|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3
Cytat:
Ja mam jutro. Dobrze ze zadzwonili z przychodni bo byłam świecie przekonana że mam o 17.45 a tu nam 18.20. |
|
|
|
|
#4022 |
|
Rozeznanie
|
Ania, gratuluje synusia😊
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Mi gin na każdej wizycie przełącza obraz na 3d😊 Ale do tej pory tak słabo było widać... dopiero w piątek ładniej buźkę zobaczyłam. |
|
|
|
#4023 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
PS. Też jestem nienormalna wg. powyższej definicji i dobrze mi z tym! ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4024 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w sensie jakbys miala kredyt na 30 lat to z dzieci trzeba zrezygnowac? 2. moj ma tak samo, a ja juz sama nie wiem...najlepszy okres na 3d i tak mi juz minal..w gabinecie widzialam ulotke ze najlepiej mieszy 18 tc a 23 tc je robic..
|
|
#4025 |
|
Rozeznanie
|
Crescent, fakt najlepiej zrobić przy badaniu połówkowym bo dzidzia jest jeszcze mała i można sobie ja obejrzeć w całości. Ale tak ogólnie to możesz przez cała ciąże robić. Ostatnio dziewczyna która była na wizycie przede mną pokazywała nam zdjęcie jakie jej przed chwila zrobił w 3D w 35 tyg to normalnie coś wspaniałego. Była tylko buzia ale widać było dokładnie jak wyglada i będzie wyglądać maleństwo😍
|
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4027 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noooo chamidło straszne, w ogole okropne rzeczy wygadywał. Ewidentnie mnie tam wysłali zeby mi podważył zwolnienie. I podważył ale miałam to w dupie bo juz w tym czasie miałam ciążowe ktore unieważniało to w związku z którym byłam na komisji wiec tak naprawde podważył nieważne zwolnienie Cytat:
Wiesz co, ja nie byłam na komisji w związku ze zwolnieniem ciążowym, przed ciąża byłam 3 miesiące na zwolnieniu w związku z czymś innym i dlatego mnie wezwali. Nie słyszałam o żadnej ciężarówce która by wezwali na komisje, raczej nie tykają, wiec nie stresuj sie na zapas Cytat:
Ja to juz w ogole drugie NIEŚLUBNE w drodze, nosze tylko pierścionek zaręczynowy
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|||
|
|
|
#4028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja juz sobie wytlumaczylam a tu znow ziarno zasiane
|
|
#4029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamaginekolog coś mówiła, że najlepsze foty 3d twarzy chyba w 26 tygodniu. Judis na takim szwie gro kobiet doczekało normalnego porodu w terminie, trzymam kciuki za was. Ja mogłabym pójść na 1/4 etatu jeśli dzieci byłby fajnie kompatybilne z moją mamą, która na pewno dużo pomoże. Ale rok z 2 to na pewno mi raz dwa przeminie. Jestem generalnie nastawiona dla nich. Mam już swoje lata i chcemy im z mężem stworzyć fajną rodzinę 😀 Mnie na pewno będą 500+ przezywać na ulicy (jakbym miała jakiś wpływ na liczbę dzieci w 1 ciaży) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Ale w ogole jest cos w tym ze jak ktoś chce więcej niż dwójkę dzieci to ludzie dziwnie patrzą. My tez planujemy trójkę i tesciowa do mnie że po co mi trojka dzieci. No nie wiem. A po co mi dwojka? Troche nie rozumiem co komu do tego ile kto chce miec dzieci jeśli go na nie stać to sobie robi.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#4031 |
|
Zadomowienie
|
U nas 3d jest w ramach połówkowego -230 zł
|
#4032 |
|
Rozeznanie
|
Hehe apropo stać mnie to sobie robię to w moim rodzinnym mieście jest małżeństwo lekarzy którzy maja siedmioro dzieciaków. I wszystkim mówią ze kochają dzieci i przez to ze ich stać to sobie tyle zrobili ...wszyscy ich wytykają palcami a oni luzik😎
|
|
|
|
#4033 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwni Ci ludzieCytat:
Chcoiaż 7 nie chciałabym mieć, 4 to taka juz granicaCytat:
|
|||
|
|
|
#4034 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz tylko muszę poczytać i zbadać temat jaką?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
chociaż oni zgapili Marysię po naszej wspólnej babci![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dzisiaj poszłam do Smykolandu bo w weekend ma być kiermasz i chciałam zbadać teren , ale spodobało mi się kilka rzeczy i kupiłam już dziś dowiedziałam się, że na kiermaszu ceny obniżone o 5-10% pomacałam wózki kolejny raz wycofują się z xlandera i mieli kilkaset zł obniżki, ale ta spacerówka tragiczna, maxi cosi już skreśliłam z listy, macałam Coto Baby Aprilla i jest pięknie wykonany, na dodatek spacerówka super bo wygodna, rozkładana płasko i mocno kryjąca dziecko przed zimnem, ale te duże koła a ze spacerówek zakochałam się w Mutsy Nexo, ideał, tyle, że najpierw potrzebuję wózka do gondoli i fotelika , łatwego do składania no nic nie mogę wybrać i bardzo mnie to denerwuję ale zakochałam się w łóżeczku i komodzie Pinio ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- ja mam granicę 5, ale pewnie zostanie 4 ![]() jeśli chodzi o 500+ to ja nie ukrywam, że pomogło mi podjąć decyzję. dla nas trudny byłby okres kiedy będę miała 80% pensji czy gdybym chciała jeszcze dłużej zostać w domu, kiedy oboje pracujemy to luzik, więc zastrzyk pieniędzy 500+ pozwala pokryć tą dziurę
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze jak Cię wezwą to zagadaj ze swoim lekarzem zeby Ci papier wystawił ze nie jestes w stanie sie stawić na żadnej komisji bo masz ciąże zagrożona i musisz leżeć. Ja w środę wlasnie ide do mojego gina bo w związku z tym ze mi sie kończy okres zasiłkowy w połowie maja to musze złożyć papiery o zasiłek rehabilitacyjny, i on powiedział ze spoko, nazmyśla mi w papierach tak ze nawet mi rentę przyznają
|
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze sie mnie nie beda czepiac Itakasia zapomnialam, szukalam wczoraj u Ciebie tych kilogramow co podobno u Ciebie sie pojawily w nadmiarze Nic nie znalazlam ...Judis lekarze na pewno wiedza co robia, a szew ponoc jest skuteczny. ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Ania9106 gratulacje!!! Super synek |
|
|
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Judka dużo ludzi było, mogłaś przeoczyć
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
to moje zakupy dzisiaj
|
#4040 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze poklikałam w Smyku bo jest 25%. szlaban na ubranka, teraz łóżeczko i komoda
|
#4042 |
|
Zadomowienie
|
Co do ilości dzieci to kiedyś marzyła mi sie trójka ale mąż chyba wolałby dwoje wczoraj poruszyłam ten temat z nim to sie mnie zapytał czy dwoje nie wystarczy? No nie mówi nie ale jak zwykle życie pokarze 😉
Ja hmmm pracowałam w firmie 5 lat jak zaszłam w pierwsza ciążę, kolo 2-3 miesiąca poszłam na zwolnienie bo w szpitalu wylądowałam. Potem macierzyński rok i kilka miesięcy wychowawczego bezpłatnego, pod koniec wychowawczego tnz w grudniu okazało sie, ze jestem w ciazy i od razu powiedziałam, że nie wrócę do pracy i od stycznia będę na zwolnieniu. Mialam w styczniu wrocic. 12 godzin w pracy plus pół godziny rano dojazd i powrót z pracy godzina/poltorej jak korki. Nie wrócę do tej firmy mimo, że parę lat tam spędziłam i pomagałam tworzyć ta firmę. No niestety mój szef okazał sie chamem i tyle. Umowa mi sie skończy i podziękuje za współpracę. Jak nie ta praca to inna, uważam, że rodzina jest ważniejsza, odchowam dzieci do takiego momentu aby mogły iść do przedszkola i w tedy poszukam sobie nowej pracy. Żadna babcia nie pomoże w opiece nad dziećmi więc następne 2-3 lata spędzę w domu potem zacznę czegoś szukać, chyba że coś w życiu sie pozmienia i któraś babcia zaoferuje swoja pomoc to w tedy moze szybciej wrócę na rynek pracy albo praca w weekendy. Myślę, że życie i tak napisze swój scenariusz Wysłane za pomocą mTalk |
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
malenka
ja też nie wiem jeszcze kto pomoże w opiece, do pracy nie wrócę normalnie prędzej niż jak synek skończy 2 lata. pewnie będę wozić do mojej mamy ![]() właśnie czytam opinie o Coto Baby że ładnie wyglądają, ale to chińszczyzna ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- dla wszystkich
|
#4045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak będzie z wyprawka później też.... "nie, ja tego nie potrzebuje" a później "no musiałam to kupić "Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
E tam - trzeba olać system i żyć własnym życiem. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Gaduły
![]() Po intensywnym weekendzie biorę się za nadrabianie
|
|
|
|
#4047 |
|
Rozeznanie
|
Ja usłyszałam jakoś czas temu opinie, że powinnam się rozwiesc z mężem, zeby mi dochodów nie podwyzszal, żebym sie załapała ba 500+ ja pierwsze dziecko
![]() Nie wzięli pod uwagę tego, ze nie po to zapierdzierdzielam na dwa etaty, żeby miec najniższą krajową w dochodach i rozwód nic by nie dal ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szalejesz ![]() Cytat:
![]() Swoja drogą dzień wczesniej mieli te nasze warsztaty w Gdańsku, pierwsza pomoc była tam zamiast naszego Chicco
|
||
|
|
|
#4049 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oba bardzo ładne ![]() Cytat:
![]() Duża ta Twoja córcia Cytat:
![]() Jeszcze sobie dorzuciłam dziś wyjście do koleżanki, bo hybrydy domagały się wymiany Jestem wykończona, jutro zamierzam siedzieć sama w domu i leniuchować ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Niedługo wszystkie razem będziemy wyglądać jak pęk balonów na odpuście ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4050 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja będę korzystać z rocznego macierzyńskiego Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na łożu śmierci nikt nie żałuje, że nie poświęcił więcej czasu na pracę zawodową ![]() [QUOTE=judkama;72513712]Dziewczyny miło mi ![]() Aczkolwiek juz usłyszałam, że robię sobie dzieci, bo nie chce sie mi pracowac O ja głupia /QUOTE]Powinni być Ci wdzięczni, że dbasz o to, żeby miał kto na nasze emerytury zarabiać ![]() A tak serio, to gdyby zostawić te osoby na tydzień w domu z dwójką lub trójką dzieci, to większość uznałaby, że praca zawodowa to sielanka w porównaniu z tą harówką w domu |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

jedank bedzie Tymuś
wodziałam sprzęcior

w sensie jakbys miala kredyt na 30 lat to z dzieci trzeba zrezygnowac?

i modlitwa lecą do Ciebie i Maluszka! Będzie dobrze, musi być i maleństwo wytrzyma do bezpiecznego terminu! Głęboko w to wierzę, trzymaj się i oddzywaj w miarę możliwości
jedynie w kolorach.

Nic nie znalazlam ...
maz poszedl do pracy a ja mu zazdroszcze