Włosomaniaczki :D - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-02, 20:14   #3481
xyoko
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki :D

Cytat:
Napisane przez madziunia80 Pokaż wiadomość
Hmmm, żeby nie było, żem jakaś fifa rafa u wizażystki byłam przed ślubem na makijażu próbnym, ale nie wróciłam do niej, bo jak mi zrobiła makijaż, to wyglądałam jak....cóż...nieładnie po prostu. A mocno podkreślone oczy pasują do każdej urody, tylko kwestia dobrania odpowiednich kolorów, żeby faktycznie makijaż nie wyglądał tandetnie. A zielone oczy wyglądają przepięknie w fioletowych smokach

edit: oczywiście odcień fioletu też musi być odpowiedni do cery, itd.

Raz miałam fioletowy makijaż oczu i........ nigdy nie wyglądałam gorzej

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość

xyoko, ja mam ZIAJA Anno dOro Mikrodermabrazja to niby dla starszych po 40 ale czytalam na wizażu, że jednak nie tylko i że jest świetny... no juz wysmarowałam się jak będzie potem przkaże

a do takiej zielonookiej urody rzyczwyiscie piekne sa fiolety, tylko tez trzeba umiec je zrobić Ja na swoj ślub byłam malowana u kosmetyczki i było ok, ale stwierdziłam w sumie pózniej że lepiej bym zrobiła jakbym sie i sama pomalowała, a to na drugi dzień na sesje fotograficzna w terenie rozpuściłam całkiem włoski i pomalowałam sie po swojemu i ze zdjęc jestem straznie zadowolona... wyszły tak naturalnie
Mi te fiolety nakładała koleżanka, której makijaż zawsze mi się podobał, ale efekt na mnie był powalający KOSZMAR

To daj znać, jak ta mikrodermabrazja działa
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-02, 20:18   #3482
madziunia80
Zakorzenienie

GG do madziunia80 Send a message via Skype™ to madziunia80

Cytat:
Napisane przez xyoko Pokaż wiadomość

Raz miałam fioletowy makijaż oczu i........ nigdy nie wyglądałam gorzej

Mi te fiolety nakładała koleżanka, której makijaż zawsze mi się podobał, ale efekt na mnie był powalający KOSZMAR

To daj znać, jak ta mikrodermabrazja działa
No, bo odcień trzeba dobrać odpowiedni, fiolet, jest dość niewdzięczny. Poza tym ważne jest, aby cera była nieskazitelna przy mocno pomalowanych oczach, inaczej makijaż oczu tylko podkreśla sińce pod nimi, czy zaczerwienienia na twarzy.

Zresztą nie będę się spierać, nie widziałam Cię przecież
Makijaż po to nakładamy, żeby wyglądać i czuć się atrakcyjnie, a nie przeciwnie.
Stary 2008-04-02, 20:29   #3483
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Jolie dobrze, nam że mamy tu taką blonndee i taką estelle, które podrózują
Ja jestem bardzo blada i bez makijażu wygladam jakos bezpluciowo... tzn. w sumie maluje tylko oczyska na ciemno bez podkladow pudrow(chyba że mam jakiś skórny problem) itd. i wygladam o niebo lepiej niz bez niczego.. a taki khol... oj za duzo się naczytałam o nim

żeby można było okami sie choć na jakiś czas wymienić ale estello Ty możesz łatwo wydać troche pieniażków i mieć soczewki ciemne, a u mnie zrobić jasne to byłby problem. Wiecie od czego mi sie zrobiło takie upodobanie? Jak byłam małą gówniarą weszedł teledysk linkin park crawling i tam była taka dziewczyna ... moim zdaniem piekna, miała jasne oczyska i na ciemno pomalowane (ciut rozmazane od płaczku) ale tak jakoś mnie od wtedy wzieło Nawet w pgotoshopie sobie przerobiłam, ale wygladalam lekko nienaturalnie
Heh, myślałam już o szkiełkach, ale to oczywiście nigdy nie była priorytetowa sprawa, jednak kto wie, może się skuszę...

