Sierpnióweczki 2016! - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-22, 13:28   #3451
niusiak25
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Cytat:
Napisane przez monique_05 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u mojej pani ginekolog. Przed jeszcze byłam w toalecie i zobaczyłam, że znowu pojawiła się lekko zabarwiona wydzielina. Doktor zbadała mnie i potwierdziła lekkie plamienie, wystawiła mi skierowanie do szpitala. Powiedziała, że jak dla niej wszystko jest w porządku, ale lepiej dmuchać na zimne i zostać pod obserwacją parę dni.. ciekawe skąd się biorą te plamienia. Nie powinno ich być tym bardziej, że biorę duphaston. Weekend z głowy.
Współczuję przeleżanego weekendu ale bynajmniej dowiesz się co i jak. Mam nadzieję, że będzie dobrze

Zmieniając temat to jeszcze raz dziewczyny dziękuje za gratulacje odnośnie prawka jesteście kochane

Od kilku dni nabieram chęci na słodkie gdzie wcześniej nie mogłam na nic słodkiego patrzeć co do wymiotów to na szczęście ich nie mam ale za to mega przeszkadzają mi zapachy np smażonego itp. masakra nawet przeszkadza mi odświeżacz do zmywarki.

Twój pot, Twój ból, Twoje łzy - ich zazdrość.
niusiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 13:43   #3452
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Chodziło mu bardziej o nie wypijanie wody ponad nadmiar i nie zmuszanie się. Zapytam teściowej dzisiaj co ona o tym myśli.

Ja policzyć, herbatę, kawę, maślankę i wodę z jedzenia plus wodę z butelki którą piję to i tak wypijam duzo płynów. Więc narazie nie bedę przesadzała z dopijaniem wody. Pewnie pózniej zacznę pić trochę wiecej.
Chyba bardziej nas zdziwiło stwierdzenie Twojego gina niż to, że Ty wypijasz za mało wody On przecież nie wie jakie pokarmy spożywasz i czy dostarczają Ci one wody dużo czy też mało...

Cytat:
Byłam dzisiaj u mojej pani ginekolog. Przed jeszcze byłam w toalecie i zobaczyłam, że znowu pojawiła się lekko zabarwiona wydzielina. Doktor zbadała mnie i potwierdziła lekkie plamienie, wystawiła mi skierowanie do szpitala. Powiedziała, że jak dla niej wszystko jest w porządku, ale lepiej dmuchać na zimne i zostać pod obserwacją parę dni.. ciekawe skąd się biorą te plamienia. Nie powinno ich być tym bardziej, że biorę duphaston. Weekend z głowy.
ojej ale lekarka ma rację, lepiej sprawdzić to dokładnie. Ty będziesz spokojniejsza, a Kropek pod dobrą opieką
Stary 2016-01-22, 13:46   #3453
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Nie miałam neta przez tydzień, zdążyłam nadrobić zaległości do 108 strony ...
Gratuluję wszystkim badań, ruszających się rączek, nożek, a nawet i penisków Bo i u mnie w brzuszku prawdopodobnie takowy rośnie

Byłam w poniedziałek na genetycznym - ostatnie plamienie 3 tyg temu, odklejania nie widać. 63mm mojego szczęścia I wreszcie lekarz pozwolił poprzytulać się z małżem Pokazał mi wszystkie części ciała, jedną nóżkę, drugą nóżkę i ... trzecią między nimi Tylko wyraźnie mniejszą. Powiedział, ze wygląda na chłopca, ale z takimi wyrokami wstrzymamy się do 20 tyg. Pod względem genetycznym też nie ma żadnych zastrzeżeń. Zwolnienie przedłużone do 17go stycznia. Już miesiąc nie pracuję, rozleniwiłam się i zastanawiam się czy je przedłużać czy nie ...

Czuję się ogólnie ok, ale chyba za mało jem, tak mi mama i wszyscy mówią. Zważyłam się i się przeraziłam - 51 kg (165cm), norma to tak 55kg, czasem 53... I faktycznie ścierałam ogórki na zupę i słabo mi się zrobiło, mama mnie położyła w ostatniej chwili. Chyba muszę zacząć zmuszać się do mięsa ...

