|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
ani łóżeczko, ani wózek, ani rączki, ani leżaczek jak będzie tak w nocy to się zastrzelę... wolałabym żeby była ospała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
ja kupiłam zwykłą, najprostszą http://allegro.pl/karuzela-z-pozytyw...750234009.html Bardzo fajna, żywe kolory,mały ją baaaaaardzo lubi, piszczy z radości jak pod nią leży ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
Dzieci maja normalnie 37stopni. moja tez by spala, a jak nie to pila
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zadomowienie
|
Moje słoneczko jakby mniej też dzisiaj je, dlatego przed każdym jedzeniem jeszcze daje jej trochę wody, żeby się nie odwodniła. Dobrze, że teraz wieczór, to troszkę temperatura spadnie.
Dzięki za odpowiedzi. Nie będę się już tak mocno martwić. |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
Jak patrze na te linki z karuzelami to mi się coś dzieje... Fajne są i cena też odpowiednia. My na siłę kupowaliśmy przed wyjazdem tżta w sklepie dziecięcym i za taką, no trochę jarmarkową daliśmy ponad 80zł!
aania_20 Twoja mi się podoba, Radkowi też by się spodobała ![]() Co myślicie o tej ramce? Drogo? http://allegro.pl/potrojna-ramka-zac...782996301.html |
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam taką samą chuste ![]() Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-08-26 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mala rada tylko, nastepnym razem wez jej bardziej nozki do gory daj, taka zabke zrob. stopy na wysokosci pepka, glowka na wysokosci caluska w czolo. Bo Ala teraz tak zupelnie na plasko w tej chuscie wisi a to nie za dobre dla jej kregoslupa. Cytat:
Cytat:
Brumku Tymek sliczny. Marinko trzymam za was kciuki, mam nadzieje, ze wszystko sie ulozy. No i twoj TZ ma racje z tym mieszkaniem na swoim.Pomyslcie ![]() A ja mialam mala stluczke dzisiaj :/ na szczescie nic sie nie stalo. Glupi facet nie zachowal odstepu, ja zahamowalam, samochod lekko uciekl do tylu i bum. Ale pozniej gadaja, ze to baby nie potrafia prowadzic :/
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
Scio, Kajool kochane jesteście
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć moje Wy najkochańsze psiapsióły
![]() Takich zaległości to dawno sobie nie narobiłam ![]() ![]() Ale w końcu przysiadłam i chociaż partiami poodpisuję i poczytam, co u Was. To najpierw w giga skrócie co u nas: - wczoraj wróciliśmy do domku, ok. 15.30 - dziś byli dziadkowie z wizytą (dwie babcie, jeden dziadek). Wizyta jakoś dziwnym trafem „troszeczkę się przeciągnęła” ![]() ![]() ![]() - ZALICZYLIŚMY PIERWSZY SPACER!!! I to w pierwszym dniu po szpitalu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale w sumie to chyba dobre wieści, prawda? No bo nic jej nie jest, żadne choróbsko, żadna dolegliwość, tylko niezły apetycik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do oddawania, to ja wcale się nie czułam TAK bardzo zmęczona, może dlatego nie chciałam go oddawać ![]() Cytat:
![]() Nieee ![]() ![]() Hihi, zawsze warto dorobić po godzinach, co nie? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Lecę czytać dalej ![]()
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Jak czytam i widzę te chusty to aż mam ochotę też sobie taką sprawić
![]() Ale to trzeba z mężem przedyskutować jak wróci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może ona potrzebuję Twojej bliskości tak bardzo właśnie.. dzisiaj przy usypianiu miała niby zasnęła, ale za 15 min płacz...idąc do niej mówiłam już na schodach że idę , płacz był o tone niższy, podeszłam do niej przytuliłam buzię swoją do jej i powiedziałam,że już jestem i będe do póki zaśnie i podziałało...u mnie te mówienie, widzę że cholernie działa, a u Ciebie ?! Cytat:
![]() ale tutaj masz tańsze za 19,90 z ramką ![]() Co do mleka, to pierwsza warstwa własnie jest taka, żeby dzieciątko się napiło ona jest taka ala przezroczysta, wiec dziecko spokojnie się tym napoi ![]() Cytat:
JA też tego nie rozumiem,że ludzie nie mają wyczucia. Mówię, że okres połogu to powinien być tylko dla Ciebie i dziecka, a goście ewentualnie po 6 tyg mogli by przyjść ![]() Mnie drażniła nawet siostra w pierwszych dniach... TRAGEDIA! Potem już poprosiłam, że jak ktoś chce przyjść to nie da znać. I z karmieniem mam tak samo, nie lubie jak ktos na mnie patrzy !! ale ludzie tego nie rozumieja ![]() Marinka jestem z CIEBIE MEGA DUMNA !! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A pytałam o szczepionki, bo została mi zaproponowana właśnie ta Infanrix hexa, więc raczej na tą się zdecydujemy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki, sorry, że zawracam Wam głowę jeszcze moimi sprawami, ale myślicie, ze taki skok na głęboką wodę po tym co się wydarzyło, byłby dobry?