Ja też po lekturze wątku namiętnie zapragnęłam kholika, nawet zaczęłam się rozglądać po Alle, jednak jak zwykle odkładałam i odkładałam zakup... no i teraz nadarza się okazja, przywiozę zatem więcej jeśli trafię

Cytat:
Jeśli chodzi o kremy to ja stosuje ziajke dla dzieci... wydaje mi sie dość delikatny i dość tłusty ( a moja skóra takiego potrzebuje) powiedzmy, że to taka moja baza... a od czasu do czasu inne kremiki przewaznie te rozjaśniajace cere (tez w tym kierunku mam fisia, ale to po czesci ze wzgledów chorobowych ) no i od czasu do czasu używam jakiś lepszych mamy.. ona sobie nie żaluje na kremy, ale tylko czasem bo przewaznie to takie na zamrszczki, a ja jak na razie mam tylko na czole mimiczne w ogole uwielbiam kosmetyki dla dzieci balsamik (jeden z wielu) ktory teraz uzywam to jonsona pieknie pachna... tak delikatnie
Mi też się mimiczne coś na czole robi ,a le używanie kremów chyba nie jest mi dane, bo moja skóra się strasznie buntuje. Właściwie prawie nigdy nie używałam kremów, jakoś miałam dziwną awersję [tak samo do rajstop ] teraz szukam czegoś, co przyjmie się na mojej cerze, mam wrażenie jednak, że kremy, które używałam oststanio po prostu ją popsuły zwłaszcza te dzienne, z filtrami, strasznie tłuste...

Cytat:

A co do khola, to zazdroszczę Wam, że możecie takich cudów używać. Bardzo lubię mocno podkreślone oczy, ale u mnie to jakoś dziwnie wygląda Tzn. maluję mocno rzęsy, tutaj lubię teatralny efekt, ale już kreski wyglądają na moich oczach niedobrze
Ja też patrząc w lustro mam wrażenie, że mi taki ciemny makijaż nie pasuje... Dookoła ciemno, a na środku takie blade oczysko
Muszę kiedyś pokombinować, jak to zrobić, żeby ładnie oczy podkreślić, nie za mocno, ale dokładnie, bo wiecznie mi się wydaje, że między wewnętrzną linią a zewnętrznym cieniem zostaje mi jasna przestrzeń

BTW, może mi coś poradzicie w tym temacie? Jakimi technikami wykonujecie Swoje dymne?
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-02, 20:48   #3484
madziunia80
Zakorzenienie

Estelle, ja dymek przeważnie wykonuję trzema kolorami, czasami zdarza mi się użyć ich więcej. Zawsze delikatnie rozjaśniam wewnętrzny kącik oka, np. cieniem w kolorze cielistego beżu lub wanilii, rzadko bielą, ale zdarza się i tak. Potem nakładam od zewnętrznego kącika oka do mniej więcej połowy powieki ciemny cień,może być czarny, fioletowy, zielony, grafitowy, czy brązowy, wszystko zależy od polotu i stroju. Rozcieram granice pomiędzy jasnym i ciemnym cieniem.
Jeżeli używam czerni rozcieram ją czerwienią, jeżeli ciemnego brązu rozcieram go jaśniejszym brązem albo przybrudzonym różobrązem, itd. Kreskę robię na górnej powiece przez całą powiekę, ale zwężając ją ku wewnętrznemu kącikowi, tak ,żeby nie docierała do końca, a na dolnej powiece kreska wędruje mniej więcej po połowy oka, po czym rozcieram ją gąbeczką i poprawiam cieniem. Kreski zawsze poprawiam cieniami, wtedy lepiej się trzymają. No i oczywiście mocno tuszuję rzęsy.
Czasami mocno rozcieram granice cienia, zawsze wyciągam w górę ponad załamanie powieki i czasami zostawiam zaokrągloną granicę cienia.
Mam nadzieję, że jest to zrozumiałe

EDIT: Jeden z moich dymków widać na avatarze

Edytowane przez madziunia80
Czas edycji: 2008-04-03 o 07:24
madziunia80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-02, 20:54   #3485
xyoko
Zakorzenienie

Cytat:
No, bo odcień trzeba dobrać odpowiedni, fiolet, jest dość niewdzięczny. Poza tym ważne jest, aby cera była nieskazitelna przy mocno pomalowanych oczach, inaczej makijaż oczu tylko podkreśla sińce pod nimi, czy zaczerwienienia na twarzy.

Zresztą nie będę się spierać, nie widziałam Cię przecież
Makijaż po to nakładamy, żeby wyglądać i czuć się atrakcyjnie, a nie przeciwnie.
Moja cera niestety nie należy do nieskazitelnych Z sińcami pod oczami też walczę bezskutecznie..

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość

Ja też patrząc w lustro mam wrażenie, że mi taki ciemny makijaż nie pasuje... Dookoła ciemno, a na środku takie blade oczysko
Muszę kiedyś pokombinować, jak to zrobić, żeby ładnie oczy podkreślić, nie za mocno, ale dokładnie, bo wiecznie mi się wydaje, że między wewnętrzną linią a zewnętrznym cieniem zostaje mi jasna przestrzeń

BTW, może mi coś poradzicie w tym temacie? Jakimi technikami wykonujecie Swoje dymne?
Też mam podobne problemy
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-02, 21:30   #3486
'Estelle'

Madziu, dzięki za instrukcje, teraz musze znaleźć czas, żeby poćwiczyć , zwłaszcza rozcieranie czarnej kredki... no i czarną kredkę muszę zakupić, bo gdzieś mi wsiąkła
Fajny patent z tym dodawaniem czerwieni, bardzo mi się spodobał
Stary 2008-04-02, 21:55   #3487
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Myślisz??
Nooo, to kto następny
Nie myślę, ja to wiem

No i zakochałam się
Jesteś przepiękną kobietą

Popadłam w całkowite kompleksy i nie wiem kiedy się pozbieram....
Dlaczego nie mogę tak wyglądać....

virka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-02, 22:01   #3488
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Włosomaniaczki :D

Cytat:
Dzień dobry kochane. Przepraszam, że się nie udzielam ostatnio (ale czytam), mam trochę problemów na głowie. Włączyła mi się depresja związana z przesileniem wiosennym, w dodatku jestem przed okresem, więc hormony buzują...no i w ten sposób przestałam sobie radzić z małymi tragediami i mam wrażenie, że wszystko mi się wali na głowę.
Posyłam wirtualny uścisk i zgadzam się z wszystkim co dziewczyny wcześniej napisały

Cytat:
edit: znalazłam w necie zdjęcia bardzo podobnych w kroju żakietów. Różnice pomiędzy tymi, a moim - kolor mój czerwony, rękawki są 3/4, no i materiał mojego żakietu jest inny, bardziej sztywny, podchodzący pod trenczowe materiały
edit2: Dori dziękuję bardzo
Jesteście kochane dziewczyny, co bym bez Was zrobiła??
Śliczny żakiecik A co do braku apetytu to po takim zatruciu to całkiem normalne, mam nadzieje, że po kilku dniach wszystko wróci do normy

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość
Magda-każda z nas m a gorsze dni, w których odzywa się w nas niezadowolenie siebie. Popatrz na to co w Tobie najlepsze, doceń się sama A na depresje i brak chęci na ćwiczenia-polecam kupić stepper. Podchwyciłam ten pomysł od koleżanki. Dziś idę po takie małe hantle, a w najbliższym czasie będę polować na tani stepperek. Oglądasz telewizję i pracujesz nad nogami i pupą
Ja miałam stepper i jakoś wogóle mnie nie ciągło do tego steppowania Ja wogóle nie umię w domu ćwiczyć A co do stepperka jak się zdecydujesz na model daj znac jaki, bo mój po roku się rozwalił.

Cytat:
Zawsze myślałam, że jedzenie wieczorami jest niezdrowe I w sumie dzięki niejedzeniu po 18 schudłam jakieś 8 kg w 10miesięcy..
Zależy co jesz i w jakich ilościach. Lekka białkowa kolacja dwie godzinki przed snem jest bardzo wskazana. Jeśli nie zjadasz nic przez powiedzmy 6 godzin przed snem to dochodzi do katabolizmu mięśni.

Ogólnie jedząc w taki sposób (znaczy rzadko i sporo godzin przed snem już nic) można zacząć wyglądać jak tzw. tłusty chudzielec - znaczy jest się chudym, ale posiada dużą ilością tkanki tłuszczowej, bo to organizm w chwilach krytycznych dla niego magazunuje Nie neguje, że nie jedząc sporo godzin w ciągu dnia, albo wieczorami nie można zlecieć z wagi, bo to oczywiste, ale chyba każdemu zależy żeby zgubić tłuszczyk, a nie stracić wode i mięśnie... no i włosy

Więcej info w artykułach zawieszonych na dietetyce
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-02, 22:12   #3489
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Myślę, że przydałoby się Zrób sobie taką pełną morfologię i będziesz wiedziała, czy w razie czego coś jest nie tak

Morfologie robie co jakiś czas, ale nigdy nie badałam poziomu żelaza

Cytat:
Aaaa, poproszę Was jeszcze o dawkę pozytywnej energii dla mojego taty, który w szpitalu czeka na operację.
Wierze, że wszystko będzie OK

Cytat:
Milka może się przebadaj.. nigdy nie wiadomo jak tam żelazo stoi... ja mialam strasznie niski poziom. Tez nie robilam wynikow przez ten caly czas... ale jak zemdlalam drugi raz to maz z mama postawili sie i wyslali mnie na kompleksowe badania. No i wyszla anemia, ale bez wiadomej przyczyny. Jesli pijesz pokrzywke to powinno być ok. Z tego co wiem to żelazo dobrze przyswaja sie z kwasem foliowym, wiec powinnaś brać jesli tego nie robisz.

Na szczęście nie mdleje - chociaż jak by mi się zdarzyło to pewnie natychmiast pobiegłabym się przepadać Ale mam często bardzo zimne i sine ręce i stopy Ale wątpie żeby to z poziomem żelaza było związane No cóż...jak następnym razem mi się morfologi zachce nie zapomne o tym żelazie

Cytat:
xyoko, ja mam ZIAJA Anno dOro Mikrodermabrazja to niby dla starszych po 40 ale czytalam na wizażu, że jednak nie tylko i że jest świetny... no juz wysmarowałam się jak będzie potem przkaże
Ja mam ten produkt i jestem bardzo zawiedziona. Moim zdaniem on nie robi nic a przypomne, ze mam wrażliwą i naczynkową cerę Z jednej strony to dobrze, że nie działa niż by miał działać za bardzo, bo przynajmniej mojej cerze nie szkodzi Ale mimo wszystko po tylu recenzjach spodziewałam się jakiegoś widocznego oczyszczenia.

Estelle widać, że obiektyw Cię kocha
Marzenko razem się kompleksimy
Stary 2008-04-02, 22:16   #3490
tigresska
Zakorzenienie

Ja niestety do Waszych makijażowych fascynacji nie dołączę gdyż uzywam jedynie tuszu do rzęs i kwentualnie kredkę do oczu. A to wszystko z jednego powodu - kompletnie nie umiem sie malowac
żeby nie było - wiele razy próbowalam i za kazdym razem wyglądałam jak nie powiem co zza krzaka... naprawdę mam 2 lewe ręce do takich rzeczy, aż wstyd przyznac bo swoje latka juz mam Ale podobają mi się takie podkreślone oczy, takie "zadymione"
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-02, 22:18   #3491
Porcelainnn
Zadomowienie

Cytat:
Khol to drobno zmielony czarny proszek, który nakłada się patyczkiem na oko, trzyma się on podobno o wiele dłużej niż tradycyjny eyeliner, jest bardzo, bardzo trwały, niektóre dają efekt wybielenia i jakby chłodzenia oka.

Dziękuję za odpowiedź To oficjalnie dołączam do chętnych na khol Też przeszukuje allergo
Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość

czarnej herbaty nie lubie i nie pijam wiec problem z glowy, ale kawa...
to mam ten sam problem. w wakacje sa duzo jasniejsze niz teraz tylko czekam na slonce...
Trzeba je jakoś zakląć...było już parę ładnych dni, a od wczoraj deszcz i buro Robisz płukanki po każdym myciu?

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
a ja zrpbie oftop. http://www.youtube.com/watch?v=g0G9v...eature=related
az sie wzruszylam, bo kocham ta piosenke
Gary Jules-Mad World. Jest też wykonanie REM. Przekochana ta wersja z Kiwi, też sie zachwycałam jakiś czas temu

Cytat:
a do takiej zielonookiej urody rzyczwyiscie piekne sa fiolety, tylko tez trzeba umiec je zrobić Ja na swoj ślub byłam malowana u kosmetyczki i było ok, ale stwierdziłam w sumie pózniej że lepiej bym zrobiła jakbym sie i sama pomalowała, a to na drugi dzień na sesje fotograficzna w terenie rozpuściłam całkiem włoski i pomalowałam sie po swojemu i ze zdjęc jestem straznie zadowolona... wyszły tak naturalnie
Zgadzam się- jestem zielonooka i fiolety uwielbiam Zarówno ubrania jak i makijaże. Teraz będę świadkiem na ślubie kuzynki i szukam jakiejś sukienki lila/fiolet.

Robiłaś wcześniej u tej makijażystki dzień próbny. I zgadzam się, czasem dużo ładniej wygląda się tak nie do końca 'zrobionym', od linijki. Tak kobieco-rozpuszczone włosy, delikatny makijaż

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Ja miałam stepper i jakoś wogóle mnie nie ciągło do tego steppowania Ja wogóle nie umię w domu ćwiczyć A co do stepperka jak się zdecydujesz na model daj znac jaki, bo mój po roku się rozwalił.
Dam, dam . A Ty może napiszesz jaki miałaś? Żebym nie kupiła felernego

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-02, 22:21   #3492
nicki86
Zadomowienie

Ja bardzo podobie wykonuje smoki jak Madzia przeważnie jest czarny przechodzacy w lekka perełke, albo czarno fioletowy... te dwa najbardziej lubie z taka wlasnie roznica tylko że do wewnetrzenego kacika oka przewaznie uzywam perłowej bieli ale malutko (chyba ze nie mam przy sobie) a kreske wykonuje tylko do połowy oka, a wewnetrzny kacik zostawiam niepomalowany.
Madziu dobrze że mówisz mi, że jednak ten khol dla upartego jest jedynie wyzwaniem do poskromienia mam nadzieje ze dam rade Bo sie strasznie napalilam Jak dziewczyny wróca z ciepłych krajów to wszytkie na forum bedziemy wygladaly jak kocice, bo wlasnie takie makijaze kojarza mi się z taka hmm polotnascia i lekka drapieznoscia ale w dobrym znaczeniu tego słowa

Xyoko ja też mam since pod oczami i jestem blada jak śmierć... ale nie maluje sie pudrami bo nie lubie maski na twarzy, jakos zle sie czuje, ale ku mej radosci dziewczyny z mojej stancji kiedys popadly w zachwyt, że ja niczego nie uzywam a wygladam dobrze... a ja se mysle ta przyzyczaiły się jak mnie codzien widzialy bez makijazu jakiegokolwiek

Estello ja pomyślalam, że kiedyś szkla wyprobuje, ale jak pogorszy mi się wzrok, wtedy zamowie sobie takie dwa w jednym korekcyjno koloryzujace a niestety z daleka coraz gorzej widze. No i strasznie podoba mi sie wlasnie taki szary... albo delikatnie fiołkowy, ale on wyglada mało naturalnie, ale efektownie widzialam też takie szla, że na oku daja tylko lekkie refleksy... rozswietla oko świetnie to na fotografiach wygladalo swoj naturalny kolor ale takie jakby ożywiony ale wiadomo ma sie inne wydatki no i jeszcze szokować ludzi takimi zmianami Moja siostra kiedys kupywala lecznicze szkla i dostala zielone szkla jako taka probke... zalozyla i mowila ze wygladala okropnie
Ja przez wiele lat też nie uzywalam kremow, ale od kilku uzywam nałogowo własnie tych tłustych z filtrem bardzo wysokim, niestety (choc juz sie przyzwyczailam wiec nie bardzo niestety) nie moge sie opalac i stad taki przymus. nie przesusza Ci sie skóra??

Ja juz jestem po prysznicu, kapiel w soli odlozona na jutro, ale ta dermabrazje zrobiłam i jest cudna, wcale nie przereklamowana Moja skóra zrobiła sie delikatna i mięciutka a po jakims czasie jak zmyłam zarózowiła sie tak jakby produkt jeszcze działał, zobaczymy jutro rano Pokrzywka tez juz wypita...
widze że robi się już coraz bardziej cicho?? czyzbyscie spikały już??:P a moze robicie wcierki we wsłoski???:P
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-02, 22:23   #3493
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość
A to wszystko z jednego powodu - kompletnie nie umiem sie malowac
Jak bym czytała o sobie Kilka razy już próbowałam z tym przydymionym, bo szczerze strasznie mi się podobają tak pomalowane oczęta Ale efekt końcowy u mnie nie jest najlepszy Ogólnie wydaje mi się, że mi pasują raczej janse kolorki na powiekach

Cytat:

Dam, dam . A Ty może napiszesz jaki miałaś? Żebym nie kupiła felernego
Jutro Dziś już wszyscy śpią i nie chce ich budzić, bo stepper gdzieś w głębi szafy siedzi, więc trochę hałasu bym narobiła
Stary 2008-04-02, 22:29   #3494
virka
Zakorzenienie

Cytat:

Raźniej będzie się kompleksić
Ale tak ze zdwojona siłą, to nie wiem, kto nas z tego wyciągnie
Nawet włosomaniaczki za włosy nie dadzą rady

Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość
żeby nie było - wiele razy próbowalam i za kazdym razem wyglądałam jak nie powiem co zza krzaka... naprawdę mam 2 lewe ręce do takich rzeczy
Wszystko jest kwestią praktyki

Cytat:
widze że robi się już coraz bardziej cicho?? czyzbyscie spikały już??:P a moze robicie wcierki we wsłoski???:P
Ja właśnie zaraz znikam do kąpieli
Ale jeszcze jestem
I nie wiem czy myć głowę czy nie
Bo normalnie nie powinnam, ale dałam seboradin i daję na odległość, jak sklep zielarski...

Stary 2008-04-02, 22:31   #3495
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
ale ta dermabrazje zrobiłam i jest cudna, wcale nie przereklamowana Moja skóra zrobiła sie delikatna i mięciutka a po jakims czasie jak zmyłam zarózowiła sie tak jakby produkt jeszcze działał, zobaczymy jutro rano Pokrzywka tez juz wypita...
Jak Ci tak ta ziaja pasuje to chyba Ci swoją podeśle
Chyba powoli kłade się spać Dobranoc
Stary 2008-04-02, 22:38   #3496
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość

Raźniej będzie się kompleksić
Ale tak ze zdwojona siłą, to nie wiem, kto nas z tego wyciągnie
Nawet włosomaniaczki za włosy nie dadzą rady

Ja tam wierze w nasze wlosomaniaczki

Ups. Rozpędziłam się z tymi postami
Stary 2008-04-02, 22:42   #3497
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam wierze w nasze wlosomaniaczki
To lepiej niech już zaczynają obmyślać plan, bo jam się zakompleksiła do granic...

Stary 2008-04-02, 22:54   #3498
nicki86
Zadomowienie

Taaak ziajka jest super tania i ma jak dla mnie kosmetyki na poziomie

Ja też mam kompleks na kompleksie... zawsze odrobine podbudowywuja mnie te programy na tvn style jak pieknie wygladac nago czy cos w tym stylu... bez operacji, chudniecia itp. wydobywaja z kobiet ich naturalne piekno wtedy mam takiego powera, że moze ja tez cos ze soba zrobie... ale szybko mi to przechodzi i znów jestem za gruba, mam brzydka skóre itd. itp. ohhh szkoda gadac
Stary 2008-04-02, 22:59   #3499
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
To lepiej niech już zaczynają obmyślać plan, bo jam się zakompleksiła do granic...
Cytat:
Ja też mam kompleks na kompleksie... zawsze odrobine podbudowywuja mnie te programy na tvn style jak pieknie wygladac nago czy cos w tym stylu... bez operacji, chudniecia itp. wydobywaja z kobiet ich naturalne piekno wtedy mam takiego powera, że moze ja tez cos ze soba zrobie... ale szybko mi to przechodzi i znów jestem za gruba, mam brzydka skóre itd. itp. ohhh szkoda gadac
Z pewnością śliczne z Was kobitki
Stary 2008-04-02, 22:59   #3500
virka
Zakorzenienie

To ja w tych kompleksach idę się kapać
Może je zmyję z siebie...

Stary 2008-04-02, 22:59   #3501
Porcelainnn
Zadomowienie

Cytat:
Jutro Dziś już wszyscy śpią i nie chce ich budzić, bo stepper gdzieś w głębi szafy siedzi, więc trochę hałasu bym narobiła

Super Słyszałam, że kiedyś można było fajny stepper w Kauflandzie kupić po jakieś 70 zł

Cytat:
Taaak ziajka jest super tania i ma jak dla mnie kosmetyki na poziomie
Taaak... ja iod siebie mogę polecić serie Ziaji calma HC, wspaniała jest. mam bardzo wrażliwą cerę i te kosmetyki nie dość, że pielęgnują to i leczą... Póki co wypróbowałam żel, tonik i krem biolipidowy

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-02, 23:01   #3502
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Z pewnością śliczne z Was kobitki
I kto to mówi... zapewne piękna kobieta
Ze ślicznymi włosami

Stary 2008-04-02, 23:06   #3503
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:

Super Słyszałam, że kiedyś można było fajny stepper w Kauflandzie kupić po jakieś 70 zł

Mój stepperek kosztował gdzieś koło 100-150 zł i został kupiony na allegro (ale w jakimś sklepie sportowym). Dopytam się dokładnie jutro, bo w sumie nie ja go kupowałam. Jeśli zamierzasz dosyć intenywnie ćwiczyć to wydaje mi się, że taki za 70 zł długo Ci nie posłuży i podobnie jak ten mój powoli zacznie się rozlatywać W sumie ja sporadycznie go użytkowałam, ale siostra systematycznie codziennie pół godzinki zasuwała No chyba, że ten z kauflandu to jakiś taki polecany przez znajomych. Ten mój to jakiś feralny się okazał

Taaak... ja iod siebie mogę polecić serie Ziaji calma HC, wspaniała jest. mam bardzo wrażliwą cerę i te kosmetyki nie dość, że pielęgnują to i leczą... Póki co wypróbowałam żel, tonik i krem biolipidowy
Nie próbowałam Ale uwielbiam tą oliwkową

Virko to zmyj przy okazji też moje kompleksy
Stary 2008-04-02, 23:08   #3504
nicki86
Zadomowienie

Tej serji z zajki nie próbowałam, ale nie omieszkam jak mi sie troszke pokoncza obece kosmetyki teraz jeszcze czekam na maske do rak kokosowa, bo sobie zamówiłam... i sie napalam na całą serie tą do redukcji tłuszczyku ta czarną

oj ja reaguje obronnie jak ktos mowi ze pieknie wygladam... od razu wlacza mi sie czerwona lampka i mysle ta jasne ściemniać to sobie mozesz, ale nauczyłam się ładnie usmiechać i mówic dziekuje jakbym przyjmowała je

kobieca pokretna natura....
Stary 2008-04-02, 23:13   #3505
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
oj ja reaguje obronnie jak ktos mowi ze pieknie wygladam... od razu wlacza mi sie czerwona lampka i mysle ta jasne ściemniać to sobie mozesz, ale nauczyłam się ładnie usmiechać i mówic dziekuje jakbym przyjmowała je
Ja wogóle nie umie przyjmować komplementów Zawsze mi się wydaje, że jak ktoś mówi coś dot. mojego wyglądu to kłamie i mówi tak bo wypada, albo chce być uprzejmy i nigdy nie wiem jak się zachować w takiej sytuacji. W sumie rzadko się to zdarza (nie wiem czy dobrze czy źle), więc przynajmniej jeden problem z głowy

Ok - jutro pobudka o 6 a ja ciągle tu siedze
Stary 2008-04-02, 23:38   #3506
nicki86
Zadomowienie

To jakiś nasz chory mechanizm obronny...

a ja wklejam dla tych co tu się tak wzdraniały przed ciemnym makijazem do jasnych oczków ciekawego linka o przydymionym spojrzeniu kroczek po kroczku http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=step+by

dobranoc
Stary 2008-04-02, 23:39   #3507
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
Jak bym czytała o sobie Kilka razy już próbowałam z tym przydymionym, bo szczerze strasznie mi się podobają tak pomalowane oczęta Ale efekt końcowy u mnie nie jest najlepszy Ogólnie wydaje mi się, że mi pasują raczej janse kolorki na powiekach
Ja to już nawet nie wiem co do mnie pasuje ale podobają mi sie ciemne

Cytat:

Wszystko jest kwestią praktyki
Jestem wyjątkiem potwierdzającym tą regułę
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-02, 23:49   #3508
'Estelle'

Cytat:
Nie myślę, ja to wiem

No i zakochałam się
Jesteś przepiękną kobietą

Popadłam w całkowite kompleksy i nie wiem kiedy się pozbieram....
Dlaczego nie mogę tak wyglądać....
Ej nooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja tam i tak nie wierzę. tak samo straszyłaś nas Swoimi włoskami i co???

Cytat:

Estelle widać, że obiektyw Cię kocha
Hihi, to raczej zasługa uczucia Tż [gdzieżby śmiał zrobić swojej kobicie brzydkie zdjęcie ]
I bez kompleków Dziewczynki pewnie niejedna uciekłaby na mój widok bez tuningu, z rana, w wersji zombie [serio ]

Cytat:
Estello ja pomyślalam, że kiedyś szkla wyprobuje, ale jak pogorszy mi się wzrok, wtedy zamowie sobie takie dwa w jednym korekcyjno koloryzujace a niestety z daleka coraz gorzej widze. No i strasznie podoba mi sie wlasnie taki szary... albo delikatnie fiołkowy, ale on wyglada mało naturalnie, ale efektownie widzialam też takie szla, że na oku daja tylko lekkie refleksy... rozswietla oko świetnie to na fotografiach wygladalo swoj naturalny kolor ale takie jakby ożywiony ale wiadomo ma sie inne wydatki no i jeszcze szokować ludzi takimi zmianami Moja siostra kiedys kupywala lecznicze szkla i dostala zielone szkla jako taka probke... zalozyla i mowila ze wygladala okropnie
Ja przez wiele lat też nie uzywalam kremow, ale od kilku uzywam nałogowo własnie tych tłustych z filtrem bardzo wysokim, niestety (choc juz sie przyzwyczailam wiec nie bardzo niestety) nie moge sie opalac i stad taki przymus. nie przesusza Ci sie skóra??
Ja w szkłach najbardziej boję się samego procesu umieszczania ich na oku i tak odwlekam... ale pewnie kiedyś kupię... A fioletowe - zaraz obok brązu to moje marzenie Póki co mogę sobie przerabiać kolorek w photoshopie
Co do skóry - owszem, przesuszała mi się poza strefą T, w ekstremalnych przypadkach coś tam maźnęłam po policzkach, ale naprawdę sporadycznie. Teraz odkryłam przyjemność stosowania kremików i testuję, z różnym skutkiem, może to również zasługa odstawienia tabletek anty, po nich nie miałam niemal żadnych problemów... Pocieszam się, że idzie lato, a w lecie przynajmniej mi łatwiej dbać o skórę [słońce akurat mnie lubi]... Cóż, będę próbować dalej, szkoda mi tylko wyrzucać tych nie do końca trafionych wynalazków, z drugiej strony ciągnie, żeby posprawdzać coraz to nowe, od miesiąca czaję sie na serię Bielendy z olejem arganowym, zachwyciły mnie pudełeczka ale: po pierwsze boję się, że może okazać się za tłusty [chciałabym używać załej serii, żeby spotęgować dobroczynny efekt], a po drugie, nie chcę robić pudła zapasu, jak to ma już miejsce w przypadku kosmetyków do włosów moja szafa tego nie wytrzyma

I przy pielęgnacji kremami muszę robić przerwy, co by skóra się unormowała po z byt dużej dawce dobrodziejstw
Stary 2008-04-03, 05:29   #3509
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w szkłach najbardziej boję się samego procesu umieszczania ich na oku i tak odwlekam... ale pewnie kiedyś kupię...
Też się tego najbardziej bałam A teraz po tych czterech miesiącach do perfekcji doszłam i góra minuta i szkiełka są na obu oczętach

Porannie witam
Stary 2008-04-03, 07:43   #3510
madziunia80
Zakorzenienie

Dzień dobry bardzo kochane! Dzisiaj już ze mną dużo lepiej, dzięki Waszemu wsparciu udało mi się podnieść z dołka, nie do końca jeszcze, ale grunt, że walczę. Dzięki Wam
Ale widzę, że kiedy ja walczę, Marzenka i inne dziewczyny popadają w kompleksy. Bacik szykuję już i młoteczek do wybijania z głowy takich bzdur. Przecież to wczoraj Wy podnosiłyście mnie na duchu, a teraz czuję się w obowiązku powiedzieć Wam kochane, że nie ma na wizażu równie pięknego wątku, jak ten. Jesteście wszystkie ślicznymi kobietami, do tego macie sporo oleju w głowie. Połączenie zabójczo seksowne i tego się trzymajmy

Tatulek mój będzie miał dzisiaj operację, jako czwarty, także myślę, że około godziny 16.00 powinien sie zabieg zacząć. Trzymajcie kciuki kochane

Cytat:
Moja cera niestety nie należy do nieskazitelnych Z sińcami pod oczami też walczę bezskutecznie..
Moja cera też nie jest idealna, dlatego przy takim makijażu ważny jest dobry podkład i korektor, inaczej katastrofa na wejściu.

Cytat:
Madziu, dzięki za instrukcje, teraz musze znaleźć czas, żeby poćwiczyć , zwłaszcza rozcieranie czarnej kredki... no i czarną kredkę muszę zakupić, bo gdzieś mi wsiąkła
Fajny patent z tym dodawaniem czerwieni, bardzo mi się spodobał
Proszę bardzo, polecam się na przyszłość. Czerwień z czernią zawsze wygląda dobrze, poluję jeszcze na odpowiedni odcień turkusu do brązowych dymków

Mogę jeszcze napisać o innej technice, którą stosuję do dymków. To odwrotność poprzedniej, nakłada się ciemny cień na całą powiekę najpierw dość delikatnie, potem rozjaśnia się go w miejscach, które chcemy rozjaśnić, w moim przypadku to wewnętrzny kącik oka, bo moje oczy są trochę za blisko siebie. Rozciera się granice obu cieni trzecim cieniem, który pogłębia jasny i rozmywa ciemny cień. I na końcu od zewnętrznego kącika nakłada się najciemniejszy cień, wyciąga ponad załamanie powieki i rozciera granice jasnym cieniem. Oczywiście kredką obrysowuje się oczy itd.
Ta technika powoduje, że kolory nie są aż tak czyste, co w wielu przypadkach wychodzi dymkowi na zdrowie, bo o to w nim przecież chodzi, żeby był mglisty, rozmazany, rozmyty.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości