga, a przed ciążą brałam specjalne migrenowe leki) i to prawdopodobnie tak podrażniło mi ('zmęczony' już wymiotami) żołądek, że nie mogłam nic w nim utrzymać obyło się bez zostania na oddziale, mam tylko w razie czego pojawiać się na IP na kroplówki i zbadać w przyszłym tyg elektrolity. no i w razie migren paracetamol tylko w czopkach całe szczęście, że nie okazało się, że wrócił minten najgorszy okres bo nie wiem jak dałabym radę! gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści z usg genetycznych - ja swoje będę miała dopiero w lutym, nie mogę się doczekać monique trzymam kciuki żeby dobrze się tam Wami zaopiekowaliâ |
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na szczęście już jest lepiej, a niedługo kończę pierwszy trymestr i mam nadzieję, że najgorsze będzie za mną oby tykko ten krwiak się też wchłonął i wreszcie odetchnę z ulgą ![]() jestem w szoku tym co ginekolog powiedzial talantei - a może miał na myśli butelkę 1,5l a nie 0,5? |
|
|
|
|
#3468 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki chciałam się tylko z wami pożegnać. Nie będę już udzielać się na waszym wątku. Niestety nie dane mi będzie zostać teraz mamą.
Byłam u lekarza. Potwierdził to co już od jakiegoś czasu podejrzewałam. Moje maleństwo przestało się rozwijać juz jakiś czas temu. Krwawienie, o którym pisałam to oczyszczanie się macicy. To już drugi raz. Chyba nie mam już sił na więcej prób. |
|
|
|
#3469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ehhh to takie trudne do zrozumienia i wiele pytań. Kochana wierz mi że uda sie na pewno , jesteś silną kobietką i dasz rade ,ja mocno cię przytulam i myślami jestem w tak trudnej dla Ciebie chwili
|
|
|
#3470 |
|
Rozeznanie
|
Afryga, wiem, co czujesz...
Bardzo mi przykro Trzymaj się, kochana
|
#3471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi migreny też dokuczają, przed ciążą brałam mocne leki+ kawa, jak zadziałałam w momencie pojawiania się aury, to jeszcze było znośnie, jak chwilę dłużej czekałam, to czasem nawet kilkudniowe ataki. W ciąży miałam już dwa. Biorę normalnie apap, jak tylko zaczynam źle widzieć. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
Tak bardzo mi przykro niesprawiedliwe jest to cholerne staranie się Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie poddawaj się jednak! Ja juz jestem przy trzeciej próbie i się nie poddałam. Odpocznij, przemyśl i daj sobie czas. Zycie jest takie niesprawiedliwe ![]() Jestem pewna, że przy determinacji i pozytywnym myśleniu zostaniesz w końcu mamą. az się rozpłakałam
Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-01-22 o 17:42 |
|
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Afryga baaardzo mi przykro
((((
|
|
|
|
#3474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nadaje ze szpitala. Wczoraj po południu zaczęłam plamic. Pojechaliśmy do szpitala. Na szczęście z dzieciaczkiem wszystko ok nie wiadomo skąd ta krew, bo żadnego krwiaka w usg nie było, a przecież biorę luteine. No nic trzeba trochę poleżeć dzieciaczek ma prawie 5 cm, przeziernosc 1,8 mm. I znowu doktor dojrzał coś a'la ptaszka Cytat:
Och, jedziemy na jednym wózku dobrze ze jesteś pod kontrolą. Szybko zleci pobyt Cytat:
daj sobie czas na oswojenie z ta sytuacja. Nie myśl teraz o kolejnych ciazach. Teraz jest czas na żałobę po tej ciąży. Pisz do nas jak czujesz taka potrzebę
|
|
#3475 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też staram się brać jak najwcześniej bo inaczej tabletka pomaga na kilka godzin, a sama migrena utrzymuje się 2-3doby, a jak wezmę szybko to czasami się nie rozkręca ![]() afryga bardzo mi przykro, że Cię to znów spotkało
|
|
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dopiero wróciłaś do pracy..widzisz, może jednak potrzebujesz wypoczynkui to pogrubione- zgadzam się, mi aż słów brakuje
|
|
|
|
|
#3477 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do blendera to chyba sobie na razie odpuszczę, bo mi też pewnie będzie coś w nim nie odpowiadało. Cytat:
Edytowane przez navioe Czas edycji: 2016-01-22 o 18:01 |
|||
|
|
|
#3478 | |||
|
Zakorzenienie
|
Afryga tak bardzo mi przykro
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3479 | |
|
Raczkowanie
|
Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
Bardzo mi przykro, ściskam całym sercem. Chciałabym znaleźć słowa, które by ukoiły ból... Trzymaj się, odpocznij, dbaj o siebie :tuli: |
|
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że jednak się nie poddacie, bo głęboko wierzę, że przyjedzie czas, że i Wy zostaniecie rodzicami I Wy również musicie w to wierzyć![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

co do wymiotów to na szczęście ich nie mam 
ale lekarka ma rację, lepiej sprawdzić to dokładnie. Ty będziesz spokojniejsza, a Kropek pod dobrą opieką
1.09.2012
Bo i u mnie w brzuszku prawdopodobnie takowy rośnie 

Juz we wtorek wizyta, nie mogę sie doczekać
. Ja przez mdłości jem je (jeśli już) zwykle dopiero w porze obiadowej/lunchu. Od wielu lat (kiedy to zmieniłam swoje nawyki żywieniowe i ładnie schudłam, niestety teraz powoli wracam do swojej starej wagi
(jestem po 2 operacjach kręgosłupa) a w ciąży z Natalka i w obecnej dolega mi chyba właśnie jeszcze rwa - taki okropny rwący ból na dole kręgosłupa po lewej, w zasadzie to już prawie na tyłku. Jak dopadnie to z lewego boku w życiu nie wstanę. W ciąży z Natalką było o tyle lepiej, że zaczynałam z wagą startową o ponad 10kg niższą niż obecnie

ala:
ehhh to takie trudne do zrozumienia i wiele pytań. Kochana wierz mi że uda sie na pewno , jesteś silną kobietką i dasz rade ,ja mocno cię przytulam i myślami jestem w tak trudnej dla Ciebie chwili 
a dopiero wróciłaś do pracy..widzisz, może jednak potrzebujesz wypoczynku
I Wy również musicie w to wierzyć