Pamiętacie, to mieszkanie o którym Wam pisałam ? Ono ciągle jest, bo facet to jest kolega tż-ta i on je trzymał... ( ale fajnie, mogę spokojnie popisać pierwszy raz, bo mały z ojcem jest, a nie tylko na mojej głowie...). No bo jeśli chodzi o mamę, to widać wyraźnie, nawet nie musi nic mówić, ale złe się odnosi do tż-ta, znaczy tak go ignoruje. Nie dziwię się jej, ale wiecie o co mi chodzi... zmalowana, bruunetka super Wam się udało! Bruneciu podrzucisz te filmiki od Zmalowanej? ![]() A u mnie miał dziś być kurier i nic! Ale się wkurzyłam. Tak czekam na tą chustę! A do ilu kg można nosić w takiej tkanej Nati bobasa? brumku witaj w domku! Ja też nie ubieram czapy małemu, raz tylko miał. I nie masz mi co dziękować, bo taka prawda. Tymek śliczny. Zero jakichś zmian po porodzie na buzi. Słodziak. Tez mi się podobają te lampki z Ikei, ale na moim zadupiu oczywiście nie ma Ikei. Pozostaje all. No i też kupiłam drugą butlę dr. Browna, bo tak jak u Ciebie Zanka, jadę na jednej tylko, bo wśród miliona innych które mam, tylko ta się sprawdziła ( ale standardowa z wąska szyjką, z szeroką nie ). Znaczy narazie zamówiłam spontanicznie na all, ale kiedy zapłacę, to nie wiem. No i też w kółko myję jedną i tą samą, i przydałaby się druga na zmianę. U mnie masakra w ten dzień z małym. Marudzenie, płacz, marudzenie, drzemka na 15 min, marudzenie - tak jak u Ciebie dziubku... ![]() I jestem zachwycona Szymkiem z filmiku ! Jaki on silny! Mój tak nie podnosi głowy... ![]() i oczywiście : GRATULUJĘ NOWYM MAMUSIOM Z CAŁEGO SERCA! STRONCZKU SWEET ANGEL Żanetko kochana dziękuję ! ![]() ![]() Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-08-26 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#434 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A jak się tuż po kąpieli, przy ubieraniu, popłakał to zaczęliśmy mu oboje śpiewać "aaa kotki dwa" i umilkł w 2 sekundy! Ciekawe czy przypadek czy go to zainteresowało ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zanetka - to Ty pytałaś chyba o stanik. Ja ma taki i jest MEGAwygodny! Serio ![]() http://body.sklep.pl/product-pol-253...karmienia.html Kolory są różne, więc można wybrać to co się podoba. A Twój ciuszek na chrzest to dzieło sztuki!!! Coś pięknego ![]() ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-08-26 o 21:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Wtajemniczenie
|
wiadomość od DaKaro
U nas już dużo lepiej zdjęli mi szwy jeszcze trochę i będę normalnie funkcjonować . Prawdopodobnie wyjdziemy jutro jesli Małej nie pogorszy się żółtaczka. Mała pięknie je całą noc wisiała na piersi jedną brodawkę mam poranioną nie mogę się doczekać kiedy wejdę na net. pytała jescze która urodziła to jej napisałam a jeszcze wcześniej po porodzie wzieli ja na obserwacujną bo miała problem z ciśnieniem dopiero Gabrysię dali Da Karze rano ale dzisiaj juz jest lepiej a my bylismy dzisiaj na badaniu bioderek i wszystko ok a Natalka dzisiaj jakas marudna w nocy spała ładnie ale w dzień coś się poprzestawiało oki idę Was nadrobić i poczytać co i jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() patik87 kiedy macie kontrole nereczek? my szczepilismy Dziewczyny jest jakis preparat na zaparcia od pediatry, syropek czy cos? Chyba ktoras pisala ze ma ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=4Fcg6544hwA http://www.youtube.com/watch?v=R92x0...eature=related |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też jestem ciekawa ![]() ![]() ![]() Taką: wzór s4c http://allegro.pl/szatka-do-chrztu-s...773681714.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() Babcia the best ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny nas upal też wykańcza.......dziś było 37st.... Rolety w domu spuszczone przez cały dzień... okna zamknięte... Lila w samym pampersie, a wysypana jest potówkami okropnie... na buźce dosłownie kropka na kropce ![]() ![]() Pod wieczór byliśmy na zakupach w biedronie- zawsze to jakaś rozrywka ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
Carmelko nam pomógł TYLKO Lactulosum. Rano 2,5 ml. Bez recepty. To jest dla niemowląt też, i dla dzieci starszych. Tylko zaczynaliśmy od 5 ml, bo u nas było naprawdę zle .
A sama wiesz, że mój mały nie robił kupy sam w ogóle... A po tym jest jedna kupa, dwie dziennie...Naprawdę nam pomógł. Brunetko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Marinko jeżeli o mnie chodzi...mieszkanie wspólnie da Wam tylko korzyści, bo jak sama widzisz najpierw nie dogadywał się z Twoim tatą i teraz doszła mama...nic dobrego to nie wróży.On się będzie źle czuł po prostu i nie będzie na neutralnym gruncie. A czy to na głeboką wode jest? to sama nie wiem, myślę że z tej głebokiej wody właśnie wyszłaś, a teraz będziesz opalać się na plaży :P do stracenia co masz? raczejnic , a zsyskac możesz pełną rodzinę! w razie czego do mamy zawsze pewnie będziesz mogla worcic.
Brumek dziekuje za staniczki. Dzisiaj wlasnie zakupilam 2 szt, zobaczymy co z tego bedzie ![]() ![]() Sswoją droga czy to normalne, że jestem zazdrosna o swoje dziecko ?! Siostra prosi mnie od jakiegoś czasu na to aby zabrać na spacer mała ale na taki spacer na ktorym JA jeszcze nie byłam wiec dłuższy... Nie umiem się przełamać, no nie umiem... mój maż mnie rozumie doskonale bo też zazdrośnik, ale czy to jest ok ?! |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co jeszcze testowaliscie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Carmela JA mam na ulotce jakieś Espumisan na wzdęcia i kolki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No nic, będę dalej próbować. Cytat:
Mamę też rozumiem, ale jesteście teraz osobną rodziną i na pewno Wam się to przysłuży 2. Ja też jestem chętna na filmiki - poluję na używaną chustę - na pewno się przydadzą ![]() 3. Jak chcesz to mogę Ci taką lampkę kupić i wysłać/ jeśli będzie to taniej lub korzystniej niż na allegro ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Marinko ja myślę, że to że zamieszkacie razem wyjdzie Wam tylko na dobre. Tym bardziej, że teraz są stosunki międzynim a Twoją mamą jakie są... Decyzja należy do Ciebie, ale jeśli chcecie ratować rodzinę to tylko w "samotności"
![]() Brunetka ![]() ![]() Dziubku ale Szymonek silny! ![]() Brumku czyli ładnie sobie radzicie ![]() A goście faktycznie mogą być uciążliwi ![]() ![]() Cytat:
![]() U na też drży jedna nóżka przy spinaniu, ale już coraz mniej ![]() Dominik przez ten upał też dzisiaj prawie w ogóle nie spał, cały czas chciał pić. Biedny w samym pampersie a i tak cały mokry... Zasnał dopiero niedawno, wyszłam z nim na balkon i polozyliśmy się na leżaku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Espumisan nam nie pomógł. Debridat również nie. Czopki glicerynowe zwykłe tez nie. Znaczy działały, nie powiem, ale do pewnego czasu, myślę, że dupsko małego się po prostu przyzwyczaiło do nich. czopki na receptę ( paparina czy jakoś tak ) też nie. No i robione też nie. Krople na receptę też nie. Miałam jeszcze Lactid i miał polepszyć pracę jelitek, no ale dupa. Najskuteczniejszy był...termometr. ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
Naprawdę? Mogłabyś to dla mnie zrobić ? Bo nie chcę Cię męczyć ![]() ![]() ![]() Kochane, macie może linka do tych lampeczek? Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-08-26 o 21:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#446 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() O ubieranie nie martwię się kompletnie. Ubieram go tak jak nas. O karmienie i przybieranie też nie - jak poje ileś tam minut, piersi ma potem miękkie, on spokojny, widzę że ładnie łyka i ma mleko w buzi, to znaczy że ok i tego się trzymam ![]() Jedyne to, że wczoraj wieczorem zaliczyłam dwa razy, kiedy poleciałam do jego łóżeczka sprawdzić czy oddycha ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A wiesz, że ja bym bardzo chętnie poznała na żywo tę Twoją mordkę ![]() A to tak jak ja ![]() No więc... ![]() Przyjechaliśmy do domku, otwieramy drzwi, wchodzimy, a tam przez cały przedpokój rozciąga się wielki transparent z balonami, wstążkami i napisem "Witamy Makę i Tymka" ![]() ![]() Potem patrzę na balkon, a tam suszarka pełna rozwieszonego prania. Może dla as byłaby to norma, ale mój mąż odkąd jesteśmy razem, czyli od 10 lat, zrobił wcześniej tylko JEDNO pranie. Bo kiedyś go uczyłam, jak się obsługuje pralkę i to było takie ćwiczenia testowe ![]() ![]() No ale główna atrakcja czekała na kanapie w salonie - ładnie zapakowane pudełko. Płaskie i prostokątne. Myślałam że jakieś puzzle czy coś, bo kiedyś byłam maniaczką tego typu układanek. Otwieram a to ... nowy laptop!!! ![]() ![]() ![]() Ja teraz miałam białego MacBooka bo kocham appla i wszystkie ich produkty, a teraz dostałam nowiusieńkiego MacBooka Air ![]() ![]() ![]() No i jak tu nie kochać tego gościa? ![]()
![]() |
#447 |
Rozeznanie
|
Pomyślałam właśnie, że też taką kupię, więc kupienie drugiej raczej mnie nie zmęczy
![]() Tylko który kształt? Bo tutaj dziewczyny mają wszystkie ![]() No i sprawdź sobie czy się opłaca, bo nie wiem jakie ceny na allegro- niektórzy sprzedawcy miewają tanie przesyłki, bo mają umowy a pocztą polską to pewnie się nie da listem tylko paczką. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca..._ikea/18773-2/ |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Wtajemniczenie
|
Marina cieszę się że wszystko ok ale musicie się jeszcze dotrzeć mam nadzieje że mężowi po pewnym czasie nie odmieni się i nie wróci do starych przyzwyczajeń
a to wszystkie dzieciaczki dzisiaj takie marudne przez ta pogodę moja Natalka też dzisiaj jak nigdy nie spała prawie wcale a ja dzisiaj o 7 rano odkurzałam i wycierałam kurze mam nadzieje że mnie sąsiedzi nie ochrzanią ale odkurzacz raczej cichy mam bo w sumie kiedy mam sprzatać jak do poludnia mała średno spała a popołudniu były bioderka no i jak wróciłyśmy to miałam dosyc ale jeszcze kotletów mielonych nasmażyłam na jutro dla męża na obiad a sobie upiekłam w folii aluminiowej mięsko mielone w sumie taki klops mi wyszedł,,cos kąbinuję bo już nie wiem co mam jeść chce mi się mięsa a smażonego nie mogę ...ale się rozpisałam chyba fora pomyliłam powinnam na jakimś kulinarnym to pisać i jeszczze komatr mnie ugryzł w policzej rękę i kostkę a to dziady jedne |
![]() ![]() |
![]() |
#449 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Masz wspaniałego mężą, ale to już chyba wiesz ![]() Jakby mój zrobił pranie to też byłabym w szoku! ![]() Fajnie czytać, że faceci nie tylko dają "ciała" po urodzeniu się dziecka ![]() Fotel do karmienia fajna sprawa, ja na początku nie miałam to myślałam, że mi plecy odpadną. A teraz z fotelem rewelacja-zdarza mi się przysnąć ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ciszę się ogromnie, tylko współczuję tych cierpień... Dochodźcie do siebie szybciutko1 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hurra! Nadrobiłam wszystko! ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
![]() ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-08-26 o 22:07 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.