|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
|
|
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
to jest straszne (( jak tak można traktować matke..... ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- tak bo jestem na insulinie
|
|
#4503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasem jeszcze ktoś mówi o bieżącym dniu, a czasem o skończonych dniach podobnie jak i z tygodniami, czyli pierwszy dzień 21 tc ktoś nazwie 20+0, a ktoś inny 20+1. To już takie drobiazgi ![]() Wg tego co ja wiem, to jeśli liczymy z om (czy tam jakiś określony dzień wpisujemy sobie do apki jako pierwszy dzień om), to jest to ten sam dzień tygodnia co tp. Ciąża trwa tak jak nauka twierdzi 40 tyg lub 280 dni a tp to pierwszy dzień 41 tc, czyli to co my tu najczęściej byśmy nazwały 40+0 (reguła naegelego też czasem przekręca tp o dzień/dwa, bo może być więcej lub mniej miesięcy z 31 dniami lub luty czasem wchodzi w ciążę czasem nie, lub rok przestępny, itp)
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-02-16 o 15:13 |
|
|
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z ciekawosci sprawdziłam i mam 6.07 ![]() Co do liczenia tp. To. Moja gin wszędzie wpisuje termin z UG i dla niej on jest wiarygodny. Lekarz na UG tez. Powiedział, że to jest termin którym się sugerujemy. A prawda jest taka, że termin terminem, a maluchy wyjdą kiedy będą uważały za słuszne. Dziewczyny z końca listy mogą się rozpakować jako pierwsze a my będziemy czekać haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4505 |
|
Zadomowienie
|
zgrusia, vesna, dziś up wg planu? Powodzenia!!!
![]() vesna krótko z nami pisała, ale może jest ciągle? Kciuki są ![]() zgrusia, coś pisałaś chyba wczoraj, ale nie kojarzę słówka o up... Czekamy na wieści, dziewczyny!
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
Sporo jest dziewczyn na liście,a mało się udziela
Lubi ktoś granolę?Mam przepis z polecenia koleżanki.Jak mąż zrobi zakupy,to dzisiaj zrobię http://kingaparuzel.pl/blog/2018/02/granola-bez-cukru/ |
|
|
|
#4507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za dużo słyszałam historii, że gin prowadzi ciążę i liczy tp z ug, bo było spore przesunięcie, a w szpitalu om i koniec, i lament że przenoszone i wywoływanie na szybko. Zresztą już poruszałyśmy ten temat na początku wątku i też ktoś u nas tak miał jak powyżej napisałam.Dokładnie, masz rację, tylko nie w ostatnim zdaniu, proszę!!! Bez przesady, ja do 10.07 zamierzam urodzić Po raz czwarty będę się łudzić też, że nie przenoszę. Pojedyncze przypadki na pewno w tę lub we wtę się przesuną, ale nie za dużo
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze,to liczę na to,że urodzę pod koniec czerwca.Zresztą jak mała będzie miała 3kg może się rodzić.
|
|
|
|
#4509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TP USG 6.07.2018 No i u mnie to nie pozostawia wątpliwości bo mała jest po prostu większą i starsza każdy lekarz to zauważa..W szpitalu też pytali o termin z UG jak jeszcze nie był wpisany w papierach od gin. A jak bylam w szpitalu przed UG. To pani doktor sama powiedziała, że jej termin z usg wychodzi na 7.07 bo dziecko duże, żebym się nie zdziwiła na UG więc u mnie na to patrzą. O tym rozpakowaniu pisałam z przymrużeniem oka.. Wiadomo, że nikt ciazt o 3-4tyg nie przenosi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-02-16 o 15:33 |
|
|
|
|
#4510 |
|
Zadomowienie
|
A ja się nie nastawiam na żaden termin. Córkę urodziłam za sprawą mojego ginekologa 2 tygodnie wcześniej bo miałam za mało wód i stwierdził że dzidzia jest na tyle duże że już mogę. Zrobił mi masaż szyjki i już od niego wyszłam ze skurczami 😃 więc co do terminu to może być różnie tak jak już któraś pisała termin terminem a nasze dzidki wyjdą kiedy będą gotowe 😃😃
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4511 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze odkopuję z wczoraj.
Najważniejsze... pola, bursztynku, cambria, bardzo gratuluję Wam zdrowych córeczek!!! Gratuluję też postępów w kupnie ubranek ![]() Blanka, gratuluję poparcia grupy. To miłe! W takim razie przekazuję wątek w dobre ręce Czy zajmiesz się już ewentualnym ustaleniem tytułu następnego wątku?Gdyby było więcej propozycji rymowanek lub wątpliwości czy w ogóle dawać rymowankę (choć poprzednio wygrała zdecydowanie rymowanka), to mogę jeszcze do wątku dodać ankietę. Cytat:
Pierwsze 2-3 miesiące raczej zdecydowanie osobno, bo dopiero wprowadzasz pojedynczo nowe produkty, najpierw owoce, warzywa, potem mięso, kasze. Ale jak od tego ok. 10 miesiąca dojdą jeszcze jajka, gluten, potem nabiał, to już naprawdę jest duży wybór potraw i niemowlę może jadać z powodzeniem z rodziną. Może już, żeby się nie rozwodzić bardzo, to napiszę, jak teraz robimy z Lidką. My stopniowo od kilku lat staramy się coraj zdrowiej odżywiać, nie używamy sztucznych dodatków, kupujemy niemal same nieprzetworzone produkty. Bardzo mało solimy (choć ja i tż kiedyś lubiliśmy bardzo dużo, ale udało się stopniowo z tego zejść), często w ogóle do gotowania lub naprawdę symbolicznie, a jak ktoś chce więcej to później na talerzu i w tym momencie Lidka (13 mies.) prawie zawsze je dokładnie to samo co my. Od początku wprowadzania stałych pokarmów (skończone 6 mies) była karmiona blw. Zwykle starałam się tak dobierać nasze posiłki, żeby coś z tych produktów nadawało się dla niej, przygotowywałam te same produkty dla wszystkich, ale na przykład dla niej osobno, w prostszej formie - wkładałam do gotowania do osobnego garnka bez soli w ogóle. No to może tyle na razie Wiesz jak ja - mogę długo na każdy temat dzieciowy pisać Jak coś konkretnie Cię jeszcze interesuje to pytaj.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak, masz rację, 21 tc, wczoraj dokładnie 20+2 było. Cytat:
![]() Teraz już wierzę, że wszystko będzie dobrze! ![]() Cytat:
![]() Ja też bardzo się cieszyłam w ciąży z mojego drugiego chłopca ![]() Ale chyba tak się utarło, bo wydaje mi się, że zdecydowana większość kobiet jednak chce mieć tą "parkę", więc my, te które chcemy inaczej, "obrywamy" za to
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to jeszcze czas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4513 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po krótkiej przerwie
![]() ja już po UP ![]() Na 100 % pewne już że w brzuszku siedzi dziewczynka, wszystko ok, wszystko jest na miejscu tak jak ma być - mała jest zdrowa
|
|
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos gratuluję pięknej i zdrowej córeczki.Gdzie się podziewałaś?
|
|
|
|
#4515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos gratuluję zdrowej córeczki!!!
|
#4517 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluje ślicznego synusia, na tym 1 zdjęciu wygląda jakby się uśmiechał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nadal przewaga dziewczynek na tym wątku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aandra oczywiście że farbuje co prawda od tymestru, nie ma żadnych przeciwskazań do tego, dopytałam ginekologa, fryzjerek które mam w rodzinie ![]() Cytat:
![]() Co do masowania brzucha - potwierdzam - mnie to gin powiedziała że masowanie powoduje stawianie się macicy... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pola Okazało się że siostra ma podejrzenie raka szyjki macicy i jakoś tak mnie ta wiadomość ścięła, że nie umiałam sie pozbierać... Na szczeście robiłą wszystkie niezbędne wyniki i okazało się że to nie rak ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
![]() Gosia chociaż od początku czułam że to będzie córka i potwierdzone info wcale mnie nie zaskoczyło
Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-02-16 o 17:09 |
|||||||||
|
|
|
#4518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje!
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos cieszę się,że z siostrą wszystko ok. Wracaj do nas!!
|
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matczyna intuicja Cię nie zawiodła !
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne te dzieciaczki.
Na poprawę humoru kupiłam młodemu spodnie w smyku i w lidlu ale te z lidla oddam, bo od czwartku będą w fajniejszej kolorystyce. Załamałyście mnie informacją o Princes, dla mnie to znęcanie się nad mamą i dzieckiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wracam, wracam
Cytat:
W końcu będę mogła pokupić coś
|
|
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Madziara ,sytuacja z Princess też mnie dobiła...
|
|
|
|
#4524 |
|
Wtajemniczenie
|
Camelitos gratuluje córci, piekne zdjecia !! I jednocześnie suoer, że u siostry wszystko dobrze.... nie dziwie się, że wiadomosc Cie przytloczyla, każdego by to ruszylo.... ale na szczęście możesz juz odetchnąć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4525 |
|
Raczkowanie
|
Hej 😊
Jestem już po up. Potwierdziło się, że w brzuszku mam małą księżniczkę 😍 zdrowa, rośnie odpowiednio do tc i już chyba jogę trenuje 😱 i waży już prawie jak trzy tabliczki czekolady 😁 |
|
|
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
Folinko jak możesz to w pierwszym poście wpisz mi synek Szymon 😊
Kolejna wizyta 12.03 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4529 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Gratuluję wszystkich wizyt ![]() Przeczytałam informacje o Princess niewyobrażalne ze lekarze dopuszczają do takiego cierpienia. Ktoś (przepraszam nie pamiętam kto) pytał o to na jakim kabarecie byliśmy - Kabaret Młodych Panów
|
|
|
|
#4530 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgrusi gratuluje zdrowiutkiej córeczki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

(( jak tak można traktować matke..... 

Za dużo słyszałam historii, że gin prowadzi ciążę i liczy tp z ug, bo było spore przesunięcie, a w szpitalu om i koniec, i lament że przenoszone i wywoływanie na szybko. Zresztą już poruszałyśmy ten temat na początku wątku i też ktoś u nas tak miał jak powyżej napisałam.
Po raz czwarty będę się łudzić też, że nie przenoszę. Pojedyncze przypadki na pewno w tę lub we wtę się przesuną, ale nie za dużo 

urodzi i zaczyna jesc to cała rodzina je tak jak on czy gotujecie dwa rożne obiady czy każdy doprawia na swoim talerzu?
wasi znajomi i rodzina też są zawiedzeni płcią dziecka? Mam już synka, teraz wszyscy wmawiali mi córkę. Gdy okazało się że będzie drugi synek mam wrażenie że wszyscy są zawiedzeni... A pytania w stylu " To już pewnie że chłopak?" Wyprowadzają mnie z równowagi... Nie wiem czy odbieram wszystko negatywnie przez hormony czy wszyscy do okola naprawdę liczyli na dziewczynkę... Ja się cieszę że będzie chłopak wyprawkę już mam