To tyle. Dalej nadrabiam zaległości w wątku :P
Stary 2016-01-22, 13:48   #3454
monique_05
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
rzeczywiście dziwne z tym plamieniem, ale lepiej być pod dobrą opieką na bieżąco, a poza plamieniem odczuwasz jakieś bóle?
ciekawe co Afrygi..
Od czasu do czasu taki bol jak na okres.. na usg wszystko bylo w porzadku, nie bylo zadnych krwiakow czy odklejajacej sie kosmowki. Hmmm niby ginka powiedziala, że czasem takie plamienia wystepuja, ale lepiej zebym byla pod obserwacją. Mam nadzieję, że będzie ok.
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 14:04   #3455
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Od czasu do czasu taki bol jak na okres.. na usg wszystko bylo w porzadku, nie bylo zadnych krwiakow czy odklejajacej sie kosmowki. Hmmm niby ginka powiedziala, że czasem takie plamienia wystepuja, ale lepiej zebym byla pod obserwacją. Mam nadzieję, że będzie ok.
musi być ok,trzymamy kciuki, będziesz mieć dostęp do forum w szpitalu?

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Nie miałam neta przez tydzień, zdążyłam nadrobić zaległości do 108 strony ...
Gratuluję wszystkim badań, ruszających się rączek, nożek, a nawet i penisków Bo i u mnie w brzuszku prawdopodobnie takowy rośnie

Byłam w poniedziałek na genetycznym - ostatnie plamienie 3 tyg temu, odklejania nie widać. 63mm mojego szczęścia I wreszcie lekarz pozwolił poprzytulać się z małżem Pokazał mi wszystkie części ciała, jedną nóżkę, drugą nóżkę i ... trzecią między nimi Tylko wyraźnie mniejszą. Powiedział, ze wygląda na chłopca, ale z takimi wyrokami wstrzymamy się do 20 tyg. Pod względem genetycznym też nie ma żadnych zastrzeżeń. Zwolnienie przedłużone do 17go stycznia. Już miesiąc nie pracuję, rozleniwiłam się i zastanawiam się czy je przedłużać czy nie ...

Czuję się ogólnie ok, ale chyba za mało jem, tak mi mama i wszyscy mówią. Zważyłam się i się przeraziłam - 51 kg (165cm), norma to tak 55kg, czasem 53... I faktycznie ścierałam ogórki na zupę i słabo mi się zrobiło, mama mnie położyła w ostatniej chwili. Chyba muszę zacząć zmuszać się do mięsa ...

To tyle. Dalej nadrabiam zaległości w wątku :P
ładnie to tak przez tydzień się nie odzywać
ja mam podobną wagę i wzrost, ale wyjściową miałam niższą
czemu masz się zmuszać do mięsa? podejrzewasz, że brakuje Ci żelaza? do jego uzupełniania nie jest potrzebne mięso
aa no i brawo dla kolejnego chłopca
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 14:15   #3456
oursonette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

Możecie mi napisac, czy on naprawdę Wam pomagał w poprzednich ciążach? A jesli są faktycznie jakieś rodzaje, to który polecacie?
Ja sobie bez rogala spania z brzuchem nie wyobrażam. Nie wiem jakie są rodzaje, ale ja mam takiego wielkiego, że zaczyna się między stopami i służy też jako poduszka w tym samym czasie.

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Ja też nic nie przytyłam a nawet schudłam 1 kg ;/ chociaż ani razu nie miałam mdłości, ani razu nie wymiotowałam... a mam ciągłe ataki głodu co jest?
Pewnie później wszystko nadrobię o to z dokładką
Ja za pierwszym razem schudłam 2 kg i potem nadrobiłam szybciutko, ponad 20 kg na plusie Teraz też schudłam 2 kg, no ale u mnie to kwestia mdłości.

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja najlepiej funkcjonuję między godz 9 a 13. Wtedy mdłości są najmniejsze, jem sobie w pracy ładnie i jest ok. Później zaczyna się armagedon!
Ja mam podobnie, ostatnio mdłości mi odpuściły do południa i od 6:00 do 11:00 jest całkiem znośnie. Potem coraz gorzej, wieczór masakra...

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Witam w kolejnym dniu, dzisiaj piękne słoneczko, aż chce się żyć.
Czuje się bardzo dobrze, mdłości mam tylko sporadycznie, częsciej to zawroty głowy jak za szybko wstanę. Cycki nadal mnie pobolewają, ale juz nie tak mocno.

Mój gin tez powiedział, zebym nie czytała bzdur na internecie Juz we wtorek wizyta, nie mogę sie doczekać
Super się czyta takie optymistyczne wiadomości od Ciebie. Cieszę się, że samopoczucie się poprawiło

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
co jecie na sniadania? bo dla mnie przelkniecie czegoś rano graniczy z cudem
Mnie wchodzi wszystko na mleku - płatki, owsianka, kasza manna. A potem w pracy kanapka z ogórkiem kiszonym na drugie śniadanie.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
.

Ogólnie jak poczytałam na różnych stronach internetowych o diecie ciężarnej to wychodzi na to, że nie odżywiam się zbyt zdrowo;/ staram się to zmienić i jeść jeszcze więcej warzyw, pić więcej wody...
Moja dieta jest tragiczna. Ale słucham się mojej gin, która mówi, że nie mam co się zmuszać do warzyw, skoro i tak je prawdopodobnie zwrócę. Jeszcze jakieś dwa tygodnie, mdłości przejdą i zacznę się zdrowo odżywiać

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
D

Widzę, że śniadania na tapecie . Ja przez mdłości jem je (jeśli już) zwykle dopiero w porze obiadowej/lunchu. Od wielu lat (kiedy to zmieniłam swoje nawyki żywieniowe i ładnie schudłam, niestety teraz powoli wracam do swojej starej wagi ) na śniadanie u mnie zawsze owsianka z serkiem wiejskim i różnymi dodatkami. Jak nie miałam owsianki, nie było śniadania . A teraz w ciąży owsianki zupełnie mi nie podchodzą. Najłatwiej mi wchodzą jajka sadzone, rzadziej kabanosy z chrzanem (lubię chrzan), dziś kanapki z paprykarzem z łososia.

Pisałyście też o rwie kulszowej czy bólach kręgosłupa. U mnie bóle kręgosłupa to niestety standard (jestem po 2 operacjach kręgosłupa) a w ciąży z Natalka i w obecnej dolega mi chyba właśnie jeszcze rwa - taki okropny rwący ból na dole kręgosłupa po lewej, w zasadzie to już prawie na tyłku. Jak dopadnie to z lewego boku w życiu nie wstanę. W ciąży z Natalką było o tyle lepiej, że zaczynałam z wagą startową o ponad 10kg niższą niż obecnie a poza tym chodziłam regularnie na basen. Czekam z niecierpliwością na 2 trymestr bo mam nadzieję, że przejdą mi wtedy i mdłości i nabiorę w końcu energii, mam już dość kanapowego stylu życia na jaki obecnie tylko mnie stać .
Mam tak samo. Nie mam na nic siły, ale tak tęsknię za aktywnością fizyczną... Jeszcze troszkę i wrócimy do normalności

Ale przede wszystkim marzę o pysznym jedzeniu. Już codziennie śnię o jakichś pysznościach. Ale niestety muszę się ograniczyć do kefiru, ogórków, mleka i owoców. I tak na okrągło już któryś tydzień.

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
też myślałam nad blenderem! co Ci śmierdzi?
Ja od kilku tygodni nie mogę używać mojego blendera, bo mi śmierdzi uszczelka Ale tak paskudnie, że nie jestem w stanie nic w nim zrobić.

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
A co ja mam powiedzieć? Nie mam zgagi po tym co uznawane za niezdrowe i niewskazane: cola, pizza, smażone, majonez, czosnek, kebaby, hamburgery, mocna czarna slodka herbata, chipsy... za to wypiję pól kubka mięty, ostatnio probowałam z bobofrutem i tak pali, że nie wiem co ze sobą zrobić. Ja nie pamiętam jak smakuje sok lub jogurt.
To jest dopiero komedia. Proszę unikać smażonego-jak po smażonym nic mi nie jest.
Ostatnio byliśmy u rodziny, ja oczywiście bez kawy i herbaty (tę czarną dopiero testuję). I pytają, czy może miętę chcę. Bo to przecież dobre i zdrowe.
A ja pamiętam z pierwszej ciąży, że moja gin mi mówiła, że mięta może wzmagać zgagę. Co prawda ja ze zgagą problemów nie mam i mięta mi wchodzi bardzo dobrze, ale takie info dla Was

Edytowane przez oursonette
Czas edycji: 2016-01-22 o 14:23
oursonette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 14:21   #3457
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oursonette Pokaż wiadomość
Ja sobie bez rogala spania z brzuchem nie wyobrażam. Nie wiem jakie są rodzaje, ale ja mam takiego wielkiego, że zaczyna się między stopami i służy też jako poduszka w tym samym czasie.

Ja za pierwszym razem schudłam 2 kg i potem nadrobiłam szybciutko, ponad 20 kg na plusie Teraz też schudłam 2 kg, no ale u mnie to kwestia mdłości.

Ja mam podobnie, ostatnio mdłości mi odpuściły do południa i od 6:00 do 11:00 jest całkiem znośnie. Potem coraz gorzej, wieczór masakra...

Super się czyta takie optymistyczne wiadomości od Ciebie. Cieszę się, że samopoczucie się poprawiło

Mnie wchodzi wszystko na mleku - płatki, owsianka, kasza manna. A potem w pracy kanapka z ogórkiem kiszonym na drugie śniadanie.

Moja dieta jest tragiczna. Ale słucham się mojej gin, która mówi, że nie mam co się zmuszać do warzyw, skoro i tak je prawdopodobnie zwrócę. Jeszcze jakieś dwa tygodnie, mdłości przejdą i zacznę się zdrowo odżywiać

Mam tak samo. Nie mam na nic siły, ale tak tęsknię za aktywnością fizyczną... Jeszcze troszkę i wrócimy do normalności

Ale przede wszystkim marzę o pysznym jedzeniu. Już codziennie śnię o jakichś pysznościach. Ale niestety muszę się ograniczyć do kefiru, ogórków, mleka i owoców. I tak na okrągło już któryś tydzień.

Ja od kilku tygodni nie mogę używać ☠☠☠☠☠☠☠☠☠a, bo mi śmierdzi uszczelka Ale tak paskudnie, że nie jestem w stanie nic w nim zrobić.

A ja pamiętam z pierwszej ciąży, że moja gin mi mówiła, że mięta może wzmagać zgagę. Co prawda ja ze zgagą problemów nie mam i mięta mi wchodzi bardzo dobrze, ale takie info dla Was
no to masz rzeczywiście niezłą masakrę z jedzeniem..
a co Ci śmierdzi? coś naklnełaś i Ci wymazało

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-22, 14:24   #3458
kasia_ruda
Zakorzenienie

Chyba jako reklamę wykropkowało. Może chodziło o term***xa :P ?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 14:26   #3459
Piernik Torunski
Zakorzenienie

aaa chyba tak..a już myślałam, że siarczyście klnie na jakiś mikser czy inny ekspres
Stary 2016-01-22, 14:33   #3460
oursonette
Raczkowanie

Nie no, aż tak nerwowa się w ciąży nie zrobiłam:P Tak, niechcący chyba zareklamowałam konkretną firmę, więc przeedytowałam na "blender"
oursonette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 14:43   #3461
monique_05
Raczkowanie

Cytat:
musi być ok,trzymamy kciuki, będziesz mieć dostęp do forum w szpitalu?

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

ładnie to tak przez tydzień się nie odzywaćala:ala:
ja mam podobną wagę i wzrost, ale wyjściową miałam niższą
czemu masz się zmuszać do mięsa? podejrzewasz, że brakuje Ci żelaza? do jego uzupełniania nie jest potrzebne mięso
aa no i brawo dla kolejnego chłopca
Tak, będę mieć w telefonie
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-22, 14:45   #3462
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko będzie dobrze trzymam kciuki, żebyś szybko wróciła do domu i było wszystko okej!
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 15:01   #3463
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
to super..z nami nie będziesz się nudzić i szybko zleci Ci czas do powrotu do domku
Stary 2016-01-22, 15:40   #3464
warszawianka109
Raczkowanie

Cześć! ☺️

wiecie co mi najprawdopodobniej zaszkodziło na żołądek i przez co znów tak wymiotowałam w ndz i pon? paracetamol!! miałam w niedzielę okropną migrenę i tak jak lekarz mi kazał - wzięłam paracetamol (który o dziwo mi w ciąży na te bóle nawet trochę pomaga, a przed ciążą brałam specjalne migrenowe leki) i to prawdopodobnie tak podrażniło mi ('zmęczony' już wymiotami) żołądek, że nie mogłam nic w nim utrzymać ��
obyło się bez zostania na oddziale, mam tylko w razie czego pojawiać się na IP na kroplówki i zbadać w przyszłym tyg elektrolity. no i w razie migren paracetamol tylko w czopkach��
całe szczęście, że nie okazało się, że wrócił minten najgorszy okres bo nie wiem jak dałabym radę!

gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści z usg genetycznych - ja swoje będę miała dopiero w lutym, nie mogę się doczekać��

monique trzymam kciuki żeby dobrze się tam Wami zaopiekowali✊
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 15:46   #3465
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
Cześć! ☺️

wiecie co mi najprawdopodobniej zaszkodziło na żołądek i przez co znów tak wymiotowałam w ndz i pon? paracetamol!! miałam w niedzielę okropną migrenę i tak jak lekarz mi kazał - wzięłam paracetamol (który o dziwo mi w ciąży na te bóle nawet trochę pomaga, a przed ciążą brałam specjalne migrenowe leki) i to prawdopodobnie tak podrażniło mi ('zmęczony' już wymiotami) żołądek, że nie mogłam nic w nim utrzymać ��
obyło się bez zostania na oddziale, mam tylko w razie czego pojawiać się na IP na kroplówki i zbadać w przyszłym tyg elektrolity. no i w razie migren paracetamol tylko w czopkach��
całe szczęście, że nie okazało się, że wrócił minten najgorszy okres bo nie wiem jak dałabym radę!

gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści z usg genetycznych - ja swoje będę miała dopiero w lutym, nie mogę się doczekać��

monique trzymam kciuki żeby dobrze się tam Wami zaopiekowali✊
a Ty poza mdłościami/wymiotami jeszcze masz migreny..a może wogóle wymiotujesz przez migrenę..przecież też współwystępują te dolegliwości
Stary 2016-01-22, 15:51   #3466
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
ja długo leciałam na naleśnikach na śniadanie, ale to jak byłam w domu, bo przed wyjściem do pracy nie będę smażyc..różne placuszki itp
teraz to kanapki/twarożki/parówki sojowe/sałatki warzywne/mleko roślinne z pszenicą itp..rano pije też sok wyciskany z cytrusów..kupiłam taki blender do koktajli, ale narazie raz piłam, bo mi śmierdzi
Ja tez bardzo często jem naleśniki

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 15:56   #3467
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:
a Ty poza mdłościami/wymiotami jeszcze masz migreny..a może wogóle wymiotujesz przez migrenę..przecież też współwystępują te dolegliwości
no niestety miewam migreny i nie raz przy nich wymiotowałam, ale nie tak jak ostatnio - ja po prostu nie mogłam nic mieć w żołądku, dosłownie po kilku minutach od zjedzenia/napicia się wszystko ze mnie wylatywało, bo inaczej nie da się tego nazwać

na szczęście już jest lepiej, a niedługo kończę pierwszy trymestr i mam nadzieję, że najgorsze będzie za mną
oby tykko ten krwiak się też wchłonął i wreszcie odetchnę z ulgą

jestem w szoku tym co ginekolog powiedzial talantei - a może miał na myśli butelkę 1,5l a nie 0,5?
Stary 2016-01-22, 16:10   #3468
afryga
Raczkowanie

Dziewczynki chciałam się tylko z wami pożegnać. Nie będę już udzielać się na waszym wątku. Niestety nie dane mi będzie zostać teraz mamą.
Byłam u lekarza. Potwierdził to co już od jakiegoś czasu podejrzewałam. Moje maleństwo przestało się rozwijać juz jakiś czas temu. Krwawienie, o którym pisałam to oczyszczanie się macicy.
To już drugi raz. Chyba nie mam już sił na więcej prób.
afryga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 16:21   #3469
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
Napisane przez afryga Pokaż wiadomość
Dziewczynki chciałam się tylko z wami pożegnać. Nie będę już udzielać się na waszym wątku. Niestety nie dane mi będzie zostać teraz mamą.
Byłam u lekarza. Potwierdził to co już od jakiegoś czasu podejrzewałam. Moje maleństwo przestało się rozwijać juz jakiś czas temu. Krwawienie, o którym pisałam to oczyszczanie się macicy.
Kochana bardzo bardzo mi przykro ,przeszłam to bardzo niedawno po raz trzeci więc wiem co przechodzisz ehhh to takie trudne do zrozumienia i wiele pytań. Kochana wierz mi że uda sie na pewno , jesteś silną kobietką i dasz rade ,ja mocno cię przytulam i myślami jestem w tak trudnej dla Ciebie chwili
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-22, 16:26   #3470
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Afryga, wiem, co czujesz...
Bardzo mi przykro Trzymaj się, kochana
Stary 2016-01-22, 16:30   #3471
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
no niestety miewam migreny i nie raz przy nich wymiotowałam, ale nie tak jak ostatnio - ja po prostu nie mogłam nic mieć w żołądku, dosłownie po kilku minutach od zjedzenia/napicia się wszystko ze mnie wylatywało, bo inaczej nie da się tego nazwać

na szczęście już jest lepiej, a niedługo kończę pierwszy trymestr i mam nadzieję, że najgorsze będzie za mną

oby tykko ten krwiak się też wchłonął i wreszcie odetchnę z ulgą

jestem w szoku tym co ginekolog powiedzial talantei - a może miał na myśli butelkę 1,5l a nie 0,5?

Mi migreny też dokuczają, przed ciążą brałam mocne leki+ kawa, jak zadziałałam w momencie pojawiania się aury, to jeszcze było znośnie, jak chwilę dłużej czekałam, to czasem nawet kilkudniowe ataki. W ciąży miałam już dwa. Biorę normalnie apap, jak tylko zaczynam źle widzieć.

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:

Tak bardzo mi przykro niesprawiedliwe jest to cholerne staranie się

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 16:41   #3472
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mi bardzo przykro. Straszna wiadomość
Nie poddawaj się jednak! Ja juz jestem przy trzeciej próbie i się nie poddałam. Odpocznij, przemyśl i daj sobie czas. Zycie jest takie niesprawiedliwe
Jestem pewna, że przy determinacji i pozytywnym myśleniu zostaniesz w końcu mamą.

az się rozpłakałam

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-01-22 o 16:42
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 16:48   #3473
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Afryga baaardzo mi przykro((((
Stary 2016-01-22, 16:51   #3474
tija93
Zakorzenienie

Hej

Nadaje ze szpitala. Wczoraj po południu zaczęłam plamic. Pojechaliśmy do szpitala. Na szczęście z dzieciaczkiem wszystko ok nie wiadomo skąd ta krew, bo żadnego krwiaka w usg nie było, a przecież biorę luteine. No nic trzeba trochę poleżeć dzieciaczek ma prawie 5 cm, przeziernosc 1,8 mm. I znowu doktor dojrzał coś a'la ptaszka

Cytat:

Och, jedziemy na jednym wózku dobrze ze jesteś pod kontrolą. Szybko zleci pobyt

Cytat:
Bardzo mi przykro daj sobie czas na oswojenie z ta sytuacja. Nie myśl teraz o kolejnych ciazach. Teraz jest czas na żałobę po tej ciąży. Pisz do nas jak czujesz taka potrzebę
Stary 2016-01-22, 16:54   #3475
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Mi migreny też dokuczają, przed ciążą brałam mocne leki+ kawa, jak zadziałałam w momencie pojawiania się aury, to jeszcze było znośnie, jak chwilę dłużej czekałam, to czasem nawet kilkudniowe ataki. W ciąży miałam już dwa. Biorę normalnie apap, jak tylko zaczynam źle widzieć.

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Tak bardzo mi przykro niesprawiedliwe jest to cholerne staranie się

ja też staram się brać jak najwcześniej bo inaczej tabletka pomaga na kilka godzin, a sama migrena utrzymuje się 2-3doby, a jak wezmę szybko to czasami się nie rozkręca

afryga bardzo mi przykro, że Cię to znów spotkało
Stary 2016-01-22, 16:58   #3476
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Nadaje ze szpitala. Wczoraj po południu zaczęłam plamic. Pojechaliśmy do szpitala. Na szczęście z dzieciaczkiem wszystko ok nie wiadomo skąd ta krew, bo żadnego krwiaka w usg nie było, a przecież biorę luteine. No nic trzeba trochę poleżeć dzieciaczek ma prawie 5 cm, przeziernosc 1,8 mm. I znowu doktor dojrzał coś a'la ptaszka

Bardzo mi przykro daj sobie czas na oswojenie z ta sytuacja. Nie myśl teraz o kolejnych ciazach. Teraz jest czas na żałobę po tej ciąży. Pisz do nas jak czujesz taka potrzebę
a dopiero wróciłaś do pracy..widzisz, może jednak potrzebujesz wypoczynku
i to pogrubione- zgadzam się, mi aż słów brakuje
Stary 2016-01-22, 16:58   #3477
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć! ☺️

mojemu tż kumpel mówił, że jak mnie boli brzuch to mam brać APAP, bo jego dziewczyna brała dużo i nic się nie stało, ale ja jestem baaaaaaaardzo sceptycznie nastawiona do leków i od dobrych 5 lat nie brałam żadnej tabletki na ból, jest tyle innych naturalnych sposobów a w Polsce na wszystko by dali niestety tablety. i sprawdziły się moje przypuszczenia, że to nie za dobry pomysł, trzymaj się i dbaj o siebie!

Cytat:

Ja od kilku tygodni nie mogę używać mojego blendera, bo mi śmierdzi uszczelka Ale tak paskudnie, że nie jestem w stanie nic w nim zrobić.
a mi właśnie chce się wszystko robić- robię sobie mega duże spacerki zamiast autobusu, nosi mnie energia, ciągle coś robię w domu bo od czasu jak jestem w ciąży zaczął mnie denerwować bałagan
a co do blendera to chyba sobie na razie odpuszczę, bo mi też pewnie będzie coś w nim nie odpowiadało.

Cytat:
wiem, że jest ciężko, ale nie załamuj się! nie możesz tracić nadziei.

Edytowane przez navioe
Czas edycji: 2016-01-22 o 17:01
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 17:03   #3478
virginia
Zakorzenienie

Afryga tak bardzo mi przykro Wiem, że cokolwiek teraz bym nie napisała i tak nie pomoże... . Wierzę, że i Ty doczekasz dnia kiedy zostaniesz mamą. I Ty musisz w to wierzyć choć teraz na pewno Ci trudno.... Jestem z Tobą myślami...

Cytat:
Nie wiem jak ze zgagą ale słyszałam, że mdłości może nasilać.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Mdłości nie świadczą o wysokości bhcg, a o tym, jak nasz organizm sobie z tym hormonem radzi. Są różne organizmy i maja różną tolerancję. Ja w ciąźy z synem ani razu nie miałam nawet mdłości, nie wspominając o wymoitach, a teraz przy dwójce umieram. Widocznie poziom bety przy jednym dziecku moje ciało ogarnialo, a teraz nie. Wyluzujcie i cieszcie się brakiem mdłości
Wiesz to chyba też nie zależy od tego. Ja, jak już pisałam, w ciąży z Natalką w ogóle nie miałam mdłości, teraz mam ogromne, a nie spodziewam się bliźniaków. Po prostu każda ciąża jest inna i tyle.

Cytat:
Ojej współczuję.... . Ale to dobrze, że gin dmucha na zimne, przynajmniej wszystko sprawdzą i się uspokoisz!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 17:30   #3479
Juu_
Raczkowanie

Sierpnióweczki 2016!

Cytat:

Bardzo mi przykro, ściskam całym sercem. Chciałabym znaleźć słowa, które by ukoiły ból... Trzymaj się, odpocznij, dbaj o siebie :tuli:
Juu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 17:33   #3480
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Ogromnie mi przykro mam nadzieję, że jednak się nie poddacie, bo głęboko wierzę, że przyjedzie czas, że i Wy zostaniecie rodzicami I Wy również musicie w to wierzyć

